- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
antalán
újonc
válasz
cheatergs #40572 üzenetére
1 órában egyet?
Nekem az új HGST-m (WD által gyártott Hitachi) egy óra alatt akár 100 x is beparkoltat.
Volt már olyan nap, amikor a 300-nál is többször parkoltatott.
Azért gondolkodom SSD vásárlásban, mert a kattogása már az agyamra megy.
HD Sentinel 100%, üzemóra 130h, parkolások száma 5200. -
cpt_psycho
újonc
válasz
Balathruin #40593 üzenetére
Kapott betűjelet is, szóval máshol lehet a gond. Mindenesetre köszönöm nektek a segítséget, megpróbálom a Win7-es topicban is!
-
válasz
cpt_psycho #40592 üzenetére
Szia! Ha a Linux megfelelően kezeli, akkor ez nem HDD probléma, inkább a Win7 topicban kérdezd meg, hamarabb kapsz választ.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Szia! Másik gépen? Hátha nem a rendszer, hanem a drive a hibás?
-
Balathruin
veterán
válasz
Betűjelet adtál neki? Lehet nem kapott automatikusan.
-
cpt_psycho
újonc
Sziasztok! Problémám akadt a Samsung S2 Portable 500 GB-os külső meghajtómmal, méghozzá az, hogy nem ismeri fel a laptopomra (HP Compaq 610) telepített Win7 Professional. A rendszer pár hónapja van fenn a gépen, a legújabb frissítéseket folyamatosan telepítem. Amikor bedugom az USB aljzatba, a meghajtó elindul, a rendszer pedig érzékeli, de nem jeleníti meg a meghajtók között. A samsung drive manager is érzékeli, sőt le is tudom választani a rendszerről, de ennyi. 3 aljzat van a gépen, egyikben sem működik. Más eszközöket (pendrive, mobile stick stb.) gond nélkül felismer. Az otthoni PC-m és más számítógépek is probléma nélkül érzékelik. A laptopomon a Win7 mellett Linux Ubuntu is van, az a rendszer is felismeri és kezeli. A meghajtót leformáztam (NFTS), vírusirtottam, nem változott semmi. A "legérdekesebb" az egészben, hogy ez a probléma egyik napról a másikra jött elő. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Külső és belső HDD-re gondolkozom filerendszerekben:
exFAT vs. NTFS a kérdés!
Mennyire okés az exFAT manapság? Van itthon Macbook is, ami miatt érdemes lenne használnom exFAT-ot, most éppen nemrég mentettem át OSX-ből exFAT-on Windows PC-re tömegével adatokat.
Fejlődött már az exFAT annyit, hogy rajta tartsam az adataimat? (képek, zenék, dokumentumok)
3000-es, 1500-as és 500-as winyókról van szó.
(Amennyiben magasan veri az NTFS, visszaváltanék és lemondok az átjárhatóságról.)?
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40589 üzenetére
Ilyen helyröl nem szabad venni vinyót.. Én felbontás nélkül visszaküldeném ha igy lett volna küldve.. Szopjon vele aki így küldte. Extreme valami 3 méteres bubis anyagba csomagolta nekem most is. Mind rávolt tekerve vagy 5 percig tekertem lefele, a telején ragasztószalaggal ugy rögzitve hogy késsel vágtam át, uitána két réteg kartonpapir és ez az egész még belehelyezve egy extreme-s zacskóba amibe egy csomó airbag és azon feküdt az egész csomag..
-
válasz
djculture #40586 üzenetére
Így is vettél már?
Kínából ingyenes postai szállítással (FREE Economy Int'l Shipping) ?
Ekkor szerintem csak egyetlen (igaz buborékfóliás) papírborítékba berakják és postai ajánlott levélben feladják... például: [link] El tudom képzelni hogy a világ postásai mennyire ügyelnek hogy a levelek ne rázkódjanak.. -
djculture
félisten
válasz
liksoft #40578 üzenetére
Nemtudom én 10 éve csak futárral veszek vinyókat, helyi kiskerben vaskos felárral van meg is értem az okát de nem vagyok a pénzem ellensége
Ma is jött egy toshiba az extremtöl agyonig becsomagolva térkitöltős levegős zacsekokba alias airspeed-be.. Működik most üzemeltem be.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Agyzuzo #40581 üzenetére
Pont ugyanilyen törte le a rámpákat, így nem tudott parkolni a fej. Pufizacsiban volt ez is. Ettől függetlenül életében nálam csak egyszer indult, majd letapadt. A csomagoláson nem volt külsérelmi nyom. A dobozban volt még 2 3TB-os is. Az egyik kicsit rezonál de semmi más, a másik hibátlan.
........ érdekes .......
-
Agyzuzo
addikt
válasz
liksoft #40578 üzenetére
Pont tegnap jött futárral két 4 TB-s Toshiba a NAS-omba, este küldtem rájuk egy részletes tesztet, szerencsére túlélték. Bár én se szívesen hozatok futárral vinyót, de nem tudok mindig elszabadulni személyes átvételre a melóhelyről. Mondjuk normálisabb cégek úgy becsomagolják, hogy akár dobálni is lehetne, ez is szép vaskos, puha pufi csomagban érkezett.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
cheatergs #40579 üzenetére
Ez mondjuk igen furcsa. Nekem több ilyen szériás vinyóm is van és kezdetektől fogva csinálták ezt a fémes kattogást kb. negyed óránként - hdparm-al viszont egyáltalán nem csinálják. Futtasd te is és ha úgy nem kattog, akkor ne foglalkozz vele (főleg ha HDD Sentinel 100%-ot ír rá és a SMART értékek is rendben vannak).
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40576 üzenetére
Szerintem nagy százalékban futárral rendel már mindenki mindent, eleve a kiskerek is így hozatják ugyhogy egy szállitáson biztos túlesik. Én az okokat inkább a gyártás olcsósításában keresném ami magában foglalja hogy a gyártás végén a meó is kevesebb terméket vizsgál meg. Garit se adnak annyit rá mint régen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ascalon #40574 üzenetére
Szia!
Engem az érdekelne, hogy Te szállítottad óvatosan mindentől óvva, vagy "csak úgy", vagy futár hozta?
MINDENKIHEZ!
Új drive problémája esetén jó lenne tudni a szállítás módját is. Meglátásom ugyanis az, hogy a HDD-r sok problémáját a hibás szállítás (ütés, ejtés) és hibás tápellátás, hűtés okozza. Minél több adatunk (itteni visszajelzés) van róla, annál biztosabb ötletet és segítséget tudunk adni a vásárlóknak, futároknak. Amennyiben ennek érdemes lenne új témát nyitni, kérem jelezzétek.
-
ascalon
csendes tag
Sziasztok!
A vadonatúj WD Blue 1TB-s HDD-m nem akar működni. Már az első bekapcsolásnál felpörgött, azután pedig kattog. Tudok ezzel valamit tenni, vagy vigyem garival vissza?
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Ha fél-egy óránként kattan egyet a vinyó, akk kezdjek spórolni egy következőre? Látszólag más nem történik, olyan egy hónapja kezdte el.Seagate Barracuda ST1000DM003-1 1TB
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
ssd amin a Win7 van és a hdd wd6402aaex vannak videók,játékok,képek .... mostanában lassúnak érzem a hdd-t mérések szerint jó. A töredezettségmentesítőt használom de mivel alig mozgatom a meglévő adatokat így nincs igazán nagy töredék.... de most elindítottam Defraggler kegyetlen lassan dolgozott pedig a töredék 6% volt. Kipróbáltam Smart Defrag 3 ez már gyorsabban dolgozott és talán kicsit gyorsult is a hdd.
Lehet hogy azért lassan dolgozik a hdd mert nem mozgatom (több éve) az adatokat
jólesne neki Olvasás + ÍRÁS + olvasás teszt (adatterület felfrissítés) ?
-
válasz
Agyzuzo #40564 üzenetére
Nálam a szünetmentes 0 hardverhibát hozott, előtte a tápok jöttek mentek... egy év egy táp, mondjuk nem túl acélosak voltak de na. Amit az UPS-ekről még tudni kell hogy csak az áramszünettől véd meg hatékonyan. Kisebb feszültség ingadozás, hálózati zavar ugyanúgy átjön, mint ha nem is lenne.
Ezt abból mondom hogy amikor 20kV-on elszállt egy fázis utána gyakorlatilag félig lehalt a 0,4/0,23kV és hunyorgott az összes égő, hiába volt AVR, a szünetmentes 10mp-enként kapcsolt oda-vissza. Néhány kapcsolás után, mert nem 5mp alatt lépek ki mindenből és mentem el a munkát ugyebár, a billentyűzet használhatatlanná vált, tehát valamennyi zavar eljutott a géphez így is. A feszültség ilyenkor 160-200v között játszott az AVR meg tudtommal 180volt és 260volt között jó, bár ezt se értem mert most szoftver szerint 250volt a vonal és annyi a kimenet is... lehet rosszul olvassa ki meg az is lehet hogy multiméterrel kellene kimérni, de ez évek óta így van, azzal a különbséggel hogy ezelőtt 240volt előtte és utána is, de amikor csak 180-190fesz volt akkor felhúzta 230voltra, még akku nélkül AVR-el, miközben a másik kevésbé fejlett UPS végig akkuról ment.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
djculture #40563 üzenetére
Én kb. 8 éve használok szünetmentest, hasonló okokból. Sokat szentségeltem a fél mp-es kimaradások miatt (viharok idején rendszeres hogy percenként több ilyen is volt), persze nem egyszer sikerült videó kódolás közben benyelni amikor az 1 napos encode már a végénél járt. Megelégeltem, azóta egyébként számottevően csökkent a HW hibák száma is nálam, tehát lehet összefüggés... (pedig tápból korábban sem a bóvli kategóriát használtam soha)
-
interfész
tag
sziasztok!
egy olyan problémám lenne hogy volt egy sata 320gb wd hdd win 8 volt rajta jól ment úgy fél évig és utána egyszercsak nem indult róla op rendszer mint kiderült 9 % let (980bad sect)a kondició(az a z érdekes hogy néha ránéztem és 100/100 as volt tehát elég hirtelen csökkent nagyot) . oké. adatok 3 napos seagate 250gb re átment majd ssd a gépbe és a 250 es d meghajtóként használva. na most 1 hete van benne a 250 es megint néztem 2 hdd sentinellel erre látom hogy a 3 napos 100/100 as 250es 14% kondiciója lett 733 hibás szektorral.
lementettem a cuccokat egy 160 ra és ezután már csak 13% lett a 250 es és 833 hibás szektor. kb 30 perc alatt.nem lehet hogy az alaplappal van valami
gigabyte g41m combo, e8600, 4gb ddr3
ötletek?
-
kigyi_23
addikt
válasz
Agyzuzo #40554 üzenetére
Az tény, hogy mindegyiknek olyan hangja van mint, ha szét akarna most rögtön esni
Először napi rendszerességgel figyeltem a hangjukat, aggódtam, hogy mikor esnek szét teljesen, de aztán megszoktam, hogy ezeknél ez üzemszerű. Viszont sem smart-ból sem napi használatból hibát nem észleltem. A 4 éves darabon pl. napi szintű torrent és filmlejátszás ment média lejátszóban. Volt hónap amikor 900+GB adatforgalom mellett.... Hát bírta
-
maross
nagyúr
válasz
kigyi_23 #40552 üzenetére
melyhutes: nalam egyszer bejott, igaz még a régi eraban, mackosabb vinyok voltak még akkor. Ha nem akarod adatmento ceghez vinni, akkor egy probat meger.
wdgreen: legjobb, amiota megjelentek azokat hasznalom (1-3tb kozottiek), atlag 3db van a gepemben, sose volt veluk gondom. Most is az alapjan amit elmondtal, valami tulfesz vagta haza az egeszet, errol nem tehet szegenke. -
kigyi_23
addikt
válasz
Gheldin #40551 üzenetére
Ha kompromisszum képes vagy akkor igen, mert pl. a DVD író nekem semmire sem kell már egy gépben sem szal annak a helyén jól érzi magát
djculture: Nincs annak a minőségével akkora gond mint amennyire szidja mindenki! Nálam több darab is megy évek óta (4-5 év) és jól érzik magukat csak egyet csapott agyon egy tápegység addig a 4 éves koráig teljesen jól hibátlanul működött nagyjából 20 órás napi igénybevétellel. (na igen lassúcska darabok, de amiben volt/van ahhoz bőven elég)
Most vettem egy Red-et kíváncsi vagyok ez hogy muzsikál majd. -
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Lehet hogy volt már de nincs idegem keresgélni.
Adott egy WD15EARS vinyó, ami egszer csak elkezdett kattogni és nem ismeri fel a gép, még külső házban másik gép sem. Olvastam minden félét a kattogásról de nem egyértelmű hogy kuka/adatmentés jó olcsón vagy valami fw hiba.Fontos hozzá tennem hogy épp ezt akkor kezdte el amikor a gép maga is elhalálozott, sajnos nem tudom hogy az alaplap vagy a táp nyírta ki de a mellette lévő PATA winyónak semmi baja
Elég fontos lenne a dolog mert kb az életem van rajta (lagalábbis az asszony kinyír ha megtudja
)
Köszi
-
half333
őstag
Üdv! Meg tudná valaki h mit jelent ez: ide interface hang up setup bios to compatible ide mode
hdd regenerator futtatása közben jelent meg ez a szöveg pirosban. -
FR33
aktív tag
Volt már valakinek hasonló Win7 problémája? Külső SSD-t (és USB pendrive-val is előfordult már) nem látja a Win7. Google-ben rákerestem, mindenhol azt írják, hogy ha nem látom a Sajátgépben, akkor a Start menü / Számítógép jobb klikk / Kezelés / Lemezkezelés ablakban ki kell választani egy meghajtó betűjelet. Sajnos nálam ez is inaktív. A lemezkezelőben látom a meghajtót de nem lehet betűjelet váltani, csak a törlés menüpont elérhető. Átdugtam már az összes USB aljzatba, reboot...de nem látható. (más gépben látható illetve a Win eredeti).
-
7Sony7
addikt
válasz
Balathruin #40534 üzenetére
-
kigyi_23
addikt
válasz
Gheldin #40538 üzenetére
Nézd azért 55Mbit torrenten nem rossz sebesség mondjuk ott már a szeleteket kell írni rendesen ide oda. Mivel ez nem folyamatos írás hanem "össze vissza" a winyó felületén történik, hát előfordulhat ilyen malőr nem biztos, hogy egy notit pont erre készítettek fel
Ettől függetlenül azért lehetne gyorsabb is főleg egy i5-ös procival szerelt masinában. A folyamatos olvasási és írási műveletek úgy tűnik lefoglalják a winyót rendesen. Ezért raktam a notiba én pl egy másik winyót arra töltök le, ha azon a lemezművelet magas válaszidőt is eredményezne akkor sem zavarja a rendszer működését. 1 winyóval ez pont azt a problémát szüli ami ellen én ezt léptem bár nem futottam még bele csak volt másik és beleraktam.
-
Gheldin
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP laptop, a probléma az, hogy egy letöltés mellett valamiért használhatatlan lesz a gép, a mellékelt képen is látszik, hogy elég magas a válaszidő és ez nem csak egy kis ideig, hanem ameddig tart a letöltés. Mi lehet a probléma, ez normális?
Köszi a választ !
-
7Sony7
addikt
válasz
Balathruin #40534 üzenetére
-
johniee
senior tag
Sziasztok, éjszaka után az USB-s tokban a winyóm úgy gondolta, hogy
a windows7 a második partíciót nem akarja olvasni.
És azt írja a felugró ablakban, hogy formázni kell(ene). HDsentinel szerint 100/100%-os.
Ezt látni a lemezkezelőben:
Mi a teendő ilyenkor?szerk.: megoldottam a problémát Google barátom segítségével,
Start, futtatás, cmd, és a parancssorban CHKDSK (meghajtóbetűjel): /f
és a Chkdsk lefuttatja a hibakeresést, ki is javítja a hibákat.
A "hibás" részeken lévő fájlokat külön egy külön mappába gyűjtötte.
De igazából minden megvan és RAW helyett újra NTFS-nek látja a Win7 a winyót[ Módosította: Qru ]
-
Blue Thunder
senior tag
Hali!
Volt egy ilyen problémám: #40387
folyamatosan romlott a teljesítmény (új kábelnél is), most megint ugyanazt csinálja hogy folyamatosan romlik amit nem nagyon értek....újratelepítésnél ismét 100/100-at mutatott aztán megint megy lefelé -
djculture
félisten
válasz
7Sony7 #40529 üzenetére
Hdsentineles képnél a 160-as smartja nem az 500-asé.. Amugy a másikból én azt látom hogy lekell takaritani és frissiteni kell a felületét mert nem biztos hogy ennyire vészes a helyzete.. Gakorlatilag 1 hiba van rajta a többi amiatt van hogy nem volt rajta hibajavitás futtatva.
-
h1mpi
félisten
Ha a 2 éves OCZ Vertex4 SSD-nek a kondíciója 97%-os az megfelelő vagy mi okozhatja a -3%-ot?
Ja látom ez HDD topic -
7Sony7
addikt
Üdv srácok. Kíváncsiságból felraktam a HD Sentinel próbaverzióját, és kiakadtam azonnal. Kb: 2 éve vásárolt vinyómra azt írja:
Kondíció:9% Kritikus
Becs. hátra élettartam: 9nap.
Mennyire kell ezt komolyan venni? Létezik?? -
kanál01
tag
válasz
berzebub #40514 üzenetére
sziasztok!
céges régebbi számítógép, 500db Samsung HDD, sajnos szezon közepén vagyok, és átmenteni csak 1-2hét alatt tudnám külső vinyóra az adatokat, hibaellenőrzés, töredezettségmentesítés segítene vagy más esetleg? Vagy ne is erőltessem? köszi előre is:
C. meghajtó:
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD502HJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) -
berzebub
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #40507 üzenetére
Kösz ezt kipróbálom
-
Designe
csendes tag
Üdv,
Találkozott már valaki olyannal, hogy megformáz egy winyót rá másol x adat mennyiséget majd át dugja egy másik gépbe és azt dobja ki, hogy meg kell formázni a HDD-t!? de pl olyan is volt már, hogy 5 gépben látszik a partíció másolható olvasható de a következő gép már azt írja ki, hogy formázd meg....!? -
djculture
félisten
válasz
dances #40508 üzenetére
3.5-ből csak a más gyártó által örököltekböl láttam olyat a 2.5 black-ek jó része viszont intelliparkos.. Mindig ráákell keresni az adott hdd számára a neten és megkell nézni ne legyen intelliparkos vagy intellipoweres. Mert ez a sok hdd gyártfelvásárolgatás teljes káosszal járt...
-
berzebub
aktív tag
Bocsi nem válasz akart lenni csak még sok a csipa
Üdv Emberek!
Adva van egy WD20EZRX hdd. A gondom az, hogy néha néha ki és bekapcsol minden előjel nélkül. A rendszer ssd-n van, tehát nem olyan nagy baj, de azért zavar.Minden energia gazdálkodás kikapcsolva mindenhol, sentinel szerint 100/100, az összes teszt pass, a data lifeguard szerint is minden ok. Gondoltam a tápra is, de az egy pár hónapos Antec egy ágas cucc és ha ingadozna a fesz akkor az egész gép megérezné elvileg. Vagy a WD Greeneknél ez normális?
-
csuree
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy van egy seagate vinyóm (st1000dm003-1ch162) ami folyamatosan leáll és felpörög, az energiagazdálkodási lehetőségeknél 2 órára van állítva a merevlemez kikapcsolása, tehát ez nem lehet, mi okozhatja?
a válaszokat előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sorozatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest