Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Hali!
Elsősorban mennyit szánsz rá?
Varrni kell, vagy himezni is akar?
2 fajta gép van, van a félfordulatos bobinos, ezek erősek, nem nagy fordulatúak, viszont a félfordulat miatt rezegnek.
És vannak a forgó bobinosak, ezek simább járásuak, gyorsabbak, drágábbak......
Olcsóbb gépek álltalában férfordulatosak.
3 nagy varrógépgyár van a távolkeleten, ezeknek a gyártmányait veszed, különböző burkolattal.
Singer, Juki, Brother, Guzzanti, Janome, Bernette,etc etc, használtak közül ha kapsz egy varrógépszerelők által átnézet Naumannt, Veritast azokkal sem jársz rosszul.
Üdv Nagya -
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Varrógép vásárlásnál mire kell odafigyelni?
Beírom a keresőbe, hogy varrógép és kidob száz fajta Singert... nem tudom melyik legyen. Egy varrni még nem tudó személynek lenne, aki hobbiból használná néha, vagy a háztartásban keletkező apró szakadások foltozására. Szóval valami egyszerű, de mégis jó gép. Bármelyik Singer jó, vagy mire figyeljek oda, mit tudjon mindenképpen? -
Mauzes
addikt
-
GhostVector
junior tag
válasz
Reddevil84
üzenetére
Lefelé nyíló mikrót én csak beépíthetőt láttam, 120+, másik irányba nyílót pedig még soha.
-
Reddevil84
tag
Sziasztok!
keresek mikrót, lehetőleg szabadonállót (nem kerül 2x annyiba mint a beépíthető) ami vagy balról jobbra nyílik, vagy lefele. Sajnos a konyha elrendezése miatt nem jó a hagyományos nyitási irány. 50-60k a max keret.
köszi az ötleteket -
Met
nagyúr
Köszi a visszajelzést, akkor nem szedem szét a gépet.
Mivel sok fekete ruhánk van (főleg nekem) a feleségem vásárolgatta az ilyen olyan fekete ruhára való mosószereket, védi a szálakat, visszasötétíti stb.
Arra gondoltam hogy azok képeznek valami bevonatot és amiatt nincs illata a fekete cuccoknak.
Mert pl. a törcsiknek jó illata van. Nem az a messziről is érezhető mint régen volt de valami maradt.
Mostunk öblítővel, anélkül, illatgyöngyel, anélkül, szárító szűrőbe öblítős vattapamacs, anélkül.
Nem nagyon értünk el változást.
Ami talán használt hogy a hiperszuper fekete mosószert elhagytuk és a legolcsóbb színes ruhához valót használjuk.Amúgy szerintem valamit változtattak az öblítő, mosószer összetételén is.
Egyik sem olyan illatos mint régen. -
Sziasztok!
Ismerősnek segítenék, 200.000Ft lenne a max keret, ebből kéne indukciós főzőlap és sütő.
Tudnátok ajánlani?
-
Zolika21
csendes tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Itt a kommentek között írta valaki, tapasztalat alapján, de hogy hol volt és ki, meg nem írom, mert rengeteg kommentet olvastam végig és nem nem emlékszem merre volt található.
(Szerintem van is benne logika, lásd újabb porszívók vs régebbi porszívók, ahol az újakra sok panasz van, hogy alig szív meg rossz felépítés - meg "mittomén" -, de kevesebbet fogyasztanak, mint a régebbiek, de tartósabbak/hasznosabbak - nyilván van kivétel, de általánosságban ezt szoktam észrevenni)Egyébként igen, ahogy írod, mivel azon a hőfokon/sugárral nem tudja leszedni a eszközökről a szennyeződést, így "erősebb" (hatásosabb) tabletta kell.
De köszönöm mindenkinek az információkat, sokat segített mindenki.

-
cd930
senior tag
válasz
Protonmail
üzenetére
Mi tizenéve jóval olcsóbb Bosch MUM4-es robotgépet nyűvünk.
Imádjuk, motorikusan semmi baja, de sajnos a ház hajlamos elrepedni.
Mivel a műanyag ház nem igazán kerül kevesebbe, mint egy komplett készülék az apróról, néha veszek egyet, így már több garnitúra dagasztótál, húsdaráló, reszelő, keverő és turmix feltét van itthon.
Mivel sokszor egyszerre több dolog is készül nálunk, jól is jön a többszörös készlet.
Összességében nekünk megérte ez a vonal.
Akartam linkelni, de új példányt nem találtam már kínálatban
Az újabb Bosch MUM 5 is jó választás, ha valaki nulláról kezdi.
-
ribarszki
őstag
válasz
Protonmail
üzenetére
szvsz ez mind műanyag fogaskerekes
-
-
kcsa
veterán
Nos a következő a helyzet a nagytakarítás után:
- ahogy említettem fél-egycentis trutyi volt kisebb részben a hőcserélőn, jelentősen nagyobb részben a hőcserélő alatti vízterelő műanyag lemezen.- a hőcserélő szemre nem volt extrém (kívülről már tettem korábban kísérleteket mosásra, pl. gőztisztítóval), de nagynyomású elég sok rittyót lehozott, és biztos van is még.
- száradás után belocsoltam klórmentes fertőtlenítővelÖsszeraktam (ez mondjuk megérne egy külön blogbejegyzést, annyit szívtam vele
), lement két próbaszárítás, természetesen első adag víz kicsit habzott a fertőtlenítőszertől, de összességében nem történt semmi különös. Viszont az illat nem jött vissza.
Ezek után arra gondolok, hogy "hozzászoktunk" a jóhoz, vagy valami más változott (öblítőt egyre ritkábban és egyre kevesebbet használunk).
-
Nagya21
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Halí!
Hát lehet elektronikában jók a Samuk, de mikor a 300+ literes hűtő alatt fekszel, és ajtófordítást csinálsz, az alsó pántot szeretnéd felcsavarozni, és a csavarral vágod a müanyagba a menetet, na ott nem pont a samu tökéletessége jutott az eszembe.......
Érdekesség képpen a kommersz Liebbherr belsőfagyasztós 220l -es hütőben mindenhol ott a lemezbe préselt anya, metrikus menet, és két ujjal csavarozol.....
Üdv Nagya -
Dani_kp
addikt
válasz
Protonmail
üzenetére
Köszönöm a linkeket. Nekem a tefalt javasolták, nekem a szempont az volt hogy fém fogaskerekes legyen.
Most a media markban 65k.ra hozza. Gyorsan meg is rendeltem személyes átvételre.
Szerk.: most néztem meg, hogy az egy másik típus volt, valamivel több tartozékkal, de 105k.ért. De ez is fém felépítésű amit linkeltél, nekem csak ez a lényeg
. -
Crvsh3R
senior tag
Csak vizet kapott akkor (adagoló telerakva meleg vízzel), amikor benyomtam neki a szivattyú tisztító programot. Akkor érdekes módon nem jelezte, hogy kellene bele tölteni. A mosószeres nem jelzi, csak a 2-es adagoló, amibe az öblítő megy. Lehet rápróbálok hígitva, hátha.
Egyébként rettentően elégedett vagyok magával a mosógéppel, legalábbis ezen fél évnyi teljesítménye alapján. Az előtte lévő AEG az őrületbe kergetett azzal, hogy 1,5-2 év után szinte mindenhol szétrohadt (előtte Zanussi volt, érdekes módon az 10 év után sem volt rozsdás), illetve annyira ugrált, hogy ott kellett mellette szinte folyamatosan állni még csapágycsere után is.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Nálam a TV (2010-ben vásárolt), mikró, klíma, telefonok, hűtő, PC-ben a HDD, SSD, stb. minden Samsung és rosszat nem tudok róla írni, minddel elégedett vagyok, régóta mennek hibamentesen. Mindenkinek más-más márkákkal vannak rossz tapasztalatai.
Nálam az AEG-s cuccok, amik kritikán aluli minőségűek, holott nem alsó kategóriásak: elektromos tűzhely, szárítógép, előző felültöltős mosógép. Utóbbiak mind elkezdtek 2 éven belül korrodálódni, a tűzhely úgy, hogy még sima vízzel is épphogy csak mertük tisztítani + a saját márkás AEG-s tisztítószerével.Forgalmazóval már chateltem, sajnos a technikus hölgy nem állt a helyzet magaslatán, ezért is írtam ide.
De egyébként bármely márkánál történt tapasztalat érdekelt automata mosószeradagolóval kapcsolatban. Nem hinném, hogy gyártó specifikus a probléma, inkább az öblítőre gyanakszom, hogy a sűrűsége miatt nem tudja érzékelni a szintet.
-
Protonmail
csendes tag
Konyhai robotgépet keresek édesanyámnak. Sütemények készítéséhez és kenyértészta dagasztásához (hetente 1 alkalommal) fogja használni.
A keret 105.000 Ft, ezért a KitchenAid sajnos nem fér bele. Az alábbi típusokat vélem masszívabb konstrukciónak:
1., Tefal QB522838 Bake Partner
2., Philips HR7962/01 7000 ProKnead
3., Gorenje MMC 1000 RL
4., Electrolux E5KM1-4SWB
5., Tefal Coach QB900838
Mit javasoltok, melyiket válasszuk? -
Gömbike
senior tag
Tudod, én a saját életem tapasztalataiból merítek, nem a szomszéd néni meséiből.
A nevemre rákeresve megtalálod a samu kálváriát. Mindig a felső polcról választok, de a samunál belefutottam. Többször.
Számomra egy Bosch, AEG csoport a név, de ezt sem a szomszédban halottam, hanem az elmúlt több évtized megélt tapasztalata rakta le az asztalra.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Bocs, de nem bírtam ki.
Márkás mosógép ami nálunk ismert, az a Maytag, Miele, Bosch-Siemens, AEG- Elux.
A közép kategóriában a samu, az Lg.
Az, hogy mi mennyibe kerül, nem feltétlenül tükrözi a minőséget.
Tanácsadásban, alkatrész ellátásban ők a profik: [link]
Személyes, megélt, átélt tapasztalatom alapján a hazai samu hivatalos szervízhálózata tükrözi hazánk…...
Nem bántásként írtam, de vedd fel mielőbb a forgalmazóval a kapcsolatot, mert a samsung szervizre nagy várakozással ne tekints.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok,
Azokat kérdezném, akinek automata adagolós Samsung vagy más márkás elöltöltős mosógépe van. A mienk (SAMSUNG WW90DG6G94LKU4 Elöltöltős mosógép 9 kg) kb. fél éve van meg. Mostanában elkezdte azt csinálni, hogy ultra koncentrátumú öblítőknél (Lenor Professional, Lenor Fresh Air Tropical Sunset) nem érzékeli az öblítőt és bekapcsoláskor írja, hogy töltsük fel az adagolót, holott tele van. Ettől függetlenül használja és fogy, de eléggé zavaró. Próbáltam már többször átmosni a tartályt meleg vízzel, a szivattyúra rányomtam meleg vízzel tisztító programot. A szivattyú tisztító programnál amikor meleg víz volt csak az adagolóban, akkor nem jelezte, hogy újra kellene tölteni, érzékelte a folyadékot benne. Tisztító program után viszont az öblítőt ismételten nem érzékelte, töltsem fel az adagolót.
Mivel érdemes még próbálkozni? Szervízt hívjak vagy ez az ultra koncentrátumú öblítők miatt van? -
F-ECT$
titán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy az A energiaosztály eléréséhez alacsonyabb hőfokra melegíti a vizet a gép, és/vagy nem használ olyan erős vízsugarat, hogy energiát tudjon spórolni. Ezért a jó tisztításhoz drágább tablettát kell használni. A rosszabb energia besorolású gépbe meg mehet a gyengébb tabletta. De hogy ezt mi támasztja alá, vagy honnan az infó, azt nem tudom.
-
Gömbike
senior tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Egyetértek a gondolatoddal.
Nekem a jelenlegi mosogatógépem az Elux legmagasabb polcának a legtetejéről lett választva. Az AEG néven futó ugyanezen masina tudott volna többet a belső világításával, meg a padlóra nem piros/zöld fényt vetít, hanem a visszamaradó időt számokkal vetíti ki a padlóra. Mindezt + 40 ezerért🫣. Inkább vettem még egy Kenwood kézi mixert ( a fehér mellé most egy feketét) a kiskonyhába.”D” energia osztály.
Viszont a mosogatás minősége kifogástalan. -
Zolika21
csendes tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Igen-igen, valahol gondoltam, hogy ebben nem fog belebukni a családi költségvetés.

A labort/marketinget is úgy kezelem, hogy "osztom kettővel", mert eddig senkitől se hallottam, hogy ezt az értéket elérték volna (legyen az bármi, nem feltétlenül a mosogatógép). Maximum szerintem "támpontként" használható, hogy körülbelül mire számíthatunk egy gépnél.
Ahogy írták valahol, amivel egyet lehet érteni szerintem: "egy nagyon jó márkánál ugyanúgy elkaphatunk egy rossz szériát, mint rossz/kétes márkánál egy nagyon jót" (Ezért kérdeztem a Whirlpool-t meg a Beko-t, mert előző esetében pl a mosógépük szörnyű azt írták sokan, Beko-nál bár van kis fagyasztónk, amivel meg vagyunk elégedve már cirka 4-5 éve - sokan dicsérték is -, de a mosogatógép esetében eléggé megoszlanak a vélemények.)
-
Zolika21
csendes tag
Itt nem a vizet kell nézni, ahogy észrevettem, hanem az áramfelhasználást, mert pl egy A osztály esetében 55 kWh (ha jól emlékszem, 100 ciklusban lett írva), míg egy B osztálynál ugyanez 65 kWh. A vízfelhasználás viszont mindkettőnél 9 L volt (Beko-nál ez 9.9 L, ha lehet hinni).
10 kWh pedig nem tudom, mennyire elenyésző mennyiség (nem számoltam Ft-ban ez mennyi. Szerintem nemsok, de javíts ki, ha rosszul tudom. Pláne úgy, hogy írták valahol itt kommentben, hogy az A osztály esetében az összeg "visszajön" a drágább tablettával, mert csak ezzel lehet elérni a jó mosást, "B" esetében ez "gyengébbel" már elérhető. Bár lehet, hogy naiv vagyok, de mentségemre szóljon, hogy laikus vagyok ebben - még sosem volt mosogatógép.
) -
kcsa
veterán
Én már a második Samsungot nyúzom, az első panelhibával (GTK) meghalt 3-4 év alatt, a második hatodik éve hibátlan, szóval egy-egy szavazat plusz és mínusz oldalra is

Ami nagy bizonyossággal előnye a Bosch-hoz képest, hogy a Bosch jellemzően hegesztett üsttel van gyártva, a Samsung pedig csavaros. Tehát ha hosszú távra tervezel és van annyi szerelési vénád hogy pl. egy elfáradt dobcsapágyat cserélnél akkor ezt Samsungban jó eséllyel meg tudod tenni, Bosch-ban nem, csak komplett üst+dob cserével, ami megint csak GTK.
-
PishT
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szia, sziasztok! ez jó gép?
Általánosságban jó a tapasztalat a Samsung mosógépekről?
Bosch vonalon gondolkodtam eddig pl bosch wgg244f9by , de szemmel látható az árkülönbség Samsung javára.
+felültöltőset váltana, meglévő Bosch szárítógéppel lenne egymásra téve,ha ezt is érdemes figyelembe venni. köszönöm! -
kcsa
veterán
válasz
Zolika21
üzenetére
Energiatakarékosságot én is olvastam itt, hogy nagy marketingfogás, ezért se erőltetem az "A" vonalat, de gondolom van különbség egy "D" és egy "A" vagy "B" között (feltételezem...
).Hogy őszinte legyek én ezt sem (annyira) hiszem. A víznek nem tudod megmagyarázni, hogy "te most A energiaosztályos gépbe folytál be, így kérlek kevesebb energiával melegedj fel légyszilégyszi"

Már az 5 éves, akkor is olcsó Whirlpool (régi skála szerinti A+, most azt hiszem D vagy E lenne) mosogatógép is indukciós szivattyús, a vízmennyiség aránylag adott (10L +/- 2L), szerintem statisztikai játék mosogatógépeknél az energiaosztály. Szerintem.
De értem hogy miért választanád ezt, engem sem hagy teljesen hidegen a marketing

-
-
vscotina
aktív tag
válasz
csemberlen
üzenetére
[link]
Itt nézz körül tejhabosító választék ügyben. -
Zolika21
csendes tag
@Gömbike:
Köszönöm szépen, ez is sokat segített.
@kcsa:
A gyártó (Bosch) termékoldala alapján az evőeszközökhöz van ilyen opció, VarioDrawer. Legalábbis beleírták a leírásban.
Energiatakarékosságot én is olvastam itt, hogy nagy marketingfogás, ezért se erőltetem az "A" vonalat, de gondolom van különbség egy "D" és egy "A" vagy "B" között (feltételezem...
). -
RaTaTa
csendes tag
Sziasztok,
van egy ingyen elvihető, de javítandó Tefal Optigrillem, a részleteket bedobtam a Hobby elektronika topicba, de gondoltam itt is reklámozom kicsit, hátha érdekel valakit:
[link] -
kcsa
veterán
válasz
Zolika21
üzenetére
Az hogy 13-14-15 terítékes az ne tévesszen meg, kb ugyanazt kapod mindegyik esetben. ami szerintem fontos, hogy legyen külön evőeszköz fiókja. Boschnál úgy tudom inkább serie6 és felette ajánlott, de erről inkább háztartásigép szerelők tudnának konkrétabbat mondani
Energiatakarékossági osztály is bizonyos szempontból gimmick, mert a hosszú programokat kevés vízzel részesíti előnyben a kalkuláció, és saját tapasztalatom alapján mondom, hogy elég ritkán megy az eco program, mert extra sokáig tart.
-
cd930
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Nespresso tejhabosító tud hideg és meleg tejből habot.
Jó kérdés, tud-e növényi tejből, gondolom a barista típusból mindenképp. -
csemberlen
őstag
Tejhabositó készüléket tudnátok ajánlani. Elsősorban növényi alapú tejhez, ami jó kemény habot készitene.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 100-120k. környékén létezik fém fogaskerekes konyhai robotgép?
Feleségemet lepném meg vele. -
Gömbike
senior tag
válasz
Zolika21
üzenetére
Teljesen jó az a Bosch, amit kinéztél.
Az én szigorúan szubjektív elvem, hogy wh-t csak mikróban engedek a házba.
A baráti körben Beko hibátlanul dolgozik lassan 7 éve.Viszont én a 30+ év háztartási gépezésem alapján Elux párti vagyok.
Tudom, a kapott infóval nem vagy előrébb, de jó az a Bosch elindulni.
-
Zolika21
csendes tag
Elfelejtettem hozzáírni, hogy a gép 60 cm szélességű legyen
-
Zolika21
csendes tag
Sziasztok!
(Első) Mosogatógépet szeretnénk venni az újonnan kialakított konyhánkba. Viszont a sok márka, illetve sok funkció, tulajdonság miatt eléggé elbizonytalanodtam, hogy melyik lenne a megfelelő.
Az előző hozzászólások alapján - ha jól vettem ki, mert "elég mélyről" indultam - a Bosch-t ajánlották. Illetve olyan követelmények vannak, hogy:
- szabadonálló legyen
- 3 fős (2 felnőtt + 1 gyerek) családba kellene (illetve családbővítés esetén is megfelelő legyen, tehát magas terítékszám),
- kb 200k Ft körüli összeg lenne a határ (nyilván rugalmasak vagyunk, de 250-ig nem szívesen mennénk, kivétel ha nincs más opció)
- levehető legyen a teteje (A konyhapult mérete kb 82 cm magas és azt vettem észre, hogy ha a tetejét levennénk, akkor beférne és egyes gépeknél van ilyen lehetőség. Bár nem tudom, hogy mindegyik gépre jellemző-e)
- Nem tudom, mennyire fontos, de ha szükséges, az energiatakarékosság is megfelelő legyen (A vagy B).Ez alapján ki is néztünk egyet: Bosch SMS4EMI06E
Viszont:
Láttam Whirlpool-t is: W7FHS51X , illetve Beko-t is találtam BDFN26560XC (főleg a nagyobb teríték, utóbbinál még talán az energiatakarékosság is szóba jött az ára mellé)Ezért kérdésem a következő:
Mennyire jó a két utolsó márka, vannak-e olyan jók ezek is, mint a kinézett Bosch? Ha esetleg egyikük se jó, akkor melyik márka/típus ajánlott még ezen feltételek alapján (vagy milyen plusz tulajdonságok alapján válasszunk mosogatógépet)?Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Apum vezetékes álló porszívót szeretne. 30 körül van valami használható? Szőnyeg nincs, úgyhogy nem kell atomszívóerő.Köszi
-
Shadowfax
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Az oldal alján: A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.
Sajnos évek óta nem gyárt az Electrolux olyan kombi tűzhelyet, amin lenne tető. Kis konyhában ez nagyon jól jön(ne). Videó van fent a márkabolt oldalán: [link]Tavaly a bekötésre 25k-t mondtak a Media Markt-ban, plusz ha cserélni kell a gázbekötő csövet (az a sárga cucc), akkor azért még pluszba akár 12k-t is elkérhetnek, kivéve, ha pl. az Obiban megveszed 5k-ért.
-
válasz
undercover
üzenetére
Negyedik kép a linkedről:
-
válasz
undercover
üzenetére
Elux gyári szerelő egy húszasért kötötte be pár éve a hasonló típust, plusz a régi gázvezetéket is cserélte szabványosra - nekem fel sem merült hogy ne szakival köttessem be.
-
lala666
őstag
válasz
undercover
üzenetére
A gáz nem játék azért, amúgy meg igen annak kell bekötni.
-
undercover
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Még valami. Lehet hülye kérdés. De ha veszek egy ilyen gáz+villany tűzhelyet. Akkor, hogy ne bukjam a garanciát egy gázszerelőnek kell bekötni? Gondolom azok is elkérnek egy zsák pénzt ezért.
-
undercover
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
válasz
undercover
üzenetére
Hasonlónk van, az alsó AirFryer funkció az nekünk nagyon bejövős
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
alulfagyasztós kombi hűtőt keresek, semmi extra funkcióra nem vágyom, viszont szeretném ha energiatakarékos lenne (legalább C), és lehetőleg csendes, mert amerikai konyhás nappaliba megy. illetve előny ha megbízható és/vagy könnyen szervízelhető. színben fekete/ezüst lenne jó, méretben max 70cm széles, max 65cm mély, magasságban nem szeretnék nagyon 180 fölé menni, egyelőre egy személyre lesz, szóval nem kell batár nagy. keret 100-250 között. van esetleg best buy?
-
ahopka
újonc
válasz
undercover
üzenetére
Valószínű, hogy ugyanaz, csak ugye az X végű az ezüst színű a W (white) meg fehér.
Igen jó vételnek tűnik. -
Gömbike
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
Elux-AEG, Bosch amelyek közül szemezgetnék.
Korábban a Pelgrím kombi több mint 20 évet dolgozott, de már azt megvette a Gorenje-Hisense csoport.
Ha most kellene vennem kombit, csak az említett kettő gyártó készülékét engedném a konyhába.
-
undercover
őstag
Kösz a tippet!
Figyeljetek már.
Ez a kettő ugyanaz csak a fehér akciós? Mert igy a fehér elég best buynak tűnik.
-
ahopka
újonc
válasz
undercover
üzenetére
Szerintem félreértetted Vérboci-t. Az én értelmezésemben Ő azt írta, hogy érdemes volna megnézni, nem javítható-e a jelenlegi tűzhelyed, mert azoknak a javítása lehet, hogy nem drága, (szemben az indukciós tűzhelyek javításával).
Egyébként igen, az Electrolux, Bosch készülékek között nézelődjél.
Nekünk Electrolux volt, 11 év után kellett volna gázégőt cserélni 2017-ben, akkor 35eFt lett volna, akkor 78ezerért vettem úgy új Zanussi gáz-villany tűzhelyet, azóta megelégedéssel használjuk. Úgyhogy én az Electroluxot javasolnám. -
pjen
félisten
válasz
undercover
üzenetére
Nekem egy gorenje van, több mint 10 éves. az időzítője nem az igazi, de egyébként süt-főz hibátlanul.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Hütőszekrény vásárlás előtt állunk, a lényeg, hogy beépÍthető legyen, fagyasztós, és hát megnéztem az árakat majdnem hátra estem
Találtam egy saját márkás alza hütőt, ez nagyon lecsó, érdemes 100-150 ezerrel többet áldozni a márkára, vagy ez is megfelelő?
[link] -
Laca1212
őstag
Üdv!
Ennél van jobb/javasoltabb vétel per pillanat? -
kcsa
veterán
válasz
Gömbike
üzenetére
Örülök hogy leírtad, nem én szerettem volna ünneprontó lenni. Sajnos a sok jól hangzó feature nem jelent párhuzamot a hosszú élettartammal vagy a megbízhatósággal, és az utóbbi időben nem sok jót olvasni a termékeikről.
De ami ennél is kellemetlenebb, hogy mire kiderül, hogy jó-e termék vagy nem, addigra már úgysem kapható
-
Vérboci
addikt
válasz
undercover
üzenetére
én megjavítanám. egy ilyen tűzhely gombokért javítható, nem úgy mint az indukciós csodák...
persze ha átment rajta az úthenger, akkor ez nem áll fenn. -
Gömbike
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
A Gorenje meg sem fordult a gondolatban, mert a Gorenje kombi sütő annyi bosszúságot okozott. Gari után sorba haltak meg a fűtőbetétek, a kijelző. Lényeges eltérés volt sütésnél a sütő felső és alsó része között hőmérsékletben. A gáz főzőfelület miatt maradt, de a kiskonyhában már Bosch indukciósat vettünk.
Elux a gőzsütő, AEG a mosógép ( jan. 11-én lép át a 16. életévébe) Elux a szárítógép, s Elux volt a mosogatógép is 18 évig.
Így viszont várjuk a tapasztalataidat a géppel a későbbiekben, mert lehet, hogy a Hisense a tudásából és minőségből többet beletett.
-
undercover
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Heeelp

-
ribarszki
őstag
-
kóóó
aktív tag
Erre esetelg valaki?
Illetve nézegettem ma és ezeket találtam.
Valaki tud tippet adni, hogy az LG mennyire megbízható?LG DB365TXS
199.000Whirlpool W7I HP40 L
185.000Whirlpool WIO 3O540 PELG
Whirlpool WIP 4T133 PFE
162.000Elsősorban Whirlpool WIP 4T133 PFE néztem, de ha megéri a 35 ezer pluszt az LG mert annyival jobb akkor azt venném.
Illetve a többi Whirlpool is hasonlóak.De fingom sincs melyiket lenne érdemesebb venni.
-
-
-
-
undercover
őstag
Sziasztok! Sajnos megadta magát a kb 15-20 éves Bosh tűzhelyem.
Abban tudnátok segíteni, hogy kb 150 ezer forintig, kellene nekem egy felül gáz, alul villanysütő kombónáció? Van-e valahol valami jó akció ilyesmi? Milyen márkát nézzek Bosch, Eletrolux? A segítséget nagyon megköszönném.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
blizzrd
üzenetére
Szerintem bármelyik plüss fejes Dreame vagy Roidmi, amelyik belefér a keretbe. Nálunk már régóta szolgál egy Dreame T10, az elején tartottam attól, hogy ha kell majd akku vagy hepa szűrő hozzá, nehéz, vagy lehetetlen lesz beszerezni, de végül egyikre sem volt szükség, máig hibátlan. A hepa szűrőig kb el sem jut semmi por, annyira megszűri már előtte a levegőt, így még mindíg újszerűnek tűnik.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Álló porszívót keresek 100K-ig. Egy 54 m2-es lakás lesz vele takarítva, kisállat és szőnyeg nincs, kizárólag kemény burkolat. Jó lenne HEPA szűrő + a szűrők legyenek tisztíthatóak. Zsinóros porszivó nem lesz így fontos a megbízhatóság. Elég nagy a választék, így érdekelnének a tapasztalatok.
Köszönöm

-
Gömbike
senior tag
Eltelt pár hónap, hogy a 18 évig hibátlanul dolgozó Elux mosogatógépünk gtk-s lett. [link]
Vettünk másikat helyette [link] , s először panaszkodtam a kosarak miatt.
Szóval: sokkal szebben mosogat, mint az elődje, csendesebb és gyorsabb az automata progi.
Kicsit hiányzik a belső világítás, az csak AEG név alatt érhető el, de 40 ezer+-ért hajlandó voltam elengedni.😀
Nagyon jó döntésnek bizonyult, képbe jött a Bosch is, de ott már ezen a szinten a 8-as dolgozik.
Tudom ajánlani, tényleg szépen mosogat.
Jar platinium a tabletta, a másikban ez vált be, így nem változtattunk ezen.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), lement két próbaszárítás, természetesen első adag víz kicsit habzott a fertőtlenítőszertől, de összességében nem történt semmi különös.
.