- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sethi #199662 üzenetére
Értem. Ez nem probléma.
Úgy szeretném használni, ha az egyik kártyámról elfogy az adat akkor átváltom a másikra a 4G-t. Gondolom ez így működik. Avagy a lényeg az, hogy csak az egyik kártyán legyen bekapcsolva az adatforgalom a másikon ne és ez független attól, hogy melyik az esim. -
plus44
veterán
válasz
sethi #198446 üzenetére
Van barmi vonzata, ha nincs 4g-n az egyik? Hivasminoseg, stb?
A fokartyam, ami menne e simbe az lenne az elsodleges halozat szempontjabol (korlatlan net), a masik kartyan meg a beszelgetes megy, azt csak arra hasznalnam. Mennyire kezeli okosan a rendszer a ket simet? Hivasok elott rakerdez melyiket hasznalja pl?
Szerk: illetve olvasom a telekom oldalan hogy e sim eseten 12.1 alatt nem megy a hotspot, amit en minden nap hasznalok. Esetleg ezt meg tudod nezni?
-
-
herdsman12
őstag
válasz
sethi #197220 üzenetére
Milyen szétválasztásra gondolsz?
Az iCloud fiókon kívül más fiók is beállítható.
Láttam már pár két SIM-es telefont, mindegyiknél az van, hogy vagy az összes, vagy a kiválasztott csoportokat tudod megjeleníttetni.
Munkához kapcsolható a Munka csoport, Ne zavarjanak szűréshez kapcsolható a Család csoport, stb.
A kiválasztástól függetlenül a beérkező hívások, üzenetek azonosítása a full névjegyzék alapján történik. -
-
Beethoven
tag
válasz
sethi #197213 üzenetére
Nálam a dupla telefon használat teher sajna. Megpróbáltam de amelyiket épp nem használom azt hajlamos vagyok teljesen el is felejteni. Elfelejtem pl feltölteni, otthon vagy munkahelyen felejtem, éjszakára mindegyiket lenémitom de reggel valamelyiket elfelejtem visszahangositani igy aztán lesz egy rakás nem fogadott hivásom, meg ilyen dolgok. Ezért vagyok kénytelen duál telefont használni és ezáltal androidot
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
sethi #196545 üzenetére
Lehet a fontosabb partnereknél meg fogom csinálni.
MÁS!
Ahogy felemelem a telefont pl. hívás fogadásához (vagy éppen jön egy egyéb értesítés) a mozgással teljesen elhalkult a hangjelzés.
Ezt ki szeretném kapcsolni, de nem találom a beállítások között ezt.
Gyanakszom egyre:Ennek van köze hozzá, és ilyen állásban, vagy pont ellenkezőleg kell állnia?
-
davidsz
senior tag
válasz
sethi #196534 üzenetére
Nem tudom nekem mit szarakodtak vele a cégesemen, mert 3 hét után jöttek rá, hogy be van kapcsolva csak nem aktív és valami *# kódsort kellett begépelnem. - persze ezt nem írtam fel sajnos
Azóta kapok értesítést, ha nem fogadott hívásom van.
Egy kártyával a telefon hibátlan!!! Akár az eSIM-et, akár a sima SIM-et kapcsolom ki, minden frankó. -
davidsz
senior tag
válasz
sethi #196531 üzenetére
Így kezdődött nekem is. Aztán kiderült hogy sokszor voltam elérhetetlen. 3 hét Telekomos hibabejelentés után és többszöri IT-s beszélgetés után sikerült bekapcsolni, hogy kapjak SMS-t a nemfogadott hívásokról. Most legalább ez van. 3 hétbe telt nekik!!! Szóval nekem meggyőződésem, hogy a Telekom nincs a helyzet magaslatán.
-
davidsz
senior tag
válasz
sethi #196521 üzenetére
Vodafone-nál nincsenek ilyen problémák. Ők meg tudták oldani.
Nálam is 4G Problémák vannak, de én Dual SIM-mel használom a telefont.Telekom pedig nagyon rosszul kezeli a helyzetet. Hetente többször beszélek velük és ez így megy másfél hónapja. Most oda jutottunk hogy szerintük a telefon rossz. Ezt még írásba nem sikerült adniuk amikor kértem. Ez a probléma a vásárlást követő második napon is fent állt. Most pedig nem akarnak készüléket cserélni, hanem szervízhez irányítottak. Szerviz 1015 nap diagnosztikát vagy javítást ígér. Bár még nem kaptam meg írásban a Telekomtól A dolgokat, úgy nehéz lesz bármit is intézni egyből.
-
INMOTEP
őstag
válasz
sethi #195692 üzenetére
Nálam dettó ! anno S8 at is próbáltam de csak teszt ideig kölcsön kaptam ,előtte S7 Edge e, volt fél évig ...... na mindegy Az android rendszerrel az a legfőbb baj és mindig is ez volt ! hogy hiába van benne 4-6 GB ram idővel elfogy ! 2-3 Hetente vagy havonta újra kell indítani hogy rendbe jöjjön , és van hogy hiába zárod be az appot ,beragad mindig valamennyi .És ez is csak ujrainditással jön helyre ha helyre jön .ez sajnos maga a rendszer sajátossága .Hiába mondják az androidosok hogy fele ennyiből is lehet venni ilyen gyors androidos telefont ,lehet hogy éppen van olyan gyors egy 100 ezer ft os androidos telefont mint egy Iphone ,de ha használod kikapcsolás nélkül 2-3 hétig akkor már rá fogsz jönni valami nem stimmel ..A Youtube -on néztem videót éppen a múltkor hogy kb 1 hónap használat útán hogy viselkedik egy ios-rendszer egy android-oshoz képest ,már nem tudom melyik 2 készüléket tesztelték .Mindkét telefonra ugyanazokat az appokat telepitették ,és nem volt meglepő hogy melyik rendszer jött ki győztesen ....Nem akarok vitát és megsérteni senkit ,de akárhány android-ost próbáltam eddig mindig ez volt vele a bajom ,többet én nem kísérletezek ezekkel .Nem beszélve arrol hogy ha elakarom adni nagyon kevés bukóval ki tudok szállni egy Apple termékből mint egy Samsung ból vagy más márkából .És ezt a piacon lévő használt árak is alátámasztják .Sőt most is többért adtam el az Iphone 7 plus -omat mint amennyiért anno vettem használtan és közel 1 évig használtam én is hibamentesen.Mindenki azt csinál amit akar azt vesz ,de amig az ios rendszert nem rontják el addig maradok Apple terméknél
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
sethi #194383 üzenetére
Én is most veszem az első almás telefonomat ezért engem is érdekel ez a kérdés. Egy olyan telefont szeretnék ami stabilan működik, el tudom olvasni a mailjeimat, kicsit tudok netezni, megnézni a youtubot, zenét hallgatni és fényképezni közepes minőségben. Nem árt ha van benne egy stabil GPS is.
A WP-nek teljesen vége pedig azt nagyon szerettem, az androiddal meg már annyiszor megszívtam, hogy többet nem vagyok hajlandó kísérletezni velük, egyikkel sem. Azért gondoltam az almásra mert idáig nekem mindenki azt mondta, hogy bekapcsolom és működik, nem patkolással kell kezdeni.
Nagyjából 2-3 évnél nem tervezem, hogy tovább használjam, már ha egyáltalán kibírja a szavatosság végéig az már jó, idáig még egy okos telefonom sem érte meg a 3 éves kort aktív használatban.
A picit több a 7 az egy másfélszeres szorzót jelent a 6s árához képest, na most ezért elolvastam a cikket, csak a teljesen szubjektív véleményem írom, egyik telefont sem használtam még soha:
-Doboz nagyjából ua. leszámítva pár csíkot.
-7-esben a kijelző még az S7 szintjén sincs, ami ugye több mint két éves modell. Ha ez kicsit is számítana nem vennék almásat.
-7-ben GG5 üveg van, ettől függetlenül erre is kell fólia meg tok és még azzal is biztos betörik egy közepes ütéstől, szerintem direkt ilyenre tervezik mindegyik telefont.
-A9 vs A10 erről nem írnak semmit, hogy mit jelent a gyakorlatban, gondolom kicsivel több MHz.
-7-es alapból több memóriával jön ki, de még 32GB is vicc, meg a 6S-ből is 32-est vennék.
-Jobb kamera szenzor és vaku.
-SW ugyan az.
-Két órával több üzemidő.
-Újlenyomat olvasó, nálam 0 prioritás ha nem lenne az se számítana.
-Jack csak akkor hiányozna ha lemerül a bluetooth fülesem.
-A támogatás dolgot meg egyáltalán nem értem, ha már nem támogatott akkor utána nem lehet majd telefonálni meg internetezni vele, lekapcsolják a gmail-t vagy egyáltalán nem is lehet bekapcsolni a telefont, vagy mi fog történni? Kiadnak egy olyan frissítést, ami megvizsgálja, hogy ha ez egy 6s akkor a programok ne induljanak el vagy csak lassabban?Összefoglalva egy érv sem volt a számomra ami miatt a 7-et kellene megvegyem...
-
herdsman12
őstag
válasz
sethi #194093 üzenetére
Az előző hsz-om második fejezete.
Ez még lényeges lehet:
A Beállítások - Kontaktok résznél tudod beállítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett fiók és kérdezés nélkül oda menti az új névjegyeket, erre kell figyelni, mert legtöbben itt hibáznak. -
herdsman12
őstag
válasz
sethi #194081 üzenetére
És mit szeretnél kiválasztani?
Ebben az esetben az összes kontaktból összeállítasz egy X csoportot (pld Család), amit a csoport kiválasztásával láthatsz, de ezek a kontaktok ott vannak az összesben és az iCloud tárolja, menti az egészet. Ez használható pld a Ne zavarjanak funkciónál szűrőnek. A Csoport törlésével megmaradnak a névjegyek .
Amennyiben teljesen különálló,(pld Család, Munka) de akár egyben is látható listát akarsz, akkor a Beállítások - Jelszavak és fiókok-nál Fiók hozzáadása felől kell közelíteni. Az így létrehozott Csoportok-ban csak a csoport névjegyeit látod. Ebben az esetben a mentést a saját rendszer (pld Google, Exhange) végzi. -
szanyi20
tag
válasz
sethi #193625 üzenetére
Telekom bejelentkezés - Előfizetéseim - Alapadatok - Sim kártya adatai. Itt lehet kezdeményezni a cserét.
Durva, tényleg, hogy ezt a hibaüzenetet kapom, ha új előfizetéssel esimmel akarok Xs-t rendelni:
"eSIM-et kérek (nem használható ezzel a készülékkel)".
Ezután nem csodálom, ha az üzletben nincsennek képben a dolgokkal...
Gombócka: Nincs mit.
-
szanyi20
tag
válasz
sethi #193621 üzenetére
Szia. Azt nem tudom, új készüléket lehet e aktiválni vele, de ha jól tudom a telekom oldalán van lehetőséged eleve esimmel rendelni a készüléket, bár mos gyorsan megnéztem és az esimmel való rendelésnél azt írja, "esim nem használható ezzel a készülékkel..." Ez azért elég durva, hogy mi meg már használjuk... Én azt csináltam egyébként, amikor megvettek az Xs-t, hogy külföldi sim volt benne amikor aktiváltam, majd a magyar telót repülő modba tettem, és online megcsináltem az esim cserét, azóta a telekom fizikai sim csücsül a fiókban.
Nekem ha most kellene Xs-t vennem, a mostani fizikai simemhez venném, beaktiválnám, majd cserélném a fizikait esimre aztán már venném is ki belőle. Ha minden igaz, miután megvan a csere a másik már nem is él többé.
Ha új előfizetéssel vennék Xs-t, akkor normál simmel kérném, aztán aktiválás után felmennék a telekom oldalra és úgy váltanám esim-re. Ezzel kiküszöbölöm azt, ha aktiváláskor gond lenne azzal, hogy még az esimet is regisztrálni kellene... de mivel még nem próáltam, lehet, hogy már simán megy az is... Jó ha van hozzá fizikai sim is, ha össze kakilja magát a rendszer, azt még mindig vissza lehet rakni, de csak üzletben (lásd Telekom esim GYIK).
-
szanyi20
tag
válasz
sethi #193606 üzenetére
Szia. Nekem már egy hete van. Telekom online felületen meg lehet csinálni magadnak. Nekem egy külföldi sim van fizikai simként, az esim meg a telekomos. egyelőre nekem minden rendben van vele. Mind a kettőn fogadtam már hívást és kezdeményeztem is, persze akadhatnak fennakadások, mivel még nem 100%-os a rendszer a telekom oldaláról...
-
válasz
sethi #193232 üzenetére
Ha jol remlik iphone eleve nem is mutatja a SIM kontaktokat csak importalni lehet. De mivel nekem semmi nincs tarolva a SIM-en, igy nem igazan tudom. Viszont hivaslistaban latszik kulon es mindenkihez lehet megadni kartyat amin inditja a hivast. Szerintem annyi visszajelzest fognak kapni most Almaek, hogy tuti rengeteg funkcio jon meg kesobbi IOS verziokban. Mert egyelore pl. kulon ringtone sincsen.
-
AMATŐR
őstag
válasz
sethi #191802 üzenetére
iphone 7 óta van meg ez a router. A családban több iphone is van, soha semmi csatlakozási probléma eddig nem volt. Ma reggel a 8+ os készülékemről csináltam egy icloud mentést és ezt a mentést próbáltam feltenni az új telómra. Ekkor szembesültem ezzel a dologgal. Fogalmam sincs, mi lehet a baj, soha nem fordult elő még ilyen. Holnap ráfekszem a témára.
-
Digital
addikt
-
Coc@s
őstag
válasz
sethi #186622 üzenetére
Kicsit off, de nekem van egy ebay-es szemüvegre csiptethető napszemüvegem (muszáj magamon tartani a dioptriásat ezért ez a megoldás), az is polarizált.
És mikor a BlackBerry KeyOne telefonomat elfektettem, először nem értettem, miért tűnt el a kép.
No mikor levettem a napszemüveget, a kép is visszajött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest