- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem lesz iPhone 19
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
ArpiCBR929
üzenetére
Szerintem pedig elég jól látható. Itt egyértelműen közli, hogy IDE HDD esetén ezt kell használni:

Itt is egyértelmű:
IDE Host -> SATA HD vagy fordítva:
A fekete panelon, ami egyébként újabb gyártmány, fordítva van.
USB átalakító is használható, csak az jobban bekorlátozza a sebességet, továbbá mobilfiókhoz nem is tudom használni, mert van egy olyan sajátossága, közvetlenül a merevlemezbe kell dugni.
Legalábbis, ami nekem van:

Annyira érzékeny a fiók által közbeiktatott vezetékezésre, hogy ettől adatátviteli hibákat produkál. Sőt, nekem hibás szektorokat is dobott az egyik lemezen, aminek egyébként azóta sincs semmi más baja. Csak épp ott virít 27 áthelyezett szektor és 7423 kapcsolati hiba. Szerencse, hogy ennek a kis HDD-nek amúgy sincs már használati értéke.
Tesztjeim során bebizonyosodott, hogy ezek a hibák csak akkor növekednek, amikor mobilfiókon keresztül dugtam össze.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ArpiCBR929
üzenetére
Szakembernek sem tiszta sokszor. Viszonyítás kérdése, a gyártó honnan nézi. Csak a teszt mondja meg, tudod-e használni, és milyen beállítások mellett. Viszont mivel régi cuccokról beszélünk, kérdéses lehet, a tápegység bírja-e majd a nagyobb terhelést.
-
Kernel
nagyúr
válasz
ArpiCBR929
üzenetére
Azt a fajtát nem próbáltam, de szerintem arra is vonatkozik, hogy az alaplap SATA-vezérlőjét IDE-kompatibilis módba kell állítani. AHCI nem jó hozzá.
Erre írtam múltkor, hogy az alaplapomon szerencsére kétféle vezérlő is van (Intel, AsMedia), így elég volt csak az utóbbit kompatibilisre állítani.
Amit linkeltél, a leírással ellentétben nem kétirányú, hiányzik róla egy csatlakozó. De ha megnézed a hozzászólásomban szereplő fotókon a csatlakozók feliratát, ami számodra szükséges (IDE HDD), az rajta van:
http://prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/hsz_41741-41741.html
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 840 Evo , 850 Evo ,512GB 2,5" Sata SSD
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÚJ ÁRU 10.22.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest