-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
van valakinek ötlete, hogy repülőn miért nem tudok GPS alapján pozíciót találni? airplane módtól függetlenül nem talál se maps, se maps.me, pedig tudom, hogy működik. eléggé ki van herélve sok funkcióm, nincs Siri engedélyezve, de a privacy&location beállításoknál a releváns appok engedélyezve vannak. kerestem már a témában, de nem találtam, hogy milyen triviális funkciót nem veszek észre, hogy ki van esetleg kapcsolva."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Aszpirin #298052 üzenetére
nem vagy egyedül, én X-ről váltottam nem rég 14 Pro-ra. bár megvan az újdonság varázsa, nagyon egyben van, de néha olyan képeket lő, hogy kettáll a szemem... összességében pici volt a wow-faktor. az X-et befogtam munkában és visszaváltani azért nem lenne kellemes, de nem volt akkor ugrás, amit indokol az ár. ez már régóta ilyen. ez van, meg vagyunk etetve évente. oké, a pro motion király : )
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz markknight #295454 üzenetére
ja igen, kampányidőszak van, ez szerintem is benne van.
annyi megjegyzés, hogy több visszajelzés alapján a 13 Pro messze jobb értékekkel rendelkezik ma, mint a 14 Pro ma. ez alapján vagy nagyon máshogy használták a két adott telefont, vagy tényleg van valami plusz gond a 14-el. vagy mindkettő.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz #31816946 #295406 üzenetére
ebbe én is a napokban futottam bele. fórumok és youtube eléggé megugrott iPhone 14 Pro battery (keresőnek: akku) témában. nekem 4 hónap alatt nincs még releváns tapasztalatom, egyelőre 100%. ugyanakkor az is igaz, hogy én eléggé figyelek rá. legtöbb app background refresh és location off, nincs always on display, fényerő auto-brightness vagy 50% és alatta manuálisan. nagyon ritkán töltöm csak wireless, akkor is 5W, illetve 30-50% között felrakom 12W-ra kábelen, 90-98% között leveszem általában. így még egy 4 éves 80%-os iPhone X akku is elmegy két napig kevés telefonálással.
ahogy nézem 1 év után szokott nagyon kiborulni a bili 8-15% degradációval is akár.sok teória van, valamit elcsesztek vagy csak bekerült egy hibás batch és párszázezer telefon érintett. esetleg az iOS rev fos. ezt még az idő eldönti. probléma biztos, hogy van, még nem tudni mekkora.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Ragnar95 #186854 üzenetére
köszönöm a gyors válaszod. töltés és kábel téren akkor relatíve könnyen fog menni a váltás.
az alkalmazás rész kicsit nehezebb lesz, köszi az információt. ha jól értem tehát, létező és aktív apple ID mellett sem fogom tudni semmiképp a névjegyzékemet a Drive-be menteni a továbbiakban, ez korrekt?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
boldog android tulajdonosként át kell térnem iPhone X-re, amivel több negatívum is jár (a dual sim, a megvásárolt appok és a több tucat usb-c kiegészítőm kukája többek között). pár kérdésben szeretnék segítséget kérni induláskor.
csak és kizárólag Anker kábeleket használok a gyári mellett. az első kérdésem az volna, hogy Apple gyári microusb - lightning adaptert itthon hol tudok/érdemes beszerezni? esetleg ajánlott 3rd party típus létezik? a töltőkábeleket nem szívesen kukáznám.
másodikként a gyári 5W töltő 1A kimenetének tényét olvastam és ezt szeretném kigurulni. egyéb, nagyobb teljesítményű töltővel, legyen az másik készülék gyárija, vagy egyéb márka, Anker, Belkin, rendben fog viselkedni a készülék, fel tudja venni a 2A+ töltés, igaz? nagyon hülyének érzem a kérdést, mert ez csak fizika, de még él bennem, hogy anno az iPhone töltésnél csak a gyári kábel volt a nyerő például.
iOS alatt lehet teljes értékű életet élni Google fiókkal - iCloud és Apple ID nélkül? gondolom ez egy határozott nem. Google felhő használata prioritásként jól megoldott a rendszeren?
köszönöm előre is a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
Apple laikusként kérdezném:
az iOS7-et érdemes felrakni iPad 2-re, minden gond nélkül megbirkózik vele?
-
hoffman_
nagyúr
válasz mondomén #61571 üzenetére
ez megoldotta, köszönöm a gyors válaszod
új kérdés is akad ám:
sos-ben kéne vennem három iphone 4s-re minőségi fóliát, milyet ajánlotok? tudtok konkrét típust mondani, árban mire számítsak?
illetve tokot is szeretnék, két féle kellene:
- egy jó minőségű gumis/műanyagtok (jó lenne szép színes választék)
- egy strapatok, műanyag, talán gumival megspékelve, esetleg fém, hol nézzek körül?
ajánlott márkák? (otterbox tippet kaptam eddig egyedül)köszi előre is!
ui.:
iphone 4 és iphone 4s tokok között nincs semmi különbség ugye?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #61569 üzenetére
következő kérdés, kicsit kusza dolog, egy kis segítség jól jönne
adott két iphone (iphone 4s 8gb) egy A és egy B. mindkettőre lett csinálva icloud, új emailcímmel, és hozzájuk lett adva a saját gmail fiókjuk. A iphone-t rádugtam a gépre, majd ezek után, mikor be akartam lépni a store-ba, hogy letöltsek valamit, a B iphone apple ID-t kéri és ennek a jelszavát. ez elég nagy bibi, és nem tudom, hogy kutyulta így el. ötlet?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
elrontottam egy icloud beállítást. másodlagos emailcímnek rosszat adtam meg. ezt hogyan tudom javítani? telefon alól vagy esetleg web alól?
-
hoffman_
nagyúr
üdv,
nem tudom mennyire szakmai a kérdés, gondolom belefér. iPhone 4s-hez keresek tokot. valami komolyabbat, ami védi a cuccot, amolyan casio g-shock féleséget, hogy idézzem az igényeket na persze olyan komoly és ormótlan nem kell. valami masszív, gondolom kissé gumírozott, és szép színes. hol nézzek körül, tudtok ajánlani valamit?
-
hoffman_
nagyúr
válasz bull84ghia #47500 üzenetére
jap, így már összeáll a kép. de a Galaxy Y-nál még talán így is jobb és ingyé volt
-
hoffman_
nagyúr
üdv,
bajom van az itunes-szal(gondolom én). most húztam újra a fent említett 3G-t, ment is rendben, vcf-et is beolvasta email-ből, és csinált biztonsági mentést az itunes, mikor új iphoneként hozzáadtam.
ezek után leválasztottam, pötyögtem rajta pár dolgot, majd mikor visszadugtam, nem ismerte fel, és ezt dobja a win. mi ennek az oka? újraraktam ezek után az itunes-t, de nem változott semmi, ugyanezt írja. kardomba dőlök
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Ragnar95 #47471 üzenetére
értem, akkor megnézem ezt a progit, és meglátjuk. köszönöm szépen
egy htc desire x-em van, teljesen gyári, belakva, és gyors, nincs lag, nincs akadás, minden képernyő gyorsan vált, akadás nélkül, programok hamar betöltenek. a droidos mikrolag az egy másik kérdés
ez a 3gs nem tudom, hogy volt használva, nem ismerem a múltját, lassan hoz be néha dolgokat, és egy-két oldal megnyitása(kereső, mint olyan) lassú, akadós. de láttam már régi iphone-t, ami olyan lassú volt, hogy nem tudta megnyitni a telefonkönyvet kb. és ettől félek nem tudom, hogy milyen OS és 3g vagy 3gs volt. csak az élmény sokkolt.
hogy gyakorlati példákkal éljek
amúgy ez a 3gs teljesen pöpec, így működjön minden 4 éves telefon...
-
hoffman_
nagyúr
válasz Ragnar95 #47469 üzenetére
és mennyire lesz lassú várhatóan? nekem most egy középerős gyári android van, ez a referencia, ez gyors, mint a szél. ehhez képest a mostani 4.2.1-el ez lassúcska, de nem szaggat, nem akad, teljesen használható. ha ennél lényegesebb lassabb lesz, akkor használhatatlan lesz.
ebben az esetben vissza lehet rakni rá régebbi OS-t? mert csak akkor merném bepróbálni a 6-ost.
ejj köszönöm az eddigi segítséget egyébiránt
6-osnál régebbi, de 4-esnél újabb OS-t csak mókolással lehet felrakni, jól érzem?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
iCloud-ot hol találom a telefonon? nem tudok web alól belépni, amíg a telefonról nem csináltam meg, de nem találom sehol. le kell tölteni előbb a storeból? azt hittem integrált. mondjuk a 3gs nem mai.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
meggyűlt a bajom egy átköltözéssel. egy Galaxy Y-ról mennék át egy 3GS-re. ha a számokat kimentem az androidról egy vcard fájlba, emailben áttolom az iphonera, akkor fogja tudni használni és importálni?
illetve most jött a szervizből a 3GS, mindig eldobálta az itunes, nem érzékelte egyszer csak. ez most megoldódott, de az itunes fagy ki random, állandóan... gondolom nincs ötlet, hogy miért?
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest