- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
válasz szezso15 #303500 üzenetére
Köszönöm. De ez egyfajta kompresszor. És sokkal rosszabb minőségű lesz tőle a zene. Nálam ez mindig kikapcsolva van. Sajnos a "fülvédelmi"' szabályok miatt egyszerűen ennyit tud az iPhone. Android-on is minden alkalommal engedélyezni kellett, amikor kiakartam hajtani teljesen. Talán a Huawei Mate 20 volt az utolsó telóm, ahol nem kellett ezzel szórakozni. A dac-nak meg nagyobb bemeneti jelszint kellene, hogy normálisan szóljon.
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
válasz MasterMark #303502 üzenetére
Igen, ezt tudom. De nem minden alkalmazás támogtja. Általában azok nem, amelyiknél fent a képernyő tetejére van rakva egy vissza gombjuk. De ezt feltudom dolgozni.
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MasterMark #303502 üzenetére
Androidon is, csak ott rendszerszintű és működik jobbról is (én a 14PM-en nem érek át hüvelykujjal a másik oldalra). Itt meg minden appban máshogyan működik és vannak menük amikben egyáltalán nem, mert a felső sarkokba rak egy gombot, amit meg kell nyomni (Close, Done, stb).
-
Norbi887
aktív tag
Csináltam a napokban egy iTunes restore-t, Betaròl való visszatérés gyanánt, azóta nem tudom használni a McDonald's appot, folyton ezt az üzenetet kapom:
Mit tudok ezzel tenni? Már megpróbáltam mindent, újra telepítést is, stb, most komolyan egy teljes hónapot kell várni mire használható lesz? Ennek mi értelme van?// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz magicbox #303503 üzenetére
Tipp egy szintén Androidról áttért usertől:
Vannak felületek, amiken nem működik a vissza swipe (például a Beállításokban meg Apple appokban az "üres" részeken indítsd a mozdulatot) és akkor sem, ha olyan menüben vagy, ahonnan az X, Close vagy Done gombok vezetnek ki és minden appnál máshogy van megoldva, például az Instagramon. Twitteren bárhol a képernyőn megy a vissza swipe, de Apple appokban csak a bal szélről a legeslegutolsó pixeltől visszafelé rántva (sok sikert hozzá egy kézzel).Az egész iOS user experience ebből a szempontból teljesen inkonzisztens és káoszos az Androdhoz képest, de meg fogod szokni hamar.
-
MasterMark
titán
válasz Stauffenberg #303508 üzenetére
Annyira azért nem bonyolult, a képernyő szélétől kezded a mozdulatot és kész. Minden esetben így kell működnie.
A mozdulatot a képernyőn kívülről kezdve nem lehet elrontani.
Switch Tax
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MasterMark #303509 üzenetére
Nem is mondtam, hogy bonyolult, csak apponként eltérően működik az Androidhoz képest, ahol egy mozdulat van mind felett rendszerszinten és működik jobbról is és nem tudsz abba sem belefutni, hogy az adott felület nem alkalmas a vissza swipe-ra, mert az mondjuk egy mozdítható/kattintható elem vagy éppen a bal felső sarokba rakott X-et szeretné, hogy megnyomd.
Engedd meg, hogy 1 hónapja áttértként értsem a fórumtárs miért mondja amit mond.
-
M1995
aktív tag
Beállításokban elmegyek pl. general, keyboard, text replacement részig és simán visszalépegetek swipe-pal a settings főoldalra.
a és e gombokra csúsztatásra ott van á és é rögtön csak egyet kell elhúzni érte. Haptic jelzi is a húzást, teljesen rááll az ujj, a többivel nem kell törődni. -
adika4444
addikt
Hali!
Ma délelőtt gondolt egyet az i13 mini és újraindult. Nem volt töltőn, fókusz sem volt aktív, csak le volt zárva és rajtakaptam, hogy tolt egy rebootot. Értesítések eltűntek, kért jelkódot és ott írta, hogy adjam meg az iPhone újraindítása miatt.
Remélem ebből már tényleg nem fog rendszert csinálni
üdv, adika4444
-
burgatshow
veterán
válasz Stauffenberg #303510 üzenetére
Mi meg sok eve hasznaljuk es amit MasterMark mondd az ugy van. Tenyleg a total szeletol kell inditani es rendszer szinten megy elore-hatra.
A legtobb modal (amit te X/Close/Done) jelzokkel illetsz pedig lefele suhintassal tuntetheto el. Ilyenkor latni is, hogy mintha egy kartya ugrana az alkalmazas ele. Ez akkor nem mukodik csak, ha az app fejlesztoje sajatot csinal vagy felul deklaralja a rendszer gesztust. De ez droidon is igy van. Marmint hogy a fejleszto felulbiralhatja a rendszer gesztust, nekem is van droidos appom, ahol le kellett tiltanom a vissza/home/app switcher gombokat amig bizonyos allapotban van az alkalmazas.De ra fogtok erezni.
-
sgeza
veterán
válasz burgatshow #303514 üzenetére
Van jópár alkalmazás, aminél nem működik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz burgatshow #303514 üzenetére
Én is azt mondtam, hogy rá fog érezni és nem tudom miért magyarázod azt nekem, amit én írtam le a fórumtársanak.
Tudom, hogy működik a bal legszélről swipe, de attól még fizikailag nem lehet elérni egy kézzel ha jobbkezes vagy, ezért keresi egy frissen emigrált jobbról befele suhintva ezt a mozdulatot, csak hiába. Vannak app fejlesztők (viszonylag sokan), akik viszont engedik bárhonnan indítani, ők mondjuk nem buktak meg anatómia órán.
A vegyek kisebb telefont tanácsokkal légyszi kíméljük meg egymást!
-
burgatshow
veterán
válasz Stauffenberg #303517 üzenetére
Eddig nem volt szo egykezes eleresrol, igy mar ertem. De az ergonomiat hagyjuk is mert megszamlalhatatlanul sok peldat tudnek hozni, mennyire ergonomikus minden, mar amennyiben jobb kezes vagy.
Amugy meg DE, vegyel kisebb telefont. -
ezrrl
csendes tag
Sziasztok!
Egy Iphone 13 Pro-val rendelkezem. Míg a 16-os IOS volt rajta félév alatt 1%-ot romlott az akksi kapacitása most viszont a 17.1 után 3 hét alatt 2%-ot is romlott átlag 3 órás napi képernyőidővel.. Miért van ez? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz burgatshow #303518 üzenetére
Szerintem legyen ergonomikus egy UI balkesezeknek is, nem olyan nagy tudomány összehozni. A Meta appok vagy a Twitter jobbak ebben, mint a gyári Apple.
Ha csak 10%-kal a kepernyő szélétől beljebb is lehetne indítani a mozdulatot (neadjisten bárhonnan), én is elérném.
De az esetek 98%-ban a telefont két kézzel használom és csak a maradék 2%-ban anyázok.
-
Topikgazda
válasz ezrrl #303519 üzenetére
Csak aktualizálja magát, az a nem reális, hogy fél éven át csak 1%ot romlott. Rendszerint azért lehet, mert gyárilag néhány %-al nagyobb az akku kapacitása, így nem 100-ról romlik, hanem pl. 104-ről. Így elég sokáig bámulja az ember a 100-at.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
-
magicbox
senior tag
+1
-
werszomjas
addikt
A főképernyő ikon elrendezéseket (ha pl bemappáztam őket), kihelyezett widgeteket, azokat icloud mentésből vissza tudom állítani?
üdv
-
magicbox
senior tag
válasz kchris78 #303527 üzenetére
Próbáltam. Semmi különbség hangerőben. Szóval, akár autó, akár hangszóró stb... ugyanakkora a bt kimenő jelszintje. Szerintem ez nem a hangerőhöz kell, hanem az intelligens figyeléshez, amibe belenyúl a telefon, ha úgy gondolja. Erre többen is panaszkodtak régebben, de ezt ki lehet kapcsolni a menüben. Kollégámmal beszéltem, épít nekem egy kis erősítőt, hogy a dac-ból kimenő aux jelet legalább +15db-vel megemeljük, aztán béke. Ez kijön egy 10-esből, ez még mindig jobb, mint a KIA gyári fejegységét lecserélni... Sajnos az új bt eszközöknél ez van. Max. 85db lehet, régen meg 100 volt, ha jól emlékszem.
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Tudom nem feltétlen ide való, de hátha van valakinek tapasztalata. A Watch Series 8-ra való Spigen kijelzővédő vajon kompatibilis a Series 9-es órákkal? Az olcsók nagyon nem jók rá. Vennék ilyet és ilyet, de csak ha fixen tudom, hogy jó rá. Köszi!
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Roland861010
addikt
válasz Sir Riccio #303530 üzenetére
Én konkrét tokot használók hozzá.
Annyi hogy így fürdeni nem lehet benne. Szerintem jobb mint a sima fólia -
Sir Riccio
addikt
válasz Roland861010 #303531 üzenetére
Köszi, de arra volnék kíváncsi, hogy a fenti Series 8-ra való kijelzővédők jók-e a Series 9-es órákra?
-
Dello79
aktív tag
válasz Roland861010 #303531 üzenetére
Sza, milyen tokot használsz ?
-
Roland861010
addikt
válasz Sir Riccio #303532 üzenetére
Jónak kellene elvileg lennie mert mind a kettőnek ugyan azok a dimenziói:
41 x 35 x 10.7mm (41mm model),
45 x 38 x 10.7mm (45mm model)
Viszont a kijelző mérete eltérő S8 1,7inch az S9 1.9inch.
Dello79
Ezt használóm -
Sir Riccio
addikt
válasz Roland861010 #303534 üzenetére
Köszi, akkor viszont nem jó, mert a szélek szerintem nem fognak stimmelni.
-
Roland861010
addikt
válasz Sir Riccio #303535 üzenetére
Mint mindennél ami Apple itt is van egy minimális eltérés.
A 15 Pro és a 13Pro kameraszigete szinte egyforma csak az a fránya 2mm ami miatt nem jók tokok az újra. ..
Ha van olyan aminek nincs fekete kerete jó lehet amúgy. -
Perillustris
senior tag
válasz Roland861010 #303536 üzenetére
Az egyéb dimenzióik is eltérnek, szóval semmiképpen nem lenne kompatibilis a 13 pro és a 15 pro tokja.
Perillustris
-
Roland861010
addikt
válasz Perillustris #303537 üzenetére
Pontosan passzolt amúgy egyedül a kamerasziget nem engedett.. de kb ennyi eltérés lehet bennük.
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
A párom megörökölte a 14PM-et és mindjárt agyvérzést kap mellettem, mert nem tudja átvinni az android whatsup backeupot a telefonra.
Mivel én egy ideje már iPhone-t használok, így nem nagyon jártam körbe a témát eddig, de most meg elkezdtem nézelődni, azonban semmi értelmes megoldást nem találtam.
Mégis hogy lehet átvinni, egyáltalán át lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ForRedGlory #303539 üzenetére
Szia!
Ezt próbáltátok? [link]
-
werszomjas
addikt
válasz ForRedGlory #303539 üzenetére
Pont ezzel szívtam én is.
A WhatsApp átvihető Coleman.B válaszában lévő linkkel. Működik
Annyi, hogy az iphone nulláról való beállításnál mindenképp azt kell választani, hogy beállítás Android-ról és követni a lépéseket.
Ha már be van lakva az iphone, akkor törölni kell mindent, visszaállítani nullába, androidról áthúzni a whatappot, és újra belakni az összes többi programmal és beállítással.
Ha Cloud-ból állítod vissza, akkor a whatsapp nem megy át, mivel vagy cloud vagy android visszaállítás van.A Viber esetén még szarabb a helyzet, ott egyáltalán nincs mód a csevegések átvitelére droidról ios-re, csak harmadik fél programja által, mókolással, épp ezzel küzdök, qrva bosszantó
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Perillustris
senior tag
válasz Roland861010 #303538 üzenetére
Az a pár tized milliméter pont azt jelenti, hogy leejtés esetén máshogy (kevésbé) nyeli el az energiát a tok, ezért nem nyújtja az elvárt és ígért védelmet.
Perillustris
-
Roland861010
addikt
válasz Perillustris #303542 üzenetére
Ez így van! nem is vitatom !
De már egyik telefon sincs már meg! Így mindegy is.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Sziaszok! Elgondolkodtam hogy almára váltanék most először.
De már az alapoknál elakadtam . Például a tekintetnben hogy a13, 14 és 15 ös szériában kaphatő e itthon fizikai dual simes változat?Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok,
Aki használ Vibert, kérem segítsen, vagy ha van infòja ehhez azt megköszönném:
Viber iOS és PC között az üzeneteket independens módon tárolja? Tehát nem lehet a PC-n tárolt üzeneteket felhőbe menteni, majd azokat át-importálni a telefonra valahogy, hogy ott is elérhetőek legyenek a régebbi üzenetek?// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
burgatshow
veterán
válasz werszomjas #303541 üzenetére
Neha teljesen ugy erzem, hogy szellem vagyok. Ugyanezeket irtam meg meg linkeltem is neked ill. a tobbieknek aztan annyi reakciot sem kaptam, hogy boff.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest