- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #46622 üzenetére
Erre nincs valakinek ötlete?
Beállítom, hogy ugyan annyi legyen a képernyő frissítés akkuról, mint hálózatról. Érdekes, hogy akkor úgy is marad. Majd idő elteltével (újra indításnál biztosan) számomra hibásan kezd működni.
A W7 biztos újra gondol ilyenkor valamit, de mit, és hol? -
brekiisti
tag
válasz
ro_bert17 #44383 üzenetére
több emberrel is beszéltem mondták ez a jobbik eset mivel akár kifelé az ajtónál 2 szimpatikus ember is megsimogathatott volna hegyes fém tárgyal hogy köszönik hogy vigyáztam a táskára most már viszik ők.
Ami felteszi az I re a pontot az az hogy én veszekszek asszonnyal mindig mindent vegyünk ki.
Erre most haver autójával mentünk mert az enyém szervizben van és mondta tegyük be én állat meg reflexből betettem. A másik I re meg az tette fel a pontot hogy nekem a táskában volt pl inzulin stb szóval még este 11 kor mire a helyszínelés végzet mehettem kórházba új cumókért.Most valakinél ott van a régóta vágyott álomgépem amire sok évi spóroltam :S az a mocsok meg a pénzt költse orvosra.
szerintem egy darabig nem leszek a Think tulajok közt.
-
brd
nagyúr
válasz
ro_bert17 #42006 üzenetére
Ha újabb verziót kell, vagy valamilyen funkciója miatt érdemes használni (akár azért, mert a régi nem tudja, vagy az újban kényelmesebb), esetleg biztonsági problémák vannak a régivel, akkor nyilván, a használandó funkcióknak utána kell nézni, nincs mese. De csak azért az új verziót használni, mert új...
-
Kbali
nagyúr
válasz
ro_bert17 #41970 üzenetére
ThinkWikin T410s-hez találtam - egy próbát esetleg megér.
-
HXY
addikt
válasz
ro_bert17 #41078 üzenetére
Csak akkor annyi, ha tőlük veszed a gépet, és éppen raktáron van az adott modell.
De ha csak egy kódból áll az egész, akkor elvileg innen meg lehet rendelni 30 dollárért, és PayPal-lal fizetni: [link]
Csak egy USA címet kell megadni nekik. Ami elvileg lehet bármilyen USA cím.
Kérdés csak az, hogy a kódot emailben vagy postán küldik-e ki?
De szerintem emailben, és egyből lehet vele regisztrálni. -
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17 #40237 üzenetére
BOX 32&64 bit prof. 10GB-ot 64-esre értettem kikapcsolt pagefile és hibernácóval. Valamivel 10GB alatt volt így a foglalt terület. Én nem várom el senkitől hogy figyeljen oda mit telepít meg hova ment, nálam attól nem lesz nagyobb a win mérete
brd: Ahhan. Ilyen gondom szerencsére nincs. Ami kell: office 2003, chrome. Egyéb programok. Pl mediaplayerek, 1-2 játék. Amikor még PS-eztem, ahhoz se kellett semmi extra javító csomag. Mást nem használok igazából. Okos alatt értettem azt, hogy pagefile és hibernáció kilőve. Ha nekem ez elfér 10 gigán, akkor el kell férnie másnál 1 évnyi frissítéssel is 20-on, akkor is maradna 4GB-t üresen trimnek. Persze akkor minden sw-nek hdd-n kellene helyet találni.
Mikor 40 gigás ssd-t vettem, akkor mértem le mennyit foglal a win, hogy tudjam magam mihez tartani. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #39746 üzenetére
Igen, jól emlékszel. Viszont úgy rémlik, hogy a free trial-lal nem lehet boot-lemezt készíteni (de lehet, hogy én emlékszem rosszul). Mindenesetre amit akartam, azt ugyanúgy meg tudtam csinálni a Macrium-mal (illetve rejtett partíciót nem próbáltam áttenni, nincs szükségem már az eredeti XP-re, hogy foglalja a helyet).
-
Pekin
csendes tag
válasz
ro_bert17 #38644 üzenetére
Gondolhatod ezt is, de én meg azt gondolom, hogy elég a parttalan vitákból, mikor egy rendre tapasztalatlan fiatal igen ingatag, s oda nem illõ érvekkel él + egyszerûen éretlen még a téma megvitatásához, nem tapasztalt eleget, csak mit mindenkinek nyomnak le a torkán, a TN-t. Nem csak a betanult - egyébként teljesen értelmetlen - közhelyeket kell tudni szajkózni, hanem merni kérdezni, akarni tapasztalni. Elégtelen ismeretalappal véleményezett, így ez értékelhetetlen, megvitatását nem segíti elõ. Hadd ne legyen már mindenki szõrszálhasogató, aki nem elégszik meg a fogyasztói társadalomnak szánt szeméttel. Egyáltalán nincs túllihegve. Pont az ilyen beírások miatt nem mernek aztán kérdezni azok, kik egyébként keresik a jobbat. Nem is akar mást, jobbat megismerni, neki jó az, amivel megkínálják=nincs igénye többre, igénytelen. Néha irigylem ezt. Kinek több kell, fizethet is jóval többet. Örömmel látom, hogy többen a minõséget szem elõtt tartva terelgetik itt a notikeresõket. Legtöbb helyen ez nem is létezik, mint szempont.
So, tartsuk meg ezt a jó szokást! Amit pedig írtam nem feltétlenül szitokszó.
-
Borote
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #36008 üzenetére
(Akkor frissíts PowerManagert, nálam már 96:00 is előfordult.
)
Jókat mosolygok ezen a T400 vs T410 vitán (amit ugye, X201-en olvasok
és egyik oldalt se értem igazán) és csak annyi hozzáfűznivalóm támadt, hogy a Puškini képlet alapján (mert ugye az Anyegin múlik sokminden) a T400 és a T410 között a külömbség kb. egy T60 ára. (Nekem is kínáltak még egyet tegnap (IPS/T7200/2GB/120GB/6c) - nincs minden elveszve, lesz még a ThinkPadnek qltúrája Szerbiában!)
-
szmissz
senior tag
válasz
ro_bert17 #35508 üzenetére
Igen, kb 2 mm-el, ha valaki nagyon nézi.
De nem fél centivel, mint a másiknál, ami kiveri a szemem. Ráadásul ott vannak azok a "díszítő" harántcsíkok, szintén aszimmetrikusan. Nem véletlen, hogy a T410-től visszatértek a T42 körüli designhoz.
"de van, akinek az az elsődleges, hogy nem melegszik, halk és belül megbízható."
Igen. Nekem. 49 fokos a CPU-m, leszabályozott, hallhatatlan ventivel, és SSD-vel. És megbízható.
-
Shatterstar
aktív tag
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ro_bert17 #35410 üzenetére
Te honnan szedted le az újabb verziót? Csak mert az Intel oldalán nekem ezt a régit ajánlotta fel.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy esetleg régebbi Thinkpadekbe lehet blu ray író/olvasót tenni vagy egyáltalán ne próbálkozzak vele? A következő gépekbe tervezem: T61,T400,T500.
-
-
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ro_bert17 #35324 üzenetére
Nincs fent power manager tudtommal, csak thinkvantage system update és lenovo toolbox!
Igen villog a képernyő többször egymás után (a win7 aero felületet kapcsolgatja ki-be) van mikor helyreáll,de mostanság folyton az lesz a vége hogy resetelek...
Flash videóra érzékeny inkább,de mintha párszor csinálta volna alvó üzemmód után is
Oprendszer pedig 32 bites. -
-
dabgergo
őstag
válasz
ro_bert17 #34623 üzenetére
Köszi, találtam egy ilyet:
Intel Display Driver (Intel GL960 / GM965) for Windows 7 (32-bit) - Reserve Edition, R61, R61e, R61i, T61, X61, X61s, X61 Tablet
Ez jó lesz vajon? Csak az a furcsa h 21 Oct 2009 a released date.
Te hol találtál olyan frisset?
Én itt kerestem rá úgy h beírtam a gépem típusát 6466-9MG: [link] -
Borote
addikt
válasz
ro_bert17 #34262 üzenetére
Nekem például tetszik a kék enter
Sőt, igazából azt is sajnálom, hogy a T60-on nincsen meg a kék-piros színezés a TrackPointhoz tartozó gombokon, mert az is tetszik
Persze ettől semmivel sem lesz rosszabb a szemembenA funkcióbillentyűk szétrobbantását meg tudom érteni, hogy sok embert zavar, sokkal könnyebben szokható, ha mindig minden ugyanott van, és nem változik gépenként ezeknek a gomboknak a helyzete. Én még a nyilak mellett lévő back/forward gombokat is szeretem, bár az már más kérdés, hogy én azokat a böngészőben a lapok közötti lépkedésre használom.
A szigetes billentyűzet egyáltalán nem rossz dolog, nekem végülis mindegy, hogy szigetes vagy sem, csak halk legyen, kellemes legyen rajta gépelni, oszt' csók.
A konzumer Lenovo-k szigetes billentyűzete sem rossz. (Mondjuk ennyire nem is jó). -
buvartacsko
addikt
válasz
ro_bert17 #30347 üzenetére
Nekem X200 Tabletem több mint másfél hónapot ült a szervizben egy venti csere miatt. Van még jó pár gondom vele, de köszönöm szépen most már így marad.
Ameddig bebootol, leszarom ... inkább nálam legyen mint fél évet szervizben. Ilyen szempontból kurvára egy fos a lenovo hozzá állása Mon. Az acernek is jobb supportja van.
-
Quaresma
aktív tag
válasz
ro_bert17 #30347 üzenetére
Egy kevés kijelző mozgás a T61-em esetében is van. Én valószínűleg azért érzem stabilnak, mert van itthon egy Dell Inspiron 1720-as gép aminél legyezgetheted magad olyan laza a képernyő. De szerintem egy idő után minden gépre jellemző, hogy kilazul, ha sűrűn nyitogatjuk -zárjuk.
-
buherka
addikt
válasz
ro_bert17 #30254 üzenetére
Ahogy az első hsz.-ban is le van írva. Úgy volt minden. Nem kértek se számlát se gar. papírt. Valamint nekem még serial matrica sincs a gépem alján. Tehát azért bennem is ott volt a para, hogy elhajtanak.
Lényeg hogy a BIOS-ban tudják ellenőrizni a serial-t. Ha ez alapján garos a cucc, akkor ingyen javítják. A lenovo 5 napot ad az alvállalkozó szerviznek hogy javítson. Akkor szokott ez elhúzódni, ha Hollandiából kell alkatrészt rendelni. De ez is csak 2 hét lehet max.Van még egy fontos dolog, amire oda kell figyelni. Ugye itt van az én gépem is. Nincs gar. matricám, de a BIOS gar. ok. Mondták hogy volt olyan géppel dolguk ami több különböző darabból lett összerakva. Nem garos gépnek az alsó részét átcserélték olyanra, amin volt érvényes gar. matrica. Na ezzel megbuknak. Azért a szervizes srácok sem hülyék.
Szóval ilyennel nem érdemes próbálkozni. -
lapa
veterán
válasz
ro_bert17 #28634 üzenetére
naja. legközelebb veszel kicsit jóárazottabb acert, és a maradék pénzből megnyílik előtted a pamut konfekció-ruházat töltésmentes világa.
volt nekem is olyanom, hogy a rendszeres villámlás során jöttem rá mi az, ami inkább csak címkén "100% cotton". különösen a pulcsik bűnöznek, mert egyrészt előszeretettel higítják őket nájlonszatyorral, másrészt mivel kispórolták belőlük a cippzárt végighúzza az ember az egész testén. a pulóver az egyik legbénább ruhadarab.
-
válasz
ro_bert17 #28629 üzenetére
én ebben nem lennék olyan biztos.
anno dolgoztam egy elektronikai gyárban, ahol betegesen figyelnünk kellett az elektromos feltöltődésre illetve az ez elleni védelemre. az volt a duma, hogy az eszközök ugyan nem mennek egyből tönkre, a gyártásban és a tesztelésben is kiválóan működnek, de később mindenképp várható meghibásodás az elektrosztatikus kisülések miatt. ezt állítólag bizonyította is valaki, az ebből keletkező károk megtérítését az előállító gyáregységnek kellett volna fedezni /pl autóvisszahívások a gyártásba, egyéb károk esetleg emberi balasesetek kártérítése../.
az iskolában a mosfetek tranyóknál tanultuk, hogy rendkívül érzékeny félvezetők, mert a nagy bemeneti ellenállásuk miatt kis töltésmennyiség is túlvezérelheti a bementüket.
na ha jól tudom a procik a gépeinkben tele vannak ilyen félvezetőkkel.van egy usb-s tv-tunerem. na az szokott kapni amikor a kamionommal kempingezek éppen.
konkrétan le is kapcsol a tuner amikor akkorát szikrázunk hogy még hallani is lehet.
a szivargyújtó test pontján szoktam levezetni, ha épp nem felejtem el a polieszter pokróc okozta elektron többletet.
otthon javaslom a fűtőtestek tapicskolását fórumozás elött -
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #28626 üzenetére
Először is a kísérlet ebben a formájában parasztvakítás - szép, meg látványos, de a lényeg nem a nagy szikrákban van. Egyébként meg pont az ilyen kisülésektől (na jó, kisebbektől) döglöttek meg a T4x-ek USB portjai a 855-ösben, tehát garantáltan ezen a T40-en is.
Palmrest belsejét képeken megnézheted pl. az e-bayen, kívül ugyan műanyag, de már IBM-ék is tudták, mi a Faraday-kalitka. Pont a nem elégséges védelem miatt kellett a 2504-es dokkolókat utólag módosítani, azért került utólag gumisapka két földelés-tüsökre, mert az ott történő kisülés reszetelte a kor T60-jait. -
MrSealRD
veterán
válasz
ro_bert17 #28615 üzenetére
A videó ellenére azért én óvatos lennék...
A T61 Service and Troubleshooting Guide-ban óvatosságra intenek, bár azt írják minimalizálták a annak a lehetőségét, hogy baja essen a gépnek.Egyébként más eszközök miatt is erre érdemes figyelni, mert azokat ettől még ki lehet nyirni...
Egy radiátor vagy csap érintése és kisülsz...persze ha olyan a hely és néhány mp alatt újra feltöltődsz akkor ez sem ér semmit... -
amargo
addikt
válasz
ro_bert17 #28482 üzenetére
Nálunk is szokott problémát okozni, igaz 22" és két noti van rajta dokkolóval, írattartó, stb.
Viszont egy logitech k360 van az asztalon, amivel rettentően sokat lehet spórolni. Szerintem a billentyűzet foglalja a legtöbb helyet. Szintén egy Ikeás asztalt használunk: 150x80. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #28474 üzenetére
Osztozol?
Egy normál íróasztalon tök jól elfér egy 24" TFT, egy T60 + Advanced Dock + USB-s IBM egér egérpaddal , egy asztali lámpa, meg az én esetemben egy WD MyBook és egy 5.25" házban egy DVD-író (persze, nem fektetve). Igaz, azon az íróasztalon írni már nem fogok akkor.
-
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17 #27862 üzenetére
Van több típus, csak most samuról volt szó. Nekem kingston sv100-zal se volt semmi bajom, igaz az nem volt annyira hűvös. Az újabbak már kisebb csíkszélességen készülnek, azért nem melegednek annyira, másik vonzata hogy emiatt kevesebb lesz az élettartamuk, de kb mind1. Mire amiatt meghalna már 512-est fognak adni ugyanannyiért. Kingston 96GB v100+ még ami volt simán olyan jó mint a samu 470, nekem ezekkel vannak személyes tapasztalataim. Kijött már a sata3-as 90-es v200+, de még drága, remélem nem rontották el mint a v200-at, majd ha emberbarátibb lesz az árazás én olyat vennék majd. Lényegében egy bizonyos szint fölött csak szintetikus esetekben jönnek ki különbségek, meg 1-2 spéci esetben amit a userek 90-95%-a sose használ.
Van két db kb 1.5mm átmérőjű karika az x61 kijelzőjének legalján, egyik közepétől kicsit jobbra, másik teljesen a sarokban. Annyira szabályosak először azt hittem gyári feature
Nem külső felületi sérülés az biztos, mintha buborékok lennének. Hogy kerülhettek azok oda és mik lehetnek? A toll ott is érzékeli a panelt ahol a karikák vannak.
-
mitulabattyi
aktív tag
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #26638 üzenetére
A gond az volt, hogy anno az ssd-re migráláskor átemeltettem a rejtett, visszaállítós partíciókat is, amit az ssd-hez mérten átméretezett a szoftver, ergo pár mega szabad helyet hagyott mellettük. Backup készítéskor ez a hely kevés volt, hiába a os partícióján a szabadon hagyott ~20GB.
Töröltem a két visszaállítós partíciót (az eredeti hdd-n úgy is ott van, a fiókban), aktívvá tettem az OS-ét, és így már lementi rendszert, nyüsszögés nélkül. Remélem próbára nem lesz szükségem.
Bujjék mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Interactive Brokers társalgó
- Linux kezdőknek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest