Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crvsh3R

senior tag

Valaki használt már habos áztatás programot elöltöltős mosógépnél? Ezt hogyan kell elképzelni? Nálam kb. negyedig volt a dob (kb. 2 kg ruha), bekapcsoltam ezt a funkció, de amikor kiírta, hogy habos áztatás én egy deka habot nem láttam. Hallottam, hogy a víz befecskendezéskor alul valami rezgőmotor szerű hangot adott, de kb. ennyi, vizuálisan semmi. Ez normális? Ez volt az első alkalom, hogy használtuk.

• Crvsh3R

senior tag

válasz Nagya21 #91967 üzenetére

Hát, a felettem lévőnél pont a mosógépnél ment szét valami és azt áztatott el, mire a munkából hazaértünk. Második emeleten lakunk (magasföldszint a földszint), a tárolók előtt az "alagsorban" is volt egy jó nagy adag víz, ahol a csövek indulnak felfele. Annyi jött tőle, hogy végigfolyt 3 emeletet.

• Crvsh3R

senior tag

válasz pjen #91964 üzenetére

A műszaki boltok cikkei azt írják, hogy a régebbi modellekben nincs, állítólag azért van azokhoz az Aquastop-os befolyócső.

Egyébként írtam egy másik Samsung márkaszervíznek is, ők ezt írták:

"A cég 2015-ös működése óta és az előtte való 15 évben nem volt olyan esetünk, amikor a befolyócső kilyukadt volna.2 féle aquastopposnak nevezett cső van az egyik a panelen keresztül kap 230V-ot és zár, a másik pirosra vált szivárgás esetén.

Szerelvényboltban tud utána érdeklódni az Önnél használható megoldásnak sajnos utólagos beépítés szakszerűtlen, jótállás vesztésnélkül nem megvalósítható."

Nekem eléggé úgy tűnik, hogy ahány helyen olvasok erről, annyi féle verziót írnak róla, lásd: Alza, fentebb fórumtárs által linkelt onlinemarkaboltok.

Én csak azt szeretném, hogy ha elmegyek itthonról (nem nyaralni, mert akkor anélkül is elzárom a vizet az egész lakásban) és ha valami történne, akkor ne áztassam el az alattam lévő két lakást. Nem lenne kellemes, engem már a felettem lévő sajnos eláztatott egyszer. Szeretem megelőzni a dolgokat és nem hinném, hogy csak az a megoldás, hogy minden egyes alkalommal zárom a sarokszelepet. Általánosságban nekem eddig az jött le, hogy erre van kitalálva az effajta Aquastop-os befolyócső.

• Crvsh3R

senior tag

válasz BB9000 #91958 üzenetére

Igen, én is ez miatt akartam gyári Samsung Aquastopos befolyócsövet, hogy ha a csővel is lenne valami, akkor az is lezárja a befolyó vizet rögtön a csap után..
    Ez a hivatalos Samsung Márkaszervízzel történt levelezésből pár részlet:

"A megadott modellszám alapján a készülék beépített mágnesszeleppel rendelkezik, így nincs rajta aquastop befolyócső, csak sima."

"A leírás szerint nem elzárja a vizet, hanem szivárgás esetén pirosra vált (elszineződik) és ezzel az elszíneződéssel figyelmeztetné a nyomáscsökkenésre , ami a hálózaton is bekövetkezhet bármikor.Ha nem ezt adja hozzá a Samsung akkor nem kell túlbonyolítani a mosógép érzékeny elektronikáját, azzal érdemes összerakni amit gyárilag ad hozzá a Samsung, úgy fog tökéletesen működni a készüléke."

Mindez azzal indult, hogy a honlapjukon le lehet adni rendelést alkatrészre és én jeleztem, hogy ehhez a modellhez szeretnék Aquastopos befolyócsövet, amire a manual is hivatkozik.
    Mondjuk azt nem tudom, hogy ha a gép alapból rendelkezik ilyen mágnesszeleppel, akkor mi történik ha elé szerelek egy Aquastopos csövet.

• Crvsh3R

senior tag

válasz BB9000 #91947 üzenetére

SAMSUNG WW90DG6G94LKU4 Nem az a gond, hogy nem adtak. Sima csövet kaptam. Az előző AEG felültöltősömhöz Aquastopos volt felrakva. A két MediaMarkt-os szaki akik hozták az új gépet fent akarták hagyni a 8 éve felszerelt Aquastopost, mondván, hogy jó lesz az nekem, meg sem kérdeztek. Én észrevettem és kértem, hogy rakják fel az újat és ne a 8 éves cső maradjon fent, majd ha ez tényleg jobb lenne az új mosógéphez, akkor veszek egy újat.
    Megjegyzek ezek szerintem nem tudták mit csináltak. A befolyó és kifolyó csöveket újra kellet teljesen raknom, mert összetekeredve, mindenfele állva csak lehányták és már mentek is. Szintezni sem szintezték a gépet, pedig a beüzemelést is kifizettem. Mondjuk szintezni szerencsére egyáltalán nem is kell, mert pont úgy áll, ahogy kell.
    Írtam a Samsung szervíznek Szegedre, hogy kellene egy Aquastopos Samsung befolyócső, mert említi a használati utasítás. Erre ők írták, hogy ehhez a modellhez nem kell, mert tartalmaz mágnesszelepet.

Nekem a Samsung egy bevált márka. Mosógépben egyébként egyedül ők gyártanak ebben a méretben olyat, ami mindent tud, mint a nagyobb méretű verziók, mégis befér egy pan lakás 60-as fürdőszoba ajtaján. Nincs agyon alul méretezve, mint a túlkeskenyített modellek, mint mondjuk egy LG vagy Electrolux esetén. Ez mellett A energiabesorolású ebben a méretben, amit szintén nem nagyon látni más gyártónál. A fullHD-s LCD TV 2011 óta üzemel hibátlanul, a nagy hűtőnk kb. 10 éves, a mikrónk is legalább 5 éves és működik hibátlanul, a klímát még a lakással vettük, az is már van kb. 12 éves. Mobilból is az utóbb pár Samsung, jelenleg is egy A56-ost használok. Nem az olcsó kategória a Samsung, viszont egy innovatív márka és lehet a termékeivel hosszú távra tervezni, megbízható. Szerintem.

• Crvsh3R

senior tag

Valaki homályosítson fel legyen szíves. Az Aquastopos cső nem a befolyó cső szivárgása ellen hivatott védelmet nyújtani, ergo nem ússzon el a lakás ha a befolyócső szivárog valahol?

Az új Samsung mosógéphez csak sima cső jött. Írtam a szervíznek, hogy szeretnék ehhez a típushoz csövet rendelni. Erre most válaszolt a szervizes hölgy, hogy nem kell, mert a mosógép beépített mágnesszeleppel rendelkezik, vegyek sima csövet. Írtam, hogy köszi az van, de akkor nem értem, hogy most akkor mi van. Kézikönyve szerint egyes típusokhoz alapból jár Aquastop hose cső.

• Crvsh3R

senior tag

Sziasztok,

Vásároltunk egy SAMSUNG WW90DG6G94LKU4 elöltöltős mosógépet, ami tegnap meg is érkezett. Tegnap, illetve ma elkezdtünk vele mosni, van elég sok, mert az előző után már 1 heti mosnivaló is összejött. Automata adagolóval rendelkezik. Viszont annyi problémánk van, hogy az öblítőt hiába állítjuk 3. mennyiségi fokozatra a ruháknak nincsen öblítő illata sem 4, sem 2 öblítési fázis esetében sem.
    Mi lehet a probléma?

• Crvsh3R

senior tag

Sziasztok,

Jelenleg egy AEG LTX6G371E felültöltős mosógépünk van, ami már 8 éves és már 2 éves kora óta rozsdásodik, nemrég az egyik csapágya csapágyas lett és cseréltettük, viszont azóta meg erősen rázkódik és eltáncol, nagyon zavaró.
    Lakótelepen egy 2 szobás panel lakásban lakunk, az ajtók az eredeti 60cm-es ajtók.
    Azon gondolkodunk, hogy javítgatás helyett jobb lenne egy új mosógép beszerzése. Mivel a felültöltős mosógépekben eléggé csalódtunk rozsdásodás és "ugrálás" szempontjából, ezért elöltöltőset szeretnénk. Kinéztem egy típust, ami ez lenne: Samsung WW90DG6U25LEU4
    Bruttó méretek alapján nem férne be az ajtón, viszont a nettó méretei szerint igen. Szerintetek megoldható lenne az panel lakási kis fürdőszobában való elhelyezése és biztonságos üzemeltetése? Véleményeket és ajánlásokat is szívesen fogadnék. AEG-t, mint márkát kerülném, mert anno a villanyszerelőnk ajánlására mindent ebből a márkából vettünk és minden pár éven belül el kezdett rohadni, holott semmivel sem lettek kezelve. Anno a Zanussi mosógépünket 10 év után rozsda nélkül/minimális rozsdával cseréltük le erre.
    Előre is köszönöm a segítséget! :R

• Crvsh3R

senior tag

válasz krx21 #24045 üzenetére

Ennek a hátulján nincs rács, a hűtő oldalán adja le a hőt. Elég sokat böngésztem a netet és a YouTube tele van hasonló videókkal.
    Jó volna tudni, hogy ez "bug" vagy "feature"...
    Nem volt épp olcsó és ráadásul az Edigital-tól rendeltem, nem szeretném visszaküldetni, mert elég macerás volt a kiszállítás is (1 nappal korábban hozták a megbeszéltnél, II. emelet, stb.)

• Crvsh3R

senior tag

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy Samsung RB33J3205SA/EF alulfagyasztós hűtőt és szeretném megkérdezni attól, akinek digital inverteres hűtője van, hogy ezek a hangok amiket kiad a hűtő ez normális? Nem hangos, de az előző normál hűtőnkhöz képest elég vészjósló hangokat ad ki. Konkrétan erre gondolok, nálam is hasonló hangot (is) ad ki.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés