- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devsey
tag
Sziasztok!
ma üzemeltem be az új gépem és a windows nem látja a HDD-t csak az SSD-t
a BIOS és az SSD-hez telepített progik látják
mi lehet a gond? SATA kábel?WD 3TB Red WD30EFRX
-
Saltwater
aktív tag
válasz
mekker #39189 üzenetére
Ha nincs nagy súlya, akkor remélhetőleg a lélegző nyílást sem takarja el teljesen. A lélegző nyílásnak a funkciója, hogy a külső és belső légnyomás mindig egyezzen. Szerintem egy könyv még nem képes a nyílást hermetikusan lezárni, de a winchester hőleadását nem befolyásolja pozitívan, tehát figyelj a merevlemez hőmérsékletére.
-
mekker
őstag
Üdv egy "A magyar helyesírás szabályai" könyvet használok a HDD tetején, mert nincs nagy súlya és nagyon jól elnyeli a rezonanciát és a berregést. A gond csak az, hogy van egy szellőzőnyílás szerű lyuk a tetején, és azt eléggé letakarja jelenleg.
Lyuk baloldalt, középen
Ez árt neki, vagy hagyhatom úgy, ahogy van?
(Alul gumibakok tartják, ott tud szellőzni, de felül teljesen lefedi a könyv a fémes részt) -
Kharchy
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám az egyik vinyómmal, bár sajnos sejtem rá a választ. Új gépházat vettem, átszereltem mindent, ahogy kell (hozzátenném, hogy minden ismerősnek én szoktam az ilyen műveleteket csinálni, szal azért van benne gyakorlatom) és az egyik tároló HDD-m nem indult utána. Megpróbáltam azóta több géppel és kábellel de semmi eredmény. Ahogy hallom fel sem pörög. Lehet-e ezzel kezdeni valamit, vagy kuka az egész? Előre is köszi a segítséget! HDD típus: Samsung HD103SJ 1TB
-
MC Pite
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #39166 üzenetére
Én is attól tartok hogy ez már megfáradt rendesen
Körbenézek, köszi -
amdni
aktív tag
Sziasztok!
Alaplapot váltottam, most egy gigabyte h97m-d3h-s alaplapom van, és azt gyanítom hogy nem működik az AHCI, és így az NCQ sem, mivel a Hot swap funkció nem elérhető, a leválasztható eszközöknél nem ajánlja fel a sata-s eszközöket leválaszthatónak.
Eszközkezelőben viszont szerepel az ahci vezérvő, pontosabban csak az. (sata ahci controller).
Honnan lehet tudni hogy jól van-e beállítva minden illetve működik-e?
Biosban engedélyezve az ahci, windows 8-ban a regeditben be van állítva az engedélyezése. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Tomi_Sci #39180 üzenetére
Van benne ráció.
És lapozófájl sincs a HDD-re irányítva? Egyéb más..? Energiatakarékosságból parkoltathatja sűrűbben, mert összességében növekedett a fogyasztás, mert az ODD nem ment folyamatosan, annyira mint az SSD. Ennyi tippem van sajnos. A Hard Disk Sentinelben, a "Lemez" (bal felső sarok), majd Fejlett energiagazdálkodás-nál [link] beállításnál tudod változtatni a parkolgatást. Én ha erre a 205-ös értékre állítom, akkor nem parkol soha. Alacsonyabb értéknél igen. Egy másik program ami ugyanezt megcsinálja és nem kell telepíteni HDD Scan. Ott letölthető -
törölt tag
Hali.
Nem tudom jó helyre írom-e, szóval eddig mindig IDE módba telepítettem a rendszert mert nem foglalkoztam vele különösebben. De most megint újra kell húzni, akkor most már utána járok. Jól sejtem ha átállítom ACHI-ra majd úgy rakom fel a W7-et akkor gyorsabb lesz? Egy régebbi Raptor ADFD, SATA1-es.
És a többi dolog ami az SSD-ket gyorsítja, az itt ér valamit vinyóknál? A trim meg az alignálás pl. Meg volt régen valami NCQ is, de ha jól rémlik az Samunál ment?Akartam SSD-t venni de nem jött össze sajnos. Majd karácsonyra talán, bár arra is mást terveztem nem épp SSD-t.
-
tornas
őstag
Sziasztok!
Van egy 250GB-os WD Blue WD2500AAJB winyó amin a SMART szerint (HD Sentinel-lel kiolvasva) 1440 javíthatatlan szektor van 9 %-os kondícióval. Lefuttattam a HD Sentinel progival egy teljes újrainicializálást (Felület teszt), ami azzal végződött, hogy a blokkok teljesen zöldek voltak (volt egy pár - kb. 8 - sötétebb zöld is). Vagyis nem volt rajta látható sem piros (rossz szektor), sem sárga (sérült szektor) blokk.
Volt rajta 1465 függőben lévő is, de az az újrainicializálás után eltűnt, a SMART szerint. Viszont a SMART-ban továbbra is ott van, hogy a van rajta 1440 javíthatatlan szektor.
Most akkor ezt a winyót "jónak" ítéljem meg vagy inkább dobjam ki?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #39179 üzenetére
Igen, enne tudatában raktam oda. Mivel az optibay egy filléres műanyagdarab, nem fogom rábízni a HDD-t, ami ráadásul 7200-at pörög. Inkább marad a rezgéscsillapított házában, így nagyobb biztonságban tudom az adataim. Az hogy csak Sata2 jut az SSD-nek sajnos kellemetlen, de mindennapi használat során azért nem a világvége.
Arra valami ötlet, hogy miért kezdte el folyamatosan parkoltatni a fejet a Windows miután másik lett a rendszerlemez? Nem arról van szó, hogy ha nem használom, akkor parkol, hanem van hogy egy óráig semmi, majd parkoltat, és fél perc múlva megint, pedig semmi nem használta a HDD-t.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
veilside03 #39178 üzenetére
Igen, ilyet én is hallottam, hogy az ODD helyén nagyságrenddel rosszabb sebességértékeket produkálhat.
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP 8560p laptop, amiben eddig egy 750-es WD Scorpio Black teljesített szolgálatot, mindennemű hiba nélkül. Az ODD helyére beraktam egy Intel 520-as SSD-t, amire (HDD nélkül) friss Win 8.1-et telepítettem.
A HDD-ről visszarakás utána letöröltem a korábbi Win 8.1 és Ubuntu partícióját, a harmadik, adatoknak fenntartottat meghagytam eredeti állapotában.
Most néha hangos kattanás szerű hallatszik a HDD felől, olyan mintha parkoltatná a fejet, vagy nem tudom. Mi lehet ennek az oka? Formázni csak végső esetben szeretném, egyelőre nem tudom kimenteni sehova. -
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Nem vagyok hülye a géphez, több hibás HDD_vel is volt már dolgom az utóbbi időkben, de most van egy, ami megfogott.
Külső WD Elements, szinte teljesen új, alig ment, mert csak médialejátszóról filmnézésre volt használva.PC-re dugva az felismeri ugyan, de azt kéri,hogy formázzam a lemezt, tehát a mappákat már nem mutatja.
A sajátgép lemezkezelője is látja. A HDD regeneratort végigfuttattam rajta, 100%-os a lemez minden szempontból, sehol, semmilyen hibás szektort, vagy ilyesmit nem talált, amit javíthat.
A HDD sentinel szerint megintcsak tökéletes.A GetData Back beolvas róla minden fájlt és mappát, bármelyik visszamenthető lenne...
A probléma egyedül csak az, miért nem nyitja meg a sajátgép a HDD-t úgy, mint régebben. Tehát adatokhoz hozzáférni nem tud egyik gépem sem, 4 laptopon is próbáltam már, de a WD TV médialejátszó sem látja.
Mit tehetek? Formázzam le simán? (az a baj,hogy fontos adatok vannak rajta, tehát a getdataback-kel ell kell akkor szórakoznom...)
Köszi előre is bármi tippet!
-
liksoft
nagyúr
A Sentinel témában már mondták, olvass utána. A SMART nullázása nem oldható meg! Ez a drive belső hatásköre. Még adatmentéses eszközökkel is csak bizonyos típusok esetén lehet korrekt módon nullázni. Ez egy dinamikus rendszer, és dinamikájában kell kezelni. Egyébként ferdeszemű kollégáktól mindenhol minden kapható fillérekért, csak kérdéses, hogy használható-e? Ha tudod, hogy jó, akkor én nem kockáztatnám a buherálását. Ja, nem a tápegység típusát kérdeztem, hanem azt mondtam, hogy tápellátás. Ott befigyel az érintkezési hiba is. Lehet akár Paks is a háttérben.
-
mufi
senior tag
válasz
Dluinet #39171 üzenetére
De gondoloma Sentinel továbbra sem 100%-nak mutatta...
Majd utánanézek a neten hogy létezik e erre más progi...hardver az van, és nem is túl drága...40-50 dolcsi ebayen...azt nem értem...miért nem teszik ezt softveresen lehetővé...s akkor fizetnéka programért...merthogy ahogyan látom, csak afizetett verzió csinálja meg a teszteket... -
Nálam adatátviteli hiba a vezérlő és a Hard Disk Sentinel között történt rossz kábel miatt, kicseréltem a kábelt, hibák nem jelentkeztek tovább, a Hard Disk Sentinel pedig ebből arra következtette hogy a Hard Disk Sentinel-nek semmi baja sincs, más egység okozta az átviteli hibákat. Így jogos a Hard Disk Sentinel100/100-as értékelése.
Hard Disk Sentinel-el felület teszt olvasást majd írást végezzél el, majd HDD rővid önteszt és Hosszú önteszt
ezek a műveletek egyenként 6 órába is beletelhetnek, de inkább több
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
veilside03 #39161 üzenetére
Valószínűleg a ház. De nincs tuti!
Kevés az olyan vezérlő amit írtam, de van. Független a mérettől, az advanced format a titok nyitja, és a drive által visszaadott azonosítók tartalma. (ID blokk.) -
veilside03
csendes tag
válasz
liksoft #39159 üzenetére
Értem. Igazából azért fura, mert elsőnek jól működött és tudtam írni/olvasni a winyót. Másodjára meg semmi, plusz kipróbáltam egy 250GB-s WD-vel is, arra is RAW-ot ír, pedig ez jelenleg egy 100%-osan működő rendszerlemez. Ezzel lehet kezdeni valamit "házilag"? Vagy gariban cseréltessem ki másikra? Az a baj, ha mégsem a külső házzal van a baj és elküldöm szervizbe, akkor kifizettetik a postát velem, így a "tutira" kell mennem. Nekem egyértelműen a ház tűnik hibásnak, ha két winyónál is ezt csinálja, amik másik gépben "belsőként" jól működnek.
Még annyi, hogy valahol olvastam, ha egy winyót belsőként használtunk, de külsőként szeretnénk a továbbiakban, akkor külsőként le kell formázni előtte. Igaz ez? Nekem ez hülyeségnek tűnik, de nem tudom. Mivel a 2,5"-os HDD-ket sose kellett formázni, ha külsőként használtam, így sztem a 3,5"-osokat sem kéne...
-
liksoft
nagyúr
válasz
veilside03 #39158 üzenetére
Szia!
Vagy a tápellátás nem tökéletes (több hibalehetőség is van), vagy 4kB és nem 512b szektormérettel dolgozik az USB chip a külső házban.
-
veilside03
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WD 1TB-s 3,5"-os SATA3-as HDD-m, melyet belső egységként használtam eddig. Vettem egy külső házat neki, hogy tudjam külső winyóként is használni, és itt kezdődik a probléma: RAW formátumként érzékeli a HDD-t a Windows, formázni akarja. Ha visszateszem "belsőként", akkor a gép látja rendesen a fájlokat és nincs probléma. Más gépen is próbáltam, de ha külső házban, USB-n keresztül használom, akkor van, hogy kattog is. Mivel a tápellátást külön áramforrásról kapja, és nem az USB-n keresztül, így nem tudom, mi lehet a hiba. Az USB kábel, vagy maga a külső ház elektronikája halt meg?
-
Mindenképp cserélj kábelt, de legalábbis fújd ki nagyon alaposan a kábelek csatlakozóját, és a winyón és az alaplapon lévő csatikat is. Nálam akkor volt ilyen, amikor törött volt a sata kábel meg egyszer régen, amikor poros csatira dugták rá a kábelt és nem volt stabil az átvitel.
Ahogy elöttem is mondták nem feltétlenül winyó hiba.
Ha a kábel pucolás, és csere sem segít, akkor próblád ki másik sata porton is.
Szerintem amostani hiba szám nem fog lenullázódni, legfeljebb nem nő tovább.
Nekem is van egy régi MAxtor winyóm, ami még 2005 körül megjegyezte, hogy rosszul volt rádugva a kábel és többezer hiba volt az átvitelben. Azóta is hibátlan, de a SMART adatok között ez megmarad. Ezért nem tudtam eladni annak idején. -
mufi
senior tag
621 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.No actions needed.
Beraktam egy vacakoló seagate momentus xt lemezt a gépembe, hogy átmásoljak róla pár fontos adatok mire átmásoltam ez az eredmény várt...
Ezen a lemezen nincsenek hibás szektorok és elég idegesítő, hogy ali fél éves lemez és 94%...Itt egy msart kép... -
válasz
Ganz-[HUN] #39148 üzenetére
Szerintem dobj fel egy hírdetést, hátha.
szerk: nem kell OFF-ba tenned, mert teljesen ide való a kérdés.
szerk 2: egyébként a pcb helyett szerencsésebb a NYÁK rövidítés használata, többen értik. -
mufi
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #39148 üzenetére
Ha nem a HDD sentinel fizetett verziojat hasznalod ne varj segitseget.
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
van egy wd10eavs-00d7b1 típ. hddm. Fw/deszka típ.: 2060-701590-000az a baj hogy nem pörög fel, de wdxxxAAJB-vel igen. a fej csatit letakartem.
szóval alaplaphibás. nem ismertek valakit, aki ilyennel foglalkozik, aki tudna pcb-t adni? -
válasz
dances #39145 üzenetére
Én egy 120GB-os Seagate-tel torrenteztem hosszú évekig egy linuxos gépen. Sőt, még annak idején DC++ is ment rajta úgy 2 évig. Végül 8 év 24/7 működés után adta be a kulcsot tavaj, de akkor is csak úgy, hogy amikor évente 1-2 alkalommal leállítottam a gépet szoftver frissítés vagy takarítás miatt, akkor 2-3 próbálkozás után pörgött fel, és közben fura hangja volt. De amikor elindult, akkor minden rendben volt vele ekkor is. Végül a P2-es Abit lap döglött ki alóla, és ezután lett egy új low-end gép e célra. Most a fiókban pihen, és néha jól jön egy-egy régi gép beüzemelésekor
-
dances
tag
Üdv!
Kis segítséget kérnék.
Egy régebbi, Samsung SP2014N típusú, Pata -s HDD -ről lenne szó.
Torrentek futnak róla.
Többször eljátszotta már, hogy ha elindítottam egy letöltést, először szépen felment a max letöltési sebességig, majd pár perc múlva a drive 5-6 másodpercenként fura kerregő hangot produkált, és ekkor az összes letöltés megállt, a utorrent szerint és a feladatkezelő szerint is túl volt terhelve a lemez.
Mostanra meguntam ezt, és futtattam egy részletes öntesztet és egy felület tesztet is a Sentinellel.
Mindkettő hiba nélkül lefutott.Szerintetek mit tudnék tenni?
Sentinel ezt mondja róla:
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Memora #39133 üzenetére
Nekem van egy WD30PURX és eddig (kopp kopp) nem művelt ilyet....azonban egy WD10FBYS még régebben kerület hozzám firmware hibával amit megjavítottam, majd utána pár üzemórán keresztül darált de nagyon, aztán azóta teljesen rendben van. Szerintem ez a sok fölösleges háttérmunka a merevlemezeknél az "Offline Error Scan" lehet, ami akkor kezd észrevehetővé válni, ha talált valami gyanúsat.
-
Memora
senior tag
Sziasztok, használ valaki 3TB-s WD purple merevlemezt? Ha igen, produkálta a vinyó azt a furcsa jelenséget, hogy a legelső formatálás után másodszor, ill. harmadszor bekapcsolva össze-vissza kerregő, kattogó hangot ad ki, ami kb: 5 perc múlva eltűnik? Nekem két ilyen HDD-m van, és mindkettő (!) csinálta ezt. Ezelőtt egyetlen egy másik HDD típusnál sem találkoztam semmi ilyesmivel. A HDD sentinel sem mutat semmi furcsaságot, így én is arra gondolok (valaki erre gyanakodott), hogy valami random fejmozgás (?!), vagy az op rendszer/HDD belső tesztje (?!) okozza ezt. Ez normális dolog?
Kedves WD merevlemezt használók, találkoztatok már ezzel a jelenséggel? -
Sziasztok!
Van egy 320GB-os 2,5"-os WD black winyóm ().
Másodszor csinálja, hogy keletkezik rajta egy jópár hibás vagy gyenge szektor. Ezek egy felület frissítés tán eltűntek most is meg a múltkor is.
A WD teszt progija mindkét esetben hibát írt ki, így múltkor cserélték, remélem most is fogják.A kérdésem, hogy ez ilyen típus, vagy van valami a gépemben, ami ezt előhozza?
(AMD-s lap, A75 vezérlővel, linux)Kössz!
-
mufi
senior tag
Közben sejtem mi lesz a gond, azt hiszem a laptop csatlakozója hibás és ez kontakthibát okozhatott...na de most ez miatt miért kell életem végéig ezt néznem ,hogy 95%-os a lemezem? Mikor minden tetsztet lefuttatva, semmi baja nincs még csak hibás szektorja sem, de még áthelyezve sem volt hibás szektor...
-
gixxer-tomee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung F4 320-as vinyóm (HD322GJ)... És egyik napról a másikra elkezdett merevlemez hibát írni a windows.. Feltettem a sentinelt, az meg azt mondja, hogy 45 gyenge szektor van rajta. Kérdezem én, hogy lehet hirtelen, egyik pillanatról a másikra ilyen hiba? Asztali gépben van, sohasem dobálom, és most ezt kapom:
"Meghibásodás várható - Attribútum: 1 Raw Read Error Rate, Olvasás közben előforduló nem javított hibák száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 45 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."
Van ennek valami értelme? Mennyi ideje lehet hátra. Mondjuk a sentinel szerint 0 nap. De csak nem annyi...
Köszi a segítséget!
-
mufi
senior tag
Sziasztok, vettem itt egy használt laptop merevlemezt, amiről mint később kiderült 98% health állapotú. Nasmot, bekapcsolom anotit erre a HDD sentinel (
hogy de nem szeretem mert ilyet ír) mutatja, hogy 95% és End to End Error aka 184-es hibakód van. Mi a franc történik? lefuttattam minden létező tesztet nincs hibás szektor a lemezen, akkor mi a franc van?
-
obsession
újonc
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: 2 vinyó van a gépben, az egyikről megy a rendszer, a másikon pedig mindenféle adat van. Ez utóbbi tegnap óta teljesen meghülyült. Egyrészt minden indításnál konzisztenciát ellenőriz a gép, majd miután javított egy rakás fájl-t meg indexeket írt át, ugyanúgy továbbra is fenn áll az a gond, hogy bármely fájlra kattintva az egész rendszer lefagy. Egy sima excell megnyitása is vagy egy percig tart, filmeket meg meg se nyit erről a meghajtóról. De másolni sem enged, mert ahogy egy fájlon jobb klikk és másolás, újra lefagy. Aztán reset, újraindítás és ismételt konzisztencia, ismételt javítások és ismételten fennálló probléma.
Más gépben is próbáltam, ott sem működik a vinyó. Látja a rendszer, nyitogatja is a mappákat, de aktív emgnyitásra totál behal.Mit kéne tenni vajon? Mivel érdemes próbálkozni? Logikusnak tűnik, hogy ezen a vinyón van valami fájlrendszer gond, de ha a windows gyári javítási programja semmit sem ér, akkor mit hol mivel?
-
anonymus89
addikt
válasz
Elektrosokk #39122 üzenetére
Az kisebbik 7 a másik 5 éves bár ez nem tudom, hogy befolyásol-e valamit.?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Elektrosokk #39122 üzenetére
a samu hdd-k szoktak mókázni
-
Elektrosokk
veterán
válasz
anonymus89 #39121 üzenetére
érdekes de csak wd scorpio és samsung winyóim vannak, és csak a samsungokkal van szívás...
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Hasonló problémám van, mint 89Csabi89 kollégának annyi különbséggel, hogy minden adatom megvan.
Van egy Samu 1TB-os winyó aminek a kondíciója HD sentinel szerint 60%-os. 149 hiba fordult elő az adatátvitel során. A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 28941 alkalommal.
Gyenge, hibás szektort nem ír de kérdem én, hogy ezen hibák nélkül is csökkenhet ennyit a kondíciója egy winyónak?
Kábelt már cseréltem de az érték sem rosszabb, sem jobb nem lett. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy mind2 winyó sata2-es Samsung és mind2-re ugyanilyen adatkapcsolati problémát ír csak a kisebbik 320as samu 99%-os kondíciójú.Mit tudnátok javasolni? (igyekszek másik gépben is kipróbálni csak még nem szereztem)
-
89Csabi89
tag
válasz
Mezga Aladár #39118 üzenetére
Természetesen kicseréltem már az összesed. Megnézem az ajánlott programot. Köszönöm
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #39114 üzenetére
ja és kondició 0%.. erre valaki ??
amúgy egy sata 3 3.5"-es samsung winyó. aminek egy hete nem volt baja. de minden funkció működik.
-
89Csabi89
tag
Üdv mindenkinek.
Olyan problémám lenne, hogy van egy winchesterem amivel az alábbi "baleset" történt. Nem volt egyszerű mire rájöttem, de a lényeg a Sata kábel okozta a problémát. Nem mostani kábelekről van már szó kb. 10 éves, de a lényeg, hogy valahogy már lejött róluk az a fém pöcök, ami viszonylag fixálja a kábelt, hogy ne tudjon kimozdulni, de mint említettem, nekem mér nincs rajta.
Ezért folyamatosan küszködött a windows, hogy most megtalálja vagy nem találja a "G" meghajtót, mert erre van particionálva. A windows indításánál meg a scanning, and reparing drive "G" fogatott sokszor, még a mai napig is. Volt, hogy megtalálta, akkor pl. elindítottam egy videót, de a másik percben már meg is akadt. A végeredmény az lett, hogy már nem tudtam hozzáférni a "G" meghajtó adataihoz. A TotalCommander a "Nincs ilyen meghajtó" hibát írja ki.A HD Sentinel semmilyen kritikus hibát nem ír, viszont azt látta, hogy az adatkapcsolatban hibák léptek fel, egészen pontosan 17483 alkalommal.
Ugyan ez megtörtént az 1T, és a másik 2T vinyómmal is. előbbinél 17043 alkalommal utóbbinál 744 alkalommal, viszont szerencsére velük nem történt komolyabb probléma. A "G" meghajtóról viszont eltűnt 2 terabyte(nyi) adat. A nagy része 98% pótolható, de volt kb. 2% ami nagyon fontos lenne. Úgy gondolom a winchesternek komolyabb baja nem történt hisz a windows látja érzékeli, ha megformáznám szerintem újra használható lenne. Viszont most azt látja, hogy a tárhely 100%-a szabad, mégsem tudom használni. Gondolom az adatkábel bizonytalan kapcsolatlétesítése kicsit összekuszálta az agyát vagy nem tudom.
A kérdés, hogy van e mód rá (valamilyen program, vagy módszer), hogy itthon saját magam rekonstruálni tudjam újra a file-okat? Vagy akár egy szakértő.
Köszönöm előre is!
Csabi
-
Elektrosokk
veterán
A hdd sentinel mindig megbízható jelzéseket ad ?
ezt kaptam ma : "Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End Error Count, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben.
449 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."
külső winyó rackben, 220-as tápkábellel...
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudom a Toshiba 2.5 HDD gyári gariját megnézni, hogy van e még rá?? Itt próbáltam de itt azt írja nincs ilyen termék.
Nagyon fontos lenne előre is köszönöm.
Üdv.
-
StSanya
senior tag
De igen. Azzal kéne kezdeni a telepítés után, majd utána AHCI, VGA, hangkeltő, stb. driver...
Ez a jelenlegi: Intel Chipset Device Software (INF Update Utility) 10.0.13
A sima .exe-es jó.
-
-
StSanya
senior tag
Nem érintett az alaplapod ebben? Hibás Sandy Bridge chipsetek kerültek piacra
A másikra: Intel AHCI driverét kellene telepíteni, s akkor nem lesz leválasztható. Asszem a 6-os sorozathoz ez az utolsó: Intel RST 12.9.0.1001
Az .exe feltesz egy tálcán üldögélő progit, RAID mellé hasznos, AHCI mellé nem kell, ha fut a HD Sentinel. A két másik zip-ből a megfelelőt (32 vagy 64 bites) kibontod, és rendszereszközökben telepíted.
-
Memora
senior tag
válasz
Mezga Aladár #39103 üzenetére
Ok, értem, köszi a választ!
Kár hogy ezt a területet nem lehet látni az intézőben. Bár mintha a másik ugyanilyen HDD-m nem foglalt volna le magának területetMajd lecsekkolom valamikor.
Azt is sokat figyeltem, mert sajna formázás alatt újraindult a gépem, és miután sikerült befejeznem a formázást, két alakalommal 5 perces hangos kerregéssel indult a vinyó. Akkor majdnem visszavittem a boltba, de aztán nem produkált semmi hibajelenséget, és a HDD sentinel is hibátlannak látja. Van aki azt mondta erre, hogy lehetett random fejmozgás, vagy valami belső tesztje az op-rendszernek. Kb: olyan hangos volt, mintha jégeső verné a háztetőt... -
TBT
addikt
válasz
dances #39104 üzenetére
Köszi a választ!
A fő probléma nem az, hogy csökken a kondíció, hanem ezzel arányosan a Windows sem tölt be. Egy adott százalék (kondíció) alatt csak pörög a merevlemez, de nem indul el a rendszer.
Most újratelepítettem, átcsatlakoztattam a másik SATA3-as kábellel az alaplap egy másik SATA3 portjába, amit az Intel P67 Chip vezérel.
Ezen kívül van még másik kettő SATA3 port is az alaplapon, de azokat valami Marvell cucc vezérli - ilyen driver van is az alaplaphoz kapott lemezen, de azt sosem használtam/nem is telepítettem.
És ott valami AHCI Drivert is említ, Intelnél ezt nem írja, csak a Marvellnél.Az újratelepítés után "leválasztható" merevlemeznek ismeri fel a rendszer a merevlemezt. A tálcán ugyanúgy le tudom választani a merevlemezt, mintha valami külsős USB cucc lenne.
A HDD Sentiel szerint 100%-os a merevlemez. A két öntesztet lefuttattam, de mindenféle hiba nélkül végigment a folyamat. A múltkor pedig a rövid-önteszt is leállt már az elején valami olvasási hibára hivatkozva.
Lehetséges, hogy a gyári SATA3 vagy az alaplapi SATA3 port a ludas?Érdemes Windows 8.1 alá feltelepíteni az új Intel Chipset Drivereket?
Korábban csak Windows 7 alá szoktam feltelepíteni, de a Windows 8 mindent felismer automatikusan a VGA Driveremen kívül, ezért itt nem szoktam a Chipset-et telepíteni. Lehet, hogy érdemes lenne itt is?
Alaplapi BIOS frissítést már régen megcsináltam, azóta sem jött ki újabb BIOS.
Illetve van egy Intel Rapid Storage Driver + Software program is a lemezen és a hivatalos oldalon. Ez pontosan mire jó és érdemes ezt is feltelepíteni?Előre is köszönöm a választ!
-
dances
tag
A hozzáértők szerint a gyenge szektorokat írni kell, hogy kiderüljön, hogy tényleg hibásak-e, és akkor áthelyezi a tartalék területre, vagy visszasorolja őket a jók közé.
Szerintem első körben próbáld meg, hogy átmásolsz róla mindent, és futtatsz egy ilyen
tesztet. -
Memora
senior tag
Nem tudja valaki, miért van az, hogy a frissen vásárolt, majd NTFS-re (normál, nem gyors) formázott (formázási egység alapértelmezetten hagyva, Win 7-el) WD purple 3.0TB HDD-m a formázás után rögtön azt mondja, hogy foglalt terület: 3.66GB? A szabad területet 2.72GB-nek látja, de a foglalt 3.66GB-t "nem látom" sehol akkor sem, ha bekapcsolom a rejtett file-ok, és a rendszer file-ok mutatását az intézőben...
-
TBT
addikt
Eme gyönyörűséggel mit lehet kezdeni?
52 napos merevlemez, az utóbbi pár nap óta ezt produkálja... Egész eddig nem volt vele semmi problémám.
A merevlemez hőmérséklete mindig a zöld értékeken belül van, nem volt még túlmelegedve sosem.
Egy Asus P8P67 Pro B3 alaplapra van csatlakoztatva és egy Chieftec CTG-750C tápegység adja neki a kraftot.
Érdekesmód az SATA2-es merevlemezemmel semmi ilyesmi problémám nincs. De ezzel a SATA3-as merevlemezzel pedig dögledezik. Lehetséges, hogy ez a gyárilag hulladék alaplap nem képes kezelni megfelelően a SATA3-as cuccokat?
Érdemes lenne akkor áttenni SATA2-es portra ezt a merevlemezt? Vagy mehet a kukába?SMART kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged