-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #71227 üzenetére
Tegnap nyomtam fel a rendszert, licenszelt win7 Pro, a lenovo oldaláról a legújabb cuccokkal, win updatek is megvoltak. Az előzőt elvileg lepucoltam, de tegnap ezzel is volt szívás, mert hiányzott neki valami cleanup dll, végül a ccleaner megoldotta. SU verzió: 5.06.0020 Most megpróbálom leszedni, aztán még egyszer.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #71224 üzenetére
Ez legalább gond nélkül feltelepült, a numlock, capslock oké, de a fényerő, hangerő továbbra sincs.
Az normális, hogy a kijelző beállításainál 2x is van az On Screen Display fül? Ami furcsa, hogy mintha tegnap feltelepítettem volna, ma meg nem látta a programot, a listában most is csak egyszer van. -
thre
csendes tag
válasz
Francia91 #71173 üzenetére
Dvd-ről telepítem, usb-ről nem próbáltam még. Most megpróbálok egy ubuntut hogy az alatt hogy viselkedik, utána talán okosabb leszek. Ha ott sem jó valahonnan szerzek egy ultrabay-t azt megpróbálom azt (valamilyen topicban olvastam hasonló jelenséget ott is a másik sata helyről ment a vinyó akkor ment normális sebességen. (sajna nem emlékszem milyen topicban volt ez))
Köszi, üdv
-
-
Tin
veterán
válasz
Francia91 #70817 üzenetére
full hd videó nézés közben melyik asztali gép fogyaszt 400-500W-ot?
nekem core i7 3770-em van (ivy bridge), filmnézés közben ha jól emlékszem fogyaszt vagy 50-60W-ot, régebben kimértem. pedig van benne 6 vinyó, de a többsége green, és lekapcsol. ehhez jön még a monitor kőkemény 15W-ja.
az tény, hogy egy modern noti meg ebben a szituban a felét-harmadát fogyasztja. de nem a tizedét!
tegnap néztem amúgy, a T540p ivy core i7 procival, ssd-vel, fullra levett fényerővel de működő állapotban 5W-ot fogyasztott. normál fényerőnél, tipikus webezésnél, szövegszerkesztésnél meg 12W-ot. a T500-am anno tudott 12W körül enni minimumon, a jellemzője ennek a duplája volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Francia91 #70817 üzenetére
Azt mondjuk megnézem milyen hardverrel füstölgetsz fél kilowattot, sejtéseim szerint olyannal, ami a T500-at kézzel a seggében is 5 darabra megeszi.
Ha meg T500 teljesítmény kell, akkor az meg nem eszik 400-500-at, negyedét, talán, nagy jóindulattal.A hibás logika nem baj, csak érvként necces. Mondom ezt 5-6 laptoppal a seggemben most is, asztali mellől. Egyik másikat nem pótolja, ha vért hugyozik bárki akkor sem.
-
-
-
-
btudos
nagyúr
válasz
Francia91 #70509 üzenetére
X200-on SSD-vel a 8.1 erezhetoen gyorsabb volt mint a 7, raadasul a downgrade nem oldotta meg a WiFi modul hulyeseget sem (sleepbol felallva sokszor nem kapcsolodik magatol, vagy csak nagyon lassan), ugyhogy nem volt jo kor, de most egy darabig igy marad, nem erek ra piszkalni.
Meg igy legalabb megy minden, es annyival nem lassabb, mint amennyit az ujjlenyomatolvaso ad kenyelemben.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #70511 üzenetére
Addig lesz már Windows tizennyóc is. Rendesen kapálózik a Microsoft amúgy. Nagyon erőlteti a nyócat és kezdi kinyírni a 7-et. :/
"...A Microsoft sürgeti egy kicsit a folyamatot, ugyanis október 31. óta nem ad el fogyasztói licenceket a gyártóknak, ami azt jelenti, hogy a Windows 7 Home Basic, Home Premium és Ultimate változatokkal forgalmazott laptopokat és számítógépeket már csak a készlet erejéig tudjuk beszerezni. A Windows 7 Professional legalább még egy évig a piacon marad.
A Windows 7 alapvető támogatása 2015. január 13-án, kiterjesztett támogatása 2020. január 14-én szűnik meg. A Windows 8 és 8.1 2018. január 9-ig marad annak ellenére, hogy jövőre jöhet a Windows 10."
Hát ameddig lehet nekem marad a 7. És a T400 is
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Francia91 #70488 üzenetére
Szóval Driver Genius-al...lehet rászánom magam majd egy ilyenre...Elvileg szerdán jön a T530...tartós teszt lesz remélem.
Elvileg jár hozzá Win8 Pro...Driver ügyileg a 30-asok rendben vannak ilyen téren, ugye?
Bár nem ide tartozik, de Win8-at simán upgradelek 8.1-re?
-
-
Imi91
aktív tag
válasz
Francia91 #70459 üzenetére
Köszi szépen! Jelenleg nem hagyja még a legfrissebet sem feltenni, mert a shtcky.dll el rinyűl valamit szóval csinálok egy rendszer vissza állítást(nem tudtam sehogy se megoldani...), és megnézem
Egyébként most jutott eszembe, hogy csináltam képernyő mentést az újra húzás előtt és a system update verziója még 5.06.0007 volt ami eltér a mostani legfrissebtől Kb 1 hét diferencia van a két telepítés között
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #70405 üzenetére
Nálunk a családban ThinkCentre M58, M58p-k vannak, átlag felhasználásra teljesen jók, és halkabb HDD-vel szinte hangtalanok. E8400, max. 8GB DDR3 RAM. Kb. 25-30e Ft körül mennek, 50-ből összejön fullos RAM-al, 500GB HDD-vel, +monitort veszel 15-30e-ért tetszés szerint egy IPS/PVA Eizot max. 1600x1200 felbontással. Az asztali gép mellett szól, hogy távolabbról nézed, és nem szakad be a hátad előtte. Laptopnál erre nagyobb az esély, persze tudom dokkoló, stb...
-
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #69637 üzenetére
Köszi! Szerintem az a kezdetektől ki van kapcsolva, a virtualizáció mármint. De ránézek ismét.
A TRIM tényleg letiltódott. Jó hogy szólsz, köszi. Intel honlapjáról szedett driverek nem mennek? Illetve pontosan melyik HP drivert kellene használnom?
(#69639) Tim82: Köszi! Akkor elfogadom, hogy más modul megy bele...
-
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #69634 üzenetére
Köszönöm szépen az információt!
-Azért kérdezem csak mert olvastam, hogy ez a típusú Kingston RAM 1600MHz-en másoknak is okozott gondot Thinkpadekben (más fórumon láttam BSOD kapcsán nézegetve). Nekem is úgy néz ki szintén ludas volt részben, bár még olyan sokat nem teszteltem. Ment vissza a gyári 2*1GB, ott eltűnt látszólag a bajok egy része.
-Ezen felül felrakva SU-ból a matrix stor drivert (ezáltal a sata ahci-t is) remélhetőleg megoldódnak a bajaim. Általánosságban pedig az a kijelentés, hogy jobb windowsos AHCI driverrel nyomulni, de ezesetben téves ez. Intel 520, Sandforce vezérlővel
-Ezen felül integrált grafikánál a legújabb Chrome - plusz az egész gép olyan friss amennyire csak lehet - alatti böngészéskor a legördülő menüknél a csatolt képen látható furcsaság jelenik meg. Na hogy ez miért lehet, csak kíváncsiságból érdekelne, bekarikáztam az anomáliát. *ATI-nál most kiadja ugyanezt, no hektikus eléggé. Közben nem akar most switchelni a switch graf, beragadt
Ez valami szoft bug lesz, restart.
-
-
-
scream
veterán
válasz
Francia91 #69278 üzenetére
Hát nem tudom. Nyilván, ha több gépet kéne hetente újrarakni így, az már gáz, de, nekem 2 nap volt mindennel együtt, hogy belaktam, de mivel már megvan minden jól működő driver lementve, meg hogy mit hol kell, nekem is megvan 2 óra alatt plusz még a programok, amiket használok, legyen 3 óra az egész. Sőt, van Windows backup image, amivel sokkal gyorsabb az egész.
-----
(#69277) Tikakukac
Szerintem egyszer azért elviselhető.Persze sokkal jobb volna, ha a Lenovo supportolná tovább is, de azért lássuk be W500 már nem mai és a Lenovo álláspontja is változott, elég sokat.
Mivel nekem csak a sajátomat kell használni, karbantartani, telepíteni így nem volt a világvége. Kis kihívás.
-
-
-
-
válasz
Francia91 #68955 üzenetére
Ja, az.
Tudom, hogy nem egy nem egy top cucc, de ingyenes, az készíti, aki az oprendszert, és nem fogja vissza a gépet.
Mivel nem telepítek kétes forrásból, és a programjaim többsége is eredeti, játszani pedig csak Steamen szoktam, nincs szükségem valami fancy vírusirtóra, ami majd jól beleokádik a rendszerbe.
Eddig ugyanis az összessel ilyen tapasztalataim voltak, az ESET pedig egy különleges undorító egy valami.
Mellette van s Spybot S&D, amibe szintén bele lehet kötni, gondolom, de igazából azt sem kell megdolgoztatnom, szóval az én felhasználói szokásaim mellé rendben lévőnek érzem ezt a kettőt. -
Peet91
aktív tag
válasz
Francia91 #68961 üzenetére
Kivéve, amikor próbálod a fájlmegosztást két gép között. Konkrétan 5 éve létező probléma, hogy az ESS összeveszik a windowsos fájlmegosztással, és egyéb házirendekkel, aminek következtében tökmindegy, hogy van-e otthoni csoport vagy nincs, az eset miatt azt fogod kapni amikor meg akarod nyitni a távoli gép megosztott cuccait, hogy a megadott elérési út nem létezik. <- konkrétan a gépre amikor kattyintassz.
A poén az, hogy az irány is mindegy, mert nem csak a bejövőt nem engedi be, hanem már kimenni sem enged, kivételt nem tudsz rá generálni, mert tanuló módban nem dobja fel a windowsos "próbálkozást" mint kommunikálni akaró entitást, rgo nem tudod elkapni a dolgot. Az egyetlen megoldás, ha amíg "bekonnektálok" addig mindkét gépen agyonlövöm az eset tűzfalát, majd vissza. Szörnyű, ennek ellenére ezt a víruskergetőt/tűzfalat használom, mert nincs jobb alternatíva, a megosztás kiváltására pedig inkább használok egy pendrive-ot. DE ATTÓL MÉG AGYF@SZ...
-
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
Francia91 #68896 üzenetére
De ha mar ott van nalad, akkor ranyomsz egy GPU-Z-t, es rogton ossze tudod hasonlitani a kettot
(#68898) bitpork
Te dolgoztal/dolgozol az informatika vilagaban, en csak egy CNC programozo vagyok
Amugy Google a baratod, most telefonrol nem kezdem el Neked taglalni a kulonbseget... Roviden, a GDDR direkt grafikus RAM, teljesitmenyben megmutatkozik az elonye -
-
-
-
-
csubuka
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged