- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Francia91
veterán
válasz
Francia91 #55721 üzenetére
Ezt is T500 hűtőként árulják, meg ezt is....
Lehetséges, hogy két féle van?
Nekem biztos, hogy ez a verzió van, mert a GPU felett van a kis fémkocka és a két hőcső elkülönül nálam -
xcds
őstag
válasz
Francia91 #55442 üzenetére
Ha a hd sentinel, azt írja nincs trim, akkor tényleg nincs. A firmware frissítéstől nem kellene elmenni a trimnek. Nem frissítettél mást is? Pl feltettél egy chipset drivert, ami lecserélte az ahci drivert. Fel kell tenni az intel irst drivert, azzal működik a trim.
-
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #55013 üzenetére
Ez sajnos így van. Rákényszerültem én is az ati-t használni emiatt ha tv-re akarom kötni. Vga-ról ugyanis sajnos a tv-m nem fogad csak max 1024-et.
(#55167) Francia91: Én is még a nyáron vettem - 70-ért. Ebbe is jött még FPR-es palmrest meg wwan kártya.
De fontos volt hogy patika állapot legyen, ha nem az lett volna el sem hozom.
Elvégre nem akarom máris egy éven belül lelakni és másikat venni.
Ehhez meg fontos a patika állapot. -
Borote
addikt
válasz
Francia91 #55166 üzenetére
A TDP nem nekünk szól, hanem a gyártónak. A TDP csak annyit jelent, hogy az elképzelhető felhasználás során a CPU hőtermelése (kvázi fogyasztása) nem fogja átlépni a megadott értéket - ez a hűtés tervezése szempontjából fontos.
Az, hogy jobban alul lehet feszelni, az merész kijelentés, mindig az adott darabon múlik, T-k között is van olyan, ami alacsonyabb feszültséget bír, mint egy P-s (azonos órajelet figyelembe véve). Gyárilag a P elvileg alacsonyabb feszültségen megy, de pl ITT van ez a P9700, az a gyári 1,263V nem éppen alacsony.
-
-
solaris7
tag
válasz
Francia91 #55007 üzenetére
Ha a külső monitorra teszed a képet azt csak az Ati kártyával engedi ugye? (DVI csatlakozás) mert nekem igen az intelessel nem.Kérdés az lenne ez most a FHD felbontás miatt van ? vagyis ha 1680x1050 felbontású monitort használnék mehetne az integrált videó kártyával is külső monitorra?
-
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #54968 üzenetére
Most megfüleltem. Tényleg van hangja, de szerintem annyira nem gáz. Nekem eddig fel sem tűnt. Azt nem tudom mennyivel halkabb egy 5400-as. Eredetileg az volt benne. De a csere után sem tűnt fel hogy sokkal hangosabb lenne. Majd ha lesz elérhető áron 500-as vagy 1 terrás SSD akkor csönd lesz a gépben
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #54608 üzenetére
Z61p-t szintén ezzel a Winphlash tool-lal frissítettem modbios-ra (nem volt választási lehetőségem, csak ilyennel frissíthető modbios volt, iso nem), azzal nem volt gond.
A másik kérdésedre nem tudom a választ, az én gépeim modbios-osításánál megegyezett a normál és a modbios neve. Szerintem - de nem 100% - a modbios a gépedhez való, csak épp a gépeden lévőnél eggyel korábbi normál verzióból készült.
-
Dhampir
félisten
-
Deniweit
csendes tag
válasz
Francia91 #54567 üzenetére
nekem pont ma érkezett meg a feles kártyaolvasó és ehhez kutakodok modbios után
amit eddig találtam az ez az oldal, itt elég sok tipushoz van modbios.Ha a 2. hozzászólásban már nem él a link (nekem nem él a t400 hoz) akkor a kommentekben megint linkelve van valahol
Nekem már sikerült elvileg megtalálni de fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá.
Az angolom nem tökéletes de ha jól értem akkor a winphlash nevű programmal kéne backupot csinálni és flashelni az új biost, na itt jön a gubanc hogy amit letöltöttem nem tudom melyik fájlból töltsem be az új biost -
metal01
őstag
válasz
Francia91 #54095 üzenetére
Nekem már egy ideje P9700 dolgozik a T400-ban. Sokat dob rajta
Van valami oka annak, hogy 840-est akarsz tenni a gépbe? Vagy 830-as már nincs a piacon? MLC/TLC. Mind a kettő SATA3, de ugye a T400/500 is csak SATA2. Sebességben van a 830/840 között különbség SATA2-n? Nekem 830 van, 128 GB-os. Elég jól muzsikál:
Milyen 2 TB-os vinyót szemeltél ki? Én is bővíteném már. Nekem jelenleg egy WD Scorpio Black 500 gigás van az SSD mellett, de már nem nagyon férek el rajta.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #54037 üzenetére
Hihetetlen, de átálltam 16:9-re...ami fájóbb, hogy ccfl helyett led van és pwm-es. És az új TP-k már nem olyanok mint a régiek
x230-at el is vetettem, vga miatt nem lett volna rossz. Inkább x220..hátha kifogok egy jó példányt
szerk: Bár itteni beszámolók alapján azért x230 még nem rossz...ki kéne egyet próbálni
-
válasz
Francia91 #53944 üzenetére
Működik. Fényerő-anomáliák vannak néha, előfordul, hogy nem lehet állítani, akkor ha átváltasz másik vga-ra és vissza, működik. De ez szerintem a hotkey sara, mert az ő frissítései után kezdődött a jelenség.
