Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
válasz SchumiBácsi #39898 üzenetére
"de ha lesz ilyen csendes HDD akkor is"
A 4 éves HDD-m ilyen csendes, csak gratulálni tudok a WD-nek. [link]>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
jolti05
őstag
válasz Mezga Aladár #39845 üzenetére
Más verziójú HdSentinellel is fennáll a spin up time hiba és hallani is, hogy erölködik indításkor a 204UI.
Ezekszerint frissíthetek bármit, valóban tönkre fog menni?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
őstag
-
Predator2
addikt
válasz SchumiBácsi #39896 üzenetére
Sajna nem, pedig adná az isten, viszont egy bácsikának lehetnek már hallási problémái.
A gyártó adatai alapján, (egy másik kommentelő tollából)
"Az acoustic sort keresd a leírásban mindíg. A HGST- nek 2,9 bels van írva idle- ben a mindkét WD- nek is annyi, csak ott decibelben van megadva a 29. A seek nincs megadva a HGST- nél, a WD- nél ez 30 és 34, első érték az 1 TB- os.
Nekem WD1003FZEX van és tényleg nincs hangja, most itt van mellettem az asztalon levett oldallal és nagyon oda kell figyelnem, hogy halljam a seek hangot, ha nincs komolyabb beolvasás- írás alatt, akkor nem hallom.
Valóban nagyon rámentek a fejlesztésnél, hogy ne legyen hangja, mert ez sokakat zavart a régi Black- nél.""Nincs mit, sajna nem sok jót hozott számodra a válaszom. Marad a várakozás megfizethető terás SSD- re!"
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
őstag
-
Predator2
addikt
válasz SchumiBácsi #39892 üzenetére
Sajnos ugyan olyan hangos mint az előző/jelenlegi HDD-m (Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB). Így nem sok értelme van lecserélni.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
12cantona
csendes tag
Sziasztok! A napokban fellépett egy furcsa dolog, amire keresem a választ. A gép kikapcsolása után a monitor már azt jelzi, hogy kikapcsolt a gép, de ventilátorok még forognak és nem áll le a gép rendesen. Én a HDD-re gondoltam először, de igazából nem tudom ki okozhatja. Szerintetek?
-
Doky586
nagyúr
Mostanában jó idő kínálkozik a tesztelésre: egy csípős éjszakára kitenni a PC-t az erkélyre estétől reggelig, és még kint bekapcsolni hogy működik-e reggel. (csapadéktól óvni, de ha kibirja a -5...-10°C hideget az egyből kiderül)
Ezenkívül majd nyáron folytatható a teszt a napsütötte júliusi erkélyen eltöltött pár órával és délutáni tesztel..
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Predator2 #39889 üzenetére
Nekem az öreg 120-as Desktar kávédaráló alapon, HDSentinelben levettem a teljesítményt addig, ahol halkabb lesz. Ezt a Speciális Lemez Funkciók Vezérlése gombnál az Akusztikai jellemzőknél találod.
Nem tudom neked mi a hangos, de páran írták már, hogy az FZEX egész halk, hiába Black -
őstag
Így van, de nekem különösen fontos hogy az üzemideje 500 nap vagy 5év legyen 100/100 állapotban
Nem akarok problémát idő előtt amiatt, mert véletlenül rosszul lett valami beállítva, rossz helyre van dugva, alacsonyabb vagy magasabb volt a hőmérséklet, stb.Lehet nehéz eset vagyok, de valahol mámorító érzés előszedni nosztalgiából olyan adatot amit már 12éve csináltam és még mindig meg van. Ilyen üzembiztonságot sztem csak úgy lehet elérni, ha az ember képletesen is de kinyalja a seggét a HDD-nek.
Na de hogy újra borzoljam a kedélyeket, a napokban újabb problémát fedeztem fel pont ebben a fórumban kutakodva:
Egy alig 2hónapos WD1003FZEX kondíciója ismeretlen okból csökkenni kezdett. Egy válasz szerint a problémát az alaplap is okozhatja.
Ugyan nem derült ki de lehet kiderítem mikor vette az illető az alaplapját. A hír szerint 2011 februárja után már javított alaplapokat adtak ki.Abban bízok, hogy én 2011decemberében már biztos hogy jó alaplapot kaptam kézhez. Vicc az egészben hogy az előző HDD trió SATA3 porton lógott amit ha volt nekem is gyári hiba egyáltalán nem érintett. Most csak az SSD van SATA3-on, a két FZEX meg a SATA2-őn. Ha jól sejtem a BIOS upgrade ez esetben semmit nem ér, mert attól még a SATA2 vezérlő ugyanúgy meghibásodhat miután már túláramot szivárogtatott és esetleg emiatt megsérült a HDD. Szóval jó ez a buli
Annyiban könnyít a helyzeten hogy 3év alatt már sztem tönkrement volna a SATA2, de mivel jól működik a két HDD, és az ODD is ez arra utal hogy még működik Még egy lényeges kérdés, az AHCI driver. SSD miatt nem javasoltak chipset drivert rakni mert a Windows alap AHCI drivere biztosan kezeli a TRIM parancsot. Ez a megoldás befolyásolhatja valamilyen szinten a HDD-k hosszútávú működését, vagy megfelelő a mostani állapot?
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Predator2
addikt
Helló
Volna egy olyan gondom, hogy hangosnak találom a HDD-met.
Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB
Új korában is ilyen hangja volt, szóval semmi rendellenes.Milyen megoldást ajánlotok a hangjának csökkentésére?
Ajánlottak másik hdd-t helyette, de hogy az új mennyivel lenne halkabb arra nem kaptam választ: [link]
THX
-
pjen
félisten
válasz SchumiBácsi #39887 üzenetére
Azért nem kell ebből ekkora ügyet csinálni,nem döglik olyan könnyen meg.Azért vetted gondolom,hogy örömöt okozzon nem pedig gondot.
-
őstag
Értem. A nagy szám az volt amikor megjött a cucc, behozom aztán lássam mit kaptam vagy mit nem kaptam meg, kibontom. Utána rögtön bevágott hogy kb. 0-5fok közötti lehet mindennek a hőmérséklete, ha valahol vizes lesz az problémás lehet. Gyorsan vissza a csomagba, ágyra rá és betakartam vagy fél méter culával. Még órák múlva se érte el a szobahőmérsékletet, de másnap reggelre már tuti elérte, de már csak a csomagolásban. Aztán mindent kibontottam és néztem még pár napig őket, mert szilveszterkor a fene se akart már Windowst telepíteni
Egyébként az FZEX-ék beálltak 32fokra, a még mindig csökkentett hűtéssel. Külső hőérzékelő szerint 31fokos a cucc. Így hagyom, nyáron ha kell megy az extra hűtés.
-
pjen
félisten
válasz SchumiBácsi #39883 üzenetére
Szerintem alsó hő határ mondjuk +10 a felső pedig 50 fok.Viszont éveket dolgoztam fűtetlen raktárban,és volt 2 PC is.Volt amikor reggelre a cica tálja befagyott,a HDD nek nem let semmi baja.Nyáron az én gépemben is volt már 45 fok és rá se rántott.Szerintem inkább a hirtelen hőmérséklet változássokkal járó pára lecsapódás tesz be neki.
-
moltam
tag
Szisztok!
Van egy WD3200BEVT típusú noti vinyóm, mely elég agresszíven parkolja a fejeket és a tányérokat is leállítja. Körülbelül az adatmozgás befejezése után 4 másodperccel leparkol, és a motor le is áll(vagy csökken a fordulata) adatművelet esetén újból felpörög.
4 évig a laptopomban szolgált (620000 load cycle countot szedett össze benne), most került bele egy Xbox 360-ba. Azért is érdekes így, mert a boxban nem nagyon vannak háttérműveletek, így nagyon sokszor parkol/leáll.
Bírni fogja a strapát a vinyó vagy inkább ne használjam? A wdidle3 programmal póbáltam állítani az időzítésen, 8, 90, 300, disabled, semmi sem változott.
-
őstag
Nem is tudom hol olvastam már, de valahol biztos van hogy 35fok és környéke a legideálisabb. Mind1 ma este nem megy az extra ventilátor kíváncsi leszek hogy alakul a hőmérséklet... már egy ideje megy a gép és még mindig csak 30fokosak. Sztem ezek a HDD-k is az űrből jöttek, mert most a hűtés kb. 20%-a az ezt megelőző állapotnak. Mondjuk ez így jó mert még tovább csökkent a zaj szint, nyáron meg lehet 32fok este is, ez két ventilátorral is max 35fokot jelent, ha a 25fokos levegőnél 28fokot tud tartani...
-
pjen
félisten
válasz SchumiBácsi #39881 üzenetére
Nem.
-
őstag
Egy nem mindennapi kérdés jön
Mennyi a HDD ideális működési hőmérséklete? A régi 160 és 2db 500as 34fokon mentek végig dupla ventilátorral, a legfelső lemez teteje külső szenzor szerint 33fokos volt. Szimpla ház ventilátorral 40fok felé mentek ezért kellett a dupla.
Most a 2db FZEX 29fokos, a külső szenzor pedig 28. Nem lesz ez alacsony?
-
lindermen
senior tag
Sziasztok! Adott egy 500 Gb WD passport meghajtó. Egy ideje már csak azon a gépen tudtam vele másolgatni gond nélkül, amin először használtam, aztán most ezen is új a rendszer, és minden másolásnál azt az üzenetet kapom, hogy rendszergazdai jogosultság szükséges, és hiába folytatom, végül nem engedi. Jelszavas védelmet kikapcsoltam. Valami a meghajtóval lehet, mert 4 különböző gépen már próbáltam.
Ötlet?
Előre is köszi!
-
koborkutya
újonc
Üdvözletem mindenkinek!
Remélem hozzá tudtok valamit szólni a dologhoz. Laptopban van egy toshiba mq01abf050 500gb-os winchester. A gondom annyi vele, hogy túl hamar áll parkoló pozícióba a fej, utána pedig leáll a forgás is. Amikor elindítok egy folyamatot, akkor pedig várni kell míg újból felpörög, Tudom energiatakarékosság, de így nem fogja hamarabb megadni magát? 1 percen belül többször is megtörténik.Ha valaki tudna mondani egy-két imát, azt elfogadnám, uff
-
z123456789
addikt
válasz Balathruin #39877 üzenetére
-
Balathruin
veterán
-
z123456789
addikt
válasz SchumiBácsi #39875 üzenetére
-
őstag
válasz z123456789 #39874 üzenetére
Fentebb linkelt cikkben azzal kezdi
-
z123456789
addikt
válasz SchumiBácsi #39873 üzenetére
Most meg nem találom hogy a Crystal Disk-ben hol indítom el a tesztet.
-
őstag
válasz z123456789 #39872 üzenetére
Alaplapi kézikönyv se árt ha van. Eredményekről se felejts el tájékoztatni minket
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz SchumiBácsi #39871 üzenetére
Köszi a segítséget, utána nézek. Azt már most látom hogy nem SATA 3-ba csatoltam. Gyökér! ( mármint én )
-
őstag
válasz z123456789 #39870 üzenetére
Hali! A legkisebb számozású SATA3 portra kell dugni, közvetlen az alaplapba.
Esetemben ez a SATA6G-1 csatlakozás.
Továbbjutáshoz, használjuk a következő cikket.
-
z123456789
addikt
válasz SchumiBácsi #39858 üzenetére
Szia!
Ez a sebesség mitől függ? Csak mert most csinálom a tesztet, de ez csak 120 MB/s :S
Ez így rohadt lassú. Honnan tudom hogy melyik portra kell dugni? Vagyis hogy melyiken fog gyorsabb működést produkálni?
Egyébként Ez a 3 port ahova rácsatlakoztattam, mert eddig el sem indult a Win7.
Először próbáltam a CD-Rom porton, aztán egy belső HDD-én, és most a második belső vinyóm portján van. Így elindult a Windows, és el tudtam kezdeni a tesztet. De ez tényleg nem 500 MB/s.
Egy ilyen SSD-t vettem. Annál gyorsabbnak kellene lennie nem?Más is válaszolhat, ha tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
1Laci
tag
válasz Balathruin #39867 üzenetére
Elfelejtettem odaírni... azokkal együtt annyi
-
1Laci
tag
Hali, C meghajtón levő fájlok mérete cca. 100GB, C meghajtó mérete 244GB, üres 83.5GB.
Maradék 60GB-al mi van? KÉP
Köszi előre is -
Privilage
csendes tag
A sokszori lemez túlterhelt üzenetet mi okozhatja? Samsung HD103SJ 1 Tb. Illetve melyik lemez az manapság, amelyik legjobban tolerálja a gyakori írás-olvasást. Köszi
-
z123456789
addikt
válasz SchumiBácsi #39858 üzenetére
SSD-n még hamarabb le is fut nem? Lévén hogy eleve kisebb méretűek, meg hát ugye amiért szeretjük őket...a sebesség. Na jó, megcsinálom.
Kösz mindenkinek! -
eastone1
senior tag
válasz Balathruin #39862 üzenetére
Köszi ezt nem tudtam.
Teljesen megtáltosodott a hdd.
80-90 mb/s sebességgel ír. Eddig max. 25 el volt hajlandó.
Azt gondoltam, hogy ez a gpt az uefi bios és a win8.1 szüleménye, de találkoztam sokkal régebbi leírásokkal is.
Back to the future?[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Egy kérdésem viszont lenne.
A win 8.1update jobban szereti a gpt t mint az mbr t?
Arra gondoltam az asztali gépem hdd jét is gpt re állítom. -
eastone1
senior tag
Sziasztok.
Adott egy GPT-s 1Tb os merevlemez. Amit sikerült dinamikussá alakítanom. Win 8.1 telepítő usb parancssorából próbálkozom a diskpart al.
A lemezen van egy 14gb os particio is. Gondolom a notihoz telepített linux.
A disk0 a 927gb os
select disk 0
List partition
Itt van 4 partíció
System
dynamic data
dynamic reserved
reserved
A dynamic data a 927 Gb os
Select partition 2
Mi a következő lépés?
Az egész vinyót szeretném legyalulni.Azt a 14Gb os részt is. Egybe az egészet majd win8.1 telepítésekor darabolnám kedvemre Maradhat gpt ben. Ha nem megoldható az sem baj. -
őstag
válasz z123456789 #39849 üzenetére
Nem kötelező de érdemes, nekem így derült ki hogy nem megfelelő portra lett dugva az SSD. Gyorsnak úgy is gyors volt de a 200MB/s az nem 500MB/s...
-
fungi
aktív tag
Sziasztok, lányom 5 éves Dell Vostro 1015 laptopjában elkezdett kattogni a 2 éves 500 Gb-os Toshiba Hdd, egy idő után már a Windows se bootolt be... Kivettem, mobilrackban rákötöttem a saját laptopomra, mentés, szerencsére látta gond nélkül.
Mentés közben negyed órát még kattogott, aztán elhallgatott, a párszáz Giga pár óráig tartott... Utána kiváncsiságból visszaraktam a Dellbe, szó nélkül bebootolt /ez ma történt, azóta működik, Sentinel szerint 100/100./
Gondolom ebben bízni már nem lehet, de mitől lehetett a hiba, és mitől jöhetett /legalább ideiglenesen/ rendbe?
/A laptop nincs nagyon kímélve, érte már pár behatás., de rendesen működik, hűtése is jó,negyvenvalahány fok körül vannak az értékek, és leginkább netre van használva/
Kösz- -
pjen
félisten
válasz z123456789 #39855 üzenetére
Végeredményben mért ne,ha ez Téged megnyugtat.
-
Clickbait
aktív tag
válasz Balathruin #39848 üzenetére
Remélem, hogy nem. Fél évig tartson ki.
Egyébként lehetséges, idős már. CPU hőszenzor is elszállt rajta, bőven cserélni kell már.
Köszönöm a válaszokat azért, közben eldöntöttem, hogy már mindegy.[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
Czimby
addikt
Fölösleges
Inkább HD sentinel vagy SSD Life progikkal ellenőrizd, az állapotát.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
pjen
félisten
HDD nél kell?Sosem csináltam,particionálás,teljes formázás aztán használtam.
-
őstag
válasz Balathruin #39848 üzenetére
Sztem is alaplap, bár havernak olyan gépe van hogy folyamatos jól hallható sípoló-zúgó zajt ad ki (nem olyat mint bootolásnál/hibánál egyébként) asszem ugyanolyan alaplappal mint az enyém. Nekem nem sípol így vagy a VGA vagy a táp szól valami förtelmesül... én nem lennék meg mellette az biztos
-
mobbo
senior tag
nemtom ki emlékszik a korábbi hozzászólásomra, volt egy wd5000aaks a gépben ami nem volt hajlandó rendesen működni, nem lehetett partícionálni, mindenféle hibát dobott, badblocks, b-tree number errors, 5 másodpercenként parkoltatta a fejet, megállt, stb., se osx se linux alatt nem tudtam stabilan partícionálni, használni (telepítések leálltak íráshibákkal, mountolás hibákkal, stb.)
kivettem a gépből, beraktam egy usb-s dokkba, azóta bármivel tesztelem, formázom, stresstest, readwrite teszt, stb., és nincs hiba, nincs badblocks, semmi
mi a túró lehet ez?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Elénézést ha baromságot kérdezek, de SSD-nél is kell írás olvasás tesztet csinálni megvétel után?
-
Clickbait
aktív tag
válasz Ghost84 #39050 üzenetére
Sziasztok!
Van egy viszonylag már régi (tudom, cserélve lesz ) Samsung Spinpoint 501LJ SATA2 16MB 500 gigás HHDm.
A probléma az vele, hogy alapjáraton fura hangot ad ki, kicsit zörög kicsit hangos, ezért is lesz cserélve.
Viszont a gondom az, hogy ha mozhatom az egeremet, az amúgy is hallható fura zúgásnál vagy ilyen csiszoló nem is tudom de nagyon magas hangnál kicsit hangosabban zúg valami.
Az a valami szerintem a HDDm.. ez lehetséges egyébként?Utánaolvastam, a legtöbbeknek egy integrált hangkari probléma (AC 97), viszont teljesen eltávolitottam a hansgzórókat, a hang egyértelműen a gépből jön.
A probléma csak teljes bebootolás után jelentkezik.
Szóval lehetséges, hogy a HDD igy reagál az egérmozgásokra?
You got clickbaited.
-
jolti05
őstag
válasz Mezga Aladár #39845 üzenetére
Köszönöm megteszem, bár.. vagy 1 éve ezt a verziót használom és az Intel Smart programja is ugyanúgy szól, mint a HD Sentinel, úgyhogy tartok tőle, hogy ez nem lesz hosszam tartó megoldás.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz Czimby #39843 üzenetére
Nemnem.
Lehúztam a vinyót, hogy addig se pörögjön, majd frissítés előtt visszadugtam, de már indításkor újra 100%-os lett. Aztán új firmware, utána is 100%, majd ma reggel felébredt (magától, ahogy az új alaplap vásárlása óta teszi) a gép és újra 0% lett. Majd kikapcsoltam a gépet és úgy 4 óra múlva megint 100% és a S.M.A.R.T.ban jele sincs a hibának.
Z97-em van!
-
Czimby
addikt
válasz jolti05 #39842 üzenetére
A frissités után lett 100%-nem?
A frissités törli a felpörgési hibát, mivel az nem volt valós, és egyben orvosolja azt, hogy többet ne forduljon elő.
Nekem is ez volt 0% frissités utan meg 100%, gondolom P67 vagy Sb850 lapod van...
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
jolti05
őstag
Én pedig bátorkodom megjegyezni, hogy egyszer 0%-os a vinyóm kondíciója, pár óra múlva pedig 100%, úgyhogy , de majd máshol érdeklődöm
-
sz_abel
csendes tag
Sziasztok!
A címben írja, hogy nem adatmentés a topic témája, ennek ellenére bátorkodom belinkelni a problémám leírását, mert elég érdekes a jelenség, hátha valaki már találkozott hasonló esettel és tudja a megoldást, esetleg tanácsokat tud adni, amiért igen hálás lennék.
-
Wyll
őstag
Úgy tűnik, hogy UEFI Windows 7 esetén az egy rejtett rendszerpartíció.
Itt olvasd el az utolsó 5. pontot!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
jolti05
őstag
válasz jolti05 #39837 üzenetére
Sokat olvasgattam róla és arra jutottam, talán egy firmware frissítés segíthet.
Amit nem értek, hogy miután írtam, lehúztam a gépről a merevlemezt, majd nemrég, amikor frissíteni akartam a firmware-t, újra rádugtam a gépre és a kondíció újra 100%.. Mindenesetre ráraktam a Seagate által kiadott frissítést.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
EZ azt jelenti, hogy kampó a vinyóm?
Eme gyönyörű kép fogadott ma reggel. 0 napot jósol neki a HDSentinel.Köszi a választ!
-
StSanya
senior tag
válasz artiny #39833 üzenetére
Ezzel az ingyenes MiniTool Partition Recovery-vel is ránézhetsz, nekem segített már ilyen elveszett partíciós esetekben.
Vagy a TestDisk, Hirens CD-n is megtalálható.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
liksoft
nagyúr
És minek a formázás ami ír a lemezre? Ja, hogy nincs fizikai hozzáférése a programnak a lemezhez? Akkor jogosultságot kell hozzá beállítani, nem belerondítani a mentendőbe. Még ha "relatív kevés" adatvesztést is okoz. Persze ha máshogy formázza az ember mint régen volt, akkor viszont már óriási "katyvasz" lesz belőle.....
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
artiny
őstag
helotok
a kulso hdd-m valamiert most RAW fajrendszerbe kerult, es hasznalat elott formazni akarja
A hdd n fontos anyagok vannak....letezik olyan program amivel attudnam konvertalni raw >> ntfs be,mit tudnatok ajanlani? ez adatvesztessel jar? -
félisten
válasz Trebron09 #39829 üzenetére
Elég valószínű, hogy hamarosan kuka.
Fontos adatokat azonnal mentsd le valahova, mert bármikor előfordulhat, hogy épp a fontos file alatti szektor romlik el.
Nekem is hasonló hibával küzd a winyóm, egy HDSentinel felület frissítés lenullázta a hibás és gyenge szoktorok számát, és felment 100%-ra, mintha új lenne, de amint elkezdtem használni újra lerohadt az egész, és be sem bootolt róla a gép, pedig az OS install közben még jó volt.
Minél tovább vársz a mentéssel, annál valószínűbb, hogy valami fontos file-t elveszítesz.
Aztán, ha véletlenül nem adja be a kulcsot a winyó véglegesen, akkor sem árt a mentés, de fontos adatot ilyen állapotú winyóra nem bíznék már.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Nos, van egy HDSentinel szerint folyamatosan romló adat WD500AAKS vinyóm, ami szinte tele van írva és van rajta pár fontos adat... kérdés hogy ezzel lehet még valamit kezdeni vagy kuka lesz? Még semmilyen programmal szoftveresen nem próbáltam javítani vagy ilyesmi.. lévén még ilyet nem csináltam meg nem tudom jelenleg hova tenni róla az adatokat. Ennyiből meg lehet mondani, hogy meddig húzza vagy nem? Kábeleket cseréltem, illetve a tápon is külön ágra tettem most ezt a merevlemezt, bár szerintem azzal nincs gond (FSP Raider550).
Ezzel lehet valamit kezdeni anélkül hogy az adataim tovább sérülnének vagy esetlegesen elvesznének vagy ne piszkáljam? (Mert most tesztek során is nőtt a Pending szektorok száma.. )
Köszi a válaszokat!*Szerk: "2015.01.04. 23:38:29,#197 Current Pending Sector Count 781 -> 789 "
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
őstag
-
Emu
őstag
Ebben tudna valaki segíteni? Köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz kemkriszt98 #39820 üzenetére
Szia!
Tápellátási gond is lehet. Kiszáradt kondik. Ezzel az a baj, hogy zajosan indul a tápellátás. Ezek a tüskék a drive-ot akár meg is ölhetik.
A második indításra beállhatott egy egyensúly, így tudott indulni, de a 2. drive addigra akár távozhatott az örök vadászmezőkre is. Nem biztos, de "benne van a pakliban".
-
moonguru
őstag
válasz moonguru #39823 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Lehetséges táphiba is, idősebb tápok nem szeretik a hosszabb áramtalanítást! (kondicserékkel megjavulhatnak)
És persze az alaplapon is lehetnek már fáradt kondik.
És természetesen ilyenkor a csatlakozok kontakthibája is jelentkezhet (legrosszabb lehetőség BGA forrasztás megszakadása a vezérlő IC-nél)
Ui:
Van lehetőség bőven...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
Szia!
Sajnos a hideg árthat a HDD-nek főleg ha hidegen volt bekapcsolva a gép.(ha működött még akkor is sérülhetett a HDD-k energiagazdálkodása miatt.)
Nem ok nélkül írják a kezelési utasításokban hogy ha hideg a készülék és meleg helyre visszük be akár még pár órát is várni kell a bekapcsolással.
És mivel a HDD csak pormentesen zárt a páralecsapódás "kissé" leamortizálta a lemezeket.
Ui:
Vannak üvegalapú lemezekkel szerelt HDD-k is azoknak aztán valószínűleg annyi.
És persze az előttem szólónak is igaza van!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
pjen
félisten
Lehet amíg nem volt fűtés,átnedvesedett,hagyni kéne egy napot,hogy átmelegedjen,kiszáradjon minden.
-
-
kemkriszt98
tag
válasz .wantííd #39781 üzenetére
Sziasztok, 2 hete úgy mentem el itthonról, hogy a gép látta mindkét hardomat. Ma úgy jöttem haza, hogy a gépem közli, nincs miről bootolni. Első ujraindítás után felismerte az elsődleges hardot és bootolt viszont a másikat még mindíg nem látja... próbáltam ki be huzogatni a stat kábelt, próbáltam másik portra dugni de eggyik sem használ... egy dolog jutott még az eszembe, hogy teljesen kicserélem a kábelt (de csak holnap) . Amíg nem voltam itthon az egyetlen szokatlan dolog, hogy nem volt fűtés így akár - fokok is lehettek a lakásban de a googleben nem találtam arra utaló nyomot, hogy ez ártana nekik.
Tudom, látatlanban nehéz de ha esetleg valakinek volna tippje annak örülnék."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
Saltwater
aktív tag
válasz Scofield007 #39817 üzenetére
Sajnos nem tudsz vele kezdeni semmit. Ha a régi elektronika még megvan, akkor adatmentéssel foglalkozó szakember még lehet hogy tud segíteni. Sajnos ez nem a "csináld magad" kategória. Ha az volna, akkor minden sarkon lenne egy adatmentő.
https://hdd-adatmentes.hu
-
pjen
félisten
válasz Scofield007 #39817 üzenetére
Ha tényleg fontosak az adatok,vidd el valamilyen adatmentő céghez.
-
Scofield007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HDD-m, ami kapott egy másik elektronikát. (Az előző valami miatt behalt.) Mikor beteszem a HDD dokkolómba, akkor felpörög a HDD és megy.
A rendszer felismeri hogy valami van a dokkolóban, a Windows 7 lemezkezelő, meg a HD Sentinel is látja, viszont azt írja ki, hogy: "Ismeretlen lemez Nem inicializált". Ha inicializálni akarom, akkor azt írja: "Az eszköz nem áll készen."
Rengeteg adatom van rajta, így particionálni nem akarom.(u.i.: a particionálást sem engedi, mivel nem "látja" a Windows. Csak a lemezkezelő ill. a HDSentinel látja)
Mit tudok vele kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
WINDOWS 8.1,500gb sata3 HDD
Tegnap még 100%-os volt a merevlemezem állapota.1 nap alatt 20%-ot csökkent a kondició a HD sentinel szerint.Észrevehető a romlás mert nagyon belassult a gépem!
Mit csináljak?
Ez egy 3 hónapos garanciális DELL laptop,visszaküldjem a laptopot?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
yankoo
tag
Sziasztok!
Mikroszaggatás-os topikban írtam egy problémát, azt tanácsolták kérdezzem meg itt hátha találkozott valaki ilyen gonddal.
Pár hozzászólással lejjebb kiegészítettem.
Annyit csináltam azóta, hogy nod32-ben kikapcsoltam a .cfg kiterjesztés figyelését, de azóta nem teszteltem.
Config kiegészítéshez még annyit fűznék, hogy :
Acer Aspire 7740G
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Van egy kb. fél éves 320GB-os WD Black laptop winyóm.
Aszali gépben ment róla egy linux rendszer új korától mostanáig.
Ez alatt elég gyakran volt vele gond, gyarapodtak rajta a hibás és gyenge szektorok, a rendszer többször fagyott miatta, és a linuxos HDSentinel egyre kisebb értéket mutatott.
74%-nál vettem ki a gépből pár napja.
Ekkor a windows-os HDSentinel-ben lévő öntesztek is elbuktak rajta olvasó fej hibával, és a WD gyári teszt progija is olvasási hibával FAILED értékkel tért vissza.Ezután nyomtam rajta egy teljes felület tesztet HDSentinel-ből, mely 11 hibás és 63 gyenge szektort mutatott a végére, melyeket "stabilizált".
Azóta 100%-os a winyó állapota, és semmi nyoma nincs a hibának e pillanatban, csak annyi, hogy jelzi a grafikon, hogy nemrég még 74%-os volt az állapot.Az a gáz, hogy tudom, hogy megint baj kesz vele, ha visszarakom rá a rendszert.
Viszont így nem tudom gariztatni.Szerintetek ilyenkor mi a teendő?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
8th
addikt
válasz Balathruin #39809 üzenetére
+ liksoft
Megvolt a szalagkábel csere, nem segített. Ellenben kipróbáltam a gépet egy 100/100 kölcsön vinyóval. Átmásoltam rá a rendszeremet első bekapcsoláskor már le is ment a kondíciója 99%-ra ami néhány perc elteltével tovább esett 98%-ra. A tápot azonnal száműztem a gépből. Filléres noname vacak csak az bosszant, hogy nem egyből arra gyanakodtam. Rá se fütty. Köszönöm a segítséget urak.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
Z_A_P
addikt
-
liksoft
nagyúr
Szia! A tápellátást mindenképp ellenőrizném. Viszont ez már öreg 7200-as drive, lassan ettől függetlenül a csere megérett. (Amúgy sem volt túl sikeres széria. Sok meghalt idő előtt. Ami nem, az mostanság kezd elmenni.)
-
8th
addikt
Üdv. Garázsban van egy műhelygépem ami feltűnően belassult az utóbbi hetekben. Egy eleve lassú régen elavult gépről van szó de azért ránéztem HDS-el és a HDD csak 66/86%-os. Nemrég a kondíciója 100% volt a teljesítmény mindig is 66%-volt de az most mindegy nem szempont. Lehetséges, hogy a 40eres szalagkábel okozhatja a hibát? Mert az szépen meg van tekergetve az sem kizárt, hogy valahol meg is van törve mert eléggé úgy néz ki mint amit a kutya szájából rángatták ki. HDS azt írja nincs szükség beavatkozásra és az becsült élettartam több mint 1000 nap. Egy 40GB-os IDE vinyó tehát nem nagy veszteség csak tudni szeretném, hogy lehet-e kezdeni vele valamit vagy kuka és nézzek másik után. Kábel csere esetleg? Mondjuk az pont nincs itthon másik.
Lőttem róla pár képet de gondolván a mobilnetről fórumozókra inkább csak linkelem őket. [link] [link] [link]szerk: ja, és a kondíció random ugrál 81 és 86% között.
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
PapB18
tag
válasz Balathruin #39791 üzenetére
Most amikor megnéztem az írás volt sok de az is ugrál
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
King Unique
titán
válasz SchumiBácsi #39805 üzenetére
Hiába állítod le, ha a memóriában még ideiglenesen bent marad, v fut a háttérben vmi folyamata, ami a lemezt használja. Erre való az Unlocker, nagyon jól használható ilyen problémáknál. Pl. hiába zártam be a fájlkezelőt, attól az explorer.exe használta a lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz King Unique #39804 üzenetére
Kösszencs, de lehet problémák merülnek fel: az éppen akadályozó program leállítása nem ugyanaz mint ha lekapcsolom?
-
King Unique
titán
-
bonifa333
aktív tag
sziasztok!
meg egy dolog:
sata 3gb/s-os.
ha ez számít.
köszi előre is
-
bonifa333
aktív tag
sziasztok!
van egy samu hd 753lj vinyom.
eddig nagy baja nem volt, jó ideig nem is használtam a gépet, gyerkőc játszott rajta.
elég halk a gépem, és régebben mintha hallottam volna valami zizegő hangot, amit tudom most már
, hogy ez a vinyo volt, de nem zizgett sokáirg és elmult.
most meg bekapcsolom, lefagy a rendszer tőle, nem o volt a boot vinyo, kivettem a gépből és a rendszer hibátlanul elindult.
kattog, mint amikor nagyon teker és nagyon lassu. mi lehet?
biztonsági mentésem nincs, a hd sentinel azt irta ki, hogy a 500napos es 0%os.,szerinte csapágyas lett.
mit lehet tenni?
nem tudom mennyi es milyen fileok vannak rajta, de a filokat látja, csak lassan, nagyon lassan másol róla.
kérlek segítsetek.vettem pár hete egy ssd-t és a biosban átállítottam ahci modra a dolgokat, ez volt a változás, ami eszembe jutott.
most kulső usb3-as rackből "megy".köszönöm a segítséget
-
őstag
válasz King Unique #39797 üzenetére
Mi van akkor, ha minden műveletet befejeztem és nem engedi leválasztani még 10perc múlva sem? Jellemzően hosszabb másolás után fordul elő, de volt már egyéb helyzetben rövidebb idő alatt is, hogy nem választotta le, pedig minden bezárult ami használhatta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- További aktív témák...
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest