Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azoli09
tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Nézd nem tökmindegy hogy 775 foglalat vagy i3-i5-i7 mindegyik bukta ,annyit nem fog érni mint amikor meg veted ,a másik mivel jobbak ezek mint a 775 foglalatú ? semmivel ,később úgyis olcsóbb lesz a ixx széria addig meg el leszel a 775 családdal úgy 2-3 évig simán,mindenki a ixx szériát mondja hogy az a megfelelő alternatíva , mért az mivel tud többet mint a 775 ? mire elavult lesz a 775 addigra az ixx kuka mivel fejlődünk .
Szóval simán érdemes még a 775 foglalatba költeni mivel minden pc alkatrész bukta
-
azoli09
tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Helló
Megosztom veled a tapasztalatom , én egy q9400 röl váltottam vissza 2 magosra ,mégpedig egy E8400 én inkább gamelek ki be csomagolás nál én úgy vetem észre a e 8400 el gyorsabb picivel konvertálás meg mindegy most hogy pár percel tovább vársz ,de ezek a programoknál sokat számít a ram és a vinyo ,pl minél kisebb időzitése a ramnak ,a vinyo meg minél gyorsabb legyen ezek fontosabbak szerintem, a másik játékoknál pedig gta4 kívül sehol nem jobb a q9400 a E8400 ,a e8400 veri a q9400 játékokba ,saját tapasztalat ha megfogadod a tanácsom inkább vadász egy használt E8400 20000-25000ft meg van és elég lesz mindenre ,vagy pedig amd az is tökéletes .
Üdv:zoli
-
törölt tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Négymagos procival ott profitálsz leginkább, ahol valóban szükség van sok magra. Videókonvertálás az egyik, tömörítés is elég jól kihasználja (bár tömörítésnél a vinyó a szűk keresztmetszet). Render, Virtual PC szintén profitál belőle. Nemigazán lehet Dunát rekeszteni a jól párhuzamosított játékokkal, itt egy jó kétmagos is bőven elég, egy legalább 3.3 GHz-en járó E5 is elég.
A Photoshop újabb verziói (CS3, CS4) már a GPU-t is tudják használni effektezéskor, OpenGL segítségével, szóval itt sem lenne nagyon nagy előrelépés, ha jól működik a hardveres gyorsítás. Ahhoz hogy ezt igazán érzékelni lehessen, ahhoz nagyon sok megapixeles kép kell, nagyon sok réteggel, nagy és bonyolult effektekkel. HD videó lejátszás elég a proci, amennyiben DXVA kompatibilis az adott film, akkor a procinak semmi dolga, márha a VGA rendelkezik hardveres videókódolással. Persze, később jól fög jönni és akkor már nem kell erre költeni. Meg ha van rá pénz, lehetőség, hogy négymagosra válts, szerintem érdemes kipróbálni, ha meg nem válik be, akkor némi pénzbukással még visszacsinálható. -
törölt tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Ez egy félig hülye demagógia, hogy kihajtsa, nem kihajtsa, van értelme, de sokan mindenáron ki akarják hajtani a VGA, meg a proci lelkét is, csak azért, hogy pl 100 helyett 110 fps legyen, fölösleges. Én is húzhatnám tovább az E5200-at, de minek, ha 3.5 GHz-en kevés, akkor fölötte is az.
-
fagy53
nagyúr
válasz
F.B.I.
üzenetére
Arra! Mehet neki, a RAM feszt csak akkor érdemes emelni jobban, ha tuningolod a RAM-okat. Négy modul, 4GB esetén ezt hanyagolni kell és lehetőleg a névleges órajelen kell tartani, ahhoz pedig csak keveset kell emelni. A memóriavezérlő az ami ilyenkor igénybe van véve és + feszültségért kiált.

-
politomi
tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Szia.
Én inkább ajánlanám neked az pentium dual core e6300 vagy e6500 típusokat. Nem sokkal drágább de, szerintem egy p35 chipsetbe ami bír 400+ fsb-t abba inkább beleillik ez a proci.
Az e6300 és e6500 (nem összetévesztendő a régi C2D 1,86Ghz modellel) annyiban különbözik az általad nézett e5XXX szériától, hogy az fsbje 266Mhz, míg a kisebbik(e5XXX) fsbje 200Mhz.
A fórum tapasztalatok alapján az e5400 fsb tekintetében megáll 340-350 környékén, egy-két kivételtől eltekintve míg az e6300/e6500 400 fölött is megy. Amivel a 800-as memóriáidat szinkronban tudnád hajtani.
Én a helyedben, ha már úgy is veszek procit rászánnám azt az 1-2k-t. -
Chaser
legenda
Perelj nyugodtan, a leírt feltételeknek megfelel
ehhez képest 1ébként tényleg gyenge, méltó 5000-es cpu szolgált utoljára a gépemben 
szerk: Most nyomom neki az alulfeszt, 0.896-os cpuz a biztonság kedvéért, prime alatt 33 fok, 7700cu de nem saját ventivel, pwm-es 12-es zalman rátéve a tetejére 550rpm-en.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

A Photoshop újabb verziói (CS3, CS4) már a GPU-t is tudják használni effektezéskor, OpenGL segítségével, szóval itt sem lenne nagyon nagy előrelépés, ha jól működik a hardveres gyorsítás. Ahhoz hogy ezt igazán érzékelni lehessen, ahhoz nagyon sok megapixeles kép kell, nagyon sok réteggel, nagy és bonyolult effektekkel. HD videó lejátszás elég a proci, amennyiben DXVA kompatibilis az adott film, akkor a procinak semmi dolga, márha a VGA rendelkezik hardveres videókódolással. Persze, később jól fög jönni és akkor már nem kell erre költeni. Meg ha van rá pénz, lehetőség, hogy négymagosra válts, szerintem érdemes kipróbálni, ha meg nem válik be, akkor némi pénzbukással még visszacsinálható.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem eddig csak prime és win alatt jött kékhalál túlhúzáskor, de a procit húztam túl, nem a memót.