- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101762 üzenetére
Ez a probléma egyik fele, hogy nyilván a vékony fedlap védelmi képességei korlátozottak... A másik meg, hogy a kereskedelemben kapható tokok 80%-a szvsz alig véd valamit. Manapság hol kapsz olyan tokot, ami kívül kemény, belül meg puha? Sehol, pedig 100% védelem lenne akármelyik gépnek, és nem lennének foltosak a kijelzők....
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101745 üzenetére
Hát ha párnázott a táska, akkor nem kell, nyilván, de akkor a táska lesz nehezebb. De ha nincs benne rendes notebook rekesz, én a T420-at se raknám bele szívesen....
Amúgy ami nekem van Lenovo valami filc szerű "puha" 14" tok, az egészen pontosan 193g a mérlegem szerint. Ha gyorsan megcsinálod a matekot, a 2,4kg-os noti helyett 1,37kg + 193 gramm extra védelem még mindig majd egy kilóval előrébb vagyok, még ha ezt így extrásan rakom a notebookos táskába akkor is.(#101746) FoxiestFox: A pg up, pg down gombokon nem tudom, mit kell keresni, ott vannak a nyilak mellett. Home, end, delete gombok helye is könnyen szokható. Nem olyan kényelmes, mint a régi, de a használhatatlantól is nagyon messze van azért.
Perzse, megértem, ha nem akarod megszokni, csak arra célzok, hogy azért ha valaki akarja, nem is lehetetlen.(#101748) Apollyon: Mókás, hogy írod, mennyire nem számít a méret és súly, amikor egy X230-at használsz. Valami miatt mégsem T430-at vagy T530-at vettél....
"A *80-as szérián már nincs rj45, az gáz."
A 280-ason. A T480s-en van, meg a nagyobbakon.De az tény, az új T490s-en már itt is lehagyták, ami nekem is szemöldök ráncolós.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101736 üzenetére
"hogy bármitől bevered foltosra a kijelzőt"
Tok?(#101737) Apollyon: "amikor likvidálták a rendes billentyűzetet, és bevezették a szigetes verziót."
A szigetesnek is megvannak a maga előnyei. A T430-ason és T460-ason is marha jó gépelni, határozottan jobb, mint a T420-asom "rendes" billentyűzetén. Persze, a gombok elrendezése némileg visszalépés, de az összkép nálam pozitív a szigetes javára.Igen, a giganagy tapipad erősen piac majmolás, de figyelembe véve, mennyien használják azt a pöcök helyett, szerintem érthető lépés. Mondjuk a gombok lehagyása kérdőjeles kompromisszum, oké, úgy nagyobb a felület, de kényelmetlenebb a gombok használata, biztos van, akinek így jobban tetszik.
"még az se baj, ha akár csak egy csatlakozó van a gépen"
Na azért ez sem egészen így van. T420 vs. T460s, lényegesebb portok:
USB: 4 vs 3
Dokkoló port: van/van
Monitor: VGA/DP vs. HDMI/miniDP
Ethernet: van/van
3,5 Jack: van/van
SD olvasó: van/vanKérdezem én, hol/mi lett itt lespórolva? Az eSATA kellene fájjon, amihez kb periféria sincs?
"Annyira kényelmes életet élünk, hogy már nem tudunk magunkkal mit kezdeni, és megy a hiszti a 2 kilós gépeken."
Hát ez most éppen fordítva sült el.Én gyalog/tömegközlekedéssel járok leggyakrabban munkába, és igen, észreveszem, hogy 2,5 vagy 1,4kg van a hátizsákomban. Persze, aki autóban terpeszti a hátsó felét, ott ennek nyilván semmi jelentősége, de akkor ki is a kényelmes?
"Ha meg igen, akkor mivan, nem bírod el?"
No, itt meg már teljesen fordítva ülsz a lovon.Ha neked adja egy 2 - 2,5kg-os gépen dolgozni, miközben mondjuk nem egy asztalnál ülsz kényelmesen hát hajrá, de leírhatatlanul kényelmesebb és ergonómikusabb 5-10 perc után egy 1,35kg-os gépet kézben tartani és dolgozni rajta.
-
Silεncε
őstag
válasz
Tikakukac #101672 üzenetére
Hát nem tudom, ezek szerint én még nem találkoztam rendes Win10-el. Éppen tegnap telepítettem az új 450s-emre Win10-et, telepítéssel együtt volt 2 óra az egész, és akkor már a programok is rajta voltak. Ezután még fél-háromnegyed óráig ment az update a háttérben és ennyi. Ugyanez, amikor asztalira telepítem vagy a 230-ra. Nem mondom, hogy nem fordul elő, de ezt a 2-3napot én sokallom kicsit. Pedig telepítettem már a legkülönbözőbb vasakra, legálisan.
-
-
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac #101619 üzenetére
Köszön mindenkinek a hozzászólását!
Bill.-t, RAM-ot, GPS modult, SSD-t már cseréltem benne, de a kijző és fedlap szétszedésére nem vállalkoznék.
Tudtok megbízható embert, aki megcsinálná ezt nekem? Szombathelyi lévén valami helybélit vagy közeli embert preferálnék, de a futártól sem zárkózom el. Mennyibe kerülhet ez munkadíjjal együtt?
-
válasz
Tikakukac #101477 üzenetére
Hááát...
Nem nyert...
Beraktam a drivert Nlite-al. XP SP3 pendi-ről indít, és mikor scannelné a HDD-t, a kijelzőlegalján látszik is, hogy látja a gépben a két SSD-t, de a következő hibaüzenettel száll el:
Vagy ez:
a telepítő nem találta a végfelhasználói licencszerződést
vaagy pedig ez:
nem található előző verziójú windows nt a számítógépen
Utóbbit már akkor írta mikor próbáltam egy olyan telepítőt csinálni ami nem kér beavatkozást a telepítésbe...
Próbáltam keresgélni a neten de nem túl sok infót találtam -
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac #101581 üzenetére
Nem probléma, úgy is szeretem magam gennyesre szívatni. Mondjuk felmerült bennem az is, hogy inkább lecsiszolom a mostanit, lemaszkolom a gép többi részét, és újrafestem. Csak ez meg nem veszélytelen, mert ha valahol nem tökéletes a maszkolás, akkor lehet volt egy gépem. Plusz az sem árt, ha nem megy rá por, míg szárad, kérdéses az is, hogy bírja a festék... Addig meg kitart a fekete szigetelőszalag. Távolról nem látszik, közelről meg olyan, mint egy matrica.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101503 üzenetére
A trükk szerintem, hogy ahogy írja: "még a touchpaddel is teljesen jól megbarátkoztunk".
A x40-es szériánál nem a touchpaddal igazán nehéz megbarátkozni (bár a mozgásérzékelős gombnyomás is tud ám idegesítő lenni rendesen), hanem a használhatatlan pöcökegér gombokkal.
-
_adaml21_
őstag
válasz
Tikakukac #101503 üzenetére
Barátnőm előtte egy Thinkpad E531-et használt, annak még szörnyűbb volt volt a touchpadje, tehát ez neki előrelépés lépés volt
Én meg még egy macbook pro szintű touchpad mellé is egy használnék egy MX Performance egeret, szóval nekem meg mindegyMilyen kijelző való bele? FullHD is lehetséges?
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #101441 üzenetére
én mióta átvettem ezt a gépet, nézegetem itthon de még nem találtam egy dbot sem azt hiszem.Van amit itthon nem igen érünk el vagy ha nagy ritkán igen, akkor is olyan árban mintha fizetnéd a postát kintről. (mondjuk ha kivárja az ember itthon, legalább megtudja tapicskolni stb. én is úgy vettem meg hogy láttam, nyomkodtam stb, de ugye hozzám is úgy jutott hogy kolléga kínról vette
)
-
sqpp
őstag
válasz
Tikakukac #101443 üzenetére
T480-asról nem akarok én váltani főleg, hogy mellette ott az asztali. Én alapvetően a T480-at csak chatre használom, FB-ra, meg ugye ha utazok (akkor az akksi). De igazából nekem mindkettő megfelelne, nyilván egy X230t jobb választás már csak a teljesítménye miatt is, még ha csak retrózni is akarok.
-
sqpp
őstag
válasz
Tikakukac #101441 üzenetére
Így már érthető mire céloztál. Alapvetően még én magam sem tudom melyik gép kellene vagy lesz igazán, csak hogy valamelyik ezek közül (x41, X200t, x230t).
De majd meglátom még, hogy hogyan is lesz. Azért a világ végére nem fogok leutazni egy lapos miatt.
Nyilván ha Pestről van szó, akkor rendben van. Mivel nem a fővárosban lakom, hanem onnan 100km-re és kocsim sincs, ezért ez elég húzós téma..
-
sqpp
őstag
válasz
Tikakukac #101439 üzenetére
Mire gondolsz most? Kint ingyen kiszállítják a szállítástól függően, de eddig amiket kint rendeltem eBayen mind ingyen szállították.
Nem arra értettem, hogy idehaza hozatom amcsiból, az nyilván hülyeség lenne. Arra gondoltam, hogy amikor kint leszek, akkor veszem meg..
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #101372 üzenetére
sszerakom, de egyszerüen lnenyomom a gombot és semmi
nem tudom mit lehet ezen elrontani
a gépeket tableteket alpopokat telefonokat gond nélkül szétkapokm összerakom,de egy dokkolt nem tudok? elég érdekes
az úgy rakd össze ahogy szétjött nem valami nagy help for me
most megint róbálom, kitolja a pöcköket, és nm húzza vissza
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac #101297 üzenetére
Tényleg ennyire ergyák az újabb modellek? Vagy nekem van valami égi áldásom a dolgot illetően? Vagy 100 ThinkPad billentyűzettel csináltam már meg (30-as széria utáni géphez nem nyúlok) többször is, és eddig egyszer sem volt gond. Nem tört le pöcök, nem sérült a gomb alatti műanyag pillangó, se semmi egyéb. Már csak azért is érdekelne a dolog, mert akkor jobban vigyázok, hogy milyen gépnél javaslom ezt.
-
-
Marcipan75
újonc
válasz
Tikakukac #101127 üzenetére
Szia,
Inkább visszahívások voltak VGA - hibával ... 2007-2008 kiadás aztán 2010 mid, majd 2011 early- late..
Retina 2012 mid, ... ezek mind alaplap csere ingyen és bérmentve.
Kijelző kopás " antiglare coating " az még most is megy 4- éven belüli gépeknél--- most topcase csere van a 2016-2017 ig gyártott MBPro-nál... -
magellan2600
tag
válasz
Tikakukac #101011 üzenetére
Éppen most találkoztam ennek ékes példájával, amikor hűtést kerestem a T400-ba. Boltban 15.000 körül van az ára. Bontottan 2500-5000 HUF környékén már lehet kapni. Kérdés, hogy a bontott is mennyit ment vajon... Viszont ha megveszem 15-ért a hűtőt, és be kell vinni a szervizbe beszereltetni, az alsó hangon kb 8-10 ezer forint. Itt, ahol lakom van egy bolt, ott azt hiszem 5000 HUF egy megkezdett óra. Na most simán mondhatják azt, hogy ők ezzel elvoltak 2 órát, a laikus úgysem tudja mennyi az annyi. Akkor már 25-nél járunk. A laptopot meg el tudom adni össz-vissz 30.000 HUF-ért. Megéri.
De nyilván ha egy 300K-s gépre kell 20K szervizköltséget fizetni, akkor mindjárt más a leányzó fekvése.
-
Xmodule
őstag
válasz
Tikakukac #100946 üzenetére
T470. Ez most egy masik. Ezt is postan vettem de ezt pl az elado nem mutatta vagy mondta. Bill is vilagitas nelkuli verzio. Gep azt mondja hogy nincs benne belsö aksi csak a cserelhetö (mondjuk abbol a nagyobb kiallobb fajta van). Letezik hogy belsö aksi nelkul jött mint konfig?
-
válasz
Tikakukac #100925 üzenetére
Újra tettem a rendszert, pont ugyan úgy van minden beállítva, feltéve ahogy clean install előtt, és most kb 10x gyorsabb az excel.
Ami észre vettem még, hogy touchpaddal "görgetve" teljesen folyamatos a scroll excelben, az MX master 2-vel pedig még mindig kissé darabos.
-
BFeco
aktív tag
válasz
Tikakukac #100874 üzenetére
Ezt tudom, azért írtam, hogy nem T.
donjohnson írta
"ha jól emlékszem a 30-as szériánál az első lépcső a Thinklight-ot kapcsolja"
Ezért írtam, hogy nálam hogy van. -
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #100812 üzenetére
aha. köszi
gondoltam totál megtisztítom
más. a színkalibrálóval kapcsolatban lenne kérdésem.
Bekalibrálta a színt, viszon utána hogy tudom másfélévé átkalibrálni, mert azt nem engedi.
plusz ha dokkolóra teszem a gépet, (megjelenítés a második kijelzőn) akkor oda is azt a színopciót rakja át. nem lehet azt megcsinálni hogy amikor érzékeli hogy dokkolón van, ott automatikusan a sima alap windows színbeállítást, amikor pedig nincsen dokkolón akkor a pantonet használja? (színkezelésnél kell mindig visszaállítgatni ha jól emlékszem, elég macera) -
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #100788 üzenetére
durva. am gondolom darabokra kel lszednem a kütyüt, nem hozzáférhető mondjuk felső burkolat leszedése által a lapon. Sajnos nem tlaáltam meg hogy hol van pontosan az alaplapon a chip. Mindez egy bios miatt basszus köszönöm a segítséget, lényeg hogy egy kis beruházás által még menthető a dolog. (bár nem hiányzott a kiadás)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tikakukac #100746 üzenetére
Hello.
namost, csekkoltam Aidában a display-t, ott nem ír sorozatszámot, de azt mondja, hogy AUO213D. Nem lettem sokkal okosabb. Az tény, hogy ez nem szerepel a gyári részek között, viszont azok között van AUO felsorolva, a 14 colos FHD IPS-nél.
Képernyő tulajdonságai
Képernyő neve Általános PnP képernyő [NoDB]
Képernyő azonosítója AUO213D
Gyártás ideje 2015
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 309 mm x 173 mm (13.9")
Képarány 16:9Namost, a sorozatszám hiányzik az aljáról. Kinéztem a BIOS-ból, rákerestem az általad linkelt lenovo-s oldalon, ott ez szerepel a termék-specifikációnál:
Processor: 1x Intel Core i5-5300U Processor(Core i5-5300U)
Memory: 1x 8GB DDR3L 1600
Operating System: Windows 7 Professional 64
Hard Drive: 1x 256GBOPAL2.0
Wireless Network: 1x Bluetooth Version 4.0
Ports: 1x 1 integrated VGA port
Camera: 1x 720p HD Camera
Graphics: 1x Intel HD 5500
Monitor: 14.0 FHD
Included Warranty: 3Yr Onsite IntlAz alsó listánál, a jelenleg a gépben található alkatrészek listájánál viszont nincs LCD kategória.... Ez jelenheti tehát azt, hogy ezt a részt nem ismerte föl, mert nem gyári, tehát igazad van?
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #100696 üzenetére
Ja, tényleg.
Ahogy nézem és nekem szembe tűnik az az írható mennyiség. 1100 TB vs 280 TB ami a 430 ellen szól. Illetve a 430 az 3D NAND Flash. Nem tudom ez mit jelent, az SSD topic összefoglalója alapján sem. -
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac #100676 üzenetére
Többnyire ez szokott lenni a forgatókönyv, akár rám akarnak sózni valamit, akár belőlem akarnak kiszedni valamit. Most is csak azért álltam meg, mert volt időm, na meg szép volt a kilátás. Amúgy azért merült fel bennem mint ötlet, mert családon belül már volt próbálkozás ilyen löttyel. Nem egy csodaszer, kulccsal simán felszántható, de talán a műanyag gombok ellen kitart. Minek után a tesztalany képernyője két nappal a felkenés után ripityára tört, így sajnos nem nagyon tudtam rákérdezni, hogy hogy bírja a cucc. Ezért is írtam inkább kérdés formájában.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #100610 üzenetére
Szerintem van az olcsóbban is, de egyetértek, a 3k sem nagy összeg, meg akkor már egy ESR csuklópánt sem. Esetleg egy test bench, nem tudom magyarul hogy hívják. bacsis úgyis tömegesen foglalkozik gépekkel, neki megérné rendes felszerelésbe fektetni, hosszabb távon akkor is megtérülne neki, ha csak hobbi és nem keres vele pénzt.
Én nem foglalkozok ilyennel, így normál faasztalon szoktam gépet szerelni, alaplapot tesztelni, ha nagy ritkán kell. Csuklópánt sincsen, lehetőleg nem műanyag talpú cipőben és műszálas pulcsiban/melegítőben szerelek, legfeljebb ha érzem, hogy olyan helyen voltam, ahol sztatikusan feltöltődhetek, előtte megtapogatom a radiátort vagy ajtókilincset, hogy földelődjek. Néha még nekem is nagyon hiányzik a profi felszerelés, profibb csavarhúzókészlet, kompresszor a béna palackos sűrített levegő helyett, koloriméter, tartalék csavarokból mindenféle, stb., de ezek akkor érik meg, ha rendszeresen szerel valaki.
Ahogy nézem YouTube-on a nagyokat, ők nagyon fel vannak szerelve, még a retrósok is, külön műhely, test bench, oszcillátor, forrasztáshoz és kiforrasztáshoz szükséges mindenféle, hőpisztoly, teszttáp, ami tud mindenféle feszt, áramerősséget, AC-vel, DC-vel, minden felállásban, krimpelő-kombifogók, csavarból, kábelből, csatlakozóból, kondikból, alap hardverekből mindenféle gyűjtemény, többféle monitor többféle bemenettel, bemeneti jelek konvertálására eszközök. Ezeknek ráadásul egyike sem rettenet nagy pénz, ha elég belőle a kínai alap minőség, de az igaz, hogy ilyen tételben a sok kicsi sokra tud menni, de ők sem egyszerre szerezték be, hanem évek alatt gyűlt fel apránként, épp mi kellett az adott projekthez.
-
válasz
Tikakukac #100591 üzenetére
Teljesen szűz rendszer, gyakorlatilag büngésző, Steam, Spotify, Messenger van fent.
Pár napja barmoltam el véletlenül bootolhatatlanra, partíció töröl, új Win 10 fel, frissít.
Ennyi történt.
Minden ment, minden drivert feltett, még FPR-t is, aztán Vantage install, akku treshold on, szokásos dolgok.Ezután egy nappal feltette a 1809-et, és megszűnt a multitouch. Előtte ment.
A rendszer szerint megvan a két touch point, mondjuk mintha a tab pc settings nem limitedet jelzett volna eddig...Frissítettem a firmware-t a digitizeren a Lenovo oldaláról szedett flasherrel, nem változott semmi.
Driverek törölve az eszközökről (minden, ami touch, pen, vagy beviteli eszközhöz köthető, még az Ultranavot is újratettem), restartok, Win letiltása az auto újratelepítésről, stbHa ezt nem fogom tudni megoldani, akkor lényegében ezen az egy gépen, amin sikerült megszeretni ezt a trágyalevet, ami már nem oprendszer, hanem service is el kell felejtsem, és kezdhetek Linuxokkal próbálkozni.
A multitouch zoom képeknél, szövegnél is must have, mikor tablet módba van hajtogatva...
Lenovo fórumon találtam egy usert, akinek addig megy, míg el vna távolítva az Intel grafika drivere, még ezt is kipróbáltam, semmi eredménye nem volt.Nevetséges, hogy látom, ahogy a két ujjnál ott a vizuális feedback a képernyőn, mikor megérintem, de ettől még nincs multitouch...
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #100537 üzenetére
Még egyszer és most már tényleg utoljára rámutatnék, hogy leírtam az okot. Jómúltkorában is többször megtörtént már a parttalan és nem konstruktív, 10-20 hozzászóláson át menő "a Win 10 szar" thread a topikban - és egy ilyen thread nyitó hsz.-ének előbányászása sem hiszem, hogy más eredménnyel jár. Ezt akartam megelőzni, a TP-specifikus rész pedig amúgy konstruktívabban is többször ki lett tárgyalva a topikban, csak vissza kellene keresni.
Szóval tőlem nyomd csak továbbra is, ha nem akarod megérteni, hogy miről is van szó.
[link]: kiemelem: "egy ilyen thread nyitó hsz.-ének előbányászása sem hiszem, hogy más eredménnyel jár". Még mindig, én konkrét eset miatt írtam, amit írtam és amibe belekötöttél.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #100531 üzenetére
Nem kényszeres áttolás, de nem lehet végtelenségig Win7-en maradni. Igaz most 2020 helyett kapott még 2023-ig kegyelmet, de csak spéci céges support keretében, amit nem tudom hogy fognak a magánfelhasználók megszerezni.
Mondom ezt úgy, hogy én sem szeretem a Win10-et, Linuxot ajánlok bárkinek helyette. Nem is bugok, az is inkább a support hiánya, adott gyártó lustasága miatt van, nem a Win10 hibájából. Ritkábban az MS tol el valamit, mert nem tesztelik rendesen a frissítéseket (1803-as update SSD bugjai, 1809-es update automatikus fájltörléses bugja, stb.).
A Win10-zel nekem ez az állandó frissítési mánia a bajom, meg hogy nem tesztelik rendesen a frissítéseket. Állandóan tekeri a kib. lemezt a Windows Update, akkor is, ha SSD van alatta. Nálam ez az, ami beteszi a kaput.
Lényegében a Win10 egy Non Stop Update System, amit két system update között esetleg tudsz használni saját célra is, ha gyors vagy és mákod van, de ez az MS részéről inkább bug, még egyelőre dolgoznak rajta, hogy egyáltalán ne tudd használni a gépet, az csakis dedikált szerver legyen vírusirtóknak, telemetriának, p2p frissítések hostolására. Szinte hihetetlen, hogy húzza le a 100 kiló frissítést, vagy 5× indítja újra a gépet, de még akkor is a Ne kapcsolja ki a gépet... Frissítések telepítése 85% baromság megy, aztán végre mikor újra visszakapod a rendszert, megint csak arra lesz figyelmes az ember, hogy a lemezkihasználtság SSD-vel is 100%, mert az nyomorult Installer Ti Worker folyamat megint tekeri a lemezt valami újabb frissítés miatt. Ez kevésbé érint valakit, ha minden nap Windowst használ, de én csak sok hetente egyszer bootolok át rá valami játékért, vagy hétvégi 1080p-s netflixezésért, és baromi idegesítő, hogy nem tudom használni a gépet, mert frissítéshegyek vannak frissítéshegyek hátán. És itt nem is a frissítések mennyisége és gyakorisága fontos, hanem a rossz implementációja az egésznek.
Pedig Linuxból is az Arch Linuxot használom, azon is rengeteg frissítés van, hiszen eleve rolling disztró, meg még rá Testing tárolókkal használom (ez még hatványoz a frissítéseken), heti 1-2 giga frissítés is lazán megvan, néha több, gyakran frissülnek a csomagok, de ennél mégse zavaró, mert
1) én döntöm el mikor legyen frissítés, amikor futtatom kézzel a pacman-t terminálban (gyorsbillentyűre van bedrótozva, nem kell gépelgetnem egy rendszergazdai jelszón kívül semmit)
2) először előre tájékoztat, hogy miket tervez frissíteni, mennyit fog lehúzni, abból látszik is, meddig fog tartani a frissítés, ha meggondolom magam, ezen a ponton egyszerűen kösz nem-et nyomok neki, vagy csak szimplán bezárom a terminálablakot. Ha beleegyezek a frissítésbe, akkor
3) szépen maximum sávszéllel úgy húzza le a csomagokat, hogy lehet mellette mégis netezni (és nem vesz el pár percnél többet a csomagok letöltése, nincs p2p vergődés, ahogy Windowson), ha valami tárolót nem érne el, vagy az belassulna, automatikusan átvált egy másik, gyorsabb tárolóra
4) a legnagyobb frissítési pakknál is, mikor akár 200-300 csomag is frissül, SSD-n letöltés után lefrissül az egész 2-3 perc alatt, közben zavartalanul lehet használni a gépet, anélkül, hogy belassulna, hiszen csak ellenőrzi a csomagok integritását, aláírását, és kibontja őket, meg a legvégén lefut egy nagyon kevés post install script, szinte 0 erőforrásigénye van az egésznek (semmi rejtett svchost folyamat nem reszeli a lemezt, meg nincs registrybe irkálás, meg 20 biztonsági másolat rittyentése), és terminálos kimenetben szépen látszik hol tart, mennyi idő van hátra, mik frissültek, van-e valami hibaüzenet
4) én döntöm el mikor indul újra (mivel kézileg én indíthatom csak újra), és akkor is csak max. egyszer kell újraindítani (ha kernel, systemd, mesa, glibc, valami más alapvető rendszerösszetevő frissül), de sok olyan frissítés is van, ami egyáltalán nem igényel újrabootoltatást, elég csak a vonatkozó frissített szoftvert újraindítani ha épp futna (LibreOffice, Wine, és hasonló nem rendszercsomagok), hogy a változások életbe tudjanak lépni.
5) ha valami mégis félremenni, hiba adódna, helyre lehet hozni, vissza lehet downgrade-elni a régi csomagra, bár erre nem szokott szükség lenni. De jó tudni, ha mégis ilyen előfordul, nem cseszi szét a rendszert.
6) a csomagkezelő frissítéskor nem kezd partizánakcióba, csak azt frissíti, amibe beleegyeztél, és nem állítgat vissza rendszerbeállításokat a tudtod nélkül (mint pl. Win10-en rendszeresen visszakapcsolódik nagyobb update-ek után a Gyorsindítás) meg nem rak vissza gerinctelenül szoftvereket (magától a gépre visszamászó Candy Crush meg live csempék Win10 esetén), nem távolít el neki nem tetsző szoftvereket. -
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #100527 üzenetére
Szóval úgy gondolod, hogy attól függetlenül, hogy 1. ki lett tárgyalva, 2. napi régész újra előássa, mert olyanja van és nem veszi figyelembe, hogy X számú, nem igazán konstruktív off után szóltam a múltkor is és egy újabb ilyen kört szeretnék elkerülni, jóvanazúgy?
Én azért tartom, hogy erről van szó, bármi mást is szeretnél belőle kihozni.
Neked is köszi a megértést.
-
-
szaszyka
senior tag
-
szaszyka
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged