- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
King Unique #54578 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
Nem gondoltam, hogy a SATA kábel miatt ilyen hibák jelentkezhetnek, azt gondoltam, ha a kábellel baj van, akkor markánsabb tünet jelentkezik.
Mindenesetre megpróbálom más SATA kábellel, majd más tápkábellel.Lapozófájl beállítás automatikusan van, azt akkor hagyjam úgy, biztos nem azért van?
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy ilyen HDD-m:
4TB Western Digital Caviar Black (WD4005FZBX-00K5WB0)Kb. fél éve volt egy Win10 reinstall - természetesen SSD-ről megy a rendszer - ezen a HDD-n csak személyes képek, videók vannak.
Azt vettem észre, hogy iszonyatosan lassan tudok navigálni a képek/videók között, akár több percig is eltart, mire betölti a windows explorer egy olyan mappa tartalmát ahol pl van 20 jpg/mp4 (összesen 1 GB-nyi), és közben 100%-on megy a task managerben a disk active time.
Próbáltam indexeléshez hozzáaadni ezeket a mappákat, de nem segített. Serviio használatánál is érezni, ha olyan filmet nyitok meg TV-n keresztül, ami ezen a HDD-n van, akkor sokszor akad, nem volt ilyesmi még reinstall előtt.
Tud valaki valami tippet mondani, hogy miért válhatott ilyen durván lassúvá ez a HDD?
A válaszokat előre is köszi!
-
geckowize
őstag
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #34444 üzenetére
Na szerencsére volt nálam optibay, úgyhogy rádugtam usb-vel az asztali gépre, be istudtam lépni... de így is eléggé belassult a rendszer, HDSentinel el se akar indulni... Próbálom formázni most.
Az is beszart... Amint meg lehúztam usb-ről, máris betöltött a Win Disk Management, HDSentinel, stb... Mi lehet ezzel a vinyóval?
-
geckowize
őstag
válasz
djculture #34439 üzenetére
No Hard Disk Drive has been identified in your system.
The Following are the possible causes:
- HDD POWER CABLE IS NOT PROPERLY ATTACHED TO THE HDD
- HDD INTERFACE CABLE IS NOT PROPERLY ATTACHED TO THE HDD
- HDD MASTER-SLAVE SETTING IS INCORRECTAnnak ellnére írja ezt, hogy benne van, és felismeri a bios is...
-
geckowize
őstag
válasz
djculture #34436 üzenetére
Milyen gyári boot program? A notiban órákig kell várni mindenre, pont ezért szedtem ki és csatlakoztattam asztaliba, hogy az ottani OS alól majd lepucolom. De mint írtam, az ottani OS-t is belassította pusztán az, hogy fel van csatlakoztatva az a szar.
Amúgy Toshiba MK5055GSX a vinyó.
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #34211 üzenetére
Most lett időm rá, sajnos nem sikerült végrehajtani ezt a műveletet.
Rádugtam ODD helyett asztalira, be se akart bootolni... töltött elég sokáig, aztán javításba kezdett, kb 5 percig javította a kötetet. Utána login képernyőnél beírom a jelszót és semmi... nem bír továbbmenni... Hogy lassíthatja be ennyire a meglévő rendszert az, ha rádugok egy vinyót?
Elsőre ki se tudtam várni, hogy bejöjjön a logon képernyő, úgyhogy pendriveról bootoltam, amin volt egy win8 installer, próbáltam azt elindítani, hogy majd azzal akkor leformázom a p*csába az egészet, de az is úgy tűnt, hogy 10 év múlva is ugyanezt csinálná...Mit tudok csinálni ezzel a rohadt vinyóval? Hogy kéne úgy lesöpörni, hogy nem lassul be az asztali gépem? Szerezzek be sata-usb kábelt?
Mert valahogy a bootot kéne megkerülni, mivel ezen a szaron van még rendszerpartíció is, az azért bekavarhat, ugye? Bár az asztal gép uefijében beállítottam hogy a saját SSDjéről bootoljon, mégis kb 10 perc volt a logon screen...
Valami flash OS lehet a megoldás? -
geckowize
őstag
válasz
djculture #34202 üzenetére
Hdsentinel nem irta volna ki, hogy vmi szar?
Amugy tegnap este eljutottam a custom installig ahol formazni meg particionaln lehet, viszont homokorazott es nem lehetett semmire kattintani... utana mar csak setup startingig jutott.... most megprobaltam win7 dvdvel, ugyanugy setup starting... mar fel oraja.... -
geckowize
őstag
válasz
djculture #34184 üzenetére
Hat olyan lassu h beszaras.... amugy ujraraktam a winfost (nem formaztam elotte sajnos se a systemet se a system reservedet) es most is jelentkezett a hiba, tehat kb fel perccel a logon utan 100% lemezhasznalat es olyan reakcioido h ha rakattintok valamire annak az eredmenyet max az unokaim latjak csak...
hdsentinel amugy 98%osra irta a kondiciot amikor meg meg tutam vhogy nezni (mintegy fel ora alatt), de en a vinyora gyanakszom, mert nem hiszem el h reinstall utan is ez a kimondhatatlan borzalom fogad.
Bele is ferne a toshiba fele amortizaciosorozatba, mivel a 4 eves noti a gari letelte utan folyamatosan loki ki magabol a hibakat: akksi meghalt, kijelzo szalagkabel miatt torteno vmi kontakthiba folytan a webcam, hangszoro, usb portok, billentyuzet...
Update: most clean installt akartam es miota bebootoltam pendriverol, fel oraja setup is staritingot ir...
-
geckowize
őstag
Hello!
Win 8.1 rendszerrel használom a Toshiba Satellite A500-134 típusú notit, és egyszer egy frissítés konfigurálásakor elment az áram, akksi híján meg ugye megszakadt a frissítés és kikapcsolt.Azóta 100% lemezhasználatot jelez a System és olyan lassú a gép, hogy idegességemben ami hajzat és szőrzet van rajtam azt már sikerült kitépnem, emellett habzó szájjal spontán öngyulladok.
Néztem google-ba, javasolták, hogy lapozófájlt állítsam be rendszerpartícióra, kezdetinek ram mennyisége, maximálisnak meg 2x annyi, semmit nem ért.
Chkdsk-et lefuttattam és talált hibát.
Mit tudok ezzel csinálni? -
geckowize
őstag
Hello! Van egy Samsung HD103SJ vinyóm, ami működés közben eléggé búg, berezonáltatja az egész házat. Ezt a home made egéralátétből lenyisszantott darabkák felszigszalagozása a vinyó számítógépházzal való érintkezésénél sem oldotta meg, mit lehet ilyenkor tenni? Amikor vinyó nélkül SSD-vel indítottam el a gépet, akkor eszméltem fel, hogy nem ventillátor zúg, hanem bizony a HDD. Van valami antirezonanciás keret?
-
geckowize
őstag
Hello!
Van egy (noti) vinyó, ami úgy hibásodott meg, hogy ráesett egy üres borosüveg a billentyűzetre (és azalatt volt a vinyó), azóta nem ismeri fel semmilyen gép a vinyót, mit lehet vele tenni azon kívül, hogy beviszem a Kürtbe és hatszáz csillióért visszaállítják az adatokat? Erről már biztos nem lehet pár ezerért visszaállítani az adatokat? Lehet kukába dobni?Hol lehet megnézetni vagy hogy lehet lecsekkolni, hogy mi van vele?
-
geckowize
őstag
Hello
Van egy Samsung S2 Portable 160GB-os USB 2.0-s (HM160HX) vinyóm, elég érzékeny volt már egy ideje arra, hogy az asztal, hogy mozog, amin van, valamint, hogy kicsit megmozdul-e az USB, de tudtam rá biztonsági mentést csinálni a rendszerről, most viszontBelső hiba történt
A paraméter nem megfelelő. (0x80070057)üzenet fogad. Lehetséges, hogy sokszor rázkódott, illetve nem lett leállítva helyesen, ezért csinálja? Próbáltam 10 megával shrinkelni, meg a win supportos win fix it-et is lefuttattam, még mindig fennáll a hiba.
Megnéztem HDD sentinellel, ezt írja:
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 1023 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Lehet még valamit segíteni ezen a vinyón?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest