- iPhone topik
- Letiltás - hogy is van ez?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
Új hozzászólás Aktív témák
-
VVoid
aktív tag
Teljesen gyártó és típus függő. Pl. Ultrastar lemezek nem jelzik, Seagate Exos igen (pedig elvileg mindkettő enterprise lemez). De igazából hacsak nem extrém, folyamatos írásra vannak használva (ami otthoni körülmények között nem életszerű), akkor fölösleges ezzel foglalkozni. A napi többszöri ki/bekapcsolás, fejparkolás, illetve az ezekkel járó felpörgés sokkal nagyobb terhet ró a lemezekre, ezekre érdemes inkább odafigyelni.
[ Szerkesztve ]
-
-
VVoid
aktív tag
válasz SunMount3r #50345 üzenetére
Igen. Előtte legyen egy gyorsformat az üres vinyón, és akkor biztosan.
-
VVoid
aktív tag
válasz King Unique #48006 üzenetére
Köszi, nem volt időm utánaolvasni, ezért kérdeztem. Amúgy meg ST5000LM000, tudom, hogy a Barracudák nem ajánlottak, de ezt végül bevállaltam, 2.5-ösben más alternatíva nincs, fontos adatokról mindig van több másolat, úgyhogy hadd szóljon. Üdv, Vvoid
-
VVoid
aktív tag
Sziasztok, nem biztos, hogy probléma, de azért megkérdezem, hátha...
Van egy Seagate 2.5 5TB-os vinyó. Külső rackben inicializálva és formázva, a HDS a következőt mondja:
Ha jól tudom, a drive fizikai szektormérete gyárilag adott, nem módosítható, úgyhogy kissé fenntartással kezelem ezt a figyelmeztetést, de javítsatok ki, ha tévedek.
Közvetlenül SATA portra kötve, a drive tartalma nem olvasható, újra kell inicializálni. Ekkor már nem jelenik meg a HDS-ben ez a figyelmeztető szöveg. Ezután visszatéve a rackbe, a drive tartalma ismét nem olvasható, megint újra kell inicializálni. Mivel a rackben akarom használni, itt is fogom inicializálni, tudomásul véve, hogy közvetlenül SATA-ra kötve nem fogom tudni használni, illetve gondolom, más külső rackben sem. Jó lesz ez így, vagy van itt valami gubanc, amit orvosolni kellene?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
VVoid
aktív tag
válasz King Unique #46633 üzenetére
Köszi a választ, van 7k1000, meg WD10JPLX is, igazából nem szeretnék új vinyót venni, csak mindkettő ugyanúgy folyamatosan szöszmötöl, mintha seek-elne, és kíváncsi vagyok, másnál is ezt csinálja-e, illetve, van-e valami módszer, hogy elcsendesedjenek. Amúgy látszólag minden oké velük HD Sentinel szerint.
-
VVoid
aktív tag
Sziasztok, van egy WD Black JPLX meg egy Hgst 7k1000. Mindkettő 1TB, mindkettő gyors, hűvös, majdnem azt írtam halk, de nem az. Egy igen néma gépben használtam volna, de mindkettő folyamatosan parkoltatja a fejet. A gép igen halk, ezért jól hallatszik a seek hang. Ok, feltolom a csúszkát HDSentinelben az APM-nél, erre nem parkol, csak folyamatosan, fél másodprecenként mintha seek-elne, ami még rosszabb, mint a parkolás. Akár használom, akár idle, folyamatosan megy a seek.
A gép Asus VIII Impact, i5 6600k, 2x8 G.Skill RipjawsV 2x8 GB, kb ennyi, ami lényeges lehet.
Más laptop vinyót bekötve (WD Blue, Red, meg Seagate) nincs mocorgás, minden oké. A WD Blacket meg Hitachi másik gépre kötve ugyanaz a jelenség.
Van valami módszer, hogy megszüntessem a kattogást? WdIdle3 ezeket nem támogatja. HDSentinel sem segített, neten utánaolvasva sem jutottam dűlőre.
Van olyan gyos, hűvös 2.5-ös vinyó, ami bizonyítottan nem parkol, nem seekel folyamatosan?
Köszi,
VVoid -
VVoid
aktív tag
-
VVoid
aktív tag
válasz dangerzone #5959 üzenetére
Ha nem hagyod tartósan 45 fok fölé menni, akkor nem lesz baj. Ha csak ritkán éri el a 49 fokot, nem gond.
-
VVoid
aktív tag
Az az igazság, nem tudom, csak egyszer próbáltam, régen, egy éjszakára otthagytam, és olyan 8-10 óra körül lehetett, talán 80-120 GB-s vinyónál. Mondom, sokkal gyorsabb és biztonságosabb, ha egyik partíciótól megszabadulsz, és a másikat újraméretezed, ha másképp nem, írd dvd-re.
Akármit is csinálsz, legyen mindenről biztonsági másolatod, ha kellenek az adataid. -
VVoid
aktív tag
Nem igazán ajánlott művelet, amit szeretnél csinálni, elég rizikós adatvesztés szempontjából. Ha van lehetőséged legalább egyik partíció adatatait elmenteni, tedd azt, töröld a partíciót, a másikat méretezd át a vinyó méretére, aztán adatok visszamásol, és kész. Mellesleg gyorsabb is így, a partíciók összevonásával nagyon el tud molyolni.
-
VVoid
aktív tag
A ''More Photos'' résszel mit is akartál pontosan? Azt látom, hogy van hozzá adapter, de ez alapból nem jár a Passporthoz, én is féltem, mikor megvettem, szóltam is az eladónak, hogy nekem kell adapter is, de kb. egy hónapot kellett volna várni rá, így azt mondtam, oké, addig is használom anélkül. Nos, azóta is használom anélkül, elülső csatlakozón is, több géppel is, és nem volt adatvesztésem, pedig paranoiás vagyok, mindig minden adatom kétszer van meg, kétszer van meg , és időnként, nem túl gyakran, bit a bithez összehasonlítást végzek, biztos ami biztos.
Az előlapi csatlakozók minőségével tisztában vagyok, a minap egy flash mp3 lejátszó nem akart felébredni, ahogy csatlakoztattam, és láss csodát, a hátulsóba dugva már működött.
Ezen azért csodálkozom, hiszen egy flash lejátszó áramfelvételét jóval kisebbnek gondolnám, mint egy 2,5-ös vinyóét. Vagy valamit nem jól értek?
Hosszabb kábellel viszont tényleg nem működik, csak a röviddel, amit a vinyó mellé kaptam.
[Szerkesztve] -
VVoid
aktív tag
Csak annyit tennék hozzá a pontosság kedvéért, hogy az 1A áramfelvétel ellenére, a WD Passporthoz egyetlen rövid USB kábel jár. Nekem az első változat van, nem a Passport2-es, és mind az elülső, mind a hátulsó USB csatlakozón kiválóan működik. Kb. másfél éve használom, és nem volt még semmi problémám vele.
-
VVoid
aktív tag
Ki tudja, mielőtt a kezedbe kaptad volna, hogyan volt létrehozva a partíció, mennyire szereti a Windows. Ezért érdemes minden új vinyóval particionálást és formázást végrehajtani, sőt az sem árt, ha valami komolyabb diagnosztikai programot lefuttatsz rajta, mielőtt használni kezdenéd. Pl a WD Passporthoz is van letölthető progi a WD honlapjáról.
-
-
VVoid
aktív tag
Szerintem mr_ricsi nem baszogatni akart, csak elmagyarázta, hogyan reagálnának a boltok, ha több helyről vetted a cuccokat. Ha nem tudod, melyik a hibás darab a gépedben, a különböző boltok nem fognak neked segíteni, ebben biztos lehetsz, rád fogják majd, hogy te vagy a hibás, valamit rosszul csináltál.
Első körben teszteld diagnosztikai programokkal a különböző dolgokat, hátha kiderül, melyik hardver a hibás darab, de az is lehet, valamlyik driverrel van gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Láncfűrész topik
- Letiltás - hogy is van ez?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD