Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
icecave
üzenetére
A zene fülre rákattintva csak ilyeneket rak ki, hogy vásároljak az itunes-ba zenéket, meg itunes bemutató....
Nem tudom, hogy hogyan de betallóztam a gépről 800gb zenét (csak egybe az összeset engedte, nem volt választási lehetőség), ekkor azt írta, hogy nincs elég hely az ipodon, ekkor már engedett hozzátenni/elvenni zenéket. 1 mappa kivételével mindent töröltem, és már tudtam kedvem szerint behúzkodni zenéket.
-
vendingo
veterán
válasz
icecave
üzenetére
itunes látja, mindent lehet csinálni, csak éppen zenét nem lehet rárakni.
Régen ez úgy működött, hogy ráhúztam a mappát itunesra, aztán szinkronizáltam.
Már hetek óta ezzel küzdök.De nagyon utálom az egész epül céget a fos megkötéseikkel. Azért van ipodom, mert ajándékba kaptam, de ritka nagy fos! Még a 2000ft-os dimarsion is jobb ennél.
-
-
#hpq
aktív tag
válasz
icecave
üzenetére
Ez előtt 2.genes ipod nano-m volt hát annak kegyetlen rossz hangja volt, utána meg Samsung YP-S3 (ezt kategóriában nagyon nem tudom hova tenni de, nem volt rossz). Most nézegettem az új ipodokat, nanora semmi képen nem dobnék ki most ennyit szerintem ez az ár nem annyira korrekt. Nagyon drágát meg nem szeretnék, mert mobilon hallgatok zenét mostanában ez pedig csak edzéshez kéne de, azért nem kéne, hogy valami hulladék hangja legyen. (Bár ennyiért tény hogy nem szabad sokat elvárni.)

-
Heffi
őstag
válasz
icecave
üzenetére
Megnéztem a javasolt szervíz honlapját, ahol az elérhetőség mellett találtam egy-két tippet, pl.: hogyan kell resetelni a készüléket. Próba szerencse alapon megcsináltam, volt egy halk kattanás a gépben, mint amikor egy merevlemz leáll. Most egy aksi jel látható a kijelzőn, ha rádugom a PC-re.
-
Heffi
őstag
-
Bagira01
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Már csak azt remélheti, hogy 1 évig nem megy tönkre, mert utána már amúgy se lenne gar

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy az ipod classic mennyire strapabíró? Húgmnak akarok venni használtat. Első sorban az érdekelne, hogy mennyire bírja az akku, illetve, a hdd mennyire áll ellen az ütéseknek(elég keményen bánik az mp3 lejátszókkal
) Vagy eny nano biztonságosabb lenne neki?
-
PierNight
aktív tag
válasz
icecave
üzenetére
Egyértelmű
Nekem is 256-320 közt van szinte mind. Csak ahogy olvastam mindenki úgy elvolt ájulva h mennyivel jobb...aztán pár számot átkonvertáltam de annyit tényleg nem ér az egész (meg az is lehet h már csak bemeséltem magamnak h tényleg jobb 1 icipicit)
Viszont rájöttem, ha , minden zenémet akarom ipodon nem lesz elég a 8gb xD
Mind1 majd szanálok
(azért vicces ha belegondolok 4-5 éve amikor oszt társamnak a sonyjához 256os mekártya járt, hogy elvoltunk ájulva mennyi minden fér rá és mien jó
) -
PierNight
aktív tag
válasz
icecave
üzenetére
szerencsére nagyjából én is rendben tartottam szeretett albumaimat

Egyébként én az itunes-nak köszönhetem, hogy megszerettem az albumos zenéket.
Mármint régen mindig csak a kedvenc számokat hallgattam aztán tavaly amikor vettem egy 4g-s nano-t akkor álltam neki albumostól beszerezni az együttesek zenéit, meg borítót tettem hozzá stb.és azóta is 99%-ban albumokat hallgatok. Csak megkellet válnom tőle pénzhiány miatt, de most végre megint lesz
Aztán gondoltam, milenne ha áttérnék más formátumra, de akkor inkább maradok az mp3-nál
-
ko9
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Hali!
Én ezt úgy csinálom, jogy az Album Artistba írom a DJ nevét... Úgy nekem egybe rakja.
Meg egyébként se keresek előadó szerint, mert ha egy albumon van feat is (pl. PKO feat Saiid) akkor az már másik előadó, de ha csak az albumra megyek rá, akkor kiadja a teljes albumot, sorrenbe.
Remélem tudtam valamit segíteni
Üdv: Ex -
bwoay
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
megy a vita/találgatás folyamatosan, hogy melyik generációba melyik chip került, úgy tűnik, hogy az első generációs Touchban Wolfson volt, a többiben meg Cirrus, talán a Classicokban is az van a 120-astól, vagy a 80-astól kezdve. Bele lehet keveredni, mert Touchból állítólag pont az első szól a leggyengébben, mondjuk ezt sem mindenki osztja...
HXY:
nem tudom, szerintem olyan nagyon nem rugaszkodtak el, de biztos jobb. Ezekkel a dugókkal leginkább az a baj, hogy rengeteg hamisítvány kering már kint a piacon, szinte megkülönböztethetetlen az eredetitől, viszont gyanúsan olcsóak. Engem amúgy ebben a kialakításban az zavart, hogy az a megvastagított gumi rész, ahol a kábel kijön a füldugóból, elég komoly szélzajt generál, tehát süvít a füldugó szembeszélben
Vannak viszont ezek a fajták (ez történetesen a cx95), amiknél már nincs ilyen jelenség. Most őszintén szólva azt sem tudom, hogy jelenleg milyen típusok vannak a piacon, de szerintem kb 2-3 különböző meghajtóval dolgoznak, azt pakolgatják mindenféle színű házba, így lesz a kínálatban mondjuk 9 eltérő dugó, de csak 2-3 eltérő hangzás. Ez az én feltételezésem.katt77:
olyan ez kb, mint a fényképezőgépekhez adott kitobjektív: csak nézőpont kérdése, hogy te most a vázat fizeted, és az objektív grátisz, vagy egy teljes gépet vettél drágán, szar objektívvel. A sonykhoz viszonylag jó füldugót adnak, az enyémhez zajszűrős van (beépített mikrofonok rögzítik a külső zajokat, majd azt egy fázissal eltolva visszasugározzák, hogy a két hang kioltsa egymást), mégsem használom, mert közel nem szól olyan jól, mint a Future Sonics füldugóm, magyarán sokra megyek vele...
Meg aztán ha már hi-fi: ott is egyenként veszed a komponenseket, hiába adsz ki többmilliót egy high-end erősítőre, nem kapsz hozzá hangfalakat, de még kábelt sem
-
katt777
félisten
válasz
icecave
üzenetére
Övtáska. Lehet, hogy megint iRiver lesz, E200, de a P7-tel is szemezek alig +10k-ért (16GB és bővíthető mind1ik), de utóbbi kézikönyvében megint nem írnak semmit az Eq-ról csak hogy hol lehet kapcsolni, míg előbbinél ott van, szóval nem tudom, nem került-e ki a komolyabbnak látszó cuccból.
bwoay: Én úgy gondoltam, hogy egy hifi árába kerülő hordozható lejátszóhoz igazán adhatnának minőségi fülest. Vagy veszek egy nagyot, csak azzal megint érdekes a városban mászkálni, utazni, netán futni.

EQ-ról általános tapasztalatomat mondtam. iTunes nem töltöm le, mert 2x100MB lenne, és feltöltős, adatkorlátos mobilnetem van. Max, majd ha marad rá keret 45 nap végén. -
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
tudom, hogy nem így értetted, pont ezért írtam, hiszen ez is egyfajta felhasználói élmény. meg aztán ha alapvetően audiolejátszásra keresek megfelelő eszközt, akkor abban domborítson elsősorban, a GUI másodlagos, vagy sokadlagos szempont. Az iPod Touch is addig tetszett, amíg neteztem, e-maileztem, időjárást nézegettem rajta, viszont zenehallgatásra nálam abszolút nem vált be, mert minden műveletet az érinőkijelzőn kellett elvégezni, ahhoz meg elő kellett túrni a zsebemből. Biztos sokan vannak, akiknek ez nem probléma, vagy megoldják valami távirányítóval, de a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb dolog az, amikor a lejátszón ruhán keresztül is kitapintható kezelőszervek vannak. A Touch kb egy évig volt nálam, nemrég cseréltem el egy Sony x1050-re, ami tudásban (telepíthető alkalmazások híján) nyilván elmarad tőle, zenelejátszásban (hangminőség, kezelhetőség) viszont többszörösen felülmúlja.
katt777:
a winyó nem megy tönkre, ennél sokkal komolyabb fizikai hatásokkal szemben is ellenállónak kell lennie a szabvány szerint. Az ID3Tag alapú navigációt érdemes lenne közelebbről tanulmányoznod, jellemzően előadó, album, dal, stílus, zeneszerző lebontásban tudod kilistáztatni a gyűjteményed, feltéve, hogy ezek a mezők ki is vannak töltve az adott file-okban, máskülönben ömlesztve láthatsz mindent. Szerencsére sok lejátszó tudja emelett a klasszikus folder alapú rendezést, akkor látod ugyanazt a könyvtárszerkezetet, amit megszoktál mondjuk az asztali gépeden, de iPodoknál kizárólag az id3Tagekre vagy utalva. Infot viszont senki nem gyűjt rólad, legalábbis az Apple-nél, sőt, itunes nélkül is egyszerűen megoldható a zenék szinkronizálása az asztali géppel, erre számtalan mód kínálkozik. Az EQ-t viszont tényleg felejtsd el, ha számít a hangminőség, mert egy használható füldugóval (és ez alatt elég a 10-20.e Ft-os kategóriát érteni) azonnal kijönnek azok a hangzásbeli anomáliák, amiket a gyári dugó simán elfed. Ez az összes iPod rákfenéje, keress rá akárcsak ebben a topicban, hányan panaszkodtak a torzításra, amint kipróbálták az EQ-t. Ami pedig az igényességet illeti: hát én high-end erősítőkön nemigen látok equalizert
Meg nem tudom, hogy ez mennyire elméleti dolog a részedről, én elég régóta foglalkozom hordozható lejátszókkal, és csak addig voltam híve az EQ tekergetésnek, amíg a gyenge minőségű fülhallgatóim miatt erre egész egyszerűen rákényszerültem. Kívánom, hogy legyen alkalmad próbát tenni egy olyan szettel, ami téged is meggyőz, ugyanis van ilyen, csak még nem találtad meg. -
katt777
félisten
válasz
icecave
üzenetére
A lényeg a metódus: fogadd el, amit kapsz, mert rabszolga vagy. Hát nekem meg nem tetszik, hogy csak abból választhatok, amit a képembe nyomnak.

No igen, a kis fülesekre pont a basszus kéne, mert hiába szól jól valami hi-fi hangfalakon, fejhallgatóba 30cm-es mélysugárzót építeni érdekes próbálkozás lenne.
A vinyó nem megy tönkre, ha pl. futok vele?Gordiann: A fájlnév hagyján, ha előadó/cím szerint tud rendezni (egyáltalán tudja a 2 szerint egyszerre?), amit viszont megint nem szeretek, amellett, hogy infót gyűjtenek rólam, ha olyan idiótának néznek, aki nem képes a saját érdeklődésének megfelelő cuccokat megtalálni.
B4MbOo: Majd írj az EQ-ról is, légyszí, főleg, hogy van a bass és magas kiemelt, azaz a klasszikus V alakú, esetleg "kórus" (mélyközép) kiemeléssel, mert azt szeretem.
bwoay: Francokat nem kell felhasználói EQ.
Igényeseknek biztosan.
Mármint pl. mint írtam, egyrészt szeretek bizonyos részeket kiemelten hallgatni, másrészt vannak régi felvételeim, amelyeket hangszerkesztővel sem tudtam teljesen rendbe tenni, mindemellett totálisan beszerezhetetlenek. További adalék szaknemértőknek, hogy miközben az ember öregszik, még ha vigyáz a hallására, akkor is egyre kevésbé hallja a magas hangokat, ergo muszáj lesz neki valahogy kiegyenlíteni (Eq
) ezt a hátrányt, ha nem akar veszíteni a zenei élményből. Szóval csak a magad nevében nyilatkozz. 
Amúgy a Nokia 5800-nak van pl. külön kis kezelője a fejhallgató vezetékén. -
bwoay
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
"le kell sz*rni a felhasználói élményt, mert ki érdekel, hogy válogatod a zenéket, mikor 99,9%ban a zsebedben van, és csak a hangzás számít..."
akkor van 99.9%-ban a zsebedben, ha anélkül is tudod kezelni, hogy elővennéd onnan. nálam ez az egyik legsarkalatosabb kérdés, mert mindennapos használatra kell, és nem arra, hogy felülök egy buszra/vonatra, kényelmesen előhalászom, aztán használat után visszacsomagolom. iPodoknál nem tudom, mennyi ez a százalékérték, de ennél biztos jóval kisebb, mert a clickwheelt elég nehéz kitapogatni, ha mégis sikerül, az meg azonnali hangerőelállítással jár

iPod meg EQ kérdés kapcsán azért említsük már meg, hogy kizárólag a gyári, vagy más, hasonlóan gyenge füldugó használata mellett érdemes csak az EQ-hoz nyúlni, mert bármilyen komolyabb fülhallgatóval hallhatóvá válik, ahogy a normál beállításon kívül minden másnál torzít. Viszont egy jó füldugóhoz nem is kell EQ.
-
B4MbOo
tag
válasz
icecave
üzenetére
azért ne álljatok annyira rá a dologra
így rá fogok stresszelni h irodalmi szinten kell fogalmaznom, és lebőgés lesz a vége. mondjuk vmi ilyesmi: ipod classic teszt -
B4MbOo
tag
válasz
icecave
üzenetére
óóó hát mixekkel tényleg nem kell bajlódni a rendezgetéssel

Szerintem holnap du összeszedem a gondolataimat és írok egy tesztet erről a gyönyörű kis készülékről. Csináltam képeket is a kicsomagolás folyamata közben, habár gyatra a minőség (w880i kamerája nem a legjobb).
HXY: a mammutban hol vetted a KOSS kes20b-t? meggyőztél a róla alkotott véleményeddel, és mivel óccsó is ez a legjobb opció (gondolom már nyilvánvaló hogy nem vagyok megelégedve a classic gyári fülesével, a tesztben majd részletezem)
-
chubii
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Ó köszi.Most egy kicsit megnyugodtam

Reméltem ,hogy a Classic jobb, csak még nem nagyon írta senkisem.
Akg 518 Dj fejhallgatóm van és egy Sennheiser CX-350-II fülhallgám. Ezekkel nagyon szépen szól a Clip+. Jövő héten lehetséges, hogy alkalmam lesz kipróbálni egy Classic-ot, szóval majd viszem a fejhallgatókat és mehet a próba
Még egy kérdésem lenne: amikor újra meghallgattam a Nano-t szinte semmi basszust nem hallottam,ha meg igen,akkor úgy torzított amennyire csak lehet.
Ez csak nano-nál fordul elő, vagy az összes Ipod ilyen???ui.: a legújabb classic-ot lehet hackelni??
Az erősítőm egy Fiio E5,ami nem egy nagy cucc, de érezhetően javít a hangon. Egy jobb erősítővel mennyire szólhat jól a Classic??
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Igen, ezt értem, de én pl. iTunes-on belül módosítom az összes számom id3 tag-ját, amit gondolom csak az iTunes ment el magának, a forrás ugyanolyan rosszul címkézett marad. Akkor így kérdezem, hogy a forrásokat, miként lehet legegyszerűbben újra-tagelni? Minden számot egyenként kellene?
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Most felraktam laptopra is az iTunes-t, itt működik rendesen a get info. Viszont innentől akkor hogyan tovább? Eléggé kaotikus a jelenlegi helyzet...(kép) Ez így normális? Innentől kezdve hogyan rendezzem tovább, hogy ezeket a VA albumokat az iPod egyként kezelje, ne előadónként külön albumként? Hiába van jól megadva az album, ipodban ezt össze-vissza látom
-
Gordiann
őstag
válasz
icecave
üzenetére
Nekem Sennheiser CX-300 és CX-55 után is meglepően korrekt az ipod füles...
...mélyek hiánya ami rossz benne csak, hangminőségileg egész rendben van.
ha nem akarom bedugaszolni a fülemet éppen, akkor nagyon jól tud jönni.
pl. este hangoskönyvet hallgatok, és kényelmesebb az ipod-füles. (igaz itt nem is számít a hangminőség)persze mindenképpen illik beszerezni egy CX-300-at, csakhát úgy megemlítettem

-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
No, hát sajnálatomra a srác nem akarja eladni a meghirdetett Sony lejátszóját, így ezt a nanot vettem meg. Egyelőre nem bántam meg, úgy vagyok vele, hogy ha nem jön be, eladom és veszek egy Sonyt. Akkor legalább elmondhatom, hogy kipróbáltam tartósabban és van okom a váltásra...
Viszont szükségem lenne egy jó fülesre is... A jelöltek eddig Panasonic RP-HJE300 az olcsóbb, és Sennh. CX300 a drágább kategóriában. Ezekről tudtok valamit, esetleg más lehetőség?
És icecave, ha azt mondod a te gyári Sonyd amit nem használsz nagyon jól szól, és meg is válnál tőle, jó árért elgondolkozok rajta

-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Ezt a Sony-t találtam még 20K körül használtan. Az eladó dicséri, de mit lehet róla tudni?
Gordiann: A nano-ra azt mondta az eladó, hogy csak kibontotta, szóval nem tudni milyen hibái jöhetnek elő menetközben, ezért lenne érdekes a szerviz... Mi szokott általános meghibásodási jelenség lenni?
-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Hogy is van a Soproni reklám?
Magyarország, én így szeretlek...
vajon az itthoni boltosok a bécsi kiskereskedelemben veszik, vagy miért ennyivel drágább itthon? esetleg nem akarnak eladni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem ez az első cucc, amiért érdemes kimenni, önmagában is...
ha meg amúgy is van dolgunk bécsben...a képekkel nem lehet csinálni valamit?

-
honfoglalo
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
a Sony-t össze tudod hasonlítani hangzásban más lejátszókkal?...
Azon töprengek, hogy vegyek-e egy 545-t vagy pedig egy iAudio9-t...
Már írtam a másik topikban, próbálgattam a Sony-t ami nem tetszett az, hogy a rádió nem működik elvileg, csak ha odarakja az ember a fülest, illetve a hátlap a műanyag mivolta miatt olcsó érzetet kelt, illetve lassú a processzor, ez kép nézegetésnél látszott, bár én videora nem gyakran használnám. Viszont külsőre jobb volt mint a E444, és a gombok is jobb minőségűnek tűntek..
Szóval mi a vélemény..
iPod Nano 3G-nél kéne jobb hangzású, Klipch S4-hez a többi feature annyira nem érdekel... -
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
ezek alapján el tudom képzelni, hogy az apple reklámozza agyon, hogy megégnek az ipodok.
aztán persze mindig kiderül, hogy valami nem gyári volt...
a user meg nem mer nem gyárit venni...a nyomtatógyártóknak nem jött be, nem mentek sorra tönkre a nyomtatók a nem gyári toner miatt... hogy aztán később arról is hírt adjanak, hogy a toner volt a gond...

-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
kipróbáltam, nem működik az 5800 kábele.
ez 10 usd, és házhoz jön.
van ennél olcsóbb, és gyorsabb?ha veszek egy ilyet, és teszem azt, van video az ipodomon, az milyen felbontásban megy ki? mármint mi a max felbontása a kimenetnek, valamint az ipod által lejátszott videoknak?
ezt a töltőt nem teljesen értem.
a képen az van, hogy Apple, de a srác azt írja, hogy utángyártott.
ezek a dokkolók mennyire megbízhatók?
jbl on stage iii-ről mi a véleményetek?
milyen tokot érdemes venni hozzá? ahogy látom a hátulja elég könnyen karcolódik
még egy kérdés: van élet az iPodon iTunes Store nélkül? eddig úgy látom van, de nem tudom miből maradok ki.
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Én minimal, deephouse, progressive irányban mozgok, így nekem is elsődleges a szép basszus. A clear bass nem csak, hogy szépen kiemeli, hanem torzítás-mentessé is teszi? Mert ez ugye nem mindegy
Vagy egy CX300 már elbírja? A magasak mennyire maradnak meg szépen hallhatóan? Nem nyomja el? -
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Ez egy régebbi típus, az ún. sonic stage programmal lehet csak zenét tölteni rá (valami tömörítési eljárást tartalmaz a több zeneszám érdekében, de gondolom csúnyán lehúzza a zenék minőségét), de akkor az újakban már nincs ilyen.
Ezt az S544-et nálunk hivatalosan nem forgalmazzák? Mert a gyártó angol oldalán megtalálható, a magyaron meg teljesen mások vannak.
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Megnéztem most a Sony oldalát, de az S544-ről nem találtam semmit. Miért pont ezt választottad az S-en belül? Tetszenek ezek a Clear Bass és Clear Audio technológiák, csak 1-2 két új terméknek eléggé el van szállva az ára. A régebbiek is ugyanúgy szólnak és tartalmazzák a hangjavításokat?
Egy haveromnak van egy régi Sony készüléke, és csak a Sony egyedi programjával tud rá zenéket húzni (kb. mint iTunes). Ezen program miatt fér olyan sok szám a lejátszóikra (konvertál kisebb kbps-re) ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gondolom szervízbe számla vagy garpapír nélkül nem veszik be

Mármint pl. mint írtam, egyrészt szeretek bizonyos részeket kiemelten hallgatni, másrészt vannak régi felvételeim, amelyeket hangszerkesztővel sem tudtam teljesen rendbe tenni, mindemellett totálisan beszerezhetetlenek. További adalék szaknemértőknek, hogy miközben az ember öregszik, még ha vigyáz a hallására, akkor is egyre kevésbé hallja a magas hangokat, ergo muszáj lesz neki valahogy kiegyenlíteni (Eq

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)