Amúgy az új driver játékokhoz sem árt, nálam gyorsult vele szinte minden.
Bár az alappal csak kipróbáltam ezt-azt.
Ja, és a régi driverrel nekem órajelet piszkálni sem engedett, az újjal enged, bár csak a Sapphire TRIXX progi, más nem. -
-
btudos
nagyúr
válasz
Francia91 #53827 üzenetére
A tiéden szebb a Windows matrica
Vistával engem kergetni lehetne.
Most nálunk egyébként T42p, X200, T530, T430, meg egy "eltévedt" Edge E420 teljesít aktív szolgálatot, az X200 és T430 az enyém. Van egy elhalálozott T40 is, arról pár éve úgy határoztunk, hogy sajnos nem éri meg feltámasztani, valószínűleg alaplapcsere kéne neki, de az egész gép nem ér annyit.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #53781 üzenetére
Nálunk is nagy a fertő...
Tesóm T43p, T420, másik tesóm T61p, nekem meg egy lassan fullos T61p Frankenpad (IPS).
Szülők elvannak az asztali gépnél, de azok meg ThinkCentre M58-ak, nekem meg van még egy ThinkStation S20-am is. Feleségem is értékeli a TP IPS-t, munkahelyén kapott egy borzalmas lenovo b580-at, grafikus munkára... Mondanom sem kell, amíg nem kapott külső monitort, vitte a Frankenpadot. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #53690 üzenetére
T500-ba nem fogsz találni sajnos. Egyszerűen nincs 15.4-es 16:10-es normális panel.
Van az MBP retina, ami IPS, de az fényes, kb. 100e Ft, és valószínűleg a csatlakozók sem stimmelnek.WUXGA-ból van még két jobb panel, mindkettő TN, az egyik RGB LED-es, wide gamutos(Adobe RGB), de fényes, és 50pin-es, tehát felejtős, a másik dual CCFL-es, matt, és sRGB-t tud 100%. Az egy esélyes dolog, W700 szalagkábel és dual CCFL inverter kell hozzá. Ha a nagyobb méretű invertert be lehet faragni az LCD alá, akkor szerintem sima ügy. (a gyári kijelző az sRGB 45%-át tudja csak)
Azt sajnálom, hogy a W500-ba max. 8GB RAM megy. Igazából nem tudok dönteni, hogy megpróbáljak egy ilyen kijelző beépítést, és valami erősebb konfigot, és akkor van egy 16:10-es gépem egész jó kijelzővel, CF olvasóval, vagy inkább legyen egy W520, és akkor az olyan amilyen(16:9, PWM LED, feles ExpressCard), de nincs vele macera, cserébe van wide gamut.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #53312 üzenetére
Suliban dolgozom, nálam ez nem nagyon kivitelezhető.
1 mm vastagra kellene pontosan nyomatni. Legalábbis a gap-pad pont annyi. Ha kicsit is vastagabb már feszít, ha vékonyabb akkor meg nem érintkezik. De láttam kifejezettem ilyen rézlapokat e-bayen, de nagyon nem érné meg a pkg. sem egy ilyen lapka miatt.
-
válasz
Francia91 #53287 üzenetére
Most megint nem lehet fényerőt állítani, hibernálásból visszatérés után
Ellenben kikapcsolni ki lehet a kombóval, és magának is kikapcsolja. Zseniális.
Nem tudom, minek fejlesztik a progijaikat, ha csak rosszabbak lesznek.
Azért erősen kétlem, hogy olyan marha nagy dolog ilyen funkciókat normálisan működőre csinálni, főleg, ha már megtették korábban.
Simán elképzelhetőnek tartom, hogy direkt szarják el a régi gépeket, hogy menjen az ember újabb TP-t venni.
Más kérdés, hogy az ellenkezőjét érik el sokaknál.. -
SNor
tag
válasz
Francia91 #53275 üzenetére
Pontosan ugyanezt a jelenséget produkálja(/ta) nálam is a gép. Én meguntam a véletlenszerű kikapcsolást, és [talán ezt(?)] kezdtem el használni helyette. A ThinkVantage gombra lett programozva.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magisk
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest