- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
válasz
rgeorge #83196 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,erre én is gondoltam.Amikor bekapcsolom a wifit hardveresen akkor csak a bluetools lámpa kapcsol be.A wifi lámpa nem világit,de mint írtam a linux alatt és windows alatt is látni a wifi kártyát.Csak nem lehet bekapcsolni.Ennek a notinak a szét szedése,hogy megnézzem a wifi kártya állapotát bonyolult?
Más:valamilyen programmal nem tudom megalapítani,hogy mi a gondja a wifi kártyának? -
válasz
rgeorge #83044 üzenetére
mondjuk a dolgot nem értem egészen. azon kívül, hogy a 170-es táp akkora, mint az x220 összesen, miért ne használhatnám vele?
valamelyik nemzetközi fórumon valaki szét is faragta a csatlakozót, és simán ment vele valamelyik t sorozatú vas, nekem meg itthon a dokkolóm 170-es táp van, ha a w520 helyett az x220-at teszem fel, akkor simán működik vele, power manager ki is írja, hogy 170 w táp. persze ha a gép ki van kapcsolva, akkor már nem töltődik róla
-
-
-
HSM
félisten
válasz
rgeorge #81640 üzenetére
LAN-on nekem is teljesen jó... Igaz, egy nagyon régi driverrel.
100Mbit-en terhelve is végig zöld.
Wifi-n van brutál rossz DPC. És annyiból gyanús az AMT, hogy ahogy azt kapcsolgattam, hol jobb lett, hol sokkal rosszabb.... AMT-vel nekem ilyen bő 30 000-es DPC-k is voltak () AMT nélkül (mármint így részlegesen kikapcsolva, amennyire sikerült) azért rossz napjain is megállt 8-12 000 körül.
Itt is látszik, amit anno méregettem: [link]
Csak akkor még abban a naiv hitben voltam, hogy az AMT OFF volt... -
HSM
félisten
válasz
rgeorge #81638 üzenetére
Nálam az új LAN driverrekkel ilyen:
Ez így nem nyerte el a tetszésem.Szerintem azért sem lehet inaktiválni teljesen, mert benne van ez a hülye Anti-theft baromság is... Mondjuk én kikapcsoltam azt is, meg mindent, külön is egyben is, apránként is.... De még így is azt jelzi vissza a konzol, hogy aktív a technológia.
Azt nézegettem, olyan BIOS-t viszont lehetne hegeszteni hozzá, ami AMT mentes, és akkor tuti nem menne... De annyira nem vagyok bátor/hozzáértő, hogy ilyesmit csináljak, de pár BIOS-szerkesztőbe belenézés után erre jutottam.
-
Tikakukac
titán
-
barnam_
nagyúr
válasz
rgeorge #81322 üzenetére
Hát nem tudom, a router tökéletesen megy, minden működik (ddns, openvpn, stb).
Én szoftveres hibára gyanakszom, ezért próbálnám ki Linux alatt. Illetve lehet megpróbálom majd másik csatornán, csak hát a 2.4Ghz-es sáv dugig tele van...(#81323) levente88: mi a kérdés a Cygwin-el kapcsolatban?
-
barnam_
nagyúr
válasz
rgeorge #81320 üzenetére
Csak egy routerrel van gond, ha megosztom a telefonom internetét, gond nélkül megy a letöltés.
Google kereséssel találtam pár ilyen bejegyzést Intel fórumokon, mindenhol a driver frissítését, vagy az eredeti Microsoft driverre való visszatérést javasolják.Én most a Lenovo oldaláról elérhető drivert használom, próbáltam Win 8.1 és 10 alatt is, előbb utóbb mindig előjön. A router egy TP-Link WR842ND Gargoyle 1.8.0 fw-el.
Van egy 6205-ös Wifi kártyám is, az is megérne egy próbát, de eddig nem akartam szétszedni a gépet. Annál is inkább, mert annál is láttam negatív tapasztalatokat.
-
válasz
rgeorge #81245 üzenetére
AUO B156HW01 V4
szentírásnak nem veszem, egyelőre azon vagyok fennakadva, hogy a hivatalos szerviz ezt mondta
ha elvész a gari, nem kötöm fel magam, csak nem esik már szét igy négy év utántalán a kalibrálóval kellene kezdeni valamit, de nem hiszek a nagy javulásban.
Tim82: lenovo oldalán az ő számuk van megadva, itt a topik tetején is, sőt ők se tiltakoztak
-
kromatika
veterán
válasz
rgeorge #80563 üzenetére
Ugy marad a kijelzőn látható üzenettel és nem megy tovább a gép.nincs lefagyva mert a think lighet tudom állítani.arra vár a bios hogy think vantaget nyomjak.de hiába nyomom nem történik semmi.és a rendszert meg nem tudom ujra rakni mert nem enged a biosba.márt raktam be másik vinyót is amin van rendszer avval sem lép tovább a noti
-
válasz
rgeorge #80494 üzenetére
Nekem olyan a céges gépem és teljesen jó, 9 órát megy akksiról, i7 erős.
Második nap is szenvedés volt a T430-cal. Valami nem oké. Feltelepítem az Win7-et, minden driver, a fogyasztás rendben. Első hibernálás vagy alvás után a másfél szerese. Tegnap arra rájöttem, hogy Optimus nélkül jó, de akármilyen driverrel nézem nem megy...
-
metal01
őstag
válasz
rgeorge #80289 üzenetére
A SMART Drive Self Test "warning" csak a LSC-ben van. A WD saját extended teszje (6 órás futás után) hibátlannak látja a vinyót. A HDS is. Az ultrabay úgy tudom csak SATA2. Caddyben van ott a vinyó, ami SATA3-as. Lehet, hogy emiatt hal be ott a teszt. Passz. Elvileg a vinyó nem hibás.
Szerk.: Kipróbáltam egy másik (80 gigás) vinyóval is. Ennél is a SMART Drive Self Test "warning" ott van. Ez a vinyó is minden más teszten OK. Szóval ez vagy bug, vagy valami driver nem passzol.
-
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #78475 üzenetére
Ha valami nincs bedugva az nem resizik meg csinál hasonlókat, az mindig komolyabb.
Ram ki és csak 1 modullal. Mindkét slotban ha jó akkor ramos. Benti céges gép tökéletesen futott 10 kör memtestet de fagyott havi 3x. Ramcsere: minden jó azóta. És gyári ramok voltak benne. Ez van. Azóta a többi ram is fut vígan másik gépben. Ez ilyen.
-
MrSealRD
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
rgeorge #77169 üzenetére
LCD tisztito folyadek + a hozza kapott mikroszalas kendo
(#77168) dying_star: Nemtudom. Viszont lattam Chaser-nel egy FullHD-s T510-et, asszem LG panelos volt az is, viszont mar LED-es kijelzo. Eszrevehetoen hidegebbek voltak a szinek, az egesz osszkep. Szep kijelzo, szepek a szinek is, de hidegek a T500-as LG-jehez kepest.
-
-
válasz
rgeorge #76415 üzenetére
bármilyen videó. ha nasról nézem, akkor egy kis xvid alig akad, egy 1080p már nézhtetlen. ugyanezek ssd-ről hibátlanok, ha nincs a háttérben hálózati forgalom. ha elindítok egy speedtestet, akkor már beakad,és a latency is felmegy csúnyán.
mindez wifin, n módban öt gigán. packet loss nincs, 105-110 megabit megy vele stabilan. -
Zooka
tag
válasz
rgeorge #76244 üzenetére
Kissé bonyolult még ez a modbios dolog, eredetileg az 1066 fsb-s procik fogadásához készült (amihez már hardveres módosítás is kell) csak saját felelősségre!: német thinkpad fórum De T9300-zal szépen megy egy T61p-vel.
-
HSM
félisten
válasz
rgeorge #76219 üzenetére
Amiket írsz az így van. Ugyanakkor a legjobb, ha nincs szükség a virtuális memóriára. 8GB-al én simán elvagyok kikapcsolt virtuálissal, ha majd esetleg mégis kelleni fog, bekapcsolom.
Az SSD-n nincs gond a párhuzamos működéssel, de egymást azért ott is lassítják a párhuzamos folyamatok, ezzel nem tudsz mit csinálni. No, meg hol van az SSD 0,5GB/s sebessége a valódi rendszermemória ~20GB/s tempójától? Hát, elég messze... -
-
Krix
őstag
válasz
rgeorge #75217 üzenetére
"Ha valós négymagos + Optimus a W520, akkor a 135-ös töltővel csak szinten marad az akksi, tölteni már nem tudja."
Nekem simán töltötte. Én mindig a 135w-os tápot vittem csak magammal mert az kisebb.
qnadam Az USB3-ast meg tudom nézni az még megvan. De tuti van esata-s is amibe belemegy a 170w-os töltő.
-
-
HSM
félisten
válasz
rgeorge #74384 üzenetére
Értem a tesztet, de úgy tűnik olyan írta, aki nem végez rajta grafikai munkát. End of story.
Aki végez rajta, egyetértett velem: [link].
Én nem abból a szempontból nézem, hogy notis viszonylatban mennyire jó, hanem abból a szempontból, hogy alkalmas-e bárminemű grafikai munkára, és olyan szempontból szvsz borzalmas.Értem, hogy mindenkinek más jön be, valaki a jó feketére bukik, valaki a betekintési szögekre, valaki az agyonszaturált színekre, de ezek teljesen szubjektív dolgok. Én abból a sokkal objektívebb szempontból néztem, milyen lehet dolgozni rajta képekkel.
-
HSM
félisten
válasz
rgeorge #74377 üzenetére
No igen. Nekem is AOU az 1600*900-as panel a T420-ban, és nagyon gyenge. Gyárilag a gamma KO, teljesen rossz, szerencsére könnyen windózból korrigálható. Ami gázosabb, hogy valami extrém durva a tükröződésgátló rétege, amitől olyan "darabos" a kép, nem is szép, és nem is jó nézni. Egymás mellé téve a T410-esem Samsung 1440*900-as paneljével utóbbi 100X jobb volt, azon nem is kellett kalibrációval segíteni, gyárilag is egész korrekten volt belőve. Pedig szegény Samut is savaztam eleget a borzalmas betekintési szögei miatt.
Itt látszik a képeken is: [link] -
soldi3r
veterán
válasz
rgeorge #74351 üzenetére
Mondjuk nem talaltam semmi feliratot a slotokon, ugyhogy tippeltem
De a billentyuzet ala irja a DIMM1-et es a DIMM2-t.DIMM1: Kingston 9905428-095.D00LF 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz)
DIMM2: Samsung M471B5273DH0-CK0 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM3: Samsung M471B5273DH0-CK0 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM4: Kingston 9905428-095.D00LF 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) -
-
HSM
félisten
válasz
rgeorge #74173 üzenetére
Értem én.
"Munka" alatt a szerkesztést értettem. Ami nem teljesen világos, mit értsek a "alapszintű szerkesztés" alatt. Ha arra gondolsz, hogy jobbra/balra forgatás, kivágás, átnevezés, visszanézés, meg ilyenek, akkor jó lesz a beépített TN.
Ha a szerkesztés azt jelenti, hogy előveszi a nyers RAW-filet amit kiköp a fényképezőgép, azt szerkeszti, mint pl. beállítja rajta az expozíciókorrekciót, fehéregyensúlyt, kontrasztot, szaturációt, erre már bukó, ha pontosan szeretné csinálni. A pontosan alatt azt kell érteni, hogy nem nagyon durván pontatlanul. -
HSM
félisten
válasz
rgeorge #74165 üzenetére
Én párszor próbáltam az asztali TN monitoromon (ami egy TN-hez képest igencsak jóféle példány volt amúgy, egy átlagos notis TN-hez képest pedig kb. űrhajó) fotókat szerkeszteni (előhívni RAW-ból/utómunkázni), de mindig az agyvérzés kerülgetett pár fotó után. Ugyanis pl. beállítod a fehéregyensúlyt, de ha megvakarod az állad, és nem pontosan ugyanononnan megnézed újra, már nem jó. Ha nem pontosan a megfelelő magasságból nézed, akkor a kép fele jó, a másik fele nem.
A legjobban akkor látszik, mikor beraksz egy EIZO monitor tesztet, a vége felé van egy tesztábra, ami az alapszínek árnyalását mutatja, feketétől állítható fokozatban a tiszta színig. No, ott egyenletesen kéne árnyalódnia, de TN-en kb. művészet pont eltalálni azt a magasságot, amiből ez bejön.
Arról nem is beszélve, hogy a notis panelek nagyrésze csak 6 bites, azaz alapszínenként csak 64 árnyalatot tudnak, szemben az asztalon elterjedt 8bit 256 árnyalatával.
Szóval én azt mondanám, megismerkedni a gépekkel, a kezelésével, meg hasonlókhoz jó egy ilyen monitor, dolgozni is lenne szerintem ereje, de a monitor ott vérezne el, ahol elkezdődne az "éles" munka a fotókkal.Ha gondolod, lövök majd egy fotót a jelenségről.
-
Francia91
veterán
válasz
rgeorge #74169 üzenetére
Fotókkal nem foglalkozok, csak nézegetem a T500-asomon (Samsung paneles), arra jó. Filmet láttam LG paneles T500-ason, ott szebbek a színek, észrevehető a különbség. Most erre nem tudok mit mondani, nézz meg élőben egy Samu paneles T500-ast, ha az megfelel Neked, akkor oké jó. Nekem nincs vele gondom, de nem is szerkesztek fotókat, így ebből a szempontból nem tudok konkrétabb választ adni.
-
HSM
félisten
válasz
rgeorge #73870 üzenetére
Igen, de sokaknál a javítás után is előjött. Nemrég volt téma Techreporton.
Amúgy az alapproblémán nem tudnak javítani, azazhogy olyan közel vannak egymáshoz a logikai értékek töltésszintjei a TLC cellákban, hogy nem könnyű őket megkülönböztetni, főleg hosszabb idő után.
Vnand-nál a nagyobb csíkszélességen több a tárolt töltés így ott nem olyan gázos a szituáció. -
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #72207 üzenetére
Sajnos nem, ez egy valami durván poros helyen tartott gép volt, amiben megindult az élet, a 15"-os T400 szerintem makulátlan lehet...
Aggregátor: Inkább ez legyen, mint az a K52 amit hoztak. Tengernyi por és mocsok, valamint a gép szó szerint a kukába való, nem tudom lehet-e ebből bármit összerakni. Elporladt kb. ahogy van.
Itt az említett T400 egyébként.
-
-
válasz
rgeorge #72028 üzenetére
Nekem is van pár ilyen anomáliám... ez az alvásból nem jövünk vissza, hanem inkább újraindulunk, hibernációból sem mindig jövünk vissza, mert miért jönnénk, néha loginnél megakadunk örökre a fingerprint loadingjánál, meg ilyenek.
Az első és az utolsó már T61p-n is kísértett.
Egyszerűen eszement dolog, az event log tele van hibákkal és figyelmeztetésekkel, a driverek többsége okádék, érthetetlen.
Az OSD anomáliákat már ne is említsem.Ez a sleepből vissza nem jövés nekem szájba**rtul nagy érvágás, mert van mikor több doksiban és tabban is dolgozom egyszerre, és elég szar állandóan mentegetni és kikapcsolni normálisan a gépet.
Mielőtt valaki marha konstruktív lenne:
- memtest vagy két napig ment hétvégén, nincs para
- minden lemez hibátlan
- minden BIOS beállítás rendben van
- jogtiszta Win7
- minden driver legfrissebb (talán épp ez a gond)
Visszasírom az első saját TP-met, a T40-et, soha egy fagyás, driver-para, kék halál, szoftverhiba nem volt.
Hónapokat ment a gép úgy, hogy csak altatva és hordozva volt napi szinten, nevetséges, hogy ezt nem tudom megtenni, mióta Lenovo TP-m van...
Sőt, a pár hónapig használt T60-nal sem volt gondom anno...Szóval ezek fényében várom az ötleteket.
Lehet, újratelepítem az egészet, minden Lenovo sallang nélkül) igazából Power Manageren (az akku miatt) és AC-n kívül a világon semmire sincs szükségem tőlük és meglátjuk, akkor hogy működik.
Ha így sem lesz oké, felcseszek egy próbarverziós W8.1-et, mert ennél igazából már nem lehet szarabb.Mindezt írom úgy, hogy nagyon szeretem ezt a gépet hardveresen és ergonómiailag is, de egyre jobban érik, hogy kipróbáljak valami mást.
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #71970 üzenetére
Persze naivitás volt részemről, hogy egyből a legutolsó drivert küldtem rá rendszerre... De szerencsére tegnap sikerült zöld ágra vergődni és feltettem a maradék drivert is.
Íme az konklúzió.: Mivel a nvidia oldaláról letöltött driver-rel letérdelt ezért el akartam indulni visszafelé a verziókkal. De aztán kézenfekvőnek tűnt a Win. Update által javasoltat feltenni. Kíváncsi voltam azzal mi lesz. Ez pedig feltett egy 327.xx verziót. Amivel tökéletesen együttműködik az ESS és nincs kékhalál.
A poén, hogy ha ezt lefrissítettem a 341-re amivel előtte megzakkant, akkor már azzal is jó volt... Szóval csinál valamit amitől jó lesz...
Tehát most jó, és működik és minden rendben. Keresőknek: windows 8.1, nvidia, eset smart security 8,
De ha még egyszer fel kell tennem 2GB update-et, akkor lehet kidobom az ablakon.
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #71845 üzenetére
Na van előrelépés de totál X akta az egész...
Ma egész nap gurult a gép 8.1 és Update sokaság + Nvidia driver és semmi más. Minden OK.
Poén kedvéért mást nem is raktam fel csak a ESET Smart Sec 8-at most az előbb. Restart és még mindig tart a frizkója...
De ezután lefrissítettem a ESS-t és bumm, következő restartnál már nem ment tovább és a rendszer visszaállítás tudott életet lehelni bele. Ismét KERNEL_TRAP...bla..bla.Neten találtam pár ilyen szálat mint probléma, de semmi megoldás...
Akkor most jön a WTF rész: T530 ugyanez a 8.1 telepítő, ugyanez az ESS verzió és semmi baja.... Most akkor mi a fene van?!
-
Tim82
félisten
válasz
rgeorge #71852 üzenetére
Azon már túl vagyok.
A termékfotóról annyit tudok megállapítani, hogy megvannak az X220 kijelzőkerethez való csavarhelyek. Az eladó két FRU-t is írt: 04W3462, 04W3920. Mindkét FRU sima X230-hoz tartozó IPS panelt jelöl.
Ezért kérdeztem rá a paneltípus pontosítására is, erre kaptam, hogy a kijelző hátulján B3 van.
Akkor gondolom, innen már érthető lányos zavarom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest