- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
legiaap
félisten
Most vettem észre az 5s-emen, hogy ha belépek az App Store-ba, majd updates és ott purchased menüt választom az totál üres. Mintha korábban ott szerepelt volna az összes eddig letöltött appom. Ez miért tűnt el? Másoknál működik?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Ragnar95
félisten
válasz Chosen #66650 üzenetére
Próbálja meg beírni a magyar ID-jához és kiderül, h esetleg másik Store-ba is jó-e v tényleg csak az osztrákba. Ha csak az osztrákba, akkor nincs mit tenni, regisztrálni kell egy osztrák ID-t, mert csak azzal fogja tudni felhasználni a gift cardot.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Mexildos
aktív tag
Kérlek mondjatok olyan programokat amelyek IOS-en figyelik ha egy szoftvernek leesik az ára?
Nagyon fontos lenne, akár többet is. Ezer hála nektek érte.
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz madgie #66662 üzenetére
2008 óta iPhone-t használok, éveken át folyamatosan figyelgettem napi rendszerességgel az AppShoppert (előtte a Pandora appot, ami ugyanezt tudta), túl sok újat már nem tudnak mutatni, nem véletlenül szoktam le róluk. Ami meg érdekes, azt a külföldi és magyar Apple-blogokon úgyis megírják (az meg jön automatikusan rss-ben).
De nyilván, mindenki más és más, hál' istennek nem vagyunk egyformák.Vadászcsiga,
Jah, essünk át a ló túlsó felire. -
Ragnar95
félisten
válasz bull84ghia #66663 üzenetére
Ugyanezt tudja az AppShopper is
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Arcképgyáros
Elég gáz, hogy ezt kérdem... 2 éve van iphonem, de a Sárga Kapszula c. ingyenes könyvet melyik app-ban tudom letölteni?
-
-
zsolidodd
senior tag
-
bundli
tag
Egy 16 GB-os iPhone-on mennyi szabad terület illik, hogy legyen mindig legalább?
-
bundli
tag
válasz TheMarci #66673 üzenetére
Nem is a lapozófájlra gondoltam, hanem az SSD-nek nem baj ha van egy ki szabad helye, hogy a vezérlő tudjon dinamikus/statikus kopáskiegyenlítést csinálni, rendezgetni. Legalábbis a számítógépen így van, iPhone-t nem ismerem. Többek között ezért is szokott belassulni egy ssd ha nagyon telepakolják.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Ragnar95 #66678 üzenetére
SSD-knél másképp működik a felhasználható tárhely megbecsülése. Egy 64GB-os SSD formázva kb. 60GB, melyből a hosszú élettartam elérésének érdekében szabadon kell hagyni minimum 10%-ot, tehát a 64GB-os SSD-nél kb. 54GB hasznos hellyel számolhatunk, és 10GB lesz az a bizonyos „spare area”. Ennek függvényében dönthetünk, hogy mekkora SSD is felel meg számunkra. – Ez csak egy kiragadott példa, ugyanis ha egy OCZ SSD-t tekintünk, akkor láthatjuk, hogy elterjedten ugyanezt a kapacitásszintet 60GB-os SSD-kkel szolgálja ki. A háttérben ugyanúgy 64GB tárhellyel rendelkezik a megvásárolt adattároló, csak formázás után rögtön ~54GB felhasználható helyet lát az OS, vagyis gyárilag vigyáznak rá, hogy meglegyen az SSD fent is említett hosszú távú egészségéhez szükséges spare area. Utóbbihoz kapcsolódó infó viszont, hogy a jövőben már az új SandForce vezérlővel szerelt SSD-k esetén is manuálisan kell gondoskodnunk erről, amit ugyebár ez idáig nem kellett.
forrás: link (más szakmai leírásokban is olvasni ilyet)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
buvartacsko
addikt
Sziasztok! Kérdés:
1. Spigen iPhone 5S / 5 Case Ultra Hybrid
2. Spigen GLAS.tR NANO SLIMVan valakinek tapasztalta ezekkel a termékekkel?
Illetve, rendelt már valaki innen közvetlenül a Spigentől? Ha igen, minden rendben volt? Milyen gyors ért ide a cucc és stb. ?
Videó alapján nekem nagyon tutinak tűnik mindkét cucc.
Előre is köszi szépen!
-
veterán
IOS-be van, olyan lehetőség, amivel egy fényképet kitudok a telefonról küldeni a tv-re? droidon screen mirroring a neve.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
bundli
tag
válasz Ragnar95 #66688 üzenetére
És szerinted a flash alapú meghajtóknak mi az alapelemük? Lebegő gate-es tranziszotrok NOR/NAND architektúrába rendezve. Ugyanúgy, mint az SSD-knél. A tranzisztorok mindkét esetben öregednek az írás során, akár MLC vagy SLC. Innen vettem egyébként a dolgot
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
válasz Ragnar95 #66688 üzenetére
Szerintem ugyanaz az alapja mind a kettőnek, max a telefonban lévőt nem írja felül annyit az ember, meg esetleg kevesebb ideig használja.
Utána googleztam, és ott is azt mondják, hogy a telefonokban lévő tároló is ugyanolyan ssd, mert hogy így kevesebbet fogyaszt, gyorsabb, lehet vele futni, meg dobálni, ami egy hdd-nek nem tenne olyan jót.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
Ragnar95
félisten
válasz bundli #66690 üzenetére
Köszi, minden nap tanul valamit az ember
De az ettől még mindig áll,h attól még,h telirakod, nem lesz lassabb. Illetve bár lehet,h jót tenne neki,ha 10% hely üresen maradna, iPhone-nál a bővíthetőség hiánya miatt erre sajna nem nagyon van általában lehetőség, illetve általában nem is használja annyit az ember,h elhasználódhasson az ssd benne...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
atirag
őstag
Egy ios 6-os backup-ot vissza tudok rakni egy ios 6-os telefonra?
Nem vagyok biztos benne,hogy a backup visszarakásánál nem rakja újra a szoftvert.
Most cserélték az egyik iphone5-öt és hál isten ios6-al kaptam vissza. -
mr.robi
tag
valahogy ki elehet uríteni az iOS cache tartalmát?
gondolom ez az amit az iTunes "Egyébnek" vesz -
Ragnar95
félisten
válasz mr.robi #66694 üzenetére
Nem, az egyébben nagyon sok minden van (üzenetek, mailek, JB-s programok minden adata, illetve minden más, ami nem tartozik bele a többi kategóriába) és sajna csak restore-al lehet csökkenteni a méretét, de teljesen eltűnni sosem fog és ahogy egyre több app van a telón, illetve egyre hosszabb ideje használod azt, a mérete is egyre nagyobb lesz.
-
Kbali
nagyúr
válasz buvartacsko #66682 üzenetére
Itthon is kapható.
-
Naigen
aktív tag
válasz Ragnar95 #66695 üzenetére
Nálam így néz ki:
Hang - 1,17GB
Fotó - 87.7MB
Alkalmazás - 1,65GB
Egyéb - 2,74GBAkkor ez így teljesen normális, vagy az egyéb-ben benne lehet a letöltött új ios is (én nem nyomtam frissítésre, de hátha letöltődik automatán), mert még 6 van a 4S-emen? Csak kicsit soknak tűnik az egyéb, hiszen közel annyik, mint minden más együtt. JB mentes a rendszer.
Szavaz a hejesirok pártyára.
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
A telefon IPhone5.
Mitől lehetséges az, hogy beütök egy számomra ismeretlen számot, nincs benne a telefonkönyvemben sem és amikor a hívást lenyomom akkor mégis kiír hozzá a telefon egy nevet? Gyakorlatilag lesz ilyen bejegyzésem a telefonkönyben. Tuti biztosan nem volt előtte a telefonban az a szám sem a SIM-en.köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest