-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
ok, semmi gond, azért köszi
mondjuk nem értem miért zabál ilyen rohadt sokat ez a gép, gyakorlatilag csak a böngésző megy az egyetlen aktuális füllel, meg a rendszer háttérfolyamatai és simán bekap 30W-ot, meg tolja ki a forró levegőt a venti
szerk: hm, egyik cpu-mag 100%-os terhelésen van, ha kilépek a böngészőből akkor is, körülnézek mi van itt...
gtk-gnash terheli folyton a procit, mindegy, megnézem mit mond rá gugli, nem akarok tovább offolni
-
stifi
senior tag
teljesen jó a hozzáállásod és a meglátásod.
épp ezért nem értem, miért zavar ha ők mégsem így viselkednek? elpártolsz tőlük, mész máshova. szolgáltatást nem azzal minősítünk, hogy elvárunk valamit és panaszt írunk ha nem úgy van. nyugatra tőlünk lehet ez működik, itthon nem. ha megtehetik, hogy taplók, legyenek azok, akkor nem megyünk oda többet. maguknak ássák ezzel a sírt, megváltoztatni ezt nem tudod, de elkerülheted.kivéve mondjuk, ha egy szerviz van (pl acer, asus, msi..).. akkor az egész márkát kell kerülnöd a jövőben, sokan vannak ezzel így
-
Peter M
tag
Moabbal nincs is gond meg meg is venném csak ez már nekem meg van és felbax h nemzetközi egy év garival adják el és kb többet ér a paypal coverage Magyarországon mint a Lenovonak lassan bármilyen szolgáltatása, és ez szomorú. No mind ment Lenovo Magyarország Facebook oldalára is.
Köv táska vagy MOAB vagy Oakley
Update: közben írtak Lenovotól FB-n, h írjam meg az elérhetőségeimet a Lenovonak és segíteni fognak, kíváncsi vagyok.
-
Tim82
félisten
szóval miattam ne küzdj.
Nem különösebben megerőltető a dolog. A csavarmizéria miatt nem szedném szét, mert félek, hogy nem fogom tudni visszatenni a csavarokat (
), így vinyóval nem fogom kipróbálni, de DVD-vel simán. Szerintem holnap délelőtt eredményekkel is tudok szolgálni.
-
Tim82
félisten
hdd és odd esetén is kell a második usb?
Eleve sima (nem Y) USB-to-mini USB kábellel teszteltem mindkét esetben, igaz, a T60 Advanced Dock-jának egyik USB-portjára dugva (mert onnan nekem mindig lóg ki 4-5 kábel).
Adnak hozzá egyébként ilyen kábelt, meg egy tápkábelt is, de ezek nálam maradtak is a dobozban egyelőre.
A szerk.-re:
Ha gondolod, holnap vagy holnapután nézek Total Commanderrel fájlmásolást DVD-ről. Ja igen, kínai cucc, így nem nagyon beszélhetünk olyanról, hogy csavarmenet (adnak hozzá csavart, de kb. kézzel belenyomod a csavarmenetnek titulált lyukba).
-
Tim82
félisten
Nekem tegnap este jött meg, pontosan ezt a keretet rendeltem eBay-ről (én X41 tablethez pakoltam bele egy Ultrabay Slim DVD-írót, illetve teszteltem vinyókerettel is). A házikóba a jó kínai munkások beletettek egy-két helyen felesleges műanyagdarabot, amit én fogóval leszedtem, illetve reszelővel lecsiszoltam. Ha ezt nem teszem meg, nem tudom beletenni az optikai meghajtót/SATA vinyókeretet.
Ja igen, mindkettővel működik amúgy, egy szál USB-ről, alapjában véve elégedett vagyok a cuccal. Csak hát van rajta mit csiszolni.
-
ro_bert17
őstag
Menteni kellett volna? Ezt a mappát kell úgy speciálisan törölni, egy live cd-ről partíció törléssel kell eltávolítani? Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
De félre a répával. Már régebben is láttam, hogy a drivereket/frissítéseket/infókat kicsomagolva hagyja ott ezeket a mappákat. De van valami oka, hogy ott hagyja? Vagy ez is a nem törlöm le magam után a lomot fícsör fejlesztés része? -
-
Chaser
legenda
Elképzelhető hogy magában elég az EC is, ha jól értem EC-be csatlakoztatható esata vezérlőről van szó. Nekem az AKE USB3 is hozta a 7k2-s hdd max sebességét, 100MBps-t, oda már kellett külön USB tápellátás, de azt adtak hozzá. Ha nem elég a tápfesz akkor meg veszel egy hálózati-USB töltőt, csak ne pár száz mA-s legyen, vagy egy ultraslim töltőt amihez van USB fej is.
-
buvartacsko
addikt
melyik részét nem értetted annak, hogy a fenti videó, úgy készült, hogy none-ra volt rakva az a kurva beállítás? csináljak neked róla full hd videót? vagy mit szeretnél?
úgy látom senki nem érti meg hogy az nem egyenlő a csicsával, hogy az ablakok nem villognak mikor átméretezem őket.
-
cadeyrn
aktív tag
"egyébként az ilyen "tényleg hasznos" dolgokat, mint alt+tab igazi ablakokkal vagy a win7 tálca előképe ha fölémész (amibe megint lehetne rúgni pár nyilvánvalót - 2 kattintás nem lehet hatékonyabb, mint régen 1) szerintem megkapod majd a 12.04-ben. de ugyanúgy már most a 11.10-ben is. gondolom azóta sokat fejlődtek az effektek is, ha van egy üres pendriveod indítsd el live rendszerként és nézd meg jobban közelít-e az vizuálértelmezési igényeidhez."
Tudja már a Compiz 10.04 alatt is, 10.10 alatt biztosan, de az tényleg csúnya confolni.
Mindenesetre még egyszer, Mint vagy Kubuntu inkább fog neked tetszeni, mint a nyers Ubuntu. -
cadeyrn
aktív tag
Tudom, lekéstem a balhét, de nálam 10-es Mint szaladgál (10.10 ubin alapul), 3.2.4-es kernellel, és minden szép és jó.
A 12.04-től meg nagyon félek, gnome2 nélkül fejeltős, MATE bugzik, cinnamon szar, gnome3 meg egy rossz vicc.
Egyébként meg...
@buvartacsko :Ha annyira csicsa kell, tegyél már fel kérlek egy Kubuntut, és fejezd be a vitát
A másik: a windóznál már tudod mi kell, mond, mennyi időbe tellett megtanulni? Milyen alapon várod, hogy minden ismeret nélkül rögtön passzolni fog a linuxod? Thinkwikit tudod már kívülről legalább?
Na ugye. Kicsit nyugodj le, üsd be a google-be, az első 3 találatban ált. ott a megoldás, és ált. rájön az ember, hogy valamit rosszul csinált. Van kivétel, de ritka.
Egyébként tegyél fel egy 10-es mintet, X201-en semmit nem kellett állítani. -
Gondwana
addikt
Úgy látom, valaki ThinkPadet és Linuxot egy mondatban említett, te pedig benyitottál.
(csak azért mertem szólni érte, mert akit próbálsz megtéríteni, az előző nickjei alatt se arról volt ismert, hogy megismerni akarta a fizika törvényeit, mint inkább megváltoztatni. Amikor fotólaborban, több gépes ügyféltérben zökkenőmentesen használható linux minden felmerülő feladatra, azt hiszem nem is kérdés, hogy itt az előbb user error fennvillogása történt.) -
buvartacsko
addikt
nem hiszem hogy linuxon kevesebb idő alatt töltődik le ugyanaz az adatmennyiség mint windowson.
egyébként meg miaz hogy turkálás weboldalakon?
egy ideje használok már windowst, tudom, hogy mire van szükségem, + eleve telepítés előtt leszem már mondjuk a telepítőt, de mire az összes programot """""""levadászom""""""" meg felrakom, se telik el 20-30percnél több idő. egyébként meg jönni fog windows 8-al a windows marketplace, és akkor ott a csomagkezelés..
64 bites ofc
és igen, azt hiszem, hogy egy két user direkt szopatja magát itt, csak hogy elmondhassa hogy ő mennyire atom király csávó, amiért ő nem windowst használ, hanem linukszot. nálam ez 14 évesen biztos menő, amúgy meg már kit érdekel? azt használom ami stabil, meg nem kell vele szenvedni...
-
buvartacsko
addikt
én semmit nem csináltam. felraktam, be confoltam a dolgokat amit írtál, az egész rendszer up-to-date ! és LTS ! "animációk" kikapcsolva,és így ilyen.
nem tudom mit lehet elrontani ezen igazából. nálam a csomagkezelő nem ficsör. nem használok 1000000000000000000000000000000 programot, így azt a párat amit igen, le tudom szedni 10 perc alatt és fel is telepítem ennyi idő alatt. lehet hogy ez nálad csak 9 perc lenne !
-
buvartacsko
addikt
egyébként, arról beszélek, hogy composite kikapcsolása után, inditok pl egy terminalt, és átméretezem azt, és miközben átméretezem, az egész ablak villog agybafőbe. az micsoda? jézus isten.. [link] <<< ha epilepsziás lennék, már rohamot kaptam volna. nem a csodás animációkra kell a gpu gyorsított desktop, hanem hogy egy ablak méretezés ne legyen már 100% cpu terhelés.. meg laggos ennyire.. windowson ha egy ablakot méretezek semmi villogás meg laggolás nincsen. 60FPS minden.
nekem a fícsör a csomagkezelő, az hogy ha kell 10 perc alatt komplett szervert (vagy desktopot) csinálok gyak vakon (copy paste-tel), az ssh, az rsync, a tmpfs, a mentés-visszaállítás, a logika, a minimalizmus (ami hatékonnyá tesz, mert szemben az eye candyval az én teljesítményemet növeli) és az hogy az én igényeim szerint rakhatom össze a dolgokat.
ez nagyon jó dolog, csak kár hogy desktopon ezzel semmire se megyek. jó itt szar, de legalább ha egy szervert akarnék felhúzni, az fasza lenne !
egyébként az elég sokat mond a gondjaidról, hogy ez a gpu-gyorsítás meg az animált menü a fő issuelist tétel. adj neki egy kis időt és egy kis nyitottságot és akár össze is melegedtek.
estefelé már nem szopni szeretnék, hanem élvezni a technika által nyújtott lehetőségeket.
nem pedig azt bámulni, hogy jé, ez se működik. jé AZ SE! nahát, ez se működik, ez így laggol. az úgy laggol. hopp ez el crashelt...
sokat elmondd a linuxról, hogy hupon is a legtöbb ember már windowst használ DESKTOP os-nek.. mert megunták a szopást..
-
buvartacsko
addikt
smplayer miért jó? nem azt akarom hogy mindkét proci meg széjjel legyen hajtva, hanem a gpu dekodolja a filmeket mint windows alatt. te is mondtad hogy ez nem megoldott. innentol kezdve nincsen mirol beszelni.
a tobbi amit leirtal jo, de hat kozel se olyan jo mint windowson...
compositeot kikapcsolva meg nevetseges hatasa van az egesznek... nevetseges ahogy kirajzolodnak a dolgok a kepernyon. windowson ez is jobban megoldott. akarhogy nezem, desktop felhasznalasra ez a rendszer: nem jó. megveszed a géped, és a ficsorok felét se tudod kihasználni. de nagyon leet hogy kitörhetjük kalapáccsal a billzetből a windows gombot, meg hogy elmondhatjuk hogy nem vindózt használunk.
-
Chaser
legenda
Annyira nem néztem meg milyen réteg van rajta
de az biztos hogy a wacom működött és nem TN paneles, más kérdés hogy nem pont gyári megoldás
Az x61 felülete átmenet a fényes és matt között, matthoz közelebb. Ha jól sejtem valami karcálló réteg lehet rajta, mert karcokat nem láttam rajta. Szemcséket se látok, ilyen felületet máshol még nem láttam. Az ujjlenyomat szabályosan olyan nyomot hagy rajta mintha olajfoltos lenne. Az x201-et annyira nem figyeltem meg idő híján, meg eléggé le voltam éppen amortizálva eü-leg, de tetszett az is.
-
jochen
csendes tag
Bocs, hogy zavarlak, de témába vágó. Én nem régiben akartam a jól beállitott rendszeremről egy boot-cd-t csinálni, és : remastersys-el csináltam egy backupot, mert a komplett cuccot akartam elmenteni, tehát beállitásokat, mindent. Csakhogy nem csinált iso-fájlt, hanem magán a rendszeren belül csinált egy backupot, mivel megjelent az adminisztrációban egy "RELEASE telepitése" felirat, amire kattintva felajánlja, hogy telepit, VAGYIS ÖNMAGÁT, UJRA. Most mit csináljak? Bocs, nem akarom szétoffolni a topicot, esetleg privátba segitenél?
-
mitulabattyi
aktív tag
Csak a tényleg szükséges lenovos progik vannak fenn, acces connection pl nincs.
Nem tudom mi okozza, de ezen kívül a win7el magával nincs bajom. Linuxhoz egyáltalán nem értek, fel tudom telepíteni, és ennyi. Gondolom nem csak feltelepítetted a gépedre és használod, hanem be kellett állítgatni. Sajnos nem egyszer jártam már úgy, hogy pl ubuntut frissítettem, és onnantól kezdve nem indult el sehogy.
A kártya pedig a legújabb firmware-es.A 0.5W csak egy becsült érték, de ennél nem több.
-
Psychonaut
veterán
Oke. Ha mindenkeppen bele akarod venni az ergonomiat is (bar a wiki pont nem indokolja, forditsd csak le az idezett reszt, kb: "celnak megfelelo", egy business laptop fo celja pedig szerintem a megbizhato mukodes, de ebbe ne menjunk bele): szerintem minosegben teljesen megegyeznek, az ergonomia sokkal szubjektivebb kerdes, de nekem kenyelmes is volt a Latitude - csakis ket okbol adtam el: 1, nem akartam kockaztatni meg egy (esetleg garanciaidon kivul) megsulo VGA-t, 2, jo arat kaptam erte.
-
MrSealRD
veterán
Bár a Linux élet szépségeiről keveset tudok, de a dedikált GPU-s T61 bármennyire is szeretném/szeretnénk a valóságban és persze Win alatt mégsem gyorsítja problémák nélkül az 1080p-s tartalmakat.
Írtam itt valamikor talán november környékén. Több mint 10 drivert próbáltam meg sámánokkal karöltve egy teljes napig kántálva, hátha beindul, de nem. Max 720p-t vitte. -
Tim82
félisten
A kelleténél kicsit bővebb lére sikerült eresztened...
Na de komolyra fordítva a szót, egy 14" T60 még bőven hordozható, egy 15" azért már meglehetősen komoly darab (tömegre értem). Persze, sok függ a felszereltségtől (hány cellás akku + vakkeret az optikai meghajtó helyén pölö - hogy a vinyó helyett átalakítóval 1.8" SSD-t ne is említsem), de alapvetően egy 14" méretű modell megáll 2-2,1 kg körül, amit még relatíve elviselhetően lehet hurcolászni egész nap.
Lehet ez is szempont a választásnál és ez az érv például nem az IPS-es modellek javára billenti a mérleg nyelvét (mert ugye minden IPS-es T60 15").
-
cadeyrn
aktív tag
-
buvartacsko
addikt
kurva régóta használok linuxot , és az volt az elsődleges oprendszerem ( gentoo ) 4 évig. aztán vettem thinkpadet és ezen jobban szeretem használni a windowst. jó hardver, jól megírt driverek,
sose bírtam megérteni, hogy minek vesz valaki egy gépet, ha utána rátesz egy ost, amivel a hardvereinek a képességét nem képes kihasználni... pl az intel videó mai napig nem viszi a hd videót linuxon ha jól tudom. stb.
ne haragudj, de ez már a sokadig "rakj linuxot" postod volt, és kicsit kicsapta a biztosítékot. alapvetően semmi bajom nincsen veled... van egy két ismerősöm még aki ennyire windows ellenes, és nem tudom megérteni mire fel, mivel én milliószor kevesebbet szopok windowsal(gyakorlatilag semmit, és ez nem azért van mert nem használom semmire a gépet), mint amennyit ők a linuxal... lehet hogy kinőttem ebből a folyamatosan mindent haxolni kell hogy működjön korszakból.
-
felvono
tag
ne felejtsuk ki a dokkolot ha mar fejlesztesrol beszelunk. a displayport miatt sem elhanyagolhato szempont a beszerzese.
sajna azt kell mondjam hogy ez is olyan 30e korul mozog ha egyaltalan itthon van belole.
belevalo dvd-iro 6-8e
esetleg blu-ray leirjam?minimum egy 20as inkabb 30.
-
plus44
veterán
Nekem pont erre kellene. Egy masszív, ízig vérig Thinkpad gép, maximum 13"-os (azt nem tudod, hogy IPS panellel lehet kérni már thinkpadeket, lehet ebbe is rakni?) SSD-s gép, jó üzemidővel. Láttam, hogy az optikai drive kipattintható és helyére akksi rakható. Ez ilyen árkategóriában is játszik? Amúgy láttam, hogy nincs tapipad, hát ettől kicsit berezeltem...
-
-
cadeyrn
aktív tag
Azt nem vagyok képes megérteni, miért nem az X300/301 vonalat vitték tovább... tettek volna bele egy kártyaolvasót, egy usb3-at és ennyi, nem kellett volna még áttervezni sem.
X200s és tsainak nekem egyszerűen kicsi a palmrestje
Barátnőmnek X201-e van, próbálgattam, és egyszerűen kényelmetlen, de tényleg. -
soldi3r
veterán
sejtettem, hogy a bootolás nem megoldott, de hát arra ott van a hdd, csak nem szívesen mondanék le az ssd előnyeiről
jelenleg még nem nagyon látom át én sem a slothelyzetetkissé zavaros, hogy a thinkwiki-n ez alatt mit értenek:
MiniPCI Express slot 2 with one of the following:
None (empty, not upgradable)
None (empty, WWAN upgradable)
Qualcomm Gobi 2000 WWAN with GPSnot upgradable? tehát nem is használható?
-
MrSealRD
veterán
Mondjuk van ezüstfilcem(
pákám), meg rajzolni(forrasztani) is tudok...tehát elvi akadálya nincs, csak bizonytalan vagyok.Már csak egy ilyet kéne találnom T61-re vonatkozóan: [link]
A hozzászólásban lévő kép nagyon durva...
Legalább a biztosíték paramétereit, meg, hogy honnan lehet ilyet venni.
(A fenti képen mondjuk látszik, az alaplapon fel van tüntetve.) -
lapa
veterán
érdekes, lenovo elpusztította az eddigi blogjait, de a gugli még emlékszik egy ilyenre.
"If you buy one of our ThinkPads with a mSATA drive, note that this drive is connected via the Mini PCIe bus inside your notebook. Though the drive electrically is a SATA drive, it does not communicate at SATA 600 speeds. However, today’s mSATA drives are not designed to have the highest performance specifications like traditional SSD drives. This allows internal mSATA drives to be available as lower cost options. (You’ll still see significant speed improvements over a spinning hard disk drive though.)"
ebből a megfogalmazásból én simán kinézem, hogy a gép limitálja... itt mondjuk a w kapcsán azt írják nem limites. persze a konkrétat nem tudni, emiatt nem fogok regelni.
-
eddie1978
senior tag
-
jochen
csendes tag
Sajnos, az a baj, hogy egy haveromnak az van, és egyszerűen nem tudtuk rajta beüzemelni a vodás mobilnet modememet, k3765, de a régi e220-ast sem.A 10.110-es mavrick azonnal felismerte, három perc mulva már hasitott. 10.10 esből nincs lts, sajnos, most linux mint debianon gondolkozom, szerinted?
-
MrSealRD
veterán
Ki volt szerelve a ventilátor(a problémás). Újrazsírozás után letettem az asztalra és két drótot dugtam bele a kis csatlakozójába(csak kettőt használtam). Rákötöttem az elemekre, hogy kipróbáljam működik e. A fenti módokban próbáltam ki és mivel a kék/piros verzióban szépen halkan működött kezdtem megörülni.
Ekkor még azt hittem, hogy jó lesz. Visszatettem mindent a helyére és összeraktam a gépet.
Indításkor ugyanúgy fan error-t mutatott(), de ha Esc-t nyomok(ezt valamelyik lenovo-s fórumon írták) akkor továbbmegy és elindul a windows.
Itt nézegettem a hőmérsékleteket és a fentebb írt értékeket láttam.
Majd elindítottam, a stabilitás tesztet, hogy megnézzem bekapcsol vagy sem. Nem engedtem nagyon felmelegedni, mert emlékeztem egy korábbi tesztem alkalmával mennyi volt az az érték amin már mennie kellett volna. Szóval a ventilátor nem hajlandó elindulni a gép által, viszont kint asztalon elemről pörög.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest