Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca500
aktív tag
válasz
King Unique #54598 üzenetére
Szuper vagy, köszi szépen a segítséget, megoldódni látszik a probléma!
-
flash-
veterán
mivel általános HDD topic nincs ezért itt kérdezem:
windows 10ben mire (hány percre) érdemes beállítani a merevlemez kikapcsolása funkciót az energiagazdálkodások részen?
(A rendszer ssd-n van, de van a gépben sata3 hdd is)
felhasználás:heti 1x videószerkesztés,heti 1-2 alkalommal zenehallgatás, illetve heti 3-4 napot torrent seed pár órát. -
King Unique
titán
válasz
laca500 #54597 üzenetére
Lásd más esetét, ahol a probléma oka Windows 10-nél a bekapcsolt Fast Startup melletti leállítás és meghajtócsere. Ami nem HDD probléma, hanem Windows specifikus, annak a topikjába való, lásd ugyancsak más esetét.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy WD 1 Gb-os HDD amire újra lett téve a Win 10. A régi partició MBR volt most GPT lett. A lementett adatokat egy másik gépről próbálom vissza másolni, ami szépen végig is megy, de ha berakom az eredeti újra telepitett gépbe , akkor a Hdd-n a lefoglalt területen látom, hogy felmásolódott, de a könyvtár nincs sehol! Valakinek esetleg ötlete, hogy ilyenkor mi a megoldás- -
nandow
aktív tag
válasz
King Unique #54593 üzenetére
Szia!
Igen, úgy tűnik, hozzáférési engedély probléma volt. A linkelt oldal segítségével beállítottam a megfelelő hozzáféréseket.
Laikusként nem tudtam, hogy ez Win10 probléma, azért is írtam ide. Örülök, hogy "csak" ennyi volt a gond.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Csak érdeklődni szeretnék.
Ti mennyire használjátok a bios jelszavas hdd titkosítást? (ATA jelszó)
Páldául hogy adatmentés/arhiválás esetén a jelszó ismerete nélkül még törölni se lehessen a (szekrény-fiókba elrakott) adatokat, se szándékosan, se véletlenül. (A veracrypt, bitlocker stb törlés ellen nem véd)Illetve asztali gépeken manapság mennyire gyakori hogy ezt támogatja az (uefi)bios..? [kép]
-
King Unique
titán
válasz
nandow #54589 üzenetére
"Hozzáférés megtagadva"
Take ownership of your files after access denied due to NTFS permissions
Ez sima hozzáférési engedély problémának tűnik, ha NTFS fájlrendszerű a külső merevlemezen lévő partíció. Aminél a megoldás értelemszerűen a megfelelő hozzáférési engedély beállítása az adott felhasználói csoportnak, a meghajtó saját tulajdonba vétele, stb., nyilván nem kell csak emiatt semmit törölni, újraparticionálni, újraformázni...
Ha RAW lenne a partíció, akkor jöhetne szóba adatmentés után az újraparticionálás és újraformázás, ami a linkelt topik témája. Sőt, az NTFS hozzáférési engedélyek meg az adott Windows topik témája, mert az nem a klasszikus értelemben vett HDD probléma.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2,5-es Asus külső winchesterem. Amit véletlenül kihúztam az usb portból, miközben be volt kapcsolva a számítógép.
Azóta fájlkezelőben nem tudok belépni a meghajtóba, azt az üzenetet kapom, hogy "Hozzáférés megtagadva".
Total commanderben rendszergazdaként be tudok lépni a meghajtóba, látom a mappákat, fájlokat, de megnyitni nem tudok semmit, hozzáférés megtagadva.
Át tudom másolni a fájlokat másik meghajtóra, és ott már meg is tudom őket nyitni. Törölni is tudok róla rendszergazdaként.Több géppel is próbáltam, mindenhol ugyanez van.
Mit lehetne tenni, hogy újra rendesen működjön a külső winchester?
-
Truman
senior tag
válasz
King Unique #54587 üzenetére
Köszi, igen néztem róla leírásokat, csak eddig magyar precedenst nem találtam. Szóval köszönöm a linekeket. Megkérdezem tőle hogy vállalja-e a postát, ha igen akkor bepróbálkozok, hátha.
Azért egy új 1 TB-os lila WD sokkal drágább, mint a posta. -
King Unique
titán
válasz
Truman #54586 üzenetére
Igen, van, RMA útján, ha még garanciális a termék. Ami a WD weboldalán eleve fel van tüntetve, valamint belső merevlemez specifikusan a téma topikjának a téma összefoglalójában is le van írva az RMA menete konkrét példákkal.
+ Az alábbi blogbejegyzés is szemlélteti a lépéseket, amely utóbbi ugyan külső merevlemez, de a lényeg ugyanaz. -
Truman
senior tag
Sziasztok !
Van remény egy Western Digital merevlemezt a gyártón keresztül garanciáztatni?
Fogykos kollégám nem tudja honnan rendelte, papír nincs, az e-mail-jeit meg hetente törli véglegesen. Viszont biztosan garis, mert a gyártás napja: 2020.11.18.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #54584 üzenetére
Köszi, de úgy tűnik nem tudok olvasni róla.
-
King Unique
titán
A HDD probléma (nem adatmentés) topik témájához nem világos hogyan kapcsolódik az SSD probléma, meg amikor az utóbbi témának eleve van külön topikja Flash SSD címmel, amit a fórum keresője is kilistáz és amit korábban már sikerült megtalálni.
Ha megadta magát az SSD, read only módba váltott, akkor nincs miről beszélni, garanciális csere / kuka, másik SSD-t tenni a laptoba a hibás helyett. Ha a belakott Windows 10 rendszer megtartása a cél, akkor pedig adott előtte a klónozás lehetősége, ha még lehet olvasni a régi meghajtóról.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kolléganőm múlt héten jelezte, hogy a laptopján (ASUS X552MJ) lévő W10 oprendszer nem indul, eljut a boot az ASUS logóig de onnan tovább nem, csak pörög és pörög a képernyőn a töltést jelző karika, de az oprendszer nem tölt be.
Tegnap hozzám került a gép, ugyanezt a hibát produkálta, így első körben áramtalanítottam, újra bekapcsolva benéztem a biosba, kikapcsoltam a fast bootot, és megpróbáltam belépni a recoverybe, ami azonban se a gyártó által, se az interneten tanácsolt egyik módszerrel, billentyű kombinációval sem ment, az automatikus javítás előkészítéséig jutottam, de onnan tovább nem.
Ezt követően elővettem egy bootolható W10 pendrive-ot és megpróbáltam arról indítani a gépet, de az sem töltött be, ugyanígy jártam a Live Linuxszal.
Itt kezdtem el gyanakodni a gépben lévő ssd meghajtóra (WD GREEN SATA 2,5" WDS240G2G0A), így kiszereltem, és rákötöttem a saját asztali gépemre satán keresztül, hogy legalább formázni tudjam. Ezen a gépen van egy működő W10 oprendszer egy másik ssd-n, de így az sem indult el, ugyanúgy megakadt a töltés, pörgött és pörgött a képernyőn a töltést jelző karika, és innen nem ment tovább.
Utolsó ötletként beszereltem a hibás ssd-t egy külső usb házba, és így kötöttem rá a saját gépemre, nem meglepő módon így sem működött. Az intézőben látni a rajta lévő két partíció betűjelét, de nem lehet őket megnyitni, nem tudom formázni, de még csak törölni sem a partíciókat (se a Sajátgép, se diskpart alól, el se indulnak).
Van esetleg valami más amit ki tudok próbálni, vagy kuka a lemez? Ha minden igaz, nincs rajta nélkülözhetetlen adat, így inkább az lenne a cél, hogy a jól belakott rendszert el tudjuk érni. Mivel kell a laptop, és volt nálam elfekvőben egy kisebb ssd, így arra telepítettem tisztán W10-et, ami gond nélkül felment, és működik is azóta.
-
tomp
félisten
válasz
Malboroman #54581 üzenetére
Szia!
Ennyi hibás szektorral sürgősen menteni a fontos adatokat! Ennek a HDD-nek vége. -
Malboroman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb 5-6 éves WesternDigital Purple (WD20PURX) 2.0TB-os winchesterem, az elmúlt 1 hétben egyre többször volt gond a windows betöltéssel, illetve a winchesteren történő adat mozgatással, rá néztem egy Hard Disk Sentinel-el és 9%-os a kondíciója 1600+ hibás szektorral, teljesítmény 100% illetve a töredezettség 0, van valami trükk és praktika a javítására otthoni körülmények között vagy kuka? Előre is köszönöm a válaszokat! -
geckowize
őstag
válasz
King Unique #54578 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
Nem gondoltam, hogy a SATA kábel miatt ilyen hibák jelentkezhetnek, azt gondoltam, ha a kábellel baj van, akkor markánsabb tünet jelentkezik.
Mindenesetre megpróbálom más SATA kábellel, majd más tápkábellel.Lapozófájl beállítás automatikusan van, azt akkor hagyjam úgy, biztos nem azért van?
-
King Unique
titán
válasz
geckowize #54576 üzenetére
Oda van írva világosan, hogy adatkapcsolati hibák fordultak elő 6211 alkalommal, ahol javasolt az adat- és tápkábel ellenőrzése, szükség esetén cseréje.
+ Ha kevés a HDD-n a szabad terület és / vagy nagyon töredezett a partícióján lévő fájlrendszer, amiatt is belassulhat, akadozhat az adatátvitel. -
Dave946
tag
sziasztok!
lenovo ideapad 100-15ibd dvd helyére ment beépítő kerettel a régi HDD, Hdd helyére ment egy SSD.
SSD-n már fent a windows 10 működik. Azonban a Hdd sem partíció létrehozásnál, sem biosban, semmilyen programmal nem látszik.
Mielőtt minden drivert frissítettem még látszott is hdd, de akkor megezt írta:hdd not initialized Próbáltam program segítségével rebuildelni nem sikerült.
Ha ssd helyére teszem hdd-t jó, csak a beépítő keretben nem megy semmi. Beépítő keret új, van másik is, maga kábel nem sérült.
Valakinek ötlet? Sürgős lenne az ügy.
Előre is köszönöm, elnézést ha rossz fórumba írtam. -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy ilyen HDD-m:
4TB Western Digital Caviar Black (WD4005FZBX-00K5WB0)Kb. fél éve volt egy Win10 reinstall - természetesen SSD-ről megy a rendszer - ezen a HDD-n csak személyes képek, videók vannak.
Azt vettem észre, hogy iszonyatosan lassan tudok navigálni a képek/videók között, akár több percig is eltart, mire betölti a windows explorer egy olyan mappa tartalmát ahol pl van 20 jpg/mp4 (összesen 1 GB-nyi), és közben 100%-on megy a task managerben a disk active time.
Próbáltam indexeléshez hozzáaadni ezeket a mappákat, de nem segített. Serviio használatánál is érezni, ha olyan filmet nyitok meg TV-n keresztül, ami ezen a HDD-n van, akkor sokszor akad, nem volt ilyesmi még reinstall előtt.
Tud valaki valami tippet mondani, hogy miért válhatott ilyen durván lassúvá ez a HDD?
A válaszokat előre is köszi!
-
trialboj
őstag
válasz
King Unique #54574 üzenetére
Köszi, én azt hittem benyalt valami vírust a gép
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #54573 üzenetére
Ha csak inaktivitásnál jelentkezik, akkor valószínűleg az automatikus karbantartás indulhat el, az okoz + terhelést, ami felhasználói aktivitás hatására kikapcsol, megszűnik. + Akár a beépített Microsoft Defender / 3rd party antivírus szoftver is futtathat üresjáratban ellenőrzést, attól is pöröghet a CPU.
Ennek egyébként kb. semmi köze a HDD problémához, meg ha maga a HDD állapota (HDS) oké, hanem értelemszerűen inkább a Windows 10 topik témája. Bár ha SMR HDD, akkor az adatok utólagos elrendezésével elszöszölhet, de nem állandóan, meg ha felhasználói aktivitás hatására szűnik meg, akkor inkább lehet a már említett automatikus karbantartás a Windows 10-nél.
-
trialboj
őstag
Hogy tudnám kideríteni, milyen program használja a hdd-t mikor inaktivitás miatt kikapcsol a monitor is?
Még van amúgy 2ssd is s gépben, de nyilván csak a hdd hallatszik hogy pörög, majd mikor megmozgatom az egeret elhallgat, és mikor megint elalszik újra folyamatosan darál mintha másolna valamit.
Otthoni gép win10 2020as install, eddig nem vettem észre, igaz most cseréltem a hdd-t barracudara kék WD ről. Nincs ötletem hogy deritsem ki mi folyik itt.
-
King Unique
titán
A Toshiba P300 sorozatnál a HDWD240EZSTA / HDWD240UZSVA valóban SMR modellek, amik eleve belassulhatnak írásnál, bár az igaz hogy nem feltétlen azonnal, ami máshol is már volt téma.
"total commanderben pl kb 43-58 MB/s között van az azonos vinyón, külön partíciókról vagy külön mappákból másolás"
Ha egyazon HDD-n belül történik a másolás, vagyis egyszerre kell olvasni és írni is, akkor annyira nem meglepő ha nem hozza a szekvenciális maximumot, amit ugye írásnál még az SMR is tetézhet.
+ Ha kevés a HDD-n a szabad terület és / vagy nagyon töredezett a partíciókon a fájlrendszer, akkor az megint lassító tényező lehet nemcsak SMR, hanem CMR HDD-k esetén is. -
Kobe
veterán
hi
toshiba P300 (HDWD240) win 10 és win 11 alatt is elég lassú írási / másolási sebességet produkál, de furcsa mód csak filekezelőben, pl total commander vagy intéző
Tudom hogy a vinyó SMR-t használ, ami hajlamos belassulni, de az ilyen 50-100 GB körül szokott előfordulni, na nálam már 10 GB- 20GB os állományok másolása is fele olyan lassu
total commanderben pl kb 43-58 MB/s között van az azonos vinyón, külön partíciókról vagy külön mappákból másolás (ez csak archiválás, SSD van a gépben a vinyónak)
ez mennyire normális ennél a típusnál ?torrent letöltésnél nem veszem észre hogy bottleneck lenne, a gigabit net kb 7-800Mbps-sel szokott is pörögni mindig, ez kb 90-100 MBps írási sebesség a vinyóra, és azt tudja
mi lehet a nyűgje ha TC-ben viszont nem éri el ezt a sebességet ? mivel lehetne tesztelni ?
-
válasz
King Unique #54569 üzenetére
Igen, így lehetne összefoglalni.
Köszi a linkeket és a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
Chosen #54568 üzenetére
OK!
Tehát akkor a szoftverkörnyezet, a PC-n futó Windows volt a gond, ahol az AMD modern Windowsok esetén problémásabb lehet, míg az Intel kevésbé. Meg ugye modern Windowsoknál általában natív USB 3.X támogatás szokott lenni és ezért nem szükséges ahhoz külön drivert letölteni és telepíteni, de egyes egzotikus vezérlőknél lehet kivétel. A Windows Update egyébként alapértelmezetten automatikusan letölti és telepíti a szükséges eszközillesztőket, vagy ha némelyiket nem automatikusan, akkor a választható frissítéseknél jeleníti meg.
Biztos hogy SMR, manapság kb. mindegyik 2,5"-os belső és külső HDD SMR, a 3-5 TB-os modellek meg alapból. + Például a gyártó weboldalán (lásd pl. Seagate) és a The HDD Platter Capacity Database adatbázisában is megtekinthető, ha ismert a külső házban lévő belső HDD pontos típusa, modellszáma.
-
válasz
King Unique #54567 üzenetére
Megoldódott a probléma!
Chipset driverem vagy nem volt fent, vagy túl régi volt, de felraktam a legújabbat és egyből hasít a drive. Írás-olvasás, mindent patent.
Chipset driver frissítés/telepítés előtt:
Chipset driver frissítés/telepítés után:
Ezek szerint AMD B550 rendszer esetén ezt meg kell tenni. Korábban Intelt használtam és ott emlékeim szerint a Win update magától behúzta ezeket, ezért ez eszembe se jutott.
Hogy tudnám egyébként tesztelni, hogy SMR vagy CMR-e a drive?
-
King Unique
titán
válasz
Chosen #54566 üzenetére
Először eleve szintetikus tesztet kellene futtatni Windowson pl. a CDM / ATTO / egyéb programmal, amiről a screenshotot akár ide is be lehetne tenni. Ha USB 3.X porton ott is 24 MB/s a szekvenciális írási sebesség a külső HDD-nél, akkor van miről beszélni, egyéb esetben (ha 120-130 MB/s) viszont nem igazán és simán ráfogható pl. az SMR-re (vagy az adott hardver- és szoftverkörnyezetre*) a lassú írási sebesség.
* Adott a lehetőség a PC-n a másik USB-port mellett másik operációs rendszerrel is tesztelni a külső merevlemez írási sebességét, ahol a másik OS lehet akár egy pendrive-ról bootolt HBCD PE vagy Linux Live rendszer is, amit még telepíteni sem kell."A probléma nem a drive-val vagy SMR-rel van"
De, azzal is, mivel az SMR miatt előbb-utóbb drasztikusan belassulhat az írási sebesség, sőt még CMR HDD-k esetén is, ha már nagyon tele van másolva és kevés a szabad terület, nagyon töredezett a fájlrendszer, stb.
-
válasz
King Unique #54565 üzenetére
Igen, Gen 1, bocsánat, a HDD-ről van szó.
Ami tesztet végeztem, hogy egy ~4GB-os file-t másoltam a külső HDD-re (tehát írásról van szó).
A probléma nem a drive-val vagy SMR-rel van (ezen a ponton), mert a HP laptoppal, USB-C-n csatlakoztatva, 120-130 MB/s-el tud írni a drive-ra.
A desktop gépen van, ahol az alaplapi, hátsó, rendes USB-C portra, saját gyári kábellel csatlakoztatva is ~24 MB/s-el tudok maximum írni a drivera.
-
King Unique
titán
válasz
Chosen #54564 üzenetére
Mármint USB 3.2 Gen 1 (= USB 3.0) LaCie Rugged 4TB USB-C külső HDD-ről van szó és nem külső SSD-ről.
"Mégis amit mérek vele sebesség:~24.3 MB/s"
Egyrészt itt most nem teljesen világos, hogy CDM / egyéb szintetikus tesztnél is, vagy csak fájlkezelős fájlmásolásnál.
Másrészt az SMR miatt annyira nem meglepő, ha lassú az írási sebesség a külső HDD-re történő másolásnál.
+ Asztali PC esetén az előlapi és hátlapi USB-portok stabilitása, akár sebessége között is lehet különbség, éppen ezért elsődlegesen a hátlapon lévő portok használata javasolt, valamint szükség esetén az eszköz (külső merevlemez) újracsatlakoztatása és / vagy az operációs rendszer (Windows?) újraindítása is alkalmazandó, stb."Ami érdekes, hogyha egy GoPro USB-C-USB-A kábelét használom, akkor fixen ~40 MB/s lesz a sebesség mindkét géppel "
Ami ha csak USB 2.0-s - mert ugye USB-C alapon lehet akár olyan is - kábel, akkor nem meglepő, annál van az effektív maximum 40 MB/s körül.
-
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy egy LaCie Rugged 4TB USB-C iszonyat lassan másol desktop géppel, míg egy random HP laptoppal gyors?
Saját USB-C 3.2 Gen 2 kábelét használom, olyan alaplappal (MSI B550 Gaming Plus), ami tudja ugyanezeket hardver oldalról. Mégis amit mérek vele sebesség:
~24.3 MB/sAmikor egy HP Laptoppal próbálom, ugyanazzal a kábellel simán tudja a gyári sebességet.
(~120-130 MB/s)Ami érdekes, hogyha egy GoPro USB-C-USB-A kábelét használom, akkor fixen ~40 MB/s lesz a sebesség mindkét géppel (ami előrelépés a desktopnak, de még mindig masszívan lassabb, mint a gyári érték).
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #54561 üzenetére
Biztos, hogy nem leválasztási hiba, hiszen órák óta ment, néztem is róla fotókat percekkel előtte, aztán egyszercsak nem lépett be egy mappába a Total commander. Nem akartam leválasztani (nem is szoktam, géppel együtt kapcsol ki, kvázi belső vinyó). Az érintkezési hibát is kizárnám, ez lenne az utolsó amire gondolnék. Igen, lehet hibás a külső ház is, bár nem egy külön vett olcsó vacak, hanem seagate gyári cucc, ki sem tudom szedni a hdd-t.
Reggelre okosabb leszek, köszi a segítséget -
King Unique
titán
válasz
Márton #54560 üzenetére
Ha adatmentés a cél, akkor értelemszerűen arra kellett volna rákeresni, sőt a fórumon is lehet, az is kilistázza azt a topikot.
Az oka lehet Windowsnál a már említett szoftveres leválasztás hiánya miatt, valamint külső meghajtóknál lehet USB-n csatlakozási (érintkezési) és tápellátási (USB 3.X port használata javasolt) probléma miatt, de rosszabb esetben akár eszközhiba (külső ház / HDD) miatt is.
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #54559 üzenetére
Köszönöm, pedig eskü. rákerestem + épp szétver az ideg ugye.
Igyekszem megoldani, de miért történik ilyen? Pár hónapja használom napi szinten, fix helyen van, nem mozgatom vastag, eredeti usb kábele állandóan a gépbe dugva, szinte kizárt hogy kontaktos. HD Sentinel meg 100/100 persze. Minőségi Seasonic táp, stb. Tényleg igyekszem mindenre figyelni és mégis. -
King Unique
titán
válasz
Márton #54558 üzenetére
"Mitévő legyek? Irtó sok fontos adat, remélem még a helyükön"
Első lépésként a megfelelő topikot kellett volna eltalálni, lásd értelemszerűen adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik, mivel ez a topik nem adatmentéssel foglalkozik, ami a címében - HDD probléma (nem adatmentés) - is világosan le van írva...
A téma topikjában és másikban is már le lettek írva mik a lehetőségek RAW kötet esetén, vagyis adott a megoldás - elsődlegesen adatmentés arra való célprogrammal, vagy saját felelősségre a fájlrendszer javítása - , amit már csak alkalmazni kellene.
+ Legközelebb használni kellene a külső meghajtó eltávolítása előtt a Windowsban a hardver biztonságos eltávolítása (+ infó) funkciót, máskülönben annyira nem meglepő, hogy sérült a fájlrendszer és az NTFS kötetből RAW lett. -
Márton
nagyúr
Miért válik egy fiatal, 100/100-as külső Seagate 2TB hdd egyik pillanatról a másikra RAW formátumúvá? Nem volt forró, minden paramétere rendben, mégcsak nem is dolgozott, ám egyszercsak nem tudtam belépni egy mappájába, majd win restart után azt mondja formázni kell. Dehogy formázom!
A chkdsk (írásvédett módban) felismeri, hogy valójában ntfs a fájlrendszer.
Mitévő legyek? Irtó sok fontos adat, remélem még a helyükön..
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #54556 üzenetére
"100/97 a Sentinel szerint"
Egy HDD állapota normál esetben "100/100", ha 97%-os a kondíció, akkor az nyilván hibára, pl. gyenge / hibás szektorokra utalhat és amiatt lehet belassulás.
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
Adott a lehetőség tesztelni a HDD-t - nem derült ki a leírtakból pontosan milyen HDD-ról van szó - a HDS / HDD gyártójának saját szoftverével és akkor kiderül milyen a HDD állapota, stabilizálódik-e a tesztek hatására, vagy tovább romlik.
-
Werkly
őstag
Kérdezném a hozzáértőktől, hogy haldokló merevlemezre utalhat, hogy néha mint a BIOS csippanás csak tompábban jelez a merevlemez. 100/97 a Sentinel szerint. És a HDD LED hosszan világít a legtöbbször tehát mintha folyamatosan menne és szerintem csiga lassú is a rendszer. Boot rohadt hosszú bár ez lehet, hogy a manuálís pagefájltól van? Köszi!
-
KovacsDenes9
csendes tag
válasz
King Unique #54554 üzenetére
köszönöm a clean parancs segített.
-
King Unique
titán
válasz
KovacsDenes9 #54553 üzenetére
• Diskpart: Delete Partition Force in Windows 11,10, 8, 7
• How to use DiskPart to clean and format drive not working on Windows 10Az ESP, SR, WinRE eleve védett partíciók, azért illetve biztonsági okból nem engedi azokat törölni a grafikus lemezkezelő. Ellenben a DiskPart parancssori eszközzel és 3rd party particionáló programmal (példa) megoldható, előbbinél a delete partition override paranccsal a kijelölt partíció, a clean paranccsal pedig a tejes lemez. Ha nincsen semmilyen fontos adat a HDD-n, akkor mehet az utóbbi.
A DiskPart használatánál a partíció / lemez sorszámára tessék odafigyelni, nehogy véletlenül olyan partíció / lemez legyen törölve, amit nem kellene!
-
KovacsDenes9
csendes tag
Tisztelettel kérném a közösség segítségét.
Hogyan lehet egy helyreállítási partíciót törölni / formázni / megszüntetni / eltörölni a létezését a világegyetemből ?
adott egy laptopból kiszerelt 2,5-es 500GB ( 465,76 GB) HDD. Külső házba helyezve hordozható eszközként tovább szeretném használni filmek tárolására tv-n történő lejátszásra. (Semmi fontos ) nincs rajta már semmi fontos adat sőt 2x már le lett formázva a hozzászólás megírása előtt. Win 10 alatt lemez kezelőben próbáltam egyesíteni az eddig 2 partícióval rendelkező háttértárat. De sajnos a 2 partíció között megbújik egy 580 MB -os rejtett helyreállítási partíció ami miatt nem tudom egyesíteni az egész merevlemezt. Igazából ha a kötet elején vagy végén lenne még az se zavarna nem az az 580 MB a lényeg hanem az hogy ne. 2 db ( E, F, ) meghajtóként lássa az eszköz mikor rádugom a gépre vagy a tv-re.
segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest