- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #55147 üzenetére
Tévedni emberi dolog...
szerencsére vannak azok akik megfizetik ha valami szép és jó. %-os arányban igazad van..de
gyenge akku pár k, fullos akku akár 10-12k
hitvány billzet 2-3k, fullos 7-10
nem beszélve 80-160GB vs 320GB-ról
FPR no FPR
hitvány zsanér vs jó zsanér
Ezek külön megoldva jóval drágábbra jönnek ki jóval nagyobb macerával.
Tőlem is vettek már patika T500-at olyan áron mint aki fél év garral adja, mert az enyém patika volt, magyar lokalizációs és az számított.
Hamarosan lesznek benga jó áron ilyenek nálamhátha megfelel a gazdasági helyzetnek is
szerk: Egyet megtartok magamnak is T60 NMB billzettel, aztán majd szépen lassan kifullozom
-
q13579
senior tag
válasz
franc0 #54938 üzenetére
Nvidia qadro NVS 140M van benne, nem integrált.
Akkor ez lenne a gyenge láncszem?
Gondolom ezt annyira fejleszteni sem egyszerű...
Akkor egyre inkább érik az a nyavalyás komplett gépcsere.
-
Csedit
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #54324 üzenetére
Régen biztos jobb volt, negatív talán a sávosodás, de megoldották jobb helyeken. Sztem leálltak a fejlesztéssel és már IPS-t tolják, az is sokat fejlődött.
kraftxld: SU nálam is érdekes volt T510-nél. Wlan drivert nem ismerte fel a w7, azt kikerestem, fel SU. Az szinte mindent felismert, de powermanagert nem
Ezt leszámítva viszont nem volt gond.
-
Fifi
őstag
válasz
franc0 #53725 üzenetére
Amíg van rá garancia, addig inkább szervizre bíznám a dolgot.
Utána meg olyanra, akinek van tapasztalata.Amúgy, ha venném a bátorságot és nekilátnék, így 3 év után mit nézzek meg? Számomra most sem hangos és nem tűnik rossznak a hűtése sem.
Tulajdonképpen lehet, hogy hozzá sem kell nyúlni csak gondoltam, amíg lehetne egy "ingyenes szervizátnézés" az nem árthat neki.
-
válasz
franc0 #53628 üzenetére
... hát bántottalak én???
Az az igazság, h sokáig egy nevesebb noti szervizében dolgoztam mérnökként. Akkor a márka iránti lojalitást nagyon belénk verték. Majd évekkel később a kezembe került egy SL300 (ami a mai napig is teszi a dolgát), és akkor tojtam az agymosott rendszerre, nem érdekelt tovább az anyacég portékája. Most egy T410-esem van, (az SL a nejemé lett), gondolkodom egy X230, vagy egy T430s vásárlásán, nekem már az SL 13"-os TFT-je is kicsinek bizonyult, viszont a 14"-os pont jó, hát ezért félek a 12"-os géptől. De, erősen átgondolom a dolgot.
A másik dolog ami visszatart, h nem lehet, vagy körülményes a második HDD, SSD használata. Mindkét gépen SSD-n van az oprenszer és az ODD helyén egy nagyobbacska merevlemez. Az X-nél írtatok az mSSD használatáról ami felcsillantotta a reményt, nem tudom mennyire elterjedt, hogy lehet ezt párosítani. 6 éve kiszálltam az "iparból", nagyon le vagyok maradva, de majd bepótlom. Itt tanulok veletek, segítségetekkel
A hitem azóta csak megerősödött: "ThinkPad-et mindeninek alanyi jogon" -
kerlas
tag
válasz
franc0 #53175 üzenetére
Nekem a T410-be 6300-as van, Win8 alatt csak a windows gyári driverével ment rendesen, akkor feléledt sleepből, és teljes sebességen ment, ha felraktam akár a lenovós wifi drivert, akár a legújabb intel wifit, vagy nem kapcsolt vissza sleep után, vagy igen, csak olyan lassú lett a net, mint 10 éve egy modemes kapcsolat.
Windows 8.1-nél sajnos az alap driverrel is ezt játsza, meg ha telepítem a lenovósat akkor is. -
Francia91
veterán
-
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #47844 üzenetére
Felébredtem, otthon van 5 éves faszányos akksi. Olyat kérnék akkor, lehet 5 éves is, nem gond. Csak szar ne legyen. Nagy kívánság? Szerintem nem.
Múltkor osztottam meg szoroztam, azért egy x220 még mindig duplája lenne amennyibe van a gépem, szóval nem, nem vehettünk volna.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #47795 üzenetére
Alfanál 5k töltő nélkül
/vagy benéztem valamit
/
Francia91: Félreértettél. Ha 3650-eset veszel abban mindenképp lesz intel is. Megadhatod BIOS-ban fixen melyik menjen, vagy OS választós legyen. Tehát ha épp nem kell winben le tudod kapcsolni az ati-t. Asszem ez az első lenovo ami már tudja ezt.
szerk: Persze az ati is tud dxva-t.
-
-
-
xcds
őstag
válasz
franc0 #47440 üzenetére
Én ki szoktam kapcsolni éjszakára, mert zizeg a töltő, meg akksiról használva se az igazi sleepben tartani. Engem idegesít, hogy lassan bootol. Főleg azért, mert mindenki 20-30 mp-ről beszél, nekem meg egy perc kb.
a program indítás gyorsasága se lényegesebb, mint a boot, mert csak a legelső indítás gyorsabb. Ha altatod a gépet, akkor hdd-ről is gyorsan indulnak a már egyszer indított programok. -
soldi3r
veterán
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
franc0 #47146 üzenetére
Nézőpont kérdése, pl nekem abszolút nem hiányzik
Sőt laposon kifejezetten nem is szeretem mert ezáltal az egész billzet elcsúszik és rohadtul tud zavarni. A 14" ideális méret,de már ideje volna a Lenovo-nak összehozni egy 13-13,5 colos noteszt! Egy rossz szavam nem lenne ezek után
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #46559 üzenetére
Amennyiben valóban az volt a mondanivalód, akkor elnézésedet kérem, valóban az én részemről volt csúnya benézés.
brd: fotók alapján azonosnak tűnnek mind az integrált, mind a dedikált VGA-s T60-ok hűtőventilátorai, viszont általában azt írják, hogy különböznek.
karamblo: volt még utána X301, aztán az a termékvonal megszűnt az X szérián belül.
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #46542 üzenetére
Igazából egy kérdésem van: hol olvastad azt, hogy mindenki azon problémázott, hogy az X201-nek 16:9-es kijelzője lesz? Tudnád linkelni? Ha valóban meg tudod mutatni, hol olvastad (mittomén, engadget, notebookreview, thinkpads.com, a lenovo.com fórumai vagy ilyesmi, valamilyen olvasottabb tech oldal - amúgy még a PH-s hír topikjában sem rettegnek az emberek attól, hogy biztos 16:9-cel jön majd az X201, bár felmerül a téma anélkül, hogy a hírben bármi is megjelent volna a kijelzők képarányáról, az elírásos HWSW-hír meg nem hiszem, hogy számítana), akkor simán elismerem, hogy benéztem.
Hozzáteszem, Matt Kohut tök általános jellegű, nem X201-specifikus blogbejegyzése sem ér pontot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #46144 üzenetére
Tudom, ezért is használtan vettem a Samu 830-at (15k), így egy új 120-ashoz képest megspóroltam majdnem 10k-t. Persze ár/értékben továbbra is a 120GB kategória legjobb. Igazából elvből nem is vettem ennyiért 120-ast, bosszantó, hogy pár hónappal ezelőtt 20k vagy az alatt lehetett ezeket kapni, most meg 24-30k.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
franc0 #46133 üzenetére
Miért? ha azt vesszük, egy beépő plazma 120 ezer ft kb újonnan. Ugyanennyiért van LG is, de az egy rakás sz@r.
Köszi a tippet, a Samu 840 est dicsérik, ahogy hallottam. Már csak anyagi korlátai vannak.
T400 hoz mi kell, hogy be tudjam építeni? a vinyó helyére menne, gondolom a beépítő keret jó hozzá, amibe most van a vinyó?
A vinyót pedig az optikai meghajtó helyére szeretném berakni. Ehhez mi kell ? Egy ultrabay keret? van ezeknek pontos tipusa, ami kifejezetten a T400 hoz jó? Ultrabay I-II vagy valami hasonló jelülésre gondolok. Csak simán betolom a helyére, mint az optikai meghajtót és fel is ismeri a gép? Tudtok olcsó, megbízható, személyesen átvehető forrást mondani erre a keretre? -
cassius.clay
senior tag
válasz
franc0 #46002 üzenetére
És ez téged miért zavar, hogy X200 helyett T400-at veszek? Nehogy már neked probléma legyen, hogy a fórummal kapcsolatos témában kérdezgetek. A mai világban igenis meg kell nézni hova tesz az ember 1000 ft-ot, nem hogy 70-et.
Alfa nagyon jól tudja miért T400 és nem X200, neked meg semmi közöd hozzá; ha nem tudsz konstruktív lenni, ami a hozzászólásaidat illeti, akkor csendben lehet maradni. Senki sem kiváncsi a rosszindulatú megjegyzéseidre.
Témát befejeztem. -
letix
senior tag
válasz
franc0 #45382 üzenetére
OK, neked biztosan. Nekem kevésbé. Nyilván ha kimenne az egyik szín, az zavarna.
A 21"-os 99'-es gyártású IBM P260 kétlem, hogy van olyan színhű mint egy új Dell IPS paneles csoda, mégsem cserélem le. Kinek mi tetszik, ill. mi a fontos.
Gyors,tűéles és 4:3-as, nekem ez számít.
Mindemellett nagy, dög nehéz, sokat fogyaszt és már látszódnak a Trinitron csíkok is, mi több nem dolgoznék előtte 8-10 órát, az biztos. De amire használom, arra tökéletesen megfelel.udv
letix -
audi100td
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #44725 üzenetére
Mint egy rossz 5 éves, mit heverjek ki? Attól, hogy vipera mód puffogsz, még nem leszel előrébb
Asszondjahogy, az elmúlt 6 évből 240 gigányi fényképem van
Videók sajnos csak 480p-ben, azok úgy 500 giga felé konvergálnak.
Namármost, ha elég sokat utazgatsz akár országon belül, vagy csak szereted megörökíteni az eseményeket a baráti társaságról, utakról meg bármi másról, mondjuk a mai kameráknál FHD-ben, azok szerinted mennyi helyet foglalnak?
Ha hülyékről van szó, akkor aláírom, az vagyokDe te minimum ekkora.
De ugye ismét elő kellett szedni a torrenthomárszediafilemtazékellanagyhdd dolgot. Jahjmár. Elárulom, a fontos dolgokat az ősrégi DVD nevezetű vackokra is kiírom. Nemsemmi. /sarcasm
-
btudos
nagyúr
válasz
franc0 #44698 üzenetére
Nálam ezért lett kompromisszumos megoldásként (13,3-)14" a megfelelő méret, szeretem egyben tartani a dolgaimat, nem tudnék két gépen párhuzamosan létezni, ebből kifolyólag ez a jó megoldás. Ekkora méretben a HD+ felbontás tökéletesen megfelel, és még hordozni is kellemesebb mint egy másfélszer ennyit nyomó 15,6"-os gépet.
Az akksi egyelőre így is kiadja a 7-8 órát ha nem kergetem a gépet, viszont bármikor kell valami, vagy menet közben kell dolgozni, itt van mindenem egy helyen.
cadeyrn: Az SSD-k nagy többsége 7 mm-es, nálam Samsung 840 Pro dolgozik a T430-ban, meg vagyok elégedve vele
-
kraftxld
félisten
válasz
franc0 #44690 üzenetére
Nincs semmi titkolnivalóm, a gyár fizeti, meg rámtukmálták. Én teljesen elvagyok a saját T61-emmel, csak kiadták ukázba, hogy mindenképp céges géppel kell nyomulni, és eddig ellenálltam a fos HP-knek
Akkor meg főleg teljes öröm és bódottá lenne ha a T61 billentyűzetét rá tudnám heggeszteni, de lehet, hogy boltolok mellé egy oldschool thinkpad keyboard-ot -
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #44559 üzenetére
Tehát a lényeg: igazándiból semmit sem tudunk, és nincs adat és nem is lesz, vagy ha van, az is hülyeség meg fals, de a win8 az nagyon jó. Értem. Legyen döntetlen, vagy nem tudom, felőlem nyerhetsz is.
A konkrét (tehát létező és nem megoldható) problémáimat a rendszerrel pedig olvashatod a topikjában, meg az összes többi emberét is. Az egyszerű nem mindig nagyszerű. Nem néztem arrafelé manapság, a problémák megoldása akkoriban annyit jelentett, hogy elküldtek mindenkit az anyukájába, majd vérig sértették, majd miután távozott az ember a topikból, párszor még jól leköpték. Nagyjából itt lett elegem a kínlódásból, meg az egész rendszerből.
audi100td: Bonyolult, az találó szó. Valóban az.
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #41956 üzenetére
A csudimudiba, hát most mi lesz.
btudos: Az Office szubjektív, az pedig, hogy valami nem fut, nagy igazság. Mert attól, hogy a win8 nagyon kompatibilis és ezt leírja valaki 10-szer, attól még ugyanúgy nem működik a NAV kitöltője és ugyanúgy szanaszét hullik egy DW is.
Zárórát hirdetek, sok a szürke, megbúbolnak minket, azt meg nem akarom.
-
-
CharlieDrop
veterán
válasz
franc0 #41937 üzenetére
tegnap kipróbáltam, a tapipadot nem bírom beállítani, még nem találtam meg hol lehet, amúgy engem nem zavar a csempe, egész jól kezelhető meg minden, de míg nem lesz meg minden driver rendesen, addig nem hiszem, hogy érdemes használni, a win7 szerintem gyorsabb a jelenlegi felállásban...
-
btudos
nagyúr
válasz
franc0 #41740 üzenetére
Hozzám a megbízhatóság és a súly miatt jön most Samsung. Gondolkodtam mSATA SSD-n a T430-ba, de aztán maradtam a normál SSD+HDD Caddy kombinációnál, sebesség és ár szempontok miatt. Így viszont a súly ami tényezővé vált, az OCZ-k ezért estek ki, mindegyik nehezebb a Samsungoknál.
Egyébként T430 akkubővítésre milyen megoldást választanátok? Vegyek egy 9 cellás normál akksit a 6 cellás helyére, vagy inkább az aljára vegyek akksit, és hagyjam meg a 6 cellásat? Mennyi ideig tudja megtartani használaton kívül az akksi a teljesítményét? Ha mondjuk elöregedik a 9 cellás akksi 2 év múlva, van esély hogy a 6 cellás még érdemben jobb állapotban lesz?
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #41682 üzenetére
Na álljunk meg egy hangyfasznyira. Mint azt már jeleztem, nekem kell a panel, kell egy viszonylag korrekt állapot és szarok bele a billzetbe meg a prociba és ramba is. Nem érdekel a karc, nem érdekel semmi más. Azt hiszem, hogy azért ilyen igényekkel igenis bele kell férnie a keretbe egy már összekukázott gépnek, de javíts ki ha hülye lennék.Egy baromi sok éves gépbe, amit valószínűleg már 3 helyről raktak össze elviekben nem kéne annyit érnie mint egy full akksis istentudja milyen csodagép. Szerinted ez magyaros, szerintem meg reális.
szerk: akkor beletolok a szülői keretbe még 5k-t sajátból, ezen nem múlik, max alfával hozatok egy garis példányt és akkor örvendezés vala.
-
tresh
veterán
válasz
franc0 #41599 üzenetére
Jó irányárnak jó lesz az max ha valakit komolyan érdekel kiveszem a winyot és anélkül oda adom 45be..bár azért szerintem az a 3-4 hó gari is számíthat ha bármi van vele cseréli alfa.
franc0: értem én, csak az ebay-es dolgokra én nem adok..néztem én is anno aksit mind utángyártott..nálam meg csak a gyári minőség lehetséges ezért vettem bele pana akkut..plusz én inkább fizetek kicsivel többet de az minőség legyen mint sem fordítva
-
Borote
addikt
válasz
franc0 #41442 üzenetére
Tehát 64 bites Windows 8 alatt hibátlanul, gond nélkül működött a TPFC?
Lehet azzal van gond, hogy X61 tableten próbálkozom? De Win7 alatt minden működik szépen.Nálam úgy néz ki, hogy maga a program elindul, feladatkezelőben látható is a folyamat, de nem jelenik meg sehol, nem csinál semmit. (Autorun registry-ből megy).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest