- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McRae81
tag
Azért ez magyar papiros, dobozában, magyar bill. stb. A legtöbb Thinkpad, ami itt ph-n van, nem magyar billentyúzetes, külföldről származó, bizonytalan eredetű gépek. Természetesen OEM kivitelben. Az, hogy magyar és tisztaforrásból származik, emeli az árát. Gondolom a tulaj újkorában közel 4 kilót fizetett érte.
-
dbius
veterán
-
evone
őstag
dehogy gyengébb... ne beszelj már marhasagokat.
max 600MHz-vel lehet kevesebb az orajele, az C2D-nél még semmit se szamit. Sőt, ami sima X200-ba van C2D, sztem annak még kevesebb cache is jutott mint az ulv-s társába. szóval nem hiszem hogy gyengébb lenne.
benchmarkoknal biztosan mérhető, hogy pl 8000 pont helyett 7999et kapsz.
-
Napfénysüti
nagyúr
ATI kártyával nálam olyan 45-60 perccel rövidül meg az üzemidő de még akkor is kellene olyan 3-3,3/4 órát bírnia. Viszont neki T9400 van nekem meg P8600. Bár ott is kétlem hogy ennyit számítana a 25W <-> 35W TDP.
Illetve még ugye picit nagyobb a kijelző mérete is. Ettől még a 2,5 órát én se értem. Lehet a power manager rosszul van beállítva?
-
Napfénysüti
nagyúr
A fém fedlapot irigylem például a HP gépekről. Nekem még tetszenek is formailag. Anno tényleg nagyon vacilláltam a 6930p és a T400 mellett. De utóbbiból jobb ajánlatot találtam illetve meg volt egy régebbi élményem már nem tudom milyen TP-vel és azóta nagyon tetszett ez a brand. Elkapott az érzés na.
Munkahelyemen meg egy tonna TP és Thinkcentre vesz körül.
-
adnoctum18
senior tag
Már elhiszi.
Mondjuk úgy, hogy letettem a T410-ről, nézegetek a T400/s vonalon. Nem kell az a bika teljesítmény olyan áron, hogy egy 3-4 órás vonatutat ne bírjon ki egy feltöltéssel.
Ugyanez vonatkozik a zajra és a melegedésre is. Mindkettőt rühellem, és így ha lehet kerülöm is.
Érzésre meg lehet, hogy egy SSDs T400s-t például gyorsabbnak is éreznék.
-
adnoctum18
senior tag
Ááá tuti nem hurcolnék hozzá ODD-t.
Néha felmerül az igény, a vágy, hogy nekem subnotebook kell, de ez elég rövid távú dolog, utána pedig inkább örülök, hogy normálisan lehet látni valamit a kijelzőn, meg hogy van erőtöbblet a hardverben.
Másodgépnek persze vennék, de lehet, hogy úgy lesz inkább, hogy a T410 mellé majd egy X40 vagy 60 lesz, ha megint jön a kísértés.
Ami gyász az tényleg az, hogy a T60 újkorában a 6 cellás akkuval bírt 3,5.4 órát wlannal, ez az új konstrukció ledes kijelzővel meg örülünk ha 3-mat hoz. Érdekes dolgok ezek. Jó persze fizikailag is kisebb az akku kicsit, de mégsem indokolja a visszalépést.
Nálad a T400s mit tol akku téren?
Jah igen azt még akartam kérdezni, hogy a T410-be alapban bele lehet tenni a simkártyát és akkor csapatja a mobilnetet?
GPS-t nem láttam a specifikációban, gondolom nincs benne. Nem mintha szempont lenne, csak valamelyik TP-nél láttam, hogy volt. -
adnoctum18
senior tag
Még azt a kicsi kedvem is elvettétek az X300-tól különben.
Az X200 jó lenne, csak nincs ODD, ami hiányozna. Gondolkoztam és a 12" wideban nem lehet annyira vészes talán.
Egyelőre T410 a befutó, ahogy kezdetben is indultam, egyedül az akkuidő az, ami aggodalomra ad okot. Minden másban ideális.
-
Napfénysüti
nagyúr
Anno az X300/301 volt az álom gép számomra. Ellenben végiggondolva hogy mire használom és mit várok el tőle nagyon nem érné meg nekem. Többek között azért amiket felsoroltál. Így bár elsőre tényleg iszonyat gépnek tűnik azért nem árt utánanézni mit nyújt és mire van az embernek ténylegesen szüksége.
-
Shadowfax
addikt
meg ez még IBM
Csak a felirat IBM, ez már Lenovo a javából. Az utolsó T43-mak, X41-ek is már Lenovo gyártósorokon készültek.McAdam6: A gépre már tuti nincs garancia, hiába nem használták egy percig sem, akkor is 4 éves konstrukció (2006-ban gyártották, nem 2007-ben, ahogy írja az eladó!). Valószínűleg az akkuja sem bír sokat, mert a 4 év állás annak sem tett jót. Az nem derül ki, hogy a dokkolóban van-e egyáltalán optikai meghajtó, s az milyen.
Szerintem az ára messzemenőkig elrugaszkodott a valóságtól. -
^Clown
addikt
Ez alapján szerintem az van, hogy a régi X60-asakat leselejtezték és ingyen odaadták a képviselőknek. Plusz kapták még az újat is...
-
^Clown
addikt
Nekem is feltűntek, szvsz. X60 vagy X61-esek.
Szerk.: bocs, X201...
-
buherka
addikt
Akkor a tiéd már muzeális darab
(#8721) evone ...én nem csak a notimra vigyázok, hanem minden másra. 13 éves Opel Astrám is gyári állapotban van kívül belül.
Ha az ember igénytelen, az hamar meg is látszik rajta.(#8723) Napfénysüti ...én is láttam már nálunk T61-et, de olyant hogy egy-két bill.-t már lenyomni alig lehetett, mert tele volt morzsával az egész. A kijelző meg tiszta pörköltszaft.
Vagy a másik nagy tudású kolléga. Aki a kijelzőn alkoholos filccel jelöl....menet közben. -
evone
őstag
igen, vicces hogy a thinkapokrol mondjak hogy mennyire strapabirok, erre nehanyunk itt meg a szeltol is ovja.
mondjuk en ezt talan kicsit annak tudom be, hogy igenyesebbek vagyunk a gepeinkre, és ha megjelenunk valahol vele, nem akarjuk hogy ugy nezzen ki mint amit a kutya szajabol huztak ki
-
taltos
senior tag
Igen, így tapasztaltam. Egyébként a telefonos aktiválás nekem sem működött, miután egy nap már vagy negyedszer aktiváltam ugyanazt a serial-t (mármint a Windows-hoz adott serialt. Amit te hívtál serialnak az nem igazán az, az inkább csak egy sima számsorozat). Ekkor a gép mondta, hogy nem engedélyezi, kapcsol egy munkatársat. Megvártam a hölgyet, akinek már kezdtem is volna mesélni, hogy mi a szitu, de Ő csak kérdezte, hogy én gépeltem be ezt az 123... számsorozatot (csak az elejét olvasta be). Modtam, hogy igen, mire Ő visszakapcsolta az automatát, és ment is tovább minden ugyanúgy (azaz már nem akadékoskodott az automata).
-
AceTom
aktív tag
AC-nek régebben több értelme volt? Én használom, mert tetszik a kinézete
de egyébként szerintem van benne pár beállítás (profilok?), amiket a wines kliens nem annyira tud. De javítsatok ki, én nem néztem ennek most utána csak kíváncsi vagyok miért mondjátok, hogy feleslegesek (és lehet a wines is tud mindent tényleg
)
Egyébként beszéltetek a trackpointról, ti melyik kupakot használjátok? Nekem gyárilag egy ellapított domború volt rárakva, a többit nem is próbáltam még, de néha picit dörzsöli az ujjbegyem, és lehet kényelmesebb lenne a homorú változat.
-
taltos
senior tag
Az elmúlt 2.5 napon kb. 10-szer raktam újra a gépet, már jojózik a szemem (egy apró érdekesség: telefonos Win 7 aktiválásnál egy véges poolból ajánlja fel az MS az aktivációs számot, amit be kell gépelni telefonon, így ha felírjuk amit visszamond, akkor nem kell hívogatni őket. Egy másik érdekesség: akárhányszor nyomsz telefonos aktiválásnál visszát, majd nextet, annyiszor újraválasztja a kódot, úgyhogy 1 kódsor is elég). Arra rájöttem, hogy a Fingerprint reader is tök fölösleges, a Win 7-be épített jobb, mert ugyanazt tudja (már ami nekem kell), de azt gyorsabban.
Az utolsó újrarakásom óta azonban elbizonytalanodtam egy kicsit a PM szükségességében, mert ugyanezek a lehetőségek a Win 7-ben is megvannak, csak nem ilyen csicsásan. Rosszul tudom? Annyit végülis nem számít, mert jól néz ki, de induásnál azért elvisz kb. 5 mp -et, mire felványszorog a superbar-ra. Talán switchable graphics nem lenne nélküle.
Egy újabb érdekesség, amit észrevettem: a T500 letölthető driverei közül kivették a Lenovo Interface Drivert, amit ugye mindenhol elsőnek kell felrakni, mert speciális libeket tartalmaz. Viszont a hotkey driverben benne van, úgyhogy gondolom azt érdemes majd először felrakni (én nem így tettem, mert rákerestem a sima Lenovo Interface Driverre és azt raktam fel minden előtt), persze ezt az infót már jól nem írják le sehol.
Nekem most az Active Protection, a Power Manager van fent, de mint mondtam szerintem ez utóbbi is elhagyható.
Egyébként ezalatt a két nap alatt már "naplót" írtam egy A4 -es lapra a Win 7 telepítés menetéről, annyira unatkoztam.
-
Tim82
félisten
Nem szokásom szemfényveszteni és viszonylag alaposnak és üzleti dolgokban (is) becsületesnek tartom magam, úgyhogy ez kifejezetten rossz poén volt tőled.
Ez van, úgy tűnik, erre a modulra "allergiásak" az X40-ek. A Toshibám meg simán fut vele, memtest szerint is jó. A T41p-ben értelemszerűen már nem fogom tudni megnézni, és *ezért* nem tervezek újabb, DDR modulokat használó Thinkpad-et venni.
-
sghc_toma
senior tag
"A Dell amúgy a D620/630-ba olyan trackpointot rakott, amivel elvileg lehet klikkelni"...
na vegre megtalaltam ezt a kommentet
FreeBSD-n nem tudtam rendesen allitani a trackpoint erzekenyseget, ezert felturtam a netet, es talaltam egy Trackpoint Engineering Specification cimu doksit.. ebben irnak egy press to select nevu funkciorol; mikor olvastam, beugrott, hogy valaki irta, hogy a Dell-ek pockevel lehet klikkelni..
azt vettem ki a szavaidbol, hogy ThinkPad-en nincs ilyen funkcio, ezert is irom ezt a kommentet (ha esetleg felreertettem, akkor bocs, es nem kell tovabb olvasni)
egy kis hekkeles/kernel forgatas utan sikerult beizzitani a dolgot*, es egesz hasznalhatova lehet tenni, csak sok parametert lehet birizgalni, es nem is mindegyiknel tiszta, hogy pontosan hogyan is kell kihatnia a pocok viselkedesere..
*sot, olyat is lehet, hogy mozgatod a kurzort, es pl. egy ikon felett hirtelen elengeded, akkor kijeloli azt..mas: most emiatt a trackpoint-os dolog miatt visszaolvastam, es lattam, hogy nem reagaltam par kommentre.. bocs mindenkitol, pottyet el voltam havazva.. kicsit megkesve most valaszolok
bwoay (#8241): nem jo muri, mert amikor a t400s-hez kellett nyulnom, tok visszataszito volt, hogy olyan hatalmas, mar-mar tepsi
ja, es a #8286-ra: kosz
sheratan (#8242): jepp, a nagyobb teljesitmenyu, szarabb minosegu gepeket jobban kapkodjak a nepek.. de fel a fejjel, az enyemet is elvittek, tuti elkel az a d630..
evone(#8243): nem szeretek tobb gepet hasznalni.. van egy, amin mindenem ott van, nem kell szinkronizalni, stb..
-
taltos
senior tag
Jelentem ez a gyengesége már kezelve lett.
-
taltos
senior tag
Valamilyen tesztben én is olvastam, amikor a tesztíró nehezményezte, hogy nincsen tűzfal beállítás, nincsenek logok, nincs finomhangolás stb. Ez azért van (illetve nincs), mert az MSE elég jól beépül a rendszerbe, és jól integrálódik a beépített tűzfallal (ami egyébként szerintem bőven jó), a Win saját logoló rendszerével stb. Szóval megvannak ezek a dolgok, csak a rendszerbeállításoknál.
-
taltos
senior tag
Ezzel én sem értek egyet (mármint azzal, hogy az MSE nem elég). Amellett, hogy 100%-os védelem nem létezik (de valami persze azért kell), szerintem az egyik legjobb alternatíva erőforrás - vírusírás tekintetében. Az MS elég nagy cég ahhoz, hogy az MSE folyamatosan csak javuljon és javuljon. Emellett a launch előtti teszteket kivéve (amikor még tényleg sokak szerint volt gyér) rossz cikkeket sem olvastam róla.
-
taltos
senior tag
Bár én is mindenképpen egy igazi ThinkPadet javasolnék (akár használtan is), de pont az SL510-ről nem volt azért annyira vészes a notebookcheck-es review.
Szerk.: Egy garanciabővítés még nem olyan vészes (27k körül van +2 év), és azért a T400s már tényleg az extrém jó kategória.
-
8nemesis8
veterán
-
taltos
senior tag
Csak nem értem mi lehet egy trackpointban rossz.
Egyébként nekem nagyon tetszenek ezek a multitouchos tapipad újítások. Kurzort irányítani én sem szeretek vele, de amikor böngészgetek, lapozgatok, nagyítgatok, kicsinyítgetek stb., akkor azt sokkal kényelmesebb multitouchos tapipadon csinálni (ráadásul futurisztikusabb is
.
Egyébként egy csomó érdekes újítást be lehetne vezetni. Pl. ha lenne a trackpointban érzékelő, hogy mikor érinted meg, akkor meg lehetne csinálni hogy a g és a h gombok mondjuk clickként működjenek.
Na jó, nem álmodozok, a Lenovo mostanság úgysem ilyen irányba mozdul.
-
rankesz
veterán
hja...
Viszont asszem megtaláltam hogy miért némult meg megint a gép.
az Ub caddy-t és a dvd-t cserélgetve valamelyik szépen megbontotta a hangszóró kábelcsatornáját, és utána már csak idő kérdése hogy mikor akad bele valami...Csak az a gáz hogy most semmi kedvem Pestre menni emiatt
Majd teszek fel képet az "esetről", de most lusta vagyok és punnyadok a hasamon a géppel... -
Dr. Akula
félisten
Hagyományos 1.8" Samu, tuning 1.8" Samu. Lenovoba ilyen Samukat raknak.
-
törölt tag
az égvilágon semmit sem akartam, csak beraktam pár adatot, miszerint az itthon elérhető 1,8" ssd-k esetében én valóban nem látok olyan nagy sebességértékeket, mint amelyek pl. egyes 2,5-ösöknél van feltüntetve. bár megjegyeztem, h 2,5"-ban is vannak lassabbak. cserébe elfogadható áron. ez jóval több és értékelhetőbb adat volt, mint az eddigi én azt hiszem nem így van, mert nem. egyéb teszteket én nem fogok keresgélni, mert igazából nem igazán vagyok kíváncsi rá, keresgéljen az, akinek valami problémája van, vagy ilyet akar venni.
az adatok egyébként innen lettek kimásolva.
http://www.ssd.hu/ssd-termekek.php -
Dr. Akula
félisten
Jó, 400k-ért bármikor.
taltos:
Ja, meg legendásan drága is. Speciel sztem a dvd már halott, anélkül meg az x200s/t jobb választás. Kisebb méret, nagyobb aksit lehet belerakni (9+3 cellás vs 6+3). Valamint asszem csak 1.8"-es vinyó megy bele, ami elég szopás, az 1.8" SSD-k sokkal lassabbak a 2.5"-eseknél. Meg kapni se nagyon lehet.evone:
2 féle: 3 és 6 cellás. + a pótaksi. -
Napfénysüti
nagyúr
Nah valahogy így voltam én is anno. X300 volt az álom gépem. A teszteket olvasva abszolút szerelem. Viszont utána átgondolva a dolgokat, hiányosságokat na meg az árát nézve lemondtam róla. De lett egy T400 és úgy érzem jól döntöttem hogy inkább ebbe fektettem a pénzem mert az igényeimnek ez jobban megfelel.
-
spyduck
nagyúr
-
evone
őstag
Nem nagyon volt ra meg pelda hogy lelocsoltam volna, de neztem videokat, es amugyse sokat er a thinkpadoknal ez a folyadek elvezeto.
Konkretan T61nel lattam hogy ralocsoltak a billzetre a vizet es nem eppen az tortent mint a reklamokban, hanem: a gep kikapcsolt es itt a vege.
-
törölt tag
mondjuk engem nem izgat annyira sem a touchpad hiánya, sem az optikai hiánya, sőt, az előny is lenne. de inkább a fizikai méretek. illetve a régebbi c2d procikhoz ekkora méretben kapható x4500-as vga sem olyan meggyőző számomra. nem akarok diszkrét vga-t, de azért integráltból valami normálisabb jól jönne.
a vinyó legalább kell 320-as, mert egy olyan bő 100 gigát foglalnak csak a zenéim, és akkor még ugye kell a rendszernek hely, meg ugye mást is tartok rajta. most egy olyan 70 giga szabad hely van, ami azt jelenti, hogy egy 250-es az pont csurig lenne. -
törölt tag
igen, nekem annyi a különbség, hogy ebben egy Quadro NVS van, nem az integrált vga.
a 12"-os méretből az X201s lenne szimpatikus, de arra egyrészt azt írják a tesztek, hogy elég rendesen melegszik, másrészt meg nem a felbontás, hanem a fizikai méret miatt vannak kétségeim, hogy elsődleges gépnek mennyire válna be. mármint úgy értve az elsődlegest, hogy egyetlen. illetve abba nem tudnék második vinyót tenni, ha akarnék sem. persze a súlya szimpatikus. igazából az X201 tudása kéne az X301 méretében...evone: nekem a mostani procim is 35W TDP-s, szóval ebben nem lesz nagy változás. annyi lenne, hogy a mostani diszkrét vga helyett lenne integrált, mert nem használom ki a Quadro tudását sem (bár linux alatt az nvidia kártyáknak a legjobb a támogatottsága).
a mikrofonról nekem ezzel a géppel annyi a tapasztalatom, hogy amint bedugok egy külsőt, rögtön jelzik a túloldalon, hogy sokkal tisztább a hang, kvázi megszűnik az alapzaj, teljesen tisztán hallani, míg bedugottal a gépelést, meg mindent hall a másik fél. mondjuk konzumer gépen más is lehet a baj, nekem egy ismerősömnek van valami HP DV4 vagy DV5 gépe, és azon semmit nem hallottam, amikor megpróbáltunk mikrofonozni. -
evone
őstag
+1
szerintem sincs baj a beepitett mikrofonnal, x41en es t61en is a palmresten van a mikrofon, de igy sincs vele baj. a masik fel csak akkor hall valami zajt ha gepelek is kozbe valamit, amugy nagyon jo mikrofon van benne.
baratnom acer gepen pedig a kijelzo tetejen van a mikrofon es lofaszt se hallok skypeon belole, kb uvoltoznie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest