- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titana
tag
Azért az elég sajnálatos hiszen a telefonok több évig kapják a támogatást, megoldhatták volna az Airpods-ra is.
Igazából az a baj, hogy elég sok probléma van az első, második és az Airpods pro-val is. Nekem mindegyik volt és fél év-egy év után mindig ugyan azok a problémák jönnek elő. Eldobálják a kapcsolatot, vagy ahogy már írtam hallod a hangot hogy kapcsolódik, de az ikon jelzi, hogy mégsem, hol az egyik hol a másik merül gyorsabban vagy a töltő rész nem tölt stb.... -
Airpods Pro is elég érdekesen működik 15.1 óta. Most is rakom be fülembe, mert hívott édesanyám messengeren, hát csak az egyik szól.... kiveszem, visszarakom, ugyanúgy csak az egyik. Tokba vissza, újra kiveszem, kapcsolódik, megint csak az egyik..... Végül bt ki-bekapcs, és utána jó lett és nem ez az első eset. Mac-hez is Monterey alatt ugyaanzt csinálja, mint Big Sur alatt, ha berakod a füledbe és manuálisan nyomsz rá, mert az gyorsabb, akkor 10ből 8szor nem kapcsolódik, csak karikázik. Ha megvárod a fülbe rakás után, míg kiírja a Mac, hogy közeli és ott nyomsz rá, egyből kapcsolódik.
-
A bal airpodsom nekem konkrétan úgy gondolom tönkrement. Úgy kezdődött mint amit ti is írtok, először volt hogy kikapcsolt. Később úgy változott ez, hogy max fél perc után a bal oldali kattan egyet és elhallgat, olyankor legtöbbször a jobb oldali is eldobja a kapcsolatot. Ha csak a jobb oldalit használom (telefonálásra) akkor az addig működik amíg le nem merül.
-
Navaren
aktív tag
Firmware mikori az AirPods-on?
Nekem amióta 4A400 van fenn, azóta minden kis apró nyűgöm megszűnt vele...
... egyet leszámítva, hogy a 'bal' valamiért jobban merül, mint a jobb, pedig nincs többet használva és nem is volt sosem. De ez kb. két-háromhónapos kora óta így van.
De kb. mindegy is, mert lassan ideér az AP 3 végre.
#253612 Bocsánat, az 'USB-C' rész kimaradt, simán csak azt olvastam, hogy USB-n lehet-e.
-
Titana
tag
Sajnos egy idő után előfordul néhány Airpodsnál, hogy eldobálja a kapcsolatot, olyan is van, hogy hallod a hangot, hogy csatlakozott a telefonhoz, de mégse, mert az ikonja sincs ott és tényleg nincs kapcsolat vagy éppen nem tölt a tokja vagy a füles részek nem töltődnek fel vagy baromi gyorsan(kb. 15 perc után lemerül a füles része) de sajnos évek óta nem csinálnak vele semmit. Amíg van garancia cserélik aztán vagy veszel másikat vagy használod így tovább. Pont le sz@rják.
-
Facebook app továbbra is random megfagy, bezárás újranyitás segít.
továbbra is megvan az a rejtélyes hiba, hogy nem vagyok elérhető telenor fizikai sim-en, lövésem sincs mi okozza a beakadást, telekom e-simen továbbra is elérhető vagyok.
Ha pont bejövő telenor hívás közben véletlen ránézek a telefonra (felélesztem a kijelzőt, de még nem oldom fel face-id-val) akkor jelzi a hívást, kicseng, ha nem élesztem fel, akkor nem vagyok elérhető és nem kapok értesítést sem, hogy kerestek...
Repülő mód ki-be általában megoldja a hibát, egy ideig...
Külön öröm, hogy a telenoros kártya céges... -
Noxy
veterán
Vagy mit kell lecsekkolni rajta, ami azt mutathatja, hogy valoban rendben van a telefon?
iCloud zár, + most már ezt is:
"A checkra1n jailbreakkel jelenleg kikerülhető az Aktiválási zár, és ez egyelőre nem is előzhető meg
Ha használt készüléket vásárolunk, és az már aktiválva van, akkor mindenképpen célszerű még a helyszínen, a kifizetése előtt visszaállítani a készüléket a Beállítások, Általános, Alaphelyzetbe állítás alatt az Összes tartalom, beállítás törlése opciót használva. Ha a készülék valóban “tiszta”, akkor ezután az aktiváláskor természetesen nem kell majd Apple ID-t megadni. [link]"
A többi problémádra meg az új készülék vásárlása legtisztább a megoldás. Ettől függetlenül ha nem sajnálod rá az időt meg a pénzt, bevizsgáltathatod egy hivatalos Apple szervizben.
-
Lall
veterán
Ez nem iPhone hiba! Ahogy pikszel is írta, ez a Moiré jelenség vagy hiba. Röviden: A képen az interferencia miatt megjelenő hiba. Ez LED falnál hatványozottan fenáll a technológia miatt.
Nem iPhonenal, hanem 1,5-2 millás vázzal és hasonló árkategóriájú obival készült fotóknál is jelentkezik. Pl.
Kicsit távolabbról is próbáld meg a TV-t, LED-et fotózni, akkor talán nem folynak, nem világítanak annyira erősen az obijektívbe a LED pontok, nem akkora az interferencia. Sokösszetevős a dolog, itt egy hasznos cikk erről.
-
tuzpenge
őstag
Nálam a Note 4 is tökre visszaveszi a fényerőt videozásnál. Ugyan így kolégám S9-e is. Szóval amit Te állítasz az nem állja meg a helyét. Szerintem nézd meg mégegyszer jobban! Nézd vissza a felvételt, ne csak mikor készül, mert ott valóban úgy tűik mintha nem venné vissza, de mikor a felvételt nézed vissza sokkal sötétebb a kép. Szóval de a Samsung is visszaveszi!
-
Tibee86
nagyúr
"hogy videozasnal miert rantja vissza a a fenyerot drasztikusan"
A technológiai miértjét nem tudom (aki jobban benne van a fotózós/videózásban biztos meg tudja mondani), de ez minden telefonnál így van, ahogy a látószög is kisebb videózásnál.
Valamit félreértettel, ez egy telefon, nem pedig "céleszköz", azokat fényképezőnek meg kamerának hívják, egy ilyen miniatűr optikától nem lehet elvárni, hogy tudja azt amit a valódi céleszközök fotózásban/videózásban. -
pikszel
addikt
Igen, ez a digitális kamerákra jellemző hatás. A két rács találkozásakor kialakuló interferencia, amihez elég ehhez egy háztető is, ahol a rácsminta passzol a szenzorral. Az autók lámpája, ahol LED a fényforrás, az villogni szokott, azaz nem csak a hátsó lámpánál jelentkezik.
A vörösszem hatást a retináról visszatükröződő fény okozza, ami akkor a legszembetűnőbb
, amikor a fényforrás (vaku) túl közel van a kamera optikai tengelyéhez. Ezt általában elővillantással előzik meg, mivel ez összehúzza a pupillát, de nem mindig 100%-os az eredmény, így legtöbbször utómunkát igényel.
A nagy megvilágítás különbséget a HDR mód igyekszik kompenzálni, de szélsőséges helyzetekben ez sem eredményez elfogadható képet.
A gyér fénynél, vagy adott esetben sötétben történő videózáshoz szerintem harmadik féltől származó alkalmazást használnak (pl. FiLMiC Pro), de ez csak egy tipp, mert én célhardver birtokában nem igazán készítek filmet telefonnal.
-
pikszel
addikt
Először arra gondoltam, hogy a frekvenciakülönbségből adódó sávosodásra (banding) gondolsz. Itt viszont tisztán látható, hogy ami nálad jelentkezik, az a moiré effektus.
-
Sify
senior tag
Én tegnap jártam úgy, hogy délelőtt kimentem a légiparádéra videózni. Persze folyamatosan oda sütött a nap, és a telefon folyamatosan levette a fényerőt, majd ki jelezte, hogy melege van. Így sajnos nem sok videót tudtam készíteni. Ilyen még nem fordult elő. Az hogy leveszi a fényerőt már többször csinálta.
Igy van, inkább ezt történjen mint baja essen. Persze idegesítő!
Vajon olyan helyen ahol ennél is melegebb van hogyan használják videózásra, fotózásra?
-
“...Csak engem zavar, h az Iphone X se fenykepezni, se videot kesziteni nem tud ugy, h fullra kihasznalja es betoltse ezt a kijelzomeretet???...”
Biztosan van még ember ezen a bolygón,akit zavar.
Mondjuk nem én vagyok az.
De biztosan morog még rajta valaki...
Azt kívánom,hogy találd meg a párod és dühöngjetek együtt ezen. Drukkolok neked!
(És ne verd a fejed a falba emiatt,nem éri meg) -
B-L-A-C-K
titán
Engem pl abszolút nem zavar hogy Safari-ban hogy felül hagy egy kis részt, így is teljesen átlátható minden. Illetve i8-on meg minden más iPhone-on is meghagyja azt a részt felül ugyan úgy mint X-en.
-
-
arra nézz még rá, hogy a videók milyen felbontásban mennek alapbeállítás szerint, mert ha hd felbontásokban, akkor bizony ehetnek sokat.
a ios alatt az interált safari többet eszik, mint android alatt a legtöbb böngésző, de nem annyival, hogy ekkora tételnél a többszöröse legyen a forgalom.
adott szempontból nincs jelentősége, hogy valamelyik 3g módozat vagy lte, gyorsabban lecsusszannak ugyan gyors lte hálón adott állományok/adatmennyiségek, de attól még nem nő meg a méretük.
notin is meglepődöm néha, hogy csak böngészek chrome alatt, és akkor is aránylag nagy a forgalom, de folyamatosan nőnek az oldalakon a képek, animációk reklámok...stb, szóval nem lehet rajta különösebben csodálkozni. -
többnyire fektetett nézetben netezek, és akkor például nem látom az állapotsávon, hogy épp wifi vagy lte hálón lóg, szóval ha problémás lenne a wifi router/kapcsolat és ledobálna, akkor simán nyomnám lte hálón ezerrel.
igaz, bizonyos esetben feldob más elérhető wifi hálót, ha a sajátot elveszíti, de ez beállítás kérdése is.
videókat ritkán nézek, de jó felbontásban azok is forgalmazhatnak sokat, illetve inkább azok tekerik az adatmennyiséget, mint a böngészés.
2 hét alatt 1.5 gigabyte rengeteg, ha csak böngészésről van szó, és azon belül nincs videózás. -
-
tylerddd
veterán
Nem. Ha beállítod a Gmail fiókot és a kontaktok szinkronját, akkor az ott lévő neveket húzza be a telefonra. Kb. mintha egy Androidos telefon lenne. És elvileg oda is menti az új címeket. Viszont akkor az iCloudnál érdemes kilőni a kontaktok szinkronját, mert akkor jönnek a duplikációk, kétszer lesz egy név a telefonkönyvedben.
Ha úgy csinálod, ahogy én írtam, akkor az történik, h az összes Gmailből lementett címet felteszi az iCloudba. Ezután érdemes lesz csak az iCloudot használni, mint a kontaktok forrása. Ha netán egyszer visszamennél Androidra, akkor ugyanezt meg tudod csinálni, felesleges oda is mentegetni. Felesleges két helyre/ről kontaktozni.
-
peugeotmate
őstag
Egyik barátomnak van ilyen, de elég sokat használtam én is külföld nyaraláskor, meg Szigeten is. Nexus 4-et, i5S-t meg egy Samu Galaxy S2-t töltöttünk vele az 5C-m mellett. Nem full feltöltéseket csináltunk, inkább több apró, rövidebb ideig tartót. Lassabban tölt nyilván, mintha hálózatról töltené az ember, de így is teljesen elfogadható idő alatt. Miközben használod a telót, böngészel rajta és úgy dugod rá, aközben is jut elég kakaó az akksinak. Nyár elején rendelte haverom, azóta használja teljes megelégedettséggel. (Az összehasonlító képek alapján meg eredeti a nem túl régi emlékeim szerint. Meg is jegyeztem magamban anno, milyen minőségi cucc.)
Kompakt a cucc, farzsebbe akár be lehet vágni. 10400mAh nem tudom képes-e valóban leadni, de a célnak totál megfelelt eddig.TheMarci
Ok. Azért olvasd el a visszajelzéseket is annál, amit linkeltem... -
TheMarci
addikt
Itt olvass utána, írnak a linkelt típusról is, hogy miért lehet hamis. 20 dollárért 10000mAh, ugyan már..
http://prohardver.hu/tema/milyen_kulso_akkupackot_mobilhoz_tablethez_egyeb_u/friss.html
-
TheMarci
addikt
-
szentkuti11
addikt
Nekem az első szériás Magic Cube-ból van egy 10.400 mAh-s változat, több, mint egy éve vásároltam, most már nem tudja 6-szor, csak 4-szer feltölteni a telefont, de még használom addig, amíg minimum kétszer képes erre a mutatványra. Hozzá kell tennem, hogy én ebben az évben elég sokat használtam, hetente töltögettem a Yoobaot. Most már csak a második szériásat lehet venni, ebből már 13.000 mAh-sat adnak annyiért, amennyiért én a 10.400-ast vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ilyen lesz a Gothic Remake
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest