- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106500 üzenetére
Használatnál azért elég jó, hogy a régi vasakhoz képest egy jó vékony gép alig melegszik, és alig van súlya. Én ezeket nagyon szeretem a T460s-emben.
Az élményt persze kicsit rontja a 60% sRGB-s FHD IPS, bár az előző T420 900P TN-ez képest így is komoly előrelépés, de az igazi egy 100% körüli panel lenne. De annyit nem ér az egész, hogy ezzel foglalkozzak, főleg nálam úgyis külső monitorról megy.
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #106505 üzenetére
Menci!
-
vicze
félisten
válasz
Személyes vélemény továbbra is, hogy az X1c 4gen-től mondhatja magáról, hogy egyedi és olyat nyújt amit más(gyártó) nem. Akkor érte el a mai méretet és súlyt, meg végre dobták a TN-t a sorozatból.
Nem tudom fontos-e, de szintén csak 4gen-től van Nvme támogatás.
A oldalsó élek nagyon hajlamosak a kopásra, ha valahol megkezdődött végigmegy.
Storage-et kivéve felejts el minden bővíthetőséget. -
hito
nagyúr
válasz
Én első generációsát használok hónapok óta M7-es procival 16GB rammal. Nem tudtam még megakasztani, pedig napi szinten nyomom rajta a Premiere Pro-t és a Sony Vegast. Kicsit be is vagyok majrézva, hogy nem tesz ez jót a passzív hűtésű procinak, de eddig még nem volt gond. A kijelző parádés, billentyűzet ahhoz képest, hogy folio, tisztességes. Összességében nagyon szeretem, messze a legjobb Surface kialakítású gépem, pedig használtam jópárat.
Típushibáról nem tudok, hacsak nem annyi, hogy oldalt kicsit beszűrődik a háttérvilágítás, modelltől függően kisebb-nagyobb mértékben. A hang siralmas, viszont erős, én hozzászoktam, a Fujiknál és a Toshibánál azért jobb, de nagyon messze van a Surface-től, vagy akár a Miix 700-tól is, egyes Dellekről (pl. Latitude 11) nem is beszélve. Én a helyedbe leginkább a panel homogenitására, pixelhibákra figyelnék, mert az nagyon zavaró tud lenni.
Ha teheted, válassz Productivity Modul-os változatot, mert anélkül önmagában nem fog bírni végig 1 munkanapot az akksi. Ja, és remélem X1 Tabletre gondoltál és nem X1 Yoga-ra, vagy X1 Carbonra, mert én X1 Tabletről írtam
A kacacotot meg én is kikérem magamnak a nevében
-
hszilard666
veterán
válasz
Miért kacat?
Én imádom az enyémet, akármilyen drága volt!
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106417 üzenetére
4 usernél jár amíg nem nyugdíjaztam, 1évig bírta a legtürelmessebb, miután havonta kérte, hogy cseréljem le. Mivel high end kiszerelés ezért mindenki tűrte egy ideig, de az a billentyűzet és touchpad kombó agyrém. Ha valaki nem gépel rajta naponta és dokkolva használja tök jó, de önmagában...
@hszilard666: Carbon csak is kizárólag akkor éri meg ha kell az amit nyújt, és minden gramm számít, mivel minden forrasztott, mindig erős rizikó marad, főleg gari nélkül drágán.
Inkább egy s-es T modell ha belefér a +300g, anyagmiőségre kb. azonosak. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #106381 üzenetére
Melyik?
-
SteveAd
tag
válasz
FoxiestFox #106335 üzenetére
-
SteveAd
tag
válasz
FoxiestFox #106332 üzenetére
Kösz. És ha hibernalas alatt cserélném úgy hogy nem nincs adapterek az jó?
-
zetecR
addikt
válasz
FoxiestFox #106307 üzenetére
Minden kikapcsolva.
-
válasz
FoxiestFox #106309 üzenetére
Az új gépekben az M.2-es wwan kártáyk USB-n csatlakoznak, szóval még ma is létezik.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106309 üzenetére
BIOS emulátorban kikeresheted. Ilyen beállítás már elég rég óta nincs.
A Windows csinálja az energiagazdálkodást USB-re és PCI-ra is.
Ott van a Windows wifi logban, hogy pontosan miért csatlkozik le, az is ha leállít egy eszközt, stb. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106307 üzenetére
Még ha létezne is ilyen beállítás a Yoga S1 BIOS-ában(nincs), a wifi kártya nem USB interfészen keresztül csatlakozik hanem PCI-on.
Szerk: Elírtam a gép típust.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #106261 üzenetére
T430-ba még sehonnan, ahogy írtam, még az hiányzik.
E440-be, L450-be tőle, eddig nincs az eladóra panaszom.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106261 üzenetére
Hol írta, hogy vett?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106255 üzenetére
A sutább kiosztása ellenére határozottan jobban szeretek gépelni az új szériák billentyűzetén. Pár billentyűt sajnos nehezebb megtalálni, de amúgy számomra sokkal jobb, határozottabb visszajelzéseket ad a szigetes megoldás.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #106255 üzenetére
Az élet tele van csalódásokkal.
A kiosztás változásához simán hozzá tudok szokni, mint kiderült tartós használatban.
Ha találok még egy roncs T430-at, azzal mondjuk meg fogom csinálni a classic keyboard mod-ot (mert most épp rakok össze egy "ultimate" T430-at is, kb. már csak az 1080p IPS kijelző és LVDS-eDP adapter hiányzik hozzá).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #106253 üzenetére
Meg lehet, csak EC mod és X220 palmrest kell hozzá az X230-hoz is. Meg mintha lenne valamilyen PIN ragasztgatás is az X220 billentyűzet szalagkábelén még, de mivel nem érdekelt igazán a dolog, nem olvastam jobban utána, meglepően elégedett vagyok a *30-as széria billentyűzetével is (mondjuk főleg a backlit funkció miatt).
-
spuros
őstag
válasz
FoxiestFox #106249 üzenetére
gondoltam rá. Igaz most nincs rajta op rendszer, de heggesztek rá hamarosan. Nem is tudom miért hittem, h ez nem megoldás..
Köszönöm!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106244 üzenetére
Jaaa
-
válasz
FoxiestFox #106029 üzenetére
van olyan windows mobile-lal szinte pont tíz éve kijött telefon, amire később androidot is lehetett tenni
sőt volt olyan androidos telefonom, amire akár asztali wint is lehetett volna tenni(oké, nem ilyen egyszerű ez, driverek kellenek meg alkalmas bootloader, de x86 atomra épült)
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #106027 üzenetére
Régi gépeken a W10/van egy harmatgyenge R60e itthon, letölteni/ kimondottan gyorsabb mint a Win7, kicsit kell mókolni vele, de aztán használható böngészésre, /videóra már nem/ - de a T500-on meghagytam a Win7-et, az úgy jó.
-
válasz
FoxiestFox #105976 üzenetére
Köszönöm az ötleteket és a kedvcsinálót Fórumtársak. Ahogy pár napja ígértem, újraraktam az egész windowst 10-esre. Jó hír, hogy minden működik tökéletesen. Gyártótól legújabb asio driver, szoftver és 1909 w10. Mint írtam a w10 kísérlet kb 2-3 éve történt, akkor nagyon nem ment. Elkönyveltem hogy a T420 nem való erre, vissza w7-re. Elismerem, nem kellett volna így leszólnom magamban. Jelenleg tökéletesen működik, jobban mint 7-el. Gyorsabb, nem kicsit... Örülök hogy rátaláltam a fórumra, itt kaptam kedvet az újabb próbához. Maradok csendes olvasó ;) thx még1x
-
WaterWave
veterán
válasz
FoxiestFox #106016 üzenetére
Az le van szedve sztem, de hol állítod be pontosan le tudod írni?
-
válasz
FoxiestFox #105976 üzenetére
ó igen, a folyamatos szopás, ami miatt egy filmet nem lehetett megnézni hálózatról hekkelés nélkül, jaj de nem hiányzik.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #105962 üzenetére
Mélyen egyetértek, csak ez egy gombokért vett T61, ami kapott is Ssd-t, de érdekelt hogy ugyanazt a rendszert az eredeti szutyok Hdd-re rátéve mi lesz a különbség. /Mikor vettem, 2,5 perc volt a bootidő/ Az az Ssd persze hogy gyorsabb, csak kipróbálásra még benne maradt a Hdd. Most volt idő ilyen hülyeségekre..
Rendesebb gépeimen Ssd fut, ofkórsz.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #105936 üzenetére
Szívesen, ezeken az öreg gépeken az újabb driverek már nem mindig akarnak dolgozni, egy időben keresgéltem a működőket, /el is spájzoltam, bár még szerencsére fent vannak, de ki tudja meddig.../
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #105934 üzenetére
Régebbi Hotkey driver talán [link] nekem ebből a 3 87 0000 működött T61-en, /8jvu39ww.exe/ Szedd le az előzőt , és próbáld meg vele. Win7 frissítés nem nem kellett hozzá. /PM driverem ugyanez mint neked./ Próba-szerencse...
Winn10 alatt meg a 3 80 0000 működik rendesen, persze Win7 kompatibilis módban telepítve. -
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #105931 üzenetére
Én úgy emlékszem kell egy Win Update-t is engedni neki, addig nem volt hajlandó müködni.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105931 üzenetére
Kell hozzá a HotKey driver is emlékeim szerint.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #105916 üzenetére
Hát összetenném a két kezem, hálát adva az Intelnek ha 1x is 60C alatt látnám a procim.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #105641 üzenetére
köszi
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #105619 üzenetére
laptopsystem. De hangsúlyozom, hogy nagyon sok jó gép jött már tőlük. Ez most éppen nem sikerült. Egyelőre az a lényeg, hogy együttműködő volt a hozzáállás. Remélem a héten megfordulnak a gépek és a második már rendben lesz. Természetesen azt is leírom, hogy zárult a történet. De kb 20+ gép után vagyunk már rendelésszámban.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #105614 üzenetére
Nem lövöm le a poént, lesz hamarosan elvben néhány új darabom. Egy tucat TP-t szerintem össze tudnék szedni a 3 helyemről.
-
krisz77
tag
válasz
FoxiestFox #105612 üzenetére
Szia te nagy thinkpad fan lehetsz
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #105599 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #105604 üzenetére
Hm.
"Note for Lubuntu users
==================
lxdm does not properly support alternative authentication methods in the PAM stack. If you want to use fingerprint-gui with Lubuntu, you should install lightdm and lightdm-gtk-greeter." -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #105602 üzenetére
Lehet, hogy rosszul emlékszem a csomag nevére (régen ezen a néven futott), szerintem az éjszaka folyamán megnézem X230i-n.
-
Tim82
félisten
válasz
Miért ne lehetne?
Jelen pillanatban nem fogom tudni elővenni az R61-emet, hogy azon is leellenőrizzem, de asszem, mind R61-en, mind X220-on, mind X230i-n (mindhármon Ubuntu 18.04 LTS Mate, tehát mondjuk nem Lubuntu) a fingerprint-gui (és függőségei) van nálam telepítve.
R61-en, X230i-n teljesen oké, gyorsan és hiba nélkül működik, az X220-on lassabb azért (szerintem az abban található ujjlenyomat-olvasó hardvert kevésbé csípi a Linux, de működik vele is).
Mate alatt a Vezérlőközpontban a csomag telepítése után megjelenik a Hardver szekcióban egy "Fingerprint GUI" menüpont, ott tudok hozzáadni ujjlenyomatokat.
-
donjohnson
addikt
válasz
sose próbáltam, de az itt leírtak segítenek?
-
válasz
FoxiestFox #105597 üzenetére
inkább bizarrnak mondanám
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #105591 üzenetére
És ugyanez van IPS-ben is, egyáltalán nem a jobb képességű paneleket kapod ezekben a gépekben. Én amúgy hatalmas rajongója vagyok a jó minőségű (!!!) IPS paneleknek.
Igazából a T460s FHD IPS-ét is szeretem, nyilván jobban, mint a TN-eket, de azért messze van még sajnos a jótól ez is.
-
válasz
ilyenem volt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
A HP EliteBook-om 40%-os sRGB 900p-s kijelzője is sokkalta jobb mint a T530-asunkban lévő istenhulladék 768p, ill a T420s 900p TN panelja.
Vicc kategória.Arra jó hogy az ember kódot írjon vagy olvasson, de számomra még arra sem mert borzasztóan zavaró és figyelemtelterelő hogy nem lehet normálisan beállítani. A kijelző adott részei vagy túl viláosak, vagy túl sötétek. Inkább a ghostingolós IPS, mint egy ratyi TN.
Tegnap pont röhögtem rajta amikor a 9 fokosraktárban húzta a csíkot maga után az egér, mondom dafuq, passive matrix LCD nesze
-
válasz
FoxiestFox #105587 üzenetére
fogalmam sincs már.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #105485 üzenetére
Nálunk is ilyen az irány. Két asztali gép lesz a TP-k helyett. Meg kilátásba helyeztem egy TP-t ami utazós/szerviz gép lesz. Arra meg kb bármely típus jó...lehet a T430s megmarad ilyen célra.
-
válasz
FoxiestFox #105477 üzenetére
Már nem minden inteles gépen van TB3.
De legalább már lehet 13"-on is 4K kijelző, meg persze TN is. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #105477 üzenetére
Az hogy AMD-ről lemarad az RJ45 és az Intelen ott van nem fejlődés kérdése, hanem egy Intel lobbi eredménye.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105469 üzenetére
A T60 ugyan azt a klavit használja mint a T61?
És így tovább: T61 ugyan azt a klavit használja mint az X201? -
válasz
FoxiestFox #105278 üzenetére
Roncsvadász alert!
Frankenpad update.
9 cellás Geen Cell akku installálva, egyelőre minden nice. Sanyo cellák vannak benne.
Alacsony fényen olvasgatva, wifin Spotify, 3:30 körül, random netezgetés 2:45 környékén, Youtube másfél óra, ha nem kell max fényerő, több.
Ez csak nőni fog, amint megnézem, mennyire lehet alulfeszelni a CPU-t.
Elégedett vagyok vele, az akku csomagolása is meglepően prémium, és az összerakása is.
Mókás, hogy a gyári 9 cellás lötyög a gépben (ahogy azt sok TP-nél tudjuk, milyen gagyi hatást kelt), ez meg mint a cövek áll benne, akkor is, ha ennél fogva lóbálom a gépet.Vantage-ben be lehetett állítani a töltési küszöböket, miután a PM Drivert manuálisan telepítettem, viszont Gauge reset nincs. Egyelőre nem gond, ha nagyon muszáj lesz, van Win7-es vinyóm.
Megvettem ezt a romot apróról, elsősorban a dokkok, töltők, és az FPR-es palmrest miatt (töltőnek szűkében voltam, több volt a TP a háznál, mint töltő).
Ház a fedlap kivételével 95%-os, a magyar NMB billen (!) nagyon keresni kell a kopást, a gépben volt egy DVD író (kúl, mert nekem DVD olvasó - CDRW kombóim vannak), a kijelzője pedig egy fényerős, patent 1400x1050-es Flexi.
Igaz, amit írt a tulaj, a gépről lerí, hogy élete nagy részét dokkban ülte le.
Tápról nem indult, akkuról igen, kikaptam a deszkát, holnap beleteszem azt, ami az én Frankimból kijött (szintén Radeonos lap).
Zsanérjai feszesek, gyakorlatilag újgép-feszesek, ezt az előbb megkapta az enyém a billzettel és az FPR palmresttel együtt. -
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105390 üzenetére
Felraktam rá egy Lubuntu 18.04-et, ez nem problémázott semmin, és TLP-vel be tudom állítani a töltési határokat. Korrekten megy rajta, de valami vga driver nem ártana rá, mert a youtube-on látszik nem az igazi. Nem akad, de láthatóan sw módban megy, néha késnek a videó egyes részei.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #105370 üzenetére
Tapasztalataim szerint a felületi karc az emberi kézről rárakódott zsírrétegben és a begyűjtött, szintén megragadt koszrétegben jelenik meg, nem hatol a műanyagba első körben. Csak még mielőtt a Cifnek tulajdonítanánk eszményi hatást és javítanánk egyben azt is, ami el sem romlott. Zsíroldás a lényeg: szappan, melegvíz is megcsinálja. A Cif és társai mikrokarcol (súroló!szer), azaz minimum mattítja a felületet, ami egy eleve matt felület esetén sem biztos, hogy lényegtelen hatás. Ami jó a porcelánra, nem törvényszerűen jó a műanyagra.
mutyuru: Resettel kombinált elem eltávolítása - úgy reset - elem vissza, majd úgymegint, ezt még meg lehet próbálni. Nem tudom, X1 esetén is eltávolítható-e, több régebbi modellnél volt megoldás, legtöbbször túláram esetén való bootmakacsságkor. De lehet, hogy lényegtelen a beállás oka.
-
ghost364
senior tag
válasz
FoxiestFox #105370 üzenetére
-
Tubi2
senior tag
válasz
Gratula! Csuda kis gép lett
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105344 üzenetére
Leültem youtubeozni 40%-kkal és 7p múlva lett 20. Valami nem fasza szerintem, és 20Ah még maradt elméletileg a 60-ból
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105331 üzenetére
...ráadásul ha jól sejtem van külön IdeaPad toryik is.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #105312 üzenetére
RAM nyilván bővíthető többnyire.
CPU kizárólag akkor cserélhető ha valami desktop soketet kókányoltak egy laptopba, mivel mint írtam az Intel jó ideje nem gyárt soketes mobil CPU-t.
MXM mocsok ritka még gamer laptopokban is. -
bads1
aktív tag
válasz
FoxiestFox #105312 üzenetére
Ja nekem semmi szükségem gamer cuccokra egyrészt mert nem használom ki meg mert nem is tetszenek.
Volt pár régebben több TP-m is azért akarok megint egyet, a T480s mindenre elég lenne amire használnám, bár a hűtése nem tudom mennyivel rosszabb mint a nagyobb T480-nak. -
Anász
tag
válasz
Szép mármár bejegyzés egy kiváló masináról.
Nálam is egy "ilyenre vágyok" érzés kapott el , mikor havernál először megláttam a w700at. Egy ilyen 17" böszme gépállat nekem is kell. Végül a véletlen, és ugyanezen haver segítségével sikerült szerezni egy w701et, háttértárak és töltő nélkül. Ezzel kezdődött a projekt, először töltőt szerezni, ami már önmagában nem egy egyszerű dolog az egyedi kialakításával. Majd aliexpressen sikerült egy eredeti () töltőt begyűjteni amivel azóta is működik.
Végül, 2 év alatt sikerült eléggé kimaxolni a masinát, 720qm->940xm ezzel eggyütt a hűtést is cseréltem, 4ből->24 giga ram, fx2800m->fx3800m, 256 ssd+2x1tb raid0 hdd, fpr only->wacom+colorimeter+fpr palmrest, realtek bgn->ultimate-n 6300. Illetve van egy donor gép tartalékba, bár ne kelljen inkább. -
Tim82
félisten
válasz
Jó leírás. Én mondjuk hiányolom a fingerprint readert.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #105235 üzenetére
T500/T400/W500/R500/R400 az, ami szintén socket P-t használ, mint a T61(p)/R61 és az előbbiek kezelik a 800 MHz FSB-s Merom/Penryn procikat is. Talán ez lehet a zavar oka. (Fordítva nem, tehát ahhoz, hogy a T61, R61 kezeljen 1066 MHz-es FSB-s socket P procikat, valami elég komoly foglalatpin-forrasztgatós mod kell.)
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #105233 üzenetére
Nem kell elhinned nekem, elég, ha utánanézel.
Btw, socket P = "mPGA478MN", socket M = "mPGA478MT", attól még, mert mindkettő "mPGA478", nem pin-kompatibilisek.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #105231 üzenetére
Amúgy nem csak az FSB, hanem a foglalat is más (T60 - socket M, T61 - socket P).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #105222 üzenetére
Ha ennyin múlik, megdoblak egy T7100-zal...
-
válasz
FoxiestFox #105221 üzenetére
Áh, leesett, 667 vs 800 MHz FSB.
Akkor cseszhetem a legót míg nincs itt a CPU -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #104846 üzenetére
Fn+F5-re gondolsz? Vagy mire?
Jaa, TP Fan Control. Felrakom a progit, nincs fent a gépen. De ha semmi sem látja, kétlem, hogy az látná -
válasz
FoxiestFox #104779 üzenetére
most így hozzászoktam az xps kijelzőjéhez, aztán amikor le kellett ülnöm anyós t420s-éhez, nem győztem csodálkozni, hogy ez milyen rossz.
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #104790 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #104750 üzenetére
örülök, hogy valami értelmes funkciója lett a polcon porosodás helyett
de mi lett a brutál sárga kijelzővel, és ha kikaptad a rollcage-et, mi tartja össze a zasszonyét? -
válasz
FoxiestFox #104727 üzenetére
nálam már egy darab sincs (az utolsót neked adtam el
), de anyóséknál van 4 (t420s, t510, w520 meg valami A sorozatú szörny).
mondjuk ehhez képest egész sok töltő és dokkolóm van... -
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #104727 üzenetére
Yup, nálunk is 8 van.
Egy kérdésem is van mindenkihez, X201 esetében ha "tölt" olyan hangot ad ki mintha egy HDD tekerne, nagyon irritáló hangon, de SSD van benne.
Mit lehet vele kezdeni?
Köszönöm előre is,
üdv. peti_s -
magyarzoltan
tag
válasz
FoxiestFox #104673 üzenetére
igen, de ha nagy takarót adsz neki akkor nagyon durván megváltozik a júzer ikszpíriensz. Amúgy anno konkrétan azért cseréltem le a tabletemet mert SZAR volt rajta az élet a 4GB ram miatt, jó nyilván benne volt az is hogy 4G core I-ről felment mellé 6-ra, de egy Surface 2 és 4 között zongorázni lehetett a különbséget
-
válasz
FoxiestFox #104646 üzenetére
Alighanem ezt kihagyom :)
-
Frawly
veterán
válasz
FoxiestFox #104633 üzenetére
Ja, már egy Mint is szinte kétszeres-háromszor annyira pehelysúlyú, mint a Win10. Szinte száguld ahhoz képest. Arch Linuxot használod, abból kifaragható olyan egyedi, minimalista rendszer, hogy kb. 10× olyan erőforráskímélő, mint a Win10. Szóval ezekkel még használható is lenne egy T60 szintű gép, de! Ahogy netre mész vele, meg elkezdesz akár HD videókat nézni, ott hamar kijön, hogy elavult már. Ennek ellenére használható, de nagyon a minimum határon táncol. És ezzel nem a T60-at akarom lehúzni, mert a maga korában az egy nagyon badass gép volt minden tekintetben, csak eltelt majdnem másfél évtized azóta, a technológia meg nem egy helyben állt. Én már a 2. genes Core i Thinkpadeken is érzem, hogy megeszi már őket az idő vasfoga, avulnak el.
-
válasz
FoxiestFox #104643 üzenetére
Köszi
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #104560 üzenetére
Valóban, még arra sem.
Az érdemi hozzászólóknak: akkor visszatérhetünk a topik témájához lassan?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #104558 üzenetére
Köszönjük értékes hozzájárulásodat neked is.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #104351 üzenetére
Akkor lenne egy b*zinagy ThinkPad hűtőd...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #104348 üzenetére
azért az eizo ott virít a háttérben
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #104263 üzenetére
Nálam nem lett volna jó opció, amikor akadt itthon tartalékba egy gyári 80%+ kondíciójú T420 nagy akku...
Amúgy az egyetlen jó opció szvsz gyári akkukat használni, minden más esetben szó szerint a tűzzel játszol.
-
vicze
félisten
válasz
T440-től (pár kiegészítő aksit kivéve) nem standard hengeres cellák vannak, hanem li-poly blokkok, amit nem fogsz kapni. Ráadásul onnantól 2 aski van többnyire.
Lefele még működne is, csak meg kell tanuld úgy szétszedni a házat, hogy ne pusztíts el a művelet közben, ez nem minding triviális. -
Tompika777
senior tag
válasz
És ez járható út lenne egy sima mezei júzernek is? Hát nem tudom...
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #104242 üzenetére
Nézd meg az eddigi meghallgatásokat. Van azért ott bőven ember az ügyön
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #104240 üzenetére
Arra már alakulnak a dolgok, ha mákunk van, akkor a földig döngölik őket, az első lépcső eddig bombasztikus siker.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #104121 üzenetére
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #104096 üzenetére
Igazad van ebbe mondjuk. De akkor is.
Tikakukac: Figyelj kezeltesd te... Sajnálom ,hogy ekkora az egód. Áruld már el, pl anno X230-at, T430-at is szidták? Miért kellene... Annyit írj inkább, nem a te igényednek megfelelő és pont, és onnantól a kutyát nem fog érdekelni, mindenki eldönti. Nem használtad, nem ismered jól, akkor ne kommentelj feleslegesen.
A szarfoshúgyhullikmindviszláthaladjtovább stílus vicces az elején, -talán- de már nem. Ne haragudj.
Az éremnek két oldala és egy döntő oldal széle van... Az dönti el merre dől. És ez se te, se én, se a Többiek nem azok. Ez mindenkinek magában dől el. De azért ne szarfosozz le termékeket. Nem minden egyforma minőség Thinkpadek között se, ezért van az ár úgy ahogy. De, hogy írtad én fogtam már T440-et. És a touchon kívül semmibe nem más, de tudom hülye vagyok, megelőlegezem ezt neked. Én nem tartom rólad ezt.
Karácsonyra látásmód váltást kapj ajándékba! -
válasz
FoxiestFox #104042 üzenetére
köszi!
a tápra esetleg van tipp? azt nem nagyon láttam használtan. -
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #104028 üzenetére
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #104026 üzenetére
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #103985 üzenetére
Mert a minél nagyobb touchpad felé haladunk lásd Macbook.
T490-en sokkal nagyobb mint minden korábbiban, teljesen kitolták a burkolat széléig, sokkal jobban is használható. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #103965 üzenetére
Ha meg csak heti egyszer kell hurcolni, akkor meg szvsz inkább dokk és külső monitor...
Hát nem tudom, nekem tökéletes olvasni/írni a 16:9 is, különösebben nem zavar a két szabadon maradó sáv a szélén, bőven elég magas így is. Azt meg teljesen butaságnak tartom, hogy a széles monitor ne lenne alkalmas munkára. Éppen ellenkezőleg, a 4:3-as aránynál szvsz erősen korlátozó tényező, hogy túl magas és nem elég széles, sehogy nem tudsz rajta több dolgot értelmesen elhelyezni, főleg kis méret mellett. A harmadik probléma pedig, hogy szvsz marha kényelmetlen a nagyon magas monitoros gépet hurcolni, nem tudnak belőle olyan keskeny praktikus gépet csinálni belőle, mint egy széles panelesből. Lásd pl. [link] . Persze, megértem, ha ez nem zavar heti 1 hurcolászás mellett, de ha minden nap viszed már nem mindegy.
(#103966) zsolti75: A legfrissebb Win10-ben is pocsék a skálázás, nekem kicsit sok volt elsőre 900P után a 1080P, megpróbálkoztam egy 125%-al, de borzalmas rossz volt, pár nap után ment vissza a jól bevált 100%-ra.
A 16:10 nekem is picit jobban bejött, mint a 16:9, de igazából már olyan mindegy, alig van különbség.(#103971) vicze1: Én minden paneltől elvárnék azért minimum egy 90% körüli sRGB lefedettséget, PWM mentes háttérvilágítást és 500:1 kontrasztot, 200 nit valós fényerőt, főleg, ha IPS-ről beszélünk. Ennyi kell a normális használhatósághoz. Szomorú, hogy ebből az első kettő milyen gyakran nem teljesül, még 2019-ben sem.
-
válasz
FoxiestFox #103967 üzenetére
A 3:2 egy nagyon jó középút a kettő között. Elég széles, hogy hét dolog fusson egymás mellett, de függőlegesen is van hely. A videók esetén pedig nem annyira vészesek a fekete sávok.
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #103941 üzenetére
Március óta használom, de mint láthatod a képen, még csak 12 töltési ciklus került bele, szóval nincs intenzív használatban. 40-80% közé van belőve a töltés.
Sose mértem mennyi időt megy el egy töltéssel, de mindenképpen több óra. (80% körüli töltésnél ilyen 7-8 órákat szokott kiírni) -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103938 üzenetére
Töltőt használok ilyen márkájút, eddig oké (T520 quad core i7 + dokkolóhoz 135 W-osat).
Kérdeztem korábban meg nem nevezendő laptopboltban dolgozó ismerőst, hogy az akkuikkal mi a tapasztalat, azt mondta, hogy nem szokott azokkal sem gond lenni. Persze, nem tudom, mekkora merítés alapján származik az infó.
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #103938 üzenetére
Azzal a márkával nincs tapasztalatom, de a T420-hoz innen vettem 9 cellás akkut, elég jól bírja.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103895 üzenetére
Nem rémlik, hogy lenne inkompatibilitási probléma a különféle FrankenPad-építési leírások alapján, de nem próbáltam persze.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103892 üzenetére
Mert minden bontott és minden használt kijelző elképesztően óriási baromi nagy lutri.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #103888 üzenetére
Na álljunk meg. Új kijelzőről volt szó. Az, hogy "refurb" és minden egyéb dolgot te hogyan veszel az rád van bízva, mindenki úgy teszi a rulettet ahogy akarja. Én új kijelzőről beszéltem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #103851 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103839 üzenetére
Úgy rémlik, nincsen FX-es refurb alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest