- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
-
Tim82
félisten
válasz
metal01 #87056 üzenetére
Jó kérdés.
Egyszer nekem is maradt a kezemben ventilapát (1 db a kb. 20-ból) Compaq Presario CQ62-nél, de ott eleve nem akartam szétszedni a ventit, csak ilyen szuper volt a minősége - kb. ránéztél és letört a lapát.
De persze az egy enyhén más minőségi kategóriába szánt cucc, mint a T420s.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #86720 üzenetére
így sem ér annyit
75-ért van fél év garral hd+
de van másnál is annyiértamit linkeltél erős jóindulattal 90k körül ér reálisan, azt a nyomi hd kijelzőt nehéz elviselni/használni bármire, hd+ verzióban már azt mondom 100k
szerk: tudom, 1x hibázott, velem is megesett már, de amíg a feedback 99%+ körüli nagyobb baj ne legyen
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #86716 üzenetére
az nagyon drága annyiért, új oké, de hd paneles, nem sokkal többért már ki lehet fogni fhd ips-es 7440-et
e6430 meg fél év-év garral hd+ panellel 100k-ért is szokott lenni, de talán alatta is láttam már, 14-es gépeknek sokat esett az áranabazzeg most bajban vagyok
ez a tag néha nagyon alul áraz, néha meg nagyon felül, most előbbi
de van nála x230t is 80-ért
szerk: lorcsi másik topikba ment válasz
-
_Lacos_
tag
válasz
metal01 #86525 üzenetére
A hűtőbe ja, telefon, tablet túlmerített akkuk helyre szoktak jönni egy éjszaka után, azért gondoltam hátha.
AIDA szerint a wear level 48%
95%-on van most 27.28Wh-val (design capacity 56Wh)PowerManager-ből pár adat:
Manufacture date: 2008-09-16
First used date: 2011-05
Cycle count: 59
Voltage: 11.88V
FRU: 42T4536 -
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #86311 üzenetére
Olvasni-olvasni-olvasni-megérteni.
Nem azt írtam, hogy nincs 2 fajta hűtés, azt írtam baromi régen nem láttam. Ami elég true, tekintve, tényleg nem tudok most olyan gépet mondani az elmúlt 2-3 évből amiben mást találtam volna adott konfigok mellett.
Amikről te beszélsz az alsó hangon 5+ éves sztorik. 5 éve még konzumerben is volt olyan enyhén játékos gép amit 115k-ért lehetett venni. Ma örülünk ha van bármi amit ennyiért adunk nem gémingeset is.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #86309 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy miért van olyan kevés, hogy miért olyan természetes, hogy ezt így legyinti mindenki. 2 fajta hűtéssel nem tudom mióta nem láttam notit. Ugyanaz megy a legkisebb i5-re mint a legerősebb 4 magos i7-re. És sajnos nem úgy, hogy a nagyot rakják a kicsikre is.
Ez van, legszívesebben néha tényleg hozzávágnám a gülüszemű PR-osokhoz a vackukat, amikről olvadnak, csak nem jók semmire.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #86304 üzenetére
Az én mondókám: a fagyinál is kifizetek mindent, a tölcsért is. Most akkor miért dobnám el a tölcsért?
Ha valamit egy gépbe beleraknak az kivétel az extrém nyúzást és tuningot működjön rendesen. Ha nem tud, akkor a válaszom erre az, hogy valaki idióta volt mikor ezt összehozta. Elég sok ilyen van, ja.
-
-
-
válasz
metal01 #86091 üzenetére
Passz. Én sem használtam még, csak olvastam róla. Nálam már MX2-MX4 között sem volt lényeges különbség W500-ban, úgyhogy szerintem maga a hűtés elérte a határait már. Nem tudom, egy PC-s komolyabb hűtés tuninggal, mindennel, mennyire hálálja meg. A linkelt motyó szerint nem szignifikáns..
-
all6atos
tag
válasz
metal01 #86065 üzenetére
Csak összehasonlítási alap miatt kérdeztem, hogy nálad mit jelent a Prime95.
Ami nálam volt T430 i7+nvs5400m kombóval, azt 1-2-4 szálon (small-FFTs) néztem,
plusz volt Furmark (1600x900, 8x AA, post-fx,xtreme burn-in). Méréshez az OpenHardwareMonitor-t, meg TPFC-t használtam.Ezen felül Diablo3-mat próbáltam, kölcsön fiókkal, Act I, field of mysery, 1600x900, játékon belül minden maximumon, Vsync off, Optimusban az energiafelhasználás adaptív. Stabil 25-30 FPS.
A jobbféle Delta hűtés volt benne, 1-1 hőcső a CPU ill. GPU-nak. Képek alapján a CPU egy hőcsöve min. akkora, ha nem nagyobb, mint a T420-as két hőcsövének együttes befoglaló mérete, plusz átfut mindkét bordán. A GPU hőcsöve is masszívabbnak néz ki, mint a diszkrét T420 verzióban.
Teszt előtt polírozva plusz MX-4, mivel a gyári paszta konkrétan beleégett a réz felületébe.A hangja max fordulaton is jó, 3kpárszáz és alatta gyak. néma (60 fok alatt meg be sem kapcsol), szemben a Toshiba verzióval, ami kb. 1 éve volt erre, i5-tel és Intel VGA-val. Na, ott Windows telepítés végére zúgott a fejem, sugárhajtómű folyamatos, enyhe lüktetéssel megfejelve, borzalmas volt.
Hőfokok:
idle:
38-42 közöttnet:
Párhuzamos ablakokban, index + ph + 2 perc yt fhd @VP9.
videó vége felé, lejátszás közben 55 @ 3.6k rpm, stop után 48 @ 2.5k
Ezek alatt 64 fokos csúcs volt OHM szerint.Diablo3 telepítés közepénél:
64 fok @ 3.8k rpm, 74 fokos csúcs.
Ezek eddig mind aktív, dinamikus Turbóval voltak mérve, amit szépen használt is a gép.Prime95+Furmark ~15perc:
4 szálon, Turbóval -> CPU,GPU 103,96 @ 4.5-5k? rpm, Turbo órajeleket tartják.Prime95:
1 szál Turbó 90 környéke, 2 szálon fölötte, de 100 alatt.
4 szál Turbó nélkül 90+, de 100 alatt.Diablo3 ~15-20 perc
Vegyes terhelést mutat FPS-től függetlenül, a fenti beállításokkal GPU limites volt, Turbo nincs hatással rá.
Turbo nélkül CPU,GPU maximuma ~9x környéke, volt mikor ennél bő 10 fokkal kevesebbet mértem, kézzel is rögtön érezni. Fordulat lemaradt, kb. maxon ment.
Játékból kilépve kb. azonnal 68 környékére esik a hőmérséklet.Ekkor félretoltam a bill.-t, épp annyira, hogy levegőhöz jusson a venti.
Turbóval, stabilan, CPU maximuma 78, GPU-é 76, fordulat itt sajna megint lemaradt, de volt még tartalék benne, 1-2 fokozat. Zsanér se melegedett át stb. Ez alapján a hőcsövek, radiátorok elegek a feladathoz, csak nem kap levegőt. Nyilván ezzel megváltozott a belső légáramlás, RAM, HDD stb. Nem volt kéznél laptop hűtő, lehet megoldaná a gondot komoly terhelésnél. -
HSM
félisten
válasz
metal01 #86065 üzenetére
Sajna StarCraft2-höz minimum grafikához is kell a turbó, hogy épkézláb sebességgel elfusson. A GPU nagyon-nagyon igényli.
Ha megnézed, Diablo3-hoz is nagyon kellett... [link]Amúgy én is teljesen meg vagyok elégedve a hűtéssel. Halk és jól hűt. De nem arra való, hogy maxon pörögjön benne folyamatosan a CPU. Úgy max olyan 2,2-2,4Ghz-re korlátozva megy szépen. Nem mintha az nem lenne elfogadható kompromisszum mondjuk egy renderelés idejére.
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #86045 üzenetére
Az i7-2620M nálam simán belenyal a 95-99 fokba is turbóval egy SrarCraft2 party alatt. Pedig két hőcsöves hűtés, takarítva, MX4-el frissen kenve.
Normál, nem procigyilkolós használattal amúgy szerintem hűvös és viszonylag halk. (2000-3200rpm és 50-60 fok fölé nem nagyon megy.)
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #86045 üzenetére
Jó Neked, nekem a 8560W ritkán megy 50 fok alá Core i5 2520M-mel
(és tervben van egy 4 magos i7-es
)
Ott mondjuk nem lekapcsolható a Quadro 2000M, ami picit combos GPU, még ha vissza is veszi az órajelét is, az besegíthet a nem túl hűvös működésbe
Viszont MX-4 helyett Liquid Pro-val kentem meg a hűtőt, közel 20 fokot hozott!
Valamint levettem a Turbo Boost-ot, se játék, se más közben nem kell, ha videót konvertálok, akkor meg visszakapcsolomNekem ilyen a hűtésem
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #85910 üzenetére
Pro:
- Full fém borítás nagyon f@sza
- Az alap FullHD kijelző is bőven hajazza a T500-as LG paneljét
- MXM foglalatos GPU nem pici előny szerintemKontra:
- Nincs váltható grafika, és a hűtés valamivel hangosabb
- TrackPoint nincs olyan jó, mint a TP T500-asé (de nincs messze tőle)
- Szigetes klaviatúrát szoknom kell, bár ez egyéni probléma -
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #85657 üzenetére
Igen, a fiegyelmeztetes feltunt , hogy az 1.48 rol nem lehet visszalepni. Meg megfontolom, hogy alljak e neki vagy sem. Teny az hogy a mostani BIOS 1.27 es ami 2011 kiadas. Enyhen szolva regi, viszont mukodik es valoban nem tudom ha a Bios frissites egyeltalan megoldana ezt a fan RPM dolgot.
Koszonom a segitseget mindenkinek ! -
törölt tag
válasz
metal01 #85575 üzenetére
Es mi a helyet a laptophaz.hu-val? Jatszik meg az X220 is. Van neki egy i7 2620M procival szerelve. De ahogy elnezem, ez nem jobb annyival egy i5-tol, mint ahogy az desktop fronton van (itt mindketto 2 core 4 thread). Sot, alig gyorsabb ez az i7 a i5 2540M-nel. Egyaltalan nem hiszem, hogy itt a notebook Sandy fronton megerne a felrata az i7 az i5-el szemben, mig desktopnal igen. Nem vagyok otthon a mobil gepekbe, javitsatok ki, ha...
Egyebkent egy Samsung 850 Pro SSD minden tovabbi nelkul belemenne az X220-ba? Keretre gondolok a vastagsaga miatt.
-
s3toraph
senior tag
válasz
metal01 #85542 üzenetére
Köszi!
+ (#85543) Chaser + (#85544) metal01:
Nekem MX-2-m van, nem tudom már miért de régebben ennél maradtam MX-4 helyett, azóta is ez az etalon. Drága (nekem), de jó. Nem folyik (ha az MX-4 ennél folyósabb akkor az nekem használhatatlan lenne), viszont nyúlik mint a vesztés, nem lehet úgy kiyomni a tubusból hogy csak ott maradna a mennyiség, nyúlik. Ez ami zavar, egyébként nagyon jó.
1 hete pasztáztam újra öcsém samsungját, Aida64 stress tesz, aztán prime95 small fft, majd furmark alapbeállításokkal, pasztázás után bő 25 (!!!) fokot nyertem! Igaz gyári, kb. 3,5 éves paszta volt gépben.
Most amit bütykölök ez a T400, ma szétszedtem, pasztáztam (szerintem ezen is a gyári volt), és a fenti trióval szintén előtte és utána tesztelve, 28-32 (!!!) fokot nyertem! Ez nem kevés, néztem nagyot mindkét esetben. Szóval, úgy néz ki, nem kell alulfeszelni a T9400-at, full terhelésen 15 perc stress teszt, semmi nem melegebb 55-60 foknál, kézzel is tudom fogdosni a bordát, nem süt sehol, sőt alig meleg, plusz nem is hangos még így sem. Terhelés nélkül meg 40 fok alatt van pl. a proci, és van hogy nem is megy a venti. Pasztázás előtt stress tesztben 15 percnél már 80 fok felett volt a proci, és süvített a venti. Ennyit jelent ha agyon van keményedve, száradva a paszta a gépben, és újrakened jó minőséggel. Szóval jó ez az MX-2! -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85544 üzenetére
én 4-est akartam, nem volt
volt mx2 meg alap fehér paszta, azt kértem pár száz ft-ért
aztán itthon vettem észre az mx2-t is ideadták
ha már itt volt kipróbáltam, elég jó
legközelebb mikor arra jártam kifizettem az árátIscariah ez nem desktop hogy hackegessük ilyen szinten a bios-t
sw-esnek is örülni kell, core i-től már ez sincs - talán ivynél az intel megoldása, jó is hogy eszembe jutott, kipróbálom -
akit érdekelt 8570 kijelző..pwm mentes
ugyanakkor a 2570 nem
60-ast majd később tudok nézni, de sztem ugyanez a felállás -
newmoonlight
senior tag
válasz
metal01 #85408 üzenetére
Kiskeres. (Laptopsystem) Két hete vettem, 1 éves garanciával. Csak már annyira a szívemhez nőtt, hogy akkor sem szívesen válnék meg tőle, ha nem tudnák gariban megcsinálni a hangproblémát. (Remélem, nem olvassák ezt a fórumot!
) Legfeljebb a "lilushandjobs.com"-ot nézegetem, ő nem annyira szószátyár...
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85278 üzenetére
ami elromolhat el is romlik, idő kérdése
azért bőven benne vannak már ők is a korban, és már nem ibm zászló alatt készültek, ahhoz képest elég korrekt hogy még elég sok szaladgál gond nélkül
szerk: nekem se véletlen van tartalékban gép, kettő is meg egy doboz alkatrész
tegnap pasztáztam egy 510-est, venném ki a hűtőt de meghajlott
mondom b+, ilyen még nem volt
raktam bele másikat, van olyan aminek cpu-gpu hűtője is réz, de ami benne volt annak csak a cpu, nem is tudtam hogy két fajta van ilyen téren -
Francia91
veterán
válasz
metal01 #85170 üzenetére
Akkor rosszul állítottad be, mert nekem alulfeszelve simán pörög 2,8 GHz-en
. Azt sokan nem tudják, hogy az RMClock nem tudja kezelni a feles szorzókat, és ugyebár a P9700-as szorzója éppen 10,5. Ezért RMClock-nál be kell pipálni a 11x szorzót is, és akkor már vígan pörög 2,8 GHz-en
-
MrSealRD
veterán
válasz
metal01 #85177 üzenetére
Nem X-akta. Nálam nincs dock, de szintén ez van. A magyarázat egyszerű. Az scvhost futtatja alprocessként a windows update-et. Win8.1 task manager nagyon szépen megmutatja... A problémát én abban látom, hogy akkor is futtatja amikor tiltva van a winupdate szolgáltatás...
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85170 üzenetére
ott nem volt ha jól állítottad be, de ts sokkal barátibb volt, miután kipróbáltam többet rc-t elő se vettem
t500@c64, képek nem túl jók, nem sok fény volt ahol lőttem, a lényeg látszik
antenna kábeleket kell még megoldanom, de lehet a gép alján is jól ellesznek, majd kipróbálomugyanez a móka t510-zel már annyiból jobb, hogy dp-n továbbít hangot és ezen a monitoron van audio kimenet, amire ha hangfalat kötök egyből küldi ki a dp jelét, de az 500-as csipogói is használhatók böngészésre, nem kell külön kanócozni, bár valszeg ha nagyon akarom a jack csatit és meg tudom oldani valahova hátulra kivezetve ha külső hangszóró kell és ne legyen útban, vagy usb-s hangkártyával legrosszabb esetben
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85166 üzenetére
nem mondtam ilyet
"tudsz undervoltolni, de órajel csökkentéssel is jár
%-osan meg tudod adni winben mennyi legyen az órajel, adott órajelhez változik a feszültség is" > órajelenként különböző a fesz. - van ahol épp egyezhet - ha belövöd pl fix 2ghz-re a fesz. is kevesebb lesz mint magasabb órajelen, ehhez csak win energiagazdálkodás kell, a cpu "lelkébe" nem tud belenyúlni, ez egy megmaradt megoldás finomhangolásra
gondolom intelék a c2d-s alulfeszelős mókával foglalkozó bácsiknak szóltak hogy nagyon ennybennye' lesz ha nem hagyják abba a mókát, hogy tudnának így csoda ee cpu-kat eladni, külföldi fórumokon láttam azért ott se csak olyanok szaladgálnak akik benyalnak minden marketing rizsát
i3 vs i5 is gyakorlatilag majdnem ua. notebook szinten - na jó, i5 tud turbot ami használható halandó ember számára a többi ficsör' közül - viszont i5-nek azonos órajelhez általában mindig kevesebb fesz kell, mert gyárilag úgy adták meg, így akkuról is többet tud akár mint egy pentium ami sokkal gyengébb, de ha lenne alulfesz....de nincsszerk: Tim82 igen, fogyasztás és hőtermelés együtt jár, nagyon jó üzemidőt fut 510 is pl ua. akkuval mint 500, sőt többet is jellemzően - a,i lehet éppen a led-es megvilágítás miatt is, de azt meg kompenzálja - amik nálam jártak - az only nv vga ami nem lekapcsolható, míg 500-as intel vga-val sem ment többet
szerk, egyébként core i első gennek nagyobb is a hőleadó felülete mint a c2d cpu-nak, mobil fronton biztos, cpu rész magában is egy kicsivel ránézésre és az igp rész meg külön mellette van, sandytől felfele meg már egy magban van a kettő
egyik topikban mutattam egy képet, akkor ide is
alsó sor első gen mobil i5
felső sor első két db második gen, utolsó harmadik gen -
válasz
metal01 #85131 üzenetére
Köszi, ez nagyon hasznos infó!
Most nézem, T530-hoz háromfélét listáz az ebay:
1 heatpipe - ez gondolom az Nvidia nélküli példányokra szánták.
2 heatpipe
3 heatpipe -
MrSealRD
veterán
válasz
metal01 #85116 üzenetére
Erről tudnál írni bővebben? Képekkkel, FRU-val...stb. Csak integrált vga-d van? Mindkét hűtő ehhez készült, csak a heatpipe száma változott?
Azért kérdezem, mert megfordult a fejemben, hogy valamikor a távoli jövőben esélyes lehet egy négymagosítás...de a hűtés miatt aggódom.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85066 üzenetére
belefér az, 30% árengedménnyel már talán
hyperspace törd ketté
mi használható még azokon a gépeken egyébként? meg úgy általában újakon, dellt kivéve
Akos1994 érdemes, már csak amiatt is mert ha jól rémlik optika helyén még csak sata1 csati van - bár ez nem biztos -, de hdd biztos jobban érzi magát a keretben
szerk: meg ha bármiért ki kell venni egyszerűbb mint a hdd helyéről - és menet közben sem gond -, ssd gondolom rendszernek lesz, azt nem/ritkán fogod kivenni
-
Zsolt1
tag
válasz
metal01 #84768 üzenetére
A kis gumiharang feletti fehérre gondoltam: kép Sajnos ez nem akar visszapattanni határozott nyomásra se
(#84772) Tubi2
Igen, az előző hszmben igazából ezt akartam megkérdezni, hogy merre kell hozzá nyomni/pattintani, hogy lejöjjön? Nem merem erőltetni, mert most ez így ha szarul is, de működik és inkább nem töröm el feleslegesen. -
Chaser
legenda
-
levente88
csendes tag
válasz
metal01 #84748 üzenetére
Sikerult a pastazas, most a chromenal (par fullel nyitva) + win frissites 55fok 3500rpm aida szerint. Ezelott ez 80fok es 4500rpm volt. A wint is ujrarakom es lenovo support cuccokat teszek fel ra, mert a hiba meg mindig letezik
Hol ujraindul 1038 blue screen hibaval, hol az a windows kerneles dolog van ..
-
levente88
csendes tag
válasz
metal01 #84736 üzenetére
Szetszedtem delelott, a venti elegge poros volt, kifujtam, de pasztam nem volt, szoval holnap jon a kovetkezo kor. Viszont elobb is volt ez az elfekededes, de nem minden esetben kapcsol ki a gep, hanem valamikor visszater egy oylan hibaval h az nvidia illesztoprogram nem valaszolt de a windows helyreallitotta ... a legfrissebb driver van font pedig. Lehet h alaplap vagy vidikartya haldoklik ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged