Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz Petya XT #55899 üzenetére
Ha lementettél róla mindent, fogsz egy kalapácsot és pár határozott mozdulattal tudsz végleges törlést csinálni rajta
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Petya XT
senior tag
Sziasztok,
Öreg barátom, Samu(HD154UI a gúnyneve) az egyik napról a másikra ezt produkálta. Szerintetek érdemes még ezzel érdemben foglalkozni? 14 éves. A másik kérdésesem ha repülnie kell, felül tudom e írni a gyenge szektorokat? Csak nem dobnám ki úgy, hogy nem töröltem végig.
Annyira nem értek ehhez. Gondoltam egy kérdést megér, elég drága az új. -
lsc
nagyúr
Üdv
Tápot cseréltem, 3.5-ös vinyó nem indult el csak a sata táppal, miután rákötöttem a molexet is jó lett, Okoz gondot hogy mindkettő rajta van vagy maradhat?Az élet kegyetlen .
-
King Unique
titán
Akkor a tárolóhelyeknél is meg kellene nézni, ha eddig még nem történt meg.
-
trog
tag
válasz King Unique #55895 üzenetére
Azt elfelejtettem beleírni, hogy már ott is néztem, ott sem látszik.
-
King Unique
titán
Nem szimplán a fájlkezelőben kellene nézni, ahol csak a meghajtóbetűjellel rendelkező partíciók jelennek meg, hanem elsődlegesen eleve a lemezkezelőben, meg törölni + újraparticionálni és újraformázni is az utóbbi helyen.
-
trog
tag
Sziasztok! Win 11 van a gépemen, találtam egy régebbi LaptopHDDt, amin pedig win7 van, a tesómé volt, de a jelszavára nem emlékszik.
Biosból tudom bootolni a Win7est, viszont ott nem működik sem az egér, sem a billentyűzet. Win11ből próbáltam formázni, de ott meg nem látható a meghajtók között, pedig a BIOSból még látja. Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan oldjam meg a formázást?
Köszi előre is. -
King Unique
titán
válasz Gyuszi83 #55882 üzenetére
A Windows fájlkezelőben csak akkor jelenik meg egy meghajtó, ha van meghajtóbetűjele. Ha nincsen, akkor értelemszerűen hozzá kellene rendelni a linkelt útmutató szerint.
Ha nem megy a meghajtóbetűjel hozzárendelése a lemezkezelőben / parancssorban / 3rd party particionáló programmal, valamint az eszköz újracsatlakozása + másik USB-port + Windows újraindítása módszerek alkalmazása után sem, akkor vagy a memóriakártyával, vagy az USB-s kártyaolvasóval, vagy a nálad telepített Windowszal van gond. Ennyi!(#55889) Leone743:
Ez HDD probléma topik, nem SSD probléma... Az utóbbival és magával az SSD témával általánosan (nem vásárlás) az SSD kibeszélő topik foglalkozik, az ügyben értelemszerűen ott kellett volna, kellene legközelebb érdeklődni.
Egyébként meg: "Az SSD kondíciója, tények és tévhitek".[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
sziasztok
ez valoszinüleg nem soká kuka lesz?vagy lehetséges hogy még müködhet akár 1 évig is?menyire megbizható ez a becslés hogy 109 nap van hátra? -
Gyuszi83
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy Toshiba 32GB-os MicroSD ami egy Akaso sportkamerában van. A gond az vele hogy a kemarába a felvételt lementi a microsd-re viszont, ha le szeretném menteni gépre, akkor a fájlkezelőben nem jelenik meg a meghajtó, a lemezkezelőben igen.
Próbáltam újra patrícionálni, formázni. Volt, hogy megjelent fáljkezelőben, akkor meg is tudtam nyitni, de amint lehúzom usb-ről és vissza dugom megint csak a lemezkezelőben látni meghajtóbetű nélkül, ahogy a képen is.
Mi lehet a gond, mi lehet rá a megoldás ? -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi 1.5 terrás samu winyóm amin adatokat tárolok (főleg képek, dokumentumok, filmek). Most ránéztem Sentinellel hogy mizu, szerintetek aggódnom kellene, megérett már a cserére, vagy jól van az úgy....
Köszönöm! -
Bossp
addikt
-
King Unique
titán
HDS
—►
GYIK—►
Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?"Garanciális csere akkor lehetséges, ha a hibák száma már kellően magas, azaz eléri a gyártó által meghatározott küszöbszintet. Ekkor a program által jelzett kondíció 0 %"
Ha a HDS tesztjei nem futnak le, vagy pláne ha a HDD gyártójának saját diagnosztikai szoftvere (Toshiba Storage Diagnostic Tool) jelez hibát, akkor az már elvileg elég indok lehet a garanciális cserére és nem feltétlen kell megvárni a 0%-os kondíciót, amikor már amúgy is kb. kuka a HDD.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
Adott egy Toshiba PC P300 wTB-os HDD. A TrueNas kidobta hogy már nem megfelelő az állapota. Ezzel már el lehet küldeni gariba?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
King Unique
titán
válasz Ted_Beneky #55872 üzenetére
Ez a "fel sem ismeri a gép" Windowsok esetében akkor helytálló kijelentés, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a meghajtó, ellenkező esetben viszont eleve helytelen, meg ha kizárólag csak a fájlkezelőben történő megjelenés alapján lett állítva.
Mivel itt rendszermeghajtóról van szó, rajta védett partíciókkal, ezért nem feltétlen lehet teljesen csak úgy leformázni egy fájlkezelőben vagy lemezkezelőben, hanem parancssor vagy 3rd party particionáló program fog hozzá kelleni (bővebben)."Nem biztos, hogy jó topikba írok"
Nem, nyilván nem, mivel ez a címéből adódóan is eleve HDD probléma és nem SSD probléma topik... Az utóbbi témának ott van az SSD kibeszélő topik, vagy ha Windows, jelen esetben Windows 10 specifikus, akkor pedig értelemszerűen a Windows 10 topik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ted_Beneky #55872 üzenetére
Disk Management(Lemezkezelés)-be sem látszik egyáltalán?
-
Ted_Beneky
senior tag
Sziasztok! Nem biztos, hogy jó topikba írok, de azért megpróbálom: Van egy win10es rendszer ssd-m, amit pár hónapja kivettem a gépből, mert nagyobb került klónozva a helyére. Most próbálom külső usb-s dokkólóba rakva leformáztatni az egészet, de fel sem ismeri a gép, hogy egyáltalán mit dugtam rá. Ezt három különböző gépen kipróbáltam, semmi. Másik (nem rendszer) ssd-t simán felismeri a gép az usb dokkólóban. Ez azt jelenti, hogy a kivett rendszer ssd-m meghalt vagy van valami egyébb megoldás, hogy láthatóvá tegyem a tartalmát?
Csillagkaput a Csillag térre!
-
-szabi-
addikt
Hi
Van egy WD40EFZX vinyóm, NASban használom.
A current pending sector: 6, hibás állapotnak diagnosztizálja.
A többi smart adat mind normális.
A vinyó több mint 1 de kevesebb 3 évesnél.
Ezzel elzötyög még vagy azonnali csere?üdv
-
Héraklész
tag
válasz King Unique #55863 üzenetére
Nem működött a partíció, formázás, inicializálás, hdd, tárhely, lemezkezelő stb. kulcsszavakra keresés sem magyarul illetve angolul.
Mindig ezt dobta ki és semmi mást: Rendszer > Tárterület. -
wingman83
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos, sejtem a választ, de azért egy próbát teszek.
Toshiba MG09-es vinyó nagypn halk, 2 mp-ként enyhe kopogó hangot ad ki. Ha nincsen írás, se olvasás. Ha olvas, akkor is. Miután írtam rá valami, kis időre abba hagyja, de aztán visszatér ez a hang.
Meg fog halni?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz Héraklész #55861 üzenetére
How to Remove Disk from Storage Pool for Storage Spaces in Windows 10
Ha tárolóhelyként lett beállítva a HDD, akkor azért nem lehet hozzáférni, ahol ilyenkor el kellene távolítani onnan, bár volt akinél pont a hozzáadás oldott meg hasonló problémát (példa).
Egyébként nyilván működik ennél a 4. módszer is, csak ugye megfelelő keresőszót kellene használni, magyar nyelvű Windowsnál értelemszerűen pl. "partíciók" vagy "formázás", mert ugye a felügyeleti eszközöknél is "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" néven szerepel.
Igen, ezek inkább Windows specifikus témák, mintsem HDD probléma, ezért legközelebb inkább az érintett Windows rendszer topikjában kellene az ilyenek felől érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
-
Héraklész
tag
Tárolóhelynek vette a Windows úgy, hogy arra klikkeltem, mégsem.
Most meg nem tudom eltávolítani a "tárolóhelyből".
Nem zargatlak tovább titeket, majd a neten keresgélek, mert ez ugye már nem HDD probléma.Végül megoldódott és létrejött az új partíció.
[ Szerkesztve ]
-
Héraklész
tag
A helyzet az, hogy még nincs vége.
A HD Sentinel látja, a Lemezkezelő nem az új, még particionálatlan HDD-t.
Hogyan tovább?#55860
Egyébként a 4. nem működött, a 7. meg nem megnyitása a Disk Managementnek, hanem parancsikon létrehozása. Parancssoros meg konkrét fájlnév-megnyitást kerültem eddig, de lehet, majd teleírok egy kockásfüzetet - ezekután...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Héraklész #55856 üzenetére
8 ways to open Disk Management (diskmgmt.msc) in Windows
Ugyanott ahol a korábbi Windowsokban, a linkelt leírásban lévő 8 db módszer kb. ugyanúgy megtalálható és működik pl. a Windows 7, 8/8.1, 10 rendszereknél is, de egy része pl. XP-nél is, már onnan ismerős lehet.
Windows 8 óta meg ugye legegyszerűbb a Win+X menüből megnyitni a lemezkezelőt és az egyéb rendszereszközöket, ami 10+ éve szintén nem újdonság.A #55854-hez meg annyit, hogy ha a fájláthelyezéseknél nem lett minden fájl és mappa maradéktalanul áthelyezve, hanem maradtak ott fájlok és mappák a hosszú elérési utak vagy a torrentkliens zárolása miatt, akkor annyira nem meglepő a 22 GB-os foglalt terület, amit az újrainicializálás + újraparticionálás és újraformázás megoldhat.
[ Szerkesztve ]
-
Héraklész
tag
Win11-ben hol lehet inicializálni a meghajtót, új kötetet létrehozni és hasonlók?
Régen ez a Windowsban simán ment, most meg nem találom, csak olyat, hogy "Új tárolókészlet hozzáadása".
Most raktam a gépbe egy új HDD-t egy régebbi helyére, még nincs particionálva. (Úgy emlékszem eddig sem használtam 3rd party programot hozzá, jól is néznénk ki, ha a Winben ezt nem lehetne megcsinálni!) -
Héraklész
tag
Letöröltem (Windowson belül fájláthelyezésekkel) egy HDD-t.
Ezután a foglaltsága: 931 GB a kapacitás, 909 GB szabad, 21,9 GB foglalt.
Megnéztem az addig rejtett fájlokat is, azok néhány beléphetetlen mappa (0 foglalt hellyel) és néhány nagyon pici fájl.
Torrentes volt a HDD és lehet, hogy indexelt ezen is a rendszer (bár beállítottam, hogy ezen ne), szóval emiatt összegyűlhetett rajta 22 GB olyan adat, ami nem látható? Vagy vírus lenne, esetleg más?
-
Pikari
addikt
válasz Komi28 #55852 üzenetére
Van erre adatmentéses topik, van egy csomó adatmentő program ntfs-re, pl getdataback és hasonlók, de majd a megfelelő topikban ajánlanak megfelelő szoftvert erre a célra.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
-
Komi28
senior tag
#55833 erre esetleg tud valaki megoldást?
-
Pikari
addikt
válasz KaiotEch #55847 üzenetére
Van egy WD60EZRZ-em, ami nem ugyanaz, mivel ez blue, de ennek nincs semmi hangja.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni! Van 2db WD60EFZX-em, most kerültek be az új NAS-ba, de eléggé hangosak, ha megdolgoztatom(pl. benchmark). Van egy másik WD40EFRX-em, annak kb a hangját nem hallom. Ez normális?
Találtam videót, hát igen, valami nagyon hasonló. Csak nekem hangosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem is érdekes hangot ad az egyik Red Plus meghajtó, mikor kibontottam, első használatánál tapasztaltam.
Amúgy tökéletes a működése.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pikari
addikt
Smartban nézd meg, hátha a high flying writes miatt csinál egy vész-visszahúzást, és egy gyors újrainicializálást. Ezt okozhatja hibás beállítás, hibás bios, gyenge tápfeszültség, a ház rezonanciája, de persze az is, hogy a fej mechanikája szétkopott.
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy WD Red Pro wd4003FFBX 4tb merevlemezem, de állandóan ad egy fura hangot, mintha a fej leparkolna. Ha megfogom a merevlemezt, akkor érzem, hogy rendesen megrántja!
Pedig gumis rögzítéssel van befogva de az egész házon lehet érezni!
Ez normális! A Windowsban ki van kapcsolva a energiatakarékos lehetőség!
Kb hasonló időben csinálja pár másodpercenként aztán egy ideig nem. A rendszer ssd-n van ez csak adatra hsználom, de ha ír vagy olvas, akkor is csinálja közben úgy vettem észre. Van valami tippetek, hogy mit csináljak ezzel vagy ez ilyen lenne! -
válasz King Unique #55841 üzenetére
Mi van veled King?
Mostanában bárhol látlak, szürkés a neved és fel vagy függesztve...!?!?Ma én is csatlakoztattam 3 USB Pen-t és abból 2-re azonnali formázást javasolt, és hagytam is a fenébe.
Csak a csatorna sorrendet mentettem le egyikre.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
válasz tazkir #55839 üzenetére
Ha a HDD PC-n megfelelően működik, akkor ez nyilván nem HDD probléma, hanem házimozi / tévé probléma, ami értelemszerűen a TV & Audió témakategória megfelelő topikjának a témája, ott kellene szükség esetén folytatni.
Ha USB-n a tápellátás rendben van, rendesen felpörög a HDD és nem kattog, akkor a "házimozinak" vagy a partíciós sémával (MBR / GPT), vagy a fájlrendszerrel van gondja, azt nem támogatja a készüléken lévő kőbuta operációs rendszer.
Ahol ha GPT partíciós séma szerinti az USB-n csatlakoztatott HDD, akkor lehet az lesz gond, mivel (régi) médialejátszók, tévék és társaik készülékek gyakran csak az MBR séma szerinti lemezeket támogatják. Ahol ilyenkor a megoldás értelemszerűen az MBR séma szerinti inicializálás és particionálás.
Az ilyen multimédiás készülékeknél rendszerint a FAT16/32 és az NTFS fájlrendszerek támogatottak, sőt némelyiknél akár még az exFAT is. Vagyis az NTFS fájlrendszernek elvileg nem kellene gondot okozni, de ha azt esetleg mégsem támogatja ez a "házimozi", akkor pl. a FAT32-re formázás megoldás lehet. Ahol szükség esetén a 32 GB-nál nagyobb méretű kötetek FAT32-re formázása Windowson is eleve megoldható (példa), csak emiatt nem feltétlen kell másik operációs rendszert bootolni.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz tazkir #55839 üzenetére
Formázd le FAT32-ben (linux alatt meg tudod csinálni). Nem törvényszerű, hogy a TV-nek van (rendes) ntfs drivere.
-
tazkir
csendes tag
Sziasztok,
2,5 -es sata HDD-t csatlakoztatok usb-n keresztül házimozihoz.
File rámásolása közben lefagyott a gép, ezután RAW már módban volt.
Elvileg ezt megoldottam, újra NTFS.
Többször formáztam, partíciót töröltem, újra partícionáltam stb. minden megvolt.
Látszólag úgy néz ki minden paraméter, mint egy másiknál ami jól működik.
Ezt viszont továbbra sem látja házimozi. - Mi lehet még?
Valakinek volt már ilyen? - mi mehetett tönkre? PC-n teljesen jól használható. -
Komi28
senior tag
válasz King Unique #55833 üzenetére
Szia. Csak most volt időm foglalkozni vele. Igen a HDS szerint is üres. Van egy másik ugyanolyan vinyó és azon biztos rajta vannak a cuccok. Viszont erre azt írja, hogy a paraméter nem megfelelő, de ad neki betüjelet. A HDS nem tudja betölteni az adatokat róla Elméletileg ezen is ntfs rendszer van. Rátettem egy win 7 gépre de ott azt írja, hogy használat előtt formázni kellene. Lehet valamit kezdeni vele esetleg?
-
Pikari
addikt
Hátha valaki találkozott már ilyennel: vettem egy hibás 8tb western digital hc510 héliumos vinyót, kísérletezés céljából.
A vinyó felpörög, próbál inicializálni (fejmozgások ide-oda 3x), félig leáll, ismét felpörög, próbál inicializálni (fejmozgások ide-oda 3x) majd teljesen leáll.
Az eszköz nem jelenik meg.
Ha a sata adatkábelt lehúzom, és úgy adok rá áramot, akkor a vinyó inicializál (egy kerrenés), és nem áll le. Ha ezt követően rádugom a kábelt akkor ismét inicializálgatni próbál 3x, félig leáll, megint próbálja 3x, és teljesen leáll.
Az interneten talált troubleshoot útmutató szerint amennyiben a sata adatkábel nélkül inicializál a vinyó, az sata kábelhibára, vagy pcb hibára utal. Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
FF23
senior tag
válasz King Unique #55835 üzenetére
Igen, a firmware-es lehetőség érdekelne. A Windowsos dolgokon túl vagyok, az energiagazdálkodásnak nincs rá hatással, a HDS-t meg minden bekapcsolásnál indítgatni kell, teljesen balra van a csúszka.
Mindegy, kipróbálok párat hátha megtalálom melyik volt azRT-AX58U v1
-
King Unique
titán
Itt alapesetben eleve más a HDD fejparkolása és készenléti állapotba váltása, a kettő egymástól normál esetben független.
A Windowsban is eleve beállítható, hogy a meghajtók hány perc után váltsanak készenléti módba, sőt ki is kapcsolható ez a funkció.
A fejparkolás az egyes WD és Seagate HDD-knél tiltható firmware szinten, ellenben hogy HGST esetében van-e ilyen lehetőség, az passz, lehet nincsen. De ott is van lehetőség szoftveresen mérsékelni / tiltani, lásd pl. Windowson a HDS program, illetve azon belül a fejlett energiagazdálkodás tiltása és a lemezek leállásának akadályozása funkciók.[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Üdv Urak!
Van egy ilyen 2,5"-es HGST Travelstar Z5K500 500GB hdd-m, ami állandóan parkoltat és lemegy alvóba. Asztaliban használom és qurva kellemetlen, hogy mindig várni kell mire felpörög. Van valami talán gyári dos-os program amivel lehet állítani az energiagazdálkodáson. Nem tudjátok melyik az?
RT-AX58U v1
-
King Unique
titán
válasz Komi28 #55832 üzenetére
• Biztos hogy voltak rajta fájlok előtte, utólag nem lett formázva a meghajtó?
Csak mert a mellékelt screenshotok alapján totál üres, mintha eleve nem lett volna rajta semmi.
• Tehát nem RAW, nem NTFS hozzáférési probléma, így marad esetleg az ennél az esetnél részletezett probléma. De az utóbbi is csak akkor, ha bekapcsolt gyorsindítás mellett leállított Windows alól lett a megfelelő leválasztás nélkül másik Windowshoz csatlakoztatva a tárolóeszköz és ott rámásolva a fájlok, meg ez is inkább belső és nem külső meghajtóknál reálisabb.
• Ha nem az előbbi a gond, akkor esetleg a fájlrendszer ellenőrzését (első körben ellenőrzést javítás nélkül) lehetne futtatni, az talál-e a hibát, megnézni a külső házban lévő HDD állapotát a HDS programmal, stb.
• Plusz kipróbálni a külső merevlemezeket másik USB-kábellel és másik USB-porthoz csatlakoztatva is, ha 2,5" típusok akkor a stabil USB-s tápellátás biztosításához eleve USB 3.X porthoz javasolt csatlakoztatni, stb.
• A meghajtóikon is eleve abnormális... Nem lett esetleg vírusos a külső meghajtó vagy maga a rendszer, vagy netán 3rd party antivírus szoftver van telepítve és az blokkol rajta valamit, netán az egyedi meghajtóikonautorun.inf
fájlt?[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #55831 üzenetére
Teszek be képeket. Felismeri a gép, van betüjelele, megnyitja és a képen is látszik, hogy nem látszik mi van a vinyón
-
King Unique
titán
válasz Komi28 #55830 üzenetére
"mindegyik látja a vinyót de a rajta levő dolgokat nem."
Ezt pontosan hogyan is kell érteni, a Windows fájlkezelőjében megjelenik a külső HDD - ott csak akkor fog, ha van meghajtóbetűjele - , ha igen akkor azt megnyitva üres a meghajtó, vagy meg sem lehet nyitni hozzáférés megtagadva hibaüzenet miatt (példa), vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Van 2db WD külső hdd-m. Kb. 1,5 éve voltak bekapcsolva utoljára mivel olyan dolgok vannak rajta ami nem kell haviszinten sem. Most kellenének róluk dolgok. Megpróbáltam 3 gépen, mindegyik látja a vinyót de a rajta levő dolgokat nem.
Lenezkezelőben is azt mutatja, hogy minden rendben, látni a foglalt és szabad területet is. Usb-s mind a kettő és ntsf-re vannak formázva és így vannak rajta a dolgok.
Kérdésem az lenne, hogy miként tudnám újra megnézni a rajta lévő dolgokat? -
Werkly
őstag
Mitől van, hogy a HDD néha csippant egyet és akkor beakad a gép egy pillanatra? Kezdődő halás? Pedig 100/100. Ötletek? Kösz!
-
Werkly
őstag
Ha HDS szerint egy HDD 100/100 az nem garancia, hogy tökéletes az állapota? Használt piac miatt kérdem a "garancianélküliség" miatt! Kösz!
-
Edgar2621
őstag
Hello kedves topiktársak!
Ti milyen programot használtok lemezkarbantartásra? Jöhet ingyenes és fizetős is (ha az valamiért megéri, többet tud).
Elnézést ha rossz topikba írtam, nem találtam a megfelelőt.
XO: Gollami26
-
szkutyi
addikt
Frissítettem a benneevi chipet, mostmár a teszt végig fut, de ahogy rá engedtem egy torrent ellenorzest is úgy már kiakadt...szóval tuti a jmicron 578 okozza...
-
Pikari
addikt
válasz szkutyi #55818 üzenetére
akkor is tápellátási problémának hangzik. lehet, hogy leesett a vezérlőről egy kondi, vagy ilyesmi triviális probléma van
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Van egy orico [link] külső házam, amiben egy wd40 blue ezrz van!
A probléma a kovetkező: nagyobb terhelesnél, és random ledobja a hdd-t ami ugy néz ki hogy ház folyamat villog, lemez kihasznaltság 100% de adatfolyam 0.. [kép] . És elerhetetlen lessz a hdd. Eszközkezelőben így írja ki: [kép] IO teszt-től kb 5mp alatt lehal....
Aztán van egy axagon dokkolóm [link]
Át raktam a dokkolóba a hdd-t és lám, itt már rendesen hdd nevét írja ki a Windows: [kép]
Nem csak hogy a nevét irja ki, de IO teszt gond nélkül lemegy akár úgy hogy közben megy egy torrent ellenőrzés, és plex stream .
Szerintetek mi lehet a gond? Nem épp egy gagyi ház ez az orico vagy de? Jobban bejön maga a ház, mert néma benne a hdd, a dokkoló viszont a fej ugralását felerősíti...
Tapasztalt már valaki hasonlót?
Még amivel kiegesziteném a leírást.
Ezt a hddt használtan vettem, nem tudom mivel hogyan volt particionalva, de az eladó egy kivezetett Sáta kábelen használta...úgy emlékszem haza hoztam, bele raktam a dokkolóba, és mivel formázott volt, már használtam is.(Talán a vevőnél formaztuk le dokkoloval és azt a dokkolót meg is vettem)
Aztán egy idő után vettem ezt az orico házat, egy az egybe fogtam és bele raktam a hdd-t amin már akkor volt 3 Terra adat.
Ekkor kezdődött a probléma
A hdd ház jobaratomtól vettem, ahol gond nélkül üzemelt egy másra dugva.
Infó dokkolora dugva: [kép]
Aztán ig néz ki dokkolóban és külső hazba dugva ugyan az a hdd: köszi a helpet[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz King Unique #55814 üzenetére
Köszönöm a válaszod, valami ilyesmiben reménykedtem.
-
King Unique
titán
Több partíciónál elvileg partíciónként értendő a töredezettség, ahol pl. a Windowsok beépített meghajtóoptimalizálójában és külső programokban is ilyenkor külön-külön partíciónként lehet elvégezni a töredezettségmentesítést, nem a teljes lemezen egyszerre, lehet eltérő egyik-másik partíción a fájlrendszer töredezettségének mértéke, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
A töredezettség mindig fájlrendszer szintjén értelmezhető. Nem lemez szintjén. Továbbá ez egy olyan dolog, ami utoljára kb 20 éve volt valódi probléma, ezzel nem kell foglalkoznod.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy villám butakérdés töredezetség tekintetében. Egy hdd töredezettsége miként valósul meg, ha pl. több partíció van rajta? Partícionként, vagy a globális lemez területén történik a dolog? Tehát X partíció széttöredezhet, míg Y nem, vagy ilyenkor az egész lemezt érinti a töredezettség?
Előre is köszi. -
Razor9
csendes tag
válasz King Unique #55809 üzenetére
Fogalmas sincs, miért lett dinamikus. Csak átraktam anno a régi gépemből, aztán működött.
Próbaképp megmozgattam a SATA kábelt, kihúztam a winyóból és visszatettem, aztán miért ne alapon átdugtam az alaplapon, most így működik. Mindenesetre ami fontos, azt lementem, aztán alapos tesztelés alá vetem. Egy rövid tesztet este csináltam már, az rendben lefutott. -
King Unique
titán
válasz Razor9 #55807 üzenetére
A S.M.A.R.T. alapján ugyan szektorhibák (még) nincsenek, ellenben adatátviteli hibák igen, vagyis ellenőrizni kellene a SATA adat- és tápkábelt, szükség esetén cserélni.
Ha fontos adatok vannak a HDD-n, akkor az 1. lépés igen, az adatok lementése legyen, majd utána jöhet a tesztelés.
Egyébként miért lett dinamikus lemez, éppen úgy sikerült?
-
Pikari
addikt
válasz Razor9 #55807 üzenetére
Ez a topik nem foglalkozik adatmentéssel. Természetesen mindig érdemes a fontos adatokról rendszeresen biztonsági másolatot készíteni. Lehetőleg addig, amíg még jó a vinyó.
A linux talán vissza tudja hozni a partíciós tábládat ( gdisk /dev/sdX ) - ez megkérdezi, hogy rekonstruálhatja -e a partíciós táblát a backupból. Aztán hogy szoftveres, vagy hardveres okok miatt döglött -e meg rajta, az majd kiderül, ha újra használni kezded.
-
Razor9
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Az este folyamán a Windows 10 lefagyás közeli állapotba került, így újraindítottam a gépet. Gyanús volt, hogy lassan indul, erre az oprendszer betöltése után látom, hogy a merevlemezre (1 TB-os Western Digital Caviar Blue) telepített játékok ikonja nem tölt be. Csodálatos... Ha bemegyek a lemezkezelőbe, ott a Windows dinamikus, de hibás kötetként mutatja, amit nem tudok újraaktiválni, viszont a Hard Disk Sentinel szerint minden szuper és a GetDataBack is látja az adatokat.
Van rá mód, hogy újra elérhetővé tegyem a lemezt vagy inkább mentsek le mindent róla és vegyek tőle érzékeny búcsút?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pikari #55805 üzenetére
Nincs asztali PC-m ami hadba fogható (padláson van ami(k) el van(nak) rakva, de azok server/workstation "dual socketes" retro gépek) így nincs asztali gépem.
Jelenleg műtétekre várok, ha mennem kell valahova akkor max. vinni tudnak.
Ennyit nem szeretnék erre áldozni...én megpróbáltam ezt a 3.3v vonalat, de nem jött be...beszélek az eladóval, hogy return...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pikari
addikt
válasz MaxxDamage #55804 üzenetére
Mielőtt bármi egyebet csinálnál, kösd rá egy asztali gépre, molex-sata power adapteren keresztül, hogy biztos legyen, hogy nem ez a baj.
-
válasz Pikari #55802 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg az a leragasztás ezt a problémám, mert ugyanaz ami eddig volt (be sem kapcsol)
A 8TB WD amiről szó van (ragasztott 3.3v csatlakozóval) [link]
És egy WD RED 6TB ami gond nélkül bekapcsol (gyári állapot): [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Pikari #55802 üzenetére
Igen, az tartósabb megoldás lenne!
Tudok jobbat is.
Forraszanyagot leszedem arról az egy lábról és kicsit felhajtom és már hozzá sem ér...de mivel erre kb. nincs szűkség, így el is csíphetném és egy darabot leszedek róla, így többet nem fog érintkezni...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pikari
addikt
válasz MaxxDamage #55801 üzenetére
Van, igen. Az olyan, aminek elvágod a 3.3v vonalát ollóval Vagy vágd el a nyáklapon a 3.3v vonalat a vinyón.
[ Szerkesztve ]
-
Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében. (ez így mennyire tartós megoldás?)
Majd ki is próbálom a külső USB-s dokkolóba.
A kapton szalag azért le fog jönni, mert nem "fix" helyen van a HDD...tehát cserélgetve van.
Kérdés, hogy megéri-e nekem a kapton újra és újra fel ragasztása vagy nem...Van olyan USB dokkoló amivel használható ez a HDD alapba (meg a többi fajta HDD is), vagy ez csak PC esetén megoldott +csatival? (átalakítóval)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest