- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Létezik olyan, hogy a HDD egyszer látszik egyszer nem?
Van 2db HDD ami egy 2HDD-s dokkolóban van. Win update miatt lekapcsoltam a folyamat végéig majd újraindítás után bekapcsoltam.
Eredmény: felpörög mind2 majd se kép-se hang! Pörögnek de ennyi.
Végig nézem a laptop összes usb portjában, semmi. Van egy másik dokkolóm is. Átrakom őket, bekapcs, semmi.
Kikapcsolom, bekapcsolom windows pittyen megvan mind2 HDD viszont az egyiknél a HDSentinel szerint 86x volt átviteli hiba.
Kikapcsolom, megint bekapcsolom megint nem látja őket a rendszer majd egyszer csak az egyik megjelenik. A másik aminél volt az átviteli hiba nincs sehol csak villog a jelzője. Kikapcs, bekapcs, megjön mind2.
Azt hittem a Win update kavart be de ezek szerint az egyik HDD akasztja meg mind2 dokkolót.
Most megvan mind2 és semmi jelét nem látni, hogy valami gond lenne. Nulláztam azt a 86-ot, újabb nem jött.
WD Purple a HDD 1405napos üzemidővel 284 indítással(a másik is ugyan ez) amiből kb 8-at raktam most beléjük. A vezérlő kezdene betegeskedni? -
tomp
félisten
válasz
King Unique #55286 üzenetére
Van egy TP-Link aktív hubom amire rá van kötve a dokkoló és egy sata adapteres noti vinyó. Ezek között nem lehet közvetlenül másolni mert ütközik hubon belül a 2 eszköz.(nem értem hogyan fordulhat ez elő...)
Lehet ez is a hub miatt volt...
Gyenge szektort nem csak HDD hiba okozhat ugye. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #55283 üzenetére
Korábban kb 6,5óránál szakadt meg. Ezek szerint okés lett.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #55279 üzenetére
Igen a felületírást nem igazán csinálnám meg mert sok idő visszaállítani a tartalmat.
De egy felületolvasást vagy részletes öntesztet simán indítok.
Melyik legyen inkább? -
tomp
félisten
válasz
Dißnäëß #55268 üzenetére
Normál használat mellett nincs aktiválva ez az üzemmód.
Aida64 írja is:
"Streaming: Támogatva, Letiltva"Ahhoz, hogy ugye mindennemű hibajavítást mellőzzön az ATA vezérlőtől meg kell kapnia a streaming parancsot. Csak ez után kapcsol át a fw.
Anno egy régi külső rackben az egyik Samsung HDD a korábbi gépemmel az usb driver köhögött egyet és gyenge szektor lett a végeredmény. Ott egy teljes felület olvasás után eltűnt és azóta sincs rajta semmi hiba.
Lehet itt is valami driver jóság volt... -
tomp
félisten
válasz
Dißnäëß #55266 üzenetére
Belül nem tudom mert laptopra van kötve. A gépbe azért nem fér be mert:
-3,5-ös ugye a mérete
-nincs SATA csatlakozó a gépben
Total Commanderrel CRC ellenőrzést csináltam a forrás fájlon és a WD-n lévőn.
Megegyezik a 2 példány.
Azaz nem azt csinálja a HDD, hogy rámásolja úgy ahogyan tudja aztán visszaolvasva már más lesz az eredmény. -
tomp
félisten
Az szép.
Nekem most így néz ki:
1->2->0
A rövid önteszt se futott le korábban. Most hiba nélkül lefut.
Egy Evolveo külső HDD dokkolóban van a társával együtt.Mindenről van biztonsági tartalék egy másik HDD-n ami csak akkor üzemel ha frissítem a mentést.
-
tomp
félisten
Van egy WD Purple ami egyik pillanatról a másikra gyenge szektoros lett.
Próbáltam javítani egy teljes felület olvasással de mikor eléri a gyenge szektort(az elején még csa 1 volt) kb 1perces várakozás után a Windows közli, hogy a hardver eltávolítva... Maga a HDD megy tovább és néha csapkodja a fejet is de kb 2óra elteltével se történik semmi.
Részletes önteszt is megszakad de itt legalább nem választódik le a rendszerről.Sikerült beazonosítani azt a fájlt ahol a gyenge szektorok vannak. Töröltem a fájlt. Vajon ha újra rámásolom a fájlt, kihagyja a gyenge szektort? Vagy van valami megoldás?
-
tomp
félisten
Egy ilyen dokkoló nem tudja magát megfőzni mivel az inkább melegedő részek házon kívül vannak a HDD-n.
Nekem egy Evolveo Dion 1-es adta meg magát több mint 1éves folyamatos üzem után. De nem döglött meg teljesen hanem egyszerűen elkezdett mind2 HDD-m RAW lenni benne.
Azt váltotta az Axagon.
2db 6TB-os HDD visszaállítást csináltam vele. Folyamatos írás/olvasás. Azóta is megy 0-24-ben a dokkoló.Ha neked be sem kapcsol akkor az inkább táphiba lesz.
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54612 üzenetére
Ne írjál rá semmit és előzd meg, hogy leálljon. Reméljük kibírja holnapig.
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54610 üzenetére
Elég hamar megadta magát...
Én azt javaslom, hogy NE állítsd le a HDD-t mert ki tudja elindul e újra.
Az, hogy mindent elérsz róla azt jelenti, hogy vagy sikerült a hibás szektorból mindent kiolvasnia(mázli) vagy azokon a területeken eleve nincs adat. -
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54608 üzenetére
Mármint kábelcsere után is lesznek újabb gyenge szektorok?
Illetve konkrétan hibás szektorok is vannak? Ha fokozatosan növekednek akkor minél hamarabb ments le róla mindent.
Nálam egy külső Samsung HDD-n csak gyenge szektorok jelentek meg de tömegesen. Pár óra alatt 200feletti darabszám lett aztán megmakkant. Szerintem a fej vagy annak az erősítője döglött meg mert utána ha áram alá helyeztem akkor próbált pozicionálni aztán feladta és leállt.
Lehet nálad is fejhez köthető hiba van. -
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54606 üzenetére
Gyenge szektorokat okozhat nem megfelelő tápellátás. Nekem volt ilyen tavaly. Ki volt mozdulva a táp kábel vége így jöttek a gyenge szektorok. Lementettem mindent a HDD-ről majd HDS segítségével csináltam egy felület írást. Ez után újra 100%-os lett a HDD és ment vissza minden. Azóta is hibátlan.
-
tomp
félisten
válasz
Malboroman #54581 üzenetére
Szia!
Ennyi hibás szektorral sürgősen menteni a fontos adatokat! Ennek a HDD-nek vége. -
tomp
félisten
A döglött Samsung M3-al elkezdtem foglalkozni(már majdnem lekaptam a meghajtó fém fedelét) és érdekes dolgot produkál.
A Windows megfeküdt miután rádugtam így megpróbáltam AndroidTV-vel. Arra rádugva kb 6órás fej rángatás után elértem hálózaton keresztül a teljes tartalmat. Igaz az adatok 5%-át nem lehetett olvasni. Formáztam AndroidTV-n a merevlemezt ami csak a fájlrendszer törlésig jutott azaz Windows-ra kötve már nem fagyott semmi és engedte is formázni. 2731gyenge szektort mutatott a HDSentinel ami a felület írással lement 60-ra majd egy újabb írással 1-re. De ha felület olvasást indítok akkor újra elkezd növekedni az érték miközben az olvasási sebesség 1MB/s. Az írás átlagosan 90MB/s-el ment.
Ha az írással saját maga szerint majdnem hibamentesre tudja a lemezt megírni akkor olvasásnál miért akad ki megint a meghajtó? Író/olvasó fej vagy az erősítő feküdt meg? -
tomp
félisten
válasz
Celithrandi #54026 üzenetére
Van egy Samsung F2 EcoGreen-em is. HD502HI modell.
2009-ben vettem. Külső rackben megy. 2461nap van benne 1107 indítással. A kondíciója csak azért 96% mert magas az üzemórája. HDSentinel már 1,5éve "több mint 96nap" üzemidőt jósol. Hibátlan a meghajtó! -
tomp
félisten
válasz
King Unique #54024 üzenetére
Igen ez a sorozat.
Fix HDD volt a gép mellé és több mint 1000napos üzemidő van benne pár száz indítással azaz hordozva soha nem volt.
Kicsit hirtelen halál. -
tomp
félisten
Van egy Samsung M3-as külső vinyóm. Korábban már volt gyenge szektora amit egy hirtelen leeső feszültség okozott(külső tápos hubra rádugtam egy erősebb HDD-t ami "lecsapta" az M3-at egy pillanatra) de egy felület írással teljesen rendbejött és hónapokat ment hiba nélkül. Tegnap este viszont felpörgés után közölte a HDSentinel, hogy újra van 1db gyenge szektor ami viszont elkezdett szaporodni. 548db után megállt a tudomány. LED folyamatosan villog, HDD elérhetetlen. Érezni, hogy a fej egy ismétlődő mozdulatot végez.
Igazából pótolhatatlan adat nincs rajta csak érdekelne, hogy valahogy visszahozható e az élők sorába. -
tomp
félisten
Sziasztok!
Adott egy Toshiba 2,5-es HDD ami egy USB-SATA adapteren lóg.
Pár napja feltűnt, hogy a HDD egy pontján megbolondul. A használat 100%-ra ugrik és az írás 0-30MB/s között ugrál. Hallani, hogy rángatja a fejet. Ez akár fél óráig is tarthat. Ha túlmegy a ponton akkor újra normális lesz.
Rövid önteszt alapján hibátlan, felület olvasási teszt hibátlan.
Ha azt a fájlt olvasom vissza aminél produkálta ezt a dolgot, azt lassulás nélkül olvassa akár 120MB/s-el is.
Mi lehet vele? -
tomp
félisten
Ha a vinyón beragadt az önteszt akkor az sokáig tart. Egy részletes önteszt egy 1,5TB-os vinyón normál esetben megállás nélkül 6,5óra. De ha a vinyó saját maga indítja el akkor minden kis szirsz@r miatt félbeszakíthatja aztán kezdi újra. Habár magától a vinyó a részletes öntesztet nem indít max rövidet.
Próbáld meg HDSentinellel futtatni egy részletes öntesztet. Sokáig tart, közben nem férsz hozzá a vinyóhoz de ha valóban ez ragadt be akkor utána már nem fogja csinálni.
(láttam már beragadt öntesztes vinyót...) -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Töredezettségmentesítő nincs ütemezve?
Ha nincs akkor ez önteszt. Tétlen állapotban egy idő után elkezdi a vinyó. Még akkor is ha nincs adatkábellel összekötve a géppel. Csak tápot kap, akkor is elkezdi.
Nálam egy régi seagate noti vinyó óránként 3-4mp-ig elkezdi rángatni a fejet. Asztali médialejátszóra van kötve sata-usb adapterrel. Rángatás alatt nálam sincs vinyóhasználat. Az adapter led jelzője sem kezd el villogni, hogy művelet lenne. -
tomp
félisten
Van egy régi Samsung F2 EcoGreen vinyó.
Nemrég egy másolásnál megállt a tudomány. Megjelent egy gyenge szektor rajta emiatt a másolandó fájlt nem lehetett másolni. Rövid önteszt nem tudott lemenni, megszakadt. Ez után lett 1hibás szektor, a gyenge szektor eltűnt. Lefuttattam egy olvasási felület tesztet és a hibás szektor is eltűnt és a rövid önteszt is sikeresen lefut.
Most így néz ki a HDS:
Áttekintés
NaplóMi lehetett vele?
-
tomp
félisten
Adott egy Seagate-Samsung M9T ST2000LM003-as vinyó. Idén már írtam többször, hogy olykor erősen sípol majd kattan a fej és megy tovább mintha nem történt volna semmi. Nos! Ezt a sípolást több hónapja abba hagyta. Viszont most is kicsapja a fejet+újra felpörög. A SMART jelzi is az újra felpörgést és a fej parkolását. Van amikor nem pörög újra csak pár perc alatt több százat parkol. Távolról is hallható ahogyan ide-oda csapja a fejet. A sípolás+fej rántáskor nem volt észlelhető teljesítmény csökkenés. Most ha épp munka alatt pörög újra+fejet csap akkor az adatkommunikáció megáll több mp-re miközben 100%-os kihasználtságon van. HDSentinel szerint minden rendben.
Lehet ez is a fejerősítő gyenge minőségű gyártása eredménye? -
tomp
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #42943 üzenetére
A 4év alatt soha nem kapott ütést vagy hirtelen helyváltoztatást.
Azért a 192-es adat is érdekes. Kikapcsolások száma. 23! Egész november hónapban 24-en állt. Most decemberben lement 23-ra. De 2014. november 16-tól 2015. április 08-ig csak 1-et ugrott. 18->19. Ez is érdekes. Lehet hibás a SMART rendszere? -
tomp
félisten
Egy váratlan leállás után s SMART-ban mitől változhat drasztikusan a Leállás/felpörgés és a parkolás értéke?
Volt nemrég a laptop egy hűtőrendszer karbantartáson.
A művelet után a leállás/felpörgés az addigi 701-ről felugrott 2129-re a parkolás pedig 5972-ről felugrott 7407-re. Gondolom boot lemezzel tesztelték a gépet, hogy a tiszta hűtéssel mennyire melegszik aztán mivel a bekapcsoló gombot hosszan nyomva kikapcsolták a gépet. Azaz a tétlen vinyó alól kirántották a tápot.
Múltheti nagy esőben 2x elment az áram(nem használom a gép akksiját) így 2x is kikapcsolt a laptop.
Miután a 2. után visszakapcsoltam feltűnt, hogy a leállás/felpörgés már 2712-re ugrott a parkolás pedig 7990-re. A valós leállás/felpörgés csak 708!
A laptop a benne lévő gyári vinyóval már 3,5éves. Ez idő alatt összesen 834napot és 16órát üzemelt azaz összesen 20.032órát. Egy váratlan leállás hogyan okozhat ilyen jelenséget? Gondolom ha a vinyó leparkolt volna akkor nem érné váratlanul a leállás mert a fej biztonságban van. Csak a lemez és az elektronika áll már csak le. Nálam ugye egyik esetben sem volt parkolásban így váratlan leállás érte. De ilyen lehetséges? Azaz ilyen nagy ugrás a SMART-ban? -
-
tomp
félisten
válasz
Maxell014 #37012 üzenetére
A windows rendszervédelem 2 folyamata is aktív + a szolgáltatásgazda. Utóbbi nekem is szokta 5-10percig 100%-on járatni a vinyót aztán rendbe jön.
Töredezettség mentesítsd a meghajtót. Habár nekem nincs tördezve és mégis 100%-os terhelést generál a folyamat de nem tart sokáig.
8.1-el jött ez a jelenség nálam. Minden bizonnyal nálad is ez van. De azért nézd meg a HDSentinellel is, hogy mit ír ki. -
tomp
félisten
válasz
trialboj #36935 üzenetére
Mindem bizonnyal pont azon a helyen lett bad sectoros ahol a rendszernek van fontos adata. Én megpróbálnám a win lemezről egy javítást. Most, hogy a vinyó kizárta a szektort, nagy eséllyel sértetlen területre rakná fel a sérült fájlokat.
pjen
Hát mivel nem vírusos baj miatt vagyok otthon így hatástalan lenne. De azért köszi. :-) -
tomp
félisten
Érdekes jelenségem van:
Ha a laptop vinyóról másolok vagy arra másolok rá egy másik vinyóról akkor a laptopban lévő 100%-os használatot generál és lelassul a sebesség is. Elindul 90-100MB/s-el majd egy kicsit beáll 60-70-re de aztán leesik 10-30MB/s-re. Szektor hiba nincs, fájlrendszer okés, töredezettségmentesítve lett egy külső programmal így sorba is lettek rendezve az adatok.
Windows 8.1.1 óta ilyen. AIDA64 azt írja ki, hogy az aktív üzemmód UDMA5 miközben UDMA6 lehet a max. Ez befolyásolja? Nem lehet sehol sem állítani. Eszközkezelőben sem.
képek:
1
2 -
tomp
félisten
válasz
Corvin0716 #36896 üzenetére
Huhh!
Adatkábel csere, tápkábel csere. Ha a hiba továbbra is meglesz, szerviz. -
tomp
félisten
válasz
Corvin0716 #36894 üzenetére
Először nézd meg a HDSentinellel az állapotát. A csak egy oldali rögzítés elég meredek. Azért van súlya a vinyónak.
-
tomp
félisten
válasz
Sound_Maniac #36887 üzenetére
Ha jól tudom már nagyon régóta olajosak a vinyók.
-
tomp
félisten
válasz
Sound_Maniac #36885 üzenetére
2009-től márciusig ment vízszintesen a Samsungom. Március középétől üzemel oldalra fordítva. A merevlemezekben olajcsapágy van, nem golyós. A golyósnál árthat mert máshogyan kopott be.
-
tomp
félisten
Az egyik meghajtón végeztem törléseket és a Windows 8.1(update 1) alap töredezettségmentesítő hiába megy végig, igen csak lassú marad. A 260GB-os meghajtón 123db üres hely van, aminél a legkisebb 245MB a legnagyobb egybefüggő szabad hely 9,61GB. Az össz szabad hely 29,3GB. Írás/másolásnál e miatt 23-70MB/s között ingadozik. Winows 7-nél a parancssorban meg lehetett oldani, hogy ne vegye figyelembe a 64MB-nál nagyobb töredék nem töredék szabályt, ezáltal amit csak tud rakjon egybe(gyakorlatilag erőszakos üzemmód) így javul a teljesítmény. 8.1-nél hogyan tudnám a parancssorban agresszív módban lefuttatni?
-
tomp
félisten
válasz
Doky586 #36879 üzenetére
Csak egyszer volt formázva a vinyó még 2009-ben és van olyan adat ami azóta rajta van amit max olvastam de nem módosítottam. Win8.1-en nincs már kis ablakos hibakereső. Ha rámegyek a meghajtóra és ellenőrzés akkor kb 4mp múlva közli, higy a windows nem talált hibát a fájlrendszerben. Ha mégis futtatom akkor pedig 10mp alatt végez. Éjszaka futattam a vinyón először a chkdsk /f /r parancsot. Szerencsére nem talált semmit. De akkor ezzel most felfrissült a komplett lemez mágneses felülete?
2évig egy olyan külső dokkolóban ment ami nem szolgáltatott SMART adatokat így max a felületi teszt maradt. Most márt SMART kompatibilis rackben van.
-
tomp
félisten
Lehet hülyén hangzik de melyiket érdemesebb használni havonta:
HDSentinel felületi olvasás
vagy a chkdsk /f /r parancs? A felületi olvasás kijelzi a fájlrendszer hibáját(pl gyenge szektorként jelezve) vagy nem? -
tomp
félisten
válasz
SUPREME7 #36864 üzenetére
Nem stabil táp miatt gyenge szektorok keletkezhetnek azaz nem biztos a merevlemez, hogy jól írta e meg vagy nem. Ha újra oda kerül a fej és gond nélkül tudja kezeli a szektort akkor a jelzés lekerül és elkönyveli jónak!
A HD Sentinel a SMART adatokból dolgozik. Ha a SMART-ban nincs hiba akkor azt is írja ki. -
tomp
félisten
Volt egy külső dokkolóm ami kezdett meghalni így random időközökben lecsapta a vinyót. Volt amikor egymás után többször is. Azaz 3-4x még fel sem tudott rendesen pörögni már lecsapta. Most egy új külső dokkolóban megy tovább. HDSentinel szerint 100/100-as. Régi dokkolóban és az új rackben is volt felület teszt többször is. Mindig gond nélkül végig ment nem volt hiba.
A hozzáértők szerint a SMART mit mutat az állapotról?
Samsung HD502HI
Sebességgel nincs gond. -
tomp
félisten
válasz
djculture #36699 üzenetére
Tanusítom! 2003-as 40gigás seagate már kapott minden. Volt amikor fél percen át lecsapta a táp. Hallottam, hogy felpörög majd lekattan, aztán újra fél percen át. A hőmérő szenzorja már nem stabil van amikor leesik 5-7fokra aztán vissza. Nagyon jó anyagból készült. Rajta van a wimdows és vígan megy 100/100 értékekkel.
-
tomp
félisten
Egy Sharkoon SATA Quickdeck Pro-ban használok egy Samsung EcoGreen merevlemezt. Tegnap a bekapcsolás után 5percel folyamatosan lecsapta a merevlemezt a dokkoló. Felpörgött, kattant, leállt. 4x ismételte meg azután már nem indult el a merevlemez(gondolom valami védelem aktiválódott) csak villogott a led. Lekapcsoltam, kivettem a merevlemezt, kábel ki-be, vinyó vissza majd bekapcsolva gond nélkül elindult. Amikor lecsapta egymás után többször akkor a laptop kijelzője is megvillant.
Most csak 39-40MB/s-el tudok írni/olvasni vele amikor eddig 102MB/s is volt. Mi okozhatta/okozhatja a hibát? Ha terhelem a merevlemezt(hdsentinel->véletlen elérési teszt) nem kapcsol le, rendben csinál mindent. A felület tesztnél is 39-40MB/s-el olvas végig, miközben eddig 102-103MB/s volt. -
tomp
félisten
válasz
Digitalis #11891 üzenetére
Hivatalosan csak akkor kellene visszavenniük.
Viszont a legtöbb boltban szó nélkül cserélik így is. ipon is aszem. Mivel nekik fontos, hogy az ügyfél visszajárjon az üzletbe ha akar venni vmit.De ha minden áron 0 kondit akarsz, akkor csináld meg a koktél módszert. Írási művelet közben kezd el rázni a vinyót.
-
tomp
félisten
válasz
Digitalis #11889 üzenetére
Kifogtál egy selejtet. Nyugodtan vidd vissza. Ha lehet kérj egy F2-es vinyót.
Az everest és a hdtune azért nem jelzi a hibát, mivel a smart küszöböt nem érte el. Addig ők általában csendben vannak. Bár nekem a maxtornál már ad ! jelet az everest. De nézd meg azokat az értékeket a smartban. Ott lesznek a bad sectorok. -
tomp
félisten
válasz
enerdzsájzer #11851 üzenetére
Hát én egy szűz vinyót legelső alkalommal kizárólag lassú formázáson vinném át. Azt hiszem a lassú formázás végig ellenőrzi a vinyót, hogy nincs e hibás rész. pl bad sector.
Gyorsformázás meg nem néz semmit.
Amúgy mennyi idő alatt formázta meg az 500gigás vinyót? A lassú a múltkor nekem aszem több mint 2óráig tartott. -
tomp
félisten
válasz
Tommi000001 #11848 üzenetére
Van fent vmi virtuális meghajtó program?
pl Daemon Tools?
Esetleg próbáld letiltani és újra megnézni.
Nekem ha be van tölte egy képfájl a dt-be, akkor sokáig pepecsel a lemezkezelő. Ha kinyomom a dt-ből a fájlt, akkor meg 1mp alatt bejön. -
tomp
félisten
válasz
Tommi000001 #11846 üzenetére
Zsír új vinyó?
Ha igen akkor:
Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Tárolás fül/LemezkezelésMeg kell formázni a vinyót.
-
tomp
félisten
válasz
djxp01 #11789 üzenetére
Erre van a zöld vinyó. Azok csak 5400-at forognak.
Manuálisan lassítani nem lehet. Az akusztikai beállítás sem a fordulatot állítja.Windows 7 alatt alapból nem lehet az akusztikát állítani. Csak Xp alatt és DOS alatt megy. Az infók alapján pedig le van tiltva az AMM. Azaz a WD spéci progijával kell először engedélyezni.
-
tomp
félisten
válasz
Bajnokfoto #11729 üzenetére
Próbáld újraformázni ntfs-ben. Mivel fat32-nél ilyen kicsi. ntfs-ben 1xxGB-nak kellene lennie.
Mtbsrác
WD vinyón Samsung chip -
tomp
félisten
Vki hallott már a Samsung F2-ről panaszt?
-
tomp
félisten
válasz
infectedmann #11542 üzenetére
Vagy közel a vég, vagy esetleg a windows csinálja ezt a vinyóval. Esetleg meg kellene mozgatni a csatlakozóját, hogy nem lazult e ki valamitől. Ha mobil-rackben van a vinyó, akkor a rack fog meghalni.
-
tomp
félisten
válasz
Vasinger! #11517 üzenetére
Kíváncsiságból:
Állítsd át a kondíció mérését szigorúra!Beállítások/Fejlett opciók/a kond. számítási módszer: ...szigorúbb... Erre állítsd
Nekem alapértelmezettben a maxtorra 82%-ot ad, 867nap hátralévő idővel. "Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."
Szigorúbbal:
kondi: 22%, piros lesz a négyzet "Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében." és 62nap hátralévő idővel.
Én a szigorúbb módban sokkal jobban érzem magamat.Indításnál direkt nem állítom be, hogy rakja le magát tálcára. Minden gép bekapcsolásakor látom a 3vinyó állapotát.
-
tomp
félisten
válasz
Vasinger! #11515 üzenetére
HDSentinel.
Telepít, elindít, megnéz.
Ha azt írja, hogy: "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra." akkor okés.Amúgy nekem állandóan megy a progi. Windows indításnál bejön, lerakom a tálcára és kész. Folyamatosan megy a háttérben.
-
tomp
félisten
Hát mert úgy csinálják meg. 1vinyót sem találsz ami pontosan annyi lenne, amennyi rá van írva. Kivétel a spéci számozás, amikor nem kerek számot írnak rá, hanem a ténylegeset. De az ritka.
Tegnap vettem egy 500gigás samut. Erre csak 465,8GB-osAmúgy ha elindítok egy letöltést torrentel, akkor miért írja ki a samsung vinyónál, hogy lemez megtelt vagy vmi hasonlót?(224gb free) Bár 8-40GB-os fájl letöltése előtt írja ki. A HDSentinel szerint ilyenkor a vinyó tartósan 80MB/s-el dolgozik. Ilyenkor előre megcsinálja azt a méretű fájlt és ezért jön elő?
-
tomp
félisten
beütött a baj.
Gép bekapcsolása után a windows hosszabb mp-ig nem reagált. Most jött meg a válasz: Az adat vinyóm(maxtor) egyik mp-ről a másikra a 85%-os kondíció(1bad és 1gyenge szektor volt eddig) leesett 22%-ra. Folyamatosan villog a hdsentinel a tálcán.
Ha elkezdem lementeni az adatokat és belemegy a bad sectorokba, akkor nem lesz komolyabb baja? -
tomp
félisten
Megpróbálnék ide írni, mivel a HDSentinel tocsik nem pörög annyira, mint ez, és itt is okos emberek vannak
Az gáz, ha a smartban a maxtor "Spin Up Time" értéke(működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő)mindig nagyobb? Tegnap még 18332 volt, ma már 18653. De 28-án még csak 17691 volt. Bár a seagate-nél meg 0van..
-
tomp
félisten
Az mitől van, hogy az 1db rosz/és 1db gyenge szektoros maxtornál a smartban lévő Run Out Cancel értéke mindig változik? Bekapcsoláskor 1 az érték. Aztán ez szépen lemegy 0-ra.
Amúgy ezen kívül még 3érték !-jeles a HDSentinelben. -
tomp
félisten
Bár az én hdsentinelem régebbi mivel az újnál már regelni kell, hogy normálisan kiírja a cuccokat, de ha rányomok az újratesztelés gombra, akkor a működési idő és a becsült hátralévő élettartam beszürkül. E közben kiírja a progi, hogy "becsült érték" Ha végzett a tesztel, újra fekete lesz a kiírás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest