Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aureal
őstag
Nagyon keveset ment, egykor újonnan vett, WD 240 gigás sata hdd iszonyat lassú. Főleg csak adattárolásra használtuk, os nem volt rá telepítve. Sentinel szerint nagy gond nincs, de a képek eléggé beszédesek, hogy vmi nem smakkol vele. De mi lehet a probléma? [kép] és [kép]
Egy kb. 120 KB-os jpg fájlt is fél perc róla megnyitni.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Dokkoloban van a HDD. Érdekes módon eddig ha másoltam rá elég lassan kb.30MB/s al másolt!
Tegnap a másolásnál 60-100 MB/s volt a sebesség!
Most ismét lassú!
Ez csak nekem anomália , vagy mitől lehet? Semmin nem lett változtatva !
üdv -
roseA580
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Szia!
Szerintem kuka a HDD, újabb HDS verzió sem fogja megjavítani! (én mindig a legújabbat használom mivel megvettem)
Én is már többször ugyanúgy jártam mint Te!
Általában semmi gond a HDD-vel amig nem akarom lementeni a tartalmát...
Lehet néha javítani valamit a HDS-sel, de nem igen lesz tartós a javulás!
Most egy 8 TB-os HDD-vel jártam úgy hogy 1 hét után újra megjelentek javíthatatlan olvasási hibák rajta, szerencsére lelehetett másolni róla a 8 TB anyagot csak egy file sérült meg, egy nap alatt sikerült a másolás. -
-
-
Laraxior
titán
Van egy pár külső winyom, többnyire WD, 4-5TB mérettel. Most vettem egy nagyobbat, hogy a sok "kicsiről" áttegyek mindent a nagyra, egyben legyen minden.
Pár fájlnál elkezdett lassulni a másolás és meg is állt, elengedtem azt a pár filmet inkább, de a HDSben mire leszedtem mindent a winyoról leesett 96%-ról 85%-ra.
Kukázzam, vagy még azért helyrepofozza vajon a HDS?
(Tudom, régi verzió, de ez ingyenörök reges volt anno egy napig belehetett húzni)
Vagy esetleg akármilyen tanács? Most tök üres már.
-
-
King Unique
titán
-
adzam
kezdő
válasz
tibaimp
üzenetére
Köszönöm, de ez nem cicereg, inkább "pittyeg", bár most csendben van. Nem igazán értem, mert teljes formázást kapott, kb. 9 órán át, majd felment rá 3,5 TB anyag, utána órákig próbáltam rendbetenni a bootloadert. (Dual Win-Ubuntu, valamiért átköltözött a cserélendő HDD-re SSD-ről. Húzhattam újra a Wint...) Kapott a gép egy BIOS frissítést is, jól el voltam maradva a verziókkkal. Visszatettem a régit, egyelőre csendben van. Esetleg bejáródott?
Vissza sem merném vinni, tuti a szervizben meg sem mukkanna... -
galaxys80
veterán
Van egy régi Toshiba külső HDD-m. HDS szerint 100/65 az állapota. 26 hibás szektorral. Volt már róla adatvesztés is és nem ismerte fel a PC sem rendesen. Sikerült végül formázni EU-n alatt. Most működik, de a fenti értékekkel. Érdemes ezzel foglalkozni még vagy mehet a szeméttelepre?
-
adzam
kezdő
Sziasztok!
Új WD64PURZ időnként csipogó hangot ad. Nem zörög, vagy kattog, olyan, mint telefonon a billentyűzet hangja: "bip, bip" HDSentinel szerint tökéletes... A csatlakozásokban nem látok hibát. Kezdjek aggódni? -
Nem rég nekem is volt egy hasonló esetem, de a lemez nem állt le csak nagyon hallgatózva és ráfogva éreztem hogy van egy pont amin folyvást megakad. Volt belül egy kis tompa katt 1db ami folyton ismétlődött szabályos időközönként. Végül fogtam egy programot [link] ráeresztettem és sikeresen lementettem mindent. Lehet szerencsém volt most ebben az esetben. A Windows csak a lemezkezelőben látta a lemezt borult felosztásban, és a mentő program is ezért tudtam vele próbálkozni. A HD Sentinel meg teljesen hibátlanra írja, érdekes. Azóta még nem nyúltam hozzá, semmit nem próbáltam vele csinálni, jelenleg ráérős kategória nálam, pótoltam a helyét.
-
Sa-K
újonc
Sziasztok! Gondoltam, hátha találkozott már valaki ilyen problémával, mint én, és valami megoldásra is jutott. Felvázolnám: van egy kb fél éve vásárolt WD RED 4TB merevlemezem, amit kb 2 hónapja helyeztem üzembe egy dokkolón való használatra, adatmentés céljából. Tegnapelőtt még olvastam, meg írtam, majd tegnap délután az asztali gépem bekapcsolásakor rövid ideig halk kattogó hangot hallottam felőle. Este szerettem volna írni rá, de nem találtam a meghajtót. Minden bekapcsoláskor hallani ezt a halk ütemes, néha kissé ritkább, majd ismét sűrűbb kattogó hangot, de a gép (Win10) nem ismeri fel. Majd a hang abba marad. A lemez felpörög a kattogó hang előtt, és a pörgés hallatszik is a kattogás ideje alatt. Másik HDD-t a dokkolóba téve (kb ugyanolyat, mint ami nem jó) - hibátlanul tudok írni, olvasni. A dokkoló kb 10 éves. Recuva sem ismeri fel a HDD-t. Ja, visszaálltam korábbi Win7-re, ott volt egy Hard disk Sentinel, ami mintha olvasott volna valamit a lemez infóiról, de pl a serial number valami kevéssé értelmes, sok egyforma számból állt. Na, túl hosszú voltam, szóval kérdésem, hogy találkozott-e valaki hasonló esettel?
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Én is arra gondoltam, de már rá költeni nem akarok ha nem muszáj!
Laptopot szeretnék venni!
Minden 1! Csak az adataimat tudjam visszahozni!
Azért köszi a segítséged!
Majd lehet megróbálom megvariálni hogy elsőre csak az ssd legyen benne aztán rákötöm folyamatosan a többit de csak akkor hogy le mentettem az adatokat -
válasz
tibaimp
üzenetére
Én is alaplapra gyanakodtam! Sata kábelt cseréltem de ugyan az a probléma, de érdekes hogy hdd meg fut rajta!
Tápot kb fél éve cseréltem egy Deepcool 450 Wattos tápra mert az elöző kb 14 éves 400 Wattos Codegen táp volt!
Mondjuk Le akarom cserélni a gépet Laptopra mert a gépem nem támogatja a win 11 mert már régi!
Gigabyte 2011 es alaplap pontos tipusát most fejből nem tudom. AMD s ! -
válasz
tibaimp
üzenetére
Értem! Azért köszi! Az nekem is furcsa, de néha össze vissza cserélgeti! Mondjuk régebben gond volt a sata portokkal a 0. ba volt az Ssd sokáog utánna valami történt sokszor lefagyott meg nem töltött be a wondows és nem tudom miért aztán átraktam másik sata portba ott mükődött, aztán megint csinálta és megint át kelett raknom ez kb 1 évvel ezelött volt most müködik de azóta újra raktam a windowst!
Nem tudom hogy működik a 0. Port ba azóta nem próbáltam! -
tibaimp
nagyúr
válasz
KBalázs34
üzenetére
Ott nincs, csak M2-es csati SATA SSD esetén van az egyik SATA port letiltva (mivel azt a portot az M2-es SSD használja, csak nem SATA kábellal van összekötve, szóval logikus).
A Lemez 0 nem probléma, a HDS így számoz!
Az a fura, hogy a Lemez 0, tudomásom szerint, a boot meghajtónak kellene lennie!!! És ugye nem az, ahogy nézem az SSD az, ami meg a Lemez 2. Ez fura
-
válasz
tibaimp
üzenetére
100/100 as a régi amiről eltüntek az adatok a másik meg hardver aprórol van wd purple 2 Tb os 100/100 as de a lemezem is wd purple 2 Tb os amiről eltünt az adat! Eddig még nem történt ilyen hogy beraktam egy hdd pluszba!
Ssd 128 gb os 2,5 colos sata!
Akkor lehet hogy az lett vele amit te mondasz!
Erre nem gondoltam!
De gondolom az adatokat vissza tudom nyerni?
Még mindig scanneli a program és látom hogy meg vannak az adatok csak sokáig tart! Azokat elvileg vissza tudom állítani amit beraktam hdd re?
Ha sikerül akkor kiveszem azt a hdd t vagy átrakom egy másik sata portba -
tibaimp
nagyúr
válasz
KBalázs34
üzenetére
A HDS megfelelőnek látja az új HDD-t is, vagyis 100/100?
Az új HDD, vacsi új, vagy valami használt cucc?
Az adatok az új, most betett HDD-ről tűntek el, vagy a korábban gépben volt HDD-ről?
A gépben lévő SSD M2-es SATA alapú, vagy 2,5 colos? Csak mert, ha M2-es és SATA alapú, az bizonyos SATA csatit, általában a 0 jelzésűt, kilövi!! -
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap be raktam egy merevlemezt a gépbe így 3 db hdd van meg egy ssd!
A gond ott kezdődött hogy amikor újra bekapcsoltam a gépet bejött windows és a hdd sentinel jött fel autómatikusan és mögötte fekete képernyő fogadott de tudtam mozgatni az egeret de azon kívűl nem tudtam semmit csinálni, újra inditottam a gépet és mi elött betöltötte a windowst elkezdte javítani azt a hdd t amiről el tüntek a 2 Tb nyi adatom!
Kérdésem az lenne hogy ez mi történhetett?
Segítségeteket előre is köszönömKözben letöltöttem egy data recovery programot azzal most scannelem az adatok megvannak csak vissza kell állítanom és kb majdnem fél napja megy!
-
King Unique
titán
válasz
F4ther
üzenetére
Mármint egy 3rd party tákolmány tool és firmware, nem a WD által kiadott, meg "USB-s WD-khez alkalmazható firmware patch" is érdekes, amikor számtalan féle My Passport van...
Első dolga, mármint hogy ilyen vagy egyéb tákolással nekiesnek, meg pláne hogy a WD My Passportoknál hardveres titkosítás van, ahol az USB helyett a SATA-s csatlakozás pont megnehezítheti az adatmentést? 
-
ricsip
addikt
Ha megvagy a mentéssel, és már nincs komoly tétje, én megpróbálkoznék a helyedben egy command-line tool-al (smartmontools), és abban lefuttatnám a teljes offline meg extended self-testeket:
https://prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/hsz_56230-56230.html
illetve az eszköz log-jait is le lehet vele kérdezni, a standard SMART log-nál sokkal részletesebb log-jai is vannak a gyártóknak (pl. SEAGATE -nél a FARM log), enterprise kategóriás diszkeknél főleg
-
zoltanz
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
" jó hír, hogy az ilyen hibás szektorok már nem jelentenek problémát, mivel azok már nem kerülnek használtra. "
Értem. Köszi.
A kérdés gyenge szektorokra vonatkozott. Elvileg Smart-nak ezt is úgy kéne kezelnie mint bad szektorokat, elkülönítve. Windows Xp lassú formázással elkészítve problémamenntesenek kellene lennie, mint a bad szektorosnak. -
válasz
ricsip
üzenetére
(Szóval mentem az adataimat (8TB HDD...7452.0GB). A lemez majdnem tele volt, de még nem kritikusan. Másodjára kezdtem neki, mert újraindult a gépem, gondolom Windows frissítés miatt az éjszaka.) Ok, ezt most nem tudom melyik topikba is kellene írnom, mert ami miatt ide hoztam az hogy ránéztem a HD Sentinel -re és szerinte a lemez hibátlan. Vagyis valami bibi történhetett, talán ahogy használtam, pedig vigyáztam a leállítással, leválasztottam mindig stb....sok nap van feltüntetve. Arra gondoltam, ha lementettem mindent utána vissza klónozok és lesz két példányom mindenből. A lemez nem lesz atom biztos, de ezt elkönyveljük, jobb mint nélküle.
-
F4ther
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem pl a helyzet az, hogy nem tudom írni a firmware-t usb-n keresztül. Elvileg satán keresztül nagyobb az esélye hogy sikerüljön - igy kiküszöbölve a firmware bug-ot. A HDD opensuperclone tool-jában van egy beépített direkt a USB-s WD-khez alkalmazható firmware patch. Valamint az adatmentő cégeknek is az első dolga ezekkel a WD-s meghajtókkal, hogy rápattintják a megfelelő PC-3000-es USB-SATA konverter PCB-t és nem is próbálkoznak USB-n keresztül.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip
üzenetére
Akkor azt kellett volna írni, meg azon 2 gyártó termékeit, nem általánosítva az összesre...
Nem feltétlen, maga a SATA-USB adapter nem szokott csak úgy tönkremenni ezekben, max. inkább az USB-s csatlakozó, de az utóbbi is csak erős feszegetés hatására szokott leválni rossz esetben a PCB-ről, ami eleve user error.
Ha a HDD lesz szektorhibás, akkor viszont kb. majdnem mindegy is hogy integrált USB-s vagy különálló SATA-USB adapteres megoldás. -
ricsip
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, a gyári külső doboz, gyárilag beleszerelt és usb-s pcb-jű hdd-vel.
Sok esetben az usb konverter vagy a pcb-n az usb csatlakozó kotlik meg (nekem is van 1 ilyenem, azóta undorodom az egész kategóriától), amikor a diszk amúgy teljesen hibátlan. Csak hát ha nem sata, hanem usb-t kellene átforrasztani sata-ra, az már nemcsak az átlagembernek, hanem pl. a magamfajta nem tákolós IT- szakmunkásnak is necces. -
King Unique
titán
válasz
ricsip
üzenetére
Mármint a 2,5" Toshiba és WD gyárilag készre szerelt külső merevlemezekre célzol, mert csak és kizárólag azoknál van ilyen integrált USB-s megoldás, a többinél nincsen.
Már ha beszarik, mert ugye normál esetben nem és gond nélkül működhet évekig. + Ennyi erővel egy belső HDD / SSD is tönkremehet, lehet szektorhibás vagy firmware hibás, amin nyilván nem fog segíteni, hogy épp SATA-n van csatlakoztatva.
Pont hogy biztonsági másolat célra is sokan vesznek és használnak ilyen külső HDD-ket, elég bevett szokás. -
ricsip
addikt
válasz
F4ther
üzenetére
Mindenki utána bánja meg egy életre ezeket a külső házas usb hdd-ket, mikor valamiért beszarik náluk, és az usb-s házból kisebészkedve nem tudja az ember egy csupasz sata-ra csak úgy rádugni adatmentés idejére.
Ezeket a szarokat nem lenne szabad hagyni árusítani sehol, főleg olyanoknak nem akik nem csinálnak róla még életében rendszeresen mentést (magyarul a hazai átlagemberek 99%-a). -
F4ther
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szeriten meg horgászni nem érdemes ha visszadobom a halat, kinek mi
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Óra topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Könyvajánló
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung 870 QVO 2TB 2.5" SATA III SSD
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- AKCIÓS! Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- Samsung UE75DU7172U 189 cm / 75 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő