- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ezért is szerkesztettem még hozzá, hogy nem mindegy a tányérok száma sem.
Ha van két tányér, a második szélén van a hiba, szoftveresen nézve az lehet középen. De ez kitűnik némelyik sebességtesztnél is. Lemez szélén nagyobb a sebesség, láttam már olyat, hogy középen ismét kiemelkedik.
Ez nem, sőt az elején teljesen lehajlik. Nem ilyen szokott lenni, normális esetben:
Bár egyébként nem törvényszerű, a gyártó hogyan rendezi el a szektorokat, kéttányéros is lehet folyamatosan csökkenő.
-
Kernel
nagyúr
Szintén ezzel szembesültem a napokban. Kaptam egy WD500-at, aminek használója, hozzáértés hiányában nem vette észre, hogy a SMART 193 Load/Unlod paraméter már 64000 fölé szaladt, mindössze 120 nap üzemidő alatt. Tehát ez egy WD típushiba, amit még időben le kellett volna tiltani egy WD-programmal (de az sem mindegy, milyen eszközben használják).
Ennek meg is lett az eredménye, lemez elején, nehezen olvasható szektorok formájában, ami fagyásokat is okozott. Az a gyanúm, a gyakori parkolási ciklusok miatt sérült a lemez szélén a felület.
Nagyjából megsaccoltam a szektorszámok alapján, hogy az elejéből 2 GB méretet kellene particionálni, de azért jó lett volna konkrétabban is tudni, hogy eltaláltam-e?
A HD Sentinelnél, ha rákattintok valamelyik blokkra, felugrik egy ablak, ami mutatja a szektorok tartalmát:
Itt már kinulláztam, de ez adta az ötletet, a létrehozott 2 GB méretű partíciót diskeditorral feltöltöttem 01 szekvenciával.
Ezután a HD Sentinelben rákattintva a kritikus területre, láttam a 01 tartalmú szektorokat. Ebből nyilvánvalóvá vált, hogy mi merre van.
Ezután az első partíciót töröltem, így a lemez széle használaton kívül került.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Zyxel NAS326
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest