- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Spartan #1302 üzenetére
Az egyik gond a proci lehet, 65 nanos, meg gondolom nem is feszelted alul 10-20W különbség lazán meglenne ám.
Amit linkeltél cuccot, hát elég sokat kérnek érte őszintén, megveszem a modecom házat ilyen elektronikával, és abban 90 v 110W-os táp van, most 18k körül van cakumpakk, vagy megveszed az én mATX tápomat 3k-ért
Az hogy egy konfig 50W-ot vesz ki konnektroból, nem azt jelenti hogy annyit is eszik, a táp hatásfokán sok múlik, a konfignak valszeg elég 35-40W, a többit elfűti a táp, méretezésnél ezt az értéket kell figyelembe venni, nem azt amit konnektroban mérsz.#1304 szaszlaci: Akkor az új ára is 14-15k volt, most meg 17-19k. Mivel a tápod kicsi, így jobb hatásfokon is dolgozik, ámbátor én sokkal jobb fogyasztásokra számítottam, jóval erősebb E5200 és g31-es chip is beéri 3.5-es vinyóval 80+ 250-es táppal 50W-tal konnektorból netezés közben, prime alatt 69W se sok, úgy meg nem is izzasztaná meg semmi, szóval 60 lehet valós alkalmazásnál a max fogyija.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Spartan #1300 üzenetére
Lemértem ma vinyó nélkül mennyi a különbség, live cd-ről ment a rendszer, miután betöltöttem ramba ami kell neki, 7W-tal kevesebbet evett a gép mint vinyóval, ugye ez csak idle állapot lenne, loadon még +5-6W kb, azért ez se kevés. Sok az a 70-100W nálad, pontosan milyen konfig?
-
Chaser
legenda
válasz
Spartan #1293 üzenetére
Elég valószínű, hogy rosszabb a delta hatásfoka így. Az a modecom táp 90-110W-os? Jobban le lehetett terhelve, és jobb hatásfokot hozott. Ilyen cuccokhoz 80+ kis 200-250W-os táp illik, 100-as is bőven elég lenne, de olyat nem találtam, csak a picopsu és tsa-i, de olyat nem vennék. Van egy 80+ tápom, azzal idle 10W a különbség normál hatásfokúhoz képest, loadnál még nagyobb.
szerk: Valaki le tudná mérni a lap, 1 ram modul és 1 notivinyó fogyasztását? Ha van köztetek szentesi vagy kméti, akkor fogymérőm meg jó tápjaim vannak
-
wassermann
addikt
válasz
Spartan #1279 üzenetére
" ...kb 50W-ot fogyaszt a teljes gép, most pedig pár hónap után elromlott a tápja, egy 250W-os delta electronics tápról megy, így 60W-ot... "
Ez abból adódik, hogy az új, nagyobb teljesítményre épített tápod számára nem pont ideális a kis fogyasztású lap "etetése" és nagyobb veszteségel teszi ezt.
-
canniball
nagyúr
válasz
Spartan #1279 üzenetére
"...most pedig pár hónap után elromlott a tápja..."
Ez nem valami bíztató...A fogyasztásban mutatkozó eltérés lehet a táp és a mérőeszköz "hibája" is (utóbbiról én pl. sokat megtudtam ebből a topikból, ha valaki hozzám hasonló műszaki almafabéka javaslom elolvasni, nem hosszú).
-
Spartan
csendes tag
lol, itt nem lehet szerkeszteni amit írtam?
na közben rájöttem hogy az 1.65A -es mérés az helyes. a picopsu kimenetén mért értékek :
3.3V rail < 300mA = 1W
5V rail = 2.8A = 14W
12V rail < 200mA = 2.4W
-12V rail = 0.05A = 0.6W
5VSB < 300mA = 1.5W
------------------=-----
18.5Wösszesen 18.5W-ot ad le a számítógépnek. a picopsu bemenetén pedig:
12V = 1.65A = 19.8W
a kettő hányadosa a picopsu hatásfoka:
18.5 / 19.8 = .934 -> 93.4% hatásfok.
-
turorudi
aktív tag
Én most tettem a ModeCom302 házba a lapot (ugyanaz, mint a 202, csak más a színe). Azelőtt a 300W FSP táppal 46-49W volt a fogyasztása, a kis ModeCom ház tápjával 30-35W úgy, hogy az USB wireless adapter sokat leszív, mert anélkül idle 22W.
A chipset ventijét egy vékony 6cm-es, szabályozható ventire cseréltem, amit a tetőlap szellőzőnyílására erősítettem és így tökéletes és halk. Javaslom a ModeCom bármely házát, a benne lévő táp hatásfoka az dataim szerint igen jó. (arra viszont figyelj, hogy pci kártya nem megy bele a ház vékonysága miatt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest