- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103561 üzenetére
Ha nagyon akarsz szórakozni vele, le tudod annyira kopasztani a gépet, hogy megtalálod melyik részen száll el valami. Hála a magasságosnak a tárházban lévő opciók a végtelenség felé konvergálnak.
Próbagari megtörtént, a gép fosimosi, mehet vissza vagy mondja meg az eladó hogyan kell tartani, a'la iphone
-
omiki57
csendes tag
válasz
Wolfskin #103556 üzenetére
Szia! Dolgozom W530-as notebookkal, de ilyet nem tapasztaltam. Talán túl egyszerűnek tűnik, de próbáld meg egy másik billentyűzettel, mivel a főkapcsoló ezen van. Van egy német billentyűzetem ami x230-asban volt, nem világítós de a célnak megfelel. Felajánlom, ha elfogadod
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
Wolfskin #103465 üzenetére
Amit én próbálnék: Akku ki, csak tápról, majd fordítva. Ha nem változik semmi, akkor vagy szétszedés és összerakás, vagy elkezdeném próbálgatni, hogy hol érzékeny a gép a mozgatásra, nyomásra. Még a T41-nél volt olyan, hogy mikor elkezdett meghalni az ATI GPU, akkor ha jó helyen nyomtad meg a gépet, mégis működött.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #103461 üzenetére
plz help! sokadikra elindult, a hdd-n volt egy szűz win10pro, még a régi laptopból de felállt és működött. de egyszer megint újraindult, amikor megmozdítottam. mintha kontakt hibás lenn...?
aztán most már nem akar elindulni. megindul a win aztán 5-10mp múlva leáll és újrauindul. ez mi lehet????odáig jut, hogy fekészülés az automatikus javításra, majd klakk... leáll. aztán kis idő múlva újra kezdi.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #103444 üzenetére
Ennél a generációnál tudomásom szerint nincs, a két generációval ezelőtti T510 és W510 esetében tudok csak egyedül "csapdánál" - ott is annyi volt, hogy amelyik gép abban a generációban kétmagos i5/i7-tel volt szerelve, az nem indult el négymagos i7-tel (az ok az volt, hogy foglalatra kompatibilisek voltak a két és négymagos első generációs mobil i7-ek, architektúrára nem).
W530-nál nincsen semmi ilyesmi. Ha az eredeti töltőjével kaptad és használod (tehát nem kisebb teljesítményűvel), akkor minden rendben lesz.
Még valami: nekem bevált utángyártott töltők közül a Greencell gyártmányú 135W-os, ha valaki sokallja az amúgy is nehezen beszerezhető gyári töltő árát.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #103435 üzenetére
Én T520-ban cseréltem i5-2520M-et i7-2670QM-re, nekem megérte.
Hozzáteszem, hogy integrált videóvezérlős modellről van szó és még így is azzal járt a csere, hogy 65W-os töltővel szóba se áll, dokkolóra kötve meg 135W-os töltő alá nem adja.
Friss Windows 10 telepítés után ráadásul napokig fel-felnyomta valamelyik háttérfolyamat 95 fok körülre időnként a proci hőfokát, meg az egyik magot 100%-on pörgette. Ezt a Turbo órajel kilövése megoldotta (Win energiasémában prociteljesítmény 99%-ra állítva), azóta ritkån látom 60 fok fölé menni a CPU hőmérsékletet.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Wolfskin #103439 üzenetére
Ha jól emlékszem, minden W-s modell 3 heatpipe-os hűtővel van szerelve (T530nál volt az a módi, hogy a dGPU-s modellek nem 1 hanem két heatpipe-osak voltak).
Ha nem boltolták el a gyári hűtőt is belőle, nyugodtan belerakhatod a QM-es procit.
Ha nem is használod ki most a teljesítményét, a 8 logikai szál jól jöhet a későbbiekben bármikor.
Mint minden intel IvyBridge proci, ez is visszaveszi magát rendesen. Alapjáraton (filmnézéskor TPFC-ben simán 1-es fokozatra, 1900rpm-re állítom a ventit) alig fogyaszt, pörgetve meg hamar elkészül a feladattal -
Olajka02
aktív tag
válasz
Wolfskin #103435 üzenetére
Szerintem nem lesz jó megoldás.
Sokszor a normál 35W-ra méretezett hűtő is kevés a 35W-os procihoz, a 45W-os nem lesz vele elégedett, legalább is nagyon vissza fogja venni a teljesítményét, és ugye pont azért tennéd bele.
Szerinte ne tedd.
Akkor inkább egy valamilyen i7-3xxxM-es procit tegyél bele.
Az jó lesz, és a teljesítménye is mindenre elég lesz, ha nem renderelni akarsz vele... az biztos, hogy az i5-nél erősebb és gyorsabb lesz. -
-
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Wolfskin #103361 üzenetére
Évek óta nyúzok egy w530-at fullos kimaxolt állapotban.
Teljesítménye ma is elegendő ipari mértékű lightroom-ozás mellett is (32Gb-ig bővíthető a 4 RAM slot).
Két (+1 tipp) fontos dolog a W520-hoz képest:
1.) BIOS-a már nem "okosítható" illetve az akksija nem kompatibilis a 20-as szériával.
2.) Töltőből a 90W-sal szóba se áll, a 135 W már okés (utazáskor azt viszem, de a sajátja (170W) eteti dokkon, s max teljesítmény is csak ekkor jön elő.
+1 tipp) 170W-os töltő csatijában található két pöcök amit ki kell vágni, s akkor a t530as dokkjával teljes értékűen használható a laptop.
Otthon 3 monitoros felállásban használom (sajátja mellett) 2 külső FHD monitort hajt meg dokkról, egyiket normál DP másikat DVI-on keresztül.
Elvileg akinek ez sem elég akkor még a kasztnin lévő miniDP-n keresztül további 1 monitort ráakaszthat, viszont a beépített monitor akkor már nem megy.
Érdemes tudni, hogy a W530-asban már Ivy Bridge procik üzemelnek kisebb csíkszélességen, ami melegedés szempontjából jól jön, azonban ha a legerősebb VGA-val veszed (Quadro K2000) akkor igencsak jól jön az ezüstpaszta és a rendszeresen takarított hűtőborda vmint TPFC jó beállítása, mert ellenkező esetben hamar throttling-ba futsz. -
Frawly
veterán
válasz
Wolfskin #103361 üzenetére
A W-s szériákat nem ismerem, így nem tudom hogy állnak DP vs mDP, Ultrabay kompatibilitás terén. De! Ebben a felállásban, hogy erősebb proci, dupla RAM, újabb gen (ami kisebb fogyasztást, erősebb GPU-t is magával hoz), gondolkodás nélkül a W530-asat venném, annyira egyértelmű döntés.
Ez csak akkor fordulna meg nálam, ha a W530 rossz állapotban van, törött, ütött, kopott, kuka aksis, stb., míg a W520 meg konkrétan jobb állapotban van és tényleg új az aksija. Vagy ha billentyűzetnél a 20-as széria hagyományosabb billentyűzetét annyival jobban preferálod. Vagy pl. ha a 20-ast sokkal olcsóbban kapod meg.
De ha csak általános jelleggel nézzük, nem konkrét vételnél, de kb. azonos áron, akkor mindenképp a W530. Szerintem nem kérdés.
-
-
válasz
Wolfskin #102589 üzenetére
1. hagyd frissülni a Win10-et, illetve hagyd, hogy feltegyen minden drivert, amit megtalál
2. Lenovo Vantage telepítés MS Store-ból
3. System Update install, nézd meg, listáz-e valamit, amire szükséged van (ha nem, ne erőltesd)Manuálisan csak azt, amit egyik sem talált meg, és csak minden update process után.
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #102551 üzenetére
Heló, szóval
• betettem a T420s-be-be a másik ssd-t, amire múltkor még win 8.1 volt telepítve (by AIDA)
• nem indult sehogy sem, "unaccessable boot devicere" hivatkozott a kékhalál
• visszaállítottam a windowst alapra
• és voilá, bebootolt egy szűz Win10pro
• ééééés: egyből ment a dp/hdmi kimenet...Úgyhogy most óvatosan pakolásznám a drivereket hozzá...
Amit múltkor csináltam, mert az volt az első kísérletem Win10-el, hogy a RoboGuru-s cikk alapján (meg a lenovo, intel és nvidia oldalakról levadászott driverekkel manuálisan telepítettem mindent. Ugye az info az, hogy már a T420-asokra a win 10 nem támogatott, így a system udpader sem működik tökéletesen.Ezeket a drivereket gyűjtöttem össze, ahol alpontok vannak, ott több alternatíva is rendelkezésre áll. Esetleg rápillantva valaki értő, hogy érdemes-e, illetve kell-e ezekkel bíbelődni, mit jobb a system updaterre hagyni, vagy mivel érdemes molyolni?
A power manager8 (win7 verzió) illetve a Fn+F gombokon lévő gyorsgombokhoz mindenképp kell a RoboGurus megoldás_Conexant Audio Software for Windows 10\
_Intel Chipset_10.1.1.42_Public\
• Inetl Win7-8_x64_v15.28\
• Lenovo oldalról_Win 8.1_x64__v.9.17.10\
_Intel HD3000 driver\
_NVIDIA MVS 4200M win10 x6 driver [386.01 - v.2.1002.257.2236]
_NVIDIA Optimus Display Driver for Windows 10 (64-bit)[g5do01ww]\
_RENESAS-USB_3,0 -Host-Driver_v30230\00. Lenovo System Update for Windows 10_v5.07.0078\
01. Intel 82579 LAN Latency Fix\
• Ericsson WWAN F5521gw win10\
• Intel WLAN Latency Fix - telepítés után (CMD /Robo Guru)
• IntelWirelessLAN64-bit 14.3.0.6.exe
• Wireless_18.20.0_ De164 15.5.0.0.exe
02. Intel Wireless LAN 14.3.0.6 + Latency Fixer\
• HP_LAN driver alternativ_ Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection\
• Intel82579LAN_11.12.36_64-bit.exe
03_Realtek Bluetooth 4.0 Driver for Windows 10 (64-bit)\
• Thinkpad Bluetooth OFF Fix\(Robo Guru)
• Intel Bluetooth Software for Windows 10_v20.60_OK\
• Intel Wireless Bluetooth 4.0 Adapter Software for Windows 10_v3.1\
04. Acces Connections\
05. Lenovo Power Management Driver_1.67\
06. Hotkey Features Integration [Fn+F5\
07. Lenovo Communications Utility [Fn+F6\
08. UltraNav [Fn+F8\
09. Thinkpad EasyEject Utility [Fn+F9\
10. ThinkVantage Button Hotkey\
11. Power Manager win7\ (FIX by Robo Guru)
12. Power Manager win10\
13. SATA_AHCI Controller Consol with Device Driver\
14. ActiveProtectionSystem\
15. Password manager\
16. Segédprogramok\
17. Egyéb_Extra Drivers from lenovo.comBIOS 1.46\
Lenovo System Interface Foundation for Windows 10\A biost frissíteni érdemes ? Úgy emlékszem 1.42 van rajta -->1.46. És ha igen van ahhoz valahol tutorial...? Egyszer csináltam, de máér évekkel ezelőtt...
köszi a segítséget!
W -
donjohnson
addikt
válasz
Wolfskin #102553 üzenetére
ez a legfrissebb win10-es driver szerintem a hd3000-hez amit itt találsz: Microsoft Update katalógus
egyébként miért nem telepítesz egy üres hdd-re, ssd-re win8.1-et és win10-et hogy kiszűrd a hardveres hibát? ha a tesztrendszeren megy a displayport, akkor valóban a saját ssd-den vannak "összekuszálódva" a driverek, ami a hibát okozza. -
válasz
Wolfskin #102551 üzenetére
User errornak tűnik.
Szó szerint semmi ilyesmi gondom nem volt W520-on, és most sincs X220t-n.
Ment az Optimus, ment a diszkrét graf, A W520 3 kijelzőt kezelt egyszerre (saját, displayport, vga).
X220t is kezeli rendben a saját displayportját, hang is megy, egyidejűleg vga is megy (dokkon is, a gépen magán is).
Szerintem te túl sok drivert akartál kézzel feltenni.
A Win10 majdnem mindent feltesz, nekem pl egyedül Access Connectionst kellett szednem, mert az nincs alapból, és használom.
Store-ból leszedhető Vantage minden mást tud, amit a PM tudott.
HD3000 verzióm: -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #102550 üzenetére
De egy sz@r ez a fórum motor.
Már vagy 20 perce pötyögöm a módosításokat a telefonomon, mire elküldeném, kiírja, hogy lejárt a 15 perc... elveszett az egész... Köszi prohardver!
szóval.
a probléma az, hogy
1. az intel HD3000 drivere win 10 alatt nem tudja meghajtani a displayportot. látja a gép a 2. monitort, de nem tud rá jelet adni. Sőt nincs is igazán win10 drivere, csak win 8.1
2. az optimus driver nem vált át automatikusan integráltról diszkrét vga-ra, ha monitort észlel a dp-on.
3. manuálisan win alatt nem lehet átkapcsolni nvidia kártyára, csak a biosban. programokat lehet rendelni az nvdia-hoz, de ez nem oldja meg a dp problémát. csak az, ha biosban kijelölöm optimus helyett az nvidia vga-t. mert akkor van kép a 2. monitoron.
Ezek után kíváncsi lennék, hogy használja win10 alatt a displyaportot az a gép, amelyiken csak integrált vga-van. Sehogy? Kuka?
Ezekkel arra akarnak szorítani, hogy a Tx30 előtt gépeket dobáljuk el és fogyasszunk...? A kérdés költői...
-
azbest
félisten
válasz
Wolfskin #102538 üzenetére
legfrisebb win 10 alatt már hivatalosan nem támogatott a hd3000, szóval lehet csak valami butított funkcionalitású intel driver jön le. Hacsak valami win8asat nem tudsz feltenni. Ha a drivered nem támogatja az optimust, akkor nem vált nvidiára. A dgpu-s gépen meg az nvidia van csak rákötve arra a kimenetre. Optimus módban automatikusan beaktiválta, ha rákötöttél valamit.
A sima inteles notiknál minden az intelre van kötve.
(#102539) darvinya
2.5-re alakító sata adapterrel persze. De csak ezért venni msatát nem érdemes. Újabb, aktuálisabb gépbe már nem megy bele, legfeljebb az adapterrel együtt. Akkor meg már van olcsó 2.5 formátumú itthonról is. Bár most emelkedtek az árak ahogy láttam. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #102532 üzenetére
Tudtommal minden fenn van, az Fn+F gombok mégsem mennek, kivéve az Fn+F4, de a többi nem. Ez biosbol lehet még letiltva?A Power manager 8 van fenn (win 7-es) , de olvastam róla az infókat, meg is van patchelve, mégis mindig visszaáll a töltési limit (80/96%- ról 100%-ra). Erre van valami jobb megoldás?megoldva
már csak azt nem tudom, hogy oldjam meg, ha külső monitort akarok rátenni mindig újraindítás, és biosban nvidia bekapcsolása?
az azért nonszensz, hogy az Intel ne tudja kezelni a hdmi kimenetet... és mi van azokkal a gépekkel, ahol nincs csak integrált vga??? -
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #102530 üzenetére
1. lehet, hogy nincs/nem jó intel drive van fenn?
Szerintem a DP a dedikált videókártyához van "bedrótozva", szóval ez nem drivertől függ.
3. win alól lehet váltogatni a videokártyákat? át lehet kapcsolni nvidiára?
Nem tudom, hogy Win 10-re is jó-e (nincs Optimus-os gépem), de van róla tutorial.
-
embe
nagyúr
válasz
Wolfskin #102435 üzenetére
Nem emlékszem a T420 állítási lehetőségeire.
De ha SSD-d van, akkor lehet GPT partició kiosztású, és UEFI-s a Windows.
Ha a bios-t default-ra tetted, akkor lehet a Sata beállítások visszaálltak raidra.Én azzal játszanék a biosban: sata beállítás ahci-ra, és megnézném hogy Uefi-re vagy legacy-ra van állítva.
Valszeg a jó az uefi és az ahci beállítás lesz. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #102435 üzenetére
Pl. Ilyenekre gondolok:
SATA mód AHCI vagy compatibility?
UEFI vagy Legacy és mi a priority?
Network boot? (Most pci lan)
Vagy lehet, hogy meghalt az ssd? Pedig elkezd betöltődni a win 10pro és még hibajavítást is felajánl, de aztán kékhalál. Az lehet gond, hogy az ssd egy másik pont ugyanilyen gépből van áttéve? De eleinte futott, a winnek se volt semmi nyűgje vele. -
azbest
félisten
válasz
Wolfskin #102297 üzenetére
régebbi gépeken esc-et nyomva továbbenged a bootra. Persze terhelni nem érdemes, de szükség esetén, akár visszafogott telesítményre állítva, hőmérsékletet figyelve még eldöcöghet.
Ja és az is lehet, hogy fan error ellenére pörög a venti. Egyszer így jártam egy sokat használt példánnyal. A fordulatszám visszajelzés romolhatott el benne. Persze csere után jó lett. Ha forog a venti, akkor odafigyelve talán tudod használni a csere megérkezéséig.
-
-
-
darvinya
titán
válasz
Wolfskin #98887 üzenetére
Nem panel csere kell, csak páka és egyéb szerszámok, hogy visszaforraszd, ami felszakadt.
Persze itt a lényeg, hogy maga nyák panel ne legyen repedt, mert azt nehéz javítani, ha egyáltalán lehet, mert több rétegű nyákokat javíthatatlan törés és egyes vezetősáv kiszakadás esetén. -
anarchimedes
csendes tag
válasz
Wolfskin #98460 üzenetére
Nekem is ugyanez volt a problémám. Ami nekem bejött: Az eszközkezelőben megkeresed az egeredet, vagy azt a portot ahova csatlakoztatva van (nem biztos, hogy az egerek csoport alatt lesz), majd a beállításainál, az energiagazdálkodás fülön kiveszed a pipát, onnan hogy felkelthesse az alvó gépet. Ez a fül csak akkor jelenik meg, ha rendszergazdaként nyitod meg a beállítást. Én minden újratelepítés után ezt csináltam eddig és utána soha nem ébresztette fel az egér. Csak angol Windowsom van, de csináltam egy képet:
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Wolfskin #98460 üzenetére
Ezzel nekem is voltak problémáim, amikor tűzforrón vettem ki a táskából. Win 7 alatt én ezt állítottam be:
Control panel - Power management - Change power plan - Change advanced power settings - Sleep - Allow wake timers -> disable mind konnektorba dugva, mind akksiról.
De hogy külön az egérre lehet-e beállítani valamit, azt nem tudom... -
-
MrSealRD
veterán
válasz
Wolfskin #95747 üzenetére
Nekem T420-on van már 2 éve Win10. Minden eszközhöz van driver és telepíthető volt. Alapvetően rendben működik a gép. Semmi olyan súlyú problémát nem tapasztalatam, amit más gépnél korábbi windows esetén nem tapasztaltam volna...
Nemrég feltettem egy pakkot is, ami kicsit aktualizálta a drivereket... Nem hiszem, hogy T420 és T420s között ekkora különbség lenne, hogy nem használható.
Sőt, a napokban egy 7260AC wifi modult is kapott nemrég, és teljesen jól működik...Elképzelésem sincs, hogy nálad mi romlik el...
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #95747 üzenetére
Kezdetnek ezt olvastad?
Amúgy az Összefoglaló elején is linkelve van, plusz jó pár napja gyakorlatilag arról is beszélgetünk a topikban főleg, hogy a T420s generációjának gépeire mennyire érdemes Win 10-et tenni.
Power Manager nincs, Lenovo Vantage van helyette Win 10-re, szerintem csak pár hsz.-szel az eredeti felvetésed előtt írtuk.
Egyébként igen, a T420s generációja hivatalosan nem támogatott Win 10 alatt, erős kompromisszumokkal használható (a hardver bőven elég lenne, a Lenovo viszont itt húzta meg a határvonalat - a *30-as generáció támogatott Win 10 szempontjából is).
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #95713 üzenetére
az nvidia illesztőprogramja elsőre felment úgy, hogy minden funkció elérhető volt (pl nvidia színkezelés),
a win újrajátszása után akárhogy telepítem, csak 1 funkció van benne, valami 3D beállításilletve most már csak kísérletezek, uninstallálni nem lehet, egy uninstaller sem lát nvidiát, így csak kb 10x újratelepítettem különböző verziókat (lenovo ill nvidia oldaláról letöltöttet) illetve schif+del gombokkal próbálom a program filesből valahogy összeomlásra kényszeríteni.. egyelőre semmi.. az nvidia, mint egy vírus egzisztál
hogy lehet kinyírni? vagy feltenni rendesen?
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #95143 üzenetére
Hát ha kihívás, akkor le kell gyártani nulláról
Én ezért tartom a vizet asztalira. Ott van mod ezerrel, de cserébe nem kell bevállalni egy hatodik szakmát is amit ki kell tanulni rendesen. Van nekem elég bajom így is. De ha neked az elektro az ami pont nagyon megy, nudliból tart összelapátolni egyet, ha rendelsz egy mintát.
Forrás meg... pf semmire sincs. Annyi IPS panel kéne, hogy a ház kidűl. De nincs.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #95140 üzenetére
Ó, hát ilyesmiket süldő koromban is gyártottam.
Amiről mi beszélünk az kicsit másabb tészta. Itt indul a közdarab 20k-ról. Ehhez jön egy rendes panel, ami 20k alatt megint nincs. Most tartunk a gép áránál
Ha megéri, hajrá, de ez tényleg már kéri a hobbi érzést. Minden más T450-ért kiabál. -
Tim82
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz
Wolfskin #95124 üzenetére
Pont emiatt kell kézzel telepíteni mert már nem támogatott a Win10. Most nem tudom, hogy mit ajánlott fel a SU.
A listából az első a Renesas USB3-as Express Card kártyához való. Véletlenül benne maradt és már nem akartam újracsomagolni...
A többi meg nagyjából kitalálható, hogy mire való. A drivereken kívül az van még benne ami arra való, hogy a Lenovo Vantage nevű Windows alkalmazás együttműködése normális legyen.
Nem tudom mi van abban a T420s-ben, de szerintem innen mind felhasználható...
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #95118 üzenetére
Engem meg az X220 USB 3.0-ás csatlakozója kerget az őrületbe (win 7 pro, x64, renesas driver fent van).
USB 2.0 pendrive:
- mindig és azonnal felismeri az USB 2.0-ás csatlakozó
- mindig és azonnal felismeri az USB 3.0-ás csatlakozóUSB 3.0 pendrive:
- mindig és azonnal felismeri az USB 2.0-ás csatlakozó + kiírja, hogy nagyobb sebességgel is használható
- csak néha ismeri fel az USB 3.0 csatlakozó, néha 1 percet is kell várni, mire történik vmi. néha fel sem ismeri. -
-
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #95096 üzenetére
ajaj... rossz érzésem van. senki nem akarja a szembe mondani, hogy meghalt az alaplapon az egyik usb...?
sírok :,(...
ez lehet valamilyen motherboeard elhalásnak a kezdete? ami tovább terjed az alaplap többi részére? esetleg még a házra is? egyfajta hardveres vírus. vagy gomba... (a palmrest egyik sarka le van törve, lehet, hogy ott ment be
)
ebayen néztem, a legerősebb i7 nvidiával (ami nekem van) kb 25-ért vannak alaplapok...
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #93348 üzenetére
Két dolog jutott eszembe:
A Windows 7 energiaséma beállításaiban (nyilván az épp aktuális, használt energiasémádat kiválasztva arra a sémára vonatkozóan tudod állítani) van USB-re vonatkozó rész, ahol asszem, le lehet tiltani, hogy bármilyen USB-s eszköz ébressze a gépet (talán Speciális beállítások -> USB beállításai -> USB szelektív felfüggesztés néven lesz Win 7 alatt is; most csak Win 10-es gép van előttem, de hasonlónak tűnnek a beállítások 7-hez).
Ha nincs semmi sem csatlakoztatva (USB-s/vevőegységes wireless egér pl.), akkor lehet, hogy érdemes lenne megnézni, hogy letiltott trackpoint-tal (Fn + F8-ra ugrik fel a letiltó/engedélyező ablak) is fel-felébred-e magától. (Néha, némelyik Thinkpad-nél a trackpoint ugyanis hajlamos időnként önálló életre kelni.)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Wolfskin #93345 üzenetére
Mondjuk ha vezetékes az egér, akkor szállításkor nem értem, hogy van bedugva...
A vezeték nélküli helyzettel olyan tapasztalatom van, hogy a korábbi Fujitsu egerem ébresztette a gépet ha kattintottam vele. Nemrég cseréltem egy Cherry típusra és ez meg nem ébreszt. Ugyanúgy saját vevőegységes cucc...de valami mégis más.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Wolfskin #93342 üzenetére
Nekem olyan problémám volt, hogy felébredt a sleep-ből, ment 1-2 percig, majd leállt. BIOS-ban kellett valami Intel szarságot kikapcsolnom. De ez csak mellékes, neked nem kapcsol ki utána.
cmd-benpowercfg -lastwake
elvileg kijelezné hogy mi keltette fel. Ha nincs semmi bedugva ami kelthetné, akkor még a Wake-on-Lan-t kapcsolnám ki. Tud hülyeségeket művelni.
Ha egér kelti, azt eszközkezelőben kell beállítani hogy ne ébreszthessen. Ha Logitech egérről beszélünk Unifying vevővel, akkor nem csak egér de billentyűzet szekció alatt is ki kell kapcsolni a HID eszközök ébresztését. -
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #84117 üzenetére
Ismerem, merítettem is belőle, végén be is van linkelve.
**
Félreértések elkerülése végett, ez kb. egy 60-70%-osan kész állapot - annyi, amennyit most délelőtt kb. egyszerre meg bírtam írni. Ide majd a véglegeset tenném be, addig elvan személyes bejegyzésként a Logout-blogomban. -
Chaser
legenda
válasz
Wolfskin #84109 üzenetére
Lehet kezdi megadni magát a déli híd. Sw bug miatt usb2-nél ilyen nem szokott előfordulni. Live linux lemezről és meg lehet nézni a portokat.
Uzi74 A második a régi normál slim ahogy mondtam. Külalakon kívül semmiben nem egyeznek. Még a hozzáadott táska is más, ultránál nem rakták ki a hálós szütyőt.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #84109 üzenetére
a gép valami C2D Dell, azért itt kérdezem, mert másik laptopos topikot nem ismerek, ezt szoktam olvasni, a Dellnek nincs külön toplikja,
Izé, Dell notebook-ok topikja.
Elképzelhető egyébként, hogy a noti alaplapjának déli hídja (southbridge) halódik.
-
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #83697 üzenetére
A nagyfelbontású AUO panelen lehet ilyet látni, a többi jó tudtommal. Nekem pont olyan van, ronda, de lehet tőle használni a gépet. [link] (Eltúlzott ábra a jelenségről, ennyire nem durva.)
Ami még zavaró lehet, szintén ez az AUO panel, hogy nagyon durva a tükrözőséfgátló réteg, olyan, mintha állandóan kissé "koszos, poros" lenne a kijelző, pedig nem az. -
dugo_
veterán
válasz
Wolfskin #83692 üzenetére
2,5", 5400rpm, 7/9mm, régi/új lemezek, egyetlen kábelcsatlakozással (Y-t kb sose dugom be, az is felesleges). 7200-hoz lehet kevés.
Én viszont azt nem értem, hogy akkor ezek hogyan lennének 3.0-ás portok, ha nem adnak le a szabványnak megfelelő delejt. Akkor valami highspeed 2.0-nak kéne hívni ezeket az átalakítókat.
-
Francia91
veterán
válasz
Wolfskin #83686 üzenetére
ASMedia chipes-et használok
Pont ugyanezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- TV antenna és jelerősítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 24 Hours of Le Mans
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest