- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #51885 üzenetére
P8600 van benne, 0.975V-on stabil a gyári 2.4Ghz-en. A turbot nem néztem, de valszeg 1V elég lesz neki a fele szorzóhoz. TP fan most nem nagyon kell, de ha marad azért megkapja, eddig 2700 rpm-ig kúszott fel 1080p film közben vlc-vel
soldi3r: Több széria van abból, vagy a tieddel lehetett valami. Nekem is van egy 750-es black 7k2, nem kattog. Az alaphangja elég nagy, de az érthető. Viszont kellemesen gyors hdd létére.
-
guppy
őstag
válasz
Francia91 #51893 üzenetére
újraraktam őket, de egyelőre még mindig u az a helyzet, viszont felfigyeltem egy érdekes hibára, időnként becsíkozódik helyenként a képernyő, mintha szétesne a kép helyenként, ez mi lehet ? lehet hibás a laptop, vagy ramhiba ?, vagy csak vmi szoftveres bibi ? (este töltök fel képet ha megint produkálja)
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #51790 üzenetére
A T500 zsanérja ugyanolyan vacak mint a T61-eknek? Tesómé durván lötyög.
Én esetlegesen egy W500-on gondolkozom, de nem örülnék, ha annak is kikopnának a zsanérjai.Ha tudnék szerezni egy 08.08 utáni T61p alaplapot, akkor jó lenne még sokáig a Frankenpad, de így azért ott van bennem, hogy mi van ha megadja magát.
-
guppy
őstag
válasz
Francia91 #51790 üzenetére
akkor ezek szerint a zsanérok kb u olyanok mint az R500 ban, de neked miért 2gb ramot ír a windows a képen, és h kapott ennyi pontot a vidkari ? itt kevesebbet kapott
ahogy láttam a fórumban te is CAD-re használod a gépedet, be szokott akadni nagyobb modelleknél ? (200-300 elemnél)
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #51706 üzenetére
Szerintem volt CTO-ban 14" SXGA+-os és GMA 950-es T60, Hardveraprón régen volt több ilyen példány is hirdetve, mostanában nem láttam.
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a thinkpads.com fórumában több topik is foglalkozik hasonlóval, ott az egyik nagyon nagy tudású fórumozó szerint más-más szalagkábel való az XGA és az SXGA+ kijelzőhöz. Ha szükséges, előkereshetem a topikot.
-
-
Dhampir
félisten
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Francia91 #51060 üzenetére
nekem is pörgeti a bios T400-nál, ha nem csinálok semmit, akkor is.
de most fölraktam ezt a TPFanControl-t, amit írtál és netezés közben, smart mode-ban kikapcsolta a ventit, nem semmi.
kösz a tippet! -
rekop
senior tag
válasz
Francia91 #51026 üzenetére
Kipróbáltam, a LibreOffice ~200MB telepítőjét letöltöttem. Elindul a letöltés, a sebesség szépen felmegy olyan 1.3MB/s-re majd kb egy perc után visszaesik 500KB/s-re, majd újra visszamegy 1.3MB/s-re. És ezt így váltakozva amíg le nem töltődik a fájl.
Egyszerűen nincs ötletem mit nézzek még meg. Csak arra tudok gondolni, hogy a wifi kártya, vagy az antennájával van valami gond. -
rekop
senior tag
válasz
Francia91 #51026 üzenetére
A speedtest rendben van, de az csak pár mp-ig tart. Ugyanaz a torrent az asztalin rendben volt, de többel is kipróbáltam. De ncore-on vagy bithumen-en a legtöbben seed-elt torrentnél egyszerűen nem lehet ilyen probléma, hogy nem tud fixen 1.2MB/s-t. Ez gyakorlatilag lehetetlen, több napja próbálkozom és mindig ugyanez.
-
rekop
senior tag
válasz
Francia91 #51023 üzenetére
Elvileg a többi motyónál nem lehet hiba, mert az asztali gépen wifi-vel teljesen okés, illetve LAN-on kábellel is rendben mindegyik gépnél. Nem tudok rájönni miért ingadozok a sebesség. A jelerősség "jelző" ikon a tálcán fullon van mindig, szóval nem szakad meg a kapcsolat csak a sebesség lecsökken pár másodpercre(az állapotjelző ikon a tálcán ilyenkor is maximumon van). Drivert frissítettem, de természetesen nincs változás, egy hónapja még tuti jó volt, azóta nem változtattam semmit, az oprendszer is a régi.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Francia91 #50911 üzenetére
Akkor mondom a tutit. Pár hónapja X200-ból átraktam egy T500ba a WWAN-t, ameddig nem látta a Windows az eszközt addig nem hagyta telepíteni a drivert se. Tapasztalatból beszélek.
Elsőnek legyen ott az eszközkezelőben az ismeretlen hardver, aztán engedd rá a system updatet és ennyi az egész. Nem nagy valami.
-
-
westlake
félisten
-
scarbantia
aktív tag
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #50614 üzenetére
Nem olcsó, de azért ki lehet fogni jó árban 4Gb-os DDR2-es modult.
Én 16e Ft-ért vettem 2X4Gb-ot(illetve 32e-ért összesen 4x4Gb-ot), 800Mhz-es, és simán kezeli mindkét T61p.
Szerintem ennyit megért, egészen élhető lett vele a gép, T9xxx-es processzorral már egész tuti lesz.Más: nagyon tájékozatlan vagyok SSD-k terén, alapvetően valami kicsi, közepes gyorsaságú(kb. 200Mb/s olvasási sebességű, a jelenlegi 45Mb/s-hoz képest bőven sok), de tartós SSD érdekelne rendszer számára. Intel X25-E-t néztem, de a 32Gb azért kicsi, 64Gb-os lenne jó, de az ritka, meg elég drága. Van valami hasonlóan tartós alternatíva?
Amúgy ugyanaz a 7200-as HDD, a T60p-ben 37Mb/s-os sebességet tud, a T61p-ben meg 47Mb/s-ot.
Middleton BIOS-al kb. ugyanennyit. -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #50647 üzenetére
30-at szoktam minimumnak, 90-95-öt maxnak állítani. De 10-80 is jó, lényeg ne legyen folyamatos feltöltés és ne maxon legyen mikor visszatöltöd.
cigam: Akkora hülyeség hogy 6-7 éves akkuk 1000 ciklus felett még kapacitások 50%-ot is tudják. Persze ha panasonicról van szó.
-
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #50647 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek mert én 100%on szoktam tartani (de legalábbis annyin amit az alap linux rendszer tölt rajta, mert 9x% -tól nem tölt fentebb alapból.
Viszont ha akkuról használom akkor meg addig nem teszem vissza míg 20% alá nem esik.
Lehet nem ez a li-ion akkuk legjobb használata és inkább úgy kellene mint a telefonoknál rátöltögetve alig használni hálózatról?
De akkor meg egy egész napos használatnál folyton töltögetnem kellene. Viszont akku nélkül meg nem szeretném használni mert egy áramszünet vagy csak pillanatnyi kimaradás esetén oda amin épp dolgoztam.
Lehet mégis az lesz a legjobb ha beszerzek egy vadiúj akksit amit csak kifejezetten akkus használatra állítok be, a mostani használt meg marad szünetmentesnek madzagos áram mellé. -
Dhampir
félisten
válasz
Francia91 #50613 üzenetére
Azért is vetettem fel ezt a három masinát.
Igen, a túl régi dolgoktól emiatt ódzkodok. Nemcsak a szerényebb teljesítmény miatt, hanem a kincstári bőséget követelő bővítés okán is.
Akkor W500/T500-tól indulhat a dal.
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #50294 üzenetére
Jajj már mennyi helyen láttam én is. Legtutibb fent az űrállomáson. De minap a nat.geo-n volt egy afrikát fotóval feltérképező 2 fős cspat kétfedeles kisgéppel. Na ott a repcsin is thinkpad dolgozott.
Beállítva csak intel vga-ra isteni hideg gépem lett. Semmi hang, semmi hő. Élvezet a gépet használni. Továbbra is végtelenül elégedett vagyok a masinával.
-
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #50228 üzenetére
Na akkor végleg megnyugodtam mert rendre nekem is 60 fok felett volt switched módban. Bár igaz csak xubuntu alatt mértem, de használni is ezt a rendszert használom.
Viszont legnagyobb örömömre most nagyon jó "hideg" lett a gép. A hűtőnyíláshoz téve a kezem csak "szoba-hőmérsékletű" levegő jön ki. A proci is csak max 40 fokos így miközben itt írogatok.Na ennek ellenére meglesz hamarosan a belső vizsgálat, és az esetleges takarítás.
(#50231) Chaser: És ha jól sejetem akkor a ráállós és vízbeleöntős videók is ide tartoznak. Legalábbis a T szériához.
Amúgy végigsimogattam a gépem fedelét és fura módon nem sima, hanem kicsit puklis
Mi van ha ez a gép valóban nem igen volt használva, hanem csk bemutató darab volt és ezen demonstrálták a tetejére állva, hogy mit bír
Ha így is van kitűnően bírta, mert belül semmi nem látszik ebből. És kívülről sem, szemmel, csak simogatva.
(Mint a kocsink amit jégeső kapott el diónyi jéggel. Azon is alig látszik, de érezni hogy puklis lett)
(#50230) Wyll: Mondd a gazdának ha véleteln felborul a kóla mellette és a billentyűzetre ömlik akkor csak egy kis vizet kell utána önteni, hogy a kóla bele ne ragadjon
(de viccen kívül, a T-s thinkpad ezt simán bírja.
Aztán még ott a thinklight világítás is, ami azt hiszem szintén csak ezekben van. -
válasz
Francia91 #50147 üzenetére
Lenne egy nagyon h*lye kérdésem.
Röviden: A VGA memóriát kitudnám cseréltetni 128mb-ról 256 mb-ra? Arra gondoltam, hogy veszek egy hibás lapot ( quadro fx 570 ) és abból valamelyik profi szakival megcsináltatom ezt az agyműtétet. Persze csak ha lehet, és működne a dolog.... Tudom,hogy igen nyomi vagyok, hogy ilyen jár a fejemben, de a 128mb kevéske...
Ha van profi köztetek, várom észrevételét, hogy megoldható lenne-e..
Ez helyett kellene ( nvs 140 128mb ) -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #49985 üzenetére
Most átjöttem win7-re és elindítottam az aida64-et. Nem fut semmi, csak skype az óra mellett figyelőállásban + opera amiről most írok. Magok hőmérséklete: cpu 71 fok, 1.mag 66 fok, 2.mag 71 fok
Aztán leesik 62,58,62 fokra és kb ezek között az értékek között ingázik.Vagy nem értek a windowshoz (ami szentül igaz) és nincs valami beállítva ami kellene, vagy win7 alatt még melegebb is mint xubuntuban.
Azt mondjuk nem tudom melyik videókártya van használatban
és aida is csak próbaverzió, nekem pl hdd hőfokot így nem is mutat.A megjelenítés / pci-agp videó résznél ati mobility radeon van csak, tehát akkor úgy néz ki ezért melegebb win7 alatt.
hogyan tudok váltani intelre? Csak biosból? -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #49980 üzenetére
Oké, Az jó lesz. Még fent van nálam is a win7, nem száműztem, csak feltettem mellé a számomra otthonosabb xubuntut. Ha megírjátok win7-ben mivel és hogyan kell monitorozni a hőfokot akkor megnézem abban is.
Maga az akkuidő az kb azonos mindkettőben, de majd egyszer lemérem azt is pontosabban.(#49981) audi100td: Ez az, hogy így első pár nap használat után (első nap csak win7, tegnap már csak xubuntu) nekem kb azonos akkuidőt produkált. Nem is a win7-hez tudom viszonyítani a hőfokokat, mert abban azt sem tudom hogyan kell nézni, hanem a régi R52-esemhez. De elsőre betudom annak is hogy abban ehhez képest ugye gyengébb a hardver, és ez a hőkülönbség épp adódhat abból is. Ezért akarom más T500-okkal hasonlítani most, mert az lesz az igazi.
-
válasz
Francia91 #49926 üzenetére
Hát ha olyanod lesz, akkor az veri majd, tuti
De addig is, szerintem ez egy nagyon jó teljesítmény egy 2008.08-as T61-től
( Quadro 140m már A2 rev. )
Viszont lenne egy kérdésem. Az létezhet, hogy az én Samu kijelzőm WSXGA+ ? Aida azt írja...
Tipus: Samsung LTN154P2-L05Szerk. Élményindex képet nem dobnál fel te is, ha megkérlek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest