- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Dark KillerX #11091 üzenetére
nem is értem a dolgot egyébként
-
RpPRO
őstag
válasz
Dark KillerX #11071 üzenetére
A 4830-addal jatszol azokkal a jatekokkal es kisimult? Meg igy, szenne huzva is GPU limites a rendszer.
-
zoo8800
veterán
válasz
Dark KillerX #10769 üzenetére
Ha túl van feszelve, attól inkább tönkremegy. De 1,95V nem túlfeszelés a RAMnak. (hacsak nem DDR3-at használsz
)
szerk
OFF
picit topikot tévesztettél -
zoo8800
veterán
válasz
Dark KillerX #10721 üzenetére
mehet.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Dark KillerX #7449 üzenetére
Vélemény: ASUS és ez magáért beszél.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dark KillerX #7333 üzenetére
Lefotóznád a tiédet is? Akkor többet tudok majd segíteni (remélhetőleg
).
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dark KillerX #7331 üzenetére
WTF MSI?!
Itt hol írja, hogy miket állítottál?Én Gigabyte lapokhoz vagyok szokva, sry.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dark KillerX #7323 üzenetére
Neked a lapod felfele droppol vagy mi a szösz? Sztem csak AUTO-n hagytad a system voltage control-t.
-
Qwertrt
tag
válasz
Dark KillerX #7321 üzenetére
Kérdés milyen hűtő van. Egy Riddick szintű játéktól mondjuk azt sem várnám, hogy egy 486-os proci felmelegedjen
De ha gyári hűtő van, akkor rendben (talán, bár picurit sok, nem?).
-
fagy53
nagyúr
válasz
Jó, bár az érték a hűtőtől függ. Ebben a melegben, 27°C, minden 60°C alatti érték jónak számít. Az IBT biztos többet sajtolna ki belőle!
-
válasz
Nehogymár ennyi kelljen a 3.4-hez...
-
válasz
Dark KillerX #7309 üzenetére
Mert? Egy játékteszt simán megengedhető...
-
lizakattila
senior tag
válasz
Dark KillerX #7165 üzenetére
(Nah ígysem szólított még senki, bár ma 11 hónapja, hogy fater vagyok.
)
Tudtam én, hogy úgysem tudod megállni, hogy ne csináld meg.
Kisebb fesszel nem viszi a 3,4-et? Bár ez még annyira nem vészes, de azért 1,35 fölé ne nagyon menj, ha nem muszáj. -
lizakattila
senior tag
válasz
Dark KillerX #7161 üzenetére
Nincs mit!
Aztán várunk vissza az eredményekkel! -
lizakattila
senior tag
válasz
Dark KillerX #7158 üzenetére
Hát akkor ott tényleg a lap lesz.
Én úgy tudom, hogy a szervízben elvileg meg kellene csinálniuk. (mivel a gyártó biztosít új biost, hogy a lap kezelje az újabb procikat is)
Annyira nem ördöngősség a bios frissítés, csak ne legyen áramszünet.
Ha esetleg mégis meg akarod csinálni, vagy a szervíz valamiért nem vállalná, akkor egy kis segítség: LINK (sajnos a képek már nem jelennek meg, de így is egyértelmű).
-
lizakattila
senior tag
válasz
Dark KillerX #7155 üzenetére
A coretemp az mindig a vid-et írja, az ebből a szempontból lényegtelen.
Az viszont érdekes, hogy ennek ellenére is a cpuz ugyanazt mutatja.
Két eset lehet. Vagy a cpuz mér valamiért sz@.ul. Vagy tényleg a lapod ejti le a beállításokat. Ha van sokkal újabb bios érdemes lehet kipróbálni.
Esetleg még azt megnézheted, hogy ha ettől valami teljesen eltérő feszértéket állítasz be, akkor mit mutat. Mondjuk csak 1,15 voltot (és a procit hagyod alapon), csak hogy megbizonyosodjunk hogy a lap a ludas, vagy a progik mérnek félre.
Esetleg egy everest cpuid-ben, vagy az érzékelő részben is megnézheted mit ír ki magfeszültségnek.
Ezeket ki lehetne próbálni bios frissítés előtt.
Ha esetleg már próbáltad, akkor sorry! -
lizakattila
senior tag
válasz
Dark KillerX #7152 üzenetére
Már ez is szép eredmény a gyári hűtővel (szerintem), és elég hűvös darab is, ahogy elnézem!
A memórikat milyen frekin és fesz mellett használod? Mert auto fesz mellett - ha a memót is húztad a procival együtt - akkor lehet hogy azoknak kevés a fesz és ezért dobál ki.
Ha azt is húztad, akkor vedd vissza őket 800 körülire (ha azok a memóid vannak, mint az adatlapodon) és csak a procival foglalkozz első körben.
A cpu feszt legyen a legelső amit beállítsz, 1,15-ös vid mellett a lap auton ad neki 1,256-ot?
Ha tuningolsz, ne hagyd auton a feszértékeket, manuálisan állíts be azokat (cpu voltage, memory voltage).
A procinak állítsd be a vidjétől kicsivel magasabb értéket (esetedben ~1,2v körüli értéket) és ott nézd meg.
A memóriákat vedd vissza, esetleg adhatsz nekik +0,1v-ot, attól még nem lesz bajuk.
Futtass valamilyen tesztet (Prime, LinX, IBT...)
Figyelj a hőfokokra, 100% terhelésnél azért ne nagyon menjen 70 fok fölé. -
syC
addikt
válasz
Dark KillerX #7152 üzenetére
Prime-al próbálkoztál már?
-
Gino20
őstag
válasz
Dark KillerX #2366 üzenetére
próbáld meg egy kicsit több fesszel. Az is lehet, hogy a te procidnak 3.4-3.5 a vége, de azt azért kétlem. 12.5 * 272 =3400MHz-en a ramok mennyin futnak? Lehet az a gond, hogy magas szorzót állítasz be neki
-
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX #2136 üzenetére
Ez csak akkor igaz, ha már komolyabb VGAval futtatják. A 4670el még közelítőleg reális képet ad, de már itt sem az igazi, valahol az 1950XTX körül végetért a 05el reálisan összehasonlítható vidkarik sora.
A 06 SM2/3 számai következetesebbek, de fel lehet borítani egy gyors procival..
Vantaget még nem próbáltam, de ahogy látom, GFeken megy a trükközés már.. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #2134 üzenetére
Igen, végül is lehet hogy nálam is a proci miatt vágott ki a 3DMark06. Gondolom a 06 jobban támaszkodik a procira, mint a vantage. mert a vantage mindíg simán lefutott, ez meg vagy 4-edjére.
Egyébként a 4xxx-s szériás ati-k nem igazán 3DMark06 bajnokok. A 4850-et sokszor ütik a 3850-ek, szörnyű egy szar program ez.
A Vantage kicsit reálisabb képet ad. -
nnnnn
tag
válasz
Dark KillerX #1554 üzenetére
aranyos
játékokat hogy viszi?
-
nnnnn
tag
válasz
Dark KillerX #1552 üzenetére
neked milyen konfigod van?
-
nnnnn
tag
válasz
Dark KillerX #1550 üzenetére
huh az zsiros
és egy asus p5b lapon 2giga 800Mhz-es rammal jol meg egy 8600gts-el jol muzsikálna?
-
nnnnn
tag
válasz
Dark KillerX #1548 üzenetére
és az h dual core, core2 duo akkor végülis mit számít? húzni ugyanúgy lehet őket?
-
brownus
veterán
válasz
Dark KillerX #1332 üzenetére
milyen fsb-vel?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX #1334 üzenetére
fogalmam sincs, ki kell próbálni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX #1332 üzenetére
hát sokmindentöl.
egyébként meg 3.4ghzhez már illik egy kis +feszt adni a procinak pl egy 1.250-1.275t.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX #1306 üzenetére
Nemrég raktam überbudget PCt 12.000Fts X2-5400el, legocsobb alaplappal.
A tapasztalatom az, hogy tuning nélkül kb ugyanazt tudják, kicsit talán gyorsabb az AMD. Itt most nem elfelejteni, hogy az AMD +300mhzn fut.Tuningtol nem sokat vártam aztán jól meglepődtem. Végét nem néztem meg de BOXos hütővel ment 3.5ghztet minden erölködés nélkül.
Szóval egyaltalán nem egyértelmű az intel fölény. Alapon AMD olcsobb+gyorsabb! húzva meg ugye mindig ki kell fogni....
Mindenesetre az tuti, hogy aki huzza annak nagyon nem éri meg E8XXXes procit venni...apropó amiért jöttem:
Ugye nagyon görbegurba volt az E5200esem alja, megcsiszoltam most ilyen:
[link]-9Ct jelent az a 140ft befektetés. Megérte.
-
Speed®
titán
válasz
Az E8400at már 3.3 körül hozzák, nem kel ahhoz 3.8. Nyílván cacheintenzív helyzetekben a jóval magasabb órajel sem kompenzálja a hiányt. De szerencsére átlag felhasználásban, játékoknál ilyen nem sűrűn van.
19balazs86
Egészen addig, amíg nem masszívan párhuzamosított feladat nincs. Olyankor hiába van 2 mag akár 4GHzen ha a túloldalt 4 mag van 3GHzen. -
19balazs86
tag
válasz
Igen sőőőt én még azt is +merem kockáztatni h a 8500 és 8600 széria még az X4eseknek is csúnyán feladja a leckét
-
Ombi5
őstag
válasz
Dark KillerX #1269 üzenetére
Nalam nem megy feles szorzo, igaz elotte nem is neztem! Nyugodtan tedd fel winfos alol en is onnan frissitettem biosat! Tudok feszeket is emelgetni siman, szal megeri bar kerdes feles szorzo nekem miert nem megy!
Memet en se tudom 1:1-re allitani es nemtudom meirt!
-
19balazs86
tag
válasz
Dark KillerX #1273 üzenetére
win alól az MSI-t nagyon jól lehet frissíteni, jó pár alaplapon már frissítettem, gyors és 1xű
Lehet később még húznál rajta 400-500MHz-et... -
19balazs86
tag
válasz
Dark KillerX #1269 üzenetére
1 bios frissítés talán segíteni fog. Ismerősömnek is segített, bár neki húzásnál volt vmi cink...
-
Ombi5
őstag
válasz
Dark KillerX #1262 üzenetére
LEgujabb bios-al kezdtem, aztan nekem 3.6 ghz-en menne most, ha a fos alaplap vagy nemtudom miert van csak 12-es szorzoig engedi, pedig alatt kezeli a feles szorzokat is! Ha 300-as fsb kornyekere teszem, akkor 1.325 V is keves neki , mert egyik magot doblaja , de siman bootol, szerintem 4 ghz-ig tudnek bootoltatni, de ennyi feszt nemakarok neki adni folyamatosan! Jolenne, ha betudnam 12,5-es szorzot uzemelni es mehetne 3,6 ghz-en!
Barmilyen otleted van irj!! Egyeb beallitasokkal szoktal vacilalni cpu resznel?
u.i: Nemtudom beloni ramokat, h 1:1 aranyba menjen , te?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Dark KillerX #1053 üzenetére
Nem tudom mi a mainstream, de én ezt céloztam meg:
1.
Alapfeszen a legnagyobb fsb (ramsávszélesség miatt) - mindennapi használatra.
Ekkor minden alaplapi energiagazd. funkció müködik, nincs szükség szoftveresre.
Szerettem volna elérni 3,4GHZ-et úgy hogy takarék üzemmódban 1,1V alatt van a Vcore.Sajnos erre messze nem képes a procim. (de veszek másikat...)
2.
Ha valamiért szükség van magas frekvenciára vagy próba/játék/teszt, akkor max ~1,5V Vcore mellett a max. frekvencia elérése. 4,2-öt szerettem volna miközben a DDR2 1200Mhz körül kegyeg.
Hiába van magas fsb-m, nem tudok 4GHz felett primestabil beállítást találni. -
fagy53
nagyúr
válasz
Dark KillerX #1053 üzenetére
Neked kell kipróbálni! Ennyi nem elég?
Játékban a multizás indokolhat ennél is nagyobb órajelet, ill egy-két más alkalmazás pl konvertálás, tömörítés stb. -
F e Z o
veterán
válasz
Dark KillerX #953 üzenetére
Azért sokat számit a 2x nagyobb L2 cache, cod4 alatt már nem laggol be nekem se.....
-
Zeratul
addikt
válasz
Dark KillerX #958 üzenetére
Ha burn in testek mint pl Orthos, Prime95 vagy Intel Burn In órákig stabil marad akkor a mindenapi életben ahol soha nem kap ekkora terhelés, garantáltan stabil lesz. Másik ok, hogy burn in test a hűtés hatékonyságáról is ad némi tájékoztatást.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #953 üzenetére
igen jó kis proci, tunnigoljátok! olcsó és jó mint az E2000-esek
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 Processzor - Kitűnő állapotban!
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- DELL PRECISION 7920 és HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest