- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
font-ügyben kicsit megtúrtam a netet és ezeket találtam:
https://forum.gizchina.it/index.php?/topic/1424-amazfit-bip-latin-alphabet-with-graphic-accent/
https://github.com/amazfitbip/tools/commit/852dcf05efb78831430813d06e43a798ab67d7c4
https://github.com/amazfitbip/tools/tree/852dcf05efb78831430813d06e43a798ab67d7c4Nem volt még sok időm foglalkozni vele, de mintha arról lenne szó, hogy .bmp formátumú fájlból vagy fájlokból csinálják a .ft fájlt és mintha ez egy linux alatt futó python cucc lenne... lehet, hogy jó volna valaki, aki jobban ért ezekhez
-
Igen, ezen a fórumon kérjed:
http://myamazfit.ru/threads/bip-stol-zakazov-shriftov.48/
Ne felejtsd el Chrome-ban bekapcsolni a translate-et!
Ha megcsinálják, felteszem majd valami közösbe.Egyébként vannak még itt érdekes threadek, figyelni fogom:
http://myamazfit.ru/threads/bip-santax-mod-0-1-1-45.333/ -
Upo
addikt
Nekem kiírta a hívó nevét a gyári mi fit is. De a 3.3.6-nál egyszer csak nem akarta, csak azt írta hogy bejövő hívás. Akkor felraktam a mod 3.3.6-ot, kiírta jól a nevet.
Kijött a 3.4.0, modot töröltem, 3.4.0 gyári fel, jogosultságokat beállítottam, szintén nem írta ki a hívót. Mod még nem volt belőle, mondom kivárom és majd felteszem. De tegnap reggel gondoltam egyet és újraindítottam a telefont, és azt vettem észre, hogy egész nap, és még ma is szépen kiírja a hívó nevét a gyári mi fit. -
Én nem rég vettem az órát és gyári Playes Mifit nem írta ki a nevet, csak, hogy incomming call. Bejövő hívás. 3.3.6 ha jól emlékszem. Aztán feltettem a modolt verziót, amit Upo szokott ajánlani, a 3.3.2-t és láss csodát működik. Sőt azóta rátetelepítettem a modolt 3.3.6-t és ugyanúgy kiírja. Nem frissül Playről, de ez nem gond. Az a kérdés, ha megjelenik a modolt 3.4.0-s, az is ki fogja e írni, ha rátelepítem. Majd kiderül. De az is lehet, hogy megtartom ezt a verziót. Végülis kiírja a nevet, az sms-t, üzeneteket ékezetes betűkkel, egy szóval ami nekem kell, azt tudja.
-
Upo
addikt
Nekem kb. semmi közöm az egészhez, fogalmam sincs, hiába kérdezitek minden alkalommal.
Tessék regisztrálni a telegram-ra, és bekattintani a csatornát: [link]
Egy telefonszám elég, mint a viber-nél, jelszavazni-regisztrálgatni sem kell.Biztonság mániások amúgy is végpontok közötti titkosítást használó üzenetküldőknél, a telegram-nál vagy a signal-nál kötnek ki végül, ahogy egyre újabb hibák derülnek ki, utoljára pl: [link]
Telegramot pár "jó" országban blokkolják is, mert nem férnek hozzá a kommunikációhoz az állami szervek.
Amit írnak a telegram-on azt bemásolom:
ES: Nueva version del mod de exportacion a gpx/tcx, laps, etc, basada en la Mifit estable 3.3.5, en dos versiones incluyendo y sin incluir firmware. Incluye id de llamadas desde el primer segundo. Usad la que incluye firmware para actualizar bajo vuestra responsabilidad.
----------
EN: New version of the export mod to gpx/tcx, laps, etc, based on stable Mifit 3.3.5 in two versions, with and without including firmware. Includes id of calls from first second. Use version with firmware to update under your responsability.De itt túl sok change nem lesz, az exportáló és gpx/tcx algoritmus nem hiszem hogy mostanában változott, bár volt olyan amikor finomítottak-javítottak rajta. A többi változtatást meg a huami végzi a szoftveren, az ügyben meg tessék a huami/play áruház/mi app store felé fordulni, tényleg fogalmam sincs hogy a 3.3.5 mi fit-ben mi az új a 3.3.4-hez képest.
Szerintem én be is fejezem a feltöltögetést (a google drive-omon sincs már hely, neki kéne ülni takarítani), akit érdekel az vegye fel a mod telegram csatornáját, és ott megkapja a frissítéseket.
Minden új verziónál elkezdik kérdezgetni hogy mit is tud, meg mik az újdonságok, még privátokat is kapok mintha valami bennfentes lennék. Hiába írtam le már párszor, úgyse olvas vissza senki, most is felesleges lenne leírnom. Be kéne tenni az összefoglalóba 2 mondatos leírással meg a telegram linkkel.
Amúgy annyiban rendkívül szimpatikus a csatorna, hogy semmi spam nincs rajta. Kizárólag akkor van új üzenet, ha meglevő verzió mod-jának javítása kerül fel, vagy új mi fit verzió modja készül el. Azaz amikor bejelez hogy új bejegyzés van, az minden esetben új fájlt jelent! -
thotib
csendes újonc
A fehér alapút innen le tudod tölteni. Órán nem tesztelteltem, mennyire mutat jól.
-
gyemipapa
senior tag
A MiFit alvásfigyelését használom. Valszeg a kijelzővilágítás kikapcsolása növelte meg így az üzemidődet, nekem néha jól jön félhomályban. Az értesítéseket viszont nem használom, túl apró, koromnál fogva már csak olvasószemüveggel látnám, mire felveszem, a telefont is előkapom.
-
gyemipapa
senior tag
Valóban szép teljesítmény. Pulzust én sem méricskélek, sportra sem használom, éjszakára rajtam van, alvásfigyelés megy. Ccuklóemelésre kijelző világítás bekapcsol, kettes fokozaton. Lehet, ha ezt a funkciót kikapcsolnám, nekem is meglenne az 50 nap, bár én a 10%-ot semmiképp nem várnám meg.
A havi egy feltöltéssel tökéletesen elégedett vagyok. -
-
gyemipapa
senior tag
-
gyemipapa
senior tag
Köszi, de ahogy írtam: szeretném az official Mifitet és fw-t megtartani, arra rátölteni a fontot, az általad megadott linken meg másik, mókolt Mifitet és fw-t is kellene a font fájl előtt feltenni......
Engem az se érdekelne, ha nincs ékezet, csak ne kockák legyenek betűk helyett... -
lordwolf88
csendes tag
-
lordwolf88
csendes tag
Készen is van: új számlapok
-
lordwolf88
csendes tag
Helló!
Pont ma csináltam meg annak a magyar 24H-s változatát.Itt megtalálod és később még lehet, hogy készítek.
-
Atomgeszi
nagyúr
A miui leírsá szerint megcsináltam. Most ott tartok, hogy
- A pontos sorrend: FW - RES - GPS - FT
- Visszatehetsz minden appot, amit eddig használtál. (Mi Fit csak újat!)
A FW RES GPS FT telepítve gagdettel. Töröltem a gadgetet, mifitet felraktam. Felismerte, párosult, viszont hibát dob,hogy A-GPS adatok frissítése sikertelen...Mit ronthattam el? LEhet az, hogy a lakásban ülök és nem kint az utcán?
-
Upo
addikt
Nem gondolnád, de a jogosultságok nevéből nem következik hogy mik vannak még a háttérben amit blokkol és a neve alapján nem is gondolnád.
Pl. a telefon lehet ugye bluetooth kihangosító okán valami hátulról mellbe buetooth jogosultság kezelője. Illetve amit biztosan tudok, hogy pl. ahhoz kell hogy az app tudja hogy van bejövő hívás, azaz pl. telefonálás közben nem ad ki jelzőhangokat, stb. Illetve nyilván a telefon, sms jogok kellenek ahhoz, hogy az órára ki tudja küldeni. A fényképezőgép mögött meg pl. vannak tárhely dolgok is, illetve qr kódokkal is dolgozik a mifit amihez szintén kell. Érdemes lehet azért kipróbálni mindent bekapcsolva.Nekem ezekkel a beállításokkal szépen megy:
Amúgy az előbb ránéztem, és nem volt hőfok. Aztán eszembe jutott, hogy tegnap este 10 körül pittyent a telegram, a mifit modból lett új, ismét javítás került bele az export algoritmushoz amit fel is raktam. Át is néztem, és utána kellett állítani az akku kímélőnek, most már szépen mutatja megint.
-
gyemipapa
senior tag
Azért lássuk be: nem változik olyan gyakran a hőmérséklet, hogy félóránként-óránként kellene nézni, engem nem zavar, hogy néha eltűnik. Ha mégis mindenképp kíváncsi vagyok, hány fok van odakint, megnézem a telón. Soha nagyobb problémám ne legyen egy ilyen árfekvésű okosórával. Ez amúgy sem az óra hibája, csak a kapott adatokat tudja kijelezni.
Idő, dátum, lépésszámláló, alvásfigyelő, ezek stabilan mennek rajta, és az egy hónapos üzemidő mellett ennyi nekem tökéletesen elég. -
Upo
addikt
Szerintem jobban jársz ha felrakod a telóra a telegram-ot. A telefonszám arra kell kb., hogy ne kelljen jelszót megjegyezni. Telefonon felrakod, megadod a telefonszámot, jön egy bejövő hívás amit nem kell felvenni. Ezzel kész, be van állítva a telón a telegram. A web linken amit küldtem, meg azért kéri a telszámot, mert az alapján küld a telóra egy pin kódot telegram üzenetben amivel be tudsz lépni a böngészőben. Ha bepipálod hogy saját eszköz akkor legközelebb már csak simán beenged. Szerintem kimondottan jól kitalált rendszer, és gyakorlatilag semmit nem kell megjegyezni, se login név, se jelszó.
Ha ez megvan, akkor meg a channelen mindig eléred a friss verziót. Nincs benne társalgás, szmájlizás, cicás képek, minden új üzenet egy új app verzió.
Szerintem ne sajnáld azt a 2 kattintást, és mindig friss leszel.
A mostanit feltettem: [link] -
Upo
addikt
Én az activity export miatt kezdtem használni ezt a verziót, de felfigyeltem rá hogy ezzel stabil a hőfok jelzés is. Az utolsó verziónál írta a srác, hogy a bluetooth connection kódot is tanulmányozta benne, és emiatt a 3.3.1-ből csinált egy újabb, módosított változatot. Elvileg a hívás azonosításon is segít, bár nekem az a gyárival is jó volt, mellékhatásként meg a hőfok is stabilabb lett vele.
-
Upo
addikt
Telegram @MifitTcxExport csoport (mint írtam párral előtte). [link]
Ahogy jön ki a play-en új mifit, csinálja is a modot a srác.
Ez a tcx exportálás durván komolyabb benne mint a mifit exporter sima outputja, sokat dolgozott a korrekciós algoritmusán, és amin én eddig próbáltam, az endomondoba importálva ugyanazok az adatok jönnek ki mint amit a mifit is mutat. Ez meglepetés, a mifit exporter exportot importálva totál más dolgok jönnek ki, távolságok, sebességek, pulzus adatok totál szét vannak csúszva.
Kis apróság amire rátaláltam: [link] -
gyemipapa
senior tag
Jaj az aktuális hőfok az egy külön kérdés... ez nem BT kérdése, nézd meg, hogy az óra ettől még csatlakozva van. Pl. nekem most is jönnek az értesítések, de az aktuális hőfokot épp nem jelzi, pedig fél órája még mutatta, hogy 23 fok van.
Ez az időjárás rész frissítésével függ össze... De persze ha elégedetlen vagy az órával, szabadulj meg tőle.
Nekem ennyi pénzért tökéletesen megfelel. -
gyemipapa
senior tag
Neked is 1 méteren belül dobál??? (teló zsebben, óra csuklón)?
Mert akkor ott tényleg bibi van, vagy az órával, vagy a telóval.
Hogy melyikkel, az csak úgy derülhet ki, hogy órát másik telóhoz párosítod, illetve telóhoz másik BT eszközt párosítasz... De szerintem egy BT vagy műxik, vagy nem, spontán nem szokott "legyengülni" az ereje. -
Upo
addikt
Nekem vásárolt van (nem használom már), de ingyenesnek az alert bridge-t javasoltuk annak idején.
-
-
Upo
addikt
Az aktuális hőfok eltűnés általában energiagazdálkodási probléma. Legjobb ha a mi fit-re minden engedélyezve van, nincs lekorlátozva, legyen akku kímélésből kizárva, rendszerbeállítások és bluetooth kezelése is engedve, persze háttérben futással és autostarttal együtt.
Olyankor nincs hőfok ha altatva van a mi fit, vagy a BT energiatakarékosban maradt, vagy valami hasonló. Az a lényeg hogy a mi fit bármikor a saját akarata szerint tudjon kommunikálni az órával amikor csak akar. Vannak olyan rendszerek amik kicsit túltolják az energiagazdálkodást és még állítani se nagyon lehet, hát ott lehetnek problémák. Nekem xiaomi telón miui alatt be van jól állítva és működik is, nem mondom hogy nem találkozok olyannal hogy épp üres a hőfok, de nem sokra rá visszajön akkor is, de inkább ott van mindig.
De ha valakit nagyon zavar, akkor elindítja a mi fit-et, az adatszinkron után azonnal megjelenik a hőfok. Ez nem az óra hibája, esetleg lehet bombázni a telefon gyártót hogy szedje rendbe a szoftverét a telefonon, vagy legyen beállítható. Pl. Huawei telóknál rendszeresek a bluetooth vacakolások, olvasom több helyen is, illetve saját tapasztalat is megerősíti. (Egy jó darabig biztos nem vagyok hajlandó pénzt adni huawei telefonért, inkább körülnézek a kategóriában.) -
royslade
tag
Köszi a türelmed...
Alig találtam meg...
1. Ha már párosítva van az óra a GadgetBridge-el és össze is vagy kapcsolódva az órával, akkor bal oldalt felül a három vízszintes vonalra kattintasz.
2. Ott Beállítások.
3. Elindulsz a lap alja felé és az Eszközspecifikus beállításoknál kiválasztod a Mi Band beállításokat.
4. Ott megkeresed a Kijelző aktiválása felemeléskor menüt és kiválasztod.
5. ki legyen kiválasztva.
Örülsz...Letöltöd ezt a fájlt: Magyarítás
Itt ha magyarítani szeretnél találsz egy jó leírást... Leírás a magyarításhozHa csak a font fájl kell akkor kicsomagolod ezt a zip fájlt és ez a fájl kell belőle neked. Mili_chaohu_uni.ft
Megnyitod a fájlkezelőt és abban kitallózod ezt a fájlt. Amikor ráböksz megkérdi mivel szeretnéd megnyitni. Itt kiválasztod a Gadgetbridge-et. Nekem File Commander van a telefonomon és ott az "ököl" ikon jelenik meg és FW/Alkalmazás telepítő felirat hozzá. Bejön a progi és a TELEPÍTÉS gombra ráböksz.
Másodszor is örülsz...Remélem ez alapján sikerülni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest