- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Celithrandi #55989 üzenetére
-
cocka
veterán
válasz
Celithrandi #55989 üzenetére
Régen, de itt most SATA-s vinyókról van szó, hogy egy adatkábelen egyszerre csak egy vinyó lehet. Következésképp a master vagy slave beállításnak semmi értelme. Maradt tehát a sebességkorlátozás.
Nem tudom a választ. (valószínűleg más se, különben már válaszolt volna)
-
cocka
veterán
válasz
Celithrandi #55976 üzenetére
És mielőtt eladni szándékozol, megírnád, hogy mi történt azzal a porttal, hogy ilyen lett?
-
válasz
Celithrandi #54791 üzenetére
Ja igen, mert gondolom a környezetvédelem köntösébe bújtatva eladtak egy hamarabb tönkremenő merevlemezt. Gyakrabban áll le, nem fogyaszt annyit, cserébe hamarabb megy tönkre és hamarabb kell legyártani a világpiacnak egy új merevlemezt. Ez pont az ellenkezője a történetnek.
-
válasz
Celithrandi #54788 üzenetére
Köszi!
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #54783 üzenetére
Lényeg, hogy megoldódott.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #54780 üzenetére
Az a baj, hogy rendesen be van mind szerelve, ezert írtam a rugalmas felfüggesztést. Bármelyik bármikor elkezdhet zörögni, akkor is, ha hibátlan. Például a házban is meglazulhat egy csavar.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #54778 üzenetére
Próbálj tenni gumi alátéteket, vagy fogasd fel két gumi szalaggal. Esetleg tedd le a ház aljára két szivacs csíkra. Nekem egy úgy zőrgött, hogy a kábel végén lógattam a levegőben a kábelhez egy gumival hozzá fogatva.
-
tomp
félisten
válasz
Celithrandi #54026 üzenetére
Van egy Samsung F2 EcoGreen-em is. HD502HI modell.
2009-ben vettem. Külső rackben megy. 2461nap van benne 1107 indítással. A kondíciója csak azért 96% mert magas az üzemórája. HDSentinel már 1,5éve "több mint 96nap" üzemidőt jósol. Hibátlan a meghajtó! -
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #54005 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #54003 üzenetére
Igenis nagy dolog, sőt egyszerűen kiszámíthatatlan. Irok egy példát: Voda box+samu Tv. Asszony nézi fülhalgatóval.Egyszer szól, hogy a Tv n a nézett csatornának megfelelő a hang, a fülesen ami a Tv be van dugva egy másik csatornq hangja szól.Tudom ez itt off, de bármi lehet. Egy áramtalanítás megoldotta.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #54001 üzenetére
Ez a belrúgsz kettőt szimpatikus megoldás. Egyébként nekem vannak ismerőseim, levél, FB, YT esetleg startlaplap, kapu és passz.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #53999 üzenetére
Sajnos ez ilyen, persze megoldás lehet ha az erőlködőt felrakod a dohányzó asztalra.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #53997 üzenetére
Ezek érthetetlen dolgok, asztali gépemen, ha a Dp kijáratba bedugok egy Dp HDMI átalakítót nincs net se vetetékes se WIFI.DVI HDIMI átalakítóval semmi baja. A Win nél bármi lehet. Már megszoktam.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #53993 üzenetére
Mondjuk, nem igazán írtad, hogy mire használod.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #53993 üzenetére
viszont lehet hogy bios gond, most vettem észre, hogy a 17.ei f5 ös bios frissítés után 20.án kijött az f6-os. Gondolom nem véletlen hogy 3 nap után új bios jött.
-
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #53989 üzenetére
Én egy teljesen mechanikus kapcsolòra goldoltam. A felprogramozáa se lenne nagy meló, hiszen a természet már felprogramozott. Kinyulsz, felkapcsolod, mikor nem kel egy ellentétes mozdulattal le. Én évekig használtam ilyet egy HDD toronynál hibamentesen. Kb 300 ft/ HDD volt akkor.
-
ricsip
addikt
válasz
Celithrandi #53983 üzenetére
Te tudod. Azért én még kipróbálnám, mielőtt teljesen kizárnám.
Illetve run as admin módban paranccsorból:powercfg.exe /energy
powercfg.exe /systempowerreport
powercfg.exe /sleepstudy
powercfg.exe /systemsleepdiagnosticsvalamelyike csak elárulja hol a gond.
Már csak kíváncsiságból lefuttatva is feltár eddig rejtőzködő energiatakarékossági driver / firmware / bios / beállítási hibákat. -
pjen
félisten
válasz
Celithrandi #53986 üzenetére
Egy nagy előnye van, tuti működik.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
-
pjen
félisten
válasz
Esetleg beépíthetsz a HDD táp körébe egy kapcsolót amit kivezetsz az előlapra.
-
ricsip
addikt
válasz
Celithrandi #53979 üzenetére
sysinternals.com --> keresd meg ezt: handle.exe. Ezzel nézd meg, van-e bármi nyitva az adott meghajtó(k)ra, amelyikhez tartozó lemezt le akarod állíttatni a windows-al (van hogy nem szimplán a szokásos meghajtó betűjellel hivatkozik rá, hanem HARDDISK1\PARTITION2 stb. formátumban, akkor ahhoz ki kell deríteni melyik vonatkozik az adott lemezre).
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Celithrandi #53979 üzenetére
Szóval lekapcsolnád a vinyódat, mert heti egyszer kell csak, a windows nem teszi, de én vagyok a nagyon milyen, hogyha rákérdezek egy miértre. (egyébként a kérdésed, ha gonosz vagyok, akkor inkluzív.)
Amikor a win települt, akkor az összes most leállítandó lemez le volt véve a gépről?
Lapozófájl, swapfile, bármi hasonló windows oldalról nem zargatja azokat (semmi sem maradt "windows kezeli"-n?
Semmilyen program nincs úgy beállítva, hogy olyan dologra hivatkozzon ami azokon van, és alapból fut (akár pl egyedi parancsikon, stb)?
HDS akusztikai beállítások része miket mondogat a lemezekről?
Milyen tipusú lemezekről van szó egyáltalán... ránéztél, hogy van-e bármilyen gyári progija?
Alaplapon is minden biztosan úgy van beállítva ahogy szemszögödből neked megfelel?
Továbbra is áll, hogy ha csak heti egyszer kell egy vinyó, akkor minek van a gépben, ha már az probléma, hogy gépbenléte esetén nem áll le... -
ledgeri
nagyúr
válasz
Celithrandi #53977 üzenetére
Akkor miért van gépben?
-
törölt tag
válasz
Celithrandi #53975 üzenetére
Energia-gazdálkodás windózul... Ezt kéne megnézni.
Egyébként hosszabb élettartamú lesz a vinyó ha állandóan azonos fordulatszámon pörög, mintha állandóan a leállítás-újraindítás cseszegetné. "Belső égésű motorokra" is igaz. -
törölt tag
válasz
Celithrandi #53973 üzenetére
Öld meg mindegyiket! 5kg-os SAMU-val. Falbontó kalapács.
-
törölt tag
válasz
Celithrandi #53971 üzenetére
Win beállítás. Én DIREKTE ilyenre állítottam. Tovább élnek a HDD-k.
Ha nagyon "zöld" vagy, akkor kapcsolj ki mindent! (Olvastam már néhány hozzászólásodat, nehogy "zöld politikai aktivista" legyen belőled!)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Celithrandi #41374 üzenetére
Nem az aenyém csak én vettem meg.
Kerestünk a neten és a srácnak ez kellett....ez volt a legolcsóbb.
Most munkanélküli a szentem és nem akart drágábbat venni.
No meg Pata-s HDD-t fogadó külső házból sem lehet Dunát rekeszteni....Egyébként ötlet , hogy miért nem megy 2 gépen sem ?
Én a HDD hibájára gyanakszom de nem vagyok 100%-ig biztos benne.
-
Balathruin
veterán
válasz
Celithrandi #41373 üzenetére
Persze, mivel nincs rajta több száz tera írás...
-
Balathruin
veterán
válasz
Celithrandi #41369 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a 840 Evo több száz tera után kezd el tönkremenni?
-
Balathruin
veterán
válasz
Celithrandi #41367 üzenetére
Az egyáltalán nem sok. Évente még egy tera sincs.
-
Balathruin
veterán
válasz
Celithrandi #41364 üzenetére
Miért is?
Egy win install nem ír több terát.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Celithrandi #41330 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Celithrandi #41326 üzenetére
bizony bizony, ha lassul van bejön valami reklámos marhaság, vagy egyszerűen nem a megszokott módon viselkedik, én újra dúrom
az a biztos, nekem -
liksoft
nagyúr
válasz
Celithrandi #41327 üzenetére
Milyen szektorok? A hibásaknak is van két fajtája! Az egyik (vizsgálat alatt) okozhat problémát, a másik (redirektált) a felületről el lett távolítva, így már csak tájékoztató adat. Javasolni tudom a Hard Disk Sentinel program honlapján a tudástár rész átolvasását.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Celithrandi #41315 üzenetére
A "low level format" kizárása közel 25 éve van jelen a piacon! [link] Egyszerűen fel nem foghatom, hogy negyed százados technika hogyan tarthatja magát ennyire a köztudatban! A linkelt drive-on ha lefutott, rögtön mehetett a kukába! Ugyanis ez a drive servo segítségével talál már sávra, és azokat is felülírta a művelet hatására. A régi, LÉPTETŐMOTOROS drive-ok esetén kellett, mert a mechanika kopott, nyúlt. Így a mechanika már nem sávra állította a fejeket, tehát a szektort azonosító fejlécet sem tudta olvasni. Ilyenkor kellett a formázás, mikor a sávok a mechanika öregedése miatt fizikailag máshova kerültek. Belátható, hogy servo esetén ilyen nincs, a sávok mindig ugyanott lesznek. Viszont a servo jelei ha sérülnek, a drive kidobható. A linkelt drive erre képes volt, az újabbak viszont a parancs hatására 0-val írják felül a szektorokat. Ez a technológia az alapja annak, hogy a mai drive-ok önálló mikroszámítógépek. Vagyis, ha egy ilyen eszközt kívülről szeretnénk alacsony szinten formázni, az azt jelenti, hogy felülbírálva a drive teljes belső működését, ráerőltetünk általunk jónak vélt műveletet. Erőszakkal viszont legtöbbször jól és hosszútávon nem lehet sehol célt érni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Celithrandi #41316 üzenetére
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Celithrandi #41315 üzenetére
A "Low Level Format" konkrétan jelenleg azt jelenti, hogy a 0-ik szektortól 0-val teleírja a lemezt, tehát a lemezen nincs partíció, semmi, csak NULLA minden szektoron.
A Hiren's Boot Disk-en is van olyan program ami a fentieket teszi a merevlemezeddel.Programs - Hard Disk / Storage - HDD Low Level Format Tool.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest