- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #103834 üzenetére
Most a T460s-ről egyáltalán nem vágyom vissza a T420-ra. Mondom ezt úgy, hogy szuper gép volt a T420, a maga nemében sokkal jobban össze volt rakva, mint a T460s. Viszont a -1kg illetve a vékony kialakítás nekem nagyon bejön, még a nyilvánvaló hátrányok ellenére is.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #103822 üzenetére
Azért azt meg kell jegyezzem, hogy bár nem kedvelem annyira az új klaviatúráik kiosztását, de mégis a napi használatban nem érzem lényegesen rosszabbnak, szokható. Cserébe nekem sokkal kellemesebbek a mechnikai jellemzői, összességében picit jobban kedvelem a mostani T460s billentyűit, mint ami a T410 és T420-ban volt.
(#103824) vicze1: Nem tudom, mi bajod volt a régiekkel, nekem volt a T420-hoz való is, a T460s-hez meg van a butább meg egy Ultra dockom is, mindegyik hibátlan, pedig voltak/vannak rá kötve holmik rendesen.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103800 üzenetére
Igen, csak kell hozzá távtartó (nem tudok jobb magyar kifejezést az "interposer card"-ra). A lényeg, hogy az alaplapok a 14" és 15" T60-ak esetében ugyanazok, csak kell ez az extra.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103782 üzenetére
Gondoltam rá, hogy beszerzek a 15" 4:3 R61-hez, de mivel többe került volna, mint amennyit eddig költöttem összesen a gépre (beleértve a 8 GB RAM-ot, T9300-at, 256 GB SSD-t, AC-s wifi kártyát és az 1400*1050-es IPS panelt), elengedtem az 1600-as panelt.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #103780 üzenetére
Nekem is volt mindkét IPS pannellal, 1600-as és 1400-as is, de telt múlt az idő, a fényerejük csökkent, a hardver meg gyengült. El lettek engedve....
Még időben.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103782 üzenetére
Rendelés nélkül megmondom neked, hogy f0s mind, de tehetsz egy próbát.
Ez a kijelző sok-sok éve is 80k felett volt, ami garantáltan jó is volt, gyári volt és nem pixelhibás stb. ahogy a stock fogy csak drágább lesz. Hidd el, nekimentem rendesen, nekem még mindig van T60p meg T60 kisebb és nagyobb felbontásos IPS-el és a kijelzőcsere hadművelet az konkrétan annyiba lenne, mint egy 10 évvel fiatalabb gép, kompletten
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103780 üzenetére
Erre befizetek. Ilyen kijelzőt vagyis kijelzős gépet láttam eddig úgy fél tucatot egész életemben. Ebből 1 darab volt valamennyire okés is, na azt meg is vettem.
-
jani0114
tag
válasz
FoxiestFox #103759 üzenetére
Nem ilyenre gondolt?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #103660 üzenetére
"As of August 2019, the new version of Vantage is missing the following features:
1. Battery Gauge Reset
2. Battery status messages including battery charger status
3. Keyboard settings (FnLock defaults, Fn/Ctrl swap, Fn Sticky)
4. Trackpoint settings
5. Touchpad settings for non-precision touchpads
6. Hardware Diagnostics
7. Group policy settings (to control which features are shown/hidden to user)
8. UI themes such as Employee/Personal/Home&Office
9. Camera settings on all-in-one models"A linken ott a leírás, hogy rakd vissza a régit, de nem fog onnantól frissülni(a régit úgyse frissítik speciel).
A 3.0-ra való váltás több mint sajnálatos, és kb. a frissítést kivéve az ég világon semmit nem tud, cserébe tökig van reklámmal. Augusztus eleje óta megy a sírás midden fórumon, de gyakorlatilag semmit se reagálnak.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #103606 üzenetére
Köszi, akkor sajnos új akksi lesz a vége!
Mondjuk windows szerint 2009-12-ében gyártották, kész csoda, hogy idáig húzta és így is bírt 2,5-3 órát. -
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #103399 üzenetére
Megfelel nincs vele bajom. A családba kellene egy másik laptop és vagy én cserélem le a t420s-t vagy a családnak veszek egy t430-t.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #103389 üzenetére
Van már egy pár videó, pl gamer nexustól is arról, hogy valamennyi idő után hogy néz ki az.
Korrodálja a többi fémet és idővel lassan képes kifolyni a helyéről.Laptopnál meg általában nagyobb probléma a hőtől való megszabadulás, mint az eleve sapka nélküli prociról a hőátadás. Csak minimálisan jobb és valsz az is csak rövid távon.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #103387 üzenetére
Oké, és pontosan mennyit nyersz ezzel? Az oké, hogy nyilván javít a dolgokon, a kérdés, hogy érdemben tud-e.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103379 üzenetére
Először akkor ki kéne deríteni mi a cél. Mert le lehet bontani az antennákat, persze, csak utána olyan is lesz a vezeték nélküli vétel
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103377 üzenetére
Csak mivel a csavarok amik az antennákat fogó keretet is fogják a kijelzőben vannak, így lobogni fognak a kábelek a fedlap belső felén.
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #103248 üzenetére
Pedig az a leggyakoribb jelenség, semmilyen életjelet nem adó alaplapnál.
Kondi és ellenállás hibánál be tud kapcsolni, chip hibánál is és egyből sípol.
Zárlat esetén annyi hiba keletkezik, amit már nem kezelhető.Már eláztatott T61 alaplappal sem foglalkozok, mert réteg zárlatos lett, pedig csak egy-két ellenállás, kondi, tranzisztor pukkant el.
De papírnál vékonyabb réteg szigetelés sérült, emiatt alkatrész csere már nem segít. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103212 üzenetére
Hááááááááááááát. Erre térjünk még vissza. Én azért láttam trackpoint és billzet egyes darabjait belevésődve a plexibe. Ahogyan nem kevés karcosat is.
Ilyenkor örülne az ember, hogy na, bontható le a plexi, aztán rakható simába. Foglalkozzon vele akinek... -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103210 üzenetére
Akkor már tudod is, hogy miért nem karcos a fóliád
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103202 üzenetére
És fóliás az az x220t?
-
FerNandor
őstag
válasz
FoxiestFox #103154 üzenetére
Kivülről, szétszedve, kikapcsolt állapotban, bekapcsolva? vagy hogy?
sosem csináltam még ilyet, de több szerelőhöz egyelőre nem viszem -
FerNandor
őstag
válasz
FoxiestFox #103152 üzenetére
Itt kipörög rendesen, Fan test alatt is 5300 körül pörgött. Ja, és a hőfokok is jók elvileg. Alapjáraton 40 fok körül van a processzor, ha jól rémlik.
Érdemes akkor szétszednem? Vagy kifújni valamivel? Merre keresgéljem szerinted?
Ahol, csinálták, ott szerintük ez normális, és azért hallom, mert kitisztították a port az egész gépből és most áramlik a levegő, azt hallom
-
biigi
tag
válasz
FoxiestFox #103066 üzenetére
P52-ben a 8750h proci nagyon szimpatikus, de Magyarországon még elég drága.
W-sorozatot nem ismerem -
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102953 üzenetére
Én meg mindkettőtöknek igazat adok, de (igen, ilyenkor mondják, hogy a "de" előtti rész nem számít, de ettől most tekintsük el /jajj itt is volt egy "de"
/ ) én azért nem vettem a 40-es szériából mivel itt óva intettetek tőle, ennyi alaplapcserét az életemben nem olvastam, mint erről a sorozatról, így kihagytam. Megtanultam, hogy a "nagyobb emberekre" nem árt hallgatni a saját káronom... Mindenki megtanulja előbb utóbb, sajnos én is vásároltam "hittel" sok dolgot sok embertől igyekszek azóta is levonni a megfelelő konzekvenciát. És nem vagyok már ovis (csak néha
)
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #102899 üzenetére
Ki mihez van szokva. A 10mp és a 30mp között elég nagy a különbség.
Egy NVMe és Hybrid boot meg 5mp-re is képes.
440p-em bootol vagy egy percig. (de ez az én saram), csak mint mondom nagyon nem mindegy mihez vagy szokva. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #102897 üzenetére
Azért a felhasználok 99%-ka nem kapcsolja ki.(vagy ennyi se) Nekik általánosan jó is, de
rengetek problémát okoz sajnos.-------------------------------------------
Na most már "végleg"(visszavonták korábban 1x) lefrissült a Vantage az új felületre.Ugrottak is a registry beállításaim... (Sóhaj, akkor előröl.)
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #102853 üzenetére
Lényegtelen, még egyszer azonos(modell, sorszám, anyámkínja) panelek mennek a két modellbe esetileg, így tök mindegy.
EDID chip pusztán arra való, hogy azonosítsa a panelt és a paramétereit(VESA standard), így ez minden egyes panelben van a világon, mert különben nem tudná a videokártya(akármi), hogy mi a fene van rákötve és milyen jelet adjon neki.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102853 üzenetére
Az "EDID chip", tudtam, hogy előjön
-
válasz
FoxiestFox #102761 üzenetére
Hehe, Tikakukacra gondoltam
Ha jól emlékszem, akkor az ő anyujának ilyen van. De én is állandóan ThinkPadokat vettem anyumnak.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #102572 üzenetére
Arról, hogy felesleges valamit belerakni, ami már benne van, és hogy nem igazán érted, hogy még 2 két antenna is kéne és egyéb apróságok.
Egy normális dolgozónak és vállalati IT-nak semmi szüksége a bővíthetőségre, a legjobb laptopjaink továbbra is az X1-ek, ha lenne 32GB-s szivesen használnám én is.
Nyilván megvan az oka, hogy nem fogok már T490s-t rendelni, de ezt kivéve max a roncsvadász kultúra mániája a laptop alkatrészek cserélgetése. 5év gari és cserélnek mindent.
Hiába van már szárrá modolva a T440p, tisztában vagyok vele, hogy ez az én egyéni heppem és nem erre van kitalálva.Tesztelésre maradnának az Alfaknál egy értelmes 9dB-s antennával, ha megengeded. :)
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #102570 üzenetére
1 lenne bekötve, csak ott lenne még egy feleslegesen.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #102564 üzenetére
A 460/470/480 idején azért ezt elég jól kitalálták. Ott volt a vastag gép, normál 2,5" HDD, két ramslot, kivehető akku, normál dokkoló, az még egészen "sturdy" kategória szvsz. Ha vékonyabb gép kellett, oké, ott volt az S kiadás, buktál egy ramslotot, a kivehető (akár nagy) akkut, a strpabíróbb borítást, már csak M2 SSD ment bele, de maradt a teljes port kínálat, normál dokkoló, teljes értékű, bővíthető, ergonómikus gépet kaptál, de fél kilóval könnyebben és picit kissebb méretben. Akinek ez sem volt elég pici/vékony, ott volt az X1 Carbon, ami még kisebb, könnyebb, vékonyabb, de cserébe mindent integráltak bele, meg külön dokk is kellett hozzá, és a portokból is el lett véve.
De abban igazat adok, hogy a 15,6 jó hűtésű DTR és az elpusztíthatatlan 14" kategória viszont tényleg már ekkor sem volt már. Igazából a T440-től a normál kiadás volt, ami korábban az S volt. Mondjuk végülis most a T490-nél is hasonló lett, a korábbi S lett már szinte a normál is.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #102557 üzenetére
ez az ultrabook irány ilyen... már az is csoda, hogy van ram slot és háttértér nem beforrasztott.
A hangszórót nem is látom... a billentyűzetben van?
-
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #102552 üzenetére
De mi lehet? Hardveres vagy szoftveres?
Az a helyzet, hogy vettem egy új gépet, mert a régin meghalt a ventilator és gyorsan kellett. Ugyanaz a hardver mint ami volt, ergo átpattintottam a ssd-m és ment.Így nem zárható ki a hardveres hiba sem, bár nekem nem annak tűnik.
Viszont van szabad ssd-m, felteszek rá egy száz wint, csak nem tudom, a driverekkel hogy járjak el.
Annak idején e szerint haladtam. Le is mentegettem mindent, instrukciókkal, külön könyvtárakba, amiből volt újabba, abból azt. Ha érdekes lehet, bezippelem és felteszem valahova.
Az intel és nvidia drivereket a gyártó honlapjáról töltöttem, a többit a cikkből vagy a lenovotól, ahol frissebb volt.Tulajdonképpen működik is, az fn+f gombok is mint régen, egyedül ez az anomália maradt, hogy adp-n nincs jel alapból.
Ha most felteszek egy win 10-t, mit érdemes figyelembe venni? ÉS hogyan tegyem fel a drivereket?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #102505 üzenetére
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #102503 üzenetére
amúgy ez a funkció elég vicces... legalábbis emlékeim szerint t61 és t430 esetén is azt tapasztaltam, hogy csak altatásban töltött. Akkor viszont minden porton át. Gép kikapcsolás után meg egyiken sem.
Bár máshol meg úgy írják, hogy valójában azt jelenti, hogy ha ac adapter csatlakoztatva van, akkor működik a töltőport kikapcsolt géppel is. Utazás közben inkább rászoktam külön power bank hurcolászárára
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102467 üzenetére
Most, hogy mondtad utánanéztem kicsit, sok mindenre nem jutottam, elvileg korai thinkpadek mellé adták, egyet találtam US ebayen, aztán kb. ennyi.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102463 üzenetére
Szó szerint kukázva lettek, nem itthon..
Ez ilyen. Ezek mellett volt egy működő 760XL is.
Ez még abból a "korból" származik amikor fekete egér jóval ritkább volt, mint a fehér -
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102433 üzenetére
"And I wear my sunglasses at night
so I can, so I can, keep track of the visions in my eyes."Vagy minimum ennek kell lenni....
-
Frawly
veterán
válasz
FoxiestFox #102419 üzenetére
Nyilván, ha elrontom mindet, akkor anyagi bukó, ez világos. Nem is azt mondtam, hogy minden egyes alkalommal új alaplapot akarok venni. De ezt az X220-at már hatszor szereltem, háromszor alaplapkivétellel, két kijelzőcsere, és csak egyszer volt belőle baj. Ha hatszor szervizbe vittem volna, az sokkal többe lett volna, mint most alaplapot venni. Ennek ellenére nagyon nem örülök neki, hogy így alakult.
Mostanában nincs ezzel szerencsém, másfél éve egy Latitude alaplapot nyírtam ki, igaz ott ténylegesen is kockáztattam, mert a 35W TDP-s M-es proci helyett egy 45W-os QM-es procit tette bele, ami nem támogatott. Bár a net szerte írt tapasztalatok alapján sokan használják így 45W-os procival a gépet, az enyém nem bírta. Pedig ez egy egyszerűen szerelhető Lati volt, semmi alaplapkivételt nem kívánt meg, csak az alját kellett pár csavarral leszedni, hűtőt lecsavarozni, új procit beletenni. Ezt tényleg nem lehet elrontani, de nem élte túl. Az sem volt egy happy end.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102283 üzenetére
Majd jövőhéten...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102234 üzenetére
Akkor add nekem please...
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #102234 üzenetére
Ez itt a gond. Ha videóra lett véve egy ilyen proci, akkor nem viccelek, harmad ekkora fogyival legalább ötször gyorsabban lehet encode-olni. A nyers erő király, a fejlettebb utasításkészlet pedig /all.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102188 üzenetére
És T520 1600-as panelja milyen?
-
TunerJoe
senior tag
válasz
FoxiestFox #102188 üzenetére
Igen, én is ezt mondtam, hogy 15 collal jobban járna, már csak a fullhd kijelző miatt is.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
FoxiestFox #102177 üzenetére
Én a T61 melletti kardoskodás után már bármit el tudok képzelni.
-
McDuglas
aktív tag
válasz
FoxiestFox #102148 üzenetére
A microSD -> SD adapterek ilyenek. Előbb utóbb lutri lesz az összes. Egyszer egy drónos kolegától kellett átmásolni képeket a laposomra, s körülbelül 5 adaptert próbáltunk végig mire lett egy olyan, amit megevett az x230. A legtöbb in-camera fotós adatvesztés is ezek miatt van. (mert a tulaj spórol azon, hogy nem SD kártyát vesz, hanem microSD-t, mert azt több mindenben is lehet használni s ingyen van hozzá az adapter)
-
válasz
FoxiestFox #101779 üzenetére
Adapter probléma volt.
A microsd kártya adaptere működött a W520-ban, de nem ment az X220t-ben.
Most tök véletlen találtam egy másik adaptert, azzal betettem a kártyát a kicsibe, rögtön látta.
Watafak. Két, azonos típusú olvasó. Passzív átalakítók. -
vbbb
őstag
válasz
FoxiestFox #102109 üzenetére
Már a szívemhez nőtt, eredetileg R61i volt de meghalt az alaplap és viszonylag olcsón (100 font) tudtam bele szerezni új T61p alaplapot USA-ból anno. Ez kb 8 éve történt és azóta is köszöni szépen jól van. Kapott még bele az évek során egy erősebb CPU-t (T8300), 4GB memóriát és SSD-t. T9500-on gondolkodom, néha szokott lenni ebaye-n 22 fonttért ami nem nagy pénz érte.
Ha meghal megint, szétszedem és kiárulom ebayen.
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #102074 üzenetére
Csak inverter, meg az összes többi része szált el.
Persze 1000Ft-ot megér mindennel együtt. -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #101993 üzenetére
Igen, közben meglett: ellentétes oldalról kell emelni először a hátlapot, így jó. Jól látom, ez is PWM-es fényerőszabályzott? Bár ha az is, kicsit már ügyesebb (fürgébb frekvencián).
-
magellan2600
tag
válasz
FoxiestFox #101919 üzenetére
És ugyanaz a hibajelenség mindkét esetben? Ki lehet valahogy deríteni, hogy melyikkel van probléma?
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #101917 üzenetére
voltak kivételek, volt egy autós töltő széria, az kimondottan hullós is volt, a slim elődje, de normálból is találkoztam azért halottakkal, hp-nál hasonló mennyiségnél sokkal kevesebb volt a defektes töltő, lenovo javára legyen mondva, gépett egyszer sem vitt magával a halott gyári töltő sem
-
válasz
Update: látja az SD kártyákat, amiket random találtam itthon, az MMC kártyákat is, de a 64 gigás sdxc Samsungot nem (amit a W520 gond nélkül lát, ugyanazzal a típusú SD olvasóval).
-
kilozsul
aktív tag
válasz
FoxiestFox #101892 üzenetére
Igen, én is nézegettem a P50-eket. Használtál ilyet? Van vele tapasztalat?
Ezekbe belemegy 2 db m2 ssd?
-
McDuglas
aktív tag
válasz
FoxiestFox #101881 üzenetére
A Hibrid alvás ki volt kapcsolva, kikapcsoltam a fast-startupot és a 30 napos alvást is, de nem segített, sőt most annyi a különbség, hogy nem villog a bekapcs gomb, mintha aludna, de ugyan úgy nem áll le. (Venti morog, a némítás gombok világítanak, meg a thinklight + bill is állítható)
Driver rollbacket majd megpróbálom, ha találok korábbi verziót. PM alatt konkrétan melyik eszközét érted?
(#101882) Tikakukac:
Win 7-el nem tudom mit érnék el, így hirtelen - engem inkább az aggaszt, hogy Linux alól is előjött, igaz picit másképp. Grátisz, most megpróbáltam a Bios frissítést pendrive alól (geteltoritoval), addig tök jól megy, amíg újra nem akarja indítani a gépet hozzá, aztán puff, se kép se semmi, csak világít minden led...(#101883) Silenc3Hun:
Kösz a tippet, most már tudom miért ugrott néha 2 órát a windowsom - de nem ez volt a gond, hanem hogy a rendszerlogokban ilyen 2013.01.01-ről meg hasonló kerek vagy épp relatíve random dátumokról állítgatta át magát a rendszer... -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101861 üzenetére
btw, érdekességképpen, tegnap láttam egy Louis Rossman videót egy német egyetemistával, aki meghekkelte a 2012-es macbookokat, hogy a ledöglő gpu helyett az intelt használják fixen. [link]
A gpu-k köti átkapcsoló egy fpga chip, szóval a kezdeti fizikai átfdrótozás után (és a pram hack - amit os update mindig visszacsinál), az fpga átprogramozásával csinálta meg, hogy fixen az intel grafikát használja. A fényerőkezelés még nem megy neki
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #101808 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #101805 üzenetére
Igen, egyetértek, annyi módosítással, hogy a kijelző extrém védelmét a háromjegyű szériáknál már elengedték.
Az, hogy valamivel gyengébb lett a 440-től, mikor extrém vékony lett benne a panel már csak járulékos. Amúgy annyira nekem nem tűnik vészesnek, kisebb baleseteket szerintem ez is túlélné, nem olyan gyenge, mint amilyen vékonynak tűnik. Az alaplap/HDD védelme pedig ezeknél is szvsz rendben van, mind magnézium házban/vázban van. Igazából az asztalról leejtés/belekönyökölés után egy külső monitorral szvsz ezeket is vígan tudnád tovább használni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #101788 üzenetére
Próbáltam megnézni eszközkezelőben, hogy nálam milyen driver működteti...de egyszerűen nem találtam meg...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Jól értem, hogy ez az SD kártyaolvasó akar lenni?
-
Frawly
veterán
válasz
Ez engem is érdekelne, én a sima X220-on nem találok hozzá drivert. Win10 alatt próbáltam. Egyelőre letiltottam, úgyse használom, de ha a jövőben kéne, azért nem ártana, ha lenne hozzá driver.
-
válasz
Ja, és a RoboGuri-féle drivert is kipróbáltam, de még a Dell-től származó, ugyanerre a hardverre valót is.
Próbáltam BIOS-t is frissíteni a Lenovo féle frissítővel, de a Win10 nem engedi, dob egy kis szomorú kék képernyőt, és újraindítja a gépet.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #101753 üzenetére
A layoutot egyértelműen hiba volt "modernizálni", ezzel 100%-osan egyetértek.
(#101754) Apollyon: Az a vicc, nem sokkal kisebb az X-es... Az S verzió minden méretében kisebb lett, mint a sima, elég közel van az X-eshez. [link]
"Gombok nélküli, tapicskolós kijelzős okostelefont is az apple óta használunk. Szigetes billzetet is..."
Volt (van is) kapacitív ceruzás okoseszközöm, azért jobban kedvelem a tapicskolósat, hiába kell takarítgatni a kijelzőt, praktikusabb. A szigetes billentyűzettel is így vagyok, nekem kényelmesebb gépelni rajta, legalábbis TP vonalon.(#101755) Silenc3Hun: Nálam is ez volt az egyik fontos szempont, a borzalmas 900p TN-ről FHD IPS.
A billentyűzet nekem is bejön a akár a T430-on, akár a 460-akon, jobban, mint ami a T410/T420-ban van. A felső sor és elrendezés egyértelmű visszalépés, viszont nekem jobb visszajelzést ad a rövidebb úton, határozattabban működő szigetes billentyűzet.(#101757) Apollyon: A 30-as szériánál elég fura a világítós billentyűzet anyaga, de azért nem olyan vészes, de nem is olyan jó, érzetű, mint a sima. (Mindkettőhöz volt szerencsém.) A világítós 460-asokon is egy finomabb felületű fajta van, de annak bejön az anyaga, bár egymás mellé nem raktam őket, de emlékeim szerint nem olyan fényes fura felületű, mint a 430-asé volt, de nem is olyan "durva", mint a klasszikus TP billentyűzetek, vagy a nem világítós T430-é. Nekem kellemes volt érzetre, míg a világítós 430-asé azért nem igazán.
-
MineFox54
őstag
válasz
FoxiestFox #101749 üzenetére
Hány WPM-et tudsz a "klasszikus" billel?
Tudtam, hogy ebből flamewar lesz
Nem annak szántam. 2560p-ről jöttem a 230T-re egyébként. Előtte 6930p, előtte asztalin IBM SK8820.
-
MineFox54
őstag
válasz
FoxiestFox #101746 üzenetére
Nekem az X200-nál volt ez elsőre
Igaz én Elitebookról jöttem, onnan a 230 természetes volt gyakorlatilag. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #101706 üzenetére
Strapabíró nagyon, hobbigépként simán kiszolgál a mindennapokban.
Munkagépnek pedig ott van a W520.
Nemrég sikerült itt hardverapron beszereznem egy nagyon szép állapotban levő IBM T60p-t.
Még az eredeti HDD is benne van a gyári XP-vel.
Ez már csak ilyen fun gép, elteszem az utókornak,de még ez is nagyon frankó. Amikor felnyitom a kijelzőjét is érezni benne, hogy van anyag..itt még nem spóroltok. Hát igen IBM... -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #101706 üzenetére
Már rég be akartam írni én is
Minimum 6-7 éve volt, amikor már 10 darab 8510W-ből is 2 volt ami működött és végül 1, amit be mertem vállalni. Mind GPU-s volt
-
bb.bocs
őstag
válasz
FoxiestFox #101651 üzenetére
pontosítom, miért nincsen olyan leírás hogy hogyan kell a biost mókolni mivel hogy s mint
vagy a w530-ast
szívesen tolnék mindkettőbe erősebb wifikártyát, és 4g modemet .
-
MurdR
veterán
válasz
FoxiestFox #101622 üzenetére
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #101556 üzenetére
Az már biztos.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #101550 üzenetére
Pontosan ott fut a pöcök mellett. [link]
Nem tudom, gyárilag szuper volt, csak szét kellett szedjem újrapasztázni, és utána nem akart összeugrani. De még úgy is azért pár hónapig elment repedés nélkül. Nem tudom, mi lehetett, szemmel semmi rendellenesség nem látszott (azon kívül, hogy látszott, hogy ott jobban feszül a kelleténél, és mintha nem lenne teljesen a helyén), és most repedten rendben be is ugrott a helyére. Amúgy egyértelműen az volt a hiba forrása, hogy a pöcök nem ment be teljesen a helyére és felnyomta a palmrestet, ami ettől egy idő után itt elrepedt. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #101518 üzenetére
Jogos, használni kell és kész.
A W szériánál az illesztésnél a sarkak voltak eléggé kényesek. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #101490 üzenetére
Minél több mindenből tud válogatni, annál jobb.Itt a tesztben elég sokszor hivatkozik a T460s-re, hátha ez segít. [link]
Nálam az X1 amúgy ott kiesett, hogy nem bővíthető a memória, ami főleg az elterjedtebb/olcsóbb 8GB-os modellnél tud igen fájdalmas lenni. A T460s-em meg elég kellemes, ott van rajta fixen beforrasztva 4GB, és mellé mehet egy modul, az enyémben ott gyárilag figyel egy 16GB-os, ez tuti nem lesz egyhamar kevés. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #101481 üzenetére
T460s nem játszik? Nem sokkal nagyobb/nehezebb az X1-nél, de cserébe van memória slotja. Én olyat vettem a T420 helyett nemrég, elég jónak tűnik. A korábbi s modellekhez képest eléggé át lett tervezve, ez már tényleg jól sikerült slim kiadás.
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #101484 üzenetére
Tnel hat cella a max. Szemben a 9el. Tenyleg ez a difi volt nalam. Minden masban kb ugyanaz. Msata 16 ram ips panel. Az akku meg az érintőképernyő a difi.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101481 üzenetére
T420 1600-as paneljához képest minden más álom.
Mennyit szánna rá? Nyilván az X1 a legkönnyebb, de egy T4x0s is jó lehet, ha a súlycsökkentés a cél, és olcsóbban meg lehet úszni.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101479 üzenetére
A másodiktól sikítva menekülnél, a harmadik és negyedik generációval van személyes tapasztalatom, azok nálunk gond nélkül mennek és használni is jó, a legújabbakkal nincs tapasztalatom.
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #101454 üzenetére
Leirom ujra. Volt. Sajat tapasztalatot irok. Nem tulzas. Gyari lenovo nulla perces altalam kibontott akkuval sem birt soha hat oranal tobbet a 230t.
Ugyanezen tulajdonsagu akkuval a 9cellas 230 stabil 10-11 de volt mar 13 is.
Nem szeressem ha meghazudtolnak -
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #101412 üzenetére
A 10-es Debianban még nincs benne a synaptic, mert valami gond van vele. Egyébként sincs még kész a 10-es. Ha ezt tudom, tényleg nem ajánlom, de ott volt a live rendszer kipróbálni... Feltéve hogy a testing debiant raktad fel. A 9-esben jól működik, ott próbáltam még korábban, az más kérdés, hogy ha synapticra szorulsz, neked nem a debian való. Hacsak nem a synaptics touchpadre gondoltál Thinkpad esetén.
"egy XP "túl régi" az aktuális GRUB-nak. Bocs de mivan?
Hány millió retrós gépen lehet még XP?"
Ez csak tipp volt, nem biztos hogy így is van, de én kérek elnézést, hogy nem támogat minden szoftver egy 18 éves oprendszert. Ráadásul egy zsírúj mellett. A csomagkezelő összeomlása az viszont abszolút fixen user error. De tök mindegy, felejtsd el a linuxot, nem neked való, csak felszabod magad rajta. Max. akkor fogsz tudni benne eligazodni, ha már windowsként tudod használni, olyan viszont soha nem lesz. Ha meg igen, akkor én menekülök BSD-re, alap dolgokra már az is jó.
-
MineFox54
őstag
válasz
FoxiestFox #101400 üzenetére
Azt azért tudnod kell, hogy a Debian nem kifejezetten egy userbarát rendszer, nem is arra van kitalálva. Ez alapján ne írd le a linuxot. Nagyon leegyszerűsítve, szakmaiatlanul: mintha egy Windows for Embedded Systemset, vagy Server 20** verziót raknál fel. Elhiheted, hogy a Server2003-nál is így éreznél az XPhez képest. A telepítő sem ennek megfelelően van kialakítva. Egyébként ilyen gondom érdekes mód sosem volt, pedig az egyik gépemen triál-boot van, W7+Debian+Hackintosh. A Debian jött utoljára
Egy Mint, Ubuntu, Elementary OS már inkább az, de ezek cserébe kétpofára zabálják az erőforrást.
Hopsz, nem F5-öltem, látom, hogy Apollyon is megírta ugyanezt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #101402 üzenetére
A maemo linux már halott, és igen, köze nincs ezeknek már a desktop rendszerekhez.
apt-get még ugyan van, de érdemes helyette simán az apt -t használni, sokkal több információt ír ki 1-1 folyamat közben. De ezt is lehet még vagy 5 lépcsőt felfelé fokozni.
Nyitsz egy terminált, "sudo update-grub" ezt beírod idézőjelek nélkül, majd a jelszavadat. Jelszó pötyögés közben nem látszik semmi, csillag sem, ne lepődj meg.
az update-grub parancs ellenőrzi a fellelhető os-eket az elérhető diskeken majd a grubba rakja. A grub amúgy az os választó ami a bios után jön. Egy próbát megér, de szerintem már annyira régi az XP, hogy nincs támogatva a grubban. Ezenkívül egy gúglizást megér a dolog. -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #101398 üzenetére
igen, én úgy szoktam, hogy nincs bent a másik vinyó, csak éppen az, amire telepítek. aztán ha kész a telepítés akkor visszarakom a 2. vinyót. így tuti, hogy nem piszkál bele telepítés közben.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #101380 üzenetére
Ha Debiant raksz fel, akkor inkább a testingből tedd, mert az már frissebb. Vagyis a 10-es verziót, abból is van már live edition, ki tudod próbálni.
LXDE már szerintem halott, én inkább az XFCE-t ajánlom, nem eszik sokkal többet, szénné lehet konfigurálni, és jól tud kinézni, sokat tud, és raktam már fel gyengébb gépre is. Innen ezt ajánlom: debian-live-testing-amd64-xfce.isoVagy ha nem jön be, akkor legfrissebb Linux Mint, azt is xfce-vel.
-------
Az én kérdésemre meg köszi a választ mindenkinek.
-
MineFox54
őstag
válasz
FoxiestFox #101380 üzenetére
Hát... Debian
Plusz raksz mellé egy LXDE-t. Telepítőben választható opció.
Ha kifejezetten egy out of box disztrót keresel, ami elég lightweight, Ubuntu alapon Peppermint.
-
cigam
titán
válasz
FoxiestFox #101326 üzenetére
Köszi! (a W10-es visszaigazolást is)
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101310 üzenetére
Ez jól hangzik, vajon T420-al is kompatibilis?
Ha igen, akkor visszarakom a Windows 10-et. -
MineFox54
őstag
válasz
FoxiestFox #101172 üzenetére
"A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topikcsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Este 11-kor gyengék már a szövegértési skilljeim, de _szerintem_ terméket, szolgáltatást, munkát nem hirdetekMásrészt nem értek egyet ezzel a szabállyal. Még eladási oldalról oké, nyilván ne legyen telespamelve mindenféle hirdetéssel a szakmai topik. De egy ilyen "user klub"-nál mint ez, szerintem jobb helyen nem is lehet keresni ilyesmit. Oké, ott az apró, de oda az megy akinek kifejezetten eladó a dolog. Hiszed vagy sem, az utóbbi időben több dolgot is eladtam (, illetve vettem is hasonlóan), hogy meg sem fordult a fejemben az eladása, de valaki írt hogy nincs-e ilyesmim, én meg kapva kaptam az alkalmon.
-
válasz
FoxiestFox #101119 üzenetére
Valami mobil kéne, meg már koros a T430 és sajnos nvidia-s.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #101076 üzenetére
Belemenni belemegy végül is, némi izomerő segítségével...
(T7600 -> Socket M, T7700 -> Socket P)
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101071 üzenetére
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
T7700 volt az r61-emben, ameddig meg nem nyekkent az Nvidiás alaplapja.
-
joeetm
tag
válasz
Ha jól emlékezek, azért a T7600 a legerősebb belevaló, mert 667-es fsb-ig támogatja a procikat.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
FoxiestFox #101072 üzenetére
Nekem T7600 rémlik.
-
robita
csendes tag
válasz
FoxiestFox #101072 üzenetére
Tudtommal csak Merom procik mennek bele.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#.22Merom.22.2C_.22Merom-2M.22_.28standard-voltage.2C_65_nm.29 -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101066 üzenetére
Esetleg 2db 26 dolcsiért [link]
Bár mintha nekem 12.7-esnek rémlene a caddy nem 9.5.Esetleg Silent77-et kérdezd meg a (gearbest és más kínai kütyüs topicokból ismerős), hátha van kapcsolata
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101066 üzenetére
ebayen uk eladónál volt beteg áron (13+13 font körüli), de annyiért már lehet alibabáról (a nagykerből) is van esély
min 5db-os order 2.3 usd/db, de ki tudja a shipping mennyi lenne [link]
Ha meg francia kamu reklámot, ami pénzmosás lehet, mert több száz euróért és a képek sem stimmelnek.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101061 üzenetére
szerintem nem... egyszer tévedésből kaptam ilyen usb tokot, mint amibe az általad linkelt megy, ami valami más pata csatis, az nem passzol a thinkpad féle csatlakozóval.
A thinkpades pata bay csatlakozó nem téglatest, hanem penge alakú
t61esemből
Ha jól látom a képen, amit linkeltél, az ilyen csatlakozóra tud kapcsolódni, mint ez a generic usb keret
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101061 üzenetére
Nem tudom, de miért nem olyat nézel, amit T60-hoz találtak ki?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101045 üzenetére
Revolut, van virtuális kártya, utána törlöd/befagyasztod. Kérsz újat és kész. Havonta 20 virtuális kártyád lehet (egyszerre csak egy) ingyen.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101045 üzenetére
pedig az ár jó, csak nem merek sehova csak úgy felrakni banki adatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Okos Otthon / Smart Home
- EA Sports WRC '23
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest