- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Saltwater
aktív tag
válasz
anorche1 #45548 üzenetére
Hiren's Mini Windows alól kellene indítani a "LowLevelFormatTool" programot, és azzal teleírni nullákkal.
Ha nincs kedved live rendszerről formázni, akkor a Windows autopmount funkcióját lődd ki a DISKPART programmal az "automount disable" paranccsal.....utána felcsatlakoztatod a winchestert, és indítasz egy HD Sentinel felület inicializálást. -
liksoft
nagyúr
válasz
anorche1 #42410 üzenetére
Mivel bárhol (otthon vagy cégnél) az adatok mentése külsérelmi nyommal jár, és nincs olyan adat ami létfontosságú, így meg lehet próbálni a garanciát. A fontos, hogy garanciális matrica ne sérüljön, külsérelmi nyom ne legyen. Tapadást okozhat mechanikai behatás (ütés, ejtés, stb...), de hibás tápellátás is.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
anorche1 #42410 üzenetére
Igen, a SMART adatokból meg tudják mondani, ha akarják. De nem tudom, hogy a Lenovonál (vagy a Samsung, vagy a Medion, akárki intézi) mi az az érték, ami felett nem rendeltetésszerű használatnak minősül a dolog. Én mondjuk attól függően, hogy mennyi garancia van még hátra simán bepróbálkoznék - nem minden szervizes ér rá pepecselni ilyen apróságok kivizsgálásával, van aki lemeózás után csak rávágja, hogy "Önnek igaza van" és már rakja is bele az újat.
(#42412) XP NINJA: Hát ezt senki meg nem mondja, én 2 éve használok egy 42%-ról 53%-ra "feljavított" WD-t, azóta ott áll, nem hajlandó romlani az állapota. Nyílván 100% alatt semmi nem mondható stabilnak, figyelgetni kell, de használat függő is a dolog - ne ez legyen a "fő" merevelemezed és tarts biztonsági mentéseket.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anorche1 #42407 üzenetére
Letapadhatott a fej, vannak videók is egyfajta házilagos adatmentésről, ami nem 100 %-os, sérülésekkel járhat, részleges vagy teljes adatvesztéssel:
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
anorche1 #42402 üzenetére
Természetesen van benne egy rakat szenzor, tudja mekkora erőhatás hatott rá, s elvileg van is egy szint, ami fölött nem jár a garancia, mert arra nincs felkészítve a gép. Ugyanakkor fszságot még nem csináltál - az adataid akár menthetőek is lehetnek - már ha tényleg a HDD adta be a kulcsot. Mert az is simán lehet, hogy csak kilazult az alaplapi foglalatból a táp vagy adatcsatlakozó, rosszabb esetben eltört. Én első körben erre tippelnék, mert attól, hogy mechanikailag tönkrement valami, a vinyó elektronikáját látnia kéne a BIOS-nak, hogy "nini, ott van egy merevlemez, csak épp nem működik". Notebook típusától függően egy egyszerű vagy bonyolult szétszedés - kikapod a vinyót és megpróbálod asztali gépben beolvasni róla az adatokat és ami fontos lementeni, eztán lehet próbálkozni visszailleszteni a laptopba.
Ui.: Mindenképp közvetlen SATA porton keresztül próbáld. De egyébként igen, elvileg vannak különféle adatvédelmi modulok, amikor a firmware nem engedi a vinyót indulni és úgymond lezárja magát, hogy a fej ne tudjon kárt tenni a lemezekben és még visszaszerezhető legyen róla a nagyja. De ehhez a részéhez én már annyira nem értek, nagyjából itt ér véget a tudásom (és itt kezdődik az adatmentő szakik terepe).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest