- Mobil flották
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- One mobilszolgáltatások
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy most vettem egy 4tb-es WD red HDD-t amire mentem át az adatokat egy 3tb-es Seagate HDD-től az elején szépen elindul a másolás 170-180Mb-el de lelassul 60MB-re ez mitől lehet? mindkettő HDD sata2-es ponton van.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
PH-User #39985 üzenetére
Én azért nem emelném ki a tányért a HDD-ből, már csak azért sem mert ezek finom mechanikai alkatrészek
A leejtés miatt és annak irányától függően elég sok hiba jöhet még be a képbe... ami hirtelen eszembe jut:
-a tengely excentrikus lett, így a lemez üt.
-egy vagy több kar meghajlott így amikor bemennek a lemezre, mélyszántási művelet történik.
-esés miatt eleve lejött a kar a parkolóvilláról és a lemez felületéhez értek felpörgés alatt. Ilyenkor az író/olvasó fej valószínűleg eltűnt, addig is jó pár szektort eltüntetett.Amit most tehetsz beviszed adatmentő vállalathoz, ha az adatok fontossága indokolja. Számolni kell azzal hogy csak egy sima állapot felmérés is több tízezer HUF, további tízezrek az adatmentési folyamatért, akár sikeres akár nem.
-
hockeyapu
senior tag
Külső hdd-t kihúztam, mert türelmetlen voltam, mialatt a tc-ben másoltam, ! Azóta semmi , csak az eszközkezelő- nyomtatók látja, de ott nem tudok semmit csinálni. WD 500gb (1éves)), fizikailag műkszik, de sehol semmi.
Megöltem?
Lehetőségek? -
liksoft
nagyúr
válasz
PH-User #39990 üzenetére
Nem. A légrés 40-60 ezerszer fér el 1mm-ben. Vagyis százalékos esélynél nagyobb nem lesz rá. Ráadásul a lemez lötyög a tengelyen, és ha a mágneses középpont elmozdul (nem azonos a mechanikaival), akkor már ettől is olvashatatlan lesz.
Az adatmentés nem véletlenül egy szakma. Bár Magyarországon mindenki mindenhez ért. Meg is látszik a gazdaságon, politikán, stb...
-
liksoft
nagyúr
Ha a gyártó hivatalos tesztprogramja írásra és olvasásra is hiba nélkül lemegy, akkor annál olcsóbbat nem tudok. Valamint ez az ami alapján garancia intézhető.
Viszont hiába megy le, az a jelenlegi állapot. Azt, hogy holnap is ugyanilyen-e, nem fogja semmi előre jelezni. Olyan mint az autó. Ott is van olyan hiba, melynek nincs előjele. Pl: kuplung bowden szakadása.
-
sg22
senior tag
válasz
liksoft #39977 üzenetére
bent a cegnel linux alapu szoftverrel leteszteltem a disceket, a kernel logbol kiolvastam media errort irt, valami baja volt az olvasassal 1 db sectornal, arra gondoltam hogy bad sectoros. hazahoztam, leformaztam, elinditottam a hd sentinelt, nem talalt semmi hibat, 9 inditasa van osszesen a discnek, abbol en csinaltam vagy 5-ot. 160 napja megy tobb mint 1000 nap becsult hatralevo ido. namost akkor ez szerinted mi lehet ?
-
PH-User
addikt
válasz
SchumiBácsi #39984 üzenetére
Sziasztok!
Van egy Western Digital WD500AAKX SATA3 winyóm, ami kb. 60 centiről leesett egy fa székre. Külsérelmi nyom annyi volt, hogy az adatcsatlakozó panel csatija megrepedt. Gépbe berakva felpörög, kattan, kattan, kattan, elhallgat. BIOS tölt, majd Hard Disk Error-t dob.
Előfordulhat, hogy nem mechanikai baja van? Csak azért kérdezem, mert van itthon még két párja is egy szériából, hogy azoknak esetleg az elektronikájával érdemes megpróbálni újraéleszteni?
Vagy elrontom vele a többi elektronikát is?Köszi Üdv.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
CsodaP #39982 üzenetére
Kérdezd meg a gyártókat... napokban adtam össze a HDD-k kapacitását:
-ami matricán rájuk van nyomtatva, azaz a gyárilag megadottat amivel árulják
-formázás utáni ténylegesen elérhető területEgész pofás eredmény jött ki: 7824 GB factory / 7140 GB formatted
684GB csak úgy "eltűnik", vicces de esetemben a mostanit megelőző PC kapacitás több mint fele, az 5évvel ezelőtti kiépítésnek meg több mint duplája... -
CsodaP
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a win7 és a gparted is miért látja az 1TB-s WD vinyómat (WDC WD10PURX-64D85Y0) 931,x GB-s nek, illetve tudok-e ez ellen tenni valamit? Az UEFI/BIOS 1000,2 GB-nek látja. A vinyó, és úgy általában az egész gép teljesen új. Kösz a segítséget előre is!
-
tkesy
őstag
Az lenne gondom, hogy van egy WD5000BPVT-22HXZT3-as hdd a gépben, ami néha ilyet csinál a W8.1 szerint:
Ekkor csak a restart + egy kikapcsolás segít csak, még az OS sem tudja leállítani a gépet, és ugyan a hdd tartalmát látom, de semmi sem indítható el róla. Ha megvolt a restart + kikapcs - bekapcs kombó megint megy tovább mintha semmi sem történt volna.
A HD Sentinel szerint 84% a kondíciója (26 gyenge szektor) és a SMART-ban is csak egy helyen van fel sárga felkijáltójel:
197,Current Pending Sector Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),26,0,EngedélyezveMi lehet vajon a baja? Táp, kábel? Vagy csak simán döglödik?
A segítséget előre is köszönöm.
-
sg22
senior tag
sziasztok!
szereztem 2 db 2 TBos WD fyyz (asszem) vinyot a cegtol, van rajtuk 1-2 bad sector es kidobtak, enmeg mondom hazahozom a nas-ba film tarolasra. ha letrehozok particiot ugy hogy a rossz sectorok ne legyenek benne, szerintetek meddig tudom hasznalni mig behalnak? nem baj ha beszarnak, csak random filmek lesznek rajta, 1x megnezzuk oket azt utana mar tok8 ha elveszik az adat.
-
muranyig
tag
sokan írták, hogy a wd red halk, hangtalan, NAS-ba jós, stb...
beraktam egy synology ds213j-be, és miután felpörög, azt hittem, hogy a nas ventije lett hangosabb, de nem, hanem a wd red ad neki még pár decibelt...
Ez normális szerintetek? -
Warlockalyps
csendes tag
Van egy olyan problémám a hdd-mel, hogy naponta párszor mint, ha leállna, elalszik a működését jelző led is. Ilyenkor a ramba lévő alkalmazások futnak még, de semmit nem lehet megnyitni. A feladatkezelő szerint meg majdnem mindig 100%-on megy miközben csak pár mb/s olvasás írás megy. A HD Sentinel tesztjei szerint rendeben van egyedül a Véletlen Elérési idő teszt ad fura eredményt. Mi lehet a baja? Javítható vajon vagy cseréljem le? Seagate 2TB 64MB 7200rpm
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gtaati
őstag
válasz
agika kerdez #39970 üzenetére
Helló!
Nekem is ilyen problémám volt! Számítógép jobb gomb utána kezelésre kat. Utána az új ablakban Tárolás/Lemezkezelés és itt betűjelet adni a meghajtónak és utána jó lesz!
-
agika kerdez
csendes tag
Sziasztok,
még mindig
--> A win.8.1 eszközkezelő látja a hh-t, de a fájlkezelőben nemlátható, nem lehet használni.
A számítógép teljesen szűz, a win 8.1 az ssd-re ment fel (az az elsődleges meghajtó a biosban).
Mit kéne tenni ahhoz, hogy a gép rendesen felismerje a hdd-t? -
Balathruin
veterán
válasz
Avion91 #39968 üzenetére
Mint írtam az m-tech védelme kb. nuku, azért ingadozik simán.
Elképzelhető, lehet gyilkolja vagy már kinyírta és nem tud vele mit kezdeni a POST.
Ha már itt tartunk, m-tech szintű táp égetett már el nekem floppy adatkábelt (ami 105V 80 fokot is kibír), megolvadt még az 5 volt kábele is a tápon. -
Avion91
újonc
válasz
Balathruin #39966 üzenetére
Rendben, úgy lesz, köszönöm a segítséget!
Akkor ez a "DVD-ROM-mal megy, nélküle nem" dolog is a tápnak tudható be?
SchumiBácsi (#39967): Ú, az nem kevés difi. De lefele még hagyján, de fölé hogyan megy a fesz, hol van ilyenkor a stabilizátor, ha egyébként általában tartja a feszültséget?Köszönöm szépen még egyszer a segítségeteket!
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
Avion91 #39965 üzenetére
Teljesen független az áramfelvételtől, mikor szalad meg a hibás ág. Amikor fos volt a 12voltom és idle-ben néztem Everest-el, 10 és 14volt között ugrált. Volt amikor így is reset jött, de terhelésre szinte mindig. Mellékes de ezek a szoftverek nem valami gyorsak sztem, biztos hogy volt nagyobb esés is, meg akár 15voltos tüske, amit nem tudtak kimérni.
-
Avion91
újonc
válasz
Balathruin #39962 üzenetére
Elnézést, igazad van, közben megnéztem: M-tech KOBAP4450XA
(Hirtelen noname-t írtam, mert a táp doboza rémlett fel előttem, amire nemes egyszerűséggel csak annyi volt írva: "Tápegység")
Egyébként egyidős a kisebbik vinyóval, van legalább 4 éves. Ez csak a rizikót növeli, igaz?
De mint írtam, közben eljutottam a Windows-ig, azóta vígan megy, Sentinel szerint egyik merevlemeznek sincs baja.
SchumiBácsi (#39964): Igaz, maga a HDD olyan sok áramot nem vesz fel, de azért bízom (bíztam) benne, hogy vagy a tápban, vagy a vinyóban van védelem. De a fejlemények után úgy tűnik, nem szaladt semmi sehova (szerencsére), de akkor mi lehet a gond? Azóta, hogy beindult, még nem próbáltam meg újraindítani. De egy új táp egy ideje befigyel, legalább végre rászánom magam.
Az ágymelegítős alkalmazást meggondolom -
SchumiBácsi
őstag
válasz
Avion91 #39960 üzenetére
Ha az 5voltos ág megment akkor pont hogy a HDD/ODD ágnak valószínűleg heló.
Nekem ugrott már el 12voltos ág, nem volt vészes meg nem is közvetlenül a kiváltó ok után (nagyfesz net felől az alaplapba) és 1hónap múlva random újraindította a gépet, de leginkább terhelésre. CPU GPU teher aztán reset. Ha az 5voltos ág szarik be valószínű hogy 1db HDD és 320GB mínusz. Írtó mázli volt, de érdekes hogy még 2évig tervezett időtartamot hibátlanul kifutotta a gép utána. -
Avion91
újonc
válasz
Avion91 #39960 üzenetére
Közben sikerült valamennyi fejlődést elérnem:
Kikapcsoltam magát a tápot, majd vissza, és ez az eredmény:
-ha le van húzva a DVD-ROM (próbaképpen lehúztam), akkor eljut odáig, hogy A Windows indítása, de csak azért, hogy utána rögtön meg is fagyjon
-ha rajta van a DVD, akkor elindul a Windows (eddig 1 próbálkozásból 1-szer) -
Avion91
újonc
válasz
Balathruin #39959 üzenetére
Egy noname 450W-os. Megszaladt volna? De annak más is látta volna kárát, nem?
Egyébként olybá tűnik, a winchesterek működnek, mert mintha forogna a lemez, és melegednek is... -
Avion91
újonc
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy ma mikor bekapcsoltam a gépem, tájékoztatott, hogy vagy újraindítom és választok egy megfelelő boot eszközt, vagy beteszek egy lemezt a jelenlegibe. Természetesen ahogy az lenni szokott, tegnap még semmi baja nem volt.
A gépben egy pár hónapos Seagate 2TB-s és egy pár éves Samsung 320GB-s vinyó van. Jelenleg egyiket sem látja.
Több dolgot is kipróbáltam:
- Van egy USB-SATA átalakító kábelem, megpróbáltam vele mindkettőt rádugni egy laptopra, az sem látja egyiket sem, de a kábel működik, mert egy kis laptop vinyóval megy.
-Megpróbáltam a kis laptop vinyót rádugni az alaplapi SATA csatira, a gép nem látja azt sem.
-Külső USB-s vinyót viszont látja.
-Próbáltam cserélgetni a SATA portokat, de semmi.Szerintetek melyik halt meg: a két vinyó egyszerre és látszólag minden előzetes jel nélkül, vagy az alaplap?
Bocsi, hogy hosszú lett, válaszotokat előre is köszönöm!
-
bugmenot1
tag
egy SSD (kingston 120gb sata3) hány tb írást bír?
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #39953 üzenetére
[link] Fekete, piros, kék.
-
King Unique
titán
válasz
StSanya #39943 üzenetére
8.1-re nem kell USB3 driver, gyárilag integrálva van.
(#39944) Gtaati: "kék usb 3 ss felirattal" - az biztos, h 3.0, ss=superspeed is arra utal. Az aljzat csatlakozó pereme lehet kék mellett fekete is, de én kékbe 2.0-ásat még nem láttam.
Vsz a 8.1 lehet 2.0 eszközként ismerte fel a racket (USBView, USBDeview progi kiírja), az a baj...eszközkezelőből, v gépházból távolítsd el az illesztőprogramját és restart, majd dugd rá újra.
Esetleg, mivel írtad másik topikban, h ASMedia chipes, meg lehet próbálni firmware-t frissíteni rajta. -
StSanya
senior tag
válasz
Gtaati #39951 üzenetére
Hmmm, bár most nézem, hogy win8-at nem is írja a driver, hogy támogatná... Ezek szerint viszont akkor a win8-nak gyárilag kéne tartalmaznia azt. Mindegy, próbáld meg azért telepíteni, illetve még előtte a [chipset drivert] is!
-
StSanya
senior tag
válasz
Gtaati #39945 üzenetére
A Biostar-hoz honnan töltöttél le USB3 drivert? A honlapjukon egy ősrégi verzió (1.0.3.214) van, itt az Intel-é: USB 3.0 Driver: Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver for Intel® 7 Series/C216 Chipset Family
BIOS-t is frissíthetnél, valamit javítottak az USB kezelésen is, de ez az alaplapod, ugye: TZ77XE4 Ver. 5.x ?
-
Gtaati
őstag
válasz
liksoft #39947 üzenetére
Értem, Köszönöm! Megnéztem az asztali gép alaplapjának gyártói specifikációját REAR I/O: 2 x USB 3.0 Port; INTERNAL I/O:1 x USB 3.0 Header. Meg áttúrom a biosát is hogy hátha ott van valami turpisság. A particionáló programban adtam címkét a meghajtónak ami más gépeken látszik is. Betüjel adás alatt konkrétan mire gondolsz? Köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Gtaati #39944 üzenetére
NEM a külső házról beszéltem! Ha az egyszer tudja, akkor máshol is kell neki.
A laptopon ha a lemezkezelő látja, de az intéző nem, akkor vagy jogosultsági gondod van, vagy BETŰJELET kéne adni a drive-nak.
Majd megnézem az alaplap leírását, de írtam, a csatlakozó (alaplapi) színe NEM garancia arra, hogy az USB3-as! Kék csatlakozó lehet USB2 is! Nem sűrűn fordul elő, de van ilyen!
Látom, a BIOS is lehet ludas. (Doky586)
-
Gtaati
őstag
válasz
StSanya #39943 üzenetére
Helló! Igen az eszközkezelőben látszólag minden gépen minden jó és telepítve van. Az asztali gépem alaplapja egy Biostar TZ77xe4, a laptop meg egy pár napja újonnan vásárolt Acer Aspire E5-511-p5fj ebből került ki az 500-as vinyó és ment külső házba mert a helyére egy ssd ment. Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
liksoft #39942 üzenetére
Helló! A külső ház Lc power 25bu3 ezer százalék hogy tudja az usb 3-at meg a sata 3-at ami látszódik is a munkahelyi hp gépen használva win7-el ott repeszt rendesen 100-130megával/s. És itt meg az otthoni asztali gép is látja a file kezelőben csak a laptop nem. A laptopon kék az usb 3 szóval az tuti az, az asztali gépen szintén van előlapon és hátlapon is kék usb 3 ss felirattal, de ott csak 30 megával másol, ezt sem értem illetve azt sem hogy a laptop miért nem látja pedig címkéje is van a meghajtónak. Minden gépen minden driver új és telepitve van. A külső ház kábele is kék végű usb-3as és y-ban osztott tehát az extra táp miatt két usb-be is bedugható, de az sem hoz a problémás helyeken változást!
Köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
-
Gtaati
őstag
válasz
Corsa02 #39940 üzenetére
Helló Mindenki! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy WD BLUE 500gigás sata 3-as laptopból kivett vinyóm melynek helyére egy ssd ment, ehhez a vinyóhoz vettem egy LC power usb3-sata3-as külső házat, de olyan problémám lenne vele, hogy win 8.1 alatt paragon partition managerrel megcsináltam az új particiót leformázta és használni szerettem volna. Az asztali gépem felismeri látszik az eszközkezelőben (ASMT2115) és meghajtóként a filekezelőben is. A probléma az ha usb 3-ba dugom akár előlapi kivezetésbe akár alaplapiba is kb 30megával másol, ezek után bedugtam a laptopom usb 3-as portjában ott hangja is van hogy a szintén windows 8.1 felismert és látszik szintén az eszközkezelőben de a filekezelőben mint meghajtó nem. Behoztam a munkahelyemre egy hp gép usb 3-ba dugva a win7 felismeri és szépen csinálja is a dolgát 100-130megával másol is!!! Mitöl lehet hogy az otthoni 8.1-es gépeken ezt nem tudja, mi okozhatja ezeket a problémákat? Köszönöm!
Válaszotokat várom!
-
fungi
aktív tag
-
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy 1TB WD Black Sata3 winyó a gépemben. Az utóbbi időben olyat produkál, hogy legtöbbször filmnézés, netezés közben egyszer csak elkezd világítani a HDD led a házon, folyamatosan világít, és megakad a film, nem mozog a böngésző tovább, kicsit "zombi" lesz a gép. Majd kb 25-30 másodperc múlva újra megy minden, kialszik a led és szépen működik a gép. Próbáltam, hogy megnyitva hagyom a folyamatkezelőt és közben nézem hogy mi történik, de sem a CPU sem a HDD nincs leterhelve. Nincs írás sem olvasás. Cseréltem drivereket, letöröltem az egész win-t és újra raktam, töröltem a particókat és újra létrehoztam, de a hiba nem szűnik meg. A winyó még garos, de félek, hogy a szervizben nem fogja produkálni a teszt ideje alatt a bajt, mert van hogy fél napig semmi baja, de van hogy 10 percenként csinálja.
Van valami ötletetek?Előre is köszi.
-
agika kerdez
csendes tag
válasz
Balathruin #39933 üzenetére
nem :/
-
Balathruin
veterán
válasz
agika kerdez #39932 üzenetére
Ott sem látja?
#39934: Ha eszközkezelőben bent van, akkor BIOS-nak is látnia kellene, de azért ellenőrizd. Másik gépben is át kéne rakni, ha lehet. -
agika kerdez
csendes tag
válasz
Balathruin #39930 üzenetére
Köszi a tippet,
én is ezzel próbálkoztam, de semmiezért para
-
fungi
aktív tag
válasz
Saltwater #39928 üzenetére
Köszönöm, utólag vett tápja van, az akkut csak kb. havonta egyszer hajlandó tölteni /de ezt akku hibának tudtam be/
emiatt szinte mindig tápról üzemel a gép,
/most nem emlékszem hogy utángyártott, vagy használt eredeti táp lett megvéve/ sejtés szintjén megfogalmazódott már bennem is ilyesmi, de ez most segített. /Mobilrackban látszott hogy mikor serceg a Hdd akkor lassan, nehezen nyílnak meg pld. fényképek, mikor abbamaradt a hang, akkor egyből/
Köszönöm a választ! F -
Balathruin
veterán
válasz
agika kerdez #39929 üzenetére
Keresőből elindítod a diskmgmt.msc-t és vagy particionálni kell vagy betűjelet kell neki adni.
-
agika kerdez
csendes tag
Sziasztok!
Új, összerakott géppel van gondom
A win.8.1 eszközkezelő látja a hh-t, de a fájlkezelőben nemlátható, nem lehet használni.
A számítógép teljesen szűz, a win 8.1 az ssd-re ment fel (az az elsődleges meghajtó a biosban).
Mit kéne tenni ahhoz, hogy a gép rendesen felismerje a hdd-t?Így egy egész terra hellyel kevesebb van
-
Saltwater
aktív tag
A Toshiba laptop merevlemezeknél sercegő karistoló hanggal nehezen vagy lassan olvasható lemezfelületnél találkoztam. Ezt okozhatja tápellátás hiba is, ellenőrizd a laptopod tápját, esetleg tegyél elé egy olyan hosszabbítót, ami szűri a hálózatból érkező tüskéket és zajokat.
-
Horvi
őstag
Hali,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a 2,5" 1TB WD Red vinyó mennyire melegedős fajta? Egy BPi-hez lenne kötve satával és még nincs meg neki a ház. Mennyire lenne gond ha csak úgy kint van az asztalon és úgy menne 24/7-ben? Vagy legalább egy fém keretet érdemes lenne neki beszerezni?
Köszi
Üdv,
Horvi -
xKRIPAPAx
csendes tag
Sziasztok, kérem, aki a tudás birtokában van segítsen!
Adott egy régi notebookban (2007-es évjárat) két éve adattárolóként használt 640Gb Samsung merevlemez optibay-ben, mellette ssd-n van a rendszer. Nem tapasztaltam hibát a működésében, de kinőttem és egy WD 750Gb lemezre cseréltem. Az adatokat átmentettem és külső lemezként szeretném használni. DE: nem engedi a win8. Lemezkezelő "érvénytelen" címkével látja el és semmire sem megyek vele. HDSentinel próbaverziója hibás olvasófejet jelez, pedig én eddig semmilyen hibát nem tapasztaltam. Optibay-be visszatéve jól működik. Transcend mobilrack-ben és külön táppal ellátott sata-usb kábellel teszteltem, ezekkel nem működik.
Ha van ötletetek, kérlek, ne tartsátok magatokban.
-
fungi
aktív tag
Egyszer már írtam, ha tud, valaki, segítsen...
Mit kell tenni ha egy laptopban /Dell Vostro 1015/ a 2 éves Toshiba merevlemez /MK5076GSX/ 500 Gb 2 hete furcsa hangokat hallat, kattog, inkább csuszatol, mintha a lemez beleérne valamibe,a végén be sem tölti a Windowst, kiszerelve egy külső tokban mentéskor ezek a hangok szép lassan elmaradnak, visszaszerelve a laptopba, egy darabig, /kb 5-6 napig/ rendben működik, majd a hiba jön újra,
külső tokban megint helyrejön, a laptopban HDS 100/100-at mond.Gondolom, a laptop a ludas, de mi? Hőfok rendben, akkor mi tud egy gépben ilyet okozni?
Ha veszek egy új Hdd-t, gondolom, azzal is ez lesz? /Lányom gépe, nem tudom hogy használja, 5 éves, /mármint a laptop/ vannak már rajta nyomok. Van ötlet erre? F
-
Skon26
csendes tag
Sziasztok!
A napokban beszereztem egy 500 GB-os Seagate st500lm012-es laptop vinyót. A gondom az lenne hogy mindenféle kattogó hangok jönne belőle. Nagyjából olyan 3-4 másodpercenként Próbálkoztam a quietHDD-vel de azzal sajnos nem jártam sikerrel. Valami más egyéb ötlet esetleg amivel megtudnám szüntetni a kattogó hangokat?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Balos89
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre irok és kapok választ a kérdésemre.
A kérdésem és problémám a következő. Adott egy HP laptop amire előretelepített Windows 8 van. A kérdés ha én szeretnék venni egy másik vinyót hogyan tudom átrakni rá az adatokat,op rendszert egyszóval mindent az új hdd-re úgy hogy az úgyan úgy működjön mintha a vinyó csere meg sem történt volna.
Az ok ami miatt félek , hogy nem akarom elveszíteni a windows 8 at mivel nem tudom a termék kulcsát sem.
Régebben használtam a gyári beállitások funkciót is azt szerettem mert nem kellett a kóddal bajlódani csak vissza állt alap helyzetbe és kész, összes progit vissza installálta és gyakorlatilaag kaptam egy tiszta op rendszert. Na ezt szeretném elérni egy új adathordozónál is.
Ha megoldható a probléma kérném szépen hogy lépésről lépésre leirni ezt a folyamatot.
Remélem nagyjából sikerült megérteni vagy leszűrni a lényeget és mihamarabb választ kapok.
Köszönöm előre is segítségeteket.
Üdv mindenkinek
Balos -
Doky586
félisten
válasz
Mottie #39917 üzenetére
Nekem is van egy ilyen hdd-m ami már egy éve csinálja ezt... (az első sata hddk közül való)
HDS szerint 100/100-as. Időnként (indítások 5%a) rájön a hoppáré és kattog, ebből csak táp ki-be ciklusal vehető ki (újraindítás nem segít). Szerencsére egyre ritkábban csinálja, de nem tartok rajta fontos adatot, és sűrűn mentem a tartalmát. -
Puro
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem észre, hogy az ST3500820AS elkezdett vacakolni. Ez abban nyilvánul meg, hogy beáll az egész rendszer hosszabb-rövidebb időre, a hdd led pedig folyamatosan világít, a vinyó ütemesen rövid zakatoló hangot ad. Fel is raktam egyből a hdd sentinelt, az alábbi képek fogadtak. Vélemény?jobb klikk, kép megnyitása új lapon
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Mottie #39919 üzenetére
Ügyelj arra, hogy a típus amit választasz lehetőleg kevés lemezzel és olvasófejjel dolgozzon. Ezt a http://rml527.blogspot.hu/ weboldalon ellenőrizheted.
A választásnál legyen szempont, hogy olyan márkát válassz, amiből sokat adtak el, mert ha mégis megsérül, az adatmentéshez hamarabb találni megfelelő donort. -
Mottie
őstag
Sziasztok!
A notice merevlemeze két hete elkezdett hideg inditaskor kattogo hangot hallatni, majd mostmár 5-6 ujrainditasig nem is látja a gép. Ezután viszont normálisan működik. A rendszer SSD-n van, az adatokat még időben lementettem, de érdekelne, hogy van e esély hogy helyre lehet hozni?
Köszi,
Mottie -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #39914 üzenetére
Mivel sürget az idő, így ráindítottam egy GetDataBack-et.
Próbálkoztam gyors kereséssel és default beállításokkal, sajnos egyik sem járt sikerrel, mindkettő egyetlen partíciót mutatott a winyóból, ráadásul pont azt, amire nincs szükség, egy használaton kívüli XP partíciót, azért nem kár. Viszont volt még mellette 2, egy 200-as és egy 220-as, azokra szükség lenne.
Hogy tudta a win így "inicializálni", hogy semmi nem látszik a korábbi partíciókból? Jól megszivatott.Most a hosszú vizsgálat fut, majd 6 óra, mire végez, a systematic file system damage (format-os), nem tudom ez sikerrel fog-e járni, kételkedem benne.
-
Doky586
félisten
válasz
Balathruin #39912 üzenetére
Ezt A_ScHuLcZ -nek mondd...
-
Doky586
félisten
válasz
Balathruin #39909 üzenetére
Nem érted mit írtam? az az.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Balathruin #39907 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem. Mondani fogom nekik, hogy mindig rendesen válasszák le, de most szeretném valahogy megoldani a dolgot.
GDB is tud elvileg partíciós tábla visszaállítást, próbálkozzak azzal, vagy van jobb módszer?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Külső USB házban lévő winchestert dugtak egy új gépbe, ami fel is telepítette rögtön, majd inicializálni akarta a lemezt (MBR vagy GPT), rányomtak az MBR-re, természetesen eltűntek róla a partíciók, vissza tudom ezt állítani valamivel, vagy marad az adatok visszahozása GDB-vel?
Más kérdés, hogy mi a francért akarta újrainicializálni a lemezt, ha előtte pár perccel egy másik gépben használva volt probléma nélkül..
-
liksoft
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #39904 üzenetére
Pontosan. A drive magánügye a hibás terület. Ha egy drive nem hibátlan, attól még használható, de fokozott figyelemmel. 50% alatt már csak hurcolászásra használnék egy drive-ot. Ehhez hozzájön még, hogy ami fontos, az NEM 1 drive-on, hanem fizikailag is 3 különbözőn legyen meg.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #39902 üzenetére
-
Sziasztok!
Kaptam egy 300 gigás WD velociraptort. A HD sentinel szerint 89%-os, van rajta 11 hibás szektor, de sem az olvasás teszt sem a gyors önteszt nem mutatott hibát. Gondoltam nem parícionálom a hibás részeket, de ez azt mondja, nincs. De akkor miért nem 100%-os? Rendszert szeretnék rá tenni, mert a jelenlegi Spinpoint 1TB sokkal rosszabb állapotban van, bad sectorok kipartícionálva, lassú is már. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy 320 GB samsung hdd kondícíója 49% volt. Csináltam egy felület tesztet és a lemez elején és végén volt 4 hibás blokk,összesen 103 hibás szektor. A rossz részek újrainicializálása után minden jónak tűnik, a kondíció felugrott 96% -ra, hibás szektort sem ír már. Biztonság kedvéért a lemez elejéről és végéről lecsíptem 10-10 GB-ot,
A kérdésem az lenne, hogy telepíthetek rá Win 7-et ?? Mennyire befolyásolja a működését ?Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest