- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziszifeca
őstag
válasz
moonguru #42011 üzenetére
Igen Samsung HD753LJ-ről van szó, és igen semmi hibát nem produkál amúgy.
Filmnézésre jó lesz még akkor, de akkor egyszer csak meg fog állni?
Olvastam hogy az eltolást állítsam be, amit meg is tettem, de csak az tűnt el, hogy hány hiba(2db) van rajta, de ugyanúgy kondíció 0.A gyorsítótárat hol tiltom le?
Köszi
-
moonguru
őstag
válasz
moonguru #41249 üzenetére
Magyarázat:
"Többször előforduló kérdés, hogy mit jelentenek a "hibás szektorok", hogyan lehet ezeket orvosolni. Sokan furcsának tartják ezt, hiszen a lemez felületét ellenőrző szoftverek (pl. Windows lemezellenőrző) nem jeleznek hibás területet, akkor hogy is van ez?
A merevlemezben található önellenőrző algoritmus a következőképpen működik: mikor a lemez felületén problémát (hibás szektort) észlel, elkezdi onnan az adatokat átmenteni a tartalék adatterületre. Ilyenkor az eredeti helyet megjelöli hibásnak és minden további (ide irányuló) írás és olvasás átirányításra kerül a tartalék területre.
A folyamat végén az eredeti (hibás) terület szoftveres úton nem érhető el többé. Ezért (többszöri) formázás és újratelepítés után sem mutat a lemez hibát, mivel valójában a hibásnak minősített adatterület ilyenkor nem esik formázás (ellenőrzés) és használat alá. Emiatt például az említett alkalmazás (Scandisk) sem talált hibát a felületen, még alapos teszteléssel sem. Egyedül a hardveres biztonsági törlés funkció éri el ezt a területet is, mely törli az esetlegesen ott maradt információt is."
-
-
moonguru
őstag
válasz
moonguru #39823 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Lehetséges táphiba is, idősebb tápok nem szeretik a hosszabb áramtalanítást! (kondicserékkel megjavulhatnak)
És persze az alaplapon is lehetnek már fáradt kondik.
És természetesen ilyenkor a csatlakozok kontakthibája is jelentkezhet (legrosszabb lehetőség BGA forrasztás megszakadása a vezérlő IC-nél)
Ui:
Van lehetőség bőven...
-
liksoft
nagyúr
válasz
moonguru #37503 üzenetére
Ez a finom szabályzás ott jön jól, mikor a fej egy-egy mozgás végén 1-2 sávot tévesztve áll meg. Nem kell az egészet mozgatni, hanem a fej megy utána. Ugyanígy ha a lemez kicsit elmozdul, és a jelek excentrikusak lesznek, azt is a fej le tudja követni, míg a kar tömegénél fogva nem. Vagyis nagyon jó kis cucc, de nem a tömegtermékekben van. Ez a prémium kategória. (Azért érdekes, hogy Hitachi (IBM alapok) fejléces a pdf.
)
-
Tyrel
őstag
válasz
moonguru #37189 üzenetére
Hali!
Sorozatszám 11318204000007120105
Az amit AIDA revíziónak nevez az igazából a firmware verziója (5.05), amit úgy két hónapja frissítettem - nem hiszem hogy azóta lenne újabb, tekintettel arra hogy ez már egy öregebb modell.
Közben kicsit utána olvasva olyasmit találtam hogy a Force GT-vel ellentétben ebben valahogy máshogy vannak a memóriacellák felépítve / elrendezve és e miatt a "non-compressible" adatokkal viszonylag lassú... de azért ennyire nem kéne, egy jobb HDD is hozza már ezt a sebességet, sőt írásban a földbe is döngöli...
-
djculture
félisten
válasz
moonguru #36724 üzenetére
Én már elég sok folyamatosan hibázó cache memóriás hhd-t teszteltem arról lehet felismerni hogy a tesztnél ugrál össze vissza a hibás rész. Ha csak az van amit te irsz azaz puffer túlcsordulás, akkor tényleg lehet használni a vinyót maximum ha zavar a sentinel itélete akkor az end to error count smart adatot el lehet tolni nullára.
-
steve24
aktív tag
válasz
moonguru #24457 üzenetére
2011 09. nekem ugy ment le 70% ra hogy költözés után már 70% on volt. előtte tuti hogy 100% volt mert akkor raktam fel a programot. mikor ide költöztünk már mikor néztem 70%, lehet hogy meg ütődött... mivel a VGA t is cserélnem kelett, azóta csak fölfelé megy nem ungrándozik )
-
steve24
aktív tag
válasz
moonguru #24453 üzenetére
Megmozgattam az összes adatot rajta. ami nem kelett azt letöröltem, új mappákat könyvtárakat hoztam létre, neki estem Hdd regenerátorral azt irta ki hogy megjavitotta a bad sectorokat, vagyis valami Bad sektor recovered vagy mi a fenét irt ki, csinálta fél napon keresztül. a regenerátor nem irt ki hogy lett volna hibás vagy gyenge szektor a program befejezése után,
Amint végzett a regenerátor, megnyitottam újra a A HD sentinel, de nem vettem észre változást benne, az 70% 80%ra akkor ment fel mikor megmozgattam az adatokat, 80% meg 100% ra rá következő nap reggel, nekem furcsa volt azért kérdeztem
l
Lényegébe szar? csak a Hd sentinel jónak mutatja vagy mi? -
abalint88
csendes tag
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz
moonguru #20109 üzenetére
A hardon ezt irja, hogy
Jumpered pins 1 and 2 enables SSC (spread spectrum clocking)
Jumpered pins 3 and 4 enables PUIS (power up in standby)
Jumpered pins 5 and 6 enables 1.5GB PHYTettem a hardra egy jumpert 5 es 6os pinekre, de ugyan az a mese. Nem ertem mi lehet mar a baja
Meg azt nem ertem, hogy miert 1.5 GB es nem 3 gbit/s? Pedig S-ata 3as.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
moonguru #17020 üzenetére
Szia!
És függ attól is, hogy nagykereskedelmi vonalon milyen régióba szállította eredetileg. Európa, Ázsia, Amerika, ... Ugyanis csak onnan fogadja vissza. Legalábbis a legtöbb gyártó követi ezt. Így ha a tengeren túl vásároltunk valamit, nehéz helyzetbe kerülhetünk. De ha olcsóbb volt a kereskedelmi láncban kintről és nem a gyártótól beszerezni, és itthon vettük, de nem tudjuk érvényesíteni a kereskedőn a garanciát, ugyanígy járhatunk.
Sajnos az érvényes garancián kívül a régiót is célszerű figyelni a honlapon az ellenőrzés során.
-
szocsika
csendes tag
válasz
moonguru #14876 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, természetesen tucatnyi alkalommal használtam már a HUTIL-t (mint már írtam) és ismerem a felépítését ill. a funkciókat is. Sajnos minden kísérletnél mikor a natív méretet akarom visszaállítani egy piros üzivel ennyit ír ki: "ABORT PROCESSING". És hidd el nem áll vissza az eredeti méretre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kompakt vízhűtés
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Linux kezdőknek
- iGO Primo
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest