- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokov
tag
válasz
liksoft #42614 üzenetére
Ez a Samsung S2 egy ilyen úgy látszik. Találtam egy sorstársat akinek egy az egyben ugyanazzal a hanggal szenvedve térdelt le, mint nekem. Neki is 100/100-ról csak amiatt, mert leválasztás nélkül húzta ki.
Én nem emlékszem, hogy a notiból mielőtt kihúztam leválasztottam e, de hogy nem volt művelet közben az tuti, egy exe-t futtattam róla, amit már régen bezártam.2 éves videó. Azt írja lóxart kent rá, az sem használt. Szerencsétlennek 2010. 04. havi volt a cucca és vett egy másikat, de már azon sem volt ugyanaz a PCB akkor a 2011. 07. havi cuccon.
Az enyém 2011.01. és még rev. A. ez is, a PCB 2010-es ezen is. Újonnan már egyáltalán kapni sem lehet a típust szóval pont ilyet találni használtan és házilag átcsavarozni…
Ráadásul, amíg szét nem pattintja az ember a műanyagot ki sem derül melyik rev. és pont ilyen nagyon nehezen pattintható vagy törik vagy nem tok, szóval senki nem fogja megengedni…Nem vagyok jól. Rosszul vagyok.
-
kokov
tag
válasz
liksoft #42611 üzenetére
Igen csak, ha az van amire gondolsz, akkor többet már nem olvas szemüveg nélkül nem?
Ez viszont egyszer már csinálta ezt pár másodpercre, aztán megint jó volt, mert akkor kábelt cseréltem és jó lett.
Konkrétan bedugtam egy asztali gépbe meghallottam, hogy milyen hangok jönnek belőle, mondom ajajj, és azonnal kihúztam másik kábellel, a gépen egy másik USB portot választottam és akkor felismerte. Most legutóbb egy notiban volt, ami elsőre felismerte gond nélkül.
(Van a táskámban 3db usb kábel és most néztem meg, minden kábelem hibátlan, szóval akkor sem a kábel miatt volt a gond, csak a sietségben akkor azt gondoltam, hogy megtört a kábel vagy a csati nem jól érintkezik. A csatit most újraforrasztottam rajta, van profi forrasztó állomásom. Az most tuti jó. Nem az a baj.
-
kokov
tag
válasz
liksoft #42609 üzenetére
Nagyon jó lenne házilag legalább annyit elérni, hogy lássam pontosan mi is van rajta, szóval legalább a mappákat...
Ha a könyvtárak és az alkönyvtárak nevét látnám az már elég lenne összeírni mit kell újra megcsinálnom. Több iskolában segítek és ottani gépek lemezképeit kellene gyorsan pótolni.
Ilyen USB-s vackoknál el lehet ezt valahogy érni?Mivel nem így szólt korábban az a HDD amit hallottam (az mázlimra csak beep volt), ezért azt nem tudom eldönteni fülre teljes biztossággal, hogy vajon segíthet e ezen is, ha kézzel parkolom a fejet, vagy semmi értelme ennél ezzel próbálkozni, mert ez biztosan a vezérlő elektronika sara lesz és nem mechanikai természetű okra vezethető vissza, hogy most nem ismeri fel a gép.
Sajnos utóbbi felé hajlok. Kábelt és csatit néztem.
30GB méretű fájlok, tömörített lemezképek voltak túlnyomórészt rajta, ha felületi hiba akkor szerintem mind crc-s lesz, semmi értelme megpróbálni menteni.
Viszont kvázi mentések vesznek el a halálával, így adatvesztés sok esetben nem történt, mert a gépeket elvileg újra le lehet menteni csak rengeteg munkám lesz oda.Újra mindent lementeni sok-sok óra meló és a mentések sem lesznek ilyen tiszták, hiszen a használat közben felkerülő rosszindulatú kóddal együtt tudom csak újra lementeni a gépet és nem közvetlenül a telepítés után, szóval "munka"mentés kéne igazából most nekem, nem "adat"mentés.
Persze majdnem tele volt 1TB szóval biztos elveszett egy csomó olyan munkám, ami most így nincs is előttem, hogy ja igen, az is ezen volt.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
liksoft #42588 üzenetére
elsőnek előlapi panellal próbáltam rá filmet másolni, de mivel 1 mb/s el másolta, így kénytelen voltam hátra dugni.
tv-hez viszont usb hosszabítót használok.
akkor emiatt halhat meg?
garancia még bőven van rá.. csak cserélik.. vagy levásárolom, ha lehetséges az az opció. -
kivulallo
tag
válasz
liksoft #42544 üzenetére
értem és köszönöm. de azért szerintem 5 év mégis csak rövid idő... esetleg egy felsőbb kategóriás ssd helyettesíthetné? mondjuk egy samsung 850 pro... csak arra nem lehet fizikailag menteni. úgy értem átépíteni a lemezeket, stb.
maga a lemez nem melegedett nagyon. 32-33°C. szerintem egy laptop hddtől normális. csak akkor melegedett ha hosszabb időn keresztül dolgozott, pl. defrag vagy hosszabb másolások, kb. 37°C-ig.
és akkor mit javasoltok? ssd, új hdd, vagy javítás? ha menteni kell akkor működőképessé kéne tenni. ha már működik miért vegyek újat. nehéz... -
choler.
tag
válasz
liksoft #42471 üzenetére
A pontos típusba spec alapján max 2TB HDD a támogatott és elsőre jó is volt.
A korábban benne lévő 500GB-os is ezt produkálta 6 év használat után, az is fel-fel akart pörögni miközben a gép azt írta hogy tele van. Viszont azt pc-re kötve is látszott hogy rossz, meg kattogott rendesen. Szal nem tudom most mi nem jó, az 500-as ugyanazon beállításokkal nem telt be. Meg be is van állítva, hogy törölje ha betelt, amellett rögzített napok száma is korlátozva van.
Vagy mire kellene formáznom, hogy a felvevőnek ne kelljen és használhatná a beépítés után azonnal? -
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #42409 üzenetére
Értem én, hogy sérti egyesek üzleti érdekeit, ha az emberek tájékozottabbak ilyen téren, jó lenne hülyének nézni mindenkit, de a fórumozás az információk átadásáról és szabad áramlásáról szól.
Érdekes felfogás ez, mint amikor a rákos beteg előtt eltitkolja az orvosa a gyógyítási lehetőségeket, nehogy véletlenül szabad választása legyen. Ehelyett inkább csak azt próbálja megmutatni, ami az orvosnak leginkább kifizetődő.
Csak tudod ez nem így működik, mindenkinek joga van tudni minden információt, azután majd maga dönt, hogy mit akar.
Ilyen videók legtöbb laikus ember számára megmaradnak az érdekesség szintjén, hiszen nem mindenki tud, akar, mer ilyenbe belevágni.
Szakmai fórum lévén azonban akadhatnak olyanok is, akiket érdekelhet. Próbáld elfogadni, hogy nem a Nők Lapja fórumán vagyunk, mindamellett nyilván te is leírhatod a véleményed, bár ha szerinted az emberek úgyis hülyék, átugorják, akkor kár volt fáradni.
-
anorche1
őstag
válasz
liksoft #42409 üzenetére
Köszi!
És mik most a lehetőségeim?
Az adatok elvesztését túl élem, a legfontosabb dolgokról vannak mentéseim.
Ha a laptopot vissza küldöm garanciába hogy nem jó a hdd, akkor megtudják mondani a hdd -ből kinyert adatokból, hogy nem rendeltetés szer használat miatt romlott el? Mert a ideapad topicban azt a választ kaptam, hogy ha igen, akkor az egész gép garanciáját bukom. Akkor meg inkább veszek egy másik hdd -t. -
net91
senior tag
válasz
liksoft #42116 üzenetére
Ez volt az első amit megpróbáltam, de sajnos nem ez volt a probléma.
Ha valakinek hasonló problémája van, akkor egy dynamic disk to basic disk converter-el tudja elhárítani.
DE, a legtöbb konverter törli az adatokat, szerencsére azonban van olyan is, amely nem.
Nekem sikerül visszaállítani a dinamikus lemezt alap lemezzé úgy, hogy minden adat megmaradt. -
DeathAdder
veterán
válasz
liksoft #42092 üzenetére
Lementettem minden, és le is formáztam.
Most CDM-ben nagyjából jó eredményt kaptam:
HDS olvasási felületi teszt is lefutott, íme az eredmények:
itt esetleg ami látszik, hogy szép lassan lassult vissza az olvasási sebesség:
De folyamatosan nagyon csúnyán kattog, és van hogy 12 megával tudok csak rá másolni (több eszközről is próbáltam már).
Mit lehetne ezzel tenni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41985 üzenetére
Nem értem, min aggodalmaskodsz ennyire, amikor világosan oda volt írva:
"Az is értelemszerű, hogy ez a lehetőség olyan kidobásra ítélt HDD-re vonatkozik, ahol vesztenivaló már nincs, profi adatmentésre költeni már nem akar a használója."
Továbbá olyan dolgokat közölsz, amikkel én is tisztában vagyok. Csak én attól még nem nézem annyira butának a fórumozókat, hogy gátolva érezzem magam olyan információk átadásában, amiről azt is tudom, hogy aki nem akar szerelgetni, mert fakezű, úgysem fogja szétszedni a HDD-t.
Aki pedig műszaki érdeklődésű, annak esetleg érdekes. Mindenkinek saját felelőssége, hogy mibe vág bele.
Még csak azt sem lehet mondani, hogy egészségre káros öngyógyítási tanácsokat adtam volna, pedig azokból is akad az Interneten, a netes demokrácia azt is megengedi.
Te is leírtad a sirámokat, ennyi. Mindenki azt hasznosít a hozzászólásokból, amit akar.
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41983 üzenetére
Egy dolgot jó lenne, ha megértenél végre.
Az internetes fórumok alapvető célja nem az üzleti vállalkozások érdekeltségének kiszolgálása, hanem az egymásnak való segítés, tapasztalatok önzetlen átadása. Nyilván ésszerű határokon belül, a kockázatokra való figyelmeztetés mellett.
Figyelmeztetést odaírtam, vagy nem?
Szerinted ezeken a szakmai fórumokon ki nincs azzal tisztában, hogy a HDD érzékeny a porra?
Kinek írod ezeket a kéretlen információkat? Számomra biztosan felesleges, nem tegnap kezdtem.
esély sincs a mentésre, hiába hibátlan minden más.
Mondod te, hiszen üzleti érdekeid fűződnek ennek a hitnek a fenntartásához. A valóság azonban néha mást mutat:
https://www.youtube.com/watch?v=F5Y7BniaRXg
https://www.youtube.com/watch?v=WNJqTPutrJ4
stb. lehetne folytatni a sort.
Előbbi hozzászólásomnak sem kellett volna megszületni, ha múltkor nem veszem zokon, amit írtatok nekem, a "kártékony" hozzászólásomról. Ami inkább számodra és a másik érdekelt adatmentő társad számára volt kártékony. Nem az itteni fórumozók számára.
15 év fórumozás után sem te, sem más nem fogja az én hozzászólásomat kártékonynak nevezni. Ha mégis, annak következménye lesz.
Tehát dönthettem volna úgy is, hogy az előző hozzászólást nem írom meg. Miért is rontanám mások üzletét?
De nem. Amíg nem szálltok le rólam ezzel a szakmai trollkodással, addig én sem fogok ilyenre tekintettel lenni. Maradnék inkább a fórumos közösség támogatása mellett.
-
DFlash
tag
válasz
liksoft #41900 üzenetére
Megjött a cseretáp, kicseréltem, elindult, igaz nem elsőre, csak másodjára.
HDSentinel szerint még mindig 100/100 ez a dög, érdemes azért átmenteni az adatokat egy új vinyóra? Egy WD Ezex-et rendeltem 2015 májusi gyártás a címke szerint.
Ezek mennyire megbízható termékek? -
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41939 üzenetére
Nem hiányoltam, el kellene olvasni a végét is:
Míg előzőleg az írásteszt során függőből hibátlan lett, ha jól vettem ki.
Tisztában vagyok vele, hogy mit csinál. Az inicializálást neveztem írástesztnek, mert így rövidebb leírni.
Csak megpróbáltam levezetni, hogy mi történt. Inkább azt kellene levonni, amire kimondatlanul utaltam: lehetne ismét felülírást csinálni.
De ez olyan dolog, ha az enyém lenne, ráfirkálnék ismét, miközben sejtem azt is, hogy ettől már nem lesz jobb. Legjobb lenne véglegesen hibás szektorként átirányítani, csak erre láthatóan nem hajlandó a firmware.
-
válasz
liksoft #41935 üzenetére
köszi. a gyári tesztprogram elvileg a seagate seatools, ami nem látja a hdd-t. én feladtam a vele való kínlódást, a drive még garanciális, remélem, befogadják.
@Kernel: hdsről beszélünk. a felülettesztek közül a teljes újrainicializálás futott le, majd a rövid és a részletes önteszt. ez utóbbi meg találta azokat a hibákat, amiket a felület újrainicializálástól vártuk, hogy eltünteti.
-
válasz
liksoft #41811 üzenetére
nos, megtörtént, átment rajta hiba nélkül, a kondíció 86-ról 98%ra ugrott vissza. utána futtattam egy rövid self-tesztet, szintén végigment rajta. a részletes teszt viszont meghasalt, megint megtalálta rajta az írás/olvasáshibákat, és a 8 gyengének tartott szektort, amiket áthelyezhet a későbbiekben.
most mit csináljak?
-
whYz
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41828 üzenetére
Aki HDD hiba miatt adatod veszít, kizárólag a saját hülyeségének köszönheti, nem nekem, aki csak tapasztalatokat adtam közre. Tudomásom szerint magától értetődő, hogy (fontos) adatot legalább két példányban kell tárolni.
Kissé erőltettetnek érzem ezt a dolgot, nehogy már a végén nekem kelljen elnézést kérni, mert leírtam, hogy mi volt. Ez volt a történet, és ennyi. Mindenki tisztában van vele, hogy ilyen lemezben már kevésbé szabad megbízni.
Korántsem ugyanaz, mintha az elektronika topikban olyan tanácsot adnék, ami érintésvédelmi szempontból aggályos, áram agyonvághatna valakit. Nyilván ilyenre én is ügyelek.
A másik, a felülírás ami egymagában is adatvesztést okoz.
Azért írom felül, hogy elvesszen. Meg azért, hogy a függő szektorok visszaforduljanak hibátlan szektornak. Amikor a Sentinelben a szemem láttára tűnik el a hibajelzés. De a következő fokozat, hogy még ezért is nekem kell bocsánatot kérni, ne vicceljünk már...
WD merevlemezekhez való programnál maga a gyártó is ajánlja, hogy néha írjuk felül a merevlemezt, frissítve ezáltal a mágneses felületet, megelőzve a bajokat.
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41822 üzenetére
Csak az az érdekes, nálam úgy néz ki, véglegesen megjavult két HDD, ami előzőleg szétfagyasztotta a gépet.
Egyiket elég volt felülírni.
Másikat felülírtam, de hamarosan ismét fagyasztott. A nehezen olvasható szektorok itt az elejére estek, többszöri felülírás hatására sem akart javulni az egyik blokk sebessége, ugyanakkor hibás szektorként sem akarta áthelyezni.
Másodszorra is igen nehéz volt elkapni, sőt még nehezebb, de ezután az első partíció kezdetét eltoltam 2 GB-tal, azóta semmi baja. Torrent megy rajta, Windowst is telepítettem rá (csak tesztként), de gond nélkül működik, 1884 adatkapcsolati hiba (ami nem nálam keletkezett) azóta nem növekszik.
Talán még azt érdemes tudni róla, hogy előző használója tudatlanságból 65 000 load / unload ciklust vágott bele.
Elképzelhető, hogy emiatt lett ilyen baja, amit fentebb leírtam?
-
Chp
őstag
válasz
liksoft #41816 üzenetére
Jártam a 8.1 lemezkezelőjében, de nem látta azt a meghajtót, amin nem a rendszer van, mert ugye, ott akkor is láthatónak kéne lennie, ha nincs hozzárendelve betűjel. Érdekes azonban, hogy a BIOS...UEFI látja mindkettőt. Ha nem maga az SSHD-val van gond, akkor nem idegeskedem, csak kissé aggaszt a jelenség.
-
Kernel
nagyúr
válasz
liksoft #41815 üzenetére
Sajnos az a probléma – ezt már több HDD-nél is tapasztaltam –, hogy bizonytalan, nehezen olvasható szektorok miatt néha úgy lerohasztja a gépet, hogy egyszerűen már a BIOS sem tudja detektálni.
Ilyenkor próbálkozhatok USB-átalakítóval, SATA-kártyával, vagy bármivel, amit elő tudok szedni, de igen nehéz elkapni. Viszont amikor sikerül, csak a partíciós tábla törlése is már megkönnyítheti a helyzetet. Utána megjelenik a HDD, kezelhetővé válik, felülírható.
Nem tudom, az UEFI alaplap miatt van ez, vagy attól függetlenül az alaplap sajátossága, de inkább az a kérdés, milyen hardvert szoktatok használni ennek a kellemetlenségnek a megkerülésére, ami nem akar mindenáron adatot beolvasni a lemezről, már a boot során?
-
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #41513 üzenetére
Gondoltam.
Amúgy külső, zárt házas kiviteleknél, jobb híján, egy fölös, jó nagy ventis noti hűtőpadot alátenni mennyire okos dolog? Én megléptem már néhány alkalommal a túlzott nyári melegedés miatt és nagyon jól lehűtötte a 2,5 colos külsőket. Magán a rácson nem tapasztaltam rezgést, ami a merevlemeznek káros lehetne.
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #41508 üzenetére
Nem lyukak vannak rajta, hanem ilyen kis szellőző vájatok / hornyok [link], [link]. Vsz akkora hűtése légáramlás ezeken nincs, a körülölelő rész is végig zárt műanyag... Még egy My Book talán jobb egy fokkal ilyen téren [link], [link], főleg a RAID megoldásaik [link].
Nyáron amúgy még az aluházakban is felmennek 4x°C-ra, igazán hűteni, csak az aktív hűtéses rackek tudnak, mint pl. ez a Thermaltake. Ebben a kánikulában se nagyon megy 35°C fölé.
Ha már nyár...sokan tesznek a hőfokokra (mit nekik HDS, AIDA stb.), notebookok, azokban lévő HDD-k is jellemzően túlmelegednek, ahogy a műanyag külsők is. Mindenképpen élettartam rövidüléshez vezet előbb-utóbb és akkor vihetik majd hozzátok, ahelyett, hogy kicsit is odafigyelnének rá. De hát utóbbi nem jellemző, így gondolom nyáron is akad bőven munkátok. -
krealon
veterán
válasz
liksoft #41502 üzenetére
Szivembol szoltal.
Az emberek nem kepesek megerteni, hogy HDD-t terhelni, aktiv hutes (kenyszeritett legaramlas) nelkul, ongyilkossag.
Erre a bezart hotermelo eszkoz szemlelteto peldat szokasom idezni:Egy HDD fogyasztasa 2 - 10 W.
Ennek a nagy reszet (50% +) ho formajaban kisugarozzak.
Egy zseblampaizzo (4.5 V, 0.2 A) is kb 1 W teljesitmenyt sugaroz ki feny es ho formajaban.
A szemleltetes annyi, hogy probaljuk a bekapcsolt / mukodo / vilagito izzot a bezart markunkban tartani.
1 - 2 perc mulva eleri a 60 celsius fok homersekletet, amit ugy erzekelunk, hogy "eget" es onkentelenul is eldobjuk azt.
A rosszul szellozo helyeken pont ugyanez jatszodik le az elektronikus eszkozokkel, es tipikusan 60+ celsius fok homersekleten mar bizonytalanul mukodnek. -
Geller72
veterán
válasz
liksoft #41257 üzenetére
Megvettem a HDD sentinel pro-t. Nem csak azért hogy lássam a smart adatokat, mert azt akármivel is láthatom, hanem mert már jó ideje meg akartam venni. Örök élet, örök licence.
. És most még kaptam majd 15% kedvezményt is. 5 gépre is csak 12k, mínusz a kedvezmény. Szerintem ennyit megér.
.
A sentinel szerint a disk kondiciója NULLA százalék... Ehhez képest ír-olvas.
Viszont azt nem értem, hogy az SSD-m hogy a francba tudott 74 nap alatt úgy, hogy itthon sem vagyok nagyon és szinte csak netezgetnek vele 1.9 Terrát írni ?
(Összesen írt adatmennyiség: 1.89 TB)
Ez mitől lehet?(Tudom, hogy ez nem hdd, de a probléma jellege akár ahhoz is kapcsolódhatna..
)
W 8.1 -
Geller72
veterán
válasz
liksoft #41255 üzenetére
Hiába csapdosod a fejed a falhoz, akkor sem értem. Régebben is ha volt bad sectorom, akkor azt a chkdsk simán mutatta. Régen akkor miért nem rejtette el a drive??? Megérteném, ha már egy chkdsk-t lefuttattam volna, a szektorok fixálására, de nem így történt, csak diagnosztika volt.
-
MájMekk
tag
válasz
liksoft #41209 üzenetére
Köszönöm a választ.
Lenne még egy kérdésem.
Van egy SAMSUNG HD501LJ SATA (500GB/7200rpm/16M) merevlemezem, ami egy HighPoint Rocket kártyára kötve működött hosszú évekig gond nélkül. Evvel annyi van, hogy jó ideje meghalt rajta a SMART, semmilyen információt nem ad. Viszont minden adat megvan rajta, semmi nem veszett el és tökéletesen lehet rá írni.
Evvel mi lehet és várható, hogy még egy darabig fog működni? -
MájMekk
tag
válasz
liksoft #41200 üzenetére
Elnézést a tudatlanságomért!
A kép egy Maxtor DiamondMax 21 STM3320620A 320GB 7200 RPM 16MB Cache IDE Ultra ATA100 / ATA-6 3.5" merevlemez kondícióját ábrázolja XP alatt.
Egyik nap egyszerűen nem indult el, nem látta a BIOS, majd hosszas próbálkozás után nagy nehezen újraindult.
Ami aggasztó, hogy a 100%-os kondíció az újra elindulás után 0%-os lett mindenféle figyelmeztetésekkel, hogy azonnal menteni kell mindent róla és felkészülni a halálára. Elkezdtem átmásolni egy másik HDD-re, ami sikerrel meg is történt, azóta meg megint 100%-os kondíciót ír ki.
A kérdés pedig az lenne, hogy mi okozhatta ezt és várható-e ettől a merevlemeztől még bármi jó?
Előre is köszi. -
-
válasz
liksoft #40951 üzenetére
"akkor 2,5TB "valamit" ráírni teszt miatt"
Nekem is van egy 3TB hddm külső usb házban. kb 2.6TB adat van rajta de sok kis (pár MB vagy pár GB) file formájában soksok könyvtárban. (mentésre használom így minden filet nem szoktam tartalomra nézve visszaellenőrizni)
Eddig nem tapasztaltam hibát. A kérdésem az hogy akkor ez most jól kezeli, vagy egy teszthez törölni kéne az adatokat róla és úgy tesztelni egyetlen 2,5TB méretű file felmásolásával?? (ha igen, honnan szerezzek egy ekkora filet?)
-
NoOne1976
őstag
válasz
liksoft #40955 üzenetére
Az egyértelműség kedvéért, mert lehet, félreérthető voltam: ez a 3TB-os vinyót használom már benne jó pár hónapja egy másik 2TB-os mellett, és eddig semmi gond nem volt vele. Többször bekapcsoltam, írtam rá, semmi gond eddig nem jelentkezett.
Ezért is kérdeztem, hogy az előfordulhat, hogy 9 alkalommal jól kezeli, és 10-ik alkalommal meg elrontja a vinyót? -
NoOne1976
őstag
válasz
liksoft #40951 üzenetére
De pont ez a bajom. Hogy eddig is használatba volt véve. Már 20-szor be és kikapcsoltam ugyanebben a házban, másoltam rá, semmi gond nem volt. Nem arról van szó jelen esetben, hogy egyszer felmásoltam rá az adatokat, aztán kivettem, és most visszatenném.
Amúgy erről a Raidsonic eszközről van szó: [link]
A leírásban az szerepel, hogy "No HDD capacity restriction", vagyis bármit el kellene bírnia. Vagy tévedek? -
Agyzuzo
addikt
válasz
liksoft #40945 üzenetére
"ha ezt 4 byte-on végezzük, 2TB fölött "átfordul" a címzés, és a HDD elejét írja, olvassa a rendszer"
Én is erre céloztam, hogy az USB-s házak nem tudják kezelni a GPT-s címzés 5 byte-ját, de akkor nem volt teljesen pontos a megfogalmazás - ha 2 tera vagy az alatti tárhelyű, GPT-vel formázott vinyót teszünk be egy ilyen házba mi történik?
-
mikk2000
őstag
válasz
liksoft #40737 üzenetére
A regenerátor programot sokan félreértik, nem arra való, hogy megjavítsa a hdd-t, hanem elsődlegesen arra, hogy olyan állapotba hozza, hogy aztán az adatokat le lehessen menteni. Abban valóban igazad van, hogy arra felhívhatná a figyelmet a program, hogy a kérdéses hdd-t egy másik gépben is illene letesztelni, kizárandó az adott gép egyedi hibáját. Ilyen alapon minden tesztelő programot is utálhatsz, hiszen egy instabil tápcsatival egy sima lemezfelület ellenőrzés sem egészséges.
-
válasz
liksoft #40657 üzenetére
Nem egy tipikus módszer hogy a sector és clusterméret különbözzön otthoni PCn.
Persze semmi sem kizárt.. főleg kamera rendszer esetén.
Kernel: olvasni is tudni kéne (pofáraesés terhe mellett): "A saját linkeden is és amit én linkeltem ott is egyértelműen leírják: 2TB a határ.. "
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40589 üzenetére
Ilyen helyröl nem szabad venni vinyót.. Én felbontás nélkül visszaküldeném ha igy lett volna küldve.. Szopjon vele aki így küldte. Extreme valami 3 méteres bubis anyagba csomagolta nekem most is. Mind rávolt tekerve vagy 5 percig tekertem lefele, a telején ragasztószalaggal ugy rögzitve hogy késsel vágtam át, uitána két réteg kartonpapir és ez az egész még belehelyezve egy extreme-s zacskóba amibe egy csomó airbag és azon feküdt az egész csomag..
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40578 üzenetére
Nemtudom én 10 éve csak futárral veszek vinyókat, helyi kiskerben vaskos felárral van meg is értem az okát de nem vagyok a pénzem ellensége
Ma is jött egy toshiba az extremtöl agyonig becsomagolva térkitöltős levegős zacsekokba alias airspeed-be.. Működik most üzemeltem be.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
liksoft #40578 üzenetére
Pont tegnap jött futárral két 4 TB-s Toshiba a NAS-omba, este küldtem rájuk egy részletes tesztet, szerencsére túlélték. Bár én se szívesen hozatok futárral vinyót, de nem tudok mindig elszabadulni személyes átvételre a melóhelyről. Mondjuk normálisabb cégek úgy becsomagolják, hogy akár dobálni is lehetne, ez is szép vaskos, puha pufi csomagban érkezett.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40576 üzenetére
Szerintem nagy százalékban futárral rendel már mindenki mindent, eleve a kiskerek is így hozatják ugyhogy egy szállitáson biztos túlesik. Én az okokat inkább a gyártás olcsósításában keresném ami magában foglalja hogy a gyártás végén a meó is kevesebb terméket vizsgál meg. Garit se adnak annyit rá mint régen.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40494 üzenetére
Az de tapasztalataim szerint a samsung drive-nál ezen bejegyzés nem működik. Nem is néztem amugy csak mikor te is a samsung driveról írtál, akkor jutott eszembe hoigy ez nyavaja samsung ahol az egész smart megvan kókányolva. Régen felénk a kiskerben is csak ez volt, szoptam is velük eleget csak már elfelejtettem.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
liksoft #40482 üzenetére
Van egyébként magyarázat arra, hogy mi okozza ezt a vinyólassulást? Én anno egy 500 gigás WD Blue-nál jártam úgy, hogy az olvasási sebesség rendben volt, tehát ha arról a vinyóról másoltam egy másikra, akkor szépen ment 50-70 megával, de amikor írni akartam rá akkor 1-2 mega/sec-re esett le a dolog... Torrentezésre használtam és onnan tűnt fel, hogy percekig tartott mire hozzáadott egy file-t, utána vettem észre hogy az írási sebesség drasztikusan bezuhant - mindezt úgy, hogy egyébként Sentinel szerint 100%-os és egyébként a mai napig működik a vinyó (persze már nem használom).
-
peq
aktív tag
válasz
liksoft #40246 üzenetére
Mea culpa, azt még valóban nem írtam le. Maxtor 6E040L0 40GB 7.2K 2MB Diamond Max Plus 8 IDE
Azon információhoz szeretnék jutni, miért csak 20asnak látja
Ez a titkosszolgálatos téma pusztán móka
A host/hidden protected area-ról beszélek, netes utánajárásom soán fellelt opciók közül ez tűnik a legjobb magyarázatnak a jelenségre
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- 1 Tb-os NVME-k
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest