- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Eddig 2x futottam bele abba, hogy hiába teszem töltőre a telefont (i15) nem kezdi meg a töltést, csak akkor ha újraindítom. Optimalizált töltés be van kapcsolva, de nem hiszem, hogy ha 30% alatt van akkor nem kellene töltenie. Kellemetlen meglepetés, mikor reggel elindulnál hogy hoppá, benne van a kábel de egy dekát sem töltött. Ötlet? -
Attila9711
tag
Már csak a Voda rak sim lock-ot az iPhone-okra, a lekérdezéshez kell IMEI 1/2 és serial number is. Szóval igen, rizikós. Ha vannak papírjai, akkor is oda kell figyelni nagyon. Nemrégiben vettem volna egy 12PM-ot, az eladó, akinek ~600(!!!!) pozitív értékelése volt itt hardveren, küldte az elektronikus számlát, meg volt hamisítva. Onnan tudom, hogy Telekomos számla volt és én a Telekomnál dolgozom. 2 perc volt lecsekkolni, a részletfizetési melléklet ki volt törölve róla, az erre utaló tájékoztató részek is. Felhívtam az eladót jó szándékkal, hogy nem tudom honnan vette a telefont, de meghamisított doksikat kapott és szólni szeretnék, nehogy ő kerüljön bajba. Dadogott, terelt, elmondtam, hogy itt dolgozom, előttem az eredeti számla a gépnél és kétségbe vont, majd támadott, végül le akart nagyon gyorsan rázni. Na, itt volt számomra világos, hogy ő hamisított és tudta nagyon jól, mit vesz és kínál viszonteladásra. Szóval óvatosan..
Attila
-
zmilaner
tag
válasz Sungoo #303607 üzenetére
Meg volt minden próbálkozás, ki-be húzás, másik kábel, másik töltőfej, másik konnektor Macbook töltőjével töltöm, ha újraindítom a telefont akkor minden rendben. Most azon gondolkodom, hogy éjjelre repülős üzemmódba raktam és mintha legutóbb is mikor először előjött ez a probléma, akkor is repülős üzemmódban volt-e.
-
embe
nagyúr
válasz Attila9711 #303606 üzenetére
Na ez király! Jó sztori.
Persze nem ugrok bele hülyeségbe, ezért is kérdeztem ezt.
Kedvencem az egy "összegben vásárolt, nem részletre". Attól ugyanúgy tilthat, ha a nem fizeti a szerződésben vállalt havidíjat. -
Attila9711
tag
Nem, csak részletfizetés elmaradása esetén megy IMEI 1 tiltás havi számla elmaradása esetén csak az előfizetői SIM kerül korlátozásra, majd később felfüggesztésre, a vásárolt készülék(ek) nem. Viszont lopott telefon esetén az előfizető rendőrségen tett feljelentéssel személyesen tudja tiltani a lopott készüléket. De ekkor is csak IMEI 1 kerül tiltásra.
Attila
-
veterán
Szóval senki nem tudja ios-en a Google appban hogy kell kikapcsolni azt a funkciót, hogyha fel csatlakozik a telefon a kocsi bluetooth-jára, akkor küld egy értesítést milyen útvonalon menjek haza, vagy munkába?
-
embe
nagyúr
válasz Attila9711 #303611 üzenetére
"a vásárolt készülék(ek) nem" - úgy tudom ez szolgáltató függő. Van amelyik tiltja a telót is.. Korábban volt erről szó másik topikban.
-
kislaci
senior tag
válasz magicbox #303574 üzenetére
Szia nekem működik a biometrikus azonosítás is meg wllateben is a kártya. Viszont a céges számlám nem, ott a kártyát sem adtam hozzá a wallethez, illetve a mobilappot sem használom hozzá, azt mondták az ugyfelszolgalaton hogy cégest egyelőre csak pc-n használjam. A lakosságival minden rendben van. Korábban én is BB-s voltam.
-
embe
nagyúr
válasz Attila9711 #303618 üzenetére
Pedig logikus. Ha aláír hűséget és úgy vásárol egy készüléket kedvezménnyel, még ki lehet fizetni egy összegben. De nyilván azért kap kedvezményt a készülékre, mert vállalja hogy az előfizetését fenntartja. Ha nm, akkor szerződést szegett. Ha pedig a szerződésben az le van írva hogy tiltható, akkor ha nem rendezi a kötbért, gondolom tiltja is. Leglábbis én így gondolom.
Régebben emlékeim szerint tiltották ekkor is.
De házzá teszem, hogy 4 előfizetés van a családban, de flottásak, így nem éri meg aláírni 2 évet egy gyakorlatilag még a MM-nál is sokszor drágábban adott telefon miatt. -
embe
nagyúr
válasz Attila9711 #303621 üzenetére
Igen. Feltéve ha tud produkálni egy ellenőrizhető számlát, és nem olyat mint amit korában írtál.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Rövid 10-15 másodperces videókat gyártunk , most 11-est használok.
Sokszor rögzítjük mire sikerül a kívánt eredmény.
Baromira idegesítő hogy a felvett videó mindig némítva indul el és mire rányomom a hangot a gyári lejátszó programjára már vége is a video.
Rájött esetleg valaki arra hogy a rögzített videó ne némítva induljon el?
Nagy segítség lenne a megoldás. -
MasterMark
titán
-
Silentfrog
veterán
válasz MasterMark #303624 üzenetére
Ilyen egyszerű volna? Nincs lenémítva. Iphone 13 szintén így működik , tehát nem
itt van valami elpiszkálva...[ Szerkesztve ]
-
Attila9711
tag
válasz Silentfrog #303625 üzenetére
Arra gondolsz, hogy hanggal veszi fel ugyan a videot, de mikor lejátszanád a felvételt a galériában, hang nélkül indul és neked kell az ikonra kattintva engedélyezni a hangot a videohoz?
Attila
-
Attila9711
tag
válasz Attila9711 #303627 üzenetére
Ha igen, ez a megoldás : Beállítások. - Fotók - videók és live fotók automatikus lejátszása - > ezt kapcsold ki
[ Szerkesztve ]
Attila
-
Silentfrog
veterán
válasz Attila9711 #303628 üzenetére
Ez az ! Az életbe nem jöttem volna rá! Király! Köszi! Pont fordítva kellene lenni az alapbeállításnak érthetetlen miért így van alapból!
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. A munkás iphone-omon nem jelennek meg az üzenetek, csak ha belemegyek konkrétan az üzenetek menübe. Nem ugrik fel, de még pirossal se jelzi ,hogy jött valami. 7-es iPhone. A 13-asommal nincs ilyen probléma. Valaki tudja a megoldást?
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Megkértek, hogy segítsek egy iPhone feloldásában, ehhez kérnék megerősítést, hogy jól értelemezem a leírtakat:
Nincs meg a jelkód, így ha jól értem a készüléket semmiképpen nem tudjuk feloldani, ha viszont megvan az AppleID, akkor tudjuk gyári állapotba visszaállítani. Ezután pedig iCloud-ból visszatölteni az esetleges mentését.
Illetve van lehetőség arra, hogy megnézzük mit tartalmaz a biztonsági mentés a készülék nélkül? Készült-e egyáltalán biztonsági mentés.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Noxy
veterán
válasz Sordoran #303631 üzenetére
Nincs semmilyen lehetőség az iCloud bizt.. mentésben egerészni.
iTunes mentésben viszont lehet, ha nincs rajt psw.
Mondjuk az meg fura egy kicsit, hogy az iPhone visszaszerzése helyett, fontosabb a biztonsági mentés tartalma.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Sordoran
addikt
Nem is feltétlen a biztonsági mentés tartalma, hanem hogy van-e biztonsági mentés. Saját iCloud-omba belépve viszont látom, hogy a névjegyeket ott meg lehet nézni, és ez lenne egyik legfőbb dolog.
A készülék nem fontos amúgy ilyen szempontból, névjegyek, fotók kellhetnek a családnak, viszont ez akkor biztonsági mentés nélkül is megnézhető, szóval nem is piszkálnám a telefont.+ MasterMark: Sajnos hagyatéki jellege a dolog, és bár látom van lehetőség ilyen esetben is, de majd a család eldönti akar-e ilyen szinten belebonyolódni.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
eszgé100
őstag
Sziasztok,
Appstore-ben leteznek meg meg olyan appok, amikert egyszer fizetek, es nem ilyen f.sz eves elofizetesi modellel mukodnek? Ha igen, akkor meg lehet oldani, hogy csak azokat listazza?
Nagyon regen meg volt fizetos es ingyenes szekcio, ma mar minden "ingyenes", amig az ember el tud viselni barmennyi idegesito reklamot minden 10 masodpercben...
Elore is koszi"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
kchris78
veterán
válasz Attila9711 #303606 üzenetére
azt nem ertem hogy hogyan hamisitotta meg az elektronikus szamlat, ott kellene lennie elektronikus alairasnak, modositas eseten az nem volt mar rajta? egy megmokolt pdfet barki tud csinalni - igaz en nem biztos hogy belegondoltam volna hogy ezt ellenorizzem ott helyben...
[ Szerkesztve ]
-
giroud199
senior tag
Adott egy régi 2016os iPhone se ,sajnos elég sokszor le kellett választanom a kijelzőt a touch id vel együtt és egyszercsak gondolt egyet és nem ismeri fel a készülék...letiltotta és nem enged ujjlenyomatot regisztrálni ,pedig az eredeti szenzor van bent...lehetséges ,hogy letiltott és egy bizonyos időre tiltotta a készülék? Valaki találkozott már hasonlóval? Visszaállítás nem segített
>>iPhoneX&SamsungS21<<
-
geleati
tag
Sziasztok, adott egy iPhone 8 aminek a töltő csatlakozója nem az igazi, csak úgy tölt ha kicsit ferdén áll benne a töltő kábel, nem is pattan bele rendesen, így nagyon pici mozgatástól már elmozdul és nem is tölt. Mit lehet ezzel kezdeni? Illetve akkucserét hol lehet megejteni (elég rossz már az akksi is)? A kettő esetleg összefügg?
Köszönöm szépenSoha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
markknight
veterán
Messenger értesítésekkel hogy álltok? Hónapok óta nem érkeznek meg, mikor megvettem a 15 Pro Max-ot, akkor egy hétig ment, mára már megint nem. Ahogy nézem az értékeléseket mások is sorra írnak, egyelőre megoldhatatlannak tűnik.
-
merqree
őstag
válasz markknight #303649 üzenetére
iPhone 13, 17.1 alatt a legfrissebb is jelzi, ha kapok üzenetet. Amivel minden alkalommal szívok, hogy ismeretlenek nem tudnak privát üzenetet küldeni, és az engedély kéréseket nem jelzi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Spórolós topik
- Steam Deck
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Wise (ex-TransferWise)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest