Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lezso6

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz HSM #123285 üzenetére

Nekem P16 van papíron 55 wattos, turbóval 109 wattos i7-12850HX-szel. Nem kell magyarázni a melegedést, throttlingot. :DDD Pedig ez még egy istenes gép ám, kb 90-100 wattot elbíró hűtéssel (= nincs jelentős thermal throttling). De azzal már nem nagyon tud mit kezdeni, amikor egyetlen mag turbózik az égbe, 50 wattos fogyasztással, gondolom mert annyira pici a felület. Így 90 fok körüli a hőmérséklet egy magot terhelve. Pedig ugye itt nincs kupak, s én magam pasztáztam MX4-gyel, hátha, de nem nyertem semmit vele. Lehet valami folyékony fém jellegű paszta segítene, de én annak felkenését nem vállalom be. :D

Ha esetleg valaki tudja, hogy lehet rendesen órajel-korlátozni a procit, azt megköszönném. Throttlestop van, a Speedshift EPP nem igazán úgy működik, ahogy kéne, így csak egy sima 75 wattos PL1/PL2 korlát van rajta. Ezen felül csak sima órajelkorlátot szeretnék, azaz hogy ne turbózzon 4.8 GHz-re, hanem csak mondjuk 4.4 GHz-re.

Az egész célja csak az lenne, hogy letiltsam azt a +10% teljesítményt, ami miatt 1-2 szálon is elszáll a fogyasztás, extra melegedéssel, ventihanggal.

Új hozzászólás Aktív témák