Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kivulallo
tag
válasz kivulallo #43816 üzenetére
Sziasztok!
Volt egy kis előrehaladásom az előző problémámból.
Mivel a HDD APM-et egy program se méltóztatott kikapcsolni, ezért hdparmal futottam neki, ez annyira nyúl bele, hogy amikor a képernyő be van kapcsolva akkor nincs apm, amikor kikapcsol akkor viszont félig-meddig megakadályozza a ki-be kapcsolós "power-save" módot.
Ennek az eredménye hogy alvó képernyőnél a vinyó már nem áll le de a fejet állandóan kiparkoltatja és vissza is hívja.
Hasonlít a WD-k hibájára, de itt a ki-be parkolás között egy fél másodperc késés sincs.
Kipróbáltam töredezettség-mentesítéssel, az dolgoztatja a lemezt, gyakorlatilag a fej munka közben (is) ki és be mászkál a parkolózónába késés nélkül.Még ez a hdparm-os félmegoldás is jobb mint a semmi, de természetesen a Win10 annyira hihetetlenül biztonságos, hogy egy #@3!! bat-ot nem lehet lefuttatni indításkor rendszergazdaként, így nekem kell nyomogatni a parancsikont...
Valaki oldott már meg ilyen problémát?
Köszi előre is -
kivulallo
tag
válasz mgTerminator #43847 üzenetére
köszi, megteszem amit tudok
-
kivulallo
tag
válasz mgTerminator #43822 üzenetére
Na de milyen vinyó van bennük Nekem csak ez az új csinál ilyet
-
kivulallo
tag
válasz ati888 #43823 üzenetére
Ha wifis vagy lanos a médialejátszó, és beszéli a DLNA-t vagy tud Sambás megosztásokat kezelni, akkor akár HDD nélkül is is meg tudod csinálni. Megosztod hálózaton a filmek mappáját, vagy letöltesz egy DLNA szervert (pl. Serviio) és utána már csak a médialejátszóval kell megkeresni a dolgokat.
Ha esetleg olyan routered van amin van USB és tud fájlmegosztást, akkor gép nélkül is tudsz "NAS"-t csinálni, ha bedugod a külső HDD-t a routerbe. Ilyenkor viszont a gép is és a médialejátszó is csak hálózaton tud kommunikálni a vinyóval.
-
kivulallo
tag
válasz mgTerminator #43818 üzenetére
Hát, a notim már 5 éves, csak a lemez új, a régi "beklikkesedett"
De lehet majd szórakozok a Windows beállításokkal, hátha. Ha meg firmware beállítás, akkor már gyűjtöm a pénzt az újra... -
kivulallo
tag
Sziasztok!
Láttam, már páran panaszkodtak a Seagate Momentus ST500LT012-re, én csak kérdezni szeretnék.
Az én cuccom egy tök új, karácsonyra vett lemez.
Ami gyanús lett, hogy ha a laptopnak kikapcsol a képernyője, a vinyó elvileg valami power save módba kapcsol, de nem tud, mert a windows meg használja. Így gyakorlatilag ki-be kapcsolgat, amit nem hiszem, hogy hosszú ideig tűr a mechanika...
Ha a képernyő él, akkor nincs baj.Ebből adódik, hogy a lemezben van 139 óra (kb. 6 nap), és a start/stop count már 1319-nél jár, a load/unload pedig 2338-nál. Na meg persze minden felpörgéssel megeszik egy rakat áramot, én pedig sokszor használom akksiról a gépet.
Lehet ez ellen valamit tenni?
Seagate ST500LT012, Windows 10 Home 64bit, Vinyó leállás "Soha"-ra kapcsolva, APM off CrystalDiskInfoval, firmware frissítés nincs.Köszi!
-
kivulallo
tag
válasz liksoft #42544 üzenetére
értem és köszönöm. de azért szerintem 5 év mégis csak rövid idő... esetleg egy felsőbb kategóriás ssd helyettesíthetné? mondjuk egy samsung 850 pro... csak arra nem lehet fizikailag menteni. úgy értem átépíteni a lemezeket, stb.
maga a lemez nem melegedett nagyon. 32-33°C. szerintem egy laptop hddtől normális. csak akkor melegedett ha hosszabb időn keresztül dolgozott, pl. defrag vagy hosszabb másolások, kb. 37°C-ig.
és akkor mit javasoltok? ssd, új hdd, vagy javítás? ha menteni kell akkor működőképessé kéne tenni. ha már működik miért vegyek újat. nehéz... -
kivulallo
tag
-
kivulallo
tag
Sziasztok!
Van egy laptopom és benne egy WD Scorpio Black. Ez a drágaság még augusztusban működött, és 100%os volt. Hangyabokányi probléma sem volt. Aztán ismeretlen okból, előzmény nélkül a windows lefagyott, a fej csattant egy nagyot a lemez tengelyén és onnantól kezdve halott volt.
Windows 7esen normálisan működött, 5 kerek évig. Windows 10-esre Augusztus elején frissítettem, és ott sem volt semmi probléma.
Az 5 évből 4 évig Win7esen hdparm-ot futtattam rajta, mert a fejparkolások gyakorlatilag 2-3mp-entként történtek. hdparm-al kikapcsoltam.
Windows 10-en a hdparm indult, de nem volt hatása, a 2-3mp-es parkoltatások visszajöttek. Ez ment kb. egy hónapig, aztán egyszer csak paff. A halál egy fotelben történt, a gép az ölemben volt, vízszintes állapotban. Tehát tényleg semmi fizikai oka nem volt.Mai állapotában a HP bios 301-es, 303-as és 3f1 errorokat ad, de click of death meg ilyenek nincsenek.
Hallom ahogy dolgozni kezd a lemez, majd kiparkol, utána újra bemegy, próbál valamit olvasni de csattan középen és kiparkol. Ezt csak akkor játsza el ha a gép használni akarja, pl. biosban diagnostics.Szerintem a hdparm ölte meg. Szerintetek?
Vissza lehet még hozni az életbe? Valami firmware-el esetleg vagy parkolás állítással?
Fontosak az adatok rajta, muszáj lenne kimenteni, még ha utána ki is kell dobni, legalább pár órát menjen még a másolás erejéig.Sajnos részletes adatokat nem tudok róla, mert a nagytudású hp biosban se smart, se szériaszám nincs, a satát kikapcsolni, vagy a boot order-ben a vinyót kikapcsolni sem lehet, így a gép nem bootol semmiről addig amíg a vinyó rossz. Ha meg kiveszem akkor... minek veszem ki, ha infot akarok róla...
A közeljövőben kiveszem és felkötöm usb-re, hátha valamivel több adat kijön belőle. Addig is ha az eddigiekből tud valaki valamit mondani, segítsen légyszi!
Köszönöm előre is!
-
kivulallo
tag
válasz CarrGomm #35962 üzenetére
Legtöbbször konktakthiba szokott lenni.
Nekem volt anno egy régi rossz minőségű sata kábelem, sokszor fagyott a gép, mert egyszer csak a kábel kimozdult. Így én az ilyen hibából összeszedtem olyan háromszáz valamennyit. Volt egy kábelcsere és azóta nem nőtt a szám.
És a biztonság kedvéért egy nagyobb készletet vettem az ilyen hibák elkerülése végett -
kivulallo
tag
Sziasztok! Innen jövök, mert nem tudtunk megoldást találni a problémára. (Hsz #14489)
Van egy német származású 1,5TB CnMemory Core külső lemez, amiben egy WD Caviar Green van egyébként.
A cucc indításkor teljesen felpörög, semmilyen betegség jelét nem mutatja. A fej hangja normális.
Indítás után semmilyen életjelet nem ad magáról, úgy viselkedik mintha nem lenne semmilyen adatforgalom, majd 1-2 perc után kikapcsol (elvileg ez a Caviar Green takarékos módja). Felébreszteni már nem lehet.
Megnéztük gépben a belső részét, a BIOS lefagy tőle addig amíg takarékba nem kapcsol, miután kikapcsolt, nem látja.
Szétszedtük, a vezérlőlapnak nincs baja.
A lemezt se Win7 se Ubuntu nem látja USB-n, SATA-n keresztül, csak a BIOS-t fagyasztja ki ha bent van a gépben.Hiba előzményei: A gyári külső tápegység tönkrement, egy újjal üzemelt eddig, az alatt romlott el.
Ha usb-ről üzemel, a jelzőled folyamatosan gyorsan villog, az usb-n át nem megy adat.
Ez miez? Van esély a túlélésre?
Jó lenne megmenteni mert kb. 800GB-nyi film van rajta...[ Szerkesztve ]
-
kivulallo
tag
Szevasztok! Kérlek olvassátok el nagyon sürgős lenne.
A vinyóim (Samsung HD161GJ, HD200HJ) meghaltak. vagyis csak majdnem, mert "valamit" múltkor letöltöttem, mikor megnyitom, kék képernyő, crash...stb. tudjátok.
Aztán újraindul a gép, egyszer-kétszer még ugyanez és utána abbamarad. Egy idő után megint egyszer csak újrakezdi. Megfigyeltem hogy amikor jön a kékség, mindkét vinyó leáll hirtelen, és a BIOS rángatja őket vissza az életbe. A letöltött izével kapcsolatban a vírusirtó (Avast! 5 Internet Security) nem jelzett semmit.
Csökkentettben működik... Azt nem próbáltam, hogy meddig, de Avastot sikerült újratelepíteni, és a letöltött fájlnak mindenét kitöröltem mindenhonnan (rendszermappákból is)
De még most is van. Lehet, hogy nem is szoftveres hiba?
a kékségnél legtöbbször 3 error kód jön ki:
0x000003a
0x000000a
0x000007c
Fogalmam sincs mi lehet, de az is meglehet, hogy a tápom feladta, ugyanis egy két éves, 350W-os Codegen-em van ami elég ramaty állapotban van. Már ventilátora is zörög, de szerencsére még csak ott tart, hogy el is múlik a zaj. Nem tudom, szerintem eléggé le van terhelve.Kérlek segítsetek!
Konfig: AMD Athlon 64 X2 (vagy 4600+ vagy 4800+)
ASRock ALiveXFire-eSATA2 R3.0
3GB DDR2 800Mhz (2*512MB Kingmax, 1*2GB Kingston)
Samsung HD161GJ (160GB) SATA2 HDD
Samsung HD200HJ (200GB) SATA2 HDD
ATi Radeon HD 2400 Pro PCIe (MSI RX2400PRO cilent edition)
a szép kis Codi tápocskám (350W)Ha kell még valami írj!
Előre is köszönöm, kivulallo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest