Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saltwater
aktív tag
válasz HagaNRG #38791 üzenetére
"a HDD folyamatos klikkelő hangot ad"
...tehát parkolja a fejet.
"Burkolat leszedése és az olvasóhely alaphelyzetbe állítása kézzel"
.....fölösleges, a HDD megteszi maga az "alaphelyzetbe állítást", tehát semmit sem tehetsz...ja mégis! Ronthatsz a helyzeten. Az ilyen jellegű meghibásodás megoldására NINCS "csináld otthon" módszer.https://hdd-adatmentes.hu
-
birozoli7800
senior tag
Üdv!
A napokban észre vettem, hogy számítógépem nagy mértékben lelassult. A hardvereim a következők:
Gigabyte 880GM-UD2H
Amd Athlon II. 650 x4
Zeppelin 2x2Gb DDR3 1600MHZ
Zotac Geforce GTX 550 Ti
Chietec CTG-550-80P
WD5000AAKX merevlemez.HDD problémára gyanakodom mivel HD sentinel szerint a kondíció 74%-ra csökkent, azt utóbbi hónapban mért 89%-ról.
A lassulás mellett sajnos fagyások is elő szoktak fordulni. Tegyük fel VLC-ben megy egy film, megnyitom a firefox-ot az egész rendszer megfagy egy pillanatra, és mikor észhez tér a rendszer a filmen fehér kockák jelennek meg.
Win reinstall sajnos nem segített a dolgon.
Az alábbi problémákból következtetve jól gondolom hogy a merevlemez lehet a hibás?
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Laptopom működés közben összezártam, majd menet közben véletlenül odakoppant az asztalhoz. Öreg hiba, tudom.
Innentől kezdve a boot képernyő sem jön be, a HDD folyamatos klikkelő hangot ad.
Milyen esélyeim vannak így látatlanban?
Az életem összes emléke a HDD_n van.Burkolat leszedése és az olvasóhely alaphelyzetbe állítása kézzel, gumikesztyűben is fokozottan veszélyes az adatokra nézve?
-
StSanya
senior tag
válasz Pete55555 #38789 üzenetére
Szerintem csak 4200 RPM-es, a kép szerint, s hogy mennyire fogja vissza? Eléggé, nyilván egy gyorsabb jobb lenne, de biztos akarsz rá költeni arra a gépre? Mivel még csak nem is SATA-s HDD kell bele...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van itthon 2db WD Blue 500GB-os vinyóm. Mindkettő 5 éves. Ilyen életkor mellett "normális" dolog az, hogy a HD Sentinel szerint abszolút 100%-os állapotban van mindkettő!? Tudom, ez most hülyén hangzik, de nem ismerem annyira a programot, csak lefuttattam a beépített öntesztet és felületi tesztet, és mindkét vinyó teljesen hibátlannak tűnik. Valamint a főablakban is minden 100%. Nem tudom, mennyire lehet ezekre az eredményekre alapozni, de ha lehet, akkor - koruk ellenére - inkább ezeket használnám az újonnan épülő konfigomban, minthogy vegyek egy újat. Mégis csak több mint 20k spórolás lenne. Viszont fontos adatok kerülnének rá! -
vhw
addikt
Van egy Samsung SpinPoint HD080HJ típusú 80Gb-s merevlemezem.
Nem mai darab, de csak egy "sokadlagos" hétvégi gépben van... ide elég.A probléma: meglehetősen hangos, idle-ben is ütemesen hallatja a hangját... proci hűtőt, tápot "túlkiabál" (HDsentinel szerint 100%, minden hibátlan)
Hozzám már használtan került (nem most, már korábban - azóta sem sokat ment, ezért is csak most írok az ügyben), akkor is ilyen volt - tehát ez "ilyen"?Másrészt... ami a játékokat illeti, okozhat gyenge teljesítményt - alacsony fps-t ~mai játékok esetében ez a korosodó "papírnehezék"?
[ Szerkesztve ]
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
StSanya
senior tag
válasz 0xmilan #38784 üzenetére
Vedd komolyan, s ments, bár valószínűleg többet fog még menni 7 napnál, de ha gondolom egy fontos állományod is elveszne, ami egy elszálló szektoron helyezkedik el, nem örülnél neki...
Folyamatosan menjen a program, a napló fülön láthatod, ha történik ismét probléma. Valószínűleg fog történni, bár nyilván nagyon szerencsés esetben nem fog új szektor olvashatatlanná válni.
A HDD-nek meg ennyi volt, fontos adatot, rendszert ne bízz rá.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
0xmilan
addikt
[link]
Ezt mennyire vegyem komolyan? 2 év alatt először raktam fel ezt a programot, erre ezzel fogad. 7 nap múlva tényleg itt a világvége? Van olyan program, ami valamennyire helyrerakja? -
bukti2
csendes tag
válasz Mezga Aladár #38781 üzenetére
Hát én friss win7-et akarok mindenképp.
Remélem működik majd, köszi a segítséget. -
-
bukti2
csendes tag
Sziasztok!
Egy SSD (op.rendszer, programok) mellett van 2 db WD Caviar Green 1TB HDD-m adattárolásra (csak képek, zenék, filmek). A HDD-k tükrözve (RAID1) vannak a Win7 lemezkezelőjével, most minden jól működik, kifogástalan az állapotuk.
Az lenne a kérdésem, ha le akarom cserélni az SSD-t egy másikra (újra) úgy, hogy a HDD-ken minden adat megmaradjon, hogyan csináljam?
Ha leveszek az alaplapról mindent, beteszem az új SSD-t, telepítem rá a Win7-et, majd visszateszem a két HDD-t, úgy fel fogja ismerni a RAID-et, és minden oké lesz?
Nem akar majd újra tükrözést, szinkronizálni vagy ilyesmi és letörölni róla az adatokat?
Vagy először csak egy HDD-t rakjak vissza?
Vagy már a Win7 telepítésnél bent legyen mind a 2 HHD is?Illetve ugyanez a kérdés, ha csak újra akarom telepíteni az SSD-n a Win7-et. Működni fog a RAID, ha leveszem az alaplapról a HDD-ket, újrahúzom a Win7-et az SSD-n, majd visszarakom a HHD-ket?
Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
tome01
csendes tag
Hello.Tegnap vettem egy 1 tb sata 3-as wd blue caviart.Beszereltem a gépbe de a windows telepítőnél a particionálás iszonyat lassú.Utána meg fogta magát és nem látta többé a telepítő.Átdugtam másik portra utána látta de 0‰nál tovább nem megy a telepítő.Másik gépben is próbáltam ugyanez volt.Beraktam másodlagos vinyóként látta a lemezkezelő raw fájlrendszer volt rajta.Leakartam formázni ntfsben de formázás közben eltűnt a vinyó és azóta a biosban sem látom 1ik gépen sem.
-
general
addikt
az miért van, hogy a világon semmilyen program nem fut, de a bedugott külső 2.5"-os hdd-t nem engedi leválasztani, mert a win szerint még használatban van?
-
Elektrosokk
veterán
válasz liksoft #38745 üzenetére
Köszönöm szépen Neked és _Csaba_ fórumtársnak a segítséget! a megfelelő táppal most mentem éppen az adatokat! ez nagyon sokat segített Nekem, nagyon örülök
valószínű hogy az egy darab hosszú usb kábel tett be neki, ez egy samsunk winyó, a wd scorpiokat így használom 3 éve, de most vettem normális racket.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Garsza
veterán
Helló! Segítséget szeretnék kérni. Van egy pendrivem amit csatlakoztattam egy linuxos beltérihez és azóta nem tudok rá írni. Próbáltam már a beltárin a PC -n, próbáltam formázni több programmal is, Openwrt -s routeren kiadni neki a Chmod -r 777 parancsot de semmit sem enged elvégezni hogy tudom ezt megoldani hogy újra írható legyen a pendrive?
-
77citro
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 320-as vinyo a gépben és betettem egy 200-ast is de a számítógép nem mutatja a BIOS-ban bent van.
A BIOS-ban kell valamit állítani ?Sajnos fogalmam sincs nem értek hozzá. -
Doky586
nagyúr
Ha ezután sikerülne valahogy működésre bírnod akkor is telenyomtad porral (a fotón is jól látszik), rengeteg hibás szektor alakul ki szinte azonnal.. Ha kellenek róla pótolhatatlan adatok akkor a beindítás után ments ahogy csak bírsz, ha nem kell róla semmi, akkor emígyen ez a tárgy átalakult egy szép dísztárggyá, működésrebírás esetén szépen forog-mocorog, de eredeti funkciójára már ne használd.
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Hamarosan platformot váltok. Az új platform am1 lesz, ez nem is annyira fontos. Hanem, hogy azokon a lapokon 2db sata port van. De nekem több kell. Ezért egy sata bővítő kártyát akarok venni. Pci-e foglalatosat.
Van különbség a különböző chipsetek között, mely chipset az ajánlott?
-Marvell 88SE9215
-ASMEDIA ASM1061
-MARVELL 88SE9128
-Marvell-9170Windows8.1 lesz használva.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
krealon
veterán
"Amennyiben álló helyzetben olyan rezonanciát vagy ütést kap a meghajtó, aminek hatására a rámpáról leugranak a fejek, akkor azok rátapadhatnak a lemez felületén húzódó, az előző oldalon már említett lakszerű anyagra. Ilyenkor, ha a következő indításkor a meghajtó vezérlése nem képes felismerni, hogy a lemezre tapadt fejek miatt nem tud felpörögni a rendszer, akkor az könnyedén leszakíthatja a fejet, és/vagy a rétegekből is kiszakíthat egy nagyobb darabot. Szerencsésebb esetben ez nem történik meg, így szakszerviz megfelelő körülmények között eltávolíthatja a megtapadt fejet, mely után megkezdődhet az adatmentés."
-
rob72
tag
Sziasztok lenne 1 elég nagy problémám.
Van egy 100/100as 1.5 terrás hddm és mikor kivettem a gépből (nem először) mert kicseréltem az alaplapot a gépben visszaraktam és nem kapcsol be azóta a hdd. Nem volt ütődve semmi csak leraktam az asztalra és aztán vissza és azóta nem látja a gép és felse pörög minta nem kötöttem volna be. Próbáltam másik hddvel azzal jó volt ment vele a gép. Még külsővel is próbáltam és azzal se csinált semmit. Mi lehet a probléma?
-
_Csaba_
senior tag
válasz Elektrosokk #38746 üzenetére
Jól sejtettem hogy bad sector.. Goyrsan ments adatokat.
-
neverless
tag
válasz liksoft #38749 üzenetére
Ez sem lenne rossz ötlet, erre is gondoltam. Az első említett gép egy mini itx-es atomos kisgép, külső táppal. Nem tudom, hány wattos, de 100 körül lehet. Teljesen korrekt ötlet a tápellátás.
Viszont a másik, asztali gépem egy bivalymozdony márkás sokwattos táppal rendelkezik.
Na mindegy, köszi szépen azért. Akkor még goglézgatok, hátha találok valamit. Vagy még majd egyik este ismét megkérdem itt.
-
liksoft
nagyúr
válasz Elektrosokk #38746 üzenetére
A mentést ne halogasd! Ami az "életed", azt MOST mentsd már le, mert más hiba is lehet, amint írtam. Csak olvass róla, írni NE!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Elektrosokk
veterán
válasz liksoft #38745 üzenetére
rendben. veszek egy normális hálózati adapteres külső rack-et.
a wd scorpio winyókat 3 éve így használom, csak adat tárolásra. és azokkal sosem volt gond. ez szerinted rendes táppal még használható lesz addig amíg le nem mentek ? bocsi az offért.
-
liksoft
nagyúr
válasz Elektrosokk #38744 üzenetére
Kezdd a tápellátásnál!
-
liksoft
nagyúr
válasz Elektrosokk #38740 üzenetére
Valószínűleg meghalt. Vagy a drive, vagy a felület egy része. A drive meghibásodása (bármi miatt - öregedés, hurcolászás, stb...) Sokszor tud ilyent előidézni, ha rossz a tápellátása. Ezért kell mindig jó minőségű USB kábellel forrasztott alaplapi USB-ről meghajtani. Asztali gépek esetén a legtöbb előlapi USB nem ad megfelelő tápellátást (a belső kábelezése miatt), így akár a drive gyári adatai is sérülhetnek, és ebben az esetben még adatmentéses cég sem tud segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz neverless #38741 üzenetére
Sajnos van, ha Nálad a legújabb driver van esetleg, és az nem jó, a harmadikban meg egy elavult szutyok, de korrekt. A Sentinel oldalán a driver zónában nézz utána, melyik driver lehet jó Neked, amit a program is jónak tart. Valószínűleg ehhez a drive-hoz is jó lehet.
-
Elektrosokk
veterán
megfagy a hdd sentinel ha felcsatolom a winyót. (not responding) és a karika tölt egyfolytában. az adobe bridge is ugyanezt csinálja ha meg van nyitva.
most intézőben semmit sem látok. a led a winyon villog. a winyó pörög azt hallani, de nem úgy mint a wd scorpio amit ugyanígy csatolok fel.
-
_Csaba_
senior tag
válasz Elektrosokk #38737 üzenetére
Hello!
HDD sentinnellel ellenőrizd hogy bad sectoros-e a hdd. Lehet az a baj.
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok!
adott egy 2.5-ös samsung 500gb laptop winyó. fotókat importáltam rá és közben nagyon belassult az egész folyamat. a hdd egy usb 2.0 kábellel van felcsatlakoztatva. egy restar után nem csatolódik fel rendesen ahogy szokott. 2 opció történik. van amikor megjelenik a meghajtó, de nem tudok belépni a file kezelőben, a zöld csík fut az intézőnél mintha töltene, ilyenkor a tuklajdonságoknál 0 byte adat látható. Barátnőm gépén meg 2 partícicónak jelenik meg , de ott sem elérhető egyik sem. a kis led a ami a külső hdd csatlakozó panelon van, tehát a sata 2 csatlakozón az folyamatosan villog.
mi lehet a megoldás ?
-
neverless
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy WD RED 3 TB vinyót, amivel a korábbi WD green 1 TB-t akartam leváltani. Rendszerre SSD van, tehát ezek csak tárolásra vannak. A régi vinyó 1 terányi adatát gondoltam átmásolom az új vinyóra, de problémákba ütköztem:
Total commanderes másolásnál bizonyos fileok-nál a másolás leállt. Ekkor a kis másolós ablakban hiába nyomtam cancelt, hiába x-eltem ki az ablakot, nem reagált. Task managerből a totalcmd processt nem lehet lelőni, ottmarad. Ha a másolós kisablakocskában backgroundot nyomok, látszólag akkor sem történik semmi, de visszakapom a kurzort mögötte a totalcmd ben, ahol tudok utána mászkálni a könyvtárakban. Csak restart segít (windows7). A régi vinyón ennek a filenak semmi baja, olvasható, lejátszható (mkv file), beletekerhető, stb. Ha ezt a filet másik drive ra másolom, az rendben van. Új vinyót újra leformázva, újramásolva az 1 terát máshol akad el. (guid-os formázás, tehát nem mbr)
Észrevettem, hogy event viewerben 2 perc alatt 50ezer warning keletkezett a köv leírással:
An error was detected on device \Device\Harddisk2\DR4 during a paging operation.3 szor formáztam meg újra és újra, és mindig ilyen másolási problémákba ütköztem.
Scandisk is volt futtatva, mind a régi, mind az új vinyón - nincs probléma.
HD sentinellel is néztem az új vinyót, minden csúcs super tökéletes szerinte.Át tettem a vinyót egy másik gépbe.
Ott is keletkeztek ugyanilyen warningok, de jóval kevesebb, mondjuk 100 darab. Viszont itt error tipusú bejegyzések is születtek, 5 darab:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\DR2.Mindkét gépben ellenőriztem, mindkét esetben az új RED vinyóra mutattak ezek a hibák.
A vinyót odaadtam tesztelésre havernak, aki másfél terát másolt rá mindenféle gond és/vagy event vieweres warning/error keletkezése nélkül. (mellesleg ugyanilyen wd red 3TB-ost üzemeltet ő is, probléma nélkül)
Gogléztam is rengeteget, találtam is sok ugyanilyne problémáról szóló panaszt, de megoldást sehol.
Összezavar az a 3 tény, hogy 1-es gépben nem jó, 2-es gépben sem jó, ellenben 3-as gépben (haveré, ami mellesleg csontugyanolyan, mint az én 1-es gépem) meg jó.
Hol a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Adott egy WDC WD800UE-22HCT0 (WESTERN DIGITAL SCORPIO 80GB 5400RPM 2MB CACHE ULTRA ATA/100 (IDE)) noti HDD amire a következőt írja a HD Sentinel:
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : -------------------- 0 % (Meghibásodás várható)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 658 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.A SMART értékek közül ez az egy a kritikus, a többi mind OK:
5 Reallocated Sectors Co.. 140 117 117 000000000292 Meghibásodás várható Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
A kérdésem: Kuka a merevlemez vagy még használhatom tovább? Azért is merek ilyet kérdezni, mert temérdek felülettesztet végeztem rajta (Hiren's Boot CD-vel) és egyik program sem jelzett hibát vagy bad sectorokat pedig nem egyszer lett lefuttatva a teljes teszt. A HD Sentinel 0%os kondícióját is kicsit túlzónak érzem, persze lehet én tévedek. A rajta található operációs rendszer is tökéletesen üzemel a programokkal egyetemben.
Arra nincs esetleg mód, hogy nullázzam az áthelyezett szektorok számát?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
StarKiller89
senior tag
-
tiempo
tag
Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem
Egy olyan problémába ütköztem, hogy ssd-re felraktam a windowst és miután bootolok, nem ismeri fel a HDD-t, vagyis nem jeleníti meg a sajátgépben, de ha biosba belemegyek, ott felismeri. Mit csinálok rosszul?Achi módban telepítettem a win7-et és addig ki volt húzva a hdd.
Asus h97m plus alaplapom van, intel 520as ssd és wd blue 1tb hdd (ezex)
Válaszokat köszönöm előre! -
StarKiller89
senior tag
válasz StarKiller89 #38728 üzenetére
vagy esetleg a HD Sentinelben is látok erre a probklémára eljárásokat, mit érdemes kipróbálni??
[ Szerkesztve ]
| Samsung Galaxy S23 |
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
kb 3 hónapos WD Blue 1 terrás winchesterem 1 gyenge szektort jelez, nagyon sokáig bírta.... 99% kondiciót jelez a HD Sentinel
van e valamilyen mód rá, hogy javítsam ezt? hdd regenerátor tud ezen segíteni?[ Szerkesztve ]
| Samsung Galaxy S23 |
-
Doky586
nagyúr
válasz Los Angeles #38725 üzenetére
M$-nél az "inicializálás" vagy hasonló szó általában törlést, formázást jelent. Azaz az adatokra nézve a halálos ítéletet..
-
liksoft
nagyúr
válasz Los Angeles #38725 üzenetére
Szia!
1. Mentendő drive-ra NEM írunk! SEMMIT!
2. A rendszer valószínűleg csak 2TB címzését tudja, és "átfordult" itt, így az elejét felülírta. A kérdéses az, mennyire! Ugyanis a mentés sikeressége ettől függ.
-
Los Angeles
csendes tag
Sziasztok! Új WD30EZRX, ma úgy döntött egyik pillanatról a másikra, hogy eltűnik a rendszerből. Nincs meghajtóbetűjel akadás, vagy ilyesmi. HDD Sentinel is hibátlanra hozta ki, és látja a lemezkezelő is. Mint nem lefoglalt... Van kb. 2 TB eléggé fontos adat rajta, az a kérdésem, hogy ha rányomok erre a "lemez inicializálása" gombra, és MBR beállításokkal OK-t nyomok, akkor elvesztem a rajta lévő adatokat, vagy azok megmaradnak? Előre is köszi a választ! Üdv, LA
-
general
addikt
helló!
az miért van, hogy valamelyik vinyóm (3 db van egymáson, nem tudom megállapítani, melyik,vagy a Hitachi 1TB vagy a WD Green 1TB valszeg) igen sokszor egyszer csak komoly munkához lát akkor is, ha a világon semmi nem történik a géppel! tehát hallom, hogy valamit rohadtul tölt, keres, akármi, kerreg, dolgozik, pedig nincs akció! ha pl. csak olvasok a neten, akkor is. elég idegesítő, mert hangos is, ami egy dolog, de hallom, hogy pörög, mint állat, pedig ...
ez normális? Sentinel szerint minden HDD 100%, probléma nincs, de ez roppant idegesítő!
-
ACE-
addikt
Üdv!
Némely filmnél az alábbi hibát produkálja a WD RED-em, ha ezeket a filmeket akarnám másolni másik WD RED-re, akkor ilyan 15-20MB/sec-el megy, más filmeknél pedig 120-140MB/sec között. Mi lehet vele a gond? Kezd meghalni? Hogyan ellenőrizzem?:
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
beni18
tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémám adódott az 1TB-os Seagate merevlemezemmel. Egy régebbi gépben van használva egy régebbi, de minőségi Seasonc táppal, aminek nincs sata csatlakozója, így átalakítóval volt rákötve a vinyó. 2 napig nem volt bekapcsolva a gép majd a mai bekapcsolást követően már nem látta a gép a hddt. Biosba is hűlt helye volt. Szétszedtem a gépet megmozgattam a kábeleket, az átalakítót is de semmi. Mint kiderült a hdd fel sem pörög, mintha egyáltalán nem kap áramot. Gyorsba kipróbáltam 2 másik gépbe, de ott is ugyan ez a hibajelenség, meg se moccan. A rengeteg próbálkozás közepette egyetéen egyszer indult be, de azóta megint semmi. Van még valami esély, hogy visszakapjam a dokumentumokat róla, vagy hogy működésre bírjam
-
yossarian14
tag
Közben megvan a kábel típusa is: LINK
Ha tudsz valami jó minőségűt, ajánlhatnál!
Szerintem minden megfelelően csatlakoztatva van. Remélem tényleg csak egy hibás darabot fogtam ki. Bár 8-9 hónapig gond nélkül működött.
Kösz a segítséget!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Lacielvtárs #38717 üzenetére
Igen, bizony, nem hogy lehetséges, de inkább nagyon valószínű.
Tán még túlfeszvédős elosztó sem volt a környéken és túl lett terhelve az a cucc.Chieftech iArena tápokat nem ajánlgatják, de azok stabil feszt adnak le minden körülmény között. Érzékenyek a szar külső delejre, de ha eldurrannak, akkor is megvédenek mindent maguk mögött. Tapasztaltam. Bp.-n nekem semmi gondom nincs az iArena-val, Szigligeten durrant el. De ott már vitt 3 db router WAN portját és ADSL2 modem 3 db tápot is a külső delej, még túlfeszvédős elosztó mögött is.
-----------------
(#38719) yossarian14: CTG-500-80P az jó táp, FX-es gépemben az van, de elég egy rosszul felhelyezett kábel, kész a kontakthiba --> repül a vinyó.
De ha minden tökéletes, egy-egy hibás darab akkor is becsúszik több 10-100-1000 ezer db vinyóból.Adatkábelből - azaz SATA kábelből - is vannak minőségi darabok.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
válasz Zsivaagoo #38716 üzenetére
tényleg?
a rossz minőségű táp és esetleges hitvány adatkábel ilyenre képes?
akkor lehet hogy az egyik cimbim gépében a 430 W HKC táp nyírta ki egy hét után az új ADATA SSD-t?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Zsivaagoo
őstag
válasz yossarian14 #38715 üzenetére
Ócska táp, rossz kábelek tönkrevágták. Mehet gariba. Adatokra nem kíváncsiak. Képernyőképet vigyél magaddal.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
yossarian14
tag
WD10EZEX HDD-m van. Nincs túl jó állapotban:
Ezt már lehet gariztatni? Ha igen, érdemes törölni róla minden adatot, vagy hagyjak rajta valamit?
-
krealon
veterán
válasz ATM_automata #38713 üzenetére
Annak ellenere, hogy csak USB 2.0-s, lehet, hogy megoldja a keves aram gondot.
A piros csatlakozo akar egy USB-s toltobe is dughato, ha nincs a gepen csatlakozo hely. -
Doky586
nagyúr
válasz ATM_automata #38710 üzenetére
Y kábel? Külső táp?
-
Saltwater
aktív tag
válasz ATM_automata #38710 üzenetére
Próbáld más usb portban esetleg másik gépen. Ha akkor sem megy, akkor csak adatmentő tud(hat) lementeni róla anyagot. Sajnálom...
https://hdd-adatmentes.hu
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. USB 3-as külső HDD-t feldugunk a gépre, de nem ismeri fel. Vagy azt írja ki a Win7 hogy nem tudja csatlakoztatni, vagy nem is ír ki semmit. Csatlakoztatást követően felpörög, a visszajelző led szaggatottan villog, de semmi más nem történik, nem látom, mint meghajtót. A winyó típusa WD5000BMVW-11AMCS2
Mit tehetek, mit próbálhatok meg, hogy felismerje a gép, esetleg annyira magához térjen, hogy az adatokat le tudjam róla szedni?
Előre is köszönöm.
What else?
-
zizi7229
tag
válasz Zsivaagoo #38708 üzenetére
véletlen sérülés volt, sajnálom ezt a vinyót, sok mindent kibirt, leesett párszor gép tetejéről menet közbe, asztalról csak ugy simán, 94% még most is a kondició. nem akarnám, hogy megdögöljön
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
-
Zsivaagoo
őstag
válasz liksoft #38706 üzenetére
Nem értik, hogy nem szabad megbontani, vagy sérülést okozni....
A 90-es években demonstráltam a kollégáknak egy már nem fontos MFM Seagate 40 megás vinyóny a szennyeződést. Megbontva pörgött, a hulladék alkatrészekből összeállított 286-os arról bootolt DOS-t.
Megkértem az egyik kollégámat - szintén dohányos - hogy a tüdejéből fújjon egy slukkot a burkolat nélküli vinyóra.Meg lett az eredmény nagyon jól hallhatóan. Csíííííííkkóóóóóóóóóóórrgáááááásssss....
-----------------
Ááááááááhhhhhh.... Disznók elé gyöngyöt. (Felesleges magyarázni. Demonstrálni kell YT videón.)Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
bobalazs
nagyúr
Nem értem előbb mi történt, elszállt a vinyó a gépből utána kikcapsoltam megnézni mi van vele, kábeleket igazgattam, akkor meg nem adott képet.. 5 perc után kapcs be akkor meg már nem reméltem semmit és kb magátol 1 perc után adott képet... mi a fax lehet ez?
-
-
zizi7229
tag
válasz liksoft #38704 üzenetére
elkezd kopni a mágnesréteg?, amugy ha eddig nem volt baj vele, és nem is hallani benne a tömítést mozogni, van esély még egy hosszabb élettartamra?
amugy köszönöm ám a segítséget
[ Szerkesztve ]
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
-
zizi7229
tag
válasz liksoft #38702 üzenetére
remélem nem lesz vele gond, mert nem az enyém a vinyó, iigazából havernak nem gond ha így megy csak tönkre nem menjenpróbáltam mindent bevetni, ráztam 5 percig semmit nem hallottam a belsejében, majd valamelyik nap valami szilikonnal kinyomom ...
-
liksoft
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest