- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcload21
tag
Sziasztok. A 2 terás Seagate hdd mellé nemsokára szeretném beszerelni a 3 terás wd redet.
GPT partíciókat szeretnék rá, viszont a win7 lemezkezelő nem tudom, hogy tud -e ilyet - azt sem írja ki, hogy a mostani partíciók MBR tipusúak, csak simán azt, hogy NTFS. Ez a wd red már natív 4k-s?Ehhez kapcsolódik a másik fontos kérdésem: a vacak lapom, csak ide módban kezeli a vinyókat. Nincs a biosban ahci mód stb. Szóval, ha ide módban partícionálom a vinyót, majd később átrakom egy rendes satás lapra, abból lesz valami gubanc? Ide-és Sata módban van eltérés a partícionálásban?
-
mcload21
tag
Sziasztok.
Ha egy HDD-t IDE (enhanced stb bios beállítások) módban kezdünk el használni, és csak tárnak van; lesz valami gond ha elkezdjük sata (ahci) módban használni? -adatvesztés stb. -
mcload21
tag
Sziasztok. Egy P4-es "retro" gépet szeretnék összerakni. Sikerült vennem hozzá egy új alaplapot, fóliázva, dobozában. SATA 1-es csatik vannak rajta. (Azért vettem ezt a lapot, mert vannak korábbi lapjaim, de csak IDE csatlakozó van rajtuk ...)
Egy 250, esetleg 500 gigás vinyót szeretnék hozzá venni. Win Millenium és XP fog futni rajta
(biosban persze IDE módba lesz állítva a meghajtó).
A win Me fat32 az XP pedig NTFS partíción lesz.
És most jön a problémám: a mostani vinyók már advanced formatosak. Az első változataik emulálták az 512 byte-os szektort, de a mostaniak már gondolom nem. Ezek már simán 4K-s szektorokkal dolgoznak.
Hogyan lehet megoldani, hogy a win Me számára két fat32-es az XP-nek pedig 2 NTFS partíciót hozzak létre ilyen vinyón, amik tökéletesen működnek.
Olvastam olyat, hogy partícionáljunk win7-tel és utána mehet az xp, meg a WD-nek is van valami Align nevű programja... de ahogy írtam, nekem 512-es fat és ntfs partíciók kellenének, amik tökéletesen is működnek. -
mcload21
tag
Sziasztok. P4-es gépre akarok Win Me-t és XP-t telepíteni. A fat32 partíción lévő Me látni fogja az XP ntfs partícióját? Szerintem nem, és így boot menüt sem lehet létrehozni. Ha ez így van, akkor az XP-t is fat32-re kell telepíteni...
-
mcload21
tag
Sziasztok. Az probléma ha ata 133-as vinyóra nem 80 eres kábelt rakok, hanem régebbit? Régen amikor P3-as gépem volt és vettem bele egy 40 gigás Maxtor vinyót (akkor még király kapacitásnak számított) mindíg írási hibák, fagyások voltak. Kiderült hogy 80 eres kábelt kellett rá rakni, azután tökéletesen ment. Másnál is jelentkezett ez a probléma.
Az udma - ata szabványok és kábelek akkor nem mindíg kompatibilisek egymással?
Azért kérdem, mert most rakok össze egy pentium 1-est. Van benne egy 20 gigás és egy tizes mobil rack-ben + cd meghajtó. Még nincs teljesen összerakva a gép, de a vinyókra régebbi kábeleket raktam 80 eres helyett.
Persze egy ilyen gép gondolom kb valami ata 33 sebességet használ, csak a nagyobb vinyó nehogy vacakoljon valamiért. -
mcload21
tag
Sziasztok. Most vettem egy Seagate Barracuda vinyót. 2TB-os. Típus: ST2000DM001.
Ebből is van green és más változatok is mint a WD-nél, vagy itt csak egy változat van ebből?
Az érdekelne, hogy a Firmware-t hogyan tudom frissíteni? A weboldalukon nem nagyon találtam használható infót. Van hozzá program és windows alól lehet frissíteni? A mostani Firmware cc27. Ettől esetleg már van újabb is? Ez a vinyó már nem csinál olyat hogy folyton parkol, kattog stb. (valahol olvastam hogy ez már nem ...)Válaszokat köszönöm!
-
mcload21
tag
Sziasztok! Az advanced format tipusú hdd-ről lenne szükségem egy kis felvilágosításra.
Ugyebár vannak az 512e-tipusok amik 4K-s szektorokkal dolgoznak, de emulálják az 512-es szektort - gondolom ezek simán működnek XP alatt is, hiszen hagyományosnak látja a gép. (esetleg itt is szükség van a legújabb chipset driverekre stb, amik lehet, hogy nincsenek is vagy simán működik? Szektorhatár eltolásra esetleg van szükség? Szerintem normál hdd-ként kellene látni a gépnek új driverek nélkül ...)4Kn hdd - ahol már nincs szimulálás, hanem a gép 4K-s szektorokkal dolgozik. Az ilyen hdd-ket csak az újabb gépek és chipsetek tudják kezelni, vagy a régebbiek is? Esetleg oprendszertől is függ? Azt olvastam, hogy az ilyen vinyókhoz legalább win 8 kell. Akkor már a win 7 nem is elég?
Tehát akkor 512e típusokat az xp is rendesen tudja partícionálni v. nem?
A 4Kn típusokat a win7 is tudja kezelni és megfelelően partícionálni, vagy csak a win 8?
4Kn hdd-nél lehet más szektorméretet megadni - pl 512, vagy a 4k az alapértelmezett és megfelelő és így partícionálja a win?Egyáltalán piacon vannak már a 4Kn tipusok, vagy csak az 512e van még jelen?
Win 7 és 8 alapból kezelik az ilyen vinyókat és nem kell mindenféle beállítás és külön driver?
Válaszaitokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nyomtató topik
- Ford topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest