-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #68711 üzenetére
Kicsit úgy tűnik, eléggé sarkosan látod a dolgokat.
És a fejleményeket is elolvastad, vagy csak az előzményekből vegetálsz?
2 problémám volt eddig a géppel :
- Kikapcsolt terhelésnél (melegedett, hővédelem mint utóbb kiderítettem)
- töltőről nem ment csak csökkentett órajelenAz elsőre azt írtad, nagy a baj, és hardveres. Igazad volt, mert pasztazni kellett. Most 32-34 fok a CPU.
Második is hardveres volt, és tényleg nagy baj, töltőt kellett cserélni nagyobbra.
Jelenleg úgy néz ki, hogy a trehány garanciális javítás eredményeként, vagy kihagyták a gput a pasztazasbol, vagy sérült a hűtő. Ennek szeretnék utánajárni.
A többi jelenség szoftveres gond volt, amit ezúton köszönök azoknak a fórumozóknak akik segítettek a megoldásban!
Mindezek után, én azt hittem, segíteni járnak a fórumra az emberek, nem piszkálni egymást.
-
vass17
tag
válasz
Tikakukac #68482 üzenetére
Tudtommal nem, legalábbis a hirdetésben nem emelték ki. Németországból van, nem a legolcsóbb, inkább azt választottam, amit a legtöbben vettek, ráadásul abszolút pozitív visszajelzéssel. A gyártó amúgy Sanyo (úgy tudom hogy az eredeti is Sanyo) és nehezen tudom elképzelni, hogy teljesen újonnan bármi probléma lenne vele. Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a power manager hülyéskedik valamit, lehet ahhoz köze, hogy eddig csak 4 vagy 6 cellás volt benne, ez meg 9? Most tesztelem a battery gauge reset után, nagyon kiváncsi vagyok, hogy változott-e valami.
Most például ezt írja: az elején abszolút reálisan merül, 1 óra alatt kb 12%ot és teljes töltéskor felismerte a teljes 84Wattos kapacitást. Ahogy látom 7-8 óra lenne az ideális ilyen ütemben, de szerintem eddig meghalt 3-4 óra után...
-
-
vass17
tag
válasz
Tikakukac #68251 üzenetére
Miből tudod amúgy megállapítani, hogy melyik 200S CCFL és melyik LED-es? Ahogy én olvastam, sajnos minden 1280-as felbontású még CCFL és csak az 1440-es ledesek? Igazából ez az egész variálás nekem olyan furcsa, csináltak egy S szériát és még abban is van ilyen is meg olyan is, mintha összelegózták volna olyan alkatrészekből, ami éppen raktáron volt...Illett volna akkor már mindegyikbe ledet rakni, ha nem másért, az üzemidő miatt..
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #68226 üzenetére
Köszi! Egyelőre bírom, meg ilyen cibálós hordozós használatra megfelel. Legalább nem kell sajnálni nagyon. Már nem gyalázódhat a kábel tovább
Nincs hova neki.
*Igen ez az ebay erősen rizikós sajnos... bár még nem próbáltam TP alkatrészeket rendelni, de elbizonytalanodtam a leírásaid nyomán.
-
-
xcds
őstag
válasz
Tikakukac #68151 üzenetére
Egyébként nem reszelné szét, ha a kábel oda lenne rendesen ragasztva a kijelző hátuljára. Uh végül is meg lehet előzni, ha vki szétszedi, amikor még működik, és jól odaragasztja a kijelzőhöza kábelt. A gyári ragasztószalag egy idő után teljesen elengedi és lötyög a kábel minden nyitásnál.
-
vass17
tag
válasz
Tikakukac #68124 üzenetére
Ez megnyugtat, akkor én se foglalkozok a kamera problémával, ha nem jellemző, hogy tovább terjedne. Jól értem , hogy nem ott van a gond a kábellel, ahol átmegy a fedőlapba, hanem azokon a kis ágakon, amik tovább mennek a világítás és kamera felé?
Egyébként ezeknél az SU9400-as prociknál mi az ideális hőmérséklet, honnan tudom, hogy esetleg takarítani kellene? Ahogy néztem 40-50 fok között fut, folyamatos 100%-os terhelésen se engedi 60 fok fölé, szóval ez gondolom most még jónak számít egy 4 éves géptől.
-
-
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #68110 üzenetére
Értem én amit sugallsz, de akksira nem vonatkozik a garancia, mivel használt gép
Akkumulátorra garanciát beazonosítási okok miatt nem vállalunk!
De ettől függetlenül teszek egy próbát, hátha..
Egyelőre igen, csak csökkentett módban sikerült 1,56GHz fölé küldenem.
Akksiról felugrott, tehát még mindig megvan a táphiány eshetősége. -
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #68063 üzenetére
Kiegészítés, akksiról most nézem, simán felmegy maxra a teljesítmény, csak töltőről nem.
És akksiról most akksiról sem kapcsol ki terhelés alatt.
Csak akkor, ha akksi és töltő egyszerre van bedugva.
Töltő probléma? Lehet nem ad le elég feszt?
Szoftveres mérés ér valamit?Akksiról is lekapcsolt.
Csak töltőről bírja, de akkor 1.57ghz max.
Vigyem vissza gariba? -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #67963 üzenetére
Engem nem érdekel a helyszíni gari, jobban szeretem magam bevinni a gépet, mint hogy valahol külszínen tiplizzek ideggörcsben, hogy mikor bukkan fel a szervizes. Így meg beviszem a szakinak, leadom és pont.
Egyszer időpont egyeztetés után cseréltettem kijelzőt egy kisebb felbontásúra, majd vissza, mert az új display képernyőfrissítése szétette a szememet. A lényeg az, hogy az egész művelet körülbelül negyedóra alatt megvolt, nem kellett rá napokig várni.
(#67967) dauphin
Minimum A8, de inkább A10 procinál ne add alább, ha AMD-s gépet szeretnél.
-
Poo
senior tag
válasz
Tikakukac #67966 üzenetére
Nálunk pl a t410 döglődtek egy időben nagyon(fan error(6db),kijlező(2db),tapipad szinte az összes fényesre kopott és mindössze kb 20 db van belőle használatban) t500/t400 zsanér de a t420,t520,x1 carbon,t430,t530-k mennek bár ezekből nincs is olyan sok db.
Ha valakinek kell x1 carbonhoz ssd átalakító megkereshet nyugodtan mert kölcsön tudok adni ha mentésre van valakinek szüksége -
válasz
Tikakukac #67921 üzenetére
régi nagy TP-ket nem ismerem ... összehasonlítási alapom sem sok van... de T410-x230t-T431s alapján nem tartom teljesen rossznak az irányt... összességében ugyanolyan minőségnek tartom... van ami jobb lett van ami rosszabb... bár elég kompromisszum kész ember vagyok tehát lehet bennem van a hiba...
bár tény, hogy pl az új touchpaddel a pöcökegeret kivégezték ... de én sose használtam aktívan
...az új touchpaddal nem lenne bajom csak nem tudom miért kell az egésznek gombnak lennie... akkor legyen appleös multitouchos bigyó... de gomb ne... a felülete / anyaga jobbnak tűnik viszont mint a korábbi touchpadek voltak...
-
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #67872 üzenetére
Én tavaly október 25-én írtam nekik, hogy halódik a HDD, csak szövegesen írtam le, mit ír a Sentinel. Fél órán belül válaszoltak, küldtem a serialt, mindjárt jött a válasz, hogy amint megjön az új HDD, mehetek érte. 30-én már el is hozhattam a HDD-t, csak a régit kellett bevinnem.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Tikakukac #67738 üzenetére
Nyílván én is ere gondoltam, mert a kijelzőt legyártja az LG vagy akárki és tök mindegy, hogy milyen gépbe kerül. Nálam egy LG és egy AUO panel is hibás. Eddig ez 100%. Hirdetésekben is Thinkpadeknél látni ezt a hibát. Asszony már gépekre nem panaszkodott(Dell, HP). És mi erre a megoldás? Hogy évente vesz az ember új panelt?
Üdv Szisz
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #67697 üzenetére
Viszont az garantált, hogy az Ideapad G széria nem megy el 5 évet... két év olyan nyomokat hagyott az egyik családban levőn, hogy jujuj
Inkább fogadnék a T500-ra még öt évet mint egy új G-sre
Persze lehet megbánnám, ezt csak úgy első érzésre mondom... *Ezt csak úgy a "hasonló" árszínvonalon kapható új gépek felhozatala miatt.
(#67694) Flashcash: Az i5ös kisgépekkel szemeztem én is, de nem melegednek azok nagyon? Mármind a c2d-vel szereltek nagyon "hidegen" tudnak menni. Azt tuti nem hozza be...
-
törölt tag
-
-
-
-
Zoli986
tag
válasz
Tikakukac #66709 üzenetére
Ebben van igazság,de valamilyen szinten szerintem próbálják követni a piacot.
Az,hogy a TP széirát változtatják és próbálnak megfeleni az átlagemberek igényeinek lehet a minőség romlásához vezet,de azért egy G550 stb-nél még mindig sokkal jobbak a TP edge és társai.Mind anyag minőségben mind kivitelezésben.
Igaz ez szerintem a legtöbb egyéb gyártó gépeivel való összehasonlitás esetén is.
Tudom,hogy nem egy kategória,de van nálam egy packard bell aminek a burkolata darabokra van törve ,mert annyira gyenge,hogy ha megnyomod behajlik az egész. Az olyan gépektől klasszisokkal jobb egy elk..rvult TP is, a másik dolog ami tetszik ebben a gépben,hogy ha ki akarom takaritani a hűtőt nem kell rommászedni az egészet. Sok Lenovom egyébként nem volt még (SL500,G550,TPedge E530 és munkahelyemen egy T61-et nyűzok),de nem találkoztam még rosszabb összeszereléssel mint bármelyik más gyártónál.Azt persze értem miről beszélsz,mert a T61 sokkal inkább monstrum érzetét kelti mint ez,de szerintem aki nem akar vele szeget beverni és nincs sok száz ezre egy oylan gépre ami inkább a klasszikus TP minőség annak egy ilyesmi is megteszi és messze a többi csili vili márkás gépek fölött van minőségben.Szerintem.Persze ahogy irtad mindenki maga döntse el. -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #66705 üzenetére
Mindegy, leginkább csak bosszant, hogy kidobtam pénzt rá (mire megkaptam és eljutottam a beszerelésig, már kifutottam a refund határidejéből). Amúgy ad képet rendesen, meg ThinkLight is megy, csak a webkamera és a wifi/BT LED-ek nem (meg gondolom, a WWAN sem, de azt nem is próbáltam most).
Találtam másikat, ami tuti gyári és EU-n belüli, remélhetőleg az jó lesz. Csak megint a szerelési macera, közben meg már rég ott tartanék, hogy átváltok ezen a notin is Linuxra (konkrétan CentOS 7-re), merthogy azzal meg akartam várni azt, amíg hardveresen is rendberakom a gépet.
Kizokogtam magam a válladon, köszönöm, hogy meghallgattál.
-
Tim82
félisten
-
Stev
csendes tag
válasz
Tikakukac #66697 üzenetére
Köszi nektek a választ.
De még nyúzlak benneteket kicsit.
Akkor ez a kettőhöz mit szóltok, mert még ezek voltak az alternativák:
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_Z50-70_59-424638_notebook_feher-p416739.html
vagy:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_Essential_M5400A_Intel_Core_i5_4200M_4GB_500GB_+_8GB_NVIDIA_Free_DOS_Ezust_LENOVO-M5400-59-409074_11442.html#pid_11514Köszi előre is a válaszokat
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Tikakukac #66636 üzenetére
Visszaragasztgatta azokat amik előtte le voltak ragasztva a kis fekete csíkokkal.
Úgy látom, hogy te értesz a dologhoz. Te ki tudnád szűrni, hogy a probléma abból adódik, hogy gyárilag rossz, vagy csak rosszul lett beszerelve?Chaser Akkor gondolom hétfőn mehet is a telefon... Szerinted fognak tudni kezdeni valamit, vagy le vagyok szarva garancia nélkül?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66613 üzenetére
Én még nem találkoztam vele, persze nem kizárt.
soldi3r Mix ide-oda, azt hittem jó az LG is, de sajnos az sincs pana közelében
mostanában elég sokat láttam pár éveset kevés ciklussal és elég kopottasak. Demálesz@rom', ha x200-ba veszek egy új sanyot 2-3 évet elmegy, valszeg a kicsi se megy már tovább. Ha 3 évet menne még tökéletesen elégedett is lennék vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Yettel topik
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged