-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz CoDWaW07 #108250 üzenetére
ha nem működik együtt akkor jelentsd fel. eladott neked egy kvázi lopott telefont, hiszen ha le van tiltva, akkor azért valaki nem fizetett.
ha meg őt is átejtették, az nem a te gondod. nyilván ő megvette, rátette a maga kis hasznát, majd eladta neked. a haszonból majd fedezi a problémát.
de bízzunk benne hogy nem letiltás, hanem csak valami sima garis probléma. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Gsx-rr
veterán
Miert biztos ,hogy lopott? Es ha reszletre vette csak a reszleteket nem fizeti nem hiszem ,hogy az pl buntetheto!
Sajnos szerintem ez ilyen esetben bukta ,ha nem kozremukodo az elado!
Ha polgari peres eljarast akarsz akkor meg fizetheted az ugyvedet es a perelt osszeg x szazalekat is elore be kell fizetned.
Tehat ez is tok folosleges![ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
Lehet. csak az a baj hogy amilyen hatékony a rendőrségünk évekig elhuzodnak általában az ilyen dolgok és az sem biztos hogy lesz belőle eredmény, a költségekről nem is beszélve(sajnos)
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Danny750
őstag
-
Tin
veterán
válasz Gsx-rr #108254 üzenetére
én azt írtam kvázi lopott, te minek hívod, ha veszel részletre valamit, de nem fizeted a részleteket, a készüléket meg megtartod?
egyébként meg a srácnak eladta a nepper, innentől tökmindegy, hogy őt átverték vagy sem, ő adta el. amikor olyat ad el, ami nem átverős, és keres rajta, az korrekt, amikor meg olyat, ami átverős, és azon keres, akkor meg sajnáljuk? nemár...
-
CoDWaW07
őstag
Rendben, igyekszem megbeszélni az eladoval
Amugy létezik olyan hogy pl félreértés/elirás vagy egyéb véletlen hiba miatt tiltanak le egy készüléket? (Pl Telenoros esetre gondolok )●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Gsx-rr
veterán
Lopasnak biztos nem! Az egy kicsit mas fogalom! Vagyis nagyon is mas!
Az egy elore eltervelt szandekos dolog!
Olyanrol hallottal ,hogy valaki szeretne maganak egy telefont es megveszi reszletre es mondjuk el kell adja barmilyen ok miatt. Es mondjuk arra se szamitott ,hogy nem tudja fizetni a reszleteket ,mert elvesztette az allasat!
Azert ez nem lopas!Nem vedeni akarok senkit ,de szerintem ha nem telefont ,mast biztos vett itt velem egyutt tobb ember is olyan okbol ,hogy megszorult valaki!
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Gsx-rr #108260 üzenetére
Ja, pont ez a leggyakoribb ok a tiltásra
Ne legyünk már ennyire naívak...Elég sok vesznek drága előfizuval részletre telefont olyan célból,h túladjanak rajta haszonnal és ne fizessék később a részleteket,h minél több pénz maradjon a zsebükben.
Valóban nem lopás ez BTK szerint, csupán csalás, ami szintén büntetendő, illetve a szolgáltató sem nézi csak úgy el a szerződésszegést...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Tin
veterán
válasz Gsx-rr #108260 üzenetére
annyit mondtam, hogy "kvázi lopott", nem pedig azt, hogy lopás, ne forgasd már ki a szavaimat, kérlek.
egyébként igen, lehet hogy szegény ember megvette a sokszázezres iphone-t részletre, majd még új állapotában dobozban, vsz. még az első részlet fizetése előtt meggondolta magát, és eladta, majd rögtön utána elvesztette a munkáját, és sajnos nem bírta fizetni a részleteket.
közben persze a nepper, aki gyanúsan olcsón jutott a tárgyhoz, mit sem sejtett az egészből, mert annyit nem tudott összerakni, hogy "függő telefon" meg "szinte vásárlás után eladó" meg "gyanúsan olcsón", de persze ő feltételezte, hogy emberünk ettől függetlenül majd még 2 évig fizetni fogja egy olyan telefon részleteit becsületesen, amit kb csak bekapcsolt és annyi.
cimbi bocs, de egy modern andersen veszett el benned
-
Aaron14
őstag
válasz Gsx-rr #108236 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a következő sorokat.
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:
1. §1 (1) A Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott, az 1. mellékletben felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) A jótállási kötelezettség teljesítése azt a vállalkozást terheli, amelyet a fogyasztóval kötött szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül.Ha ezek után sem hiszed, hogy át kell, hogy vegyék, mert velük vagyok szerződésben, akkor hívd fel a Telekomot, Apple-t, NFH-t, mindegyik azt fogja mondani, hogy jogszabály kötelezi rá őket. Hidd el, elég alaposan körbe jártam, szóval nem a levegőbe beszélek és ha 10.000-rel olcsóbb is a jelenlegi ára, az a helyzeten nem változtat!
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
TheMarci
addikt
-
Gsx-rr
veterán
Maradjunk annyiban ,ha valaki így vesz telefont és megszívja akkor ne sírjon!
ezt be kell kalkulálnia ,mint itt tette valaki a fórumon.Ragnar95: Én csak azért mondtam ,mert sok értelme nincs ezzel a rendőrségre menni. Ha ott nem tudják bizonyítani ,hogy ezt direkt csinálta akkor még csalás se.
A szolgáltató se fog büntetőügyet kezdeményezni.[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
válasz Gsx-rr #108268 üzenetére
Tegyük fel, ha kések a számla befizetésével, akkor jelzik felém, és kifizetem késedelmi díjjal együtt (bár nálam még ilyen nem fordult elő).
Én jeleztem feléjük, hogy rossz készüléket adtak, nem tudtam közel egy hónapig a szolgáltatásaikat használni. Most állják egy havi előfizetésemet.
Nem értem, itt hol a hiba. Szerintem ez így korrekt.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Tin
veterán
válasz Gsx-rr #108268 üzenetére
világos, azzal nem is vitatkozom, hogy a vevő is hülye volt, nyilván gondolnia kellett volna, hogy nem véletlenül olyan olcsó. de ettől függetlenül neki a nepperrel, a neppernek az eladóval, a vodának meg a tőle vásárlóval kell rendeznie a szitut. ha a voda így rendezi, akkor ez van.
-
Gsx-rr
veterán
Akkor ezt megbeszéltük. Én csak arra akartam rávilágítani ,hogy jogilag sajnos nem olyan egyszerű ez a helyzet ,ezért a megoldás se az.
Szerintem ha valaki ezzel a rendőrségre menne a rendőr második kérdése az ,hogy nem gondolt arra ,hogy így járhat és ,hogy nem is vásárolhatta ,volna meg a telefont ,mivel az még nincs kifizetve? -
NGA
addikt
Ha jól olvastam, itt lehet JB-ről beszélni. 8.1.2-es ipad air-om van.
Erre ha jól olvasom, van jailbreak. Erre vonatkozna pár kérdésem:
- milyen módon lehet ezt megtenni? Win-es laptop van.
- jár-e garanciavesztéssel?
- vissza lehet-e nyomtalanul állítani?
- van mód rá, hogy a kinézetet módosítsam itt? Nagyon nem jön be az ios8 képernyő kinézete, szeretnék valami ios6 szerűt.
- van mód, hogy pl a régi szkeumorf ibooks alkalmazást visszarakjam JB alatt?
- mennyire instabil? -
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem nemrég egy iphone 6 készüléket, tökéletes állapotban van, csak érdeklődnék.
1 év apple garancia van rá amikor lejár akkor még egy év bolti garancia van.
Hogy is működik az apple garancia, hogyan tudom aktiválni, illetve hova kell küldeni ?
[ Szerkesztve ]
The easy day was yesterday!
-
zuioch
aktív tag
Üdv! Pár héten belül hozzám kerül egy 5c. Biztosan lesz olyan app a store-ban amit meg szeretnék vásárolni, de nincsen bankkártyám, csak számlaszámom. Buktam?
-
zuioch
aktív tag
válasz univerzita #108280 üzenetére
Utána nézek, köszönöm
-
szijartg
őstag
Srácok!
TMX (aka telemax) szervizt kerüljétek!!!
Múlt hét csütörtökön beadtam az 5S-t (már a másodikat) Vodafonnak! Ők elküldték ennek a nagyszerű szerviznek(elsőt is nekik küldték, ott nem volt semmi gáz, igaz csak 2hónapos volt, wifit ledobálta)
Most teljesen besárgult a két felső sarka! Már nagyon zavaró volt. Gondoltam most is simán csak cserélni fogják!
Tegnap jött az sms hogy mehetek be érte a Vodafonba megjött a készülék! A csaj mikor hozza ki már húzza a száját! A TMX szerviz adott egy jegyzőkönyvet miszerint:
A készülékben ismeretlen eredetű anyag befolyásából származó maradványok, korróziós nyomok találhatók! Az áramköri panel rétegei és az elektromos alkatrészek között vissza nem fordítható károsodás, zárlat keletkezett/ keletkezhet, ezért a készülék cseréjét a gyártói utasítások értelmében garanciában nem tudjuk vállalni
Mellékeltek egy képet amin a sim tálcánál levő indikátor elszíneződött!
Mondom tök jó, most mit tudok csinálni, tudom hogy nem érte sehol víz! Vigyáztam rá, tényleg patika állapotban van/volt. A csaj már egyből jött hogy látja biztosítva van(legdrágább) mondom igen, azt mondja biztosításban tudjuk cserélni! Önrész, majd új teló! Anyád! Még az volt a szerencse hogy pár hete voltam az iCentre-ben a Bécsi úton, ott mondta a srác hogy ez széria hiba. Mondom tudom hogy nem áztattam el a telefont. Meg tudtam hogy van benne még két indikátor! Persze azt már nem fényképezték le, ekkor már tudtam hogy azok biztosan jók és csak át akarnak b@szni hogy önrész mellett hozzak el egy másik telefont! Ezzel meg okosan valamit kitalálnak! Mondom ok, az én lelkiismeretem tiszta! Otthagytam őket, persze mindent hoztam!
Ma reggel kocsi majd Bécsi út(70km)! Ott elmondtam a panaszom, hogy mi a helyzet! Mondja a srác np mindjárt megbontják! Hozza, már mosolyog!
Ekkor nem tudtam mi van... Majd mutatja hogy a belső két indikátor jó és semmi korrózióra utaló jel nincs a telefonban!!! Mondta hogy patyolat tiszta. A szennyeződés meg betudható a refu. telefonnak. Mert azok ugye nem makulátlanok!
Kérdezem akkor most mi van? Mondja, semmi. Cseréljük, mert ezt a sim tartónál okozhatta pára is akár, vagy.... közbe vágtam, lehet a híres TMX szerviz megvizezte az indikátort, hogy ne cseréljék! Nevetett!
Úgyhogy most az a helyzet, hogy az iCentre adott egy munkafelvételi lapot és várhatom a hétfőt, keddet míg meghozzák Hollandiából a másikat!
Le a kalappal előttük
TMX-et kerüljétek!!![ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz szijartg #108283 üzenetére
Igen-igen, én is hallottam már nem éppen jó dolgokat eme kedves cégről...
de nekem is lenne egy kérdésem, ha már itt tartunk.
Nekem 5C képernyője állóhelyzetből nézve baloldalt lent kopog ha rákoppintok ujjal, többi helyen nem, ezt vajon cserélik gariban?
Ja meg home gombot ha lenyomom, nem csak simán kattan, hanem még mindha a kijelző vagy nem is tudom én az egész cucc megmozdulna, mármint az ernyő. Ja a szerencse az, hogy képminőség rendben, meg rendesen érzi az érintéseimet is. Ja ez egy csodás refurb modell, az első amit eredetiben vettem kőkemény 2 hónap után megdöglött benne a jack dugalj, így akkor arra vártam 2 napot Telekomnál...üdv, adika4444
-
B-L-A-C-K
titán
Viber-rel szenvedek...
Új telefon, icloud-ból mentés vissza, Viber aktiválást kért szokás szerint... Sms-ben kapok kódot, nem fogadja el, kérek telefonon hívásos kódot, nem fogadja el. Letörlöm, újra rakom, megint aktiválom, nem fogadja el a kódot...
5let?
-
INMOTEP
őstag
Üdv ,adat visszaállitással kapcsolatos kérdésem lenne .Iphone 5S IOS 7.1.2 ,pár perce készitett pár képet és véletlenül kitöröltem ...... Van erre mód hogy visszaállitsam valahogy ? A készülék még nem volt kikapcsolva ,gépre szinkronizálva sem volt !
-
szilrobi
aktív tag
válasz szijartg #108283 üzenetére
Én is találkoztam már TMX-ből visszajött készülékkel, ugyan így beázásra hivatkozva nem akarták cserélni. Persze sosem lett megáztatva. A telefon pár óra alatt lemerült és úgy forrósodott a hátlapja hogy elszíneződött rajta a tok. Persze ott is csak egy indikátor változott el nagyon halványan és sehol semmi nem látszott az alaplapon, ami beázásra utalt volna. Másik szerviz adott is szakvéleményt és ment a fogyasztóvédelemhez a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Pangu JB-et letöltöd gépre és lefuttatod az appot, miután az iPadre gépre kötötted.
Nem, mivel bármi baj van, restore gyári állapotra helyrerakja a gépet és senki nem mondja meg róla,h valaha JB-elve volt. Viszont szervizbe nem viheted be JB-elt állapotban.
Persze, lehet témákat telepíteni.
Alkalmazásokba nem szoktak belenyúlni JB-el, így erre nem hiszem,h van lehetőség.
Alapjáraton semennyivel nem instabilabb, mint a gyári rendszer, de ha ész nélkül mindenfélét telepít az ember, akkor instabillá válhat a rendszer.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
D@niel
addikt
hát első körben köszönöm nem kérem az új zene lejátszót, a felület többnyire rendben van, de pl amikor a lejátszást mutatja nagyon bénán néz ki a felső fejléc, bal felső sarokban az, hogy állandóan ott van a lefelé nyíl megint béna, az első negatív pedig hogy miután megnyitom a felület jelentős részét miért veszi el az "előzőleg hozza adott", és a kategorizálás miért csak a felétől kezdődik?
ra bökök egy zenére es egy kis alsó létben mutatja, ugy elindult, majd erre megint ra bökve jön csak elő a most játszott felület?
es az a gond, hogy recsegnek ezek az új effektek amikkel az az érzésem van, hogy nincs ra szükség, minta ugy gondolnak feltétlen kell, mert ha nincs, az nem jó.4s, de retina minin is töredezve megy a vertikálisból horizontálisba, ill. vissza.
a csúszka amellett,hogy színtén bénán néz ki, baromi nehéz megfogni es tekerni vele.
[ Szerkesztve ]
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
D@niel
addikt
válasz D@niel #108296 üzenetére
azt valaki magyarázza meg, hogy miért kellett ezt ennyire elrontani? eléggé látszik, hogy nem az apple szerint készült, hanem külsős ember ízlése alapján aki mintha megpróbálta volna kitalálni, hogy mi lenne jó.
hova tűnt az a rész ahol egyszerűen csak az albumokat látom, az új lejátszóban ikonoknak?𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest