- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #81934 üzenetére
Viszont a legfrisebb wifi driver nálam elég szépen teszi a dolgát....
A DPC csak egész kicsit változott (jó irányba), ha változott egyáltalán (bal régi, jobb új)
viszont speedtestnél jóval kisebb DPC-vel megy (2200-2500us körül), pedig most 60 helyett 70mbit felett mértem...
Szval ha másért nem, ezért már megérte vele foglalkozni.
Amit most felraktam, az a "Wireless_18.21.0_s64.exe" nevezetű csomag, a mywifi meg egyéb ökörségei nélkül, ez most Intel honlapon a legfrissebb. -
HSM
félisten
válasz
Chaser #81934 üzenetére
Nálam T420+Intel 6300 WIFI-vel ugyanazok a vastagon piros 4000us DPC-k jönnek ezzel a driververzióval win7 64biten, mint a korábban használt 15.15-ös driveremmel. Akár speedtest-et nézek 60mbit-el, akár csak egy yt videót.
Mondjuk számomra ez még kis szódával elfogadható, a T410-en 16 000us-ért is meg kellett küzdeni, az már nagyon gáz volt. -
HSM
félisten
válasz
Chaser #81889 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, és nem segített. Én arra gondolok, hogy a késéseket az okozhatja, hogy ez a cucc elkéri megvizsgálni a csomagokat (akkor is, ha nem kéne neki), hátha neki jött, és ezért akaszthatja be a hálózati forgalmat, és amíg vár rá a rendszer, szépen növekszik a DPC-spike.... Ez meg független a drivertől. Az még gyanús, ha felteszem a driverét, hiába van kikapcsolva, mégis azt jelzi, hogy valami megy...
Ami érdekes, nálam azt írja, megy ez az Anti-theft, amikor kikapcsoltam a BIOS-ban, és már véglegesen is kikapcsoltam....
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #81887 üzenetére
Asszem igen. Az a menedzsment cumó, amivel távolról lehetne menedzselni, meg amivel működött az Intel Anti Theft, meg hasonlók. Egy külön kis processzor/pc a PC-ben. Kb. egy beépített hátsó ajtó. Nem annyira örülök neki, mióta utána olvasgattam. És akármit csináltam, max kinullázni tudtam, és részben inaktivizálni, teljesen kikapcsolni valamiért nem engedi magát a T420-ban, míg asztali gépeimen eddig mindig sikerült OFF-olni.
Ha valaki moddolna nekem egy friss BIOS-t kompletten kiirtva az AMT-t, annak amúgy legalább egy karton sörrel jönnék.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #81873 üzenetére
Nekem mindhárom dolog érdemi.
A billentyűzetet és az egy generációval újabb belsőt leszámítva az X230 tulajdonképpen ugyanaz, mint az X220. Burkolat, kijelző stb. csereszabatosak.
A backlit billentyűzet meg egyszerre előrelépés nekem a világítás miatt és hátralépés komfortban a szigetesség miatt, de legalább a kiosztás még a "régi".
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #81863 üzenetére
Nincs ghosting
Nyilván nincs. De azért ha ugye 2 képet világos-sötétbe berakok és gyorsan lövök egy képet és beégett lesz akkor ugye kapok csokit?
Ez olyan, mint tegnap fél füllel hallom, hogy bejött szervizbe térítésesbe egy x220 panelcserére. Összecsukott gépre mondom: fogadjunk törött a bezel. Kinyitjuk és törött. Nincs új a nap alatt.
Irány egyébként a külföldi fórum, ne azt vegyük alapul, hogy a magyarnak jó olykor az egész pixelsorhibás TV is. Brutális meghibásodási aránya van ezeknek a paneleknek, frissen is marha sokan nyálazták tele a fórumokat, hogy ezt hogyan garizzák le, a privátom meg tele a levelekkel, hogy a foltok azok mégis hogyan. Sehogyan, ez ilyen. Csak ne emeljük fel epikus magasságokba azt az SLB panelt, már lassan olyanok lesznek mint az asztali moncsim
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #81738 üzenetére
Egy próba erejéig lecseréltem és most így ragadtam. Otthon egy A6-os wacom bamboo lefedi a laptopkijelzőt, egy A5-ös graphire4 meg az U2412 felületét, ráadásul ceruzakompatibilisek, akármelyikért nyúlhatok, működik vele, a cégnél meg két U2410 (az egyik állóba fordítva
), szóval én most itt leragadtam, pedig behullott (a WSXGA+ kijelzővel együtt érkezett) egy ajándék-áras X220/X230 ultrabase is.
Szerk Mikrofon-kérdés: X201-nél találkoztam olyannal, hogy annak ellenére, hogy az inverteren/LED-boardon van a mikrofon, a kártyaolvasót is tartalmazó media-board panelen volt egy repedés, amitől gyakorlatilag nem működött a gép mikrofonja.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #81708 üzenetére
Mindegyik rossz példa. A szifonom többért megy el 1 év után mint amennyiért vettem BF alatt tavaly
Kenyér rossz példa, még mindig.
Ruhát dettó megoldottam, kell egy kontakt aki megmondja mikor kell kimenni az M3-ra, 2 pár cipő, 4 farmer, 2 felső és 6 póló 73k-ért. A leggagyibb asszem Heavy Tools volt, minden márkaboltból, számlával
Mindent meg lehet oldani, csak kellően ügyesnek kell lenned.
Na OFF end.
HSM: Értelmezd amit írtam a makk faktorra és, hogy milyen környezetbe. Könyörgöm.
Az egyetemen az idő nem pénz?
Mivel nincs fizum ezért nem, nem pénz. A lakhatás és minden egyéb ha dolgozom ha nem fix.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #81697 üzenetére
Addig amíg nincs mellette a másik 3 fajta, addig azért erősen kérdéses, hogy bárki is megmondja melyik milyen, ilyen nincs
Nem panaszkodott az SLB-re senki, én sem, egészen amíg nem volt annyi cash, hogy berendeltem mindenből 1-et, na utána már más volt a véleményem.
Akku passz, 6-ot elhoztam anno, 1-et tartottam meg vésznek az SANYO, és kb befejeztem a X TP-t egy időre
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #81497 üzenetére
Nekem ettől az eladótól gyári vattaúj LG akku jött még márciusban.
-
mustang28
tag
válasz
Chaser #81357 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy W510-et Chaser mester sugallatára. T520-at akartam, de a gyengusz video kártya miatt ez lett a legjobb megoldás most!
Szeretném újrahúzni a gépet végre jogtiszta windows-al, usb telepítéssel, de mivel nincs beleintegrálva a windows-ba az USB driver-e nem akar elindulni a telepítés. Azt írja nincs telepítve az USB driver cseréljek lemezt a telepítéséig, majd folytassam a win telepítését. Hiába mutatom meg neki a driver-t nem ismeri fel, így megakadtam!
Ti hogy csináljátok itt az elején?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
ádám
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #81481 üzenetére
T500 LG-ből is két fajta van, de típusra azonosak. Egyiknél teljesen lila homogén beütésű a fekete, mint az IPS-eknél, másiknál szürke "felhős", foltokban van.
Ezzel kapcsolatban nagyon örülnék, ha lenne még tapasztalat, mert akkor jól alátámasztva tudnám beleírni a készülő összefoglalóba. (Így is bele fog kerülni persze.)
Ezt az optimus 510-et meg sztem hozzánk nem szállították, eggyel csak találkoztam volna már ha igen. Legutóbb szinte csak 2011 utáni gépeket teszteltem be, volt 2011.05-ös is, de optimus sehol.
Tekintve, hogy elég gyakran kerülnek be itthon más EU-s országokból származó T510-ek is, nem tudom megmondani, mi az esélye annak, hogy fel-felbukkanjanak Optimus-os modellek is, ezzel kapcsolatban még csak találgatásokba sem bocsátkoznék.
Minden ritkaságuk ellenére arra akartam korábban rámutatni, hogy nem "mítosz", hogy léteznek, ezért is kapartam elő konkrét modellszámokat.
-
Mr.ReD
csendes tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Chaser #81357 üzenetére
Én azért vettem nv-s 520-ast, mert egy árban volt a simával és akkor miért ne. Amúgy szerintem kb. sosem fogom kihasználni, de jobb ha van, mint ha nincs
mustang28: állítólag sokkal műanyagosabb, mint az elődei, de nekem még így is nagyon tetszik, mert előtte sosem volt thinkpadem, egy konzumer notihoz képest ég és föld.
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #81188 üzenetére
Őszintén szólva nem követem egy ideje az "ezüstpaszták" evolúcióját. Régebben volt kütyü, amit ismerősi körben az ezüstös paszta nyírt ki (nagyon-nagyon régen), magam is rengeteget szívtam a takarításával más kütyüiről, szóval ha szabad így mondani, ősidők óta a "nemvezető", pasztákat preferálom.
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #81169 üzenetére
A 14"-os gépekben azért jóval kisebb a hűtés. Nekem még külön VGA sincs a T420-amban, mégis simán fel lehet fűteni akár 90 fok fölé is... [link]
Ha játszom rajta Turbo-val, akkor a 95-97 fokos maghőfokot is van, hogy eléri, de HWiNFO szerint olyankor ritkán throttling is előfordul. Mondjuk kikapcsolásom még nem volt.
Tapintásra sem vészes ilyenkor sem, csak a procinak van melege és a kifújt levegő jó meleg. -
rundll32.exe
csendes újonc
válasz
Chaser #81107 üzenetére
Rákerestem az T510-esre és egyáltalán nem rossz
Megnéztem, hogy a Sandy Bridge és az azelötti processzor generáció között mekkora a különbség, de az i5-520M így is kétszeres teljesítményt nyújt az asztali gépemben csücsülő E5200-hoz képest szintetikus tesztekben
Legnagyobb gyorsulást ígyis-úgyis egy SSD hozna. Az 1600x900 felbontással meg végre kitörnék a mezei 1024x768 LCD monitorom kötöttségeiből.
Ha november 15-ig fennmarad a hirdetés, akkor viszem egyből az utána levő héten. Életem első notebookja volna, remélem a Thinkpadokkal nem lövök mellé
-
premete
veterán
válasz
Chaser #81072 üzenetére
Te szerencsés ember vagy, az országban mindenhol tökéletes a neted, és a telefon is megosztja folyamatosan, közben tudsz telefonálni, és sem a notebook akku, sem a telefon nem merül le sosem.
Teljesen hülyék a notebook gyártók, felslegesen gyártják a wwan modemeket, teszik bele az antennákat és sim olvasókat, mert telefonról mindenhol és állandóan kényelmesebb a mobilinternet megosztása. -
Razermazer
őstag
válasz
Chaser #80883 üzenetére
Ja ja ezzel én is szívtam, bementem megmutattam a csavart és elhajtottak, hogy ilyet nem forgalmaznak meg mi ez matrica, ha meg matrica akkor miért nem ragad
.
Vízhűtésnél is volt gondom, egy helyen találtam megfelelő csavarokat, abból sokat bevásároltam, jól tettem mert azóta már ők sem foglalkoznak azzal a mérettel. -
Tim82
félisten
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #80768 üzenetére
Viszont valamiért az USB 3-as porta csatlakoztatva a Musiland Monitor 02 US Dragon-om sercegve szól (frissítettem az ASMedia drivert is), USB 2.0ára csatlakoztatva viszont tökéletes...
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #80766 üzenetére
Azért nagy fájlok másolásánál bőségesen észrevehető az USB 2.0 és 3.0 közti különbség, nem mindegy, hogy 30 MB/s-sel, vagy 90-100-zal tolja át a cuccokat
. Ebből a szempontból én is preferálom az USB 3.0-ás külső HDD-ket, mivel én pl több GB-os fájlokat másolgatok ide-oda. Persze, pici fájolknál semmit sem ér, hogy milyen csatolófelületen másolod, azokat tetű lassan másolja minden HDD-n
-
beloadjoker
őstag
válasz
Chaser #80749 üzenetére
öhm ez egy program lenne? és választani kell? linuxon ment mindkettő is, görgettem is vele, plusz ha rémentem egy linkre és megnyomtam akkor új oldalon nyitotta meg a cuccot
*azt hiszem megvan aha, hát a Neither tudná ezt scroll mellett de az meg nem scroll hanem valami más ami kicsit sem tetszik.. hát m1 azért köszönöm
-
beloadjoker
őstag
válasz
Chaser #80693 üzenetére
Nem random sípolás, minden bekapcsoláskor kikapcsoláskor, ha csatlakoztatom a töltőt, gépelésnél valami kihozza, ott még nem jöttem rá mi pontosan.
Köszi, akkor ezeket feldobom szerintem, igazából ha minden igaz nemsokára eladom a kicsikét és váltok x220ra ha megint lesznek olcsón /egy héttel ezelőtt még volt hirdetve több db 49ért 6hó garival
egy olyat akarok majd kifogni
/
Addig szórakozok csak, kíváncsi voltam mit tud 8.1el, meglepően jól ment vele /még nem tettem erre a gépre wint szóval meglepett csak linuxal használtam/ gondoltam 10et is megnézemAkksira tudsz valamit? Ezeket a beállított értékeket hogy tudom törölni?
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #80664 üzenetére
Próbáltam másik táppal. Azzal is csinálja. De a fura, hogy csak akkor amikor az akku bent van a gépben. Ha kiveszem akkor nem. Az akku nem rossz, az tuti. Inkább valami konstrukciós bug lehet ez, mert nem csak nálam jön elő. Viszont idegesítő mert néha olyan, mintha a fülem csengene...
-
solaris7
tag
válasz
Chaser #80630 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek.
Én kétszer próbáltam kb 10 perc után megfagyott,simán böngészés közben
Két hónappal megjelenés után szerintem vicc kategórai az ilyen " Számos újdonság a kiszivárgott Windows 10 build 10558-ban" Meddig megy ez így,örökké? A win7 tökéletes használom is ha kell de napi használtra maradok a linuxnál T500-on gyors és szép is mégsem hajtja a gépet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest