- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
válasz
Tikakukac #78802 üzenetére
Kosz
mar azthittem valami baja van.
Jobbklikk asztalon - graphics properties - advanced - power - battery almenu - display power saving technology elol ki kell venni a pipat, ha esetleg masvalakinek is hasonlo gondja van.Hogy van az hogy az aku allapotat 22 cycle countnak mutatja es a 65 Wh helyett csak 45 Wh szinten van.
Nem tudom konkretan ki hasznalta elottem, de a kerdes az lenne hogy helytelen uzelemeltetessel ennyir ele lehet strapalni egy akut? 22 toltes es a negyede majdnem elszall ? Igy is kihuz kb.4 orat de azert a 22 cycletol tobbet vartam. Erdemes megprobalni egy battery resetet ? vagy azzal meg jobban tonkrevagom ? -
Frenk
aktív tag
válasz
Tikakukac #78780 üzenetére
Köszönöm, Ok.
Szeretném kamerásítani is a T420-at mivel kamera nélküli. Mi kellene hozzá a kamerán ill.a kijelzőkereten kívül? / szalagkábel? / Pontos típust tudnátok ajánlani amely a T420-hoz megfelelő lenne? Az ebay-ről rendelném.
A mikrofon a kamera panelra van ráépítve? -
Grafirka
őstag
válasz
Tikakukac #78712 üzenetére
Mitol annyira gagyi a 440 sorozat? Milyen gondok vannak vele? ( a billentyuzeterol olvastam a velemnyeket es az lejott hogy a klassszikus/regi TP tulajok nem kedvelik de keveset irok, tehat ez az ami folott eltekintenek)
Ezen kivul milyen bajok vannak vele? Melegszik? Lotyog e keprnyoje? gyenge fenyero ? foltos , bandinges kep ? rossz bevilagitas? zajos? gyari alaplapi hibak ?nna, gyorsabb voltal
Kosz a valaszt.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #78509 üzenetére
A hűséges X201-em eladtam, kijelző, SSD, 2x4GB 1333 RAM meg 3x9c és 1x6c akkuk maradtak. Alkudozok itt, Szerbiában egy X201-re, amiben i7-620M van és az a dilemmám, hogy ha egy legalapabb X220 tud 10-15-20%-kal többet és nem csak fogyasztáscsökkentésben, lehet, hogy mégis hozzácsapnék 100-130€-t a tervezett 60 helyett a projekthez.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #78417 üzenetére
Nekem ezzel van a bajom, hogy természeti törvénynek állítod be, hogy a vezető hülye, és csak a sok kézen átmosott infó jut el hozzá. Hát szerintem meg egyik vezető sem süket/vak/tökhülye.
Remélem, te sem gondolod, hogy csak a semmiből született ez a retro thinkpad ötlet, éppen a 40-es/50-es széria egyre hangosodó negatív visszhangjai után.(#78418) Chaser: Piackutatás, igényfelmérés mint fogalmak ezek szerint az ördögtől valók?
Hát éppen ez az, nagy a verseny, és nagy versenyben már nem fogják tudni eladni a cuccukat, ha van sokkal jobb. Mi marad? Meghallgatni a potenciális vásárlóközönséget, mire adnának pénzt. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #78412 üzenetére
Nem értek egyet. A termékért felelős kulcsemberek se nem vakok, se nem hülyék. Biztos vannak csatornák, ahol azért néha saját maguk is informálódnak. Persze, tutifix mosva is érkezik hozzájuk visszajelzés, de az is biztos, hogy ha elég sokan elég sokhelyen koptatják a tollukat, az el fog jutni a felelősökhöz.
(#78414) Chaser: Jó, hát az tényleg kicsit túl "retro" lett.
De soha nagyobb baj ne legyen semelyik jövőbeli TP-el, minthogy szivárvány a logó.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #78042 üzenetére
Félreérted, nem adott tp szériánál volt gond, hanem szériákból 1-1 géppel. Anno talán 510 miatt keresett meg valaki ezzel, nekem 201-gyel volt tán bajom. Másik x gépnél ugyanaz a telepítő tökéletes, de annál a gépnél sehogy nem tudott bootolni se dvd se usb cucc. Illetve tudott, csak nem talált os indító filet, live linux se ment. HDD-t bedobtam másik gépbe, feltoltam a win alapot és vissza, így tudtam megoldani. Gyakorlatilag csak hdd-ről volt hajlandó bootolni valamiért. Éppen lehet SB hiba is, de pass
szerk: csubuka Kiiktatni nem kell, csak ne nyomkodd a sémákat
nálam is fenn van akku miatt, meg olyan kis aranyos zöld a sarokban az ikonja
valaki mondta, úgy lett meg az osd hogy vmelyik sémára átváltott, na nálam tavaly óta már nincs osd
így elb@szni valamit, tudnak a lenovos gyerekek.
-
Mankó
veterán
válasz
Tikakukac #78007 üzenetére
1 bites felhasználóé a gép. Én alapból új rendszert tennék rá, ő ragaszkodik a gyári verzióhoz. Kérdés, hogy van e olyan általános gyári recovery lemez, ami a mentett partícióról vissza állítja az eredeti rendszert? Elvileg bios-ban is van valami ilyesmi lehetőség, bár én sosem használtam, azt se tudom merre lehet.
Ha van ilyen lemez, akkor azt honnan tudom letölteni, kivésni lemezre, hogy az emberkének még a mai nap legyen működő gépe? -
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #77965 üzenetére
Lehet, hogy van légbuborék, de nem érzem, hogy emiatt más/rosszabb lenne a hűtés. A leírás szerint az "X shape" a legjobb. Mondjuk ezt mobil procin nehézkes kivitelezni a pasztázandó felület kis mérete miatt. Mit javasolsz helyes megoldásnak laptop proci helyes/megfelelő/optimális pasztázására?
Kicsit túlreagálom már a dolgot, csak kíváncsi vagyok...
-
Mankó
veterán
válasz
Tikakukac #77608 üzenetére
SSD a jelenlegiben is van, egy 120 Gb-s Agility 3 személyében. Szóval az így is, úgy is lesz benne. A caddybe meg lehet megy egy 500-as 7200-es winyó, vagy maradna a dvd író még nem tudom.
És SSD-vel olyan sokat lökne rajta az i5 az ssd-s i3-hoz képest, hogy megérné a proci cserével bíbelődni?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #77569 üzenetére
Core2-es gépeknél tényleg sokat számít az L2, mivel lassú, nagy késleltetésű a memóriainterfész.
Ugyanakkor a modernebb prociknál, ahol gyorsult a memória elérése (procihoz közelebb költözött a memóriavezérlő), már korántsem olyan fontos tényező, mint volt korábban.
Mondjuk a fórumtárs szerintem is kicsit túlzottan elolvadt a T9600-tól.Ami a tesztekben erősebb, az bizony a gyakorlatban is erősebb szokott lenni.
-
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #77314 üzenetére
Köszi!
A chipset driver megoldotta a megbízhatatlanságot, ahogy nézem... biztos az usb vezérlő nem volt a helyén, most nem ír bajt a torrent. Ennél mélyebb volt a problem, ha telepítettem róla akkor megakadtak a telepítők, piszoklassan töltött be bármit is...
**Viszont érezhető a sata3 mese win7 betöltésnél a zászlócska alig jelenik meg, épp elkezd összeállni és már ott sincs
Brutál. Ugyanaz az intel 520 szolgált a t500-ban is, csak nem volt maxos... vagy szimplán vlaamelyik másik rész fogta vissza a sebességet, nem tudom.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #77307 üzenetére
Akkor szimplán alja a külső házam. Vagy a driverezésem nem korrekt és fel kéne tolni a chipset drivert? *Semmi más nem "sárga" már az eszközkezelőben, csak az amt, azt meg nem kell felrakni és ehhez semmi köze.
**A torrent cache akármi overloadra panaszkodik pl a külső vinyón... Pedig a netem nem olyan gyors, hogy egyáltalán za USB2-es sebességeket elérje.
-
diobioesz1
tag
válasz
Tikakukac #77112 üzenetére
Persze-persze! Igazad van! A híradástechnikában és az elektronikában igen sok dolog van amit nem tudunk megmagyarázni.Én is találkoztam már sok ilyennel,hiszen egész életemben ezzel foglalkoztam,meg most is ezt teszem.Egy biztos! Ezen a gépen más a hiba,mert az első lemezzel is azt produkálta,amit a harmadikkal,de köszi,hogy segíteni akarsz...
-
diobioesz1
tag
válasz
Tikakukac #77109 üzenetére
Nem-nem! Nem olvastad el a korábbi írásaimat...van egy 500gb.win 7,320 gb vin8.1pro,SSD win 10.Összegezve,ezeket azért csináltam,hátha a rendszer a hiba,de nem.mindegyikkel azt csinálja.Szervizbe meg volt már,most én vagyok a szerviz.Azt hittem alaplapos és gondoltam mivel nekem nincs forrasztó állomásom,megcsinálják,de azt mondták,hogy nincs semmi baja,nem forog a ventilátor.Nem is! 50 fokig,akkor kell neki bekapcsolni.Nyugodtan kérdezz,sok lapi megfordult már a kezeim között,de ez kifogott rajtam,mert olyan hibát produkál amit nehéz belőni.Ja,egy gépbe ha jó bármennyi hdd-t kipróbálhatsz,gondolom tudod az nem rontja el...
-
Zoli986
tag
válasz
Tikakukac #77041 üzenetére
Tim82: Köszönöm a segítséged legközelebb így fogok eljárni.
Tintakukac:Úgy gondolom azért itt van különbség kettőnk kijelentése között.Én arra reagáltam,hogy egy adott alkatrészt kerestek többen is és szóltam,hogy nekem van amennyien érdekli őket keressenek meg,nem linkelgettem a hirdetéseimet,nem soroltam fel mik vannak,hány szerkényre való cuccom van stb.
Ezek szerint ha tudnék egy boltot ahol lehet venni azt sem írhatnám le,mert reklám?
Kíváncsi lennék arra,hogy szerinted milyen eljárással kellett volna átvezetnem a hardveraprora azt a pár tagot akinek szólt ez a hsz-em. -
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #76934 üzenetére
Sikerült kicserélnem a kis gumi bakot vagy micsodát a középső gomb alatt rongálás nélkül egy X200-ból guberáltra. A kijelző felé eső rész felől bontottam le a gombot.
Ellenben nem javult a helyzet. Lehet, hogy ilyenek ezek, csak nekem meglepő a T500 után, ahol azért jóval érzékenyebb volt a scroll gomb.
Vagy netán el tudnak korrodálni idővel és használattal az érintkezők, amiket összenyom a gomb? (Az javíthatatlan, nem lenne jó...)
Mindegy, megszokom...
-
Feenyx
aktív tag
válasz
Tikakukac #76880 üzenetére
Volt gamer notim, egy y580 i7 3630qm-mel és GTX660-al, pontosan nem emlékszem a hűtésére, de nem volt vészes a melegedése annyira, se játék se netezés közben, elég jó hűtési rendszere volt (meg volt egy notebook hűtőpadom is), csak lehet hogy akkor nem foglalkoztam azzal, hogy nagyobb fordulaton pörög a venti.
Csak azóta növekedtek az elvárásaim ilyen szempontból, amióta üzleti notit használok és elvárom a minőséget a teljesítménnyel ellentétbenMondjuk az meg kell hagyni hogy a T430-nak halkabb a ventilátora mint az E5530-nak volt azonos fordulaton. Nincs az a süvítő hang
Viszont a T530-am ami volt, az nagyon halk volt, nagyon jó hűtéssel, kb. csak hideg levegőt fújt ki normál használat mellett.
-
-
Feenyx
aktív tag
válasz
Tikakukac #76730 üzenetére
Ez ugye teljesen új venti azért furcsállom, tapasztalatom meg ugye nincs ebben, mert csak az előzőhöz tudom hasonlítani. Szóval akkor nincs értelme foglalkozni vele szerinted? Ez olyan amilyet épp kifogok dolog akkor? Lehet hülye kérdés, de nem lehet, hogy nem teljesen jól lett visszarakva/hozzáér valami olyanhoz ami miatt előjön ez a hang?
-
kromatika
veterán
válasz
Tikakukac #76641 üzenetére
Köszi a választ,mondjuk ezt Tp reszerol akkor is baromsagnak tartom.Fent emlitet gyártók ezt sokkal jobban meg oldották főleg ebben a felső kategóriában.Azt hogy kell a kako ezt sem értem hiszen ugyan evvel a procival volt szerelve a dell es aho is.Légyszi akkor magyarz el hogyan allitsam be pm_ el mert azt sem tudom mi.elore is köszi.
-
kromatika
veterán
válasz
Tikakukac #76624 üzenetére
Ne haragudj de a ThinkPad T430 mióta gamer noti.És irtam hogy Del Latitude és Hp Elite Book notikon nem volt ilyen.Tuti a táp miatt van csak nem tudom hogy nagyobb táp megoldaná ezt.Fél gőzön 1600 körül megy igy a proci..sutszi:Azért csinálom mert kb 5 barátomnak ment tönkre az akuja.mert bent volt gépben.és mindig hálózaton volt.Kb két évés gaj.Ez a legrosszab az akunak.És azt tartom értelmetlennek ha hálózatról megy a gép és bent van az aksi.esetleg más válasz?
-
Kiss67
senior tag
válasz
Tikakukac #76401 üzenetére
Értem én , értem.
De azt nem gondoltam hogy visszafelé fejlődik a Thinkpad.
Lehet tényleg kidobom, és veszek egy T430s-t, vagy T420s-t.
Ez szerintem nem fejlődés, mert jó , rendben nincs thinklight, de van billentyűzet világítás, nincs optika, de van 2 akku ( bár nem tudom minek ), nincs 3 egérgomb, de .. erre max a mókolás maradt az x250 ből.
A sebessége sem jobb, az x220-am gyorsabb mint az x240, és mind 2 i5.
Annyira átlátszó ez a politika, csak nem értem miért nézik hülyének a felhsználót !!
A Lenovo elindult a lejtőn, és ezt csak Ők nem látják. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76343 üzenetére
Hát, ezek a billzetek már csak ilyenek...
Nálam már eleve ez a kiosztás felejtős, nem szeressem, bár szükségmegoldásnak megszokható. De már rég nem ezt nézem. Maga a gép nagyon pofás, jó, átgondolt. Főleg egy finom GF840M-el azért az erő is figyel.
(#76344) dying_star: Még mindig jobb, mint a T440, ahol FN-el vannak alapból a funkciógombok.
Tartok tőle, már egy ideig ez marad a standard.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76341 üzenetére
Jogos, kicsit pongyolán fogalmaztam, arra céloztam, azért akad gép, amin korrektül belőtték az akksit és vezérlőjét. Sajnos magam is tapasztalom, rengeteg gépnél meg nem.
Másik irányból is lehet nézni, jól meghekkelték a BIOS-t, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a windóz buta menedzsmentjéből.
Oké, akkor megvan a tuti módszer. Alapból 80%-ig tölt az akksi, és ha 100%-ra akarod kapcsolni, akkor az arcodba csap egy warningot, hogy oké, de így negyedeled az élettartamot, akarod-e. Probléma megoldva.
Ami az E7450-et illeti, az elődje is igen tetszett, de ez....
Piszok jó gépnek tűnik.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76338 üzenetére
Egyébként van mégegy trükk lehet, a beépített akksik sokszor Li-pol akksik (azokból lehet mindenféle hülye formát könnyen csinálni), amik saját tapasztalataim szerint lényegesen tartósabbak.
A "többi mégis fos", ezt azért nagyon nem így látom. Vannak tartós buta gépek is. Pl. a saját és barátnőm MSI Wind U123-as gépének gyári akksija. 5 éves gépek, barátnőm ráadásul naponta lemeríti, és még az eredeti akksijukról mennek hibátlanul, magas üzemidővel...
Persze, lehet sokat csavargatni a windóz gyári energiamenedzsmentjén, sanszosan ezt sütötték el jól az általad említett csoda üzemidős gépeknél. A T420-ammal is olyan üzemidők érhetők úgy el, ha alultekered a procit hogy csak na. A varázslat az, ha jól lövöd be, hogy a takarékosság ne nagyon menjen a sebesség rovására. Már megint a fránya kompromisszumok, ugye...
Ami azt illeti, én a Sanyo és Panasonic aksikkal jó barátságban vagyok, főleg azért ezek voltak régebben, ezek azért korrekt minőségű cuccok. LGC, meg mik bukkantak fel újabban azért már annyira nem lennék lelkes, ha olyanom lenne.
Nem akarok genyó lenni, vagy személyeskedni, de most ezt nézd el nekem. Nálad azért masszívan észlelek erős kiégéses tüneteket. Nem baj, ez a szakmával jár, velem is néha előfordul. Az én szememben a baszakodásmentes az lenne, ha lenne valami "quick manual", na, nem amit ma adnak, hogy 30 nyelven tartalmazza hogy dugd be a konnektorba, és warning, voltage, hanem amiben a legfontosabb infók benne lennének, pl. meddig töltve meddig húzza az akksi, és állítsd be magadnak. Nyilván inkább vegyél bele új akksit, és leszarják, a maradék 0,01% meg úgyis beállítja magának, és örül az örök életű akksijának, amit bármikor feltuningolhat még 20%-al. Nálam az 15Wh, ami barátok közt is minimum egy óra könnyű használat, kis fényerőn másfél a T420-on. Persze, megoldás lehetne a mégnagyobb akksi, és akkor no szarakodás, de annak meg méret/súly aggályai vannak, már a 9-cellás T420 akksim is majdnem fél kilós....
Az is csak azért jó kompromisszum, mert így nyugodtan otthon hagyhatom a töltőt, és akkor súlyban 0-án vagyok, kényelemből viszont hatalmas győzelem. Engem a töltő-összecsomagolás, elővétel, konnektor keresés, töltő kicsomagolás, kábelre vigyáz, töltőt visszacsomagol és hasonló dolgok tudnak agyvérzésig idegelni.(#76339) brd: Csodát nem tudnak tenni, a technológiából fakad, hogy ha nagyon feltöltöd a cellát, akkor az sokkal jobban megterheli. Úgyhogy marad a 100% nem 100% dolog, no, meg esetleg a Li-pol technológia.
Az én Sanyo-m is remekül bírja, pláne ha azt veszem, hogy az előző gazdinál sanszosan állandóan 100%-on lehetett, ami ennél tényleg keményen 100% a celláknak... 3,5 éves, 40 ciklus, és 93%-os. Nem akartam először elhinni, hogy eredeti, nem valami sufnituning.
[link]
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #76332 üzenetére
A mai Lenovo már nem ugyanaz, mint ami akkor volt, amikor még nem tudtak akksi férőhelyet tervezni.
A kérdés az volt, hogy hánynál, nem az, hogy létezik-e.
MAC-nél valószínűleg az van, hogy eleve feltételezik, nem hozzáértő fogja használni, ezért ahogyan a topictárs is írja, a 100% valószínűleg nem a tényleges 100%, hanem kevesebb, vagy eleve jobb minőségű akku' kerül bele. Lehet, ott fontosabb a célközönség elégedettsége. Oh wait, tényleg az...
A zseni nem az, aki a leírt hasznos dolgokat alkalmazni tudja, hanem aki ezeket kitalálja.
Tudom, nem statisztika, de nekem van egy 7~ éves Sanyo-m, ami még mindig a design capacity felett teljesít (éppen tegnap nyomtam rá egy kalibrációt), igaz, egyelőre csak 4x ciklus van benne.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76336 üzenetére
Ez nem egészen így van.
Kompromisszum, amit előre nehéz jól belőni. Ha maxra töltöd az akksit, akkor ugyanis hamar kimúlik (~250 ciklus), de úgy lehet a legkisebb helyen legtöbb energiát tárolni. Ha csak kisebb töltést engedsz neki, 0,1V-al, akkor már csak kb. a 90%-a fér bele a töltésnek, de dupla az élettartam. Megint 0,1V, és az már csak ~80% kapacitás, és megint duplázott élettartam (1000 ciklus magasságánál tartunk). Na, mit állít be a mérnök gyárilag? Néha aranyat ér az az utolsó 20%, néha semmi szükség rá, csak hamarabb döglik. Ilyen szempontból nekem tökéletes a a "maxra tölthető" Sanyo akksi, mert be tudom hosszú élettartamra is állítani, de ha kell, ott figyel benne a lehetőség csurig tölteni, és mindez pár kattintás a Power Managerből. Ezek a számok a Li-ion akksikra igazak, gyártótól függetlenül.
Nem viccből írja a Power Manager helpje, hogy ha kímélni akarod az akksit, akkor ne töltsd tele.
Amit írsz, hogy fosra verik akksi időben, ez meg a másik tényező, ami mint írtam, mocskosul kíméli az akksit, hogy nem 0-ra merül, hanem csak jóval kisebb részben. Ebben mondjuk sok dolog játszik szerepet, pl. az akksit beépítve több hely marad neki, az agyig integrált cuccok miatt is több hely marad, szóval egész más az egész építési módja, és a saját OS is komoly lehetőség az energiaspórolásra. A windóz beépített energiamenedzsmentje pl. elég csapnivaló, hogy finoman fogalmazzak, remekül kihozza a prociból a legrosszabbat. A kiegyensúlyozott profil ész nélkül turbózik, az energiatakarékos meg olyan lassú, hogy elalszol a gép mellett. Nem ismerem a MAC-eket, de ennél kb. csak jobban lehet.
Nekem amúgy az a filozófia nem tetszik, hogy majd a mérnök bácsi jól belövi, te csak használd. Én szeretem tudni beállítani a fontos dolgokat úgy, hogy nekem megfelelőek legyenek. Ha akarom, csak 70%-ra töltöm az akksit, ha akarom 100%-ra, ezt ne a kedves mérnök úr döntse el helyettem, meg a menedzser team a fejük fölött, éppen mennyi idő alatt megmukkanó akksit tegyenek bele....
Szerencsére a TP-nél ezzel nincs gond. -
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #76329 üzenetére
Igen, sok mindent lehet feltételezni, de én pl. nehezen hinném el, hogy pont egy ThinkPad-nél ne tudták volna megfelelően pontosan illeszkedőre készíteni az akku' helyét. Az X-ek lehet, nem melegszenek annyira, ott lehet, azért nem volt ez szempont. Hogy mennyire bölcsészek terveznek ott, azt nem tudom, de hány (üzleti) HP/Dell-nél lehet az akku' töltési szintjeit szabályozni, és hány Lenovo-nál (vagy ThinkPad-nél)?
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac #76324 üzenetére
Többször szerepelt már szerintem a topicban, hogy ez nem bug, hanem feature. Valószínűleg a melegedés elkerülésében (esetleg a hőtáguláshoz, bár az szerintem jelen esetben nem igazán tényező) van szerepe, hogy nem pontosan illeszkedik. Ugyanis a levegő jó hőszigetelő, a nem pontos illeszkedéssel pedig légrés képződik a gép, és az akku' között.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76248 üzenetére
Tesztelgettem játékokban, 1600CL9, 1600CL8, 1800CL9, 2000CL10, 2133CL11, kb. ezeket tudta a kitem, és szépen nőtt is a sebesség, ahogy haladtam felfelé. Főleg, mikor akkoriban BF4-et játszottam főleg, amivel mocskosul CPU-limites voltam az OC i5 4690K-val az R9 290 mellett, és az a játék ráadásul eléggé igényli a gyors ramokat is, szóval volt mihez hasonlítani.
Ha azonos időzítéssel magasabb frekin nem vagy gyorsabb, annak oka vagy az, hogy nem bírja az órajelet valami, és kéne még alá fesz, vagy az, hogy valami paramétert elkotor suttyomban a lap a hátad mögött.
Rohadtul nem ugyanaz a csip a HD4000, ami az Ivy Bridge GPU-ja és a HD4600, ami a Haswell-é. A dekóder részét is erősen továbbfejlesztették.
Nem sajtreszelő-párosodás, egyszerűen csak univezális használhatóság, amiért a mai napig X86 CPU-kat használunk mindenféle DSP-k helyett. CPU-erőből akkor is le lehet majd játszani a friss videókat, amikor a mai GPU-k fixfunkciós gyorsító részének gyári támogatottsága már emléknek is halovány lesz....
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #76250 üzenetére
Sikerült teljesen félremagyaráznod az egészet...
Én is leírtam már itt számtalanszor, hogy vigyázni kell az Nvidiás T61-el...nem kell csöndben lenni...
Persze könnyű azt mondani, hogy bomba...mindegyik bomba...nem VGA, van ám más. Ennyi erővel X200 is bomba, mert elnyírja a saját szalagkábelét. Persze olcsóbb történet mint lapot cserélni. Csak kicsit ciki, hogy újra megtörténik ha nem úgy építed vissza mint itt egykét fórumtárs...de ezt pont neked nem kell mondanom.Csak azt mondom, hogy mindegyiknél volt/van csontváz a szekrényben. Ilyen korú gépeknél pedig simán benne van a pakliban, hogy a lapon elszáll valami...
Nem kenyérre kell, csak a pánikot nem csípem.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #76235 üzenetére
Az idő ha nem is szépíti de torzítja az emlékeket... Régen még az volt, hogy bizonyos modellek a gyártás végéről már nem érintettek... Erre most beírod, hogy bomba...ezzel agyonlőve pár hirdetést...
Ami csak azért érint rosszul mert most készülök meghirdetni egy T61-et. Tudod miért kezd már ez a "bomba" történet átmenni masszív boszorkányüldözésbe? Mert 7-8 éves gépekről beszélünk...Bármilyen típusnál előfordulhat, hogy ilyen korban a reggeli szellőtől beadja a kulcsot és nem indul el többet... Persze a T61-nél könnyű mert van mire fogni.
De nem mond már nekem, hogy egy 6 éves X200 nem pusztult el csak úgy...de lehetne még sorolni azokat amikor elfáradtak és távoztak az örök bitmezőkre... a hibalehetőség benne van azokba is. Ami T61-ből problémás volt azok már kipusztultak, kivéve ha valaki nem a szekrény mélyéről ásta ki.... -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76243 üzenetére
Igen, a freki és időzítés nem értelmezhető egymás nélkül. Gondold végig, az órajel az egyértelmű mi (ami nem biztos, hogy egyértelmű, hogy növelése az elérhető sávszélességet közvetlenül növeli), az időzítés pedig azt mondja meg, mennyi órajelet kell várni egyes műveletek között. Tehát a ram valós késleltetése az órajeltől ugyanúgy függ, mint az időzítéstől. Ahogy egy adott adatfolyam megérkezése sem csak a késleltetéstől függ, mert a sávszélességen fog átcsorogni a processzortól. Tehát itt nem nagyobb/kisebb számokat fogsz sorban látni, hanem a különböző feladatok melletti órajel/időzítés optimumait.
Amúgy a fenti levezetésből következik, hogy a magasabb órajelű ram óriási előnyből indul, és nagyon rá kell vernie a lassabbnak időzítésből, hogy egyáltalán elméleti esélye legyen megközelíteni. Pl. egy 1600Mhz CL9 kit elméletben sem lesz sosem olyan gyors, mint egy 2133Mhz-es Cl11-es. 1600Mhz Cl7-től kezdődik, hogy valamit hozzon időzítésből, és az már nem piskóta ram, ami ilyen ídőzítést hoz.Amennyire értek én az Intel IGP-k lelkivilágához, úgy tudom, a GMA 4500MHD volt az első nagyobb lépés (itt vezették be a DXVA gyorsítást), azután a HD3000 kapott komolyabb áttervezést, és aztán a HD4000 is, ami már tudtommal a 4K-t is viszi. Szóval bár vannak komolyabb állomások, a fejlődés eléggé folyamatos volt dekóder téren.
Szóval nem lehetünk benne biztosak, hogy ha a HD4000 beszaggatott, akkor a HD4600 is be fog.
De amúgy ahogy írod, az sem mindegy, procierőből mit lehet lejátszani, amikor az IGP esetleg csődöt mond... Persze, ez is inkább a régebbi gépek esetén fenyeget kellemetlenségekkel. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76240 üzenetére
Itt nem látok meglepit a linkeden, csak a papírformát, a gyorsabb ram gyorsabb. (??)
Néztem én az 1600Mhz legszűkebb időzítését, 7m53s prime, míg 2133 CL11-en is 7m46s.
És ez még az ősrégi Pi, amivel mértek. Amit nálam látsz, a friss, AVX2-es, ott szerintem különösebb magyarázatra nem szorul, hogy 1600MHz Dual channel rammal 2 magig bírta a skálázódást a 4690K-m mellett, és 2133-on is csak bő 3-ig....Pont azt írtam, ne FF-al nézd, mert az nálam is KO-ra fekteti.
Amúgy jelenleg még nincs sok ilyen 60FPS-el felvett videó, de egyre többet lehet beléjük botlani... Csak egy sima akciókamerás homevideót néztem (FF-ban nem is látni, hogy 60FPS), és elsőre nem értettem, miért akad... Most akkor egy ilyen videót egy Core2-es gépen hogy nézel meg? 480P?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76228 üzenetére
"ami 1600-on romra verte a 2500-as ramot is"
Bocs, ez teljességgel kizárt.A nagyobb sávszélességű, rövidebb késleltetésű rammal nem lassulhat a sebesség. Hacsak nem valami nagyon láma időzítésen ment a 2500Mhz, és nagyon feszesen az 1600. Másfelől, ami lehet még, hogyha a Haswell memóriavezérlője már nem teljesen stabil (2500MHz körül könnyen megesik) akkor először durván lassulni kezd, utána hibázni.
Kíváncsi lennék, mi most velük a helyzet (x200) mennyire viseli meg a friss VP9-es és a régebbi AVC1-es Youtube FHD. Elég sokat nőtt mostanában amúgy a rendszerigénye, cserébe a most FHD-nak nevezett valami képminősége egyre inkább közelíti a régi 720P-t.
Van amúgy mégegy pici meglepim, csak puszta szivatásból, FHD@60FPS, ilyen videók is vannak, ezt még a T420 is csak turbózva bírja rendesen lejátszani FHD-n (sőt, igazából 720P-n is) folyamatos framedrop nélkül.
[link]
Javasolt megtekintési mód Chrome alól, FF+flash tuti halál nálam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oneplus Nord 5G
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